Het is nu ma jun 14, 2021 4:49 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 8 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Gelijke kansen en goed inkomen voor de onderkant!
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Gelijke kansen en goed inkomen voor de onderkant!

Geplaatst: vr jun 11, 2021 3:38 pm 

Reacties: 65
Bekeken: 1239


Nou Raya dat hangt af van welk personeel men zoekt!

Spreekt iemand vlot de taal en verstaat hij voldoende van zijn vak, dan maakt nationaliteit niet uit maar dan is het een illusie om te geloven dat buitenlanders goedkoper gaan uitvallen.

Dit hele "goedkope arbeid" verhaal gaat op voor activiteiten die eigenlijk beter opgestart hadden kunnen worden in de herkomstlanden. De EU biedt alle mogelijkheden. Maar de "ondernemers" - die het niet zijn - het zijn sukkels die bij schoonmoeders pappot willen blijven in plaats van echt goedkopere arbeid aan te boren en risico te aanvaarden om daarmee andere landen vooruit te helpen in de vaart der volkeren!

Ik zie tamelijk uit hun voegen gegroeide bedrijven in de maaksector en in de land- en tuinbouw, nul komma nul innovatie, nul komma nul klantgerichtheid, zitten daar al generaties lang, en dat zijn dan de mensen die hierarchisch via ploegbazen en inhuurbedrijven veel buitenlanders trekken die alleen maar als "handjes" functioneren voordat de automatisering hen buiten spel gaat zetten.

Niet het flexibele, klantgerichte MKB waar ik van droom, door welke echte werkgelegenheid voor iedereen door kan worden geschapen.

Heel veel van deze bedrijven worden direct aangestuurd door maar 1 of 2 multinationals om uitgebuit te worden - en zelfstandig denkende innovatieve functies te degraderen tot kwaliteitsfunctionaris, verkoopafdeling, afdeling veiligheid, enzovoorts. Plenty jonge academici staan te wachten om dit demotiverende werk op te nemen als start van hun loopbaan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Gelijke kansen en goed inkomen voor de onderkant!

Geplaatst: wo apr 28, 2021 10:27 am 

Reacties: 65
Bekeken: 1239


Onze industrie en landbouw is al heel lang Europees. Zo zijn de prachtige bergweiden van Sauerland gekoppeld aan de prachtige Friese vergezichten, via de productie van kaas die in ons land wordt geproduceerd maar in andere Europese landen zoals Duitsland ook wordt afgenomen. Wil je Nederland vergelijken met India? Je kunt Nederland beter vergelijken met een Indiase deelstaat. Ook Europa (EU en verbonden landen) kan beter, zoals vanouds ook ingezien sinds Mansholt en wellicht al vroeger, zorgen voor een bepaalde zelfvoorziening. Dit betekent echter tariefmuren.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Gelijke kansen en goed inkomen voor de onderkant!

Geplaatst: wo apr 28, 2021 9:58 am 

Reacties: 65
Bekeken: 1239


In de VS had je vroeger een andere situatie, toen met name de Republikeinen die aan Trump voorafgingen, voorstander waren van meer open grenzen. Dit koppelden ze dan aan het toestaan van zeer uiteenlopende levensstijlen inclusief bittere armoede. Het paste goed bij een zeker globalisme.

Een andere benadering die tegenwoordig meer uit de oppositie voortkomt dan uit regeringen, gaat uit van meer gesloten grenzen. Dit geldt niet alleen voor de mensen maar wordt ook veel toegepast op goederen. Denk aan India dat lange tijd tariefsmuren had voor voedsel uit het buitenland. De gedachte hierachter kan zijn dat op het platteland in de landbouw kan worden gewerkt - de enige bron van inkomsten voor miljarden mensen op aarde. De stad biedt geen alternatief maar het platteland moet zijn economie opstarten vanuit een eenvoudige maar goed functionerende landbouw.

Is dit niet een goed voorbeeld voor niet-globalistisch denken en handelen?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Gelijke kansen en goed inkomen voor de onderkant!

Geplaatst: wo feb 17, 2021 10:45 am 

Reacties: 65
Bekeken: 1239


Biertje schreef:
Uitspraak rechter: bezorgers Deliveroo zijn geen ZZP-ers. Een mooi begin.

https://www.businessinsider.nl/delivero ... -geen-zzp/

Terecht, zie het volgende volgens Business Insider:
Citaat:
Deliveroo besloot in 2018 de aflopende contracten van bezorgers niet meer te verlengen. In plaats daarvan konden ze als zelfstandig ondernemer aan de slag voor de maaltijdbezorger.

Volgens FNV was er echter nog altijd een grote mate van afhankelijkheid van Deliveroo en zijn de verdiensten van de bezorgers steeds lager geworden.

Om ZZP-er te zijn moet je een zekere zelfstandingheid en onafhankelijkheid hebben. Nu is het gewoon uitbuiting, de armoede van de 21e eeuw die juist rond de eeuwwisseling verdwenen leek te zijn.

Er zou succesvol actie kunnen worden gevoerd tegen de ergste gevallen van uitbuiting. Dit is heel wat noodzakelijker dan de fascistoide acties die nu plaatsvinden op basis van "ras" of afkomst.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Gelijke kansen en goed inkomen voor de onderkant!

Geplaatst: ma feb 15, 2021 4:16 pm 

Reacties: 65
Bekeken: 1239


We zullen wel moeten. Maar ik zou de politici aanbevelen dat zo'n aanpak wordt gevolgd dat je binnen 4 jaar iets kunt zien van een beter welbevinden.

Ook zou ik iedereen aanmoedigen zelf te beginnen en niet op de politiek te wachten, als je nu wilt leven en spoedige klachten wilt voorkomen. Laat de anderen maar wachten tot de politici tot actie overgaan - de politici hebben vaak een andere agenda.

Ondertussen moeten we ook strijden voor een betere spreiding van inkomen, kennis en macht. Ja, Den Uyl had gelijk, maar in zijn tijd zat die spreiding sowieso beter dan nu!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Gelijke kansen en goed inkomen voor de onderkant!

Geplaatst: ma feb 15, 2021 3:50 pm 

Reacties: 65
Bekeken: 1239


Ja, veel mensen hebben niet echt een idee, en de commercie helpt ook al niet mee... Kennelijk is eten een kwestie van gewoonte, van zeer ingesleten gewoonte, die je van huis uit al kunt opbouwen of die er van lieverlede in sluipt. Zelf kan ik raden waar mijn gewoonten vandaan komen:

Ik kom uit een familie van kleine ondernemers, middle managers en mensen die technisch ergens heel goed in zijn. Mijn grootmoeders hielden van planten en van gedegen eten, eentje had een vrij grote moestuin, zo herinner ik mij. In de stroom van emancipatie van achtergestelde groepen pakten mijn voorouders hun kansen en zorgden dat ik een hogere opleiding kon volgen die uitzicht bood op zowel inkomen als inzicht in hoe je gezond leeft (voor zover nog niet met de paplepel ingegoten). Natuurlijk moet je wel je kansen pakken en vanzelfsprekend kan iedereen (zoals ik ook zelf) met een klein inkomen redelijk gezond leven - als het kwartje eenmaal is gevallen en als je ietsje lucht hebt.

Je wilde nooit afhankelijk worden van de overheid of van slecht betaald werk, want om je heen zag je dat mensen vaak in problemen kwamen. Maar we hebben gemakkelijk praten zo lang we ons hoofd boven water kunnen houden...

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Gelijke kansen en goed inkomen voor de onderkant!

Geplaatst: di feb 09, 2021 5:03 pm 

Reacties: 65
Bekeken: 1239


De verschillen worden ondanks de veronderstelde "welvaart" in Europese landen niet veel beter. Hier het voorbeeld uit Finland, gemeten in de sterftekansen van de armste ten opzichte van de rijkste 20% van de bevolking:

Dit was in de vorige eeuw een dubbel sterfterisico, in deze eeuw spreken we van een verviervoudiging: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22705658/

Helaas zijn we te veel bezig met sterftekansen, maar gebruik de gelegenheid: Denk dan eens aan je minder gefortuneerde medemens in eigen land en ga dit eens boven aan je wensenlijst zetten in plaats van de eeuwige LEUGEN van politici

"we leven in een rijk land en hebben het allemaal zo goed"

dit is leugen en verwaarlozing van je medemensen in 1 zin.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Gelijke kansen en goed inkomen voor de onderkant!

Geplaatst: di feb 09, 2021 4:48 pm 

Reacties: 65
Bekeken: 1239


Graag wil ik eens van gedachten wisselen over de harde gevolgen voor de onderkant van de samenleving.

Het is mij altijd opgevallen dat mensen met een lage "Sociaal-Economische Status" op zo veel fronten het onderspit delven: hun levensverwachting is beperkt, vaak hebben ze overgewicht en hebben ze ook ongezonde gewoonten waarvoor rijkere mensen een oplossing hebben.

Zo laat ik mijzelf coachen om gezonder te leven want alles zelf uitzoeken is gewoon te ingewikkeld, en dan heb ik gemakkelijker de gezonde slaap, de beweging, het juiste voedingspatroon enzovoorts. Met meer geld is het gemakkelijker en voorkom je zo veel stress en ongemak, je wilt het niet weten - of juist wel om een reden te hebben nog eens na te denken over een samenleving met goede kansen voor zo veel mogelijk mensen. Samenlevingen met een iets meer egalitair sociaaleconomische status blijken voordelen te hebben ten opzichte van samenlevingen die ongelijker zijn, bij eenzelfde gemiddelde inkomen en opleidingsgraad uiteraard!

Daarom streef ik naar gelijke kansen en een goed inkomen voor de onderkant van de samenleving, iets wat ondergesneeuwd lijkt vandaag de dag. Ik ga de feiten naar voren brengen die genegeerd worden, die de oorzaken zijn van haat en verdeeldheid in de samenleving.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 8 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling