Het is nu wo jun 23, 2021 11:12 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 26 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: do maart 18, 2021 8:45 pm 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Lies schreef:
:)....sloeg zeker in als een bom bij dat stel, dat rechtsom aanpakken?

Wijselijk hebben ze in ieder geval niet gereageerd. Groen LInks is niet zo goed voor de natuur. Met hun mega zonneparken en windmolens wordt straks veel meer natuur vernield dan met de industriegebieden die ze altijd willen voorkomen, iets waardoor de huur van bedrijfspanden nogal duur uitvalt per vierkante meter.

Op het dak van een normaal bedrijfsgebouw kun je (rechtsom) natuurlijke planten laten groeien, en vogels kunnen er broeden, maar dit kan nooit op een zonnecollector die het licht weghouden, of bij een windmolen waar vogels zich op doodvliegen.

Gedachten over natuurlijker landbouw komen van boeren en van wetenschappers maar niet meer van Groen Links dat er eerder behagen in schept om alle grond bij boeren en burgers weg te halen. Toen Jesse Klaver kwam, onder de vaderlijke leiding van Wijnand Duyvendak, verdween de landbouwgroep van GL leden. Modieus gedoe met jonge studenten, wat een verschil met voorheen.

Op dit forum haddden we boer Piet, volgens mij geen Groen Linkser, die stelde dat je koolstof kunt vastleggen in de bodem. Dit is later een onderwerp van interesse voor agronomen geworden: de bodem is vaak van lagere prioriteit geweest maar ik zie het veranderen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: do maart 18, 2021 5:46 pm 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Ja, velen denken dat D66=PvdA=GroenLinks. Dwz de achtergebleven getrouwen van het oude 'progressief'. De partijen zullen echter de oude agenda die nog recent is herhaald en gesuggereerd, terzijde werpen. Ook VVD heeft nog veel "MKB-klanten" die er achter zullen komen dat ook zij via de zijdeur gaan worden afgevoerd.

De partijleden moeten oppassen en hun erfenis, hun visie, niet verruilen voor klakkeloze volgzaamheid van het WEF, VN, enzovoorts. Sommige punten van deze organisaties hebben zin en/of zijn al in gang gezet, maar men moet niet alle regie uit handen geven aan partijbureau's en hoofdbesturen. Partijbesturen moeten goed in de gaten worden gehouden, anders ben je je politieke connecties kwijt, die je misschien hebt of wilt krijgen.

Ik was altijd een inactief partijlid van het CDA maar ik heb nu spijt dat ik niet wat meer heb gedaan aan mijn netwerk in de partij. Het gevolg is nu dat er linksaf is geslagen, met verlies van zetels als uiteindelijk gevolg. Wil men Wilders overtroeven dan moet men samenwerking niet absoluut afwijzen, wat helaas wel is gebeurd.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: do maart 18, 2021 3:05 pm 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Dan ben ik wel heel benieuwd of VVD en CDA substantieel gaan afwijken van die klimaatagenda van Groen Links.

Komt mij op zaterdag midden op een rustige winkelstraat een stel Groen Linksers tegemoet - met mondkapjes op, waarop hun partijlogo staat!

"Meneer heeft u ook geen belangstelling en zorg voor de natuur?" Nou, zeg ik, mag ik dat rechtsom op gaan oppakken?

Maar ik dacht bij mij zelf toen ook al: is er nog wel verschil tussen VVD en GL? Wil Mark Rutte niet een bepaalde klimaatagenda er door duwen?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: wo maart 17, 2021 10:38 pm 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


baedeker schreef:
Nee, Mussert had niet veel in de melk te brokkelen, maar bleef tijdens de oorlog een tegenstander van het opgaan van Nederland in een "Groot-Duits Rijk". Kaag hoort met haar 'soevereiniteit is ouderwets' eerder in de kring van Rost van Tonningen, die dat ook vond.

Voor de rol van "burgemeester in oorlogstijd" kan het CDA wel een aantal politici voordragen. Wat doen ze het braaf maar de tsunami van "Build Back Better" dendert voort zo lang als niemand als een Hansje Brinker het gaatje in de dijk wil dichten. "Build Back Better" houdt in dat VVD en D66, onder gejuich van VOLT, het MKB en de persoonlijke vrijheden versneld gaan afbreken.

Beter kon men eens wat meer in verzet komen tegen wat de meerderheid van onze bevolking niet wil, in plaats van altijd maar mee-bewegen! Het CDA moet zichzelf hervinden, anders wordt het definief vermalen in 2025.

Pieter Omtzigt kan iets authentieks brengen maar dan moet met hem een gematigd conservatieve vleugel (dus de gewone leden) zich nu meer inspannen en greep gaan krijgen op het hoofdbestuur dat helaas de onfortuinlijke Hugo de Jonge naar voren schoof. En nee, de oude lobbycratie is niet het goede idee, het moet echt een club worden met vechters zoals Pieter Omtzigt, anders wordt het CDA een pure VVD-D66 bijwagen die gedoemd is de PvdA achterna te gaan: roemloos ten onder gaan doordat de historische rol wordt over het hoofd gezien. Bij het CDA is dit het Conservatisme, bij de PvdA is dit de klassieke Sociaaldemocratie: alles wel uitgaand van de werkelijk nu bestaande historische situatie, en met durf om authentiek te zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: di maart 16, 2021 10:08 am 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Lies schreef:
Nog één of twee nachtjes slapen en dan weten we weer dat gratis niet bestaat.

Partijen ontvangen €14 mln aan giften voor verkiezingscampagnes
https://fd.nl/economie-politiek/1376973 ... c1caHLprvm

Een interessante visie op verkiezingen luidt: ze dienen om het bestuur te legitimeren.

Als je dus niet zeker weet wat je moet stemmen, kun je het niet-stemmen (of beter nog, het ongeldig stemmen) gebruiken om aan te geven dat een regering niet automatisch namens jou regeert.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: di maart 16, 2021 10:06 am 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Stel je voor: de verkiezingen uitbesteden aan een bedrijf! Dat is pas echt vragen om oorlog, maar ik geloof dat de regering dat allemaal niet boeit en dat er veel mensen zijn die het wel aardig vinden als er grote reuring en tweespalt ontstaat.

Dan kan het leger meteen direct ingrijpen zoals in een normale dictatuur tot zo is.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: do maart 11, 2021 8:37 pm 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Hoe kan het dat sommige mensen het vrijheidsvraagstuk zien, en anderen geloven dat er niets is veranderd? Dat we binnen een paar weken weer op de terrasjes zitten en dat er de komende winter geen nieuwe lockdown zal zijn?

Als het niet op de seizoensgriep is, misschien vanwege een ander "plotseling" opgekomen "crisis" - zoals we als kleine vooroefening dit kabinet al hebben zien spelen met bij voorbeeld de stikstof"crisis"?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: do maart 11, 2021 12:48 pm 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Het is dit "automatisch volgen" wat het einde is van elke zeggenschap van burgers.

Daarom zullen de komende verkiezingen doorslaggevend zijn of er ooit nog enige vrijheid van betekenis zal overblijven. Want alleen als men vrijheden inlevert die nu zelfs in verdragen zijn vastgelegd, vrijheden die tot voor kort als grondrechten onvoorwaardelijk werden beaamt, alleen dan verkrijgen burgers schijnvrijheid met allerlei pasjes en appjes en alles wat de technocratie maar kan verzinnen ... zo lang het ze past.

Maar de teugels zijn dan uit handen gegeven.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: di maart 09, 2021 10:08 am 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Biertje schreef:
Hoe verrassend vrijgevig wordt het kabinet ineens voor ondernemers en met name ZZP-ers

https://www.bnr.nl/nieuws/economie/1043 ... l-opvoeren

Na de verkiezingen beslist het kabinet tot verlengen van de avondklok die zeker niet voor 1 juni echt wordt afgeschaft, als jullie hier niet massaal tegen in verzet gaan komen.

De middenstand wordt door het komende kabinet Rutte IV aangepakt: zulke eigenwijze mensen die zichzelf willen helpen past niet bij de agenda van de VVD die overheid en grootbedrijf ziet als kern van "de economie" - de afgod op wiens altaar alles moet worden geofferd.

Vraagje: waarom heb ik afgelopen jaar nog zoveel MKB ondernemers de andere kant zien opkijken, doen alsof ze nog iets in de VVD zagen? Er is nu zo veel keuze voor mkb vriendelijke partijen, ook JA21 en SGP waar je geen stigma mee krijgt.

Ja, daar zijn mensen bang voor - lok ze maar eerst een beetje uit zodat ze iets gepasts zeggen waarop jij zegt: maar dat is toch koren op de molen van Thierry Baudet? - let op hoe ze zich dan haasten om zich van Baudet te distantieren. Stom natuurlijk want straks blijkt dat iedereen toch Baudet heeft gestemd: een internetondernemer heeft aan de hand van internetverkeer een andere schatting gemaakt van de verkiezingsuitslag, gebruikt makend van de interesse die blijkt uit zoekwoorden of websitebezoek...

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: ma maart 08, 2021 10:14 am 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
De mijne is beter:

Afbeelding

Zozo, het kartel is aardig gegroeid vergeleken met dat andere grafiekje, zeteltje of 120.

Het schema van Baedeker slaat nog ergens op en gaat nog ergens over. Voor de meesten maakt het geen verschil uit natuurlijk omdat ze het allemaal geen probleem vinden zo lang ze maar kunnen geloven dat de overheid hen beschermt tegen HET VIRUS.

Dat lijkt wel een religieus geloof geworden, zwaar fundamentalistisch en met absolute verachting van alles wat in het leven belangrijk is.

In het schema van Lancelot pas ik niet... ik vind de Christen Unie bepaald geen goede keuze maar wordt er wel toe veroordeeld. Ik zie dat mijn keuze voor een confessionele partij hier ook sowieso afhangt van mijn inkomen... dat klopt allemaal niet met wat ik zie om mij heen.

Dat is pas echt van gisteren, dat de PvdA opkomt voor werkende armen, en dat christenen confessioneel stemmen! In de jaren 60 zal het zo geweest zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: za maart 06, 2021 7:35 pm 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Biertje schreef:
Christenunie, zelfs een vrouw die verkracht moet een bedenktijd opgelegd worden eer ze abortus mag aanvragen.

https://www.ad.nl/politiek/christenunie ... ~a49cf2c4/

Ondertussen werken ze keihard aan het verleggen van de macht naar grote IT multinationals en andere firma's met als gevolg dat straks juist heel veel abortussen en vooral euthanasie zal gaan plaatsvinden.

Dat zou mij tenminste niet echt meer verbazen, maar de ChristenUnie is een beetje bijziend.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: do maart 04, 2021 12:33 pm 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Raya schreef:
Het CDA is niet christelijk meer maar neoliberaal. Keerde het CDA maar terug naar hun oude normaal.

In ieder geval kon ik Buma nog wel uitstaan. Hij zei ook dat we moesten oppassen dat de CO2-maatregelen betaalbaar bleven omdat de minder rijke mensen die toch het meeste belastinggeld moeten opbrengen of die daar zelfs toelagen uit moeten krijgen, de rekening gaan betalen.

Kort daarop had hij ineens om persoonlijke redenen zin om de Haagse politiek te verlaten....

Wopke volgt gewoon Rutte, Kaag en Segers!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: di maart 02, 2021 12:13 pm 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Sinds ongeveer een jaar heb ik de in mijn ogen grootste bedreiging voor ons allemaal als motto genomen:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: zo feb 28, 2021 5:15 pm 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


De waarheid zal ook nu, herfst 2021, wel weel duidelijk worden, net als in de herfst van 2017. Er zullen weer "ineens" CRISES blijjken te ontstaan waar we zo direct geen acht op hadden geslagen. Een soort van noodtoestand in een of andere vorm kan vaak worden ingezet, protest doet er niet meer toe.

Redenen waarom er weer allerlei "offers" gaan worden gevraagd. Wat zit hier achter?

Misschien zit Raya hier het dichtst bij .... grote bedrijven... geven niet om armoede, niet om MKB, niet om de kiezers die al lang niet meer van belang zijn. Via "crises" en "crowd management" kan men inzake "belangrijke" dingen (=voor multinationals gewichtig) alles voor elkaar krijgen wat niet via gewoon lobbywerk zou worden vergund.

De macht is in handen van enkele grote multinationals en we zullen dus bittere armoede en een authoritaire samenleving tegemoet zien - verkiezingen spelen hier niet zo'n grote rol meer in. Hoe we met elkaar samen leven en welke keuzes we maken, daar zal het om gaan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: wo feb 24, 2021 1:23 pm 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Deze mensen hebben Rutte steeds gesteund in al zijn "crises" - altijd werd daarbij de eerste oorzaak veronachtzaamd:

wat had de rechter eigenlijk gezegd en bedoeld (stikstof)
wat was nu feitelijk de urgentie van iets waar je vroeger 10 keer zo veel van binnen kreeg (PFAS)
hoe laat je staan wat je beste epidemiologen je direct hebben verteld en wat je eerst zelf hen nog na-zegt (corona)

Deze onmenselijke regering is zo nalatig dat ze de beste strategie dankzij hun domheid hebben gevonden om de in hun ogen toch al nutteloze burgers dood, brodeloos en/of monddood te krijgen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: wo feb 24, 2021 1:01 pm 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Biertje schreef:
En ja hoor, De Jonge die even weer een proefballonnetje opblaast. De Jonge gaat er voor zorgen dat we nog sneller prikken dan Israel. :

Vaccineren: naar 2,5 miljoen prikken per week

Citaat:
In de race tussen het virus en zijn bestrijders kondigt minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) grof geschut aan: samen met GGD’en, huisartsen en ziekenhuizen bereidt hij grootschalige vaccinatie voor om maximaal 2,5 inentingen per week te zetten vanaf ‘de loop van het tweede kwartaal’. Daarbij is hij afhankelijk van (soms) grillige leveringen van fabrikanten. Ook het testen moet massaler: de PCR-capaciteit moet in maart op 175.000 per dag liggen, en wordt uitgebreid naar 200.000 dagelijks.


https://www.ad.nl/politiek/omt-visitere ... ~a4d4194e/

Jawel, na bijna een jaar begint er wat test capaciteit te komen.

BIJ VERKIEZINGEN LAAT JE JE LEIDEN DOOR EEN BELEID VAN 4 JAAR en kijk je niet naar wat de laatste maand ineens bij elkaar wordt gegoocheld.

Maar niet in de bananenrepubliek die we nu met elkaar hebben geschapen, gek gemaakt van angst voor een virus waarbij we alle proporties niet alleen hebben losgelaten.

KIJK NU EENS WAT DEZE REGERING ECHT HEEFT GEDAAN TEGEN DE KWETSBAREN IN DE SAMENLEVING

We laten de kwetsbaren massaal vereenzamen EN sneller doodgaan. Van zeven maatregelen nam de overheid er maar 2 waardoor een "goed begin" wordt gemaakt met een beleid waarbij de ouderen worden afgedankt en afgeschreven.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: wo feb 17, 2021 10:54 pm 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Biertje schreef:
Winkelstraten weer laten opbloeien kan maar op 1 manier: open nu alle winkels of nu wel weer virusvariant hebben of niet. Dat is het enige recept wat ik heb. En verlaag de belasting voor de burger en MKB. Juist het CDA heeft met de VVD de lasten verschoven: van grootkapitaal naar MKB en burgers.

De MKB'ers die ik ken hebben aardige bedrijven, vaak familiebedrijven. Maar ze willen nog niet hun vertrouwen in CDA en VVD opgeven, heb ik de indruk. Ze worden pas langzaam wakker maar beseffen ergens wel dat er iets niet kan kloppen.

De grote spelers die de grote reset willen, zijn doodsbang dat zulke mensen gaan bijdraaien. Een partij als JA21 wordt bijvoorbeeld groter, is toegankelijker voor overstappers met een maatschappelijke positie die hun halve familie, collega's en medewerkers enigszins beinvloeden. RIVM en OMT zullen tot na de komende formatie het bewind uitvoeren, het zal vreselijk zijn, zodat we niet dankbaar zullen zijn tegenover onze "mainstream" stemmende medeburgers.

Kijk eens wat dit kabinet heeft gedaan! Samen met de hopeloze commissies van overwerkte wetenschappers die hun vak niet goed beoefenen! Omhooggevallen beroepsvergaderaars die geen kijk op de maatschappij hebben en die als buikspreekpop van de grote politiek van Brussel en van hun knechtjes in Den Haag fungeren.

Een andere groep zijn de jongeren. Mijn eigen kinderen en hun vrienden, daar zie ik een verandering. Dit zijn allemaal dingen die geen Hond en geen NIPO kan peilen...

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: do feb 11, 2021 10:50 am 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Raya schreef:
Na het Mini-Enquête, komt er nu ook een echte Parlementaire Enquête naar het Kinderopvangtoeslagschandaal. De verhoren moeten voor volgende zomer klaar zijn.

Dit kon wel eens als een zwaard van Damocles boven schuldige partijen hangen bij deze verkiezingen, zowel als daarna, als ze toch in een coalitie terecht komen.

Ja het moet wel in combinatie met dat verstand zijn geweest; ik zit ook niet te wachten op een nieuwe wedloop. Kijk eens wat voor angst die vroegere wapenwedloop bij onze ouders heeft veroorzaakt.

Nu ben ik niet langer voor een leger! Het kost zo ontzettend veel dat je beter parate hulptroepen kunt hebben die bij rampen etc. kunnen worden ingezet. Denk ook aan het type verdediging dat de Zwitsers hebben en aan alle geweldloze tactieken en technieken die nu kunnen worden geoefend door vrijwilligers die daarvoor geen overheid nodig hebben.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: do feb 11, 2021 10:45 am 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Toen ik ging beseffen dat Ronald Reagan in feite degene was geweest die mede had geholpen om het ijzeren gordijn te slechten, werd ik positiever over bewapening. Ook over atoomwapens die immers voor 50 jaar vrede hadden gezorgd. Mijn aanvankelijke neiging tot atoompacifisme slikte ik in en toen het islamisme kwam, en de kwalijkste tak, Al Quaida, meende ik dat militarisme zijn plaats moest hebben.

Jullie begrijpen wel dat ik inmiddels het aloude risico van het militair-industrieel complex weer opvoer als punt van zorg. China daar zullen we wel over moeten blijven nadenken.

Maar terwijl we alles wat electronisch is uit China importeren, moeten we ons ook bewapenen tegen China? Is het niet gemakkelijker om gewoon alle electronica in Europa te gaan produceren?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: di feb 09, 2021 2:30 pm 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


baedeker schreef:
- de slogan van ultra globalisten die Corona wel een mooi moment vinden om allerlei marxistische en anti-democratische plannen door te drukken. Dit is gewoon hetzelfde als eerder 'het nieuwe normaal' van Rutte of 'the great reset' van deze malloot van het WEF. Bij Prof. Bob de Wit gaan de alarmbellen af. Forbes noemde die agenda treffend "another example of wealthy, powerful elites salving their consciences with faux efforts to help the masses, and in the process make themselves even wealthier and more powerful."

De superkapitalisten hebben een superkartel gesmeed. Het WEF verhaal past daar wel in. Het superkartel gaat regeren waarbi regeringen ook wat inspraak krijgen, maar de democratie met zijn vrije meningsuiting moet nu weg van de superkapitalisten.

We zaten niet te wachten om al die onzin die via sociale media tot ons kwam, maar wisten redelijk de zin van de onzin te scheiden en als we daar moeite mee hadden, waren er plenty websites om te vernemen welke feiten of logische redeneringen de onzin konden debunken.

Niet goed genoeg volgens de IT supermachten die nu overal CENSUUR hebben ingevoerd. In feite heeft de Volkskrant dit naar eigen zeggen ook gedaan, en andere kranten doen het zelfde, net als de televisie. De vrijheid van de pers is dus al vast weg en het wachten is op executies en verbanningen van andersdenkenden.

Het is wachten totdat rapportages over moedige mensen in Rusland en Myanmar ook worden gestopt: het zou eens kunnen zijn dat burgers op "verkeerde" gedachten komen om een wettig toegestane demonstratie te houden terwijl de planeet vergaat of terwijl de Marsmannetjes komen.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 2 [ Er voldeden 26 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling