Het is nu wo jun 23, 2021 9:35 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 40 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Veelbesproken stoffen zijn onschuldige afreageer-middelen.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Veelbesproken stoffen zijn onschuldige afreageer-middelen.

Geplaatst: wo mei 05, 2021 10:56 am 

Reacties: 104
Bekeken: 19240


Bij mens en dier kan er een "factorenziekte" situatie ontstaan. Als geheel is dan de gezondheid niet zo goed, en dan gaan allerlei factoren een invloed hebben die op hun eentje nooit schade hadden berokkend. Omdat er zo veel mogelijke factoren zijn, is het bovendien noch in een individuele situatie, noch overall, een gemakkelijke "hoofdschuldige" aan te wijzen.

Dokters moeten zich dan verlaten op goede (prospectieve) epidemiologie in combinatie met zoveel "mechanistisch" inzicht als dat er mogelijk is, en dan de beste inschatting maken. Doen we zelf veel anders?

Bijen hebben bij voorbeeld enorm last van de varroa mijt, een parasiet die vorige eeuw, vooral op het einde van die eeuw, bij ons zijn opgang maakte. Maar wat is de link met de neonics?

Ik begrijp dat een bijenkolonie last krijgt van neonics (bij de drempelconcentraties) doordat de orientatie van een gewone werkbij wordt gestoord, als deze werkster haar weg terug naar de kast moet vinden. Hoe dat ook zij, het laatste woord zal er nog wel niet over zijn gesproken (1 onderzoek geeft zelden bescheid). Maar een reeds verzwakt volk verzwakt verder als veel werksters hun werk niet goed doen - terwijl het individuele insect bij die drempelconcentraties echt niet dood gaat, zoals wij niet (direct) dood gaan als we te veel alcohol of nicotine gebruiken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Veelbesproken stoffen zijn onschuldige afreageer-middelen.

Geplaatst: di nov 03, 2020 5:57 pm 

Reacties: 104
Bekeken: 19240


Hier is wat een tuinder mij vertelde na een lang en gelukkig leven waarin hij de meest gevaarlijke producten had gebruikt: glyfosaat is relatief onschuldig.

Ja hij overleed een paar maanden later aan een ziekte die wel eens met die oude producten te maken kon hebben gehad, die nog in de jaren zestig en zeventig waren toegelaten.

De hetze tegen glyfosaat moet je zien vanuit het perspectief van de milieu-maffia. Boeren en tuinders moeten weg, de burger moet terug in zijn hok en kan ook overleven op een veel lagere levensstandaard. Goed voor de planeet en gewenst door multimiljardairs die hun geld in milieu-activisme stoppen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Veelbesproken stoffen zijn onschuldige afreageer-middelen.

Geplaatst: vr aug 28, 2020 11:36 am 

Reacties: 104
Bekeken: 19240


Nu krijg ik wel eens de gedachte dat ook stikstof zo'n "veelbesproken stof" is geworden. Net als CO2 is het een voor planten voedzaam bestanddeel dat wel bij landbouw hoort.

Het Chinese perspectief moet voorrang krijgen en verder moeten we de zaken benoemen onder het hoofdje waar het bij hoort. De stikstofkwestie hoort bij de consensus van PAS, en ook bij de eisen die Natura 2000 daaraan stelt, maar dit alles scheen aan Schouten niet besteed te zijn. Net als bij Corona krijg ik wel eens het idee dat men zegt: je moet je tegenstander niet in de kaart spelen.

Maar door al te slim dingen te willen doordrukken, en door (niet direct verwante) zaken onder de foute noemer door te drukken ("never waste a good crisis") ontstaat juist wel wrevel en achterdocht. Het is juist koren op de molen van bewegingen waar topambtenaren en bewogen activisten zo beducht voor zijn - Farmers Defence Force en Viruswaarheid bijvoorbeeld!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Veelbesproken stoffen zijn onschuldige afreageer-middelen.

Geplaatst: wo nov 13, 2019 12:54 pm 

Reacties: 104
Bekeken: 19240


Hier in de stad ruik ik ook wel eens vieze dingen, in mijn beleving: ongeventileerde ruimte, lichaamsgeuren, slechte adem. Het verblijf op de weg is niet altijd aangenaam als je op de fiets door een brommer wordt ingehaald, tegen de wind infietsend.

Wie op het platteland gaat wonen, gaat andere geuren ruiken en laat ons wel wezen, sommige beesten en hun uitwerpselen stinken gewoon.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Veelbesproken stoffen zijn onschuldige afreageer-middelen.

Geplaatst: di nov 12, 2019 1:54 pm 

Reacties: 104
Bekeken: 19240


Het artikel en achtergronden gelezen. Hondehaar is is pure onzin. Dat alles in "kwaliteitsmedia" die helaas met onderbetaalde journalisten en ondeskundige redacteuren de grootste flauwekul verspreiden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Veelbesproken stoffen zijn onschuldige afreageer-middelen.

Geplaatst: ma nov 11, 2019 11:42 am 

Reacties: 104
Bekeken: 19240


Lies schreef:
Berichten die je dan weer niet van de nieuwsbrengers hoort:

Turkse minister van Volksgezondheid maant tot kalmte over spinazievergiftiging
https://www.agf.nl/article/9161497/turk ... giftiging/

Fahrettin Koca, de Turkse minister van Volksgezondheid, roept mensen op niet in paniek te raken nu het aantal gevallen van voedselvergiftiging veroorzaakt door spinazie steeds verder toeneemt.

Het aantal mensen dat ziek is geworden als gevolg van het eten van spinazie die vermengd was met giftige planten is inmiddels opgelopen tot 196. Geen van de patiënten verkeert echter in levensgevaar laat de minister weten.

Hij voegt eraan toe dat alle ziektegevallen in het noordwesten van Turkije werden gemeld in de provincies Istanboel, Edirne, Tekirdağ en Kocaeli. Er bevinden zich nog 21 patiënten in het ziekenhuis.

"De patiënten klagen over misselijkheid, braken, wazig zicht en een droge mond. Deze symptomen zijn kenmerkend voor een overdosis aan atropine. De uitbraak lijkt te zijn veroorzaakt doordat onkruid tussen de groenten terecht is gekomen," aldus Koca. Hij adviseert mensen groenten goed te controleren en grondig te wassen.

Wilde plant is waarschijnlijk de boosdoener
Murak Kapikiran, van de Landbouwkamer in Istanboel, zegt dat een sterk op spinazie lijkende wilde plant waarschijnlijk de boosdoener is. Ambtenaren van met ministerie van Landbouw meldden eerder dat onkruid uit de nachtschadefamilie de oorzaak van de vergiftiging was. Kapikiran zegt dat het mogelijk gaat om belladonna, ook wel bekend als dodelijke nachtschade, een plant die van nature rijk is aan de stof atropine.Een andere krant noemt doornappel: https://wilde-planten.nl/doornappel.htm als verontreiniging.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Veelbesproken stoffen zijn onschuldige afreageer-middelen.

Geplaatst: ma nov 11, 2019 10:49 am 

Reacties: 104
Bekeken: 19240


Da's andere koek dan het onschuldige Roundup, een product dat door nepnieuws in de knel is gebracht, waarbij zelfs de onafhankelijkheid van wetenschappers en rechters in diskrediet is geraakt. Het Roundup wordt misschien ondertussen wel vervangen door gevaarlijker stoffen.

Ondertussen worden mensen ziek door voedingstekorten, door te weinig beweging, roken, alcohol, gefrituurd eten, en geraffineerde koolhydraten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Veelbesproken stoffen zijn onschuldige afreageer-middelen.

Geplaatst: ma sep 09, 2019 1:44 pm 

Reacties: 104
Bekeken: 19240


Lies schreef:
Door activistenwetenschap denkt de samenleving dat men met z'n allen glyfosaat pist, terwijl boeren dit niet doen. En maar wijzen naar populistische partijen die ook proberen ergens garen bij te spinnen.

Géén glyfosaat in de urine van Franse boeren
https://www.foodlog.nl/artikel/geen-gly ... se-boeren/

Het werd aangetroffen in de urine van Europarlementariërs en bekende Fransen: het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat. Het zit overal, in de lucht, het water, de bodem, mensenlichamen. Maar klopt dat wel? Achttien Franse boeren testten hún urine. Bij niet één van hen zat er glyfosaat in. Hoe kan dat? Foodlog vroeg het na.Om uit het Foodloog artikel te citeren:

"Eigenlijk zijn de testmethoden niet te vergelijken," zegt Aalt Bast, hoogleraar in de toxicologie aan de Universiteit Maastricht. "De Elisa-test die onder meer Générations Futures gebruikte is laagdrempelig, maar niet erg specifiek en selectief. Een prima test op zich, maar wel eentje die veel vals-positieve uitslagen kan genereren. De test die de Franse boeren gebruikt hebben, chromatografie, is veel specifieker en gevoeliger. Met die methodiek kun je er zeker van zijn dat er uit de urinemonsters inderdaad geen glyfosaat te isoleren viel."Let op: Aalt Bast kan zijn mond open trekken omdat hij veilig met pensioen (emeritaat) is. Geen opdrachtgever / geldschieter die hem of zijn staf nog komt afstraffen, geen fondsen die worden teruggetrokken. Een uitvloeisel van academische vrijheid die nog resteert is dat wie niet meer werkt aan een vakgroep, vaak nog wel daaraan verbonden blijft - maar waar geen beloning meer is, is ook geen straf meer mogelijk. (althans in mindere mate want wanneer er daadwerkelijk dagelijks veel contact is, heeft dat een grotere betekenis dan alleen de geldelijke).

Van politiek en belangenstrijd onafhankelijke wetenschap is heel mooi .. maar die bestaat eigenlijk nergens. Tot groot verdriet van beoefenaren van diezelfde wetenschap want velen zouden heel graag een positie aanvaarden bij een instituut waar NGO's (actiegroepen, stichtingen) noch enig bedrijf als opdrachtgever bij kunnen (waarvan dus geen enkele opdracht kan komen) en waar de overheid of NGO die het wel bekostigt, op een weloverwogen en gegarandeerde afstand staat.

Nee, zo'n ideale situatie kennen we niet of nauwelijks meer. Integendeel, neem het gedoe met bijvoorbeeld een stichting die een goede naam heeft en die bij u jaarlijks aan de deur komt, maar waarover ergens werd gezegd dat ze wel eens verzochten aan wetenschappers om resultaten maar niet te publiceren. De wetenschap moet dan gaan buikspreken voor een reeds ingenomen standpunt en wie betaalt, bepaalt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Veelbesproken stoffen zijn onschuldige afreageer-middelen.

Geplaatst: ma mei 20, 2019 11:03 am 

Reacties: 104
Bekeken: 19240


Het gaat hier niet om wetenschap die zou kunnen BEWIJZEN dat er iets veilig is. Het gaat er om dat kanker een nare ziekte is, waarvan de oorzaken alleen maar gedeeltelijk precies bekend zijn. Bij een verkeersongeval weet men dat men in aanraking is gekomen met een motorvoertuig, en wel zo hard, dat er bij voorbeeld iets gebroken is.

Bij kanker zijn oorzaken voor een individueel geval dikwijls niet precies bekend; heel vaak als er oorzaken worden benoemd, zijn er vele factoren aan de hand. Van nature brengt het leven zijn risico's mee, de vrije radicalen waartegen onze stofwisseling normaliter wel opgewassen is, en onze immuniteit ruimt van alles op wat niet bij ons hoort. Dat we gezond zijn komt door vele oorzaken maar als we ouder worden, en te meer als er veel voor ons lichaam lastige situaties voorkomen, blijven we niet eeuwig gezond. Gevaren worden iedere stofwisseling meestal goed opgevangen, maar we bezitten niet voor altijd de eeuwige jeugd - zoals met alle situaties waarbij het leven ooit een eind zal nemen.

Wat moet de wetenschap aanvangen met de talloze invloeden in ons leven, om te bevragen welke we het eerst zouden moeten vermijden? Of het nu GSM straling betreft, of onregelmatige slaap, of allerlei soorten voedsel die al dan niet gunstig uitwerken: statistisch moet men de speld in de hooiberg opsporen. Normaliter is het onzeker of die speld er is, en blootstellingen, zoals ze heten, lopen vaak parallel met onze levensstijl. Zo zijn beroepsmatige toedieners van pesticiden geen welgestelde stedelingen uit de suburbs met gezonde levensstijl, terwijl het goed in kaart brengen van alle levensomstandigheden zeker monnikenwerk moet zijn. Het is dan bewonderenswaardig als epidemiologen af en toe kunnen melden dat consumenten van koolachtige groenten, van bepaalde zuivelproducten zoals yoghurt en kaas, van gekookte tomaatproducten, van volkorengranen, enzovoorts, daar een gunstig effect van schijnen te hebben. Dat alles nadat er volgens de beste protocollen prospectief gegevens zijn verzameld, en na vele jaren de balans wordt opgemaakt.

Zulk werk kan het best uit gemeenschapsgeld worden betaald, en gedaan worden door mensen die in hun werk niets te maken hebben met de grote geldschieters, of met andere zeer grote belangen, hoe goed bedoeld die ook mogen zijn!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Veelbesproken stoffen zijn onschuldige afreageer-middelen.

Geplaatst: wo jan 16, 2019 7:27 pm 

Reacties: 104
Bekeken: 19240


Raya schreef:
En daar gaat het dan ook vaak mis.

Er hoort onafhankelijk onderzoek te worden gedaan, gefinancierd via een derdengeldenrekening op kosten van de fabrikant.

Universiteiten en andere onderzoekslaboratoria worden steeds afhankelijker, van gelden van het bedrijfsleven. Bovenstaande zou de oplossing kunnen zijn. Maar dat moet dan wel voor alle onderzoek zijn.

Wat heeft Bayer Monsanto dan onhandige vrienden die voor mooie woorden maar liever overpennen wat de juridisch en communicatief ingestelde Bayer Monsanto adviseurs hen voorleggen.

Niet dat ik het helemaal raar vind want als je ergens technisch verstand van hebt is het altijd ook een hele opgave om iets helder en effectief te communiceren. Nog knapper vind ik het gedraai van de "milieufreaks" die nu lijken te willen suggereren dat niemand buiten Bayer Monsanto zelf heeft onderzocht en geconcludeerd wat er op papier staat. Immers ik weet hoe lastig de techneuten het dikwijls vinden om hun conclusies zo naar buiten te brengen dat de buitenwacht de boodschap begrijpt.

Misschien dat Health Canada het dan beter doet:
Citaat:
Statement

January 11, 2019 - Ottawa, ON - Health Canada

OTTAWA – Health Canada’s primary objective in regulating pesticides is to protect Canadians’ health and the environment. That is why the Department regularly reviews all pesticides to make sure that they continue to meet modern health and safety standards.

Following the release of the Department’s final re-evaluation decision on glyphosate in 2017, Health Canada received eight notices of objection. There have also been concerns raised publicly about the validity of some of the science around glyphosate in what is being referred to as the Monsanto Papers.

Health Canada scientists reviewed the information provided in these notices, and assessed the validity of any studies in question, to determine whether any of the issues raised would influence the results of the assessment and the associated regulatory decision.

After a thorough scientific review, we have concluded that the concerns raised by the objectors could not be scientifically supported when considering the entire body of relevant data. The objections raised did not create doubt or concern regarding the scientific basis for the 2017 re-evaluation decision for glyphosate. Therefore, the Department’s final decision will stand.


Lees het hele statement: https://www.canada.ca/en/health-canada/ ... osate.html

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Veelbesproken stoffen zijn onschuldige afreageer-middelen.

Geplaatst: ma okt 22, 2018 3:49 pm 

Reacties: 104
Bekeken: 19240


Lies schreef:
Ekoplaza door Reclame Code Commissie op vingers getikt
https://www.boerderij.nl/Akkerbouw/Nieu ... t-335737E/
(...)
Uit een studie van de Europese Unie blijkt dat biologische bestrijdingsmiddelen zelfs giftiger kunnen zijn dan chemisch-synthetische.”[/citaat]

Kan er ooit uit negatief denken iets goeds komen? https://www.youtube.com/watch?v=CbSwZLMCsR8 een typerend voorbeeld op Youtube.

Of leidt het allemaal tot nog meer negatieve emoties en conclusies? Logischerwijs zou iemand die bang is voor de "chemie" kunnen besluiten om alleen natuurlijk, enkelvoudig voedsel uit de winkel te lezen, zonder labels, met uitzondering van dingen met misschien ten hoogste drie ingredienten.

Het voordeel zou dan zijn dat er veel meer positieve, gezonde, voedingsbestanddelen zouden worden gegeten zoals die het beste zijn verpakt door de natuur zelf. Genoeg polyfenolen, vezels en vitaminen uit groenten en fruit; onverzadigde vetten en enkelvoudig onverzadigde vetzuren, vette onbewerkte vis zoals Alaska zalm, haring en makreel; kaas en yoghurt. De uitgemalen, gerookte, en met talloze ingredienten verrijkte, gelabelde, voorverpakte gemaks-spullen leveren immers meestal niet het beste menu op.

Maar ik raadt dat de mensen die zich bang laten maken voor chemie niet zo zullen reageren...

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Veelbesproken stoffen zijn onschuldige afreageer-middelen.

Geplaatst: ma okt 15, 2018 3:00 pm 

Reacties: 104
Bekeken: 19240


Gewoon de grote bedrijven voldoende vennootschapsbelasting laten betalen. De algemene VPB op 25 procent laten - dan is er geld voor andere doelen.

De zorg, het onderwijs, maar ook wetenschap zonder invloed van buiten (behalve goed afgesproken en zorgvuldig te evalueren overheidsvisitaties) speciaal voor belangrijke thema's waar onafhankelijkheid waardevol is, daarvoor moeten burgers wel WILLEN bijdragen. Overigens kun je denken dat zorg en onderwijs ook zonder overheidssturing kunnen maar ik ben nog niet zo ver...

Oppositiepartijen kunnen deze mogelijkheden aangrijpen om te protesteren tegen de visieloze VVD die de rest van het kabinet in zijn val gaat meesleuren.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Veelbesproken stoffen zijn onschuldige afreageer-middelen.

Geplaatst: do sep 20, 2018 10:53 am 

Reacties: 104
Bekeken: 19240


Bij Ekoplaza ben ik ook klant, heel aardige mensen en een prachtig assortiment. Maar aan hun reclame-uitingen erger ik mij best wel.

Ze zijn nu (in hun landelijke reclameposters) populistisch bezig en ik ben er zeker van dat veel biologische boeren de wenkbrauwen fronsen bij de reclamepraatjes waarmee hun producten aan de man worden gebracht. Wat Dijkhoff doet met de postcode-wijken, dat doet Ekoplaza met de gangbare landbouwers.

Je afzetten tegen anderen dat zegt iets negatiefs over jezelf; hoe verstandig is dat eigenlijk?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Veelbesproken stoffen zijn onschuldige afreageer-middelen.

Geplaatst: wo sep 19, 2018 11:45 am 

Reacties: 104
Bekeken: 19240


Haha, ik vind het juist prachtige planten. Jammer dat we ze moeten verwijderen maar zeker voor de Japanse Duizendknoop ben ik toch wel wat beducht... terwijl de wortel van de plant medisch buitengewoon van belang is, is de plant toch zonder zijn natuurlijke oostaziatische vijanden veel te expansief. Gelukkig hebben we glyfosaat (Roundup) maar het wordt kort dag als we nog in september voor de invallende herfst dit willen gebruiken.

Om de verkeerde reden is het middel verboden waardoor nog des te meer er op moet worden gehamerd: denk na over de beste aanpak van die duizendknoop. Je ziet hier dat politici, media en bevolking tientallen jaren nodig hebben om te gaan snappen dat ze dan ondertussen heel duur in de val zijn gelopen. We betalen samen de rekening van alle onoplettendheid.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Veelbesproken stoffen zijn onschuldige afreageer-middelen.

Geplaatst: di sep 18, 2018 1:54 pm 

Reacties: 104
Bekeken: 19240


Inderdaad, die vlinderstruik heeft mijn treinreizen nog verder veraangenaamd; ik realiseerde mij niet dat hij het ook zo goed doet in muren en fundamenten. Nu bedenk hoe vaak ik al gezien heb dat boomwortels het asfalt omhoogdrukken, dat allerlei planten en bomen in ruines groeien, enzovoorts. Wat te denken van de klimop die mensen zorgvuldig weghouden van hun muren; de worteltjes kunnen er gewoon ingroeien.

Doorslaggevend zal wel zijn of je je muren kunt en wilt vrijhouden en de moeite die het kost zal bij elk soort plant verschillen. De vlinderstruik duidt op verwaarlozing van bruggen en muren want ik geloof dat plantenwortels het beton versneld doen afbreken. Misschien dat een stadsecoloog mij van mijn dwaling kan afhelpen?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Veelbesproken stoffen zijn onschuldige afreageer-middelen.

Geplaatst: za sep 15, 2018 11:44 am 

Reacties: 104
Bekeken: 19240


Wel honderd verschillende verhalen zijn er: zo zou het helpen om iedere week alle opkomende loten af te snijden. Ook zou het helpen om de grond volledig af te graven en de wortelstokken uit te zeven. De varkens zijn daar een variant op, maar het echte filmpje moet allereerst tonen dat de varkens het allerlaatste wortelstokje hebben uitgegraven en opgevreten. In werkelijkheid moeten de varkens worden bijgevoerd en kijk het filmpje eens: dat is een heleboel werk!

Het wordt een saai verhaal maar met de beperkte kennis van nu zal ook een WEL efficiente methode bijvoorbeeld in Amersfoort 500 miljoen gaan kosten. Tijd dus om de locale belastingen fors te verhogen. Misschien dat al die journalisten met hun leuke filmpjes en spannende rapportages zich eens moeten verdiepen in welke natuurlijke vijanden die plant in het Verre Oosten kent. Er schijnt al een beestje wettelijk te zijn toegelaten voor verspreiding want de eerste gemeenten schijnen ze al uitgezet te hebben...

Hopelijk werkt het goed want anders wordt het dwijlen met de kraan open. Momenteel zijn particulieren bezig om met Roundup hun best te doen, wat volgend voorjaar al verboden is. We zullen zien wat volgend jaar de beste bestrijdingsmethode is.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Veelbesproken stoffen zijn onschuldige afreageer-middelen.

Geplaatst: vr sep 07, 2018 6:03 pm 

Reacties: 104
Bekeken: 19240


Waarom niet alle zogenaamde milieubewuste mensen verplichten om wekelijks hun buurt vrij te houden van de japanse duizendknoop. Ze mogen alleen een zakmesje gebruiken en ze moeten alles keuring inpakken.

Volgend jaar wordt een van de laaste (of toch het enige?) werkzame middel tegen deze plant verboden. Er resteert dan straks een nationale ramp die de schuld is van onze milieubewuste burgers want ik denk dat ze in protest gaan komen en gaan roepen dat de overheid het moet doen.

Wie zou dat gaan betalen? Men leze het AD van vandaag om te begrijpen wat er boven ons hoofd hangt. Misschien moet er gekozen worden naar exotische vijanden van de plant?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Veelbesproken stoffen zijn onschuldige afreageer-middelen.

Geplaatst: zo aug 19, 2018 12:42 pm 

Reacties: 104
Bekeken: 19240


Glijdt mijn oog over het artikel, dan vermoed ik eerst een sfeer van: men zal er toch wel een uitweg uit vinden. Maar nee:
Citaat:
Boogaard denkt dat het gebrek aan chemische basiskennis van beleidmakers, politici en wetenschappers er voor zorgt dat er steeds weer de extreem veilige weg gekozen wordt. Hij pleit er daarom voor dat meer echte deskundigen met praktische kennis worden aangesteld die wel de juiste overwegingen kunnen maken en onderzoeken correct kunnen interpreteren. In de Europese Unie zie je nu precies het omgekeerde gebeuren: het Scientific Committee for Occupational Exposure Limits (SCOEL), dat uit louter deskundigen bestaat, wordt opgeheven en zijn taken gaan naar het Risk Assessment Committee (RAC), waarin vrijwel geen enkele deskundige op het vlak van blootstellingslimieten zit.


Arme toxicologen. Hebben jullie daarvoor je PhD behaald om de onnodig versterkte collectieve angsten te mogen gaan bedienen? Stel op de verkeerde gronden alle limieten naar beneden dan weet je tenminste dat ook de kansen op overschrijdingen van de normen niet zo snel zullen dalen... zo blijven laboratoria en kwaliteitssysteem-organisaties wel aan het werk natuurlijk!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Veelbesproken stoffen zijn onschuldige afreageer-middelen.

Geplaatst: ma aug 13, 2018 12:40 pm 

Reacties: 104
Bekeken: 19240


Lies schreef:
Wordt er nu ook onderzocht hoe we om moeten gaan met de toename door weersveranderingen van schimmels en mycotoxines, een onderschat probleem die geen hond interesseerde? Dit zijn natuurlijke giftige stoffen waar je allemaal enge ziektes van krijgt, las ik na wat gegoogle op toxines.

Biologische producten hebben eerder last van besmetting dan de reguliere producten, maar bij de reguliere producten maken ze gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en die wil je ook niet binnenkrijgen schreef iemand. Zelf ben ik niet zo bang voor het matig gebruik van bestrijdingsmiddelen, maar voor schimmels die giftige mycotoxines produceren heb ik respect. Dit is erger dan de drukte om glyfosaat.

De angst voor mycotoxines gaat zo ver dat mensen hun inname van graanproducten verminderen en meer aardappelen gaan eten. Zo zou ik minder vezels eten als ik hier in mee ga. Een vriend gooide nog wat olie op het vuur: al die biologische broodjes dat is ook schadelijk want zonder de bescherming van (synthetische) schimmelremmers zouden schimmels en hun vergiften meer ruimte krijgen.

Ik was onder de indruk maar enig onderzoek wees uit dat biologische granen nu juist minder mycotoxines bevatten. Het was paradoxaal maar vergissen we ons niet allemaal in de geweldige afweerkracht van (biologisch geteelde) planten - waarbij de boeren wel zullen uitkijken geen omstandigheden te scheppen die schimmelbederf aantrekken! Gelukkig kan ik rustig mijn biologische brood blijven eten al is enige afwisseling met wat meer vet eten, en af en toe aardappelen, ook prima te verdedigen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Veelbesproken stoffen zijn onschuldige afreageer-middelen.

Geplaatst: vr jul 27, 2018 11:00 am 

Reacties: 104
Bekeken: 19240


Einstein schreef:
Zonder de goedkeuring van EFSA had deze giga-bedrijfsovername (16 miljard) wellicht niet plaatsgevonden in 2017-2018.

Ik heb toen ik het vernam onmiddellijk mijn Aspirine bij het meest gevaarlijke chemisch afval ingeleverd. :hardlachen:

Maar even serieus: EFSA gaat over voedselveiligheid en bekijkt producten, niet fusies of overnames.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 2 [ Er voldeden 40 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling