Het is nu do jun 24, 2021 2:03 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 85 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Wat gaat het CDA doen?
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: ma jun 21, 2021 6:27 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 2079


Raya schreef:
PeterJKH schreef:
Hume schreef:


Volgens mij begrijp jij niets van politiek en zeker begrijp jij niets van het CDA.
Alles in de politiek is geen voer voer psychologen.


Ik ken het CDA van binnen en van buiten. Mijn moeder was zowel op nationaal niveau als op Europees niveau actief in diverse functies binnen het CDA (voor de fusie in de jaren '70 was ze in de CHU actief). Zelf heb ik ook de nodige voetstappen liggen binnen die partij.

Maar of het nou om een conflict met een werkgever gaat, of om een conflict met partijgenoten: neem nooit beslissingen in een emotioneel zwakke/onstabiele gesteldheid, en wil je tóch dingen aan de orde stellen, dan dien je ook beschikbaar te zijn voor toelichting of uitleg. Maar het is niet OK om enerzijds van alles de wereld in te slingeren en je dan anderzijds te verschansen achter een muur van onbereikbaarheid als het erop aankomt dat men een nadere toelichting vraagt.


Klinkt leuk, maar je moet jezelf nooit tot speelbal van een ander maken, ook niet van het CDA.

In wezen zeg je nu dat Omtzigt zich alles maar moet laten aanleunen wat CDA'ers hem flikken, omdat hij nooit beslissingen in een emotioneel zwakke/onstabiele gesteldheid mag nemen, en anders (voor jou?) beschikbaar moet zijn voor toelichting of uitleg.

Ik denk sowieso dat Omtzigt niet verplicht is om aan anderen toelichting of uitleg dient te geven. Hij heeft een conflict met het CDA, en daar wij en de gewone leden (voorlopig) geen partij in. Als leden van het CDA iemand ter verantwoording willen roepen, moeten zij het bestuur ter verantwoording roepen.


Het CDA is geen serieuze factor meer in de politiek en is op sterven na dood.
Rechts van de VVD heb je al andere serieuze partijen , zoals JA21 - BBB en van Hagen, dus daar hebben ze het CDA niet voor nodig.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: za jun 19, 2021 2:55 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 2079


PeterJKH schreef:
Biertje schreef:
PeterJKH schreef:


Dus die publicatie had alleen impact omdát hij "ziek" is? Dus het gaat niet om de inhoud, maar om het feit dat die naar buiten kwam van een "zieke" man?

In welke toestand ook, als je iets dergelijks naar buiten brengt, moet je ook beschikbaar zijn voor hoor en wederhoor en om toelichting te geven of vragen te beantwoorden.
Uiteraard gaat het om de inhoud maar je vergeet dat onenigheid en totale afwezigheid van reflectie en vooral niet bereid te zijn te luisteren zorgt voor een uitbarrsting. Als er vanaf het begin hoor en wederhoor was toegepast en de partijtop niet steeds op haar strepen gaat - een bekend fenomeen ! - was Pieter nog steeds lid van het CDA.


Dat laatste weet ik niet. Ik denk dat hij zijn beslissing om uit het CDA te stappen ook heeft genomen in een emotioneel onstabiele toestand en iedereen weet dat dat niet handig is, om in zo'n situatie ingrijpende beslissingen te nemen.

En verder vind ik gewoon dat als je rapporten en andere stukken of inhoudelijke mededelingen de wereld in stuurt, je ook beschikbaar dient te zijn voor vragen of een gesprek daarover, en je dan niet opeens moet verbergen achter onbereikbaarheid in verband met burnout. Als je tijdens je burnout mans genoeg bent om allerlei stukken en documenten en notities en memo's over de schutting te slingeren, dan ben je volgens mij ook gewoon in staat om daar persoonlijk inhoudelijk op te reageren.


Volgens mij begrijp jij niets van politiek en zeker begrijp jij niets van het CDA.
Alles in de politiek is geen voer voer psychologen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: za jun 19, 2021 12:34 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 2079


Raya schreef:
baedeker schreef:
Hehehe ... doktoren die elkaar de hersenen inslaan.

Persoonlijk vind ik de vraag interessanter wat het CDA nu gaat doen.
Volgens mij was de insteek: Omtzigt weg, geen onderzoek meer.
Die zal toch neem ik aan niet vliegen?


Het CDA gaat eerst en vooral een interne strijd voeren. De partij is een schisma nabij.


Het CDA is de weg kwijt.

De spanning heeft ideologische wortels: het conflict tussen sociaal-conservatieve CDA’ers en christelijk-sociale partijleden heeft het debat in de partij de afgelopen jaren bepaald. De eerste groep heeft er geen moeite mee dat de partij in Noord-Brabant en Limburg samenwerking zoekt met radicaal-rechtse partijen als FVD en PVV. De tweede groep is dit een gruwel.

Het ging volgens veel CDA’ers mis in 2010, toen de partij na een groot verlies bij de verkiezingen een gedoogsamenwerking aanging met de PVV in het kabinet-Rutte I. Dat trauma is nooit verwerkt. Zeker niet omdat de partijtop de jaren erop een conservatieve koers inzette, op zoek naar burgers die zich zorgen maken over migratie en globalisering. Die koers paste niet bij het CDA, vonden veel partijleden. Het CDA was toch niet alleen van de harde taal? Het was ook de partij van ‘rentmeesterschap’, ‘compassie’, ‘omzien’ naar elkaar.

Maar de tijd van de grote middenpartijen met een fletse boodschap was voorbij, vond Buma. Landelijk campagneleider Nelleke Weltevrede schreef in 2017 in het tijdschrift Christen Democratische Verkenningen dat „verbindende politiek [..] veel minder bruikbaar dan vroeger” is. Het CDA moest zich volgens haar richten op de zogeheten „squeezed middle”, de angstige middenklasse. „Dat gaat niet met een zeer genuanceerde boodschap waarin voor elk wat wils is.”

In die tijd mocht het CDA wel wat positiever naar de wereld kijken, zegt partijideoloog Frank van den Heuvel. „In met name Brabant en Limburg hebben we zo veel oude KVP-stemmers verloren, katholieken die zoeken naar gemeenschapszin. Die zitten nu vaak bij de SP, PVV en VVD. Maar dat is meer een vluchtheuvel dan dat ze zich er écht thuisvoelen.” Tegenover het rechts-populistisch pessimisme kan het CDA volgens hem een „optimistisch alternatief” zijn. „Juist de katholiek-sociale leer is ook een vooruitgangsgeloof.”

Sinds Buma’s vertrek in 2019 slaat de partij voorzichtig een andere weg in, terug naar het midden. In 2019 verscheen het koersdocument Zij aan Zij, waarin gebroken werd met Buma’s conservatisme en meer klassiek christen-democratische teksten stonden. Het gaat bij het CDA meer over gemeenschapszin en kritiek op het kapitalisme. Toch keerden deze begrippen niet of nauwelijks terug in de campagne van lijsttrekker Wopke Hoekstra. Hij koos, ingefluisterd door zijn campagneteam, weer voor een rechtser verhaal, onder meer toen hij weigerde het minimumloon te verhogen en de WW wilde versoberen.

Maar wat het CDA blijft verdelen, is de vraag wat de rol van de overheid moet zijn. Die kwestie verklaart ten dele de hevige emoties rondom Pieter Omtzigt. Als Kamerlid toonde Omtzigt aan hoe de overheid onschuldige burgers als fraudeur behandelde in de Toeslagenaffaire. Hij schreef in zijn boek Een nieuw sociaal contract dat burgers beschermd moeten worden tegen de overheid.


https://www.nrc.nl/nieuws/2021/06/18/om ... 021/06/19/#104

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: za jun 19, 2021 8:49 am 

Reacties: 388
Bekeken: 2079


PeterJKH schreef:
Raya schreef:
PeterJKH schreef:


Exact. En die uitbarsting zorgt voor ruzie. En waarom komt er ruzie van? Omdat je in een emotioneel onstabiele toestand ervoor kiest je grieven aan de orde te stellen. En dat is nooit verstandig. Je ziet dingen minder helder of genuanceerd dan wanneer je sterker in je schoenen staat. Je kruipt al gauw in de slachtofferrol en vindt dat iedereen in je omgeving tegen je is, of je onheus behandelt. En vaak uit zich dat (ook op de werkvloer bij medewerkers met een burnout) in ellenlange epistels die dan zogenaamd de waarheid zouden zijn. Lastig om mee te dealen, want dingen worden uitvergroot, aangejaagd door de emotie van de schrijver, die overigens op dat moment oprecht gelooft dat het zo is als hij/zij schrijft. Er wordt van alles bijgehaald, inclusief dat de kantinejuffrouw opeens niet aardig meer was, of dat de schoonmaakster zijn/haar bureau over zou slaan, enz. En in de hoofden van die mensen is dat een onwrikbare waarheid, want "ik kan het bewijzen". Dat ze zélf ook al maanden of soms jaren lang geen teamplayer meer zijn, ontgaat hen. Want in hun eigen idee zijn ze de meest fantastische werknemer die ooit bestaan heeft. Dat is wat een burnout soms doet met mensen.

Dus nogmaals, nooit verstandig om dergelijke stukken te publiceren als je midden in een burnout zit.


Of een allang lopende ruzie kwam tot een uitbarsting!


Dan moet je dat met open vizier doen. Gewoon de confrontatie aangaan met de mensen die volgens jou de boosdoener zijn. Maar niet je enerzijds afzonderen en alle contact met de buitenwereld afhouden, maar ondertussen wel zelf allerlei berichten/rapporten de wereld in sturen.


Omtzigt heeft toch alle enige jaren in de kamer gezeten met zijn kritiek .
Bovendien we hebben toch allemaal kunnen zien dat ze Omtzigt hebben gepasseerd voor het leiderschap ,
omdat de rechtse bal Hoekstra zo nodig de partij moest lijden.
De CDA prominenten waren natuurlijk doodsbang, dat Omtzigt als partijleider met linkse partijen zou gaan regeren.
Er moest dus een coup komen om dit te voorkomen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: vr jun 18, 2021 11:53 am 

Reacties: 388
Bekeken: 2079


baedeker schreef:
Hehehe ... doktoren die elkaar de hersenen inslaan.

Persoonlijk vind ik de vraag interessanter wat het CDA nu gaat doen.
Volgens mij was de insteek: Omtzigt weg, geen onderzoek meer.
Die zal toch neem ik aan niet vliegen?


Het wordt wel kerstmis voordat er een nieuwe regering komt.
Tegen die tijd hebben CDA'ers anderen dingen aan hun hoofd want dan zingen ze "vrede op aarde"

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: vr jun 18, 2021 6:24 am 

Reacties: 388
Bekeken: 2079


Kerken zijn net als het CDA ,eigen god en eigenlijk geld eerst.

Kerkelijke organisaties voor sociaal werk zijn teleurgesteld in de houding van kerken tijdens corona. De diaconale instellingen verwijten kerken te veel gericht te zijn op het draaiend houden van de eigen gemeenschap. De kwetsbaarsten konden er niet terecht.

“Ik ben wel gefrustreerd over het feit dat de kerk alle focus legt op de kerkdiensten. Met de gebouwen kunnen we zoveel meer. Waarom stellen we die niet beschikbaar voor opvang of vaccinaties?” vraagt een van de directeuren van zo’n diaconale organisatie zich af in net afgerond onderzoek van de Protestantse Theologische Universiteit naar de diaconie in coronatijd.


https://www.trouw.nl/religie-filosofie/ ... ~bf3e2a8d/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: do jun 17, 2021 10:09 am 

Reacties: 388
Bekeken: 2079


Enzo501 schreef:
Lies schreef:
Enzo501 schreef:
Ik ben vooral verrast dat Omtzigt nog geen medische hulp blijkt te hebben en dat het CDA dat wil/moet regelen?
Een burnout is geen grap, duurt normaal gesproken minstens een half jaar en vereist wel degelijk medische begeleiding en veel rust, wat Omtzigt zichzelf blijkbaar niet gunt.
Rare situatie.
Moeten wij op de hoogte worden gehouden of Omtzigt hulp heeft gezocht, of dat hij voor een andere weg kiest om van de klachten af te komen? Ik begrijp niets van dit gedoe in een Zoom-call, dan ben je toch als partij de weg kwijt.

Met Omtzigt's gedachtegoed was wel mee te handelen, en dan gun je zo iemand rugdekking en aanpakken van de onverlaten binnen de partij voor herstel van Omtzigt én het CDA.

Dat het een genante puinhoop binnen het CDA is mag duidelijk zijn.


De grootste fout van het Bestuur en Hoekstra is geweest dat ze Omtzigt hebben gepasseerd voor het partijleiderschap .
Met Omtzigt als partijleider had het CDA wel 25 zetels kunnen hebben .

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: do jun 17, 2021 9:55 am 

Reacties: 388
Bekeken: 2079


Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
Enzo501 schreef:

Welke medische begeleiding Omtzigt ook krijgt: bij burnout is rust essentieel en toestaan dat een patient een lijvig rapport produceert waarvan je weet dat die rust in elk geval niet zal terugkeren is een foute beslissing.
Dat velen die Omtzigt zogenaamd steunen maar daar geen issue mee hebben omdat ze lekker op het CDA kunnen doorhalen is duidelijk.
Dat rapport verergert de burnout niet want die was er al. Lekker op het CDA doorhalen is het gevolg van wat het CDA al die jaren heeft uitgevreten, zo kun jer het ook zien. Wie wint zaait zal storm oogsten. En dat is nu aan de gang. :yes:

Ik ben ook geen arts, maar ken mensen in mijn omgeving die het gehad hebben en rust is essentieel om door een burnout heen te komen, en dan niet een weekje of 2 maar het kan wel een half jaar duren.
Dat hij een burnout heeft en dat niet erger zou kunnen worden of langer zou kunnen duren is een nogal domme opmerking, maar wel weer het bewijs dat voor velen de gezondheid van hun held Omtzigt geen donder interesseert. Of dat ze eigenlijk denken dat hij erover liegt.


Een burn-out duurt minimaal een half jaar en we zitten hier niet om over de gezondheid van Omtzigt te discussiëren.
Het is ook geen discussie voor de media.
De problemen bij het CDA zijn al begonnen met Rutte I en daarna is het nooit meer goed gekomen.
Het CDA heeft het aan Rutte III te danken dat ze ze weer mee kon besturen.

Nu steekt de veenbrand weer op en dat is de strijd om de koers van de partij.
De koers van Hoekstra en van Omtzigt botsen met elkaar en Hoekstra heeft weer olie op het vuur gegooid ,
door regeren over links te blokkeren .

Het CDA is geen partij van samendoen , maar van vechten met elkaar.
Daarom stoppen met het gezeur over de burn-out ,want het gaat hier om een politieke strijd

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: do jun 17, 2021 8:22 am 

Reacties: 388
Bekeken: 2079


Enzo501 schreef:
Hume schreef:
Raya schreef:


Een burn-out vergt doorgaans geen medische actie maar een psychische begeleiding, om weer goed zicht te krijgen en weer in staat te zijn om dingen even van je af te zetten, zodat je weer aan je rust toekomt..
Daarbij lijkt het mij, dat Omtzigt vooral stuk is gelopen op de wijze waarop het Kabinet en dus een deel van zijn eigen partij, omging en omgaat met zowel de slachtoffers van kinderopvangtoeslagaffaire en de Kamer. Daar blijft hij zoveel mogelijk voor vechten, heb ik het idee. Hij is niet die ouders zat en ook niet zijn strijd. Hij is het zat hoe die ouders en de Kamer behandeld worden. Burn-out wil niet zeggen dat je geest leeg is en geen gevoelens meer hebt. Je hebt weinig fut, bent geestelijk heel erg moe, maar je blijft er wel mee bezig. En hij wordt ook niet met rust gelaten. Hij heeft ongetwijfeld meegekregen dat gisteren weer pas 10 minuten voor het vragenuurtje stukken werden aangeleverd die tijdens het vragenuurtje behandeld zouden worden. En uiteraard ging dat over de memo Palmen, die tot een paar keer toe als sneeuw voor de zon verdween. De Rutte-doctrine wordt nog steeds toegepast.
Hij zal popelen om weer op de barricaden te klimmen, maar nog niet voldoende fut om daarop te blijven staan.


Niemand weet welke begeleiding Omtzigt krijgt en dat is ook een prive zaak.
Iedereen weet dat het probleem veel groter is dan een burn out ,want het CDA is een beerput die stinkt.

Welke medische begeleiding Omtzigt ook krijgt: bij burnout is rust essentieel en toestaan dat een patient een lijvig rapport produceert waarvan je weet dat die rust in elk geval niet zal terugkeren is een foute beslissing.
Dat velen die Omtzigt zogenaamd steunen maar daar geen issue mee hebben omdat ze lekker op het CDA kunnen doorhalen is duidelijk.


Omtzigt blijft politicus met een hele grote achterban, ook ziek thuis.
Het CDA zit al lang met grote problemen en amateur psychologen hier of in de media veranderen dat niet.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: do jun 17, 2021 7:52 am 

Reacties: 388
Bekeken: 2079


Raya schreef:
Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
Nog een keer. Omtzigt is geen Kamerlid meer - krijgt dus geen soe meer - en het CDA zou radiostile over Omtzigt moeten houden, dan zijn ze moreel verschuldigd. Wat een moraalbarbaren zijn die kartelgasten :misselijk:

Ja, natuurlijk doet Omtzigt er verstandig aan om hulp te vragen maar dat laat ik aan de man zelf over. Toch?

Ik plaats gewoon vraagtekens bij iemand die een burnout heeft, een diagnotiseerbare aandoening, geen medische begeleiding heeft en niet de bij burnout essentiele rust neemt.
Iedereen die claimt het zo enorm met Omtzigt begaan zegt te zijn en hem op het schild hijst zou ook bezorgd moeten zijn, maar de echte empathie ontbreekt en uiteindelijk gaat het alleen maar om politieke puntjes scoren en anderen de maat nemen over de rug van hun 'held'. Goedkoop.


Een burn-out vergt doorgaans geen medische actie maar een psychische begeleiding, om weer goed zicht te krijgen en weer in staat te zijn om dingen even van je af te zetten, zodat je weer aan je rust toekomt..
Daarbij lijkt het mij, dat Omtzigt vooral stuk is gelopen op de wijze waarop het Kabinet en dus een deel van zijn eigen partij, omging en omgaat met zowel de slachtoffers van kinderopvangtoeslagaffaire en de Kamer. Daar blijft hij zoveel mogelijk voor vechten, heb ik het idee. Hij is niet die ouders zat en ook niet zijn strijd. Hij is het zat hoe die ouders en de Kamer behandeld worden. Burn-out wil niet zeggen dat je geest leeg is en geen gevoelens meer hebt. Je hebt weinig fut, bent geestelijk heel erg moe, maar je blijft er wel mee bezig. En hij wordt ook niet met rust gelaten. Hij heeft ongetwijfeld meegekregen dat gisteren weer pas 10 minuten voor het vragenuurtje stukken werden aangeleverd die tijdens het vragenuurtje behandeld zouden worden. En uiteraard ging dat over de memo Palmen, die tot een paar keer toe als sneeuw voor de zon verdween. De Rutte-doctrine wordt nog steeds toegepast.
Hij zal popelen om weer op de barricaden te klimmen, maar nog niet voldoende fut om daarop te blijven staan.


Niemand weet welke begeleiding Omtzigt krijgt en dat is ook een prive zaak.
Iedereen weet dat het probleem veel groter is dan een burn out ,want het CDA is een beerput die stinkt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: wo jun 16, 2021 8:56 am 

Reacties: 388
Bekeken: 2079


Daarom lopen wij nog steeds met mondkapjes, om de voorraad van VWS op te maken.
De voetbalsupporters zitten bij hopen op elkaar bier te drinken en de brave mensen van jan modaal,
lopen met mondkapjes in de winkel, omdat de CDA connecties van van Lienden te veel geld hebben uitgegeven.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: ma jun 14, 2021 9:01 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 2079


Raya schreef:


Leuke prent ,maar doorpakken zal het niet worden.
De onrust in het CDA is groot.

„De onrust moet niet te lang duren”, zegt Van Katwijk. „Ik denk dat heel wat mensen op lokaal niveau hun knopen tellen. Ik heb het er zelf ook moeilijk mee. Je kunt niet zeggen: het is business as usual en we gaan weer verder.”

De Stichting Sociale Christendemocratie plaatste zondag de oproep voor een vervroegd CDA-congres binnen acht weken om de ontstane situatie te bespreken. Als 300 leden de oproep steunen, komt zo’n congres er. Van der Ploeg vindt dat een goed idee, mits de leden daar volop de ruimte krijgen om hun ongenoegen over de gang van zaken te uiten. „Het moet niet direct weer over eenheid gaan. Laat maar eens even horen wat er leeft, dat mag best in het openbaar.”

Maar niet iedereen wil een congres: CDA Midvoor is daartegen. Dit ledennetwerk roept het bestuur op zo snel mogelijk onderzoek te doen naar alle misstanden waarvan Omtzigt gewag maakt en niet te berusten in een definitieve breuk tussen het Kamerlid en de partij.

Van der Ploeg maakt zich ernstige zorgen om wat er in zijn CDA gebeurt. „We hadden Sywert, de integriteitskwesties in Limburg, nu het vertrek van Pieter. Ik vraag me af of we de bodem nu bereikt hebben. Het CDA moet echt weer gaan nadenken over onze boodschap en kernwaarden.”

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: ma jun 14, 2021 5:10 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 2079


Biertje schreef:
Hume schreef:
Biertje schreef:
Nee, die tijd heeft hij niet en bovendien is het vrijwel wel zeker dat de uitslag niet veel zal veranderen, hooguit voor het CDA. Als die stemmen bij JA21 of FVD zit Rutte ook met een probleem. Het ergste is , er is nauwelijk sprake van een informatie, die moet nog beginnen


Omtzigt is ziek thuis , maar hij heeft heel veel aanhangers die voor hem aan het werk gaan.
Zij kunnen nu al alles doen wat noodzakelijk is om een nieuwe partij uit de grond te stampen
Dus voor de verkiezingen in het najaar ,als Omtzigt weer terug is ,is alles al klaar om aan de verkiezingen mee te doen.
Bovendien Omtzigt heeft al kiezers , dus campagne voeren is niet meer nodig.

Als Rutte en Hoekstra perse over rechts willen regeren ( met JA21-FVD-PVV) ,dan zullen ze toch snel moeten beginnen ,
want na verkiezingen zakken ze allebei flink in zetels
De vraag is of JA21 e.d. wel met CDA en VVD willen regeren. Wat we al die jaren gezien hebben is dat partijen die hun ideologie verloochenen zetels verliezen


Oh ja ik heb me vergist ,Wilders en Baudet willen niet met Rutte regeren.
Eigenlijk willen ze helemaal niet regeren en JA 21 is pas begonnen .
Die moet zich nog bewijzen en hun 3 speerpunten sluiten in feiten het regeren met Rutte uit.
Rutte wil wel met JA21 en de SP regeren , maar die hebben samen en ook nog met het CDA erbij , te weinig zetels.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: ma jun 14, 2021 3:56 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 2079


Rightnow schreef:
Oh maar niemand gelooft dat Rutte en Hoekstra dat ooit serieus hebben overwogen. Jij wel dan valt het me van je tegen Hume.


Ze zullen wel moeten als de nood aan de man is.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: ma jun 14, 2021 3:00 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 2079


Biertje schreef:
Hume schreef:
Biertje schreef:
E nnou wordt het duidelijk waarom er geluiden zijn te horen over nieuwe verkiezingen. Die komen uiteraard van VVD en CDA. Ik zie Omtzigt niet even voor elke kieskring (19) een ondersteuningsverklaring halen met 30 namen en handtekeningen halen

En het gelijk van Omtzigt is bevestigd: ambtenaren hebben gelogen over de brief van Palmen, die was hen wel degelijk bekend en dus ook het voltallige kabinet. Dan zal het verhaal van die 1 miljoen aan campagnegeld die nooit geaccepteerd had mogen worden, ook wel kloppen.

https://www.ad.nl/binnenland/ministerie ... ~ad8840ff/


Blijkbaar beschermen ambtenaren hun minister en dan raakt er wel eens een papier of bonnetje zoek.

Als er nieuwe verkiezingen komt dan wordt dat in het najaar.
Omtzigt heeft dan nog tijd genoeg om een nieuwe partij VOOR BURGERS EN DEMOCRATIE op te richten.
Nee, die tijd heeft hij niet en bovendien is het vrijwel wel zeker dat de uitslag niet veel zal veranderen, hooguit voor het CDA. Als die stemmen bij JA21 of FVD zit Rutte ook met een probleem. Het ergste is , er is nauwelijk sprake van een informatie, die moet nog beginnen


Omtzigt is ziek thuis , maar hij heeft heel veel aanhangers die voor hem aan het werk gaan.
Zij kunnen nu al alles doen wat noodzakelijk is om een nieuwe partij uit de grond te stampen
Dus voor de verkiezingen in het najaar ,als Omtzigt weer terug is ,is alles al klaar om aan de verkiezingen mee te doen.
Bovendien Omtzigt heeft al kiezers , dus campagne voeren is niet meer nodig.

Als Rutte en Hoekstra perse over rechts willen regeren ( met JA21-FVD-PVV) ,dan zullen ze toch snel moeten beginnen ,
want na verkiezingen zakken ze allebei flink in zetels

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: ma jun 14, 2021 12:00 pm 

Reacties: 388
Bekeken: 2079


baedeker schreef:
Biertje schreef:
baedeker schreef:
Wat is er opeens mis met het kapitalisme? Het probleem is niet het kapitalisme, maar het crony capitalism waar VVD en CDA voor staan, en D66 en PvdA in meehobbelen. En D66 is niet te klein voor het ‘nieuwe leiderschap’. Het probleem is dat het een loze kreet is, en dat Kaag buiten geënsceneerde opzetjes de uitstraling heeft van een kwal. Het einde van al deze partijen lijkt onafwendbaar.
Je vergeet nog iets: ongebreideld kapitalisme. Moet je dat wel willen?

Niemand wil ongebreideld kapitalisme.
Er is te veel overheid.
Er is te veel crony capitalism, bijvoorbeeld in de vorm van gemanipuleerde 'marktwerking', dus geen 'marktwerking'.
En dan komt pipo uit trouw vertellen dat kapitalisme het probleem is.
:drunk:


Kapitalisme en marktwerking is er al eeuwen dat zal ook zo blijven.
Het communisme als staatsmonopolie heeft gefaald en komt niet meer.
Zelfs Rusland en China hebben nu een kapitalistisch systeem

Daarom gaat de politiek over de functie van de staat en de bemoeienis van de overheid met het kapitalisme .
Hier denken partijen verschillend over.

Het gaat over de plaats van Nederland in een kapitalistische wereld, in relatie tot de geopolitiek
Hier denken partijen verschillend over.

Het gaat over onze relaties met andere grootmachten en hun soorten leiders, zoals Rusland en Amerika
Hier denken partijen verschillend over.

Het gaat over onze economie ,bedrijven en de noodzakelijke migranten voor deze bedrijven/bedrijfstakken
Hier denken partijen verschillend over.

Het gaat over de inburgering van migranten en de eisen die de staat hieraan kan/moet stellen.
Hier denken partijen verschillend over.

En nu laat grote vraagstukken nog achterwegen ,zoals klimaat ,energie ,woningbouw , functioneren van de overheid, nieuw belastingstelsel enz
Want ook hier denken partijen verschillend over.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: ma jun 14, 2021 11:14 am 

Reacties: 388
Bekeken: 2079


HvR schreef:
Hume schreef:
Biertje schreef:
Je vergeet nog iets: ongebreideld kapitalisme. Moet je dat wel willen?


Daarom duurt het zo lang dat de formatie kan gaan beginnen .
Mijn partij D66 wil dat niet en kiest voor een sociaal liberalisme en voor een overheid voor de burgers.

Je weet toch dat Rutte en Hoekstra betaald worden door het groot kapitaal?
Je weet toch dat de PVV en FVD betaald worden door de aanhang van Poetin en Trump om de EU te ontregelen.
Zo gaat het in de politiek.

Daarom wilde Omtzigt ook een CDA dat voor de burgers opkomt , maar Hoekstra had andere sponsors
en die betalen meer en die hebben de telegraaf.

Van de andere kant, veel mensen laten zich ook meesleuren met slogans van partijen, die niets presteren of
van partijen die niet voor hun belangen opkomen.

Dus wie is de schuld van wat?


'Jouw' partij D66 die zogenaamd zo graag een overheid voor de burgers wil, kiepert haar kroonjuwelen overboord zodra de burger een keuze maakt die haar niet welgevallig is. Niks inspraak voor de burger, niks directe democratie. Mooie praatjes voor de vaak....

Hoe geloofwaardig ben je dan nog ? Antwoord: 0.
En dat geldt voor al die clubs: ze zitten er niet voor de burger maar voor zichzelf en de EU.


Het referendum uit de jaren '60 ,paste in die tijd en is uit de oude doos.
Nederland , Europa en de wereld is heel wat complexer geworden.
Voor veel politici zijn de ontwikkelingen al moeilijk te volgen .
laat staan dat je dat van iedereen kunt verwachtende zich daar mee bezig te houden
Een vertegenwoordigende democratie is nu nog belangrijker dan vroeger.
Daarom hebben we in het parlement meer specialisten nodig , die kennis van zaken opbouwen , mensen als Omtzigt.
Met eendagsvliegen of schreeuwers aan de kant kan ons land geen toekomst opbouwen.
Het CDA heeft dit de laatste jaren laten afweten.

Als het om geopolitiek gaat met Amerika , China en Rusland heeft Nederland Europa nodig.
Al die Nexetiers zijn onnozelen, die geen afscheid kunnen nemen van het land van Ooit.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: ma jun 14, 2021 10:27 am 

Reacties: 388
Bekeken: 2079


Biertje schreef:
baedeker schreef:
Hume schreef:
Als er over een maand verkiezingen komen zul je zien dat Omtzigt heel wat zetels zal scoren.
Het probleem is niet allen Omtzigt ,want het probleem is het CDA zelf.
Voor Rutte I hebben ze zich in het moeras gewerkt en voor Rutte IV verzuipen ze in het moeras.
Het is gewoon boontje komt om zijn loontje en meer niet.

Het einde van het CDA lijkt onafwendbaar

Had het CDA maar beter naar Léon Frissen geluisterd. De toenmalige Limburgse gouverneur constateerde in 2010 dat de partij zich had losgezongen van haar achterban, achterland en geschiedenis. ‘Het is een elitepartij geworden’, aldus Frissen. Voor de PvdA, de andere partij in verval, gold in zijn ogen hetzelfde. Beide partijen hebben niet geluisterd en zijn nu op sterven na dood.

Voor Frissen was de oorzaak duidelijk: PvdA en CDA lieten zich in de jaren na de val van het communisme in 1989 meeslepen door de VVD en het geloof van de liberalen in het kapitalisme. Daarmee verloochenden ze hun geschiedenis als voorvechters van een politiek-sociale ordening die het publieke belang boven het belang van aandeelhouders stelt. De desolate toestand waarin CDA en PvdA verkeren slaat niet louter op henzelf terug, maar raakt het bestel van onze parlementaire democratie in het hart. De wezenloze formatie is een symptoom van deze crisis.

Het is een formatie zonder politieke energie en zonder richting. VVD en CDA klampen zich aan elkaar vast op de rechterflank, PvdA en GroenLinks doen dat op de linkerflank. D66, de enige partij die een energieke campagne voerde, is te klein om de impasse te doorbreken en iets van het beloofde ‘nieuwe leiderschap’ te laten zien. Als Kaag niet oppast, verdwijnt zij met haar belofte in een van de zwarte gaten in het Haagse universum.


https://www.trouw.nl/opinie/het-einde-v ... ~be8e76a5/

Wat is er opeens mis met het kapitalisme? Het probleem is niet het kapitalisme, maar het crony capitalism waar VVD en CDA voor staan, en D66 en PvdA in meehobbelen. En D66 is niet te klein voor het ‘nieuwe leiderschap’. Het probleem is dat het een loze kreet is, en dat Kaag buiten geënsceneerde opzetjes de uitstraling heeft van een kwal. Het einde van al deze partijen lijkt onafwendbaar.
Je vergeet nog iets: ongebreideld kapitalisme. Moet je dat wel willen?


Daarom duurt het zo lang dat de formatie kan gaan beginnen .
Mijn partij D66 wil dat niet en kiest voor een sociaal liberalisme en voor een overheid voor de burgers.

Je weet toch dat Rutte en Hoekstra betaald worden door het groot kapitaal?
Je weet toch dat de PVV en FVD betaald worden door de aanhang van Poetin en Trump om de EU te ontregelen.
Zo gaat het in de politiek.

Daarom wilde Omtzigt ook een CDA dat voor de burgers opkomt , maar Hoekstra had andere sponsors
en die betalen meer en die hebben de telegraaf.

Van de andere kant, veel mensen laten zich ook meesleuren met slogans van partijen, die niets presteren of
van partijen die niet voor hun belangen opkomen.

Dus wie is de schuld van wat?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: ma jun 14, 2021 9:34 am 

Reacties: 388
Bekeken: 2079


Biertje schreef:
Raya schreef:
Biertje schreef:
Kon hij dat zien aankomen. Er is gelekt in de commissie en daar is Spies voor verantwoordelijk. Nota beweerd de CDA-top dat Omtzigt hetzelfde heeft laten lekken maar daar had hij helemaal geen baat bij, in mijn ogen het CDA ook niet. Waarom wordt er geen aangifte gedaan door het CDA?


Omtzigt zat de coalitievorming met de VVD in de weg, want wilde niet met Rutte. Hoekstra wil graag weer met VVD, D66 en CU, zoals ook Rutte een voortzetting wil van Rutte III.

Nu staat Omtzigt er helemaal alleen voor, denken ze in ieder geval. Of dat werkelijk zo is, daar konden ze zich wel eens lelijk in vergissen. Ik denk dat we op meerdere manieren nog een hoop te horen krijgen. De laatste bladzij van Omtzigtgate is nog lang niet geschreven.
E nnou wordt het duidelijk waarom er geluiden zijn te horen over nieuwe verkiezingen. Die komen uiteraard van VVD en CDA. Ik zie Omtzigt niet even voor elke kieskring (19) een ondersteuningsverklaring halen met 30 namen en handtekeningen halen

En het gelijk van Omtzigt is bevestigd: ambtenaren hebben gelogen over de brief van Palmen, die was hen wel degelijk bekend en dus ook het voltallige kabinet. Dan zal het verhaal van die 1 miljoen aan campagnegeld die nooit geaccepteerd had mogen worden, ook wel kloppen.

https://www.ad.nl/binnenland/ministerie ... ~ad8840ff/


Blijkbaar beschermen ambtenaren hun minister en dan raakt er wel eens een papier of bonnetje zoek.

Als er nieuwe verkiezingen komt dan wordt dat in het najaar.
Omtzigt heeft dan nog tijd genoeg om een nieuwe partij VOOR BURGERS EN DEMOCRATIE op te richten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: ma jun 14, 2021 7:42 am 

Reacties: 388
Bekeken: 2079


baedeker schreef:
Hume schreef:
PeterJKH schreef:
Ik heb het al eerder gezegd: het is niet handig als je emotioneel in de knoop zit en die knoop wordt voornamelijk in je hoofd gevormd door je werk, om je dan alsnog met dat werk te gaan bezighouden. Ofwel je meld je ziek met een burnout en houd je kalm, ofwel je werkt in één of andere vorm door. Maar je ziekmelden, onbereikbaar houden voor iedereen, maar ondertussen wel al je grieven de wereld in sturen met rapporten en berichten op sociale media, is natuurlijk onlogisch.

En begrijp me goed, ik heb veel waardering voor Omtzigt als Kamerlid. Maar de manier waarop hij nu bezig is, komt neer op de poten onder zijn eigen stoel uit zagen. Of zoals de Engelsen zo mooi zeggen: if you are in a hole, stop digging.
Als er over een maand verkiezingen komen zul je zien dat Omtzigt heel wat zetels zal scoren.
Het probleem is niet allen Omtzigt ,want het probleem is het CDA zelf.
Voor Rutte I hebben ze zich in het moeras gewerkt en voor Rutte IV verzuipen ze in het moeras.
Het is gewoon boontje komt om zijn loontje en meer niet.

Het einde van het CDA lijkt onafwendbaar

Had het CDA maar beter naar Léon Frissen geluisterd. De toenmalige Limburgse gouverneur constateerde in 2010 dat de partij zich had losgezongen van haar achterban, achterland en geschiedenis. ‘Het is een elitepartij geworden’, aldus Frissen. Voor de PvdA, de andere partij in verval, gold in zijn ogen hetzelfde. Beide partijen hebben niet geluisterd en zijn nu op sterven na dood.

Voor Frissen was de oorzaak duidelijk: PvdA en CDA lieten zich in de jaren na de val van het communisme in 1989 meeslepen door de VVD en het geloof van de liberalen in het kapitalisme. Daarmee verloochenden ze hun geschiedenis als voorvechters van een politiek-sociale ordening die het publieke belang boven het belang van aandeelhouders stelt. De desolate toestand waarin CDA en PvdA verkeren slaat niet louter op henzelf terug, maar raakt het bestel van onze parlementaire democratie in het hart. De wezenloze formatie is een symptoom van deze crisis.

Het is een formatie zonder politieke energie en zonder richting. VVD en CDA klampen zich aan elkaar vast op de rechterflank, PvdA en GroenLinks doen dat op de linkerflank. D66, de enige partij die een energieke campagne voerde, is te klein om de impasse te doorbreken en iets van het beloofde ‘nieuwe leiderschap’ te laten zien. Als Kaag niet oppast, verdwijnt zij met haar belofte in een van de zwarte gaten in het Haagse universum.


https://www.trouw.nl/opinie/het-einde-v ... ~be8e76a5/

Wat is er opeens mis met het kapitalisme? Het probleem is niet het kapitalisme, maar het crony capitalism waar VVD en CDA voor staan, en D66 en PvdA in meehobbelen. En D66 is niet te klein voor het ‘nieuwe leiderschap’. Het probleem is dat het een loze kreet is, en dat Kaag buiten geënsceneerde opzetjes de uitstraling heeft van een kwal. Het einde van al deze partijen lijkt onafwendbaar.


DE VVD en D66 zijn de grootste partijen van ons land en moeten hun verantwoordelijkheid pakken.
Het probleem van Rutte is dat hij te veel zijn oren laat hangen naar de rechts populisten en daardoor ieder mogelijke coalitiepartner in het harnas jaagt,
Eigenlijk doet Hoekstra het zelfde als secondant van Rutte en hiermee heeft hij Omtzigt met zijn aanhang in de hoek gedrukt.
Als Rutte en Hoekstra hebben nu 3 maanden de start van coalitie onderhandelingen geblokkeerd .
Nog steeds zijn er geen partijen te vinden die met elkaar willen.kunnen regeren.
Als ze op deze manier verder gaan dan zullen het wel verkiezingen worden in het najaar.
Hoekstra kan in de oppositie gaan , of aftreden , of toch alles doen om mee te regeren.
Wat vind je dat er moet gebeuren de komende dagen?

Het dramatische vertrek van Pieter Omtzigt levert het CDA een ingewikkeld dilemma op. Regeren ligt niet meer voor de hand. Maar de oppositie is een zeer onaantrekkelijke plek.
Wanneer Wopke Hoekstra maandagochtend om 10.30 uur bij informateur Mariëtte Hamer binnenstapt, zal de onvermijdelijke vraag op tafel komen: is het wankelende CDA nog in staat om te regeren? Het antwoord hierop is cruciaal voor de grotere kwestie die hier onlosmakelijk aan verbonden is: valt deze kabinetsformatie eigenlijk wel te redden?


https://www.trouw.nl/politiek/het-vertr ... ~b7abb8d0/
Wat moet het CDA nu doen?
Sorteer op:  
Pagina 1 van 5 [ Er voldeden 85 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling