Het is nu di mei 18, 2021 6:58 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 83 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: tweede kamer maakt er zelf een puinhoop van.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: tweede kamer maakt er zelf een puinhoop van.

Geplaatst: zo mei 02, 2021 9:05 pm 

Reacties: 393
Bekeken: 4194


Kamerleden onder druk zetten gebeurt vaker: ‘Na de stemming smeet hij woedend zijn tas op het bureau’
Politiek verslaggever Hans van Soest bespreekt in de rubriek Onder Politici elke week wat er speelt in Den Haag. Deze week: Kamerleden een toontje lager laten zingen, het is van alle tijden.

Hans van Soest < 02-05-21, 11:01 Laatste update: 15:06
Helma Lodders keek vreemd op toen ze de vrijgegeven notulen van de ministerraad maandagavond las. ,,Als je leest dat je door ministers onder het kopje activistische Kamerleden wordt geschaard, is dat best schokkend’’, vertelt het voormalig VVD-Kamerlid.

Maar ze was ook verbaasd. Ministers wilden dat kritische Kamerleden een toontje lager zongen. Lodders las dat premier Mark Rutte in juli 2019 bij haar ‘het belang van eenheid binnen de coalitie’ had benadrukt. Ze vroeg zich af: oh ja? ,,Ik heb nooit gemerkt dat ze bezig waren mij ertoe te bewegen minder kritisch te zijn.’’

Adri Duivesteijn
De opmerkingen van Lodders steken schril af bij die van de oppositiepartijen deze week. Zij verweten het kabinet juist dat het Kamerleden monddood probeerde te maken. Iets wat overigens duidelijk niet is gelukt in de toeslagenaffaire. Het inzichtje dat de vrijgegeven notulen van de ministerraad gaven in de Haagse mores, was ronduit lelijk.

‘Dit hoort erbij’
Al denkt niet iedereen er zo over. ,,Ik keek meewarig naar de discussie van deze week’’, vertelt PvdA’er Adri Duivesteijn. ,,Ik ben helemaal niet zo geschokt over wat er in die vrijgegeven notulen stond.’’

Duivesteijn weet uit ervaring wat het is om ‘gesensibiliseerd’ te worden. In december 2014 zorgde hij voor een bijna-kabinetscrisis door samen met twee andere partijgenoten in de Eerste Kamer een wetsvoorstel tegen te houden die de vrije artsenkeuze inperkte. VVD-minister Edith Schippers was des duivels, de PvdA-top praatte op Duivesteijn in om toch in te stemmen.

PvdA-leider Diederik Samsom was daarbij ‘intimiderend’, vertelt Duivesteijn. Met de vuist op tafel slaan, schelden, je een schuldgevoel aanpraten. ,,Maar dat hoort erbij in de politiek’’, vindt Duivesteijn. ,,Als je niet tegen de hitte kunt, moet je niet in de keuken gaan werken.’’

Duivesteijn boog niet. Zelf was hij opgegeven met kanker. Hij ging op zoek naar een andere arts en leeft nog. ,,Politiek is een krachtenveld. Iedereen wil wat. Jij als Kamerlid, de partij, de fractie, het kabinet, belangenorganisaties die op je inpraten. Natuurlijk probeert iedereen druk op je uit te oefenen. Doe niet zo naïef. Het is aan jou als Kamerlid om daarmee om te gaan.’’

Tas door het raam gesmeten
Inderdaad is het inpraten op Kamerleden om zich te schikken naar het partijbelang of het coalitiebelang niet exclusief iets wat tijdens Rutte III gebeurde. In het boek Politiek handwerk van PvdA’er Bert Middel staat beschreven hoe het inmiddels overleden Kamerlid Maarten van Traa tijdens het kabinet Lubbers III moest instemmen met een voorstel om asielzoekers geen hoger beroep meer te gunnen. De PvdA-top dwong hem niet dwars te liggen. Middel schrijft: ,,Na de stemming smeet Van Traa bij terugkomst op onze werkkamer woedend zijn tas op het bureau. De tas schoot door het glas van het raam (…).’’

Als ze de volgende keer weer op een verkiesba­re plaats willen komen zullen ze blijk hebben moeten geven van honden­trouw

Sytze Faber, Oud-Kamerlid CDA
Oppositiepartijen die nu schande spreken, zijn zelf ook niet altijd vies van sensibiliseren. GroenLinks probeerde het bij Kamerlid Zihni Özdil toen hij kritisch was over het afschaffen van de basisbeurs. Geert Wilders ging de strijd aan met Hero Brinkman die de deuren van de PVV wilde opengooien. Oud-Kamerlid voor de SP Sharon Gesthuizen klaagde dat er in de fractie weinig ruimte was voor kritiek.

Buigen voor wat de partijtop wil, is van alle tijden. De Tweede Kamer wordt niet bevolkt door onafhankelijke volksvertegenwoordigers, maar door werknemers van een partij, constateerde oud-Kamerlid Sytze Faber (CDA) ooit. De meeste Kamerleden zijn op de slippen van hun partijleider gekozen. ‘Als ze de volgende keer weer op een verkiesbare plaats willen komen zullen ze blijk hebben moeten geven van hondentrouw’, schreef hij.

‘Activistisch’
Waarom Lodders geschokt was toen ze de ministerraadnotulen las? ,,Omdat ik activistisch werd genoemd. Kritisch, dat vind ik een compliment. Maar bij activisme denk ik aan Kamerleden die vooral bezig zijn met zichzelf te profileren. Ik zocht nooit de media. Als bijvoorbeeld minister Wouter Koolmees zich aan mijn vragen ergerde, had hij ook kunnen bellen om te vragen wat me dwarszat.’’

Had haar kritiek op het kabinet iets te maken met het feit dat de VVD haar bij de laatste verkiezingen niet meer op de kieslijst zette? Volgens Wilders heeft ze ‘vast een afgehakt paardenhoofd in haar bed gevonden’. ,,Ach welnee, dat was mijn eigen keuze.’’


https://www.ad.nl/politiek/kamerleden-o ... ~ab9c6a0d/

Als de partijtop wetgeving er door heen drukt door Kamerleden onder druk te zetten, hoezo is de Kamer dan verantwoordelijk voor slechte wetgeving?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: tweede kamer maakt er zelf een puinhoop van.

Geplaatst: zo mei 02, 2021 2:00 pm 

Reacties: 393
Bekeken: 4194


Einstein schreef:
biertje schreef:
Waarom links verloren heeft? Klimaat-onzin

Hoezo ? De burgers zitten niet allemaal op Cafe Weltschmertz hoor..

https://ec.europa.eu/clima/citizens/support_nl

Meer dan 80% voorstander klimaatbeleid in 2019. Let op Duitsland..
Dit is een pro EU draadje.

Nee, dan dit.

https://www.tagesschau.de/investigativ/ ... u-101.html

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: tweede kamer maakt er zelf een puinhoop van.

Geplaatst: zo mei 02, 2021 12:39 pm 

Reacties: 393
Bekeken: 4194


Dat de PvdA het klimaat minder belangrijk vindt is gelogen.

Citaat:
Eurocommissaris Frans Timmermans, die over de aanpak van klimaatverandering gaat, benadrukte in een uitzending van Nieuwsuur van 26 april dat Europa in 2050 klimaatneutraal moet zijn en dat Nederland ‘er een schepje bovenop moet doen’. Timmermans waarschuwde dat de nieuwe Europese Klimaatwet lidstaten zal gaan dwingen de klimaatdoelen te halen.


Citaat:
Bovendien vrezen bewoners van Assen dat het aardgasvrij maken van hun woningen in de toekomst niet op vrijwillige basis zal gebeuren. Niet geheel ten onrechte. Want het stedennetwerk G40 kaartte volgens RTV Drenthe in de eerder genoemde brief aan dat ze als gemeenten ‘niet de macht hebben om een wijk van het aardgas af te halen, ook al steunen de meeste bewoners dat. Het wettelijke instrument daarvoor ontbreekt’. Dit tot woede van een groep bewoners in Assen, die wethouder Dekker ervan beschuldigen dat ze achter hun rug om in Den Haag de landelijke politiek om dwangmaatregelen verzoekt.


Citaat:
Europese Commissie wil lidstaten ‘corrigeren’
Interviewer Sander van Hoorn vroeg uitnodigend aan Timmermans of hij de Klimaatwet namens de Europese Commissie ging handhaven. Timmermans zag het inderdaad als zijn taak om lidstaten te ‘disciplineren’ en sprak over de mogelijkheid van sancties.

De Europese Commissie wil een lidstaat – bijvoorbeeld Nederland – die de klimaatdoelen niet haalt in gebreke kunnen stellen en via een gang naar het Europese Hof ‘corrigeren’. Timmermans wil daarmee op Europees niveau wat Ollongren nationaal voor ogen heeft.


Verdeling van de pijn
Timmermans benadrukte dat de klimaatdoelen voor de Europese Unie als geheel zijn afgesproken en waarschuwde tegen free rider gedrag, waarbij landen bewust op de bagagedrager gaan zitten. Het is afwachten of Frans Timmermans bijvoorbeeld het machtige Duitsland zal durven te ‘disciplineren’ wanneer Berlijn aankondigt de Europese klimaatdoelen niet te halen. En het zal voor EU-lidstaten waaronder Nederland nog een hele kluif zijn om medewerking van hun bevolking voor klimaatmaatregelen te krijgen.


https://www.wyniasweek.nl/den-haag-en-b ... doorduwen/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: tweede kamer maakt er zelf een puinhoop van.

Geplaatst: zo mei 02, 2021 12:31 pm 

Reacties: 393
Bekeken: 4194


Lancelot schreef:
Hume schreef:
Biertje schreef:
Waarom links verloren heeft? Klimaat-onzin. Waarom het CDA verloren heeft? Clowntje Clusterfuck die beter in het onderwijs kan blijven. Sowieso is gebleken dat elke partij die met de VVD regeert daar zelf niet beter van wordt, maar slechter.

Dat is jouw natte vingerwerk. Ik zie dat anders. De meeste kiezers houden niet van extremisten.
Door de linkse samenwerking ,zijn Klaver en Ploumen, veel te veel opgeschoven naar de Marxistische SP en het Islamistische DENK.
Dit heeft ze veel kiezers gekost.

Voor het CDA is het de ruzie en machtsstrijd in de top en daarbij de onduidelijkheid in de koers ,waardoor kiezers weglopen.
Bovendien het CDA verliest zo en zo kiezers aan "boven".
Verder is van de linkse partijen alleen voor Groenlinks klimaat het belangrijkste issue. Voor SP en PvdA is de gelijkheid tussen burgers een belangrijker issue. Voor Bij1 diversiteit. Van de middenpartijen is klimaat bij D66 een van de belangrijkste issues, en die wint weer juist. Het CDA zit weer meer op een anti klimaat standpunt en verliest. De stelling dat links heeft verloren om haar klimaatstandpunt is onzin.
Niemand heeft het over de kosten terwijl duidellijk is dat die gigantisch zijn. Wat ook waar is dat het geld steeds minder waard wordt en de lasten van de burger stijgen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: tweede kamer maakt er zelf een puinhoop van.

Geplaatst: za mei 01, 2021 11:26 pm 

Reacties: 393
Bekeken: 4194


Lancelot schreef:
Hume schreef:
Raya schreef:


We moeten ons doodschamen dat we accepteren dat de VVD-fractie en het Kabinet, inclusief Kaag, voor de verkiezingen berouwvol -om stemmen te trekken- nog wel de conclusies van het Parlementair Onderzoek onderschreven, en nu, na de verkiezingen ineens niet meer. Ze hebben dus puur kiezersbedrog gepleegd en dat alleen al zou reden moeten zijn voor nieuwe verkiezingen. Ze hebben op basis van leugen en bedrog stemmen binnen gehaald. Dus hoezo hebben zij nog het recht te zeggen dat ze gewonnen hebben?


Je lijkt Trump wel, die bleef ook maar drammen dat de winnaar geen winnaar was.
Ook de verliezers zullen moeten accepteren dat we in een democratie leven.

Juist, en een tip mijnerzijds, ik denk dat de partijen van Omzigt en Leijten ook maar eens goed moeten gaan analyseren waarom ze zo verloren hebben. Deze partijen lijken niet goed in de gaten te hebben wat de kiezer wil.
Waarom links verloren heeft? Klimaat-onzin. Waarom het CDA verloren heeft? Clowntje Clusterfuck die beter in het onderwijs kan blijven. Sowieso is gebleken dat elke partij die met de VVD regeert daar zelf niet beter van wordt, maar slechter.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: tweede kamer maakt er zelf een puinhoop van.

Geplaatst: vr apr 30, 2021 5:47 pm 

Reacties: 393
Bekeken: 4194


Raya schreef:
Zelfs de CIA weet beter wat de SP betreft, Hume! Je hebt al net zo'n geheugen als Rutte, lijkt.
Rutte lijdt aan Alzheimer

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: tweede kamer maakt er zelf een puinhoop van.

Geplaatst: vr apr 30, 2021 1:00 pm 

Reacties: 393
Bekeken: 4194


baedeker schreef:
Hume schreef:
Biertje schreef:
Wat je ziet inderdaad, is dat GL en PVDA de motie van wantrouwen niet steunen want ze willen een plaatsje in het kabinet, met Rutte natuurlijk,. :misselijk: :blink:
Het grote circusdebat over de notulen heeft in ieder geval een verandering veroorzaakt richting formatie.
*De coalitiepartijen zijn weer veel dichter naar elkaar gekomen ,na het vorige debat over "Omtzigt elders "
*Het linkse blok is gespleten en GL de PvdA bieden zich aan om mee te regeren.
*De andere oppositiepartijen hebben zich voor de komende jaren nu definitief in de oppositie geplaatst.

We zullen zien wat er de komende maanden gaat gebeuren in de formatie.
Of er komt een parlementair kabinet of een buiten parlementair kabinet

Een circustent was het zeker. Eerder concludeerde de parlementaire commissie kinderopvangtoeslag dat het kabinet om politieke redenen informatie had achtergehouden, maar VVD-liegebeest Hermans kwam nu opeens met de bewering dat ze dat heel anders zag. Pilletje voor Sofietje.
:leugens:

Er is nog helemaal niets opgelost, en laten we eerlijk zijn, dat wordt het natuurlijk ook never nooit met crimineel Rutte aan tafel. Als kiezer kijk je verbaasd en vol afschuw toe hoe de oppositie beleefd in gesprek blijft met de hooligans van het kartel, en hoe partijen als GroenLinks, PvdA en JA21 bij Rutte in z'n aars kruipen. Als ballenlikker heeft Hume daar natuurlijk uitstekend zicht op. Wat een freakshow.
:misselijk:
En dat niet alleen, Ploumen heeft ook alweer een verkiezingsbelofte gebroken: SP, PvdA en GL zouden samen met elkaar optrekken. Dat is dus niet waar. Of de kiezer kan straks - als deze niet belazerd wil worden - nog stemmen op SP of op FvD, JA21, SGP en paar nieuwkomers. Wat een droefenis.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: tweede kamer maakt er zelf een puinhoop van.

Geplaatst: vr apr 30, 2021 7:30 am 

Reacties: 393
Bekeken: 4194


Hume schreef:
Hume schreef:
Raya schreef:


Dat respect moet natuurlijk ook gelden voor de politici die de Kiezers hebben gekozen en nu in de oppositie zitten. (Overigens: het kabinet is demissionair: er is geen coalitie op dit moment.)


Juist daarom is het kabinet afgetreden om de snoeiharde conclusies van de onderzoekscommissie .
We hebben n u na de verkiezingen grote winnaars en grote verliezers.
Enig respect voor de kiezers van de winnaars zou toch op zijn plaats moeten zijn.
En nu komen de verliezers als een stel vechtende hanen en kippen in het hok
om het werk van de onderzoekscommissie nog eens over te doen.
De Trumpisten in de VS waren geen cent beter na hun verlies.


Even een correctie wat de hanen betreft.

Net als van Kees van der Staay en Rob Jetten, heeft ook Klaver zich zeer verantwoordelijk en constructief opgesteld in het debat.
Een groot verschil met de kakelende kippen Marijnissen en Ploumen .
Waarschijnlijk solliciteert hij voor deelname een een nieuw kabinet.
Ploumen was nog niet instaat om eigen fouten toe te geven en de vraag van Jetten te beantwoorden.
Wat moet je met zo'n partijleider? Blijvende oppositie?
Wat je ziet inderdaad, is dat GL en PVDA de motie van wantrouwen niet steunen want ze willen een plaatsje in het kabinet, met Rutte natuurlijk,. :misselijk: :blink:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: tweede kamer maakt er zelf een puinhoop van.

Geplaatst: do apr 29, 2021 9:44 pm 

Reacties: 393
Bekeken: 4194


PeterJKH schreef:
Biertje schreef:
baedeker schreef:

De verliezers, dat zijn alle Nederlanders die door corrupt gedrag van hooligan kartelgastjes als Hume opgescheept zitten met een parlement met allerlei corrupte kartelpolitici die niets liever willen dan 4 jaar meer corruptie. Respect? Ga eerst maar eens op je knietjes excuses vragen aan de Brabantse varkensboeren, de patriotten van Volendam en Urk, en de godvruchtige mensen van de bible belt. Allemaal mensen met meer verstand dan de ballenlikker ooit zal hebben.
:misselijk:
Er wordt steeds meer geweld gebruikt tegen agenten maar ook tegen gemeenten en provinciebestuurders. Onze ballenlikkers zeggen dat Rutte c.s daar geen schuld aan hebben maar de verrotte bestuurscultuur in de overheid en haar diensten.


Het probleem van meer geweld op straat, variërend van kinderen van 14 die met wapentuig rondlopen tot geweld tegen handhavers of hulpdiensten, hangt 1 op 1 samen met het immigratiebeleid. We hebben tientallen jaren kritiekloos allerlei bevolkingsgroepen van elders binnen laten komen, en kritiek MOCHT zelfs niet, omdat het adagium was dat we hen moesten respecteren in en om hun eigen cultuur en zelfs terechte punten van zorg of kritiek werden jarenlang verworpen als zijnde racistisch. Ondertussen is allang bekend dat het probleem van (zwaar) bewapende jongeren in onze samenleving zijn wortel vindt in met name immigratiepopulaties, dat straatcriminaliteit ook daar bovenmatig voorkomt, evenals geweld tegen gezagsdragers en hulpverleners. Maar dat mag (nog steeds) niet benoemd worden. Wel wordt er dan gewezen naar scholen die het probleem (mede) zouden moeten oplossen door betere controle van de leerlingen, of beter onderricht, of naar maatschappelijke organisaties, er wordt naar iedereen gewezen, maar vooral niet naar de ouders van die jongeren, want blijkbaar is dat een no-go om die op hun verantwoordelijkheden te wijzen en desnoods verantwoordelijk te houden, want tja, allochtenen, dat kan je niet maken om die aan te pakken, dat is racistisch...

Waar zijn we in vredesnaam mee bezig?
Lees dit maar eens, in Frankrijk is het nog een stuk erger. Macron koelt zijn woede op de generaals die hem waarschuwen voor een burgeroorlog. Reken maar dat het al van start is gegaan. De slappe linkse bestuurscultuur zie je hier ook.

https://www.ad.nl/buitenland/sancties-t ... ~af82d5f1/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: tweede kamer maakt er zelf een puinhoop van.

Geplaatst: do apr 29, 2021 9:18 pm 

Reacties: 393
Bekeken: 4194


baedeker schreef:
Hume schreef:
Raya schreef:
De samenleving is niet van de politici, de samenleving is van ons allemaal.
We betalen politici om voor ons uit te voeren wat wij met de samenleving willen en te voorkomen dat de een meer van de samenleving gaat profiteren, ten koste van de ander.
Zo werkt democratie. En dat doe je als burger onbetaald, als lid van de samenleving, tenzij je je laat kiezen om wat de rest wil, uit te voeren. Dan stel je je in dienst van de burgers, de samenleving, in het geheel.

Als je dat persé wilt, kun je je snor drukken, maar dan heb je in feite ook geen recht van spreken meer. Je kunt je lid zijn van de samenleving niet afkopen als het om het een gaat, en dan vol commentaar zitten als het om het ander gaat.

Iemand die een functie elders, buiten de Nederlandse samenleving ambieert, zoekt beter een plekje elders op deze aardbol, in een minder- of niet-democratisch systeem.
Juist omdat de samenlevingen en democratie van ons allemaal is ,dienen we respect te hebben voor de kiezers.
Dit geldt ook voor de kiezers die op de grote winnaars VVD en D66 hebben gestemd.
Bescheidenheid past bij de grote verliezers ,die een soort trump-gedrag vertonen.

De verliezers, dat zijn alle Nederlanders die door corrupt gedrag van hooligan kartelgastjes als Hume opgescheept zitten met een parlement met allerlei corrupte kartelpolitici die niets liever willen dan 4 jaar meer corruptie. Respect? Ga eerst maar eens op je knietjes excuses vragen aan de Brabantse varkensboeren, de patriotten van Volendam en Urk, en de godvruchtige mensen van de bible belt. Allemaal mensen met meer verstand dan de ballenlikker ooit zal hebben.
:misselijk:
Er wordt steeds meer geweld gebruikt tegen agenten maar ook tegen gemeenten en provinciebestuurders. Onze ballenlikkers zeggen dat Rutte c.s daar geen schuld aan hebben maar de verrotte bestuurscultuur in de overheid en haar diensten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: tweede kamer maakt er zelf een puinhoop van.

Geplaatst: do apr 29, 2021 9:39 am 

Reacties: 393
Bekeken: 4194


Hume schreef:
Biertje schreef:
Hume schreef:
`

Wat de media en de zielepieten van de oppositie nieuwe feiten noemen, snap ik niet.
De onderzoekscommissie had dit toch al onderzocht en verwerkt in haar eindconclusies .
De nietsnutten van de oppositie gedragen zich net zo als de verliezers van Trump. Nog even en ze bestormen het parlement.

En dan de lichtgewichten van de media ,met name van de Telegraaf en RTL
Ze heulen mee met de verliezers en kunnen niet anders dan hun geld verdienen met kommer en kwel.
Wanneer gaan die mensen eens iets nuttigs doen in hun leven ,bijvoorbeeld in de vitale beroepen?
Doet jij eigenlijk wel iets nuttigs?

Wat ik aan nuttigs doe , is in ieder geval niet hier, maar buiten dit forum.
Bovendien ik wordt niet betaald voor een functie in de politiek of bij de media.
Dus in deze sectoren hoef ik geen nuttige dingen te doen.
Hiervoor hebben we al andere forumleden .
Kun je niet voortaan meer buiten dit forum blijven?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: tweede kamer maakt er zelf een puinhoop van.

Geplaatst: wo apr 28, 2021 10:16 pm 

Reacties: 393
Bekeken: 4194


Hume schreef:
Biertje schreef:
Hume schreef:


Nieuwe feiten zijn er niet boven water gekomen en de oppositie blijft maar vechten,
omdat ze hun verlies niet kunnen verwerken en accepteren.
Vooral die ongein ligt de formatie nu al weken plat.
De media smullen en de mensen ergeren zich kapot.
Er zijn inderdaad nog heel veel feiten niet boven water gekomen, maar dit zegt toch alles :

https://www.ad.nl/politiek/lees-hier-ze ... ~a4607e70/

https://www.ad.nl/binnenland/advocaat-o ... ~a983af39/
`

Wat de media en de zielepieten van de oppositie nieuwe feiten noemen, snap ik niet.
De onderzoekscommissie had dit toch al onderzocht en verwerkt in haar eindconclusies .
De nietsnutten van de oppositie gedragen zich net zo als de verliezers van Trump. Nog even en ze bestormen het parlement.

En dan de lichtgewichten van de media ,met name van de Telegraaf en RTL
Ze heulen mee met de verliezers en kunnen niet anders dan hun geld verdienen met kommer en kwel.
Wanneer gaan die mensen eens iets nuttigs doen in hun leven ,bijvoorbeeld in de vitale beroepen?
Doet jij eigenlijk wel iets nuttigs?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: tweede kamer maakt er zelf een puinhoop van.

Geplaatst: di apr 27, 2021 1:06 pm 

Reacties: 393
Bekeken: 4194


kwaaisteniet schreef:
Ik kan niet anders concluderen dan dat het kabinet een uiterste inspanning heeft gedaan om aan de ene kant de kamer tevreden te stellen met een gevraagd zogenaamd 'feitenrelaas' en aan de andere kant niet de informatie te geven die gevraagd werd.
Dat noemen we doelbewust de kamer onvolledig informeren waardoor ze niet in staat is om de regering te controleren.
Dat is foute boel.
Nou en of. Die advocaat bij de Belastingdienst had in 2017 al gezegd dat wat er gebeurde juridisch niet klopte. Als die brief - en enkel alleen die brief - naar Omtzigt was gegaan en dan wel ongelakt en de fouten waren rechtgezet, was er niets gebeurd !! 4 jaar lang is de doofpot onder leiding van Rutte gesloten geweest. Waarom?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: tweede kamer maakt er zelf een puinhoop van.

Geplaatst: di apr 27, 2021 1:01 pm 

Reacties: 393
Bekeken: 4194


Hume schreef:
Lancelot schreef:
Enfin, de conclusie van de swalbe van RTL is dat het kabinet niets onoirbaars heeft gedaan, dat het gekissebis in het kabinet over personen niet veel anders was dan tijdens een normale reguliere bedrijfsvergadering en dat kamerleden als Omzigt de oplossing voor de toeslagenaffaire bemoeilijkte met zijn gezeur om persoonsgegevens van ambtenaren.


Nieuwe feiten zijn er niet boven water gekomen en de oppositie blijft maar vechten,
omdat ze hun verlies niet kunnen verwerken en accepteren.
Vooral die ongein ligt de formatie nu al weken plat.
De media smullen en de mensen ergeren zich kapot.
Er zijn inderdaad nog heel veel feiten niet boven water gekomen, maar dit zegt toch alles :

https://www.ad.nl/politiek/lees-hier-ze ... ~a4607e70/

https://www.ad.nl/binnenland/advocaat-o ... ~a983af39/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: tweede kamer maakt er zelf een puinhoop van.

Geplaatst: di apr 27, 2021 12:58 pm 

Reacties: 393
Bekeken: 4194


Lancelot schreef:
Enfin, de conclusie van de swalbe van RTL is dat het kabinet niets onoirbaars heeft gedaan, dat het gekissebis in het kabinet over personen niet veel anders was dan tijdens een normale reguliere bedrijfsvergadering en dat kamerleden als Omzigt de oplossing voor de toeslagenaffaire bemoeilijkte met zijn gezeur om persoonsgegevens van ambtenaren.
Hoezo heeft Omtzigt oplossingen voor de toeslagen affaire bemoeilijkt? Het was toch zo dat als de slachtoffers van de toeslagen toch echt gefraudeerd hadden, volgens de regentenkliek? :leugens:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: tweede kamer maakt er zelf een puinhoop van.

Geplaatst: za apr 10, 2021 10:36 am 

Reacties: 393
Bekeken: 4194


kwaaisteniet schreef:
Ik had van mevrouw Marijnissen een goede impressie, een intelligente min of meer onafhankelijke dame met een frisse blik en ook nog welbespraakt, maar na haar optreden in de media over Rutte en de consternatie rond de zogenaamde Omtzigt-affaire is ze me toch behoorlijk tegengevallen.
Ze laat zich wel erg gemakkelijk door populisme leiden om een haar beter gezind kabinet te verkrijgen, en haar minder goed gezinde politici af te serveren, zonder de feiten onafhankelijk goed te doorgronden. Dat had ik niet van haar verwacht.
Ze laat duidelijk weten dat ze Rutte-doctrine niet pruimt. Juist jouw D66 zal zich veel duidelijker uit moeten spreken wat zij wil van D66. Het gros van het populisme zit bij Wilders, D66,CDA en VVD.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: tweede kamer maakt er zelf een puinhoop van.

Geplaatst: vr apr 09, 2021 2:47 pm 

Reacties: 393
Bekeken: 4194


Hume schreef:
Raya schreef:
Hume schreef:


Hor komt het dan dat deze partijen door de kiezers zijn afgestraft.
Het zal niet om hun harde werken zijn en eerder om het eindeloos afdraaien van kommer en kwel ,
zonder zelf ergens voor verantwoordelijk te zijn.


Daar hebben al diverse deskundigen in hun gedachten over laten gaan.

Het heeft o.a. te maken met de corona-angst onder velen, en het reddende gezicht van een valse profeet met grote regelmaat op tv. O, sorry, ik bedoel natuurlijk Rutte.
En vooral de propaganda voor D66, die ook in aanloop en vlak voor de verkiezingen hele shows kreeg aangeboden op tv.
Ipv Rutte, werd De Jonge met zijn CDA afgestraft voor het falend beleid w.v.b. corona als vaccineren e.d., zo lijkt het. Rutte is een uitgekookte manipulator, weet zelf nooit iets te herinneren, behalve dat altijd anderen de schuld hebben.

En zo verder. Die analyses moeten ook bij jou zijn doorgekomen.


Nogmaals. hoe komt het dat er zoveel kiezers op Rutte hebben gekozen en zo weinig voor Marijnissen?
Omdat ze denken dat Rutte een leider. Maar een echte leider luistert naar de mensen en gaat nooit dezelfde tactiek gebruiken. Ten eerste luistert Rutte niet en ten tweede kiest hij steeds voor dezelfde oplossing, zelfs als die niet werkt. Daar weten weinigen hoe het belasting- en toeslagen in elkaar zitten. Als je dat niet weet kun je er ook geen kritiek op leveren. Vraag aan mensen op straat wat clientelisme is en ze weten het niet. Ze weten ook niet wat het hen kost

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: tweede kamer maakt er zelf een puinhoop van.

Geplaatst: vr apr 09, 2021 2:44 pm 

Reacties: 393
Bekeken: 4194


Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
Hume schreef:


Hor komt het dan dat deze partijen door de kiezers zijn afgestraft.
Het zal niet om hun harde werken zijn en eerder om het eindeloos afdraaien van kommer en kwel ,
zonder zelf ergens voor verantwoordelijk te zijn.
Waarom moet links de puinhopen van dom beleid van de kartelpartijen oplossen?

Wie zijn precies de kartelpartijen?
D66-CDA-VVD.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: tweede kamer maakt er zelf een puinhoop van.

Geplaatst: do apr 08, 2021 12:53 pm 

Reacties: 393
Bekeken: 4194


Hume schreef:
Raya schreef:
Hume schreef:


Het zou mooi zijn dat ook de linkse partijen eens een keer aan het werk zouden gaan om deze problemen op te lossen.
Ze doen niet anders dan als klaag- Marietjes lawaai maken en nemen geen enkel verantwoordelijkheid.


Er zijn genoeg debatten geweest, moties en amandementen ingediend en zelfs aangenomen wetsvoorstellen, die door Rutte en zijn bendes nooit zijn uitgevoerd. Wetten niet gepubliceerd, zodat ze geen rechtskracht kregen. De oppositie vecht tegen een arrogante overmacht, welke de democratie en belangen van anderen geen ruimte geeft.

Als je een coalitie met een meerderheid wilt vormen is het overigens in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de coalitie om de problemen niet te veroorzaken. Dan hoef je ze namelijk ook niet op te lossen en ook niet in de schoenen te schuiven van een oppositie, zoals jij nu doet. Rutte en Kaag spelen nu met vuur. De kans dat ze zichzelf en Nederland gaan branden, is levensgroot!


Hor komt het dan dat deze partijen door de kiezers zijn afgestraft.
Het zal niet om hun harde werken zijn en eerder om het eindeloos afdraaien van kommer en kwel ,
zonder zelf ergens voor verantwoordelijk te zijn.
Waarom moet links de puinhopen van dom beleid van de kartelpartijen oplossen?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: tweede kamer maakt er zelf een puinhoop van.

Geplaatst: do apr 08, 2021 10:34 am 

Reacties: 393
Bekeken: 4194


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Biertje schreef:
Waarom stuurt Rutte niet aan op een minderheidscoalitie?


Hij wil de dienst uitmaken, maar er valt waarschijnlijk niet aan een minderheidskabinet te ontkomen. Vandaar dat hij een deal met D66 heeft over het Kamervoorzitterschap, zodat het hem niet echt last wordt gemaakt als hij de Kamer niet, te laat, onvolledig of onjuist blijft informeren en een extra bestelling doet voor lak bij WOB-verzoeken.

De versnippering van de oppositie helpt ook niet mee, we zagen het bij de debatten over corona en vorige week over Rutte. De ene splinter staat de andere te overschreeuwen en de retoriek wordt steeds overdrevener. Oppositie voeren is meer dan proberen puntjes te scoren en debatten aangrijpen om campagne voeren. DENK was daarvan wel het sterkste (of zwakste) voorbeeld; een paar weken voor de verkiezingen ging het roer radicaal om en werd de partij ineens sterk anti-coronamaatregelen in een poging ook op links nog wat stemmen te trekken in die vijver.
Tja, wat dacht je van het stemvee?
En over dat corona, daar heb ik ook wat dingetjes over gevonden. Zie het draadje over dat corona veel veiliger is. De overheid die bezig om de kluit te belazen, positief nieuws laat zijn weg, negatief nieuws wordt met vette letters vermeld.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 5 [ Er voldeden 83 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling