Het is nu ma jun 14, 2021 5:04 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 41 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Wat zijn kartelgasten eigenlijk voor snuiters?
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat zijn kartelgasten eigenlijk voor snuiters?

Geplaatst: za jun 12, 2021 7:40 am 

Reacties: 167
Bekeken: 2518


Ongeloof bij Coolblue om miljoenendeal Sywert: ‘Mij is nooit iets verteld’
Bedrijven en personen die belangeloos hielpen bij de non-profitstichting van Sywert Van Lienden beraden zich op vervolgstappen nu blijkt dat hij achter hun rug miljoenen verdiende. Het bedrijf Coolblue heeft bijvoorbeeld ruim 400.000 euro aan voorschotten verloren.

Economieredactie 12-06-21, 07:34
Ongeloof, woede en verbijstering. Dat overheerst bij bedrijven en personen die nauw betrokken waren bij die stichting, Hulptroepen Alliantie. Zij hadden belangeloos tijd en geld in het project gestoken om mondkapjes voor de zorg naar Nederland te halen. Maar de initiatiefnemers, onder wie Van Lienden, verdienden in het geheim miljoenen, schrijft de Volkskrant.


‘Ik kon het niet geloven’
Zo zou het bedrijf Coolblue een webshop voor de mondkapjes hebben opgezet en ook de orderverwerking en verzending zelf hebben betaald. Topman Pieter Zwart zou een half miljoen euro hebben bijgedragen aan de stichting. Dat geld zou terugkomen, maar Coolblue schreef uiteindelijk 400.000 euro af.

,,Het is nooit in me opgekomen dat ze het geld konden terugbetalen”, zegt Zwart. ,,Ik dacht: die jongens hebben hun baan opgezegd om iets moois op te bouwen, dan wil ik ze niet gaan plukken. Ik had me erbij neergelegd dat we dat geld moesten afschrijven. We wilden iets goeds doen, onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, maar dan blijkt een jaar later dat er buiten ons om een deal met de overheid is gekookt via een commerciële bv. Dat moest ik lezen in de Volkskrant. Ik kon het niet geloven. Mij is nooit, nooit, nooit iets verteld. Onze strikte voorwaarde was juist dat alles op non-profitbasis moest gebeuren.”

Twijfels
Zwart weet nog niet zeker of hij stappen gaat ondernemen tegen Van Lienden en zijn twee compagnons, maar Coolblue worstelt met hetzelfde dilemma als andere bedrijven die betrokken waren bij de non-profitstichting, schrijft de Volkskrant. “Bij wie haal ik het geld dan? En moet dat geld niet ergens anders naartoe?”

Ook ondernemer Omar Kbiri van het bedrijf Maak heeft veel vragen. Hij was een van de initiatiefnemers van de Hulptroepen Alliantie en werkte in de opstartfase onbezoldigd mee aan het initiatief. ,,Ik hoop nog steeds te horen wat er in godesnaam is gebeurd.”


https://www.ad.nl/economie/ongeloof-bij ... ~ac0ed8cc/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat zijn kartelgasten eigenlijk voor snuiters?

Geplaatst: vr jun 11, 2021 6:53 am 

Reacties: 167
Bekeken: 2518


Hume schreef:
Biertje schreef:
Kartelgasten zijn snuiters die hun collega die zich bekommert om de sociaal zwakkeren uitmaken voor Hitler, labiel, klootzak en teringhond

Citaat:
CDA’ers zouden tijdens de solliciatieprocedure voor de kieslijst ook expliciet de vraag hebben gekregen of ze Omtzigt steunden. Zo ja, dan kregen ze een lagere plek op de lijst.

In whatsappberichten van CDA’ers wordt Omtzigt uitgemaakt voor ‘klootzak’ en ‘teringhond’, in de ‘warroom’ van de partij zouden Hitlersnorren getekend zijn op zijn billboards. In het stuk meldt Omtzigt dat hij zich nog ‘altijd niet gewaardeerd’ en ‘op momenten ronduit onveilig’ voelt. „Bij de situatie waarin ik me onveilig voel, herken ik de onderliggende waarden en normen van het CDA onvoldoende in het eigen interne handelen”, schrijft hij.


https://www.ad.nl/politiek/explosief-me ... ~af5724bc/

Eigelijk heeft het CDA veel te veel kiezers gekregen voor een partij die zo onbetrouwbaar is.

Jij verdedig altijd de topambtenaren en waarom Is dat terecht ?

De twee hoogste ambtenaren van de Belastingdienst en het ministerie van financiën wisten van een explosief, geheimgehouden memo over de toeslagenaffaire, maar verhulden dit vorig jaar in hun verhoren onder ede voor de parlementaire ondervragingscommissie kinderopvangtoeslag. In het memo dat dateert uit 2017 wordt geconcludeerd dat het stopzetten van toeslagen onrechtmatig was en dat een groep van driehonderd ouders compensatie moet krijgen.
Het memo is opgesteld door de destijds hoogste juriste bij Toeslagen, Sandra Palmen-Schlangen. Maar compensatie voor gedupeerde ouders blijft uit en het memo verdwijnt in een la. In oktober 2020 komt het bij toeval aan het licht, na vragen van CDA-kamerlid Pieter Omtzigt.


De voormalige baas van de Belastingdienst Jaap Uijlenbroek beweerde in zijn verhoor voor de ondervragingscommissie dat hij het memo ‘op geen enkele manier’ kende, en dat hij pas kennis nam van de inhoud door publiciteit in najaar 2020. De toenmalige hoogste ambtenaar van het ministerie van financiën Manon Leijten zei tegen de ondervragingscommissie dat zij zich niet kon herinneren het memo te hebben gelezen.
Uit een reconstructie van RTL Nieuws en Trouw blijkt dat dit niet klopt. Het memo kwam op 4 juni 2019 op tafel tijdens crisisbesprekingen binnen het ministerie over de toeslagenaffaire. Leijten las het memo, waarin wordt geconcludeerd dat ‘laakbaar’ is gehandeld bij de stopzetting van toeslagen voor de kinderopvang. En ook Uijlenbroek was aanwezig bij de bijeenkomst waarin het compensatie-memo werd besproken met bijna twintig ambtenaren.

In de dagen daarop achterhalen ambtenaren dat er in 2017 naar aanleiding van het memo gesprekken zijn gevoerd met een advocate van veel gedupeerde ouders. Die worden omschreven als een ‘aanbod’ en een ‘handreiking’, terwijl Toeslagen juist weigerde de ouders te compenseren. Die informatie wordt door de persoonlijk woordvoerder van toenmalig staatssecretaris Menno Snel uit een brief aan de Tweede Kamer gehouden. “Dit hoeven we niet op te rakelen. Dat roept alleen maar vragen op”, concludeert hij. Topambtenaren, onder wie Uijlenbroek en Leijten, protesteren hier niet tegen.


https://www.trouw.nl/nieuws/topambtenar ... ~b40d82ac/

De topambtenaren deugen niet en zijn corrupt maar het is de totaal door en door corrupte Rutte en zijn kartelgasten die hen corrupt hebben gemaakt door bezopen eisen te stellen tegen fraude waartoe de Belastingdienst niet eens is uitgerust en niet uit te rusten is, en het is diezelfde corrupte Rutte die hen dekt. Terwijl de meeste fraude niet wordt gepleegd door mensen die toeslagen krijgen maar door het bedrijfsleven want feitelijk vindt er geen echte controle meer plaats Daarnaast wegen de controle van mensen die toeslagen krijgen of een bijstandsuitkering niet op aan wat ze werkelijk aan fraude hebben gepleegd.
Uijlenbroek heeft gelijk: het is al jaren een puinhoop bij de Belastingdienst en dat is wel te danken aan de VVD en de kartelpartijen. Er is miljarden bespaard op apparatuur die al lang al had moeten worden vervangen en er zijn maar liefst iets van 900 belastingstromen waarvan een hoop niet meer geind wordt omdat de apparatuur niet eens meer werkt.


Ik zie dat Rutte en zijn kartelgasten in de ban is van pennywise pound foolish en hiermee ook een tweedeling creëren in de Nederlandse maatschappij: zij die worden belaagd door de Belastingdienst of gemeenten vanwege het niet kunnen tonen van letterlijk 1 bonnetje (dat al tich keer is opgevraagd en gelevered maar steeds weer zoek raakt bij de Belastingdenst), of hebben gewinkeld bij AH i.p.v. de Aldi, of er is voor hen wat boodschappen gekocht dat gemeld had moeten worden bij de gemeente, en zij die niks op orde hoeven te hebben, nooit een bonnetje hoeven te tonen en de boekhouding van de overheid decennia lang niet op orde zodat minstend 9 miljard niet eens verantwoord kan worden omdat allerlei bonnen ontbreken. Men weet dus niet wat er met dat geld is gebeurd en dat is wel belastinggeld. . Daarnaast worden wel de kameraden van de kartelgasten en partijprominenten en zorgcowboys rijkelijk gefêteerd voor diensten die ze hebben geleverd terwijl het ondernemersrisicico niet in verhoudig tot de gemaakte winsten.
De meeste werknemers krijgen te maken met een declaratiereglement als ze maaltijden declareren en ze moeten dan wel bonnen inleveren want Belastingdienst en accountants eisen dit; voor Kamerleden bestaat dat niet eens en ze hoeven ook geen bonnen te leveren. We leven in een bezopen wereld.Als jij vindt dat die belastingambtenaren schuldig zijn dan zijn dat de kartlepartijen die bezopen niet uit te voeren wetgeving hebben gemaakt zonder dat dit in overleg is gebeurd met de Belastingdienst dat eveneens. Als jij vindt dat die corrupte belastingambtenaren weg moet wezen dan geldt dat ook voor Rutte en zijn corrupte kartelgasten. Dus niet alleen Barbertje die hangen moet.

Kleine bedrijven kunnen niet op een behoorlijke manier zaken doen met de ministerie: alles moet voor een dubbeltje en ze stellen eisen die geprivatiseerde overheidsdiensten niet eens kennen laat staan hebben. De onderneming die mijn broer had deed heel veel zaken met Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat vonden het onterecht dat zo'n klein de marktleider was in Nederland. Wat denk je? Rijkswaterstaat doet nu zaken met vreemde bedrijven die dezelfde zaken moet opleveren al wat de onderneming van broer deed: communicatie-apparatuur voor bruggen, sluizen en havens. Wat denk je? Heel goed, ze hebben nu het 20 voudige moeten betalen en het is rotzooi en het onderhoud is peperduur. Wat denk je? Bellen ze de onderneming van mijn broer op om te vragen of zij die rotzooi van hun concurrent in orde kunnen maken, voor een habbekrats want ze waren al zoveel kwijt :blink: :blink:

Het zijn Rutte en zijn corrupte kartelgasten die al jarenlang hebben belemmerd om de gevraagde informatie te leveren aan Omtzigt en daarbij is o.m. grondwet overtreden.

Als als die corrupte ambtenaren en kartelgasten moeten hangen doe het dan voor mijn part met de methode die Hitler gebruikte want er zal t och wel eens voorbeeld gesteld moeten worden, denk je ook niet?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat zijn kartelgasten eigenlijk voor snuiters?

Geplaatst: do jun 10, 2021 6:18 pm 

Reacties: 167
Bekeken: 2518


Kartelgasten zijn snuiters die hun collega die zich bekommert om de sociaal zwakkeren uitmaken voor Hitler, labiel, klootzak en teringhond

Citaat:
CDA’ers zouden tijdens de solliciatieprocedure voor de kieslijst ook expliciet de vraag hebben gekregen of ze Omtzigt steunden. Zo ja, dan kregen ze een lagere plek op de lijst.

In whatsappberichten van CDA’ers wordt Omtzigt uitgemaakt voor ‘klootzak’ en ‘teringhond’, in de ‘warroom’ van de partij zouden Hitlersnorren getekend zijn op zijn billboards. In het stuk meldt Omtzigt dat hij zich nog ‘altijd niet gewaardeerd’ en ‘op momenten ronduit onveilig’ voelt. „Bij de situatie waarin ik me onveilig voel, herken ik de onderliggende waarden en normen van het CDA onvoldoende in het eigen interne handelen”, schrijft hij.


https://www.ad.nl/politiek/explosief-me ... ~af5724bc/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat zijn kartelgasten eigenlijk voor snuiters?

Geplaatst: do jun 10, 2021 4:40 pm 

Reacties: 167
Bekeken: 2518


Lumiere schreef:
Biertje schreef:
Lumiere schreef:


Nu stel je een andere vraag, eerder vroeg je of Rutte minder vaak loog dan Trump, het antwoord daarop is Ja nogal overduidelijk

Trump komt op 30.000 leugens in 4 jaar, Rutte haalt dat niet. Dat lijkt me een feitelijke constatering :hum:

Betrouwbaarder zijn dan Trump is dan niet echt een hele grote prestatie...
Maar Rutte zit al 10 jaar op zijn troon. De kunst van het weglaten.


Nee nee :foei: De Koning zit op de troon :wink:
Het Torentje wordt ook gezien als een troon, alles wordt daar beslist.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat zijn kartelgasten eigenlijk voor snuiters?

Geplaatst: do jun 10, 2021 9:37 am 

Reacties: 167
Bekeken: 2518


Einstein schreef:
Biertje schreef:
Einstein schreef:

Dat was maar een klein leugentje. De grote leugen is dat Donald Trump de verkiezingen van 2020 heeft gewonnen. Jij denkt dat Trump daarover niet liegt ?
Nou, een klein leugentje? Moet jij eens even de wet overtreden?

Ik heb niks met mensen die het moeten hebben van onmeetbare kleine succesjes.

Appels met peren en een poging om uit te wijken naar een ander topic. Waarom wil je mijn vraag niet beantwoorden ?
Ik heb je vraag beantwoord:

Ik heb niks met mensen die het moeten hebben van onmeetbare kleine succesjes.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat zijn kartelgasten eigenlijk voor snuiters?

Geplaatst: do jun 10, 2021 8:26 am 

Reacties: 167
Bekeken: 2518


Lumiere schreef:
Biertje schreef:
Lumiere schreef:


Ja nogal overduidelijk

Ik heb Rutte nog niet weerkaartjes met een stift zien bewerken bijvoorbeeld :hum:
Dus je liegt als je weerkaarjtes met een stift gaat bewerken maar je bent bent betrouwbaar als je grondwetten overtreedt?


Nu stel je een andere vraag, eerder vroeg je of Rutte minder vaak loog dan Trump, het antwoord daarop is Ja nogal overduidelijk

Trump komt op 30.000 leugens in 4 jaar, Rutte haalt dat niet. Dat lijkt me een feitelijke constatering :hum:

Betrouwbaarder zijn dan Trump is dan niet echt een hele grote prestatie...
Maar Rutte zit al 10 jaar op zijn troon. De kunst van het weglaten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat zijn kartelgasten eigenlijk voor snuiters?

Geplaatst: wo jun 09, 2021 10:05 pm 

Reacties: 167
Bekeken: 2518


Kartelgasten zijn mensen die een slecht rentmeester zijn. Van Nieuwenhuizen wil extra geld voor wegen maar ook voor onderhoud. Terwijl de VVD een meester is in het opschuiven van noodzakelijk onderhoud.
Wie een auto heeft moet geld hebben om de auto te laten onderhouden. Als je wegen bouwt moet je ook geld hebben om ze te onderhouden Van Nieuwenhuizen: geef mij eerst geld voor nieuwe wegen, het onderhoud bekijken we later wel. :eek:


https://www.bnr.nl/nieuws/economie/1044 ... astructuur

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat zijn kartelgasten eigenlijk voor snuiters?

Geplaatst: wo jun 09, 2021 8:28 pm 

Reacties: 167
Bekeken: 2518


Einstein schreef:
Biertje schreef:
Lumiere schreef:


Ja nogal overduidelijk

Ik heb Rutte nog niet weerkaartjes met een stift zien bewerken bijvoorbeeld :hum:
Dus je liegt als je weerkaarjtes met een stift gaat bewerken maar je bent bent betrouwbaar als je grondwetten overtreedt?

Dat was maar een klein leugentje. De grote leugen is dat Donald Trump de verkiezingen van 2020 heeft gewonnen. Jij denkt dat Trump daarover niet liegt ?
Nou, een klein leugentje? Moet jij eens even de wet overtreden?

Ik heb niks met mensen die het moeten hebben van onmeetbare kleine succesjes.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat zijn kartelgasten eigenlijk voor snuiters?

Geplaatst: wo jun 09, 2021 9:02 am 

Reacties: 167
Bekeken: 2518


Lumiere schreef:
Biertje schreef:
Wou jij zeggen dat Rutte minder vaak liegt dan Trump?


Ja nogal overduidelijk

Ik heb Rutte nog niet weerkaartjes met een stift zien bewerken bijvoorbeeld :hum:
Dus je liegt als je weerkaarjtes met een stift gaat bewerken maar je bent bent betrouwbaar als je grondwetten overtreedt?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat zijn kartelgasten eigenlijk voor snuiters?

Geplaatst: wo jun 09, 2021 7:07 am 

Reacties: 167
Bekeken: 2518


dubbel

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat zijn kartelgasten eigenlijk voor snuiters?

Geplaatst: wo jun 09, 2021 6:56 am 

Reacties: 167
Bekeken: 2518


Hume schreef:
baedeker schreef:
Lumiere schreef:
Baedeker denkt nog steeds dat hij als voorvechter van racistische standbeelden en aanvallen op de democratie serieus genomen word als hij doet alsof hij tegen racisme en voor democratie is

Mja weer zo'n Rutte knuffelaar.
Het liegen is besmettelijk, of ze worden erop geselecteerd.
:fluiten:


Je moet toch weten dat jij de knuffelaar bent van leugenaars ,zoals o.a. Trump

De steun van de VVD en het CDA voor Rutte is een feit en geen verzinsel.
Wou jij zeggen dat Rutte minder vaak liegt dan Trump? Grapjas Het klopt dat het CDA de VVD onvoorwaardelijk steunt. Wat ook klopt is dat het CDA in de peilingen bijna gelijk staat met de linkse partijen. Over de scheuring zullen we het maar niet hebben, die is onvermijdelijk

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat zijn kartelgasten eigenlijk voor snuiters?

Geplaatst: zo jun 06, 2021 8:44 am 

Reacties: 167
Bekeken: 2518


Lumiere schreef:
Die tennisster krijgt geen boete van de media, die krijgt een boete van de organisatie omdat zij een sponsor moment laat schieten waartoe zij zich contractueel heeft vastgelegd en waar sponsoren voor betaald hebben om in beeld te komen.
En heeft de organisie de boete die heft terugbetaald aan de sponser?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat zijn kartelgasten eigenlijk voor snuiters?

Geplaatst: zo jun 06, 2021 7:04 am 

Reacties: 167
Bekeken: 2518


Hume schreef:
baedeker schreef:
Rightnow schreef:
Ja, zelfstudie, zelf nadenken en over de omheining van je eigen "vakgebied" heen kijken - geldt ook voor kamerleden.

Maar nu even over het aspect van sociale vaardigheden die nodig zijn om politiek zinvol te functioneren:

Blijft het probleem dat politiek zo onaantrekkelijk is als loopbaan, dat de politieke gedrevenheid, maatschappelijke betrokkenheid dikwijls onvoldoende is om mensen over de streep te trekken. Gevolg is dat er te weinig kandidaten overblijven met getrainde kwaliteiten die je werkelijk zou willen hebben.

Geen wonder dat partijen die in het bedrijfsleven alsmede bij de overheid minder op prijs worden gesteld, daar nog extra hinder van ondervinden. Maar de volledige breedte van de Tweede Kamer heeft hier last van. Want de sfeer van betaald werk is een goede broedplaats voor politiek talent, leren omgaan met conflicten, machtssituaties, verantwoordelijkheden, jezelf presenteren...

Is ook wel logisch. De meeste media lopen aan de hand van het kartel, en als ze ergens verslag van doen krijg het publiek vaak geen beeld van wat voor of achter is. Zie de Nederlandse politiek maar als een voetbalwedstrijd waar de media de scheidsrechter zijn, thuisfluiters die grove overtreding van club K over het hoofd zien, en iedere schwalbe belonen met gele of rode kaarten voor de bezoekende club. Probeer dan maar als bezoekende club spelers te vinden die daar aan mee willen doen.


Al dat schelden op de elite en op de media maakt een land niet fatsoenlijker.
Onze democratie is juist gebaat bij de vrijheid van de pers en van de media.
Sommige politieke partijen bedreigen deze vrijheid en het wordt steeds erger.
Wat doen we hier aan? laten de politici zelf het voorbeeld geven!

Het aantal journalisten dat met geweld en intimidatie te maken heeft is de afgelopen jaren fors toegenomen. Bovendien worden journalisten ook steeds vaker geconfronteerd met geweld. Dit staat in het onderzoek Agressie en bedreiging van journalisten 2021 dat is opgesteld in opdracht van PersVeilig, een initiatief van het Genootschap van Hoofdredacteuren, het Openbaar Ministerie (OM) en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).

Ruim acht van de tien journalisten (82 procent) hebben het afgelopen jaar wel eens te maken gehad met agressie of bedreiging. Dat is een toename van 20 procent vergeleken met 2017. Zo’n 29 procent zegt maandelijks of zelfs vaker slachtoffer te zijn van een dergelijk incident. Het vaakst worden journalisten geconfronteerd met verbaal geweld.
Verbale agressie komt het meest voor, blijkt uit het onderzoek. Maar liefst 66 procent van de journalisten heeft er mee te maken gehad. Daarnaast wordt 50 procent regelmatig bedreigd, zowel off- als online en heeft 17 procent fysiek geweld ervaren.


https://www.trouw.nl/cultuur-media/mere ... ~ba0c4d40/
Schelden op de elite kan en mag geen probleem zijn. Schelden is immers toegestaan. Inderdaad moet een journalist onbedreigd zijn werk kunnen doen. Tegerlijkertijd dienen journalisten te respecteren dat het iedereen vrijstaat om wel of niet een journalist te woord te staan. De idioterie dat een tennnister op Roland Gaross een boete krijgt van 150.000 euro omdat zij de pers niet te woord wil staan is krankjorem. Journalisten hebben geen recht op een verhaal of internview en het is geen broodroof als iemand dat weigert.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat zijn kartelgasten eigenlijk voor snuiters?

Geplaatst: wo mei 26, 2021 3:38 pm 

Reacties: 167
Bekeken: 2518


Hume schreef:
Rightnow schreef:
baedeker schreef:

Is ook wel logisch. De meeste media lopen aan de hand van het kartel, en als ze ergens verslag van doen krijg het publiek vaak geen beeld van wat voor of achter is. Zie de Nederlandse politiek maar als een voetbalwedstrijd waar de media de scheidsrechter zijn, thuisfluiters die grove overtreding van club K over het hoofd zien, en iedere schwalbe belonen met gele of rode kaarten voor de bezoekende club. Probeer dan maar als bezoekende club spelers te vinden die daar aan mee willen doen.

Wat overblijft is dat steeds meer maatschappelijk onervaren jonge politici instromen. Die hebben het voordeel dat er heel veel is wat hen nog ontgaat, ze zijn verder goed stuurbaar door de enkele oude rotten die steeds vaker alleen nog op de achtergrond opereren.

Dan zijn er nog de brokkenpiloten, mensen die al de nodige fouten in hun leven hebben gemaakt en/of geen kansen op beter werk hebben dan tweede kamerlid worden. Nog steeds een hele achievement natuurlijk, maar kamerleden vallen gemakkelijk af. Hebben ze echter wel ervaring, visie en capaciteiten dan resteren (als ze lastig zouden kunnen worden in de ogen van de kartelmacht) nog zulke "mooie" instrumenten als het verhogen van de druk totdat ze er onder bezwijken - wat de sterksten uiteindelijk kan overkomen.

Omtzigt en Van der Molen.


Brokkenpiloten komen overal voor , ook hier op het forum.
Vertel....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat zijn kartelgasten eigenlijk voor snuiters?

Geplaatst: wo mei 26, 2021 9:39 am 

Reacties: 167
Bekeken: 2518


Hume schreef:
Raya schreef:
Rightnow schreef:
Tja Raya ik zit mijn hele leven tussen die gasten en ik weet gewoon hoe dom ze kunnen zijn. Geleerdheid helpt je niet automatisch om wijs te leven of verstandig te handelen. Net zoals sommige mensen hele boeken in hun hoofd kunnen stampen, betekent niet dat ze bijvoorbeeld creatief blijken uit te vallen, of dat ze hun intuitie gebruiken.

Gelukkig kan iedereen toch kiezen om meer vaardigheden aan te leren dan het beperkte setje waarmee sommigen in staat zijn om lastige examens door te komen.

Ook de gangbare media zien wel dat onze intellectuele klasse verkeerd bezig is: namelijk hun eigen zin doordrukken in Den Haag. Zie hierover VPRO Tegenlicht https://www.vpro.nl/programmas/tegenlic ... -haag.html


Een hogere opleiding als universiteit e.d. gaat meestal over een vakgebied, vaak niet eens een heel vak, laat staan kennis van alles.

De belangrijkste kennis is, heb ik geleerd, dat niemand alles weet, ik ook niet, en mijn leven lang moeten blijven leren, door o.a. te luisteren naar mensen die op bepaalde gebieden meer kennis, en vooral ervaring hebben. Maar nooit maar naar één, want die zit net zo vast op zijn gebied als ik in het mijne, ook al heb je van meerdere gebieden kaas gegeten.

Kom ik weer bij de partijstandpunten, die vaak vastgeroest zijn in de ideologie als ware het een religie waar de doodstraf staat op andere interpretaties en de partijleiders als strenge dominees met de strop in de hand in je nek staan te hijgen. De ideologie is de allesomvattende leer, en daar moet je het als politicus halen, en niet bij mensen met meer kennis, kunde en praktijkervaringen.


Dat geldt ook voor kamerleden.Kijk
Kennis en kunde en ook praktijk ervaring, is daar ver te zoeken.
Kijk eens wat vaker in de spiegel

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat zijn kartelgasten eigenlijk voor snuiters?

Geplaatst: wo maart 17, 2021 8:50 am 

Reacties: 167
Bekeken: 2518


Wat kartelgasten voor snuiters zijn?

A. Ze kunnen niet logisch denken
B. Ze kunnen niet weken vooruitkijken, laat staan jaren
C. Ze houden van iets zo ingewikkelds mogelijk maken
D. Ze snappen zelf niet waar ze mee bezig zijn

Zie link hoe Ollongren staat te klungelen. Wat zij Hume ook alweer? O ja, dat ministers op zijn minst een titel moet hebben en dus gestudeerd moeten hebben.
https://www.ad.nl/politiek/ministerie-h ... ~aad3240f/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat zijn kartelgasten eigenlijk voor snuiters?

Geplaatst: di maart 16, 2021 11:36 am 

Reacties: 167
Bekeken: 2518


PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:
Rightnow schreef:

Vraag is wie we onder "kartelgasten" rekenen.

Om mij heen ziend, zie ik dat mensen met kinderen zich afvragen in welke wereld die kinderen moeten leven. Kinderen met wie nu ze volwassen zijn, volwassen gesprekken zich ontvouwen, over wat de lockdown en de avondklok betekenen. Jonge mensen dagen ons uit om naar de toekomst te blijven kijken.

In gezelschappen met kinderloze mensen blijven deze mensen elk nieuw gemeld risico uitmelken: ze zuigen elke nieuwe variant en elk medisch risico uit voor de angsporno waaraan ze welhaast verslaafd zijn geraakt. Benul van natuurlijke immuniteit, of enig relativeringsvermogen als het gaat om relatieve risico's is er niet - DAAR wordt door de media ook niet erg veel aandacht aan besteed.

Horen misschien de MEDIA ook bij de kartelgasten? De mensen uit Hilversum die illegale feestjes houden en die prive toegeven wat Jaap van Dissel ook moest toegeven... dat het overlijdensrisico van corona is zoals bij een ernstige influenza? Hoort YouTube bij de kartelgasten, YouTube dat een video censureerd met Jaap's gezaghebbende antwoord in dezen?

Grappig, ik zie juist ook het omgekeerde om me heen. De meeste ouders voeden hun kinderen op met het idee en het besef dat je verantwoordelijk met je omgeving omgaat, dat empathie, zeker ook richting ouderen, belangrijk is, discipline geen negatieve eigenschap is, dat er dingen ook wel eens niet gaan zoals je wilt en dat je dan niet meteen in een trappelzak temper tantrum hoeft te schieten en dat gezondheid prioroteit heeft. Dat is een goede basis om naar de toekomst te kijken.
Het zijn vaak de kinderlozen, bijvoorbeeld iemand als Baudet of veel studenten, die het wel mooi geweest vinden en het helemaal niet erg vinden dat mensen om hen heen ziek worden en dat dor hout de pijp uitgaat, die solidariteit maar gelul vinden als ze zelf maar naar de kroeg kunnen.
Hm, als ik erover nadenk komt het omgekeerde ook voor. Waaruit maar weer eens blijkt dat een kutmentaliteit hebben, of juist niet, niet direct met levensomstandigheden te maken heeft.


Jammer dat het in de praktijk niet opgaat. Talloze kinderen tussen de 12 en 16 lopen met wapens op zak, maar de ouders spelen de onschuld, blijkbaar geen idee wat hun kinderen, doen, waar ze uithangen, met wie, en wat ze dan vervolgens uithalen. Die ouders némen vaak ook geen verantwoordelijkheid, die gaan dan op TV zitten doen alsof ze hun 12-jarige écht niet de baas kunnen en tjee, ze kunnen toch niet steeds maar nagaan waar hun kind uithangt en met wie? Moet de samenleving maar doen, of de school, of het buurthuis, maar dat kan je toch niet van de óuders vragen? Om op hun eigen kinderen te letten?
Eens. Heel vroeger in de jaren 70, als je op de school waar ik zat een slecht cijfer haalde terwijl je normaal voldoende scoort of nog beter, werden de ouders er direct bijgehaald. Nu zijn de leraren bang voor de ouders want die eisen steeds meer invloed. Leraren kunnen geen kant meer op want worden zelfs niet meer gesteund door het bestuur. Op school gaat het dan niet goed - was te verwachten - en vervolgens zie je dan dat steeds meer kinderen die nog niet meerderjarig zijn, in aanraking komen met de rechter en dat is echt niet vanwege belletje trekken bij de buren .

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... iteit-kind

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat zijn kartelgasten eigenlijk voor snuiters?

Geplaatst: za feb 13, 2021 11:31 am 

Reacties: 167
Bekeken: 2518


Raya schreef:
De VVD die vindt, dat mensen best overdag kunnen schaatsen.

Sinds wanneer hoeven mensen zich niet meer kapot te werken van de VVD?
Yeo, dat kan heel snel geregeld worden, koste wat het kost. . Maar bij massale vaccinatie laat Rutte alles afhangen van geld.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat zijn kartelgasten eigenlijk voor snuiters?

Geplaatst: za feb 13, 2021 9:24 am 

Reacties: 167
Bekeken: 2518


baedeker schreef:
Kiezersbedrog. Ze kunnen het niet laten.
ROFLOL. VVD stemt tegen VVD-programma
Allemaal schijnbewegingen van de VD.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat zijn kartelgasten eigenlijk voor snuiters?

Geplaatst: do feb 11, 2021 8:37 pm 

Reacties: 167
Bekeken: 2518


Raya schreef:
Biertje schreef:
Lumiere schreef:


De politie is voor het handhaven van de openbare orde. Het leger is voor bescherming tegen vijanden. Dat is iets wezenlijks anders. Dat reactionaire nationalisten een harde plasser krijger van het idee om militairen in te zetten tegen de bevolking is dan wel weer stereotyp :foei2:
De politie is niet meer toegerust om de relschoppers degelijk aan te pakken. Dat komt ook de schietinstructie waarbij zelfs agenten die bedreigt worden nog niet direct geldt dat ze naar hun wapen mogen grijpen. Voor het leger geldt geen schietinstructie en in veel landen wordt gewoon et leger ingezet bij rellen.


Het leger zou nooit tegen het eigen volk moeten mogen worden ingezet.
De politie evenmin.

De politie heeft als doel het handhaven van de wet, indien deze democratisch tot stand is gekomen. Ook de politie heeft niet het recht om de wet te overtreden als daar geen bittere noodzaak toe is. Opdrachten van de overheid of meerderen, is geen bittere noodzaak. Zo moet ook de politie het grondrecht op demonstreren te respecteren. Relschoppers, zijn wat dat betreft een ander verhaal. Die moet de politie aanpakken. Niet alleen vanwege het relschoppen, maar ook omdat zij het recht van anderen om te demonstreren, verstoren. Demonstranten, zeker als die niet tot de relschoppers behoren, dienen door de politie dus met rust te worden gelaten.
Ik heb nergens gezegd dat mensen die vreedzaam protesteren aangevallen moet worden door leger of politie
Sorteer op:  
Pagina 1 van 3 [ Er voldeden 41 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling