Het is nu wo jun 23, 2021 11:20 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 160 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: di maart 23, 2021 12:20 pm 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Lancelot schreef:
Door veel taken van het rijk over te hevelen naar de gemeente heeft de overheid natuurlijk beleid dichter bij de burger gebracht. Het is voor de burger makkelijker zijn gemeente aan te spreken dan het rijk. Bovendien werkt zulk beleid efficiënter. Een gemeente heeft beter zicht hoe budget efficiënt besteed moet worden dan een minister. Die woont immers meestal niet in het dorp of stad waar het beleid wordt gevoerd. Wel van belang is dat de overheid deskundigheid over een onderwerp heeft. Een minister is weliswaar politiek verantwoordelijk, maar heeft meestal geen kaas gegeten over een onderwerp. Een ambtenaar, als het goed is, wel. En dat zulke ambtenaar om de zoveel jaren rouleren is mijn inziens een goede zaak. Het voorkomt tunnelvisie en een "ik heb het altijd zo gedaan" mentaliteit. Onze overheid is wat dat betreft goed bezig. Geen wonder dat de meerderheid van de huidige regeringspartijen groter is geworden.
Nergens kan men de conclusie trekken dat fusies van gemeenten en decentralisering zorgt voor efficientie. Integendeel, lean and mean zou het toverwoord moeten zijn

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: do maart 18, 2021 5:20 pm 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Einstein schreef:
Biertje schreef:
Einstein schreef:

Er zijn in elk geval 10-15 kamerleden bijgekomen met een klimaat-agenda. D'66 kan op dat thema in de formatie een duidelijke lijn kiezen. Dat is goed nieuws.
Het rechtse blok is anders ook versterkt

Niet bij de regeringspartijen :) en welbeschouwd... dit gaat over een kwestie die alle partijen zich zullen moeten aantrekken, want Nederland heeft Parijs ondertekend. We zullen vóór 2030 serieus aan de bak moeten. Dat gemakkelijk-rechts achterblijft in deze kwestie en een oppositierol omarmt - Wilders is zooooo opgelucht - zal ook betekenen dat voor de Elsevier-clichees minder ruimte zal zijn bij de echte beleidsmakers. Dat geldt ook (vooral) voor regeringspartij VVD. We moeten van het gas af en van de pruttelmobiel. Kolencentrales (én hout én gas) moeten worden afgebouwd. Bedrijven moeten CO2-neutraal gaan produceren, of emissierechten kopen. Doorpakken.


A. Er zijn geen sancties inzake akkoord Parijs.
B. Niemand weet wat het kost, wie er niet aan meebetaald en of het überhaupt wel lukt, o.m. vanwege de ratrace naar beneden
C. Het waterbedeffect schijnt niet te bestaan hoewel de praktijk toch echt laat zien dat dit wel zo is. Denk maar aan de vliegtax
D. Het PBL vervalst de cijfers
E. Biomassacentrales mogen bestaan want dat heeft Timmermans al gegarandeerd
F. Een auto is schoner dat menig houtvuurtje dat mensen stoken. Raar maar waar.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: do maart 18, 2021 1:37 pm 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
Veel extra malle eppies en oude vrienden/vijanden in de Tweede Kamer. Baudet, van Haga, Nanninga, Eerdmans, Kuzu, Simons en Wilders zullen de show gaan stelen in de debatten, op weg naar Rutte 5. De oppositie in Nederland heeft helemaal niets te bieden, met als uitzondering wellicht JA21.

Radio Praag spreekt het vaderland (van veilige afstand) toe.

:lol:

'Stem ze weg'
:lol:
Blijf a.u.b. in Praag en doe afstand van de Nederlandse nationaliteit.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: do maart 18, 2021 12:28 pm 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


kwaaisteniet schreef:
Hoekstra heeft waarschijnlijk door weinig politieke ervaring in zijn campagne geprobeerd 'eerlijk' te zijn door een paar heikele punten die hij wil bereiken naar voren te halen. Dat is een campagne-fout die eerder wel door D66 werd bedreven.
Maar daar win je helaas geen verkiezingen mee. Feitelijk voer je op die manier campagne tegen jezelf.

Het enige dat er nu op zit is dat er een co-leiderschap van Rutte en Kaag wordt ingesteld. Rutte eerste minister en Kaag tweede minister, oftewel vice-premier met wat ruime taken. Andere deelnemende partijen krijgen dan geen vice-premier meer.
Rutte staat dan met name voor het meer het conservatieve en rechter deel van de tweede kamer en Kaag staat dan meer voor het progressieve en sociale deel van de tweede kamer.
Ik denk dat het goed is om niet alles tot in detail in een regeerakkoord vast te leggen. Dan heeft de tweede kamer wat meer ruimte om invloed uit te oefenen. Dat komt de democratie ten goede, ook al leidt dat wel tot de nodige teleurstellingen.
Wie slim is vergeet het regeerakkoord en legt een intentieverklaring. Mogelijk dat wetgeving dan tot stand komt dat wettelijk deugt. Daarnaast kan men beter eerst een wijziging voorleggen aan de ambtenaren en hen vragen of dit voor hen uitvoerbaar is. Dat is jarenlang niet gebeurd en de schandalen zijn bekend alleen nog lang niet alles.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: do maart 18, 2021 11:45 am 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Hume schreef:
Raya schreef:
Hume schreef:


Jouw analyse t.a.v d PvdA deel ik niet.
Ik ben zeker niet vergeten dat de rechtspopulisten 20% hebben behaald, want dit roep ik al een jaar.
Toch kan ik jou feliciteren met de 4 zetels voor JA21 ,want JA21 is niet zo racistisch als de PVV en FVD.


De PvdA en het CDA, maar ook de SP, heeft relatief veel Kiezers die van toeslagen afhankelijk zijn. Ik kan mij voorstellen dat deze mensen niet veel vertrouwen in die partijen hebben waar het gaat om mogelijk weer regeren met de VVD.
Rutte heeft Marijnissen in een debat een uitnodiging gedaan, waar Marijnissen nog serieus op toehapte ook. Uiteraard onverenigbaar met de strijd van de SP tegen de VVD inzake de toeslagenschandalen.

GroenLinks heeft er m.i. flink van langs gekregen o.a. door haar draaien rond de biomassa. Met gekapte bossen wordt ca. 17 miljard euro verbrand, met als extraatje veel meer co2 in de lucht. Wellicht dat dit ook een grote rol heeft gespeeld.

Als het om de rechter tip gaat, heeft de PVV verloren. De groei aan die zijde, van FvD en JA21, is er, maar toch aanzienlijk minder dan verwacht.

VOLT lijkt de nieuwe jongeren/studentenpartij te zijn, die deze verkiezing de avond voor de stemming niet te lang in de kroeg konden blijven hangen, en dus dit keer nuchter genoeg waren om te stemmen. Mogelijk dat daar ook een deel van de winst van D66 vandaan gekomen is.


De PVV heeft verloren en is toch in Volendam de grootste partij.
Zo kennen we de Vissersdorpen, die zo'n hekel hebben aan buitenlanders?
Eigen volk eerst.

Volgens mij hebben GR Links en de SP zo verloren door hun negatieve geschreeuw over deze regering.
De meeste kiezers heb wel eens genoeg van die kommer een kwel.
We leven toch al in een zware tijd met Corona.
Beide partijen kunnen beter op zoek gaan naar een nieuwe partijleider .
Juist dat Corona speelt een dominante rol in de tot stand koming van de uitslagen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: do maart 18, 2021 11:43 am 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Hume schreef:
Biertje schreef:
Hume schreef:


De achteruitgang van het CDA was te verwachten ,door het gerommel/machtstrijd aan de top.

Voor de PvdA is het jammer dat Asscher veel te laat is vertrokken.
De geur van het grote verlies na Rutte II en de broedermoord op Samsom,
zijn te lang aan deze partij blijven hangen.
Ploumen kan nu beginnen om het vertrouwen op te bouwen.
Welnee, links is afgeslacht maar heeft met Asscher of Samsom weinig te maken. Sterker, veel absurditeite wetgeving rondom sociale uitkeringen waren er al voordat Asscher op het toneel verscheen, hij was immers eerst wethouder. De broedermoord op Samsom is gepleegd i,ov, van ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Spekman.

Niet alleen het gerommel in de top bij het CDA is een probleem maar ook de blunders. En de vraag is ook of het CDA wel gaat regeren. M.i. zal ze orde op zaken moeten stellen en vooral moeten vragen wat het CDA wil zijn.
Maar één ding ben jij pontificaal vergeten: het rechtse conservatieve blok is groter worden. Rutte is populair omdat het met alle winden meewaait, net als Boris Johnson. En: de grootste populist is niet Wilders maar Rutte. De VVD heeft ook de meeste proefballonnetjes opgeblazen en die zijn allemaal al doorgeprikt


Jouw analyse t.a.v d PvdA deel ik niet.
Ik ben zeker niet vergeten dat de rechtspopulisten 20% hebben behaald, want dit roep ik al een jaar.
Toch kan ik jou feliciteren met de 4 zetels voor JA21 ,want JA21 is niet zo racistisch als de PVV en FVD.
Wat klopt er niet wat ik over de PvdA schrijft? Wat jij doet is nog erger: ook de Kamer en rechtspraak blundert en als het jou ligt wordt slechts één persoon ter verantwoording geroepen (Asschter), alsof die alles in zijn uppie heeft bedacht. Welnee, samen uit samen thuis. En veel dingen speelden al voordat Asscher in de Tweede Kamer kwam. Het uitschakelen van de controle van de regering door Eerste en Tweede Kamer is uitgeschakeld door Rutte en niet door Asscher.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: do maart 18, 2021 9:30 am 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Einstein schreef:
kwaaisteniet schreef:
Rutte mag dan ook wel in zijn handjes knijpen van geluk, omdat D66 nu ook weer niet zo heel ver van de VVD afstaat, zeker nu het CDA het laat afweten.
Nu zal D66 o.l.v. Kaag deze keer niet zo gemakkelijk met VVD programmapunten meegaan als Pechthold dat indertijd deed, denk ik.

Er zijn in elk geval 10-15 kamerleden bijgekomen met een klimaat-agenda. D'66 kan op dat thema in de formatie een duidelijke lijn kiezen. Dat is goed nieuws.
Het rechtse blok is anders ook versterkt

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: do maart 18, 2021 9:18 am 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Hume schreef:
kwaaisteniet schreef:
Als we de prognose mogen geloven schijnt Kaag het heel goed gedaan te hebben, evenals Rutte.
Rutte mag dan ook wel in zijn handjes knijpen van geluk, omdat D66 nu ook weer niet zo heel ver van de VVD afstaat, zeker nu het CDA het laat afweten.
Nu zal D66 o.l.v. Kaag deze keer niet zo gemakkelijk met VVD programmapunten meegaan als Pechthold dat indertijd deed, denk ik.
Het is bedroevend dat het CDA en de PvdA het niet goed doen.
Hoekstra heeft dan ook wel een paar scheve schaatsen gereden. Over schaatsen gesproken, dat is natuurlijk ook geen verkiezingsthema. Om verkiezingen te winnen moet je met een aantal sterke verkiezingsthema's naar voren komen die de mensen en de eigen achterban aanspreken.
Ploumen kan daar niet veel aan doen, omdat ze onverwacht en onvoorbereid plotseling moest invallen door het wegvallen van Ascher.
Die laatste twee partijen moeten het van een volgende keer hebben.
Het zal nog wel een hele kunst worden om een regering te vormen die in de tweede en eerste kamer op ruime steun kan rekenen. Ik ben reuze benieuwd hoe dat zal gaan.


De achteruitgang van het CDA was te verwachten ,door het gerommel/machtstrijd aan de top.

Voor de PvdA is het jammer dat Asscher veel te laat is vertrokken.
De geur van het grote verlies na Rutte II en de broedermoord op Samsom,
zijn te lang aan deze partij blijven hangen.
Ploumen kan nu beginnen om het vertrouwen op te bouwen.
Welnee, links is afgeslacht maar heeft met Asscher of Samsom weinig te maken. Sterker, veel absurditeite wetgeving rondom sociale uitkeringen waren er al voordat Asscher op het toneel verscheen, hij was immers eerst wethouder. De broedermoord op Samsom is gepleegd i,ov, van ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Spekman.

Niet alleen het gerommel in de top bij het CDA is een probleem maar ook de blunders. En de vraag is ook of het CDA wel gaat regeren. M.i. zal ze orde op zaken moeten stellen en vooral moeten vragen wat het CDA wil zijn.
Maar één ding ben jij pontificaal vergeten: het rechtse conservatieve blok is groter worden. Rutte is populair omdat het met alle winden meewaait, net als Boris Johnson. En: de grootste populist is niet Wilders maar Rutte. De VVD heeft ook de meeste proefballonnetjes opgeblazen en die zijn allemaal al doorgeprikt

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: wo maart 17, 2021 10:24 pm 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


kwaaisteniet schreef:
Ging Mussert niet een aantal keren op de thee bij Hitler om aan de ene kant zijn onderdanigheid naar de Führer te tonen en tevens om zijn eigen leiderschap van de Nederlands Germaanse provincie te promoten, en om dat nog eens stevig te benadrukken bood hij Indonesië aan Hitler aan.
Ik zie het Baudet inderdaad ook wel aan Poetin doen.
Je moet er maar gewoon niet aan denken.
We moeten er wel aan denken dat het aantal landen waar VVM, vrijheid van drukpers en vrijheid op internet zeer snel en sterk afneemt. Wij doen al zaken met China. Daar zit een dictator die voor het leven is benoemd. Of noem landen waar een islamitisch theocratie is, waar de godsdienst opgedrongen wordt en mensen met een christelijk geloof vervolgd worden. Je hebt het steeds minder voor uitkiezen. Helaas.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: wo maart 17, 2021 12:14 pm 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


baedeker schreef:
Kaag: "We moeten een beetje afstappen van de ouderwetse gedachte dat alles draait om soevereiniteit"

Is er iemand hier die op deze verraadster heeft gestemd?
Nee, wel op JA21. We moeten juist afstappen van het Knot-Kaag argument dat als je als EU-land je soevereiniteit volledig opgeeft en steeds meer zaken aan Brussel overdraagt dat dan alle problemen als sneeuw voor de zon zijn verdwenen. En juist het tegenovergestelde is wel bewezen: boetes of sancties aan EU-lidstaten die verdragen en afspraken schenden of niet nakomen zijn nog nooit uitgedeeld, wel aan niet-Europese private partijen. :misselijk:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: ma maart 15, 2021 3:12 pm 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


kwaaisteniet schreef:
Ik heb een idee om het grote aantal politieke partijen enigszins te reduceren:
Alle partijen die doelstellingen in hun programma of in hun publieke uitingen hebben die in strijd zijn met onze rechtsstaat en/of de grondwet worden na beoordeling door een onafhankelijk kiescollege vervolgens verboden.
Dan zijn we er al een stuk of 7 kwijt.
Dat ruimt alvast lekker op en bovendien komt onze democratische rechtsstaat dan niet in gevaar.
Dat is juist het probleem: de plannen die het partijkartel heeft uitgevoerd en in strijd zijn met de grondwet en andere wetgeving stond nooit in hun verkiezingsprogramma's. Jij bent een neoliberaal, je moet de oorzaak van de versnippering aanpakken en Wilders en Baudet zijn niet de oorzaak maar het gevolg.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: wo maart 10, 2021 2:20 pm 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Lumiere schreef:
Het effect is dat we momenteel de zorg niet al te zwaar overbelasten dankzij de maatregelen, een goed effect is dat :ok: Bij deze als je die vraag weer stelt, het antwoord is #692
En dat blijkt uit...............?Ik ben wel eens benieuwd naar het stuwmeer aan verlofdagen van al die medewerkers op de verpleegafdelingen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: di maart 09, 2021 4:33 pm 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
Raya schreef:


Campagne voeren met belastinggeld dat niet voor andere partijen beschikbaar komt.

Dat heeft een naam: machtsmisbruik!
En het is te laat

https://www.ad.nl/werk/recordaantal-ond ... ~a0b5a574/

Natuurlijk wel doorlezen na de typische AD-kop.
,Er zijn vorig jaar nog altijd meer bedrijven begonnen, dan gestopt.” In 2020 startten circa 280.000 ondernemingen'
'Het CBS meldde eerder al dat vorig jaar slechts 2703 bedrijven over de kop gingen, dat was 16 procent minder dan een jaar eerder. ,,Die 2703 bedrijven tellen uiteraard niet mee met die 140.000 ondernemingen die zijn gestopt. En het aantal faillissementen van 2703 is overigens exclusief eenmanszaken. Inclusief eenmanszaken zijn er slechts 3178 failliet gegaan. Nog steeds 16 procent minder dan in 2019", aldus Jaarsma.'
Waar liggen toch die kansen voor al die nieuwe ondernemingen, waar is de berichtgeving over bedrijven en zzp-ers die het beter doen dan voor corona?
Als er geen perspectief is draait de bank de kraan dicht. Er is geen perspectief waar te nemen en ondernemers wachten nog steeds op geld dat hen allang is toegezegd.
Denk ji jdat banken daar genoegen mee nemen?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: di maart 09, 2021 10:07 am 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Hume schreef:
Biertje schreef:
Lumiere schreef:Nogal logisch, het raadgevend referendum is nogal een speeltje gebleken voor recalcitrante reactionairen. Als ik een adviseur aanstel die de hele tijd dingen adviseert die mij niet verstandig lijken dan zal die adviseur na enige tijd wel weer ontslagen worden. Als je toch niks met de slechte raad vanuit een raadgevend referendum doet dan kan je het net zo goed afschaffen.
Ja en? De regenten van nu gebruiker de burgers als speeltje. .Niet zo verwonderlijk dat er geroepen wordt om een correctief referendum maar links die het weer niet begrijpt. En over die adviseurs, de regenten luisteren er nauwelijks naar, of juist wel en dan laten ze alles aan de adviseurs over en zijn zij het die beslissen. Zo schuiven onze regenten hun verantwoordelijkheid af.


Houdt je aan de regels van de rechtstaat en democratie en stop eens met al die kommer en kwel.
Referenda zijn uit de oude doos en niet passend bij dit tijdperk van gecompliceerde vraagstukken in Nederland ,in Europa en in de wereld
Het is een leuk speeltje van inspraak voor mensen in de wijk of een buurt, of voor een klein landje als Zwitserland ,
waar het groot kapitaal van de banken aan de macht is.
Waarom zou ik mij nog aan regels ouden terwijl Kameleden en regenten de grondrechten van brugers maar ook Kamerleden schenden. Over welke rechtstaat heb je het eigenlijk? Vraagstukken zijn niet gecompliceerd ze worden complex voorgesteld.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: di maart 09, 2021 10:05 am 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Raya schreef:
Biertje schreef:
Hoe verrassend vrijgevig wordt het kabinet ineens voor ondernemers en met name ZZP-ers

https://www.bnr.nl/nieuws/economie/1043 ... l-opvoeren


Campagne voeren met belastinggeld dat niet voor andere partijen beschikbaar komt.

Dat heeft een naam: machtsmisbruik!
En het is te laat

https://www.ad.nl/werk/recordaantal-ond ... ~a0b5a574/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: di maart 09, 2021 9:50 am 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Hoe verrassend vrijgevig wordt het kabinet ineens voor ondernemers en met name ZZP-ers

https://www.bnr.nl/nieuws/economie/1043 ... l-opvoeren

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: di maart 09, 2021 9:40 am 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Lumiere schreef:
PeterJKH schreef:
Het parlement/de regering heeft natuurlijk diverse malen een zeperd gehaald met de paar referenda die er zijn geweest. En waaruit bleek dat "de kiezer" het niet eens was met de koers die de regering wenste te varen. Europese Grondwet, Oekraïne, enz. noem het maar op. En dat was lastig voor regering, want die moest dan weer een sluipweggetje verzinnen waardoor het én leek alsof ze het referendum respecteerden, én ze toch hun zin konden doorzetten zonder schijn van negeren van de uitslag van het referendum. Tjee, lastig, zo'n bevolking die zich uitspreekt. Dus afschaffen dan maar.Nogal logisch, het raadgevend referendum is nogal een speeltje gebleken voor recalcitrante reactionairen. Als ik een adviseur aanstel die de hele tijd dingen adviseert die mij niet verstandig lijken dan zal die adviseur na enige tijd wel weer ontslagen worden. Als je toch niks met de slechte raad vanuit een raadgevend referendum doet dan kan je het net zo goed afschaffen.
Ja en? De regenten van nu gebruiker de burgers als speeltje. .Niet zo verwonderlijk dat er geroepen wordt om een correctief referendum maar links die het weer niet begrijpt. En over die adviseurs, de regenten luisteren er nauwelijks naar, of juist wel en dan laten ze alles aan de adviseurs over en zijn zij het die beslissen. Zo schuiven onze regenten hun verantwoordelijkheid af.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: ma maart 08, 2021 2:25 pm 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Einstein schreef:
baedeker schreef:
De mijne is beter:

Afbeelding


Baedeker illustreert de oppervlakkige kretologie in de gemakkelijk-rechtse politiek,

"Build back better"
Losse flodder waar alle partijen voor zijn

"Privileges grootbedrijf"
Ow ? Tot nu toe niks gemerkt van Geertje of Thierry op dat thema

"Multiculti gekte"
Frame waar (inderdaad) alleen PVV en FvD (en VVD) achter staan

"Klimaatgekte"
Frame wat aangeeft dat FvD en PVV (en VVD) niks willen doen.
Andere partijen zijn het daarmee oneens.

"EU-ongeacht wat"
"Minder democratie"

Hier is geen enkele partij voor.. ondanks wat de PVV en de FvD ons willen doen geloven


BBB is bezopen
De Multicultie heeft ons land eerder afgebroken dan opgebouwd, Respect voor alle culturen is onzin en breekt onze nomen en waarden tot de grond af.
Klimaatgekte is echt bezopen. Neem straling, iedereen is bang voor kernenergie maar zonder magnetisme waren waren al kapot gegaan aan straling.Verzwegen wordt wie de klimaatgekte gaat betalen en wie neit de rekening. De kriek op de boren lijkt verdacht veel op Jodenvervolg, iemand moest de schuld krijgen van de ongelijkheid en de enorme crisis. De boeren zijn volgens volgens links de grootste boosdoeners, niet diegene die tegen de boeren heeft gezegd dat ze zoveel mogelijk moesten produceren omdat voedsel goedkoop moet zijn.
De EY is niet democratie en onze eigen democratische rechtstaat is al in verval. Gek genoeg heeft geen enkele partij het over in jet verkiezingsprogramma, het is oorverdovend stil geworden op dat punt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: za maart 06, 2021 6:05 pm 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Christenunie, zelfs een vrouw die verkracht moet een bedenktijd opgelegd worden eer ze abortus mag aanvragen.

https://www.ad.nl/politiek/christenunie ... ~a49cf2c4/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: za maart 06, 2021 12:01 pm 

Reacties: 823
Bekeken: 15608


Lancelot schreef:
Biertje schreef:
Lancelot schreef:
Dat de rente niet beweegt is wat de westerse wereld betreft niet munt gerelateerd. De rente in dollar of yen gebieden beweegt ook niet. Dat als je een vlekje hebt en je niet wordt aangenomen is inderdaad betreurenswaardig. Nog een reden om de arbeidsmarkt flexibeler te maken zodat het voor een ondernemer minder risico geeft om een vlekje aan te nemen. Eens dat concurrentieclausules wegmoeten. Eens ook met je laatste zin.
De rente kan niet bewegen en dat komt de enorme verschillen tussen de lidstaten. De Noordelijke EU-landen kunnen me gemakt ene hogere rente aan, de zuidelijke lidstaten zijn dan failliet. Flexwerken levert niet meer banen op, laat staan welvaart. Immers, iemand die een flexbaan heeft geeft zo min geld uit. Heb jij enig idee wat geld eigenlijk is/

De rentestand beweegt ook niet in Japan en de US, ligt dus niet aan de EU. Nederland is kampioen flexwerken, vandaar ook dat voordat de corona crisis we een gespannen arbeidsmarkt hadden. Heb jij eigenlijk wel enig idee?
Dat de rente u andere landen niet beweegt deel waar, in bepaalde landen gaat de rente wel omhoog, het gaat om de euro. De rente kan niet omhoog omdat de zuidelijke lidstaten in de problemen komen. De rente moet omhoog kunnen om de inflatie te dempen.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b4651d03/
Sorteer op:  
Pagina 1 van 8 [ Er voldeden 160 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling