Het is nu di mei 18, 2021 6:15 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 4 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Geloof complot-theorie niet letterlijk
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Geloof complot-theorie niet letterlijk

Geplaatst: do okt 22, 2020 6:58 pm 

Reacties: 88
Bekeken: 3638


Raya schreef:
Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
Mooi. Mag jij met argumenten komen die beweren dat 11.8 en JFK geen complot zijn. Immers, dat wat we zagen over het inzakken van de twin towers dat lijkt 100% op een controled demolition. En JFK, er was nul bewijs dat Harvey Lee Oswald het zou hebben gedaan, en vervolgens zijn iedereen die iets hebben gezien of betrokken waren, vermoord of dood.

Bij de Twin Towers leek van alles, maar ik heb nog steeds geen bewijzen gezien dat het een inside job was. Idiote ideeen dat er in dat gebouw tienduizenden kilo's explosieven ongezien naar binnen zijn gebracht en aangebracht. En dan een complete operatie op gang zetten om vliegtuigen te kapen en die die gebouwen in te vliegen, allemaal met zeer grote kans op mislukking. Terwijl het opblazen van de gebouwen al genoeg was geweest voor dezelfde ophef. Allemaal onwaarschijnlijk dus.
Over JFK heb ik het niet gehad. Daar is namelijk wel veel bewijs dat er Lee Harvey Oswald erin geluisd is.
Kijk, zo doe je dat. Los van elkaar beargumenteren.


Precies!

Er zijn goede aanwijzingen dat de moord op JFK een complot was, ook al is dat nooit opgehelderd.

Er zijn ook vraagtekens bij het derde gebouw dat neerging. Immers, er was geen derde vliegtuig, er was geen brand die de onderste draagbalken lieten smelten, en toch ging het kaarsrecht naar beneden.
Of dat voldoende is voor een complottheorie is de vraag. Het is zeker genoeg voor vraagtekens. Er is bij mijn weten nog nooit een goede verklaring gegeven.
Er zat een constructiefout in het metalen skelet in het gebouw dat begaf toen er brokstukken van de twin toners erop vielen. Zonder die fout zou het vermoedelijk niet zijn ingestort

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Geloof complot-theorie niet letterlijk

Geplaatst: za okt 17, 2020 9:21 pm 

Reacties: 88
Bekeken: 3638


Rightnow schreef:
Jouw voorbeeld kende ik nog niet, klinkt tamelijk bizar. Hierover had ik nog niet eens gelezen. Ik zou niet weten wat het nut van deze theorie zou zijn.

Het is min of meer de basis van de QAnon complottheorie, iets waarbij een Republikein die dit aanhangt het congres in is gekozen en waarvan de president in de usa geen afstand wil doen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Geloof complot-theorie niet letterlijk

Geplaatst: za okt 17, 2020 6:36 pm 

Reacties: 88
Bekeken: 3638


Rightnow schreef:
In de categorie dat er altijd mensen zijn die misbruik maken van het in hen gestelde vertrouwen. Zo zullen er altijd wel hooggeplaatsen of zeer vertrouwden zijn, die zich aan kindermisbruik schuldig maken. Als onderdanen dat doen, worden ze gemakkelijker in de gaten gehouden, ook al is dat soms ook een hele toer.

Duidelijk antwoord, dank je. Wat me nog niet helemaal duidelijk is wat je precies beoogt te zeggen, wat je stelling is. Wat is dat?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Geloof complot-theorie niet letterlijk

Geplaatst: za okt 17, 2020 5:52 pm 

Reacties: 88
Bekeken: 3638


Rightnow schreef:
Momenteel is de wereld deels in de ban van zulke verhalen, waarvan de meesten wel zullen begrijpen dat ze symbolisch bedoeld zijn, in de trant van: als u zich met elkaar ZO omgaat, als u zulke keuzes maakt, dan bestaat het risico dat u elkaar geen vrijheid meer kunt schenken: dan onstaat een dictatuurachtige toestand.

Aan het complottenspel werken 2 groepen mensen mee, die elkaar veelal wantrouwen:

Categorie 1. Mensen die er in geloven (de snuggeren weten: het betreft een symbolische waarschuwing). Deze mensen willen anderen ergens op wijzen. Ik merk verwantschap maar volgde een andere strategie, wat natuurlijk saai en moeilijk begrijpelijk wordt gevonden. Ik verdenk de gangmakers van categorie 1 van enig inzicht en van enige wijsheid.

Categorie 2 wil Categorie iets in de schoenen schuiven, wil fraimen. Het frame is: domme mensen, of hun sinistere leiders die hun volgelingen er in willen luizen, het gevaarlijke populisme. Ook deze mensen hebben wel inzicht en wijsheid.

Vandaag in pers veel aandacht hiervoor.

In welke categorie valt de theorie dat de democratische elite kinderen gebruiken om een eeuwige jeugd elixer te ontwikkelen en dat Trump degene is die dit bevecht en dat dit de reden is dat deze elite alles in het werk stelt om Trump te verslaan? Of zoals je wil, welke symboliek zit hier achter?
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 4 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling