Het is nu wo jun 16, 2021 6:29 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 38 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Wat gaat het CDA doen?
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: wo jun 16, 2021 2:36 pm 

Reacties: 316
Bekeken: 1553


Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
Enzo501 schreef:

Ik zie geen inhoudelijke reactie op het door mij gestelde.
Waarom heeft iemand met een burnout geen medische begeleiding?
Een burnout is geen vakantie.
Nog een keer. Omtzigt is geen Kamerlid meer - krijgt dus geen soe meer - en het CDA zou radiostile over Omtzigt moeten houden, dan zijn ze moreel verschuldigd. Wat een moraalbarbaren zijn die kartelgasten :misselijk:

Ja, natuurlijk doet Omtzigt er verstandig aan om hulp te vragen maar dat laat ik aan de man zelf over. Toch?

Ik plaats gewoon vraagtekens bij iemand die een burnout heeft, een diagnotiseerbare aandoening, geen medische begeleiding heeft en niet de bij burnout essentiele rust neemt.
Iedereen die claimt het zo enorm met Omtzigt begaan zegt te zijn en hem op het schild hijst zou ook bezorgd moeten zijn, maar de echte empathie ontbreekt en uiteindelijk gaat het alleen maar om politieke puntjes scoren en anderen de maat nemen over de rug van hun 'held'. Goedkoop.


Een burn-out vergt doorgaans geen medische actie maar een psychische begeleiding, om weer goed zicht te krijgen en weer in staat te zijn om dingen even van je af te zetten, zodat je weer aan je rust toekomt..
Daarbij lijkt het mij, dat Omtzigt vooral stuk is gelopen op de wijze waarop het Kabinet en dus een deel van zijn eigen partij, omging en omgaat met zowel de slachtoffers van kinderopvangtoeslagaffaire en de Kamer. Daar blijft hij zoveel mogelijk voor vechten, heb ik het idee. Hij is niet die ouders zat en ook niet zijn strijd. Hij is het zat hoe die ouders en de Kamer behandeld worden. Burn-out wil niet zeggen dat je geest leeg is en geen gevoelens meer hebt. Je hebt weinig fut, bent geestelijk heel erg moe, maar je blijft er wel mee bezig. En hij wordt ook niet met rust gelaten. Hij heeft ongetwijfeld meegekregen dat gisteren weer pas 10 minuten voor het vragenuurtje stukken werden aangeleverd die tijdens het vragenuurtje behandeld zouden worden. En uiteraard ging dat over de memo Palmen, die tot een paar keer toe als sneeuw voor de zon verdween. De Rutte-doctrine wordt nog steeds toegepast.
Hij zal popelen om weer op de barricaden te klimmen, maar nog niet voldoende fut om daarop te blijven staan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: di jun 15, 2021 11:05 am 

Reacties: 316
Bekeken: 1553


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Biertje schreef:

Waarom moet ik Van der Wind geloven die zitting heeft in een campagneteam? Er is een wet - ik moet die nog opzoeken - waarbij politieke partijen hun hele hebben hen houden vlak voor de verkiezingen moeten opbiechten. De vraag is of dat is gebeurd. Je kunt niet zeggen dat je transparant bent,want dat is juist wij van wc-eend.


Klopt! De Kieswet!

Als ik mij het goed herinner, moeten alle giften tot drie weken voor de verkiezingsdatum voor de verkiezingen gemeld worden.
Als je campagne wilt voeren, is een donatie van 1 miljoen 2 weken voor de verkiezingen wel erg laat, maar je ontloopt dan wel dat het voor de verkiezingen gemeld moet worden. Ik denk niet dat dat toeval is. Als voorzitter van de fondsenwervingscommissie is Van der Wind als geen ander op de hoogte van deze bepaling.
Ik vind in dit kader ook de draai van Hoekstra inzake de minimumlonen erg verdacht.

Wie zegt dat het niet gemeld is?
Omtzigt heeft het over donaties onder tafel. Een beschuldiging die je gewoon hard moet kunnen maken. Onschuldig tot het tegendeel bewezen is.


Het CDA!

De meldde dat het een gift was 2 weken voor de verkiezing, waardoor het niet gemeld hoefde te worden en ze dat dus pas voor de boeken over 2021 zouden doen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: di jun 15, 2021 8:58 am 

Reacties: 316
Bekeken: 1553


Biertje schreef:
Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
Het CDA gaat gewoon op dezelfde weg verder: clientelisme. En nee het CDA heeft niets op met de familie en het klein- en middenbrief. En uiteraard is het wij van WC-eend. Als het CDA eerlijk wil en wil weten of ze juist moet een externe accountant dit controleren en dezelfde accountant die jaarlijks de boeken controleert. Dat Van der Wind miljoen heeft verdiend door de Wet Gratis Schoolboeken wordt weer niet vermeld.

CDA deelt bonnetjes partijfinanciën: ‘Donaties deugen, geen ongezonde invloed’
Ex-CDA’er Pieter Omtzigt suggereerde gedoe rond partijdonaties en partijplannen die te koop zijn, maar met openbaarmaking van de giften hoopt het CDA nu het tegendeel te bewijzen. ‘Donateurs hebben geen enkele invloed’. De initiatiefnemers, die een spoedcongres willen, hebben ondertussen genoeg handtekeningen verzameld.

Vertrouwen in CDA-leider Hoekstra keldert na Omtzigt-crisis, monsterklus voor partijleiding
Uit de zojuist gepubliceerde staatjes blijkt dat 1,2 miljoen euro aan donaties rond de verkiezingen afkomstig zijn van Hans van der Wind, voormalig ondernemer, voorzitter van de commissie fondsenwerving, lid van het campagneteam en al vijftien jaar donateur. Hij sponsorde de partij via diverse bv's. ,,Het CDA is hem en alle andere donateurs zeer erkentelijk voor deze steun”, meldt het partijbestuur. ,,Donateurs hebben op geen enkele manier de inhoudelijke koers van de partij kunnen beïnvloeden. Dat is een gewekte suggestie die niet aan de orde is en iets dat het CDA verre van zich werpt. Wij betreuren ook zeer dat dit beeld ten onrechte is opgeroepen, zeker ook voor de donateurs zelf.”

Congres over Omtzigt-kwestie: ‘genoeg steun’
Vijfhonderd CDA-leden hebben inmiddels de petitie om een partijcongres te organiseren ondertekend. Het verzoek zal morgen bij het partijbestuur worden ingediend. Het partijbestuur is dan statutair verplicht om binnen acht weken een partijcongres te organiseren.
Op dit partijcongres kunnen het bestuur en de partijleider verantwoording afleggen over de gebeurtenissen in het afgelopen jaar, de keuzes die er zijn gemaakt en de zaken die hierbij verkeerd zijn gegaan. Dit partijcongres biedt de leden daarnaast de mogelijkheid om richtinggevende uitspraken te doen over de ontstane situatie en hoe daarmee om te gaan.

Aanklacht
In de tientallen pagina's lange aanklacht suggereerde Omtzigt dat de sponsoring niet deugde. Giften van drie donateurs zouden niet in de boeken terechtkomen en in ruil voor donaties zouden deze suikerooms van het CDA ongezonde invloed op de partijplannen hebben, MKB-plannen erdoor drukken en fiscale voordelen afgedwongen hebben. Omtzigt schreef: ,,Bijna 1 miljoen van het campagnebudget lijkt van drie sponsoren te komen. En die sponsoren en iemand in het campagneteam hebben belang bij pogingen om wijzigingen aan te brengen in de CDA-plannen (...)”

Bijna 1 miljoen van het campagne­bud­get lijkt van drie sponsoren te komen. En die sponsoren en iemand in het campagne­team hebben belang bij pogingen om wijzigin­gen aan te brengen in de CDA-plan­nen

Pieter Omtzigt, Voormalig CDA-Kamerlid
Dat klopt dus niet volgens het CDA. Van der Wind zelf laat weten: ,,Ik steun het CDA al sinds 2006 met substantiële bedragen vanuit mijn vennootschappen. Die bedragen staan keurig genoteerd in het donatieregister. Daar is niets geheimzinnigs aan.” Hij stelt dat ‘het gedachtegoed’ van de partij hem aanspreekt: ,,Ik vind ook dat bedrijven en vooral familiebedrijven een grote rol spelen in het creëren van werkgelegenheid en inkomsten voor de staat om Nederland te onderhouden en te verbeteren. Het CDA staat pal voor die familiebedrijven in een eerlijke economie. (...) Om al deze redenen sta ik achter het CDA en steun ik de partij.”

Van der Wind stortte via zijn bv's in de laatste weken voor de verkiezingen vele tonnen in de partijkas. In november 2020, toen De Jonge nog lijsttrekker was, mailde hij nog aan het partijbestuur dat het stroef liep met de fondsenwerving, zo blijkt uit een bijlage van Omtzigts memo. ,,We maken ons grote zorgen over de funding van de campagne", schreef Van der Wind. ,,Zoals wij in meerdere gesprekken met Hugo, met Rutger en met Raymond hebben duidelijk gemaakt is de werving stil komen te liggen sinds de zomer. De grotere funders zijn (uiterst) negatief en niet bereid in de huidige constellatie geld te geven, waar dat eerder wel het geval was.”

De fondsenwerver schat dan dat er ‘op zijn hoogst een half miljoen’ beschikbaar komt voor de hele campagne. Een maand later is Wopke Hoekstra lijsttrekker, maanden daarna doneert Van der Wind zelf ruim een miljoen euro.


https://www.ad.nl/politiek/cda-deelt-bo ... ~a10c8a90/

Het nieuws uit je link is natuurlijk dat de donaties van het CDA transparant gerapporteerd worden, in tegenstelling tot wat Omtzigt in zijn boekwerk beweert. Niet zo netjes. Donaties aan politieke partijen zijn iets van alle tijden en dienen openbaar te zijn, het CDA doet dat, partijen als de PVV en FvD zijn een stuk geheimzinniger.
Misschien moet de rest van het schrijfsel dus ook maar op waarheidsgehalte onderzocht worden.

Waarom moet ik Van der Wind geloven die zitting heeft in een campagneteam? Er is een wet - ik moet die nog opzoeken - waarbij politieke partijen hun hele hebben hen houden vlak voor de verkiezingen moeten opbiechten. De vraag is of dat is gebeurd. Je kunt niet zeggen dat je transparant bent,want dat is juist wij van wc-eend.


Klopt! De Kieswet!

Als ik mij het goed herinner, moeten alle giften tot drie weken voor de verkiezingsdatum voor de verkiezingen gemeld worden.
Als je campagne wilt voeren, is een donatie van 1 miljoen 2 weken voor de verkiezingen wel erg laat, maar je ontloopt dan wel dat het voor de verkiezingen gemeld moet worden. Ik denk niet dat dat toeval is. Als voorzitter van de fondsenwervingscommissie is Van der Wind als geen ander op de hoogte van deze bepaling.
Ik vind in dit kader ook de draai van Hoekstra inzake de minimumlonen erg verdacht.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: ma jun 14, 2021 5:50 pm 

Reacties: 316
Bekeken: 1553


Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: zo jun 13, 2021 7:18 pm 

Reacties: 316
Bekeken: 1553


PeterJKH schreef:
Raya schreef:
PeterJKH schreef:


Het verhaal opschrijven kan voor Omtzigt goede therapie zijn geweest, maar hij had het dan beter even in een la kunnen leggen en na een week of twee weken nog eens overlezen. Als je écht een burnout hebt, zit je emotioneel behoorlijk in de knoop en ben je niet altijd meer in staat zaken in perspectief te zien of genuanceerd weer te geven. Je handelt dan met name vanuit je emotie van dat moment, en dat is handelen vanuit een emotioneel onevenwichtige toestand.


Het gaat juist om die emotionaliteit. Daardoor is iemand overspannen. Die moet worden geklaard. Dat doe je niet door op te schrijven en in een la te laten liggen tot alles achter een rug is.

Ik vind het overigens ook nogal aanmatigend om te vertellen hoe Omtzigt tot in detail te werk had moeten gaan. Je weet niet eens wanneer dit memo is geschreven, of er aan begonnen is. Dat kan zelfs al een half jaar of zelfs langer geleden zijn. Zou je ook op kunnen maken uit de details.
Hij is al even thuis wegens overspannenheid, maar overspannen wordt je niet van de ene op de andere dag. Hij kan dus al veel eerder dan zijn officiële ziekmelding begonnen zijn met schrijven. En misschien zelfs wel nog eerder. Het is niet ongebruikelijk aan dossieropbouw te doen in situaties waar conflictsituaties zijn, dreigen, of überhaupt mogelijk zijn, zeker als het om werksituaties gaat in slangenkuilen. Misschien heeft hij slechts geput uit een veel omvangrijker dossier, speciaal voor het onderzoek van de commissie die bezig was en is met het onderzoek naar de gang van zaken rond de verkiezingen van zowel de lijsttrekker, als de tweede kamer.

Dat het CDA niet deugt, is al veel langer bekend.
Een microfoon die niet uitgeschakeld bleek, ving op dat Maxime Verhagen in een pauze van een formatiegesprek, opschepte hoe 'n rat hij zelf wel niet was. En iedereen die de politiek een beetje volgt, weet dat het een slangenkuil is, een rattennest. En dat het dus goed is om je dossier bij te houden.


Als je aangeeft overspannen te zijn, een burnout te hebben, volstrekte rust nodig te hebben, neem dan ook die rust én de afstand tot de situatie waardoor je overspannen bent geraakt. Wat Omtzigt doet, is enerzijds zélf allerlei berichten de wereld in sturen, maar anderzijds zich afgesloten houden voor mensen die hém willen benaderen. Dat is gewoon niet handig en niet verstandig.

Als je een burnout hebt, sluit dan even de hele wereld buiten en werk aan je herstel. Ga fietsen, vissen, wandelen in het bos, maak een stedentrip naar Maastricht, of doe gewoon helemaal niks en ga met een kop koffie in de tuin zitten. Maakt niet uit. Maar laat Den Haag even voor wat het is. Den Haag heeft je overspannen gemaakt en dat is dus het eerste dat je moet mijden. In alle opzichten.


Den Haag was en is zijn werk. Het CDA onderdeel van zijn dienstverband. Ook als je overspannen bent, blijf je te maken hebben met de andere partij.
In de tussentijd heeft het CDA, bij monde van Hoekstra, talloze gesprekken gevoerd met Omtzigt.
Dat Omtzigt zich op Twitter zo stil mogelijk hield, wil dus niet zeggen dat de zaak stil lag.

Nogmaals, we kunnen van mening zijn dat Omtzigt al veel eerder uit het CDA had moeten stappen. Of van mening zijn dat hij dat juist niet had moeten doen. Dan heb je het over zijn openbare functie. Maar Omtzigt zijn privéleven gaan voorschrijven, hoe zich in zijn overspannenheid heeft te gedragen, dat gaat mij toch net iets te ver. Ik ga ervan uit dat hij om hem moverende redenen in de tussentijd gedaan heeft wat hij heeft gedaan. En dat is allemaal aan hem, al dan niet in het kader van ziek zijn-beter worden!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: zo jun 13, 2021 4:54 pm 

Reacties: 316
Bekeken: 1553


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
PeterJKH schreef:


Het verhaal opschrijven kan voor Omtzigt goede therapie zijn geweest, maar hij had het dan beter even in een la kunnen leggen en na een week of twee weken nog eens overlezen. Als je écht een burnout hebt, zit je emotioneel behoorlijk in de knoop en ben je niet altijd meer in staat zaken in perspectief te zien of genuanceerd weer te geven. Je handelt dan met name vanuit je emotie van dat moment, en dat is handelen vanuit een emotioneel onevenwichtige toestand.


Het gaat juist om die emotionaliteit. Daardoor is iemand overspannen. Die moet worden geklaard. Dat doe je niet door op te schrijven en in een la te laten liggen tot alles achter een rug is.

Ik vind het overigens ook nogal aanmatigend om te vertellen hoe Omtzigt tot in detail te werk had moeten gaan. Je weet niet eens wanneer dit memo is geschreven, of er aan begonnen is. Dat kan zelfs al een half jaar of zelfs langer geleden zijn. Zou je ook op kunnen maken uit de details.
Hij is al even thuis wegens overspannenheid, maar overspannen wordt je niet van de ene op de andere dag. Hij kan dus al veel eerder dan zijn officiële ziekmelding begonnen zijn met schrijven. En misschien zelfs wel nog eerder. Het is niet ongebruikelijk aan dossieropbouw te doen in situaties waar conflictsituaties zijn, dreigen, of überhaupt mogelijk zijn, zeker als het om werksituaties gaat in slangenkuilen. Misschien heeft hij slechts geput uit een veel omvangrijker dossier, speciaal voor het onderzoek van de commissie die bezig was en is met het onderzoek naar de gang van zaken rond de verkiezingen van zowel de lijsttrekker, als de tweede kamer.

Dat het CDA niet deugt, is al veel langer bekend.
Een microfoon die niet uitgeschakeld bleek, ving op dat Maxime Verhagen in een pauze van een formatiegesprek, opschepte hoe 'n rat hij zelf wel niet was. En iedereen die de politiek een beetje volgt, weet dat het een slangenkuil is, een rattennest. En dat het dus goed is om je dossier bij te houden.

Raya geeft aan dat we niet moeten speculeren en speculeert er vervolgens lustig op los.


Je moet niet speculeren wat ik geschreven heb, maar LEZEN wat ik geschreven heb!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: zo jun 13, 2021 4:42 pm 

Reacties: 316
Bekeken: 1553


Biertje schreef:
baedeker schreef:
PeterJKH schreef:
Het verhaal opschrijven kan voor Omtzigt goede therapie zijn geweest, maar hij had het dan beter even in een la kunnen leggen en na een week of twee weken nog eens overlezen. Als je écht een burnout hebt, zit je emotioneel behoorlijk in de knoop en ben je niet altijd meer in staat zaken in perspectief te zien of genuanceerd weer te geven. Je handelt dan met name vanuit je emotie van dat moment, en dat is handelen vanuit een emotioneel onevenwichtige toestand.

Misschien heeft hij dat ook wel gedaan. Wat ik vreemder vind is dat ie niet lijkt te hebben zien aankomen dat het gelekt zou worden. En als het dan gebeurt mee hobbelt in het narratief.
Kon hij dat zien aankomen. Er is gelekt in de commissie en daar is Spies voor verantwoordelijk. Nota beweerd de CDA-top dat Omtzigt hetzelfde heeft laten lekken maar daar had hij helemaal geen baat bij, in mijn ogen het CDA ook niet. Waarom wordt er geen aangifte gedaan door het CDA?


Omtzigt zat de coalitievorming met de VVD in de weg, want wilde niet met Rutte. Hoekstra wil graag weer met VVD, D66 en CU, zoals ook Rutte een voortzetting wil van Rutte III.

Nu staat Omtzigt er helemaal alleen voor, denken ze in ieder geval. Of dat werkelijk zo is, daar konden ze zich wel eens lelijk in vergissen. Ik denk dat we op meerdere manieren nog een hoop te horen krijgen. De laatste bladzij van Omtzigtgate is nog lang niet geschreven.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: zo jun 13, 2021 4:35 pm 

Reacties: 316
Bekeken: 1553


PeterJKH schreef:
baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
Ja er bestaan veel verschillende therapieen voor en elk geval is anders maar de centrale regel in elke therapie is : rust.
De therapeut van Omtzigt had in de weg moeten gaan staan toen hij werd gevraagd een rapport te schrijven met betrekking tot de evaluatie van de CDA campagne. De reden daarvoor hebben we de afgelopen week gezien, tenzij iemand denkt dat dit het herstel van Omtzigt ten goede is gekomen.

Het verhaal opschrijven kan voor Omtzigt goede therapie zijn geweest. Het verhaal bespreken met een commissie mogelijk ook. Wat het herstel van Omtzigt natuurlijk niet ten goede kwam was dat het gelekt werd. Overigens is het niet ongebruikelijk voor werkgevers om een burnout te camoufleren als een conflict. Dan ben je sneller van zo iemand af.


Het verhaal opschrijven kan voor Omtzigt goede therapie zijn geweest, maar hij had het dan beter even in een la kunnen leggen en na een week of twee weken nog eens overlezen. Als je écht een burnout hebt, zit je emotioneel behoorlijk in de knoop en ben je niet altijd meer in staat zaken in perspectief te zien of genuanceerd weer te geven. Je handelt dan met name vanuit je emotie van dat moment, en dat is handelen vanuit een emotioneel onevenwichtige toestand.


Het gaat juist om die emotionaliteit. Daardoor is iemand overspannen. Die moet worden geklaard. Dat doe je niet door op te schrijven en in een la te laten liggen tot alles achter een rug is.

Ik vind het overigens ook nogal aanmatigend om te vertellen hoe Omtzigt tot in detail te werk had moeten gaan. Je weet niet eens wanneer dit memo is geschreven, of er aan begonnen is. Dat kan zelfs al een half jaar of zelfs langer geleden zijn. Zou je ook op kunnen maken uit de details.
Hij is al even thuis wegens overspannenheid, maar overspannen wordt je niet van de ene op de andere dag. Hij kan dus al veel eerder dan zijn officiële ziekmelding begonnen zijn met schrijven. En misschien zelfs wel nog eerder. Het is niet ongebruikelijk aan dossieropbouw te doen in situaties waar conflictsituaties zijn, dreigen, of überhaupt mogelijk zijn, zeker als het om werksituaties gaat in slangenkuilen. Misschien heeft hij slechts geput uit een veel omvangrijker dossier, speciaal voor het onderzoek van de commissie die bezig was en is met het onderzoek naar de gang van zaken rond de verkiezingen van zowel de lijsttrekker, als de tweede kamer.

Dat het CDA niet deugt, is al veel langer bekend.
Een microfoon die niet uitgeschakeld bleek, ving op dat Maxime Verhagen in een pauze van een formatiegesprek, opschepte hoe 'n rat hij zelf wel niet was. En iedereen die de politiek een beetje volgt, weet dat het een slangenkuil is, een rattennest. En dat het dus goed is om je dossier bij te houden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: zo jun 13, 2021 7:41 am 

Reacties: 316
Bekeken: 1553


PeterJKH schreef:
Biertje schreef:
PeterJKH schreef:


Wat ik bedoelde is: als je stelt oververmoeid te zijn en tijdelijk rust te willen, neem die rust dan ook en ga niet alsnog allerlei rapporten en berichten publiceren, maar trek je terug en werk aan je herstel. Als ik bij mijn werkgever meld dat ik wegens overbelasting een paar weken rust wil nemen, en ik ga vervolgens allerlei werkgerelateerde dingen doen, kom ik ook niet geloofwaardig over.
Jij hebt geen 342.000 kiezers die op jou gestemd hebben. De situatie is onvergelijkbaar.


Is niet onvergelijkbaar. Ziek is ziek. Of je nou directeur van Unilever bent, minister bent of vuilnisman bent. Minister Bruins was vlak na het invallen van de coronacrisis ook overspannen en is teruggetreden en heeft zich ook niet verplicht gevoeld daarna nog commentaar op het beleid te leveren, terwijl ook hij een gekozen lid van de regering was.


Een burn-out is psychisch, niet lichamelijk. Waar je bij het een bijv. middels fysiotherapie aan je herstel moet werken, moet je bij een burn-out werken aan herstel van de geest, de psyche. En ook daar bestaan therapieën voor. Kan heel hard werken zijn!

Bruins kun je niet vergelijken. Als het oververmoeidheid was, is dat iets anders dan een burn-out. En als het overspannenheid was, hoeft dat niet in de partij gelegen te hebben.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: za jun 12, 2021 9:20 pm 

Reacties: 316
Bekeken: 1553


Hume schreef:
Lies schreef:
Van scheldpartijen tot Hitler-snorren: Omtzigt beschrijft tegenwerking binnen CDA
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b5624cbb/

Het document bevat voorbeelden van scheldpartijen waarin Omtzigt het mikpunt is. Zo bevat het screenshots waarin over hem als ‘focking eikel met die Nazi-posters’ wordt geschreven. In gesprekken tussen fractiemedewerkers en partijleden wordt hij een ‘ongelooflijke klootzak’, ‘teringhond’ en ‘echt gestoord’ genoemd. Het document bevat ook getuigenissen van bij name genoemde kandidaat-Kamerleden die in hun gesprek met de selectiecommissie moesten vertellen of ze bij de lijsttrekkersverkiezing op Omtzigt hadden gestemd. Een van hen vertelt te vermoeden dat zijn keuze voor Omtzigt een negatieve invloed op zijn plek op de lijst had.

Kort na de teleurstellende verkiezingsuitslag zei een fractiemedewerker in een digitaal bericht dat de nederlaag de schuld van de campagne van Omtzigt was. In de ‘warroom’ van het CDA zouden Hitler-snorren op de billboards van Omtzigt zijn getekend, waarna die werden verbrand. Omtzigt kon wegens ziekte maar zeer beperkt aan de campagne deelnemen.

Omtzigt benoemt die waslijst aan onheuse bejegeningen als ‘processen die voor een verwijdering zorgen en een omgeving waar ik me niet altijd gewaardeerd voel en op een aantal momenten zelfs ronduit onveilig’.Dit soort volk vertrekt natuurlijk niet, weten we bij alle narigheid die nog gaat komen aan wie we overgeleverd zijn.


Ja daarom is het CDA de meest onbetrouwbare partij die Rutte in de regering wil hebben.
Hoekstra is onderdeel van het probleem ,door de manier waarop Omtzigt is gepasseerd
Een partijprogramma met de speerpunten van Omtzigt is er niet.
Van Lienden zit nog steeds in het beklaagde bankje ,ondanks dat hij meeschreef aan het programma

Wat heeft deze partij te eisen in de onderhandelingen?
Mijn advies is ,of het CDA gaat in de oppositie om orde op zaken te stellen.
Of Hoekstra treedt af en er komt een nieuwe interim partijleider tot het najaar, die de onderhandelingen gaat voeren.


Doe maar een takenkabinet, buitenparlementair.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: za jun 12, 2021 3:57 pm 

Reacties: 316
Bekeken: 1553


Hume schreef:
Lies schreef:
PeterJKH schreef:


Hij is wel verdomde actief voor iemand met een burn-out...
Hulde voor Omtzigt voor zijn durf en inzet waar hij een burn-out aan heeft overgehouden. En nu maar hopen dat het CDA de portie huiswerk die hij ze heeft meegegeven weggewerkt krijgt. Kiezers zijn niet gek, die hebben er weer een vluchtheuvel bij.

Het CDA is geschrokken hoor ik in het nieuws. Dat is ook een les voor de politiek, stop eens met dat constant geschrokken, verbijsterd en geschokt te zijn.


Omtzigt is weg en het CDA blijft als een modderpoel achter.
Hoekstra is aangeschoten wild , want 30 % van de CDA kiezers hebben geen vertrouwen in hem.
En wie kan nog met zo'n partij en partijleider gaan regeren?


Dat zal Rutte en de CDA-top niets uitmaken.

Het CDA houdt 14 zetels in de Kamer. Omtzigt kan er maar één meenemen, tenzij er fractieleden zijn die zich bij hem aansluiten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: za jun 12, 2021 3:45 pm 

Reacties: 316
Bekeken: 1553


PeterJKH schreef:
Raya schreef:
**** Brekend nieuws ****

Omtzigt zegt lidmaatschap CDA op en zal verder gaan als lijst Omtzigt.

Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.


Bron: Tweet Pieter Omtzigt.


Hij is wel verdomde actief voor iemand met een burn-out...


Een burn-out wil o.a. zeggen dat iemand het gevoel heeft een situatie niet meer aan te kunnen.
Vandaar dat van je af schrijven een goede therapie kan zijn. Het geeft weer wat overzicht.
Dat kan ook zijn als een situatie verandert, dat dat nieuwe energie geeft, vooral als eeb beslissing tot verandering zelf genomen is.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: za jun 12, 2021 3:04 pm 

Reacties: 316
Bekeken: 1553


**** Brekend nieuws ****

Omtzigt zegt lidmaatschap CDA op en zal verder gaan als lijst Omtzigt.

Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.


Bron: Tweet Pieter Omtzigt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: za jun 12, 2021 1:34 pm 

Reacties: 316
Bekeken: 1553


Hume schreef:
Biertje schreef:
Hume schreef:


Het is dan ook niet te begrijpen waarom Rutte perse het CDA in een regering wil en geen GR L.
Rutte is de afgelopen jaren een goede kruidenier in spijkerbroek geweest , maar hij wordt geen staatsman,
die Nederland een toekomst kan bieden.

Het is ook niet te begrijpen dat Hoekstra zijn partij stabieler vindt om te regeren dan GR Links.
Hoekstra blijft de stroman van het bedrijfsleven , die door sponsors is ingezet om Omtzigt te passeren.

Als het zo doorgaat dan krijgen we dit jaar geen regering omdat de VVD en het CDA de weg kwijt zijn.
[citaat]Met het memo van Omtzigt is de partij in grote verlegenheid gebracht. De regionale afdelingen van het CDA herkennen zich niet in het geschetste beeld van de partij. Zij maken zich grote zorgen en dringen er bij het partijbestuur op aan de problemen met Omtzigt nu eindelijk op te lossen, en ook de nare Haagse omgangsvormen te verbeteren. Anderzijds nemen ze het Omtzigt zeer kwalijk dat hij het imago van de partij zo’n grote schade toebrengt.

Voor VVD en D66 is het vooral de vraag hoe effectief dit bommetje onder het CDA is. Staat de partij op uiteenvallen, of kan dit explosief nog onschadelijk worden gemaakt? Hoekstra zal hier snel en overtuigend antwoord op moeten geven. Toch kan hij die vraag maar voor een deel beantwoorden. Voor dat andere deel is het CDA nu juist weer afhankelijk van Omtzigt.[/citaat]
https://www.trouw.nl/politiek/is-het-cd ... ~b40059e7/
Hoekstra, Van Rij, maar ook een Ben Bot, zij hakken de knoop niet door. Het cultuurverschil tussen die twee is gewoon te groot en daarnaast is de rechtervleugel in Den Haag nogal dominant. Dat Omtzigt de partij beschadigt is iets wat ik niet begrijp, ik heb het idee dat oorzaak en gevolg weer eens worden omgedraaid. Dat dit Brusselse krantje dat niet begrijpt is veelzeggend.


Het is geen toeval dat Omtzigt juist nu met zijn brief/rapport komt over de interne gang van zaken bij het CDA.
Hij ergert zich natuurlijk mateloos aan Hoekstra en ook aan Rutte , aan hoe die nu bezig zijn met de formatie .
Hoekstra en Rutte willen op de oude voet van Rutte III verder gaan en dat is juist datgene dat Omtzigt en zijn aanhang perse niet willen.
Rutte heeft niets geleerd en Hoekstra heeft te weinig kennis en ervaring om een politiek leider te zijn.
Hij is als stroman van de grote bedrijven op die plaats gekomen en nu loopt hij aan de leiband van de lobbyisten en Rutte


Het moment is bepaald door de onderzoekscommissie welke de gang van zaken binnen het CDA onderzoekt. Daar leveren diverse partijen hun visie in, net zoals Omtzigt.
De vraag is of Omtzigt de partij wil beschadigen of dat iemand uit de partij Omtzigt wil beschadigen.
Wie heeft dit memo gelekt? En waarom? Was het om te laten zien wat Omtzigt is aangedaan? Of was het om te laten zien dat Omtzigt wilde beschuldigingen uit en tweespalt zaait in de partij?

Wie het weet mag het zeggen. Zelf denk ik, gezien de inzet van Omtzigt voor de kinderopvangtoeslag slachtoffers en het aantonen dat het Kabinet Rutte zelfs aangenomen wetten niet invoert en anderszins wetten overtreedt, iemand van Omtzigt af wil.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: vr jun 11, 2021 2:28 pm 

Reacties: 316
Bekeken: 1553


Enzo501 schreef:
Lies schreef:
Enzo501 schreef:

En dan heb je nog de hypocrieten op populistisch rechts die Omtzigt jaren lang verguisde en nu de de krokedillentranen huilen over zijn lot. Moet je die dan vertrouwen...?
En wat burnout betreft, ik ken ook mensen die het hadden, dan komt er echt soms maanden niks uit je handen en alleen al bij het denken aan werk val je compleet stil. Binnen een paar weken een flink rapport produceren zoals Omtzigt gedaan heeft is knap.
In zo'n situatie word je meestal aangeraden zet het op papier, of praat het van je af. Op papier lukt het hem aardig om de commissie van CDA-prominent Liesbeth Spies duidelijk te maken wat voor een 'leuke' collega's hij heeft in een 'fijne' partij die al langer kampt met zichzelf.

Van scheldpartijen tot Hitler-snorren: Omtzigt beschrijft tegenwerking binnen CDA
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b5624cbb/

Het document bevat voorbeelden van scheldpartijen waarin Omtzigt het mikpunt is. Zo bevat het screenshots waarin over hem als ‘focking eikel met die Nazi-posters’ wordt geschreven. In gesprekken tussen fractiemedewerkers en partijleden wordt hij een ‘ongelooflijke klootzak’, ‘teringhond’ en ‘echt gestoord’ genoemd. Het document bevat ook getuigenissen van bij name genoemde kandidaat-Kamerleden die in hun gesprek met de selectiecommissie moesten vertellen of ze bij de lijsttrekkersverkiezing op Omtzigt hadden gestemd. Een van hen vertelt te vermoeden dat zijn keuze voor Omtzigt een negatieve invloed op zijn plek op de lijst had.

Kort na de teleurstellende verkiezingsuitslag zei een fractiemedewerker in een digitaal bericht dat de nederlaag de schuld van de campagne van Omtzigt was. In de ‘warroom’ van het CDA zouden Hitler-snorren op de billboards van Omtzigt zijn getekend, waarna die werden verbrand. Omtzigt kon wegens ziekte maar zeer beperkt aan de campagne deelnemen.

Omtzigt benoemt die waslijst aan onheuse bejegeningen als ‘processen die voor een verwijdering zorgen en een omgeving waar ik me niet altijd gewaardeerd voel en op een aantal momenten zelfs ronduit onveilig’.Hier in mijn rooie politieke omgeving maakte ik dit altijd mee bij de PvdA en die zijn nu ook heel, heel, heel klein geworden. Kiezers willen dit gedoe niet.

Op een gegeven moment moet je ook beseffen dat je bij de verkeerde club of organisatie zit. Er zijn altijd twee kanten aan een verhaal. Billboards verbranden in de 'war room' van het CDA gaat wel redelijk ver, maar het zou goed zijn als het geverifieerd kan worden (hoe noemde men binnen een andere ppartij onaanvaardbare uitingen ook alweer? Ohja: spielerei).
Waar rook is meestal vuur. Er zit een heleboel frustratie bij Omtzigt, maar blijkbaar ook bij anderen binnen het CDA.
Dat kiezers dit gedoe niet willen is iets waar we het in elk geval over eens kunnen zijn...het vertrouwen in de politiek, het overloze gezeur over Rutte en nu dit weer zal nog meer mensen van de politiek doen afkeren, en de bedoeling was nu juist dat het allemaal zou verbeteren.


Ik neem aan dat het gegeven dat het CDA een christelijke partij is, en anders dan CU en SGP, ook een rol speelt bij zijn keuze om (tot op heden) lid te zijn van het CDA en namens die partij zijn Kamerlidmaatschapswerk te willen doen. Soms hoop je vanuit een bepaalde setting toch iets te kunnen bereiken. Maar als er steeds meer tegenwerking komt, kan ik me voorstellen dat ook voor Omtzigt een grens bereikt wordt. Ik denk dat hij dat ook behoorlijk aangeeft in zijn memo.

Waar rook is, is vaak ook vuur. Als je de rook ziet, wil dat echter niet zeggen dat je het vuur ook ziet. Daarvoor moet je toch dicht bij het vuur zitten, of een feitelijk verslag krijgen. Hoe dan ook, heeft Omtzigt zich met hart en ziel ingezet om de slachtoffers van de kinderopvangtoeslag in bescherming te nemen. Dat zijn eigen partij hem daarbij hindert, in plaats van hem te steunen en te faciliteren, spreekt boekdelen.

Op zich vind ik het een goede zaak dat er steeds meer van de handel en wandel van politici naar buiten komt. Of iemand dat nu gezeur vindt of niet, Rutte en kornuiten (ook die van o.a. het CDA) hebben de rechtsstaat behoorlijk geschonden. In mijn ogen een politieke doodzonde, waar gehoor aan moet worden gegeven. Wat dat betreft is het goed dat steeds meer mensen de ware aard van de huidige politiek en politici gaan zien. Komt er misschien eindelijk voldoende druk voor ingrijpende veranderingen, want dat die nodig zijn, valt niet meer te ontkennen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: vr jun 11, 2021 11:36 am 

Reacties: 316
Bekeken: 1553


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Het CDA is een voorbeeld van de rotting in de Nederlandse politiek.

Het is overigens een goede therapie om zaken van je af te schrijven als je overspannen bent.

Overigens kun je je afvragen of die overspannenheid de werkelijke reden is dat Omtzigt thuis zit, of dat terugkeer hem onmogelijk wordt gemaakt door zijn partij van naastenliefde.


Het memo van Omtzigt is via deze link te downloaden. https://www.bnr.nl/nieuws/politiek/1044 ... t-naar-cda

Zaken van je afschrijven doe je maar in je eigen tijd.
En als hij ook nog liegt over de burnout wordt het helemaal tijd om de arbeidsinspectie erop af te sturen. Fraude met ziektegeld zitten we niet op te wachten.


Dat DEED hij in eigen tijd. Hij zit in de ziektewet en daar betaalt hij net als wij premie voor in geval daar een beroep op gedaan moet worden. In ziekte tijd moet zoveel mogelijk worden gewerkt aan herstel, en als schrijven daar een onderdeel van is, vooral ook omdat de oorzaak verstoorde verhoudingen zijn. Wie zijn jij en ik dan om daarover te klagen.

Ik krijg meer het idee, dat de inhoud van de memo jou niet bevalt. Welnu, de memo en de reacties vanuit het CDA, tonen nog eens extra aan hoe verrot de politiek is, en zeker binnen het CDA. Veel verrotter dan we hadden kunnen denken. Nederland blijkt niet het nette land te zijn zoals de hoge heren in de politiek beweren. We zijn corrupt. We zijn ondemocratisch en de dames en heren hebben schijt aan de rechtsstaat. Ze treiteren elkaar de Kamer en de politiek uit, dulden geen kritiek, en houden stukken achter ondanks dat ze onder ede beweren geen stukken achter te hebben gehouden of zullen houden.

Een flink stel van onze politici zijn bandieten, die zelf denken te kunnen bepalen wat zij mogen, of het tegen een wet ingaat of niet. Zij doen alsof zij de baas zijn van Nederland met de burgers als hun slaafjes, die ze af en toe alleen maar een brokje brood toe hoeven te werpen.

Neem maar van mij aan: de onrust in het land neemt toe. Zeker onder de aanhang van het CDA, maar onder veel meer mensen met rechtsvaardigheidsgevoel. Diverse politici overschrijden steeds vaker grenzen waar ze beter ver vandaan waren gebleven.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: do jun 10, 2021 9:55 pm 

Reacties: 316
Bekeken: 1553


Het CDA is een voorbeeld van de rotting in de Nederlandse politiek.

Het is overigens een goede therapie om zaken van je af te schrijven als je overspannen bent.

Overigens kun je je afvragen of die overspannenheid de werkelijke reden is dat Omtzigt thuis zit, of dat terugkeer hem onmogelijk wordt gemaakt door zijn partij van naastenliefde.


Het memo van Omtzigt is via deze link te downloaden. https://www.bnr.nl/nieuws/politiek/1044 ... t-naar-cda

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: do jun 10, 2021 9:00 am 

Reacties: 316
Bekeken: 1553


Ze zijn niks veranderd, door al die eeuwen heen.
Tijdens kolonisaties reisden er altijd priesters en soldaten mee om de wilden te onderwerpen.

Het Christelijk Duivelse Agentschap voor Slavernij en Uitbuiting.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: wo jun 09, 2021 7:33 am 

Reacties: 316
Bekeken: 1553


Biertje schreef:
Hume schreef:
Hoekstra was in Rutte III de extra VVD minister en nu wil hij in Rutte IV het CDA in het vaarwater leiden van de VVD.
De VVD rechts passeren, is zijn doel en zo de rechtervleugel van de VVD bij de volgende verkiezingen binnen halen.
Ja CDA'ers gaan vooral voor de macht en niet voor hun programma.

Een dag na zijn opmerkingen kopte De Telegraaf: „‘Kaag-coalitie’ op instorten”. De krant analyseerde dat het Wopke Hoekstra was die als eerst de hakken in het zand had gezet. Nog weer een dag later schreef Telegraaf-columnist Wouter de Winther, veel gelezen op het Binnenhof, dat Hoekstra de „zwijgzame” VVD-leider Mark Rutte onder druk had gezet door zich af te zetten tegen een links blok. In het CDA waren ze tevreden. De krant, die veel door rechtse kiezers gelezen wordt, had Hoekstra neergezet als degene die er niet op zat te wachten om met linkse partijen samen te werken, en niet Mark Rutte.

Een paar dagen later voelde Rutte zich genoodzaakt om zich heel nadrukkelijk deelgenoot te maken van de afkeer van Hoekstra. Zonder dat iemand hem er naar vroeg, zei Rutte over de partijleiders van GroenLinks en de PvdA die zich kritisch hadden uitgelaten over de CDA-leider: „Zij weten dat Wopke Hoekstra en ik daar toch echt hetzelfde van vinden, dat die twee partijen van ons op afstand staan en dat we die combinatie niet voor de hand vinden liggen, integendeel. Dat zeggen we allebei.” Bij de VVD hadden ze ook gezien dat Hoekstra zich scherper afzette tegen links dan de VVD. En daar zien ze al langer hoe het CDA zich steeds meer in hun richting profileert.

Al in de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen had het kernteam van Wopke Hoekstra besloten dat winst voor het CDA minder in het midden en meer aan de rechterkant van het politieke spectrum ligt. Toen Hoekstra lijsttrekker werd, waren al zijn aanpassingen op het verkiezingsprogramma rechtser of liberaler dan de CDA-lijn. Hij wilde het in verkiezingsdebatten en televisieoptredens graag hebben over veiligheid en de aanpak van drugscriminaliteit, hij wilde het minimumloon niet verhogen en hij wilde de WW versoberen en het voornemen om betalen voor seks te verbieden terugdraaien.


https://www.nrc.nl/nieuws/2021/06/08/ho ... r-a4046564
En de middeninkomens niet te veel afromen, het is allemaal gelogen. En daar is het CDA uiteindelijk wel voor gestraft: zetelverlies en verlies in de peilingen


Hoekstra weet dat Rutte mogelijk de op stapel staande Parlementaire Enquêtes niet gaat overleven, en dan zit de VVD met een probleem. Hij denkt ongetwijfeld dan een hoop kiezers bij de VVD weg te kunnen trekken.

Rutte zelf wil alleen maar de geschiedenisboeken in als de langst zittende premier. Hij is hard op weg om Lubbers te verslaan. Vandaar dat hij geen haast heeft met de formatie. Hij hoeft geen jaar meer. Daarbij regeert hij nu met Rutte III door alsof hij missionair is. Alleen als het hem uitkomt, laat hij weten demissionair te zijn met zijn kabinet.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wat gaat het CDA doen?

 Berichttitel: Re: Wat gaat het CDA doen?
Geplaatst: di jun 08, 2021 3:44 pm 

Reacties: 316
Bekeken: 1553


Enzo501 schreef:
Hume schreef:
De vriendjes politiek van het CDA is toch een merkwaardige zaak.
Wat is de rol van Rutte, Omtzigt en de Jong hierin geweest ,vraag ik me af?

LCH-baas: Deal met Van Lienden was niet nodig, we hadden zelf alles al geregeld
De coördinator van het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) Rob van der Kolk vond de mondkapjesdeal die Sywert van Lienden sloot met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) niet eens nodig. De directeur van het AMC Amsterdam zei op NPO Radio 1 bij het programma Oog op Morgen dat het LCH op dat moment zelf al voldoende materialen had geregeld.

De afspraak tussen Van Lienden en het ministerie kwam rond toen Van der Kolk en zijn team al twintig dagen bezig waren. ,,Wij hadden alles al geregeld. Wij hadden vluchten geregeld, wij hadden mondkapjes geregeld. Ik zei wel eens: Sywert praat erover, wij doen het. En toen maakte hij die afspraak nog met het ministerie. Wat ons betreft was het niet nodig, maar VWS wilde meer zekerheid en dus meer mondkapjes.’’ Van der Kolk zegt dat VWS onder druk was komen te staan door de aanhoudende kritiek in de media, onder anderen van Van Lienden. ,,Dat heeft zeker meegespeeld.’’https://www.ad.nl/binnenland/lch-baas-d ... ~a031a1dd/

Wellicht dat van der Kolk hier zijn eigen straatje probeert schoon te vegen? Het laat in elk geval weer zien dat er nogal langs elkaar heen is gewerkt, een gevoel dat toen ook al heerste.
Als ik mij goed herinner was Nederland laat, traag en niet doortastend in de periode dat elk land in de wereld achter deze middelen aanzat en de cowboymarkt op volle toeren liep. Een nauwkeurige reconstructie van het hele verhaal is wel op zijn plaats.
Vergeet in elk geval niet dat verzoringstehuizen heel laat over voldoende beschermingsmiddelen beschikten en dat er daardoor waarschijnlijk onnodig veel doden zijn gevallen.


Na stellige beweringen dat mondkapjes daar niet nodig waren, kon moeilijk de draai worden gemaakt naar wel noodzakelijk. Formeel is het Kabinet nog steeds van mening dat daar geen mondkapjes noodzakelijk waren en zijn. Waarschijnlijk uit angst voor claims.

Er zijn niet alleen nauwkeurige reconstructies nodig, maar ook een Parlementaire Enquête.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 2 [ Er voldeden 38 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling