Het is nu di mei 18, 2021 6:08 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 261 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo mei 16, 2021 7:02 pm 

Reacties: 2589
Bekeken: 46585


Biertje schreef:
Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
Zijn jouw woorden maar mensen zullen niet graag werken bij een werkgever waar je maar 3 maanden werken kan bieden omdat hij dan weer 6 maanden dicht moet . 500000 banen zijn geen kattepis. Vreemd dat jij je daar niet over drukt maakt, evenals Peppie & Kokkie, maar wel over Schiphol .

https://www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/ ... sstructuur

Als de vraag naar horeca weer aantrekt zoals die voor corona was zal de branch zich toch wel weer kunnen herstellen, of in elk geval een groot deel. Vergeet daarbij ook niet dat bedrijven die er wellicht al niet best voor stonden voor de crisis ook overeind zijn gehouden door de compensatieregeling (vandaar ook het lagere aantal faillisementen het afgelopen jaar). En we zijn er allemaal zelf bij, dus vergeet niet de lokale horeca vaak te bezoeken nu het weer kan. :ok:
Wel eens van continuïteit gehoord? (al de tweede keer dat ik die vraag stel) Hoe kan je nou een horeca aangelegenheid runnen als je maar enkele maanden open mag en er veel onzekerheid is? Voor een café betekent dat heel veel. Tapbier inkopen wordt een probleem want als je dicht moeten je leidingen schoongemaakt en leeg zijn, alle bier moet terug naar de brouwer. Of wou jij enkel flessenbier verkopen. Leuk vooruitzicht. Dan is er nog de reserves. Die zijn op maar de schulden zijn er nog steeds.. Je zult toch wat moeten hebben om inkopen te doen als je weer open mag.Of wou jij zeggen dat banken niet naar continunïteit kijken? Horeca kan niet enkel van het terras leven.


De meeste horecagelegenheden hebben een ton of meer aan schulden verzameld in het afgelopen jaar, niet omdat het slechte ondernemingen zijn, maar omdat belastingen, precariorechten, huurpenningen voor hun bedrijfspand, aflossingen van eventuele leningen, enz. gewoon doorliepen. Vaak stonden terrasmeubels opgestapeld op wat ééns het in bedrijf zijnde terras was, en zat gemeentes die dus vonden dat de ondernemers gewoon precariorechten moesten betalen omdat ze in feite de terrasruimte ook gebruikten... Dat soort dingen. Fijn dan als je van de overheid een toelage krijgt die 70-80% van je normale bedrijfskosten of werknemers dekt, maar waar ga je dan thuis van leven? Want ook daar gaat het gewoon door, met je hypotheek, vaste lasten, auto, enz.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo mei 16, 2021 4:11 pm 

Reacties: 2589
Bekeken: 46585


Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
Enzo501 schreef:

Je hebt een punt, met kouder en natter weer kan het virus zich makkelijker verspreiden dus is het beter voorzichtig te blijven met versoepelingen. Hiopelijk kan de lachgassnuivende generation shit zich nog een tijdje beheersen. :ok:
Wat heeft lachgas met corona te maken? :eek:

Laten we vooral het MKB ten gronde richten voor een virus. Bij Enzo is dat het de wens de vader van de gedachte. :drunk:

Waar stel ik dat? Er moet gewoon een compensatieregeling zijn, en die is er ook. Het aantal faillisementen is lager geweest het laatste jaar dan jaren ervoor.
Dramaqueen.


Er zijn veel uitgestelde faillissementen omdat (niet in bedrijf zijnde) zaken overeind gehouden zijn door de staatssteun. Maar diezelfde zaken hebben vaak een enorme dosis schulden opgebouwd door uitgestelde belastingen, uitgestelde huur voor hun pand, uitgestelde betalingen aan anderen, en dat moet toch een keer betaald worden. Vaak gaat het om meerdere tonnen die liggen te wachten om geïnd te worden. De verwachting is dan ook dat veel bedrijven (MKB en horeca) dat niet zullen kunnen inhalen en dat in de tweede helft van dit jaar het aantal faillissementen daardoor enorm zal toenemen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo mei 16, 2021 10:01 am 

Reacties: 2589
Bekeken: 46585


Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:
Biertje schreef:
‘Mauritshuis dicht maar Hennes & Mauritz open’: Kamer mist logica van coronabeleid
Met versoepelstap twee in zicht en iets meer lucht voor ziekenhuizen, dringt zich op het Binnenhof een ongemakkelijke vraag op: hoe gaan de komende jaren met het coronavirus eruitzien? ,,Wat wordt onze strategie, met welke wet?’’

Niels Klaassen en Peter Winterman 13-05-21, 16:34 Laatste update: 13-05-21, 16:58
Voor de liefhebbers van déjà vu’s was het een fijn coronadebat in de Tweede Kamer. Zoals vaker bij de discussie over versoepelingen legden partijen de vinger op gevoelige inconsistenties.


Waarom kan wel de boekhandel open, maar niet de bibliotheek? Waarom mogen dertig man puffen in een sportschool, maar niet rustig uit eten in een restaurant of een museum bezoeken? ,,Het Mauritshuis is dicht maar de Hennes & Mauritz open”, schetste PvdA-Kamerlid Attje Kuiken als zoveelste parlementariër woensdagavond het contrast.

Verdedigingswal
Het zijn logische vragen, erkennen betrokkenen. En ja: de bibliotheken kunnen inderdaad wel eerder open, beloofde premier Mark Rutte al snel. Maar verder stuiten Tweede Kamerleden telkens op een onwrikbare verdedigingswal van het kabinet: niet alles kan tegelijk, versoepelen moet stap voor stap, eerst buiten, dan binnen. Anders wordt het te druk, zijn er te veel reisbewegingen. En, zo zei VVD-fractieleider Sophie Hermans: ,,Het is niet logisch, dat zal het ook niet worden.”


Ondanks de diverse wensen- en eisenlijstjes - over meer ruimte voor cultuur, snellere volledige heropening van de middelbare scholen, kunnen kermissen en restaurants alsnog open? - steunde een brede meerderheid de voorgenomen versoepelstap van volgende week. Rutte benadrukte dat meer ‘epidemiologische ruimte’ er nu eenmaal niet is: ,,Als je nú de restaurants opent, moet je de sportscholen er weer uithalen. Dat wil je ook niet. Ik wil nu gewoon niet gaan stapelen”, zei de demissionair premier.

Woensdag mag de buitenhoreca langer open, kan er weer gesport worden binnen en buiten, en gaan pretparken en dierentuinen weer draaien, alles onder voorwaarden. Alleen als de situatie in ziekenhuizen onverhoopt drastisch verslechtert, drukt het kabinet maandag op de noodknop en gaan versoepelingen op de langere baan.

Optimistischer
De experts van het RIVM, Jaap van Dissel en Jaap van Delden, en ziekenhuisbaas Ernst Kuipers hadden diezelfde dag al de contouren geschetst van de weg naar een open zomer. Voor het eerst sinds maanden was de toon van Van Dissel en Kuipers wat optimistischer in de Kamerbriefing. Het is nog gigantisch druk in ziekenhuizen, maar de daling is ingezet, zien zij. Jaap van Dissel zei: ,,We zien die daling vooral door een toenemende immuniteit: door het doormaken van de infectie en door vaccinaties.”

Mirjam Bikker
Daarmee zitten we ‘in een nieuwe fase van de epidemie’, met steeds meer mensen die gevaccineerd zijn - deze week wordt de zeven miljoenste prik gezet - en het virus doorgemaakt hebben - naar schatting nog eens miljoenen mensen. Die combinatie geeft het kabinet comfort: anders dan een half jaar geleden biedt deze grote groep een steeds steviger buffer. Mochten versoepelingen elkaar te snel opvolgen, dan zal het aantal ziekenhuisopnames niet meer zo razendsnel oplopen als eerst, verwacht Van Dissel: ,,Maar dan moet je dus wel eerst zeker zijn dat je in die afname zit, vandaar dat het OMT zegt: hanteer die 20 procent daling van ziekenhuisopnames voordat je de volgende stap zet.” Inmiddels cirkelt de afname al rond dat percentage.

Dat is goed nieuws voor de korte termijn, ook voor het ziekenhuispersoneel dat op het tandvlees loopt en patiënten wier operaties nu uitgesteld worden.

Maar de verdere toekomst met corona blijft uiterst ongewis. Partijen vrezen een onnodig lange looptijd van de ingrijpende coronawet. ,,Er is altijd wel een moment te bedenken waarop het riskant wordt gezien om die wet te schrappen”, zei CU-Kamerlid Mirjam Bikker. ,,Met seizoenseffecten straks in het najaar, met nieuwe mutaties. Dan loert het gevaar dat het beheersingsdenken domineert, dat wil onze partij niet. Maar wat wordt onze strategie dan, met welke maatregelen? Een herhaalde prik? En met welke wetgeving dan?”

Die vrees is niet helemaal uit de lucht gegrepen: het kabinet houdt er sterk rekening mee dat het virus nog jarenlang onder ons blijft, er worden nu voor 2022 en 2023 in totaal zestig miljoen vaccins extra ingekocht, voornamelijk van BioNTech/Pfizer, genoeg voor twee doses per jaar per persoon. Experts weten nog niet of dat nodig is, maar Nederland neemt het zekere voor het onzekere.

Vaccineren ‘komt op stoom’, maar Janssen-domper dreigt
Het vaccinatietempo in Nederland ‘komt op stoom’, volgens het kabinet. Deze week wordt de zeven miljoenste prik gezet, al moeten de GGD’en nog duizenden medewerkers werven om in juni twee miljoen inentingen per week te kunnen zetten. Begin juli moet ‘iedereen die dat wil’ een eerste vaccinatie gehad kunnen hebben, stelt De Jonge nog altijd.

Maar leveringen blijven grillig, nu met Janssen, en eerder al bij het AstraZeneca-vaccin. Daarbij blijven er twijfels bij 60-plussers of ze het Astra-vaccin wel moeten nemen, nadat bekend werd dat er bij in zeldzame gevallen sprake kan zijn van een ernstige bijwerking.

Huisartsen in Gelderland en Zuid-Holland die nieuwe doses moesten bestellen hebben ‘ongeveer 75.000 doses minder besteld dan verwacht’, schreef de minister in zijn Kamerbrief. Dat duidt op een fors percentage twijfelaars.

Dinsdag zei De Jonge nog resoluut dat deze ‘Astra-weigeraars’ slechts konden ‘prikken wat de pot schaft’, een vrije keuze voor een ander vaccin was er niet. Maar hij bood in het debat een dag later plots wel een openingetje voor alternatieven: ,,Binnen twee weken laat ik dat weten.”


Zowel de Tweede Kamer als het kabinet zijn niet in staat om het coronavirus de kop in te drukken. Logisch als je de discrepantie ziet in de genomen maatregelen. De horeca moet dicht, Schiphol moet openblijven, bibliotheken moeten dicht blijven maar het Mauritshuis mag open, niet-essentiële winkels moesten dicht blijven, en ondertussen schaft het grootbedrijf zoals AH de hygiëne-regels maar met nog meer besmettingen. En hoe het verder moet weten ze niet. Intussen is er een ander probleem, en wel in de ziekenhuizen. Ziekteverzuim 12%, personeel dat hoognodig op vakantie moet en 140.000 uitgestelde operaties, die pas over 2 jaar worden ingehaald en niet in een jaar zoals de Volkskrant schrijft.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... gle.com%2FHet is natuurlijk gewoon wachten tot de pleur uitbreekt onder de bevolking. We hebben dat al op kleinere schaal zien gebeuren op Koningsdag, of als mensen zich op een mooie dag vermaakten in park tegen alle maatregelen in, en dat zal vaker gaan gebeuren. Mensen pikken het gebrek aan logica niet meer. Mensen hebben geen zin in nog een zomer vol beperkingen. En zeker nu het aantal vaccinaties (hopelijk) stijgt (ook al is ook dát beleid zwabberend), zien mensen steeds minder reden om niét uit eten te mogen, of niét naar een pretpark te mogen, of niet zonder beperkingen andere normale dingen te mogen doen. Je kunt de druk op een ketel heel lang opvoeren, maar ééns barst de ketel. En ik ben bang dat we daar niet ver vandaan zijn, dan dat punt.

De versoepelingen zorgen er natuurlijk voor dat de druk VAN de ketel gaat en het verstandige deel van de bevolking dat zich laat inenten heeft natuurlijk al helemaal geen reden om zich te gaan misdragen, die gaan gewoon op vakantie, tel daarbij de invloed op van het warmere weer en je weet dat je een rustige zomer tegemoet gaat.


Welk warmere weer? Tot nu toe hebben we het hele voorjaar misschien 5 mooie dagen gehad, verder niks anders dan 12 graden, regen, bewolking, storm en wind, enz. Het is medio mei en de mensen die voorbij lopen, dragen winterjassen met dassen, mutsen, handschoenen, enz. Het is 14 graden, zwaar bewolkt met buien, geen zonnetje te zien. In mijn tuin staan de planten er nog (kleumend) bij alsof het maart is, geen bloemetje te zien, terwijl normaal gesproken rond deze tijd van het jaar al bepaalde planten in de borders vol met bloemen staan. Dus welk warmere weer?

En ondanks het aanhoudende koude herfst-/winterweer hier, is vrijwel niemand ziek. Waar maken we ons dan zo druk om?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo mei 16, 2021 9:22 am 

Reacties: 2589
Bekeken: 46585


Biertje schreef:
‘Mauritshuis dicht maar Hennes & Mauritz open’: Kamer mist logica van coronabeleid
Met versoepelstap twee in zicht en iets meer lucht voor ziekenhuizen, dringt zich op het Binnenhof een ongemakkelijke vraag op: hoe gaan de komende jaren met het coronavirus eruitzien? ,,Wat wordt onze strategie, met welke wet?’’

Niels Klaassen en Peter Winterman 13-05-21, 16:34 Laatste update: 13-05-21, 16:58
Voor de liefhebbers van déjà vu’s was het een fijn coronadebat in de Tweede Kamer. Zoals vaker bij de discussie over versoepelingen legden partijen de vinger op gevoelige inconsistenties.


Waarom kan wel de boekhandel open, maar niet de bibliotheek? Waarom mogen dertig man puffen in een sportschool, maar niet rustig uit eten in een restaurant of een museum bezoeken? ,,Het Mauritshuis is dicht maar de Hennes & Mauritz open”, schetste PvdA-Kamerlid Attje Kuiken als zoveelste parlementariër woensdagavond het contrast.

Verdedigingswal
Het zijn logische vragen, erkennen betrokkenen. En ja: de bibliotheken kunnen inderdaad wel eerder open, beloofde premier Mark Rutte al snel. Maar verder stuiten Tweede Kamerleden telkens op een onwrikbare verdedigingswal van het kabinet: niet alles kan tegelijk, versoepelen moet stap voor stap, eerst buiten, dan binnen. Anders wordt het te druk, zijn er te veel reisbewegingen. En, zo zei VVD-fractieleider Sophie Hermans: ,,Het is niet logisch, dat zal het ook niet worden.”


Ondanks de diverse wensen- en eisenlijstjes - over meer ruimte voor cultuur, snellere volledige heropening van de middelbare scholen, kunnen kermissen en restaurants alsnog open? - steunde een brede meerderheid de voorgenomen versoepelstap van volgende week. Rutte benadrukte dat meer ‘epidemiologische ruimte’ er nu eenmaal niet is: ,,Als je nú de restaurants opent, moet je de sportscholen er weer uithalen. Dat wil je ook niet. Ik wil nu gewoon niet gaan stapelen”, zei de demissionair premier.

Woensdag mag de buitenhoreca langer open, kan er weer gesport worden binnen en buiten, en gaan pretparken en dierentuinen weer draaien, alles onder voorwaarden. Alleen als de situatie in ziekenhuizen onverhoopt drastisch verslechtert, drukt het kabinet maandag op de noodknop en gaan versoepelingen op de langere baan.

Optimistischer
De experts van het RIVM, Jaap van Dissel en Jaap van Delden, en ziekenhuisbaas Ernst Kuipers hadden diezelfde dag al de contouren geschetst van de weg naar een open zomer. Voor het eerst sinds maanden was de toon van Van Dissel en Kuipers wat optimistischer in de Kamerbriefing. Het is nog gigantisch druk in ziekenhuizen, maar de daling is ingezet, zien zij. Jaap van Dissel zei: ,,We zien die daling vooral door een toenemende immuniteit: door het doormaken van de infectie en door vaccinaties.”

Mirjam Bikker
Daarmee zitten we ‘in een nieuwe fase van de epidemie’, met steeds meer mensen die gevaccineerd zijn - deze week wordt de zeven miljoenste prik gezet - en het virus doorgemaakt hebben - naar schatting nog eens miljoenen mensen. Die combinatie geeft het kabinet comfort: anders dan een half jaar geleden biedt deze grote groep een steeds steviger buffer. Mochten versoepelingen elkaar te snel opvolgen, dan zal het aantal ziekenhuisopnames niet meer zo razendsnel oplopen als eerst, verwacht Van Dissel: ,,Maar dan moet je dus wel eerst zeker zijn dat je in die afname zit, vandaar dat het OMT zegt: hanteer die 20 procent daling van ziekenhuisopnames voordat je de volgende stap zet.” Inmiddels cirkelt de afname al rond dat percentage.

Dat is goed nieuws voor de korte termijn, ook voor het ziekenhuispersoneel dat op het tandvlees loopt en patiënten wier operaties nu uitgesteld worden.

Maar de verdere toekomst met corona blijft uiterst ongewis. Partijen vrezen een onnodig lange looptijd van de ingrijpende coronawet. ,,Er is altijd wel een moment te bedenken waarop het riskant wordt gezien om die wet te schrappen”, zei CU-Kamerlid Mirjam Bikker. ,,Met seizoenseffecten straks in het najaar, met nieuwe mutaties. Dan loert het gevaar dat het beheersingsdenken domineert, dat wil onze partij niet. Maar wat wordt onze strategie dan, met welke maatregelen? Een herhaalde prik? En met welke wetgeving dan?”

Die vrees is niet helemaal uit de lucht gegrepen: het kabinet houdt er sterk rekening mee dat het virus nog jarenlang onder ons blijft, er worden nu voor 2022 en 2023 in totaal zestig miljoen vaccins extra ingekocht, voornamelijk van BioNTech/Pfizer, genoeg voor twee doses per jaar per persoon. Experts weten nog niet of dat nodig is, maar Nederland neemt het zekere voor het onzekere.

Vaccineren ‘komt op stoom’, maar Janssen-domper dreigt
Het vaccinatietempo in Nederland ‘komt op stoom’, volgens het kabinet. Deze week wordt de zeven miljoenste prik gezet, al moeten de GGD’en nog duizenden medewerkers werven om in juni twee miljoen inentingen per week te kunnen zetten. Begin juli moet ‘iedereen die dat wil’ een eerste vaccinatie gehad kunnen hebben, stelt De Jonge nog altijd.

Maar leveringen blijven grillig, nu met Janssen, en eerder al bij het AstraZeneca-vaccin. Daarbij blijven er twijfels bij 60-plussers of ze het Astra-vaccin wel moeten nemen, nadat bekend werd dat er bij in zeldzame gevallen sprake kan zijn van een ernstige bijwerking.

Huisartsen in Gelderland en Zuid-Holland die nieuwe doses moesten bestellen hebben ‘ongeveer 75.000 doses minder besteld dan verwacht’, schreef de minister in zijn Kamerbrief. Dat duidt op een fors percentage twijfelaars.

Dinsdag zei De Jonge nog resoluut dat deze ‘Astra-weigeraars’ slechts konden ‘prikken wat de pot schaft’, een vrije keuze voor een ander vaccin was er niet. Maar hij bood in het debat een dag later plots wel een openingetje voor alternatieven: ,,Binnen twee weken laat ik dat weten.”


Zowel de Tweede Kamer als het kabinet zijn niet in staat om het coronavirus de kop in te drukken. Logisch als je de discrepantie ziet in de genomen maatregelen. De horeca moet dicht, Schiphol moet openblijven, bibliotheken moeten dicht blijven maar het Mauritshuis mag open, niet-essentiële winkels moesten dicht blijven, en ondertussen schaft het grootbedrijf zoals AH de hygiëne-regels maar met nog meer besmettingen. En hoe het verder moet weten ze niet. Intussen is er een ander probleem, en wel in de ziekenhuizen. Ziekteverzuim 12%, personeel dat hoognodig op vakantie moet en 140.000 uitgestelde operaties, die pas over 2 jaar worden ingehaald en niet in een jaar zoals de Volkskrant schrijft.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... gle.com%2FHet is natuurlijk gewoon wachten tot de pleur uitbreekt onder de bevolking. We hebben dat al op kleinere schaal zien gebeuren op Koningsdag, of als mensen zich op een mooie dag vermaakten in park tegen alle maatregelen in, en dat zal vaker gaan gebeuren. Mensen pikken het gebrek aan logica niet meer. Mensen hebben geen zin in nog een zomer vol beperkingen. En zeker nu het aantal vaccinaties (hopelijk) stijgt (ook al is ook dát beleid zwabberend), zien mensen steeds minder reden om niét uit eten te mogen, of niét naar een pretpark te mogen, of niet zonder beperkingen andere normale dingen te mogen doen. Je kunt de druk op een ketel heel lang opvoeren, maar ééns barst de ketel. En ik ben bang dat we daar niet ver vandaan zijn, dan dat punt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di mei 11, 2021 7:21 pm 

Reacties: 2589
Bekeken: 46585


Rightnow schreef:
Media zijn slecht geinformeerd over India en Brazilië. De gewone, saaie, statistieken laten zien dat ze al tegen een piek van besmettingen aan zitten, resp. daar voorbij zijn. India moet het meeste van de moessontijd nog doormaken en ze krijgen dus net als bij ons de griep, waarbij nu eens het ene district meer last heeft, dan weer het andere.

De informatie over het aantal overledenen zal nog enigszins betrouwbaar zijn, verder zal het aantal positief getesten stijgen en het aantal gemiste doden "met corona" dalen.

Dan de chaos in eigen land die de media gebruiken om paniek te zaaien:

Doordat men voorbij gaat aan de ICT-problemen bij het RIVM, op 1 en 2 mei, resulteert een groeigetal op het Coronadashboard van 13%, terwijl we in werkelijkheid al 12 dagen met een daling van de groeifactor te maken hebben.

NOS en AD vermelden de fake stijgingen waarmee nog steeds de angst wordt aangejaagd, net als met belachelijke rapportages uit India, niets bijzonders voor wie even wat meer aandacht aan dit land heeft besteed, maar velen schrikken van de voor hen vreemde beelden en het "deskundig" (lees: misleidende) commentaar.

Doet denken aan de fake rapportage uit Wuhan met het lijk op straat: van iemand die daar om een heel andere reden dan corona was komen te overlijden. Maar dat feit kwam pas later naar voren.De informatie over de werkelijke doodsoorzaak van overledenen is zelfs in Westerse landen niet betrouwbaar. Mijn tante overleed in maart, 79 jaar oud, al sinds 5 jaar zwaar COPD. En ja, ze pikte het corona-virus op. En overleed. Maar in haar geval was de realiteit dat ze zelfs aan een normaal griepvirus had kunnen overlijden, omdat haar verwoeste longstelsel al zo ver heen was dat zelfs een neusverkoudheid teveel had kunnen zijn. Ze is dus in feite gewoon overleden aan COPD. Toch wilde de arts op het overlijdenscertificaat "corona" als doodsoorzaak noteren. Mijn nichtjes hebben daar bezwaar tegen gemaakt en uiteindelijk staat er nu COPD met complicaties.

Maar anders was ze (volkomen onterecht) in de statistiek beland als "overleden aan corona".

Een vriend van me werkt in Ottawa/Canada in het academisch ziekenhuis als specialist. Hij verbaast zich er ook over hoe makkelijk het etiket corona op een overlijden wordt geplakt. Zijn eigen woorden: "Zelfs als is iemand gaan zwemmen in de oceaan en daarbij doormidden gebeten door een haai, en ze vinden bij de autopsie een spoor van het corona-virus, dan zullen ze corona als doodsoorzaak melden. Total madness!".

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr mei 07, 2021 7:52 pm 

Reacties: 2589
Bekeken: 46585


Lancelot schreef:
PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:
k zie de angst vooral bij de complottheoristen die een enorme samenzwering van overheden, media, politiek en phamaceuten, NGO's en wat er verder allemaal nog bijverzonnen kan worden.

De volksgezondheid is dan ook absoluut niet in gevaar.

Ja, ik ben ook erg blij dat ik niet in India of Brazilie woon.


En toen er Ebola heerste was je blij dat je niet in West-Afrika woonde, en toen de HIV grootscheeps uitbrak in Oost-Afrika, was je blij dat je daar niet woonde.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr mei 07, 2021 7:39 pm 

Reacties: 2589
Bekeken: 46585


Enzo501 schreef:
k zie de angst vooral bij de complottheoristen die een enorme samenzwering van overheden, media, politiek en phamaceuten, NGO's en wat er verder allemaal nog bijverzonnen kan worden.


Ik hang geen rare complottheoriën aan al zou het 5G netwerk over de schuld van zijn, of een virus van Mars dat tientallen jaren lang verzwegen is. Aan dat soort onzin doe ik niet mee.

Tegelijkertijd merk ik donders goed dat er iets niet klopt momenteel. 99,9% van de mensen loopt gewoon kerngezond rond in ons land, wellicht gezonder dan ooit, want dankzij het feit dat alles dicht is, fietst men zich een slag in de rondte, wandelt elke dag, tjee, hoeveel gezonder wil je het hebben?

De volksgezondheid is dan ook absoluut niet in gevaar. Want er IS geen virus dat binnen een maand de helft van de bevolking lamlegt of tussen de 6 plankjes brengt. Er is een virus, zoals er al zovele zijn geweest, dat bepaalde mensen harder aangrijpt dan andere. Ook niks nieuws. Het probleem is alleen dat de ziekenhuizen, na jarenlang van uitkleden, bezuinigingen op zorg, sluiten van 167 ziekenhuizen in de laatste 10 jaar, het niet aan kunnen. Het virus is dus niet zozeer een maatschappelijk probleem, als een economisch probleem. Laten we het dan dáár eens over hebben.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: do mei 06, 2021 7:55 pm 

Reacties: 2589
Bekeken: 46585


Raya schreef:
Ik geloof dat het risico op een dergelijk virus inmiddels eens in de zeven jaar is, gemiddeld dan.

En dat heeft dan vooral te maken met het feit dat wij een dergelijk virus gratis vleugels geven.Dat is niks nieuws. Dat was 20 jaar geleden al zo. Ook toen doken bepaalde virussen gelijktijdig op in vrijwel alle Westerse landen. Alleen deden we er toen niet zo spastisch over. Je hoorde in het nieuws dat er een potentieel zwaarder virus was dan het jaar ervoor, en dat was dan zo'n beetje alles wat je erover hoorde.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di mei 04, 2021 7:38 pm 

Reacties: 2589
Bekeken: 46585


Het enige wat ons zorgen baarde in de afgelopen 14 maanden, was het tekort aan plaatsen in de zorg. Dat was het steeds terugkerende thema. De zorg. En met name het tekort aan capaciteit in de zorg. Dat is een ander probleem dan een virus dat 99,9% van de bevolking vrijwel of geheel ongemoeid laat. Want laten we eerlijk zien, vrijwel iedereen ziet alle mensen om zich heen nog gewoon kerngezond rondlopen, en ja, sommigen hebben een oude tante of een stokoude opa zien overlijden, maar dat is gewoon natuurlijk. Mensen gaan dood.

En héél soms ging er soms zomaar iemand van 30 of 40 dood. En dat was dan groot nieuws, dat er vooral op gericht leek te zijn ons allen nog een beetje meer bang te maken, zodat we ons maar voor zouden schikken in "de maatregelen". Maar ook bij ernstige influenza-uitbraken gingen er soms zomaar mensen van 30 of 40 dood.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma mei 03, 2021 7:12 pm 

Reacties: 2589
Bekeken: 46585


Raya schreef:
Zelfs na een redelijk zware operatie wordt je al dezelfde dag naar huis gestuurd. Je hebt 24 uur garantie, meer niet. Als je daarna klachten krijgt van nawerkingen of complicaties, moet je eerst je huisarts bellen.

De zorg is een zooitje geworden. Het is een lopende band. Zelfs voor redelijk ingrijpende operaties.


Exact. Zelfs middelzware operatiepatiënten worden gewoon om 8 uur ontvangen voor de intake, gaan om 11 uur onder het mes, mogen daarna even bijkomen, en om 17.00 uur weer naar huis. Met verse hechtingen, krammen, drains, nabloedingen en al. Hooguit krijg je nog een gaasje mee om erop te doen, en een stripje paracetamol, en oh ja, als het écht niet gaat, moet je de huisartsenpost maar bellen...

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo mei 02, 2021 2:24 pm 

Reacties: 2589
Bekeken: 46585


Biertje schreef:
Als de ziekenhuizen vol liggen is het dan wel verantwoord om jongeren op te nemen in een ziekenhuis omdat ze bierdoppen inslikken?

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... -drankspel


Geen idee. Bij ons in de stad was afgelopen week in het nieuws dat er een vrouw was opgenomen omdat ze een bierflesje als seksspeeltje had gebruikt, en eenmaal ingebracht, kreeg ze het er niet meer uit... tja... misschien hadden we die dame dan ook maar gewoon moeten laten zitten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo mei 02, 2021 2:00 pm 

Reacties: 2589
Bekeken: 46585


Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:
Raya schreef:


Toch is er nu een zorgcentrum waar iedereen was ingeënt, waar een flinke uitbraak heeft plaatsgevonden.


En nu liggen al die oudjes op de IC, of hebben ze alleen last van lichte tot zware griepverschijnselen? In dat laatste geval zou ik me er niet druk om maken en snap ik de nieuwswaarde niet zo. Vroeger kwam het ook niet in het nieuws als een heel verzorgingstehuis griep had.

Gelukkig zijn ze inmiddels allemaal gevaccineerd daar, dus hebben ze slechts lichte verschijnselen. :ok:
Dat was een jaar geleden wel anders natuurlijk met dit 'griepje'.


Ben heel blij voor die mensen, en heel fijn dat het geen ingrijpende consequenties heeft, niet meer dan wat lichte verschijnselen.
Tegelijkertijd begrijp ik dan niet wat de nieuwswaarde is om dit groot te melden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo mei 02, 2021 8:50 am 

Reacties: 2589
Bekeken: 46585


Raya schreef:
Hume schreef:
Biertje schreef:
De maatregelen werken niet, de besmettingen dalen niet . Want als de maatregelen wel zouden werken - met als gevolg dat het aantal besmettingen daalt - hoef je uit eindelijk toch geen maatregelen meer te nemen? Het gros mensen inclusief het kabinet denken dat het met 2 prikkies gedaan is. Vergeet dat maar.


Er zijn nog te veel wappies en te veel mensen die zich niet laten vaccineren.
In landen waar veel mensen zijn gevaccineerd ,zakt het aantal besmettingen een het aantal ziekenhuis opnames .

Wij krijgen nog de koningsdag piek en hopelijk kunnen we na half mei de maatregelen flink versoepelen.


Toch is er nu een zorgcentrum waar iedereen was ingeënt, waar een flinke uitbraak heeft plaatsgevonden.


En nu liggen al die oudjes op de IC, of hebben ze alleen last van lichte tot zware griepverschijnselen? In dat laatste geval zou ik me er niet druk om maken en snap ik de nieuwswaarde niet zo. Vroeger kwam het ook niet in het nieuws als een heel verzorgingstehuis griep had.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: do apr 29, 2021 7:37 pm 

Reacties: 2589
Bekeken: 46585


baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
Want............?
Het Forum wil al maanden dat alle maatregelen worden opgeheven in combinatie met antivaxxer retoriek. De gevolgen voor de volksgezondheid en economie worden daarbij verder niet meegenomen, de ideologie is: 'de mensuh benne het zat'.

Ga nou niet de boel zitten omdraaien. Er mot wat en dan kijkt iedereen naar de regering voor informatie en een onderbouwing voor de voorgestelde maatregelen. Wat krijgen wij? De betutteloverheid van Clowntje Clusterfuck en Pinnokio die incompetent acteert, maatregelen laat liggen en doorlopend manipuleert. Natuurlijk zijn de mensen het geklungel meer dan zat. Hier, gaan we weer:
Politie schreef voor ruim 9 miljoen euro aan avondklokboetes uit
Allemaal voor niets dus. Wanneer zijn de kartelwappies nou eens opgeflikkerd? Zouten!


Ik heb ook nooit geloofd in die avondklok. Heb me er netjes aan gehouden, maar niet omdat ik bang was voor boetes, maar gewoon omdat ik normaliter toch al in de avond thuis ben, zoals de meeste mensen. En voor de mensen die wél graag laat op pad zijn, was er toch niks te doen, want kroegen en clubs en restaurants en andere vermaaksgelegenheden waren sowieso dicht, dus waarom zouden mensen nog laat op straat zijn dan? Dus dat hele avondklokgebeuren was onzin van de bovenste plank, want geen mensen gaat voor zien genoegen in de winter rond 22.00 uur op pad als er geen biertje te krijgen is, of geen theater te bezoeken is, of geen andere nachtactiviteit open is.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo apr 25, 2021 3:28 pm 

Reacties: 2589
Bekeken: 46585


Raya schreef:
PeterJKH schreef:
Raya schreef:Zoals ik schreef, we hebben geen 0-meting. En goed vergelijkingsmateriaal met andere landen is er niet. Zelfs niet met landen die het maar op zijn beloop lieten, omdat hun presidenten er niet in geloofden. De leef en werkomstandigheden zijn simpelweg te verschillend.

Wel denk ik inmiddels te weten, dat met een kwart gevaccineerd, de ziekenhuizen nog steeds vol liggen.

Ik denk ook dat er misbruik is gemaakt van corona, en er maatregelen zijn ingevoerd of te ver doorgevoerd, zonder dat er directe noodzaak, of zelfs maar onderbouwing voor was. Ik denk o.a. aan de avondklok, maar er is meer.
Het is echter niet zomaar, dat in meerdere landen, ook in Nederland, haastig maatregelen worden versoepeld en teruggedraaid. Hoewel de pers er weinig van laat zien, kraait het oproer in meerdere landen en het verzet zwelt aan.

Maar laten we alsjeblieft wel om elkaar denken. Ik heb diverse mensen in mijn omgeving die corona hebben of hebben gehad. De een heeft daar meer last van dan de ander.
Zelf ben ik, net als velen, tot op heden coronavrij gebleven. En ja, ik heb ook andere mensen ontmoet. Zowel in de supermarkt als thuis. Maar ik was altijd wel voorzichtig. Wist bij ik wel langs kon of wie ik kon ontvangen en (bij) wie niet. Dat scheelt zowel het ziekenhuis als mij, en iedereen die ik had kunnen besmetten, mogelijk een hoop ellende!

Ik zeg niet dat je alles maar voor zoete koek moet aannemen, met name wat de overheid zegt niet. Wees kritisch, maar ook voorzichtig.


Ziekenhuizen liggen tegenwoordig al gauw "vol". Doodsimpel omdat normale verpleegafdelingen, die er tot voor kort waren, bijv. om mensen die net een operatie achter de rug hebben, een dag of wat te laten herstellen, niet meer bestaan. Tegenwoordig zijn zelfs vrij ingrijpende operaties verworden tot dagbehandelingen, je komt in de ochtend binnen, krijgt een intake, wordt rond het middaguur geopereerd, daarna mag je nog even bijkomen van je narcose, en rond 17.00 uur word je met verse hechtingen en krammen en al naar huis gestuurd. Ik kom zelf regelmatig in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, 3 verdiepingen die ooit gewoon vol lagen met patiënten (operatiepatiënten enz.) staan nu gewoon leeg. 1 verdieping is nog in gebruik om patiënten die in "dagbehandeling" zijn (zie boven) een uurtje of wat een bed te bieden, maar is ook niet meer ingericht op een langer verblijf dan 1 dag eigenlijk. Ziekenhuizen zijn gewoonweg niet meer ingericht op meerdaagse opnames. En het personeel is daarop afgestemd. Veelal loopt er personeel rond dat gewoon een baan van 9 tot 5 heeft, omdat 90% van de mensen niet langer blijft dan van 9 tot 5. In de nacht is alleen de IC bezet en hooguit één afdeling voor "zwaardere gevallen" die echt langer dan een dag in het ziekenhuis moeten blijven. Omdat er onverwacht een complicatie optreedt, of het herstel na een operatie niet normaal verloopt.

Als er dan een situatie optreedt waarbij tijdelijk een groter beroep wordt gedaan op een ziekenhuis, is het al gauw te veel.


Omdat het benodigde personeel ontbreekt.
Zelf vorig jaar via zo'n lopende band geopereerd, nog vlak voor corona keihard toeslag. Was een van de laatsten die nog geopereerd werd.
1 verpleegster op de zaal die 20 mensen opving en in bed hielp, die vervolgens 1 voor 1 door de anesthesist in slaap werden gebracht en naar de operatiekamer werden gereden en daarna teruggebracht om even 'uit te slapen'. Nog steeds maar 1, diezelfde verpleegster die iedereen in de gaten hield, vervolgens het bed uit hielp en je overdroeg aan de afhaler, je familielid of vriend die je moest afhalen.

Tsja, als je dan ineens diezelfde zaal vol met patiënten krijgt die voortdurend verzorgd moeten worden...

Het ligt aan het neoliberale denken. Winst, winst, winst!Maar dan is dus corona niet het hoofdprobleem, maar de manier waarop we de zorg hebben ingericht (uitgeknepen is een beter woord). Laat Rutte dat dan ook ruiterlijk toegeven: sorry mensen, we leggen jullie nu maatregelen op, niet omdat je anders misschien dood gaat aan corona, maar omdat we onze zorg dusdanig hebben uitgekleed dat zelfs 1 coronapatiënt eigenlijk al een probleem is voor een ziekenhuis...

Dan ben je eerlijk.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo apr 25, 2021 10:02 am 

Reacties: 2589
Bekeken: 46585


Raya schreef:
PeterJKH schreef:
Raya schreef:


Dat 99,9% van de mensen kerngezond rondloopt, kan natuurlijk (deels) net zo goed liggen aan maatregelen die genomen zijn om besmettingen te voorkomen.
Het is heel goed mogelijk dat ik een besmetting glansrijk zou doorstaan, maar als ik, eenmaal besmet, mijn buurman zou besmetten, is het de vraag of hij dat zonder schade, of überhaupt overleeft.
We hebben met deze corona's simpelweg geen 0-metingen. We weten niet hoe het verlopen zou zijn als we geen enkele maatregel hadden genomen. Zelfs met al die vaccinaties zitten we op dit moment weer torenhoog in de opnames in ziekenhuizen, en ook nog een keer honderden mensen thuis met zuurstof, omdat er in de ziekenhuizen geen plaats meer is.

Dat 99,9% van de automobilisten op een bergweg niet het ravijn in rijdt, kon wel eens te danken zijn aan de oplettendheid en voorzichtigheid van de betreffende chauffeurs. Het maakt de weg zelf er niet minder gevaarlijk op.
Dat 99,9% van de mensen klaarblijkelijk weinig tot geen gevolgen heeft van dit virus, mogelijk omdat velen van ons voorzichtig zijn en alles doen om verspreiding te voorkomen, wil niet zeggen dat je het virus maar zijn gang kunt laten gaan.


De meeste mensen hebben echt wel contact gehad met andere mensen in het afgelopen jaar. Het idee dat die zich verschanst hebben in hun eigen huis is onzin. Ik heb tenminste altijd mensen op straat gezien. En soms ook in grotere groepen bij elkaar.

En bij alle gevallen waarin grotere groepen mensen bij elkaar waren, werd ach en wee geroepen want NU zou er een mega-uitbraak komen. Dat begon vorig jaar toen er verschillende demonstraties waren, daarna was het bij elkaar zijn op strand of bos de boosdoener, toen waren er "illegale" feestjes en o wee, mensen dromden samen in parken op mooie dagen en ook dat zou zorgen voor een besmettingsgolf, en ga zo maar door. Niks van gebleken.

Ik denk zelf dat als we geen enkele maatregel zouden hebben genomen, er ook een groot sterftecijfer zou zijn geweest, zoals we ook in het verleden wel hebben meegemaakt bij bepaalde virussen. Maar in het verleden vonden we dat nooit een reden de economie, de samenleving, het bedrijfsleven plat te leggen voor eindeloze tijden. Of avondklokken in te stellen, mondkapjes in de trein te verplichten, en noem het maar op. We accepteerden gewoon dat het zo was en gingen door met ons leven.

We moeten af van het idee dat dingen maakbaar zijn in de natuur. Of beheersbaar. Net zo goed als we het klimaat niet kunnen beheersen, of in een door ons gewenst keurslijf wringen, ondanks alle miljarden die eraan verspild worden, kunnen we andere dingen ook niet naar onze hand zetten. Je kunt vogels niet verhinderen elk jaar een nest te bouwen, je kunt rivieren niet verhinderen naar zee te stromen, en je kunt virussen ook niet verhinderen zich te verspreiden en te muteren. Dat is niks nieuws. Dat het nu wordt gezien als een unieke situatie, is niet omdat het zo IS, maar omdat de internationale bestuurders vinden dat het zo is.

In bepaalde opzichten is het te vergelijken met 9/11 destijds. Opeens vond iedereen dat er "maatregelen" moesten komen tegen terrorisme en uiteraard zouden die "tijdelijk" zijn, zoals het verbod een flesje water mee te nemen in een vliegtuig. Of extra controles op luchthavens, zelfs op luchthavens waar nog nooit een terrorist in de buurt was geweest, bij wijze van spreken. Maar allemaal tijdelijk. Inmiddels gelden veel van die maatregelen NU, 20 jaar later, nog steeds. En leveren we als makke schapen ons flesje water in bij de douane, om, zodra we gecontroleerd zijn, hetzelfde flesje water van 80 cent voor 10 euro te kunnen kopen bij een standje ná de douane en wél mee het vliegtuig in te kunnen nemen.

En zo zal het ook gaan met de corona-maatregelen. Stiekem zullen vele blijvend zijn. Mondkapjes in een vliegtuig, geen grote spontane volksfeesten meer zoals Koningsdag of een kermis, test-verplichtingen om ergens binnen te mogen, enz. Zelfs als iedereen gevaccineerd is en er geen enkele reden tot ongerustheid meer bestaat, vrees ik dat sluipenderwijze dit soort maatregelen tot "norm" gaat worden verheven. En ik vind dat geen fijne ontwikkeling.Zoals ik schreef, we hebben geen 0-meting. En goed vergelijkingsmateriaal met andere landen is er niet. Zelfs niet met landen die het maar op zijn beloop lieten, omdat hun presidenten er niet in geloofden. De leef en werkomstandigheden zijn simpelweg te verschillend.

Wel denk ik inmiddels te weten, dat met een kwart gevaccineerd, de ziekenhuizen nog steeds vol liggen.

Ik denk ook dat er misbruik is gemaakt van corona, en er maatregelen zijn ingevoerd of te ver doorgevoerd, zonder dat er directe noodzaak, of zelfs maar onderbouwing voor was. Ik denk o.a. aan de avondklok, maar er is meer.
Het is echter niet zomaar, dat in meerdere landen, ook in Nederland, haastig maatregelen worden versoepeld en teruggedraaid. Hoewel de pers er weinig van laat zien, kraait het oproer in meerdere landen en het verzet zwelt aan.

Maar laten we alsjeblieft wel om elkaar denken. Ik heb diverse mensen in mijn omgeving die corona hebben of hebben gehad. De een heeft daar meer last van dan de ander.
Zelf ben ik, net als velen, tot op heden coronavrij gebleven. En ja, ik heb ook andere mensen ontmoet. Zowel in de supermarkt als thuis. Maar ik was altijd wel voorzichtig. Wist bij ik wel langs kon of wie ik kon ontvangen en (bij) wie niet. Dat scheelt zowel het ziekenhuis als mij, en iedereen die ik had kunnen besmetten, mogelijk een hoop ellende!

Ik zeg niet dat je alles maar voor zoete koek moet aannemen, met name wat de overheid zegt niet. Wees kritisch, maar ook voorzichtig.


Ziekenhuizen liggen tegenwoordig al gauw "vol". Doodsimpel omdat normale verpleegafdelingen, die er tot voor kort waren, bijv. om mensen die net een operatie achter de rug hebben, een dag of wat te laten herstellen, niet meer bestaan. Tegenwoordig zijn zelfs vrij ingrijpende operaties verworden tot dagbehandelingen, je komt in de ochtend binnen, krijgt een intake, wordt rond het middaguur geopereerd, daarna mag je nog even bijkomen van je narcose, en rond 17.00 uur word je met verse hechtingen en krammen en al naar huis gestuurd. Ik kom zelf regelmatig in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, 3 verdiepingen die ooit gewoon vol lagen met patiënten (operatiepatiënten enz.) staan nu gewoon leeg. 1 verdieping is nog in gebruik om patiënten die in "dagbehandeling" zijn (zie boven) een uurtje of wat een bed te bieden, maar is ook niet meer ingericht op een langer verblijf dan 1 dag eigenlijk. Ziekenhuizen zijn gewoonweg niet meer ingericht op meerdaagse opnames. En het personeel is daarop afgestemd. Veelal loopt er personeel rond dat gewoon een baan van 9 tot 5 heeft, omdat 90% van de mensen niet langer blijft dan van 9 tot 5. In de nacht is alleen de IC bezet en hooguit één afdeling voor "zwaardere gevallen" die echt langer dan een dag in het ziekenhuis moeten blijven. Omdat er onverwacht een complicatie optreedt, of het herstel na een operatie niet normaal verloopt.

Als er dan een situatie optreedt waarbij tijdelijk een groter beroep wordt gedaan op een ziekenhuis, is het al gauw te veel.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: za apr 24, 2021 2:21 pm 

Reacties: 2589
Bekeken: 46585


Hume schreef:
HvR schreef:
Ik heb tot nu veel begrip gehad voor de maatregelen maar DIT is het moment waarop ik Rutte c.s. niet meer volg....

Overal om ons heen lopen besmettingen op en worden de maatregelen weer strikter.
Er zijn problemen met de vaccins waardoor het vaccinatieproces veel langzamer verloopt dan gedacht.
Reguliere behandelingen moeten worden uitgesteld en op de IC's is men nog altijd extreem druk.
Het aantal besmettingen stijgt alweer enige tijd dus is het logisch om te verwachten dat de druk op de zorg nog verder toe gaat nemen.

En wat doet NL ? NL zet de versoepelingen door per 28 april....

Kunnen we nu eens een keuze maken: of we willen al die mensjes redden en dan moeten we vasthouden aan de maatregelen
of we vinden de balans doorgeslagen en willen van de maatregelen af, maar dan moeten we ook die extra doden accepteren.

We kunnen niet steeds de kool en de geit sparen. Als het zo doorgaat, zitten we over twee maanden weer opgesloten voor de rest van het jaar.


Over twee maanden kunnen de meeste mensen gevaccineerd zijn.
Toch zullen er nog steeds mensen ziek worden en zich niet laten vaccineren.
Hoe lang moet je alles dicht houden om iedereen te redden?


Een betere vraag is: moeten we voortaan bij elk virus de maatschappij en de economie plat gaan leggen tot iedereen gevaccineerd is? Dus stel dat in augustus iedereen een vaccinatie tegen Covid-19 heeft, en in oktober bijt er ergens op de wereld weer een vleermuis, of een wasbeer, of een rat, in iemands hand en o jee, weer een virus. Gaan we dan weer terug naar af, alles dicht, menselijk contact verboden, bejaardeninstellingen op slot, enz.?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: za apr 24, 2021 8:16 am 

Reacties: 2589
Bekeken: 46585


Raya schreef:
PeterJKH schreef:
We moeten ophouden met de samenleving gevangen te houden in een soort paniektoestand. Ja, er is een virus (zoals er al altijd virussen zijn geweest, het één wat heftiger dan het ander, maar niks nieuws onder de zon) en ja, er worden mensen ziek van en soms overlijden ze aan dit virus (en dat is met vorige virussen ook altijd het geval geweest: de één liep flierefluitend rond en had nergens last van, anderen lagen twee weken thuis zwaar ziek te zijn, sommigen kwamen in het ziekenhuis en een nog kleiner aantal op de IC. Dat verloop is ook nu zo).

Maar laten we gewoon eens naar de dagelijkse realiteit kijken. 99,9% van de mensen loopt kerngezond rond, heeft geen last van "het virus", ligt niet dood te aan op een IC, ligt niet thuis op apegapen, kortom, daar is niks mee aan de hand. Er IS geen killervirus dat ons bibberend thuis moet laten zitten, winkels en horeca aan banden moet leggen, het hele openbare leven plat moet leggen, enz. Laten we nou alsjeblieft eens wakker worden en de realiteit onder ogen zien.


Dat 99,9% van de mensen kerngezond rondloopt, kan natuurlijk (deels) net zo goed liggen aan maatregelen die genomen zijn om besmettingen te voorkomen.
Het is heel goed mogelijk dat ik een besmetting glansrijk zou doorstaan, maar als ik, eenmaal besmet, mijn buurman zou besmetten, is het de vraag of hij dat zonder schade, of überhaupt overleeft.
We hebben met deze corona's simpelweg geen 0-metingen. We weten niet hoe het verlopen zou zijn als we geen enkele maatregel hadden genomen. Zelfs met al die vaccinaties zitten we op dit moment weer torenhoog in de opnames in ziekenhuizen, en ook nog een keer honderden mensen thuis met zuurstof, omdat er in de ziekenhuizen geen plaats meer is.

Dat 99,9% van de automobilisten op een bergweg niet het ravijn in rijdt, kon wel eens te danken zijn aan de oplettendheid en voorzichtigheid van de betreffende chauffeurs. Het maakt de weg zelf er niet minder gevaarlijk op.
Dat 99,9% van de mensen klaarblijkelijk weinig tot geen gevolgen heeft van dit virus, mogelijk omdat velen van ons voorzichtig zijn en alles doen om verspreiding te voorkomen, wil niet zeggen dat je het virus maar zijn gang kunt laten gaan.


De meeste mensen hebben echt wel contact gehad met andere mensen in het afgelopen jaar. Het idee dat die zich verschanst hebben in hun eigen huis is onzin. Ik heb tenminste altijd mensen op straat gezien. En soms ook in grotere groepen bij elkaar.

En bij alle gevallen waarin grotere groepen mensen bij elkaar waren, werd ach en wee geroepen want NU zou er een mega-uitbraak komen. Dat begon vorig jaar toen er verschillende demonstraties waren, daarna was het bij elkaar zijn op strand of bos de boosdoener, toen waren er "illegale" feestjes en o wee, mensen dromden samen in parken op mooie dagen en ook dat zou zorgen voor een besmettingsgolf, en ga zo maar door. Niks van gebleken.

Ik denk zelf dat als we geen enkele maatregel zouden hebben genomen, er ook een groot sterftecijfer zou zijn geweest, zoals we ook in het verleden wel hebben meegemaakt bij bepaalde virussen. Maar in het verleden vonden we dat nooit een reden de economie, de samenleving, het bedrijfsleven plat te leggen voor eindeloze tijden. Of avondklokken in te stellen, mondkapjes in de trein te verplichten, en noem het maar op. We accepteerden gewoon dat het zo was en gingen door met ons leven.

We moeten af van het idee dat dingen maakbaar zijn in de natuur. Of beheersbaar. Net zo goed als we het klimaat niet kunnen beheersen, of in een door ons gewenst keurslijf wringen, ondanks alle miljarden die eraan verspild worden, kunnen we andere dingen ook niet naar onze hand zetten. Je kunt vogels niet verhinderen elk jaar een nest te bouwen, je kunt rivieren niet verhinderen naar zee te stromen, en je kunt virussen ook niet verhinderen zich te verspreiden en te muteren. Dat is niks nieuws. Dat het nu wordt gezien als een unieke situatie, is niet omdat het zo IS, maar omdat de internationale bestuurders vinden dat het zo is.

In bepaalde opzichten is het te vergelijken met 9/11 destijds. Opeens vond iedereen dat er "maatregelen" moesten komen tegen terrorisme en uiteraard zouden die "tijdelijk" zijn, zoals het verbod een flesje water mee te nemen in een vliegtuig. Of extra controles op luchthavens, zelfs op luchthavens waar nog nooit een terrorist in de buurt was geweest, bij wijze van spreken. Maar allemaal tijdelijk. Inmiddels gelden veel van die maatregelen NU, 20 jaar later, nog steeds. En leveren we als makke schapen ons flesje water in bij de douane, om, zodra we gecontroleerd zijn, hetzelfde flesje water van 80 cent voor 10 euro te kunnen kopen bij een standje ná de douane en wél mee het vliegtuig in te kunnen nemen.

En zo zal het ook gaan met de corona-maatregelen. Stiekem zullen vele blijvend zijn. Mondkapjes in een vliegtuig, geen grote spontane volksfeesten meer zoals Koningsdag of een kermis, test-verplichtingen om ergens binnen te mogen, enz. Zelfs als iedereen gevaccineerd is en er geen enkele reden tot ongerustheid meer bestaat, vrees ik dat sluipenderwijze dit soort maatregelen tot "norm" gaat worden verheven. En ik vind dat geen fijne ontwikkeling.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr apr 23, 2021 7:17 pm 

Reacties: 2589
Bekeken: 46585


We moeten ophouden met de samenleving gevangen te houden in een soort paniektoestand. Ja, er is een virus (zoals er al altijd virussen zijn geweest, het één wat heftiger dan het ander, maar niks nieuws onder de zon) en ja, er worden mensen ziek van en soms overlijden ze aan dit virus (en dat is met vorige virussen ook altijd het geval geweest: de één liep flierefluitend rond en had nergens last van, anderen lagen twee weken thuis zwaar ziek te zijn, sommigen kwamen in het ziekenhuis en een nog kleiner aantal op de IC. Dat verloop is ook nu zo).

Maar laten we gewoon eens naar de dagelijkse realiteit kijken. 99,9% van de mensen loopt kerngezond rond, heeft geen last van "het virus", ligt niet dood te aan op een IC, ligt niet thuis op apegapen, kortom, daar is niks mee aan de hand. Er IS geen killervirus dat ons bibberend thuis moet laten zitten, winkels en horeca aan banden moet leggen, het hele openbare leven plat moet leggen, enz. Laten we nou alsjeblieft eens wakker worden en de realiteit onder ogen zien.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo apr 21, 2021 7:23 pm 

Reacties: 2589
Bekeken: 46585


Lancelot schreef:
Raya schreef:
Lancelot schreef:
In je als-dan stelling ga je voorbij aan het feit dat de grondwet ruimte biedt om een recht in te perken wanneer de wetgever dat nodig acht. Zoals ik al eerder vermelde staan in nogal wat grondwetsartikelen zinsneden als: "buiten de gevallen bij of krachtens de wet bepaald" juist om de wetgever de mogelijkheid te geven de maatschappij goed te ordenen. Ik gaf al het voorbeeld van de beperking van bewegingsvrijheid. Het is een grondrecht dat niemand zijn vrijheid mag worden afgenomen. Behalve als er een wet is die bepaalt dat het wel kan. Ook wel logisch, omdat je anders geen criminelen zou kunnen opsluiten. Als een crimineel door een rechter wordt opgesloten zijn de grondrechten van deze crimineel weliswaar ingeperkt, maar niet geschonden. Maar denk ook bijvoorbeeld aan artikel 1 van onze grondwet. Niemand heeft voorafgaand verlof nodig om door de drukpers gedachten of gevoelens te openbaren, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet. De wet bepaalt dat je niet mag oproepen tot geweld of mag haatzaaien. Je mag dus je mening uiten, maar deze uitingsvrijheid is beperkt. Als je wordt veroordeeld wegens haatzaaien zijn je rechten daarom ook niet geschonden. In het geval van de avondklok is er overduidelijk wel discussie mogelijk. Het is immers voor de rechter geweest omdat er twee partijen waren die een verschillend inzicht hadden. Maar zoals in onze rechtspraak geldt is dat als de rechter heeft gesproken er waarheidsvinding heeft plaatsgevonden. In het geval van de avondklok is de waarheid dat de avondklok proportioneel en gerechtvaardigd was.


Dat biedt nooit de mogelijkheid om artikelen geheel of definitief of zonder bijzondere noodzaak in te perken of buiten werking te stellen. We hebben het dan over echt bijzondere omstandigheden waardoor aantoonbaar gevaar bestaat voor de bevolking. Niet voor een kabinet of een ideologie. Zo is van de avondklok nog steeds de noodzaak niet aangetoond, bijvoorbeeld. En met het fieldlap van 10.000 man, is ook de noodzaak van het sluiten van terrassen niet aangetoond.
Jij vindt de rechter van het kort geding aan je hand. Die is het met je eens dat er geen sprake was van een bijzondere noodzaak. De hoger beroep rechter echter vond een pandemie wel een bijzondere noodzaak waarbij de overheid maatregelen neemt die zij nodig acht. En de maatregelen van de overheid wordt door een zeer ruime kamermeerderheid gesteund, dus er is zeker parlementair draagvlak voor. Voor jou is wellicht de noodzaak niet aangetoond, deze noodzaak is kamerbreed wel gevoeld en als je in ogenschouw neemt dat de voorstanders van het kabinetsbeleid bij de afgelopen verkiezingen ook nog eens gewonnen hebben kun je ook wel stellen dat dit beleid draagvlak had onder de bevolking. Ik deel je mening overigens dat het 538 feest moeilijk uit te leggen is.Maar zijn de parlementariërs dan vóór die maatregelen omdat half Nederland ziek thuis ligt van het virus, of omdat de uitgeklede zorg het anders niet aan kan?

Want het eerste argument zie ik niet om me heen, in de normale wereld, buiten het Binnenhof. Vrijwel niémand is ziek. Of althans niet van Covid. Dus waar ligt de urgentie richting bevolking?
Sorteer op:  
Pagina 1 van 14 [ Er voldeden 261 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling