Het is nu zo mei 16, 2021 11:00 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 451 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo mei 16, 2021 9:32 am 

Reacties: 2573
Bekeken: 45916


PeterJKH schreef:
Biertje schreef:
‘Mauritshuis dicht maar Hennes & Mauritz open’: Kamer mist logica van coronabeleid
Met versoepelstap twee in zicht en iets meer lucht voor ziekenhuizen, dringt zich op het Binnenhof een ongemakkelijke vraag op: hoe gaan de komende jaren met het coronavirus eruitzien? ,,Wat wordt onze strategie, met welke wet?’’

Niels Klaassen en Peter Winterman 13-05-21, 16:34 Laatste update: 13-05-21, 16:58
Voor de liefhebbers van déjà vu’s was het een fijn coronadebat in de Tweede Kamer. Zoals vaker bij de discussie over versoepelingen legden partijen de vinger op gevoelige inconsistenties.


Waarom kan wel de boekhandel open, maar niet de bibliotheek? Waarom mogen dertig man puffen in een sportschool, maar niet rustig uit eten in een restaurant of een museum bezoeken? ,,Het Mauritshuis is dicht maar de Hennes & Mauritz open”, schetste PvdA-Kamerlid Attje Kuiken als zoveelste parlementariër woensdagavond het contrast.

Verdedigingswal
Het zijn logische vragen, erkennen betrokkenen. En ja: de bibliotheken kunnen inderdaad wel eerder open, beloofde premier Mark Rutte al snel. Maar verder stuiten Tweede Kamerleden telkens op een onwrikbare verdedigingswal van het kabinet: niet alles kan tegelijk, versoepelen moet stap voor stap, eerst buiten, dan binnen. Anders wordt het te druk, zijn er te veel reisbewegingen. En, zo zei VVD-fractieleider Sophie Hermans: ,,Het is niet logisch, dat zal het ook niet worden.”


Ondanks de diverse wensen- en eisenlijstjes - over meer ruimte voor cultuur, snellere volledige heropening van de middelbare scholen, kunnen kermissen en restaurants alsnog open? - steunde een brede meerderheid de voorgenomen versoepelstap van volgende week. Rutte benadrukte dat meer ‘epidemiologische ruimte’ er nu eenmaal niet is: ,,Als je nú de restaurants opent, moet je de sportscholen er weer uithalen. Dat wil je ook niet. Ik wil nu gewoon niet gaan stapelen”, zei de demissionair premier.

Woensdag mag de buitenhoreca langer open, kan er weer gesport worden binnen en buiten, en gaan pretparken en dierentuinen weer draaien, alles onder voorwaarden. Alleen als de situatie in ziekenhuizen onverhoopt drastisch verslechtert, drukt het kabinet maandag op de noodknop en gaan versoepelingen op de langere baan.

Optimistischer
De experts van het RIVM, Jaap van Dissel en Jaap van Delden, en ziekenhuisbaas Ernst Kuipers hadden diezelfde dag al de contouren geschetst van de weg naar een open zomer. Voor het eerst sinds maanden was de toon van Van Dissel en Kuipers wat optimistischer in de Kamerbriefing. Het is nog gigantisch druk in ziekenhuizen, maar de daling is ingezet, zien zij. Jaap van Dissel zei: ,,We zien die daling vooral door een toenemende immuniteit: door het doormaken van de infectie en door vaccinaties.”

Mirjam Bikker
Daarmee zitten we ‘in een nieuwe fase van de epidemie’, met steeds meer mensen die gevaccineerd zijn - deze week wordt de zeven miljoenste prik gezet - en het virus doorgemaakt hebben - naar schatting nog eens miljoenen mensen. Die combinatie geeft het kabinet comfort: anders dan een half jaar geleden biedt deze grote groep een steeds steviger buffer. Mochten versoepelingen elkaar te snel opvolgen, dan zal het aantal ziekenhuisopnames niet meer zo razendsnel oplopen als eerst, verwacht Van Dissel: ,,Maar dan moet je dus wel eerst zeker zijn dat je in die afname zit, vandaar dat het OMT zegt: hanteer die 20 procent daling van ziekenhuisopnames voordat je de volgende stap zet.” Inmiddels cirkelt de afname al rond dat percentage.

Dat is goed nieuws voor de korte termijn, ook voor het ziekenhuispersoneel dat op het tandvlees loopt en patiënten wier operaties nu uitgesteld worden.

Maar de verdere toekomst met corona blijft uiterst ongewis. Partijen vrezen een onnodig lange looptijd van de ingrijpende coronawet. ,,Er is altijd wel een moment te bedenken waarop het riskant wordt gezien om die wet te schrappen”, zei CU-Kamerlid Mirjam Bikker. ,,Met seizoenseffecten straks in het najaar, met nieuwe mutaties. Dan loert het gevaar dat het beheersingsdenken domineert, dat wil onze partij niet. Maar wat wordt onze strategie dan, met welke maatregelen? Een herhaalde prik? En met welke wetgeving dan?”

Die vrees is niet helemaal uit de lucht gegrepen: het kabinet houdt er sterk rekening mee dat het virus nog jarenlang onder ons blijft, er worden nu voor 2022 en 2023 in totaal zestig miljoen vaccins extra ingekocht, voornamelijk van BioNTech/Pfizer, genoeg voor twee doses per jaar per persoon. Experts weten nog niet of dat nodig is, maar Nederland neemt het zekere voor het onzekere.

Vaccineren ‘komt op stoom’, maar Janssen-domper dreigt
Het vaccinatietempo in Nederland ‘komt op stoom’, volgens het kabinet. Deze week wordt de zeven miljoenste prik gezet, al moeten de GGD’en nog duizenden medewerkers werven om in juni twee miljoen inentingen per week te kunnen zetten. Begin juli moet ‘iedereen die dat wil’ een eerste vaccinatie gehad kunnen hebben, stelt De Jonge nog altijd.

Maar leveringen blijven grillig, nu met Janssen, en eerder al bij het AstraZeneca-vaccin. Daarbij blijven er twijfels bij 60-plussers of ze het Astra-vaccin wel moeten nemen, nadat bekend werd dat er bij in zeldzame gevallen sprake kan zijn van een ernstige bijwerking.

Huisartsen in Gelderland en Zuid-Holland die nieuwe doses moesten bestellen hebben ‘ongeveer 75.000 doses minder besteld dan verwacht’, schreef de minister in zijn Kamerbrief. Dat duidt op een fors percentage twijfelaars.

Dinsdag zei De Jonge nog resoluut dat deze ‘Astra-weigeraars’ slechts konden ‘prikken wat de pot schaft’, een vrije keuze voor een ander vaccin was er niet. Maar hij bood in het debat een dag later plots wel een openingetje voor alternatieven: ,,Binnen twee weken laat ik dat weten.”


Zowel de Tweede Kamer als het kabinet zijn niet in staat om het coronavirus de kop in te drukken. Logisch als je de discrepantie ziet in de genomen maatregelen. De horeca moet dicht, Schiphol moet openblijven, bibliotheken moeten dicht blijven maar het Mauritshuis mag open, niet-essentiële winkels moesten dicht blijven, en ondertussen schaft het grootbedrijf zoals AH de hygiëne-regels maar met nog meer besmettingen. En hoe het verder moet weten ze niet. Intussen is er een ander probleem, en wel in de ziekenhuizen. Ziekteverzuim 12%, personeel dat hoognodig op vakantie moet en 140.000 uitgestelde operaties, die pas over 2 jaar worden ingehaald en niet in een jaar zoals de Volkskrant schrijft.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... gle.com%2FHet is natuurlijk gewoon wachten tot de pleur uitbreekt onder de bevolking. We hebben dat al op kleinere schaal zien gebeuren op Koningsdag, of als mensen zich op een mooie dag vermaakten in park tegen alle maatregelen in, en dat zal vaker gaan gebeuren. Mensen pikken het gebrek aan logica niet meer. Mensen hebben geen zin in nog een zomer vol beperkingen. En zeker nu het aantal vaccinaties (hopelijk) stijgt (ook al is ook dát beleid zwabberend), zien mensen steeds minder reden om niét uit eten te mogen, of niét naar een pretpark te mogen, of niet zonder beperkingen andere normale dingen te mogen doen. Je kunt de druk op een ketel heel lang opvoeren, maar ééns barst de ketel. En ik ben bang dat we daar niet ver vandaan zijn, dan dat punt.

De versoepelingen zorgen er natuurlijk voor dat de druk VAN de ketel gaat en het verstandige deel van de bevolking dat zich laat inenten heeft natuurlijk al helemaal geen reden om zich te gaan misdragen, die gaan gewoon op vakantie, tel daarbij de invloed op van het warmere weer en je weet dat je een rustige zomer tegemoet gaat.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr mei 07, 2021 2:19 pm 

Reacties: 2573
Bekeken: 45916


Rightnow schreef:
Nou bevestig je een beetje wat ik suggereer. Het gaat bij jou weer over het brandmerken van mensen, zoals steeds.

Ik zou Jaap van Dissel ook niet stelselmatig afbranden maar wel aangeven waar mijn inzicht van het zijne verschilt, en waarop dat is gebaseerd zou ik uitleggen voor wie dat boeit.

Wie zegt mij dat Jaap van Dissel niet vanuit zijn inzicht en ervaring met belangrijke gezichtspunten kan komen?

Maar ik ga wel een keer ophouden om altijd over personen te spreken want ik geloof niemand zo maar maar op diens woord dus mogen Jaap van Dissel en Maurice de Hond voor mij allebei de wetenschapper zijn die ze ook in het echt zijn, en we kunnen kennis nemen van hun ARGUMENTEN.

Nou, ben ik eens een soort van positief over de Hond is het weer niet goed.
Mag ik je erop wijzen dat jij degene bent die de vete tussen de Hond en van Dissel opbracht in dit blokje? :wink:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr mei 07, 2021 1:43 pm 

Reacties: 2573
Bekeken: 45916


Rightnow schreef:
Je lijkt doorgewinterd in het verguizen van iedereen die niet volgzaam jouw pad volgt. Ik weet niet uit welke sfeer jij komt maar zelf ben ik altijd met wetenschap bezig geweest en ik heb geleerd dat mensen die de controverse niet schuwen, vaak een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan een dieper begrip....

Enige koppigheid zullen we altijd tegenkomen en wie beter dan Maurice de Hond zal het kunnen beamen:
Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.


Nee ik ben geen wetenschapper, maar dat is Maurice ook niet. ;)
Ik verguis hem niet hoor, hij heeft genoeg interessante informatie op zijn website staan, maar het is wel bij elkaar gegoogled en het wordt met een de Hond sausje (Dit is het en niet anders) gepresenteerd. En in alle redelijkheid, hij heeft zich laten vaccineren (dat viel slecht bij zijn volgers) en de band tussen hem en Engel is allang niet zo best meer.
Maar ja zo'n artikel over de Japanse soldaat is natuurlijk gewoon geboren uit rancune en voegt niet veel toe.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr mei 07, 2021 12:50 pm 

Reacties: 2573
Bekeken: 45916


Raya schreef:
Enzo501 schreef:
k zie de angst vooral bij de complottheoristen die een enorme samenzwering van overheden, media, politiek en phamaceuten, NGO's en wat er verder allemaal nog bijverzonnen kan worden.


Ik zie vooral lieden die alles en nog wat commercieel proberen uit te baten. Zo ook alles rondom corona. Van vaccin tot mondkapjes, testen, en noem maar op.
Dat is geen complot, dat is een feit. Er gaan zelfs miljarden euro's subsidie naar grote bedrijven die het gewoon mogen houden, ook al hadden ze het niet nodig, terwijl het koord om de nek van het kleinere bedrijfsleven steeds strakker wordt aangetrokken.
Je ziet meer als je je ogen open doet.

Je bent nog maar een beginner in de complottheorie begrijp ik.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr mei 07, 2021 12:49 pm 

Reacties: 2573
Bekeken: 45916


Rightnow schreef:
Dat is lang geleden, de millennium bug. Ga ik verder niet uitzoeken maar ik verzeker je dat iedereen in dit soort zaken een inschatting kan en mag hebben. MdH heeft zich uitgesproken ook in de Deventer moordzaak. Omdat ik de tegenhanger wel eens ben tegengekomen en hem goed heb gevolgd, deze advocaat, ook geen domme jongen. Dus even mijn reactie:

Maurice de Hond heeft toch gelijk gehad. Ik heb het destijds eens helemaal uitgezocht. Maurice heeft het dus voor iemand opgenomen die op onterechte gronden dreigde veroordeeld te worden.

Gewoon een man die slimmer is dan wij. Niet vergelijken met Jaap van Dissel, ik doe dat niet en ik weet ook weinig van Jaap van Dissel.

Je hebt het verkeerd uitgezocht, Louwes is veroordeeld op basis van hard bewijs en de Hond is veroordeeld omdat hij iemand zonder enig bewijs heeft beschuldigd van de moord. Andere betrokkenen in de zaak die aanvankelijke twijfelde zijn inmiddels van mening veranderd (echtpaar Waisvisz, verschillende journalisten) en Louwes is ook niet meer met de zaak bezig. Maar de Hond houdt vol. Ik raad de podcast De Deventer Mediazaak aan, hoewel de feiten die hierin naar boven komen niet prettig om te horen zijn voor de Hond fans.
De Hond is zeker slimmer dan wij, laten we het daar dan over eens zijn. :wink:
Dat het coronavirus veilig is hebben we in Lombardije, New York, Madrid, Brazilie en nu India gezien. Het lijkt veiliger dan ik zou denken omdat er in de meeste landen maatregelen genomen zijn om dit soort taferelen te voorkomen. Terwijl Maurice de Hond denkt dat als ze daar nou maar de ramen hadden opengezet er niks aan de hand zou zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr mei 07, 2021 11:49 am 

Reacties: 2573
Bekeken: 45916


Rightnow schreef:
Enzo501 schreef:
k zie de angst vooral bij de complottheoristen die een enorme samenzwering van overheden, media, politiek en phamaceuten, NGO's en wat er verder allemaal nog bijverzonnen kan worden.

Het is mij opgevallen dat de mainstream media veel aandacht besteden aan deze zaken. Het is voor hen en nu ook voor jou een soort nuttige verstrooiing waarmee dan de problemen worden weggewuifd:

Mensen geloven de overheden en zogenaamde deskundigen niet allemaal omdat ze steeds vaker, oplettend als ze zijn, merken dat er iets niet klopt. Een prima uitgangspunt om op een rijtje te zetten wat we WEL weten, zoals de overdracht via aerosolen.

De serieuze opponenten van Jaap van Dissel, zoals Maurice de Hond, wuif je echter weg. Iemand die interessant bezig is en die minder domme vergissingen maakt dan Jaap van Dissel zelf, zo schat ik het zelf in. Maurice vergelijkt Jaap van Dissel met die laatste Japanse soldaat die nog gelooft dat de oorlog gaande is.

Zo zijn we dan weer terug bij ons onderwerp en laten we ons niet afleiden door wat niet ter zake is.

Maurice de Hond is natuurlijk de Japanse soldaat, die met zijn obsessieve karakter al vele miskleunen heeft gemaakt met onder andere de millenium bug, de Deventer moordzaak en zijn pelingen, maar nooit een foutje of vergissing zal toegeven. Hij heeft vaak een punt, maar verpest het door alles te versmallen naar een behapbaar stukje kennis en daar alles aan op te hangen, terwijl de realiteit en de wetenschappelijke insteken vaak minder zwart-wit zijn en er nog veel onbekend is over alles wat met het virus te maken heeft, of het nou verspreiding, voorspelling van ziekteverloop enz betreft. De boodschap van de sociaal geograaf wordt met veel overtuiging en makkelijk behapbaar gebracht, maar blijft natuurlijk vooral bij elkaar gesprokkeld via google.
Zijn handelswijze is weer eens gedreven door rancune (een rode draad in het leven van de Hond) richting het RIVM, want wie het niet eens is met Maurice moet opzij gebulldozerd worden, desnoods van moord beschuldigd. Qua kennis en insteek zouden van Dissel en de Hond best een goed duo kunnen vormen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr mei 07, 2021 11:10 am 

Reacties: 2573
Bekeken: 45916


k zie de angst vooral bij de complottheoristen die een enorme samenzwering van overheden, media, politiek en phamaceuten, NGO's en wat er verder allemaal nog bijverzonnen kan worden.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo mei 05, 2021 4:39 pm 

Reacties: 2573
Bekeken: 45916


Raya schreef:
Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
Ja, het belang van ventilatie is lang ontkend door het RIVM.

Dat komt volgens mij beter tot z'n recht in Raya z'n reactie, dan in die van Enzo.
:)

Mwah, het RIVM had een jaar geleden al informatie over aerosolen op haar site, bijna een jaar eerder dan het CDC. De vraag gaat over de rol die het speelt, daar is het CDC ook niet zeker over, aangezien er gewoon geen wetenschappelijke overeenstemming over is.Bij het RIVM vooral om aan te tonen dat het maar een kleine rol speelde en een gewoon monddoekje voldoende is. Anders zouden ze in de knoei komen met hun adviezen t.a.v. het openbaar vervoer en vliegverkeer.

Jouw laatste zin is een gok, gevoed door wijdverspreide complotredeneringen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di mei 04, 2021 7:04 pm 

Reacties: 2573
Bekeken: 45916


baedeker schreef:
Ja, het belang van ventilatie is lang ontkend door het RIVM.

Dat komt volgens mij beter tot z'n recht in Raya z'n reactie, dan in die van Enzo.
:)

Mwah, het RIVM had een jaar geleden al informatie over aerosolen op haar site, bijna een jaar eerder dan het CDC. De vraag gaat over de rol die het speelt, daar is het CDC ook niet zeker over, aangezien er gewoon geen wetenschappelijke overeenstemming over is.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di mei 04, 2021 12:01 pm 

Reacties: 2573
Bekeken: 45916


Raya schreef:
Enzo501 schreef:
Lies schreef:
Brrr.....ziekenhuizen, ik kom er liever niet en zo snel mogelijk naar huis klinkt mij als muziek in de oren. Maar dan speelt de hulp thuis of via de huisarts wel een grote rol mee op weg naar herstel.

Duidelijkheid en zekerheid, dat hebben we nodig, ook in deze coronatijd. Maar dat is er al ongeveer 14 maanden niet:

Wetenschappers: aerosolen spelen belangrijke rol bij besmetting coronavirus
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/237930 ... oronavirus

Piepkleine deeltjes in de lucht
Aerosolen zijn piepkleine deeltjes die minutenlang in een ruimte kunnen blijven hangen. Iedereen produceert aerosolen, onder meer door hoesten en niezen, maar ook door praten. Een aantal virussen, zoals mazelen, verspreidt zich juist sterk via die aerosolen. Voor covid was dat lange tijd niet duidelijk, maar nu lijkt het erop dat dit wel degelijk een mogelijkheid is.

Keihard bewijs voor de rol van aerosolen bestaat niet, erkent Bonn. "Maar er zijn een heleboel dingen die je kwantitatief niet kunt verklaren als je die aerosolbesmetting niet meeneemt."

Hoe groot de rol van aerosolen in de pandemie is, weten we nog niet. "Er zijn meer en meer modelstudies die aangeven dat het een belangrijk aandeel is." Hij noemt daarbij praktijkvoorbeelden, zoals besmettingen bij zangkoren of een restaurant in Guangzhou, waar vorig jaar mensen besmet raakten terwijl ze afstand hielden.

Aanpassen van het beleid
Wat betekent dit nieuwe inzicht voor de bestrijding van het virus? Volgens Bonn is dat duidelijk: "Ventileren, ventileren, ventileren."......maar nu lijkt het erop.

En misschien ook niet. Ik vind het wetenschappelijk niveau van deze 'ontdekking' nogal mager. Dat aerosolen een rol spelen is allang bekend, zelfs lang voor covid, maar ook deze wetenschappers kunnen niet aantonen hoe groot die rol is, maar er zijn kwantitatieve elementen die lastig te verklaren zijn en DUS zal het wel door aerosolen komen. Tsja...
Onderscheid maken tussen de buiten- en binnenruimte (wat in de meeste landen in de maatregelen wordt meegenomen trouwens) en ventilatie zijn zeker belangrijk, maar we moeten niet (weer) in de val trappen en denken dat als we de ramen open zetten er geen pandemie geweest zou zijn.
En we kunnen er wel weer een complottheorie over Big Pharma tegenaan gooien, maar de uitweg die zich echt heeft aangediend is prikken prikken prikken.


Het belang van ventilatie is lang ontkend door het RIVM.

Prikken, prikken, prikken, zal enkel zorgen dat de meeste mensen minder ziek worden. De pandemie zal blijven, en zodra er een variant is die minder last heeft van de vaccinatie, zal de pandemie weer in hevigheid toenemen. Dus andere maatregelen blijven belangrijk, ook ventilatie. Tijd om daar echt mee aan te vangen, om te beginnen in scholen en alle openbare gebouwen. En ook het bedrijfsleven kan een duit in het zakje doen, in kantoorgebouwen, winkels, horeca, etc.

By the way, dat de luchtkwaliteit op scholen verdomd slecht is, is al decennia lang bekend. Nog steeds zijn er scholen waar op koude winterdagen leerlingen met de jas aan zitten, omdat alle vensters wagenwijd open moeten voor een beetje frisse lucht.

Ik zit weer eens tegen een muur te praten. Ik ben niet degene die hier steeds aannames maakt over wat er over een half jaar of een jaar gebeurt. En ik geef aan dat er verschil is tussen de binnen- en buitenruimte en dat ventilatie belangrijk is. (Oh en ramen open zetten is de goodkoopste en beste manier van ventileren).
Ik hou het liever bij wat er nu in GB en de VS gaande is en dat is dat vaccineren werkt. Prikken prikken prikken dus.
PS. de wetenschappers uit het artikel pleiten, als een van de oplossingen, voor het gebruik van FFP2 maskers of twee maskers over elkaar. Maar dat wordt hier in de quote natuurlijk niet genoemd, past niet in het straatje.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di mei 04, 2021 8:58 am 

Reacties: 2573
Bekeken: 45916


Lies schreef:
Brrr.....ziekenhuizen, ik kom er liever niet en zo snel mogelijk naar huis klinkt mij als muziek in de oren. Maar dan speelt de hulp thuis of via de huisarts wel een grote rol mee op weg naar herstel.

Duidelijkheid en zekerheid, dat hebben we nodig, ook in deze coronatijd. Maar dat is er al ongeveer 14 maanden niet:

Wetenschappers: aerosolen spelen belangrijke rol bij besmetting coronavirus
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/237930 ... oronavirus

Piepkleine deeltjes in de lucht
Aerosolen zijn piepkleine deeltjes die minutenlang in een ruimte kunnen blijven hangen. Iedereen produceert aerosolen, onder meer door hoesten en niezen, maar ook door praten. Een aantal virussen, zoals mazelen, verspreidt zich juist sterk via die aerosolen. Voor covid was dat lange tijd niet duidelijk, maar nu lijkt het erop dat dit wel degelijk een mogelijkheid is.

Keihard bewijs voor de rol van aerosolen bestaat niet, erkent Bonn. "Maar er zijn een heleboel dingen die je kwantitatief niet kunt verklaren als je die aerosolbesmetting niet meeneemt."

Hoe groot de rol van aerosolen in de pandemie is, weten we nog niet. "Er zijn meer en meer modelstudies die aangeven dat het een belangrijk aandeel is." Hij noemt daarbij praktijkvoorbeelden, zoals besmettingen bij zangkoren of een restaurant in Guangzhou, waar vorig jaar mensen besmet raakten terwijl ze afstand hielden.

Aanpassen van het beleid
Wat betekent dit nieuwe inzicht voor de bestrijding van het virus? Volgens Bonn is dat duidelijk: "Ventileren, ventileren, ventileren."......maar nu lijkt het erop.

En misschien ook niet. Ik vind het wetenschappelijk niveau van deze 'ontdekking' nogal mager. Dat aerosolen een rol spelen is allang bekend, zelfs lang voor covid, maar ook deze wetenschappers kunnen niet aantonen hoe groot die rol is, maar er zijn kwantitatieve elementen die lastig te verklaren zijn en DUS zal het wel door aerosolen komen. Tsja...
Onderscheid maken tussen de buiten- en binnenruimte (wat in de meeste landen in de maatregelen wordt meegenomen trouwens) en ventilatie zijn zeker belangrijk, maar we moeten niet (weer) in de val trappen en denken dat als we de ramen open zetten er geen pandemie geweest zou zijn.
En we kunnen er wel weer een complottheorie over Big Pharma tegenaan gooien, maar de uitweg die zich echt heeft aangediend is prikken prikken prikken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma mei 03, 2021 5:16 pm 

Reacties: 2573
Bekeken: 45916


Rightnow schreef:
Geert van den Bossche zoals uitgelegd door Varovani: https://newtube.app/user/yandex/fxw9MfM

Hij zegt dat vaccinatie het virus meer dodelijk zal maken, en dat vaccinatie tegen toekomstige virussen ons juist weerlozer maakt, zo begrijp ik.

Echter, wat zeker is voor mij is dat de top-experts de vaccin-werking onvoldoende begrijpen. You lose every protection against any coronavirus variant. Please use the right vaccine at the right time. Duidelijk dat vaccinatie van gezonde mensen gevaarlijk wordt gevonden, en dat normale infectie beter zorg dat wij toekomstige virussen minder en minder snel doorgeven.

Nieuwe varianten floreren in landen waar het virus vrij rondgaat (Brazilie, India, GB) en niet in Nieuw-Zeeland of Australie waar volgens deze theorie (het virus 'probeert te overleven') dat juist zou moeten gebeuren. Het zou ook suggereren dat het virus een vorm van kuddeintelligentie heeft en 'de soort in stand wil houden' en begrijpt dat het maar beperkt kan overspringen. Plus er is de verkeerde aanname dat vaccineren het natuurlijke immuunsysteem zou onderdrukken terwijl vaccins het juist triggeren.
Hier een analyse van het verhaal van Geert van den Bossche.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma mei 03, 2021 3:25 pm 

Reacties: 2573
Bekeken: 45916


Raya schreef:
Rightnow schreef:
Je kunt maar beter heel goede redenen hebben voor vaccinatie. Bijwerkingen vertellen je iets over wat het met je lichaam doet. De frikandellen praatjes van Hugo de Jonge zijn afschuwelijk. Mensen die gevaccineerd zijn vertellen mij dat ze heel goed begrijpen dat niet iedereen zit te wachten op verplichte vaccinaties en dat ze onze zorgen begrijpen.

Het is goed te horen dat veel mensen over hun persoonlijke situatie heenkijkend proberen het grotere plaatje te zien!


Een vaccinatie moet de afweer prikkelen, zodat ze antistoffen aanmaken die het echte of actieve virussen kunnen herkennen en aanvallen.
Ik denk dat, naarmate je bijwerkingen heftiger zijn, het virus zelf ook veel harder zou toeslaan als je nog niet gevaccineerd was en je besmet zou raken.

Precies, bijwerkingen betekenen dat het vaccin zijn werk doet en dat het lichaam zich wapent tegen het virus. Je zou verwachten dat Rightnow, die zich hier voordoet als expert, deze basiskennis over vaccineren wel zou bezitten. :hum: We moeten zeker het grotere plaatje zien en niet blijven hangen dat als we elke dag een appel eten en het raam openzetten het virus aan ons huisje voorbij gaat. Het grotere plaatje is het succes van vaccineren zoals we dat in GB en de VS zien.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma mei 03, 2021 2:56 pm 

Reacties: 2573
Bekeken: 45916


Raya schreef:
kwaaisteniet schreef:
Eindelijk werd ik dan ook gevaccineerd. Dat werd zo langzamerhand wel tijd. Ik durfde familieleden niet meer aan te raken of te omhelzen en moest onnatuurlijke afstand bewaren. Enfin, met die 1e vaccinatie ging het wel goed. Dat was met mijn vrouw wel even wat anders. Ondanks dat ze al voor de 2e keer geprikt werd, kreeg ze van de rijksoverheid een brief dat ze nog steeds niet gevaccineerd was. De informatica lijkt niet helemaal op orde.
Ik heb nog nooit enige last ondervonden van welke vaccinatie dan ook.
Maar na een dag van deze corona inenting kreeg ik toch een pijnlijke bovenarm. Dat is wel gek. Hoe kan dat nu weer.
Over drie weken schijn ik minder bevattelijk te zijn voor het virus en misschien kan ik dan anderen ook niet besmetten. Althans, dat hoop ik dan maar.
Mijn Amerikaanse familie was over en die hadden allemaal hun prikken al gekregen dankzij de bijzondere inzet van hun president.
Hij pakt dat zeer voortvarend aan. Dat is andere koek dan het gesukkel van zijn voorganger.


Mijn 1e vaccinatie (Pfizer) leverde een pijnlijke prikplek op en lichte stijfheid van de geprikte arm. Was drie dagen later over en voel me gewoon als anders. Geldt als de meest voorkomende bijwerkingen.
De 2e moet nog komen.

De tweede levert gemiddeld wat meer bijwerkingen op heb ik begrepen, vaker meldingen van hoofdpijn, wellicht verhoging.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo mei 02, 2021 8:36 pm 

Reacties: 2573
Bekeken: 45916


Biertje schreef:
Enzo501 schreef:
HvR schreef:


Het is natuurlijk dom, maar wat is het alternatief ?

Urgente zorg is niet afgeschaald. Hoe dom de patienten ook zijn.
Ze nemen wel een bed in beslag, of worden na de operatie gelijk op straat gezet?

Geen idee. Ik ben geen arts, maar als je een been breekt of gehecht moet worden kun je gewoon bij ziekenhuizen terecht.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo mei 02, 2021 7:05 pm 

Reacties: 2573
Bekeken: 45916


De politie vergeet bij een feest bij de Arena met duizenden mensen, georganiseerd door Ajax, in te grijpen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo mei 02, 2021 2:25 pm 

Reacties: 2573
Bekeken: 45916


HvR schreef:
Biertje schreef:
Als de ziekenhuizen vol liggen is het dan wel verantwoord om jongeren op te nemen in een ziekenhuis omdat ze bierdoppen inslikken?

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... -drankspel


Het is natuurlijk dom, maar wat is het alternatief ?

Urgente zorg is niet afgeschaald. Hoe dom de patienten ook zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo mei 02, 2021 2:14 pm 

Reacties: 2573
Bekeken: 45916


PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:


En nu liggen al die oudjes op de IC, of hebben ze alleen last van lichte tot zware griepverschijnselen? In dat laatste geval zou ik me er niet druk om maken en snap ik de nieuwswaarde niet zo. Vroeger kwam het ook niet in het nieuws als een heel verzorgingstehuis griep had.

Gelukkig zijn ze inmiddels allemaal gevaccineerd daar, dus hebben ze slechts lichte verschijnselen. :ok:
Dat was een jaar geleden wel anders natuurlijk met dit 'griepje'.


Ben heel blij voor die mensen, en heel fijn dat het geen ingrijpende consequenties heeft, niet meer dan wat lichte verschijnselen.
Tegelijkertijd begrijp ik dan niet wat de nieuwswaarde is om dit groot te melden.

Mee eens.
Het is een beetje een sensatiebericht en antivaxxers kunnen ermee op de loop gaan.
Er zou meer nadruk moeten komen op de algehele situatie in de verzorgingstehuizen en de groepen waar velen gevaccineerd zijn en waar het aantal besmettingen en zeker de ernstige gevallen sterk zijn teruggebracht. :ok:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: zo mei 02, 2021 8:55 am 

Reacties: 2573
Bekeken: 45916


PeterJKH schreef:
Raya schreef:
Hume schreef:


Er zijn nog te veel wappies en te veel mensen die zich niet laten vaccineren.
In landen waar veel mensen zijn gevaccineerd ,zakt het aantal besmettingen een het aantal ziekenhuis opnames .

Wij krijgen nog de koningsdag piek en hopelijk kunnen we na half mei de maatregelen flink versoepelen.


Toch is er nu een zorgcentrum waar iedereen was ingeënt, waar een flinke uitbraak heeft plaatsgevonden.


En nu liggen al die oudjes op de IC, of hebben ze alleen last van lichte tot zware griepverschijnselen? In dat laatste geval zou ik me er niet druk om maken en snap ik de nieuwswaarde niet zo. Vroeger kwam het ook niet in het nieuws als een heel verzorgingstehuis griep had.

Gelukkig zijn ze inmiddels allemaal gevaccineerd daar, dus hebben ze slechts lichte verschijnselen. :ok:
Dat was een jaar geleden wel anders natuurlijk met dit 'griepje'.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: vr apr 30, 2021 1:13 pm 

Reacties: 2573
Bekeken: 45916


Raya schreef:
Hume schreef:
Biertje schreef:
De maatregelen werken niet, de besmettingen dalen niet . Want als de maatregelen wel zouden werken - met als gevolg dat het aantal besmettingen daalt - hoef je uit eindelijk toch geen maatregelen meer te nemen? Het gros mensen inclusief het kabinet denken dat het met 2 prikkies gedaan is. Vergeet dat maar.


Er zijn nog te veel wappies en te veel mensen die zich niet laten vaccineren.
In landen waar veel mensen zijn gevaccineerd ,zakt het aantal besmettingen een het aantal ziekenhuis opnames .

Wij krijgen nog de koningsdag piek en hopelijk kunnen we na half mei de maatregelen flink versoepelen.


Toch is er nu een zorgcentrum waar iedereen was ingeënt, waar een flinke uitbraak heeft plaatsgevonden.

Het virus kan nog overgebracht worden na vaccinatie, maar de verschijnselen zijn veel minder ernstig in dat geval. De besmettings/overlijdens cijfers in de verzorgingstehuizen en onder ouderen die zeggen genoeg over het succes van vaccineren. Het zijn natuurlijk wel dit soort verhaaltjes waar de antivaxxers snel mee op de loop gaan, waarbij dan veel informatie wordt weggelaten.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 23 [ Er voldeden 451 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling