Het is nu wo jun 23, 2021 10:42 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeed 1 resultaat aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Wie zal er moeten opstappen op basis van dit rapport?
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Wie zal er moeten opstappen op basis van dit rapport?

Geplaatst: zo mei 02, 2021 11:15 am 

Reacties: 375
Bekeken: 5595


PeterJKH schreef:
Raya schreef:
Hume schreef:


En waarom moeten wij al die dure directeuren betalen?


Omdat de overheid ons daartoe dwingt! Van een enkelvoudig loon kom je zelfs modaal niet meer rond. Dus moet de partner ook werken, als je die hebt. Anders zit je helemaal in de problemen als alleenstaande ouder.


De schuld voor het feit dat je van één inkomen niet of moeilijk rond kan komen, ligt niet alleen bij de overheid, maar ook bij alle emancipatiebewegingen die vrouwen hebben gehersenspoeld dat een baan buitenshuis te prefereren is boven een baan (huisvrouw) binnenshuis. En tóen eenmaal het wiel in beweging was, was het niet meer te stoppen. Ook kinderwelzijn is eraan opgeofferd, niet voor niets kampen steeds meer kinderen met gedragsproblemen sinds het normaal is geworden dat ze de hele dag lang ergens worden ondergebracht, behalve dat ze thuis mogen zijn. En ik maak me sterk dat ook het feit dat steeds meer relaties kapot gaan, mede te wijten is aan het feit dat er geen stabiele factor meer thuis is, dat ieder steeds meer zijn eigen weg zoekt. En maakt me geen bal uit of het een man of een vrouw is die huis en haard verzorgt, maar het is gewoon een belangrijke taak.

Mijn moeder was huisvrouw en was allerminst de "slaaf" van mijn vader. Integendeel. Mijn moeder beheerde alle financiën, regelde alle verzekeringen en bancaire zaken, en mijn vader kreeg braaf 25 gulden zakgeld per maand. Maar tegelijkertijd zorgde mijn moeder dat we allemaal thuis kwamen in een opgeruimd en schoon huis, waar rust was, en waar iedereen na zijn dagtaak (werk of school) een rustpunt vond. Dat is wel even wat anders dan na je werk nog even gauw-gauw kinderen uit de BSO plukken, thuiskomen waar de ontbijtboel nog op tafel staat (want in de ochtend geen tijd gehad om op te ruimen), er wellicht nog wat afwas op het aanrecht staat en shit, de was moet ook nog gedaan en de vloer van de huiskamer moet nog gezwabberd worden, en ondertussen moet er ook gekookt worden voor het avondeten, nou, dan doen we maar weer wat makkelijks dat in 10 minuten klaar is, enz.

Wie hadden dan een beter leven?

Annie M.G. Schmidt vertolkte het ooit zo: "We laten ons niets meer door de man dicteren! riepen de vrouwen. En gingen buiten de deur werken als stenotypiste"...


Gehersenspoeld nog wel. Nu laat ik je vertellen dat ik niet gehersenspoeld ben, maar gelukkig was ik een meisje dat op haar toekomt voorbereid was. Na mijn scheiding was ik niet afhankelijk van de bijstand maar kon ik goed voor mijn kinderen zorgen met een goede baan.
Je hebt wel een slechte voorstelling van zaken. Ik heb altijd gekookt, mijn dochter ko0okt of haar man kookt. Idem bij mijn 2 andere kinderen. Kinderwelzijn wordt helemaal niet opgeofferd, de kinderen vinden het leuk. Mijn kleinkinderen zitten 2x per week op een buitenschoolse opvang waar iedere 4 weken een andere sport beoefend wordt. En nu zit ten ze op tennis en judo. Dat vinden ze leuk. Mijn eigen kinderen zijn heel goed terecht gekomen. Ik heb een hele goede band met ze. Ook haar kinderen doen het goed op school.
Gelukkig maar dat jouw ouders dan een goed huwelijk hadden, anders was je moeder in de bijstand gekomen.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeed 1 resultaat aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling