Het is nu di mei 18, 2021 8:12 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 223 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: wo mei 12, 2021 7:04 pm 

Reacties: 3129
Bekeken: 139600


Lumiere schreef:
Biertje schreef:
Dat is nou precies het probleem. Als gas niet meer mag zal je met iets anders moeten komen en de vraag is uiteraard of dat wel haalbaar en betaalbaar is. En je zal toch eerst de omvang moeten vaststellen want over 1 pk gaat het niet .


En daar zijn ze dan ook druk mee bezig, hier wat tips, veel succes :ok:
TechniQ Energy ook weer zo'n 'prachtige' duurzame naam, je komt ze ook veel tegen in de wind- en zonhandel met tips, de één nog mooier dan de ander.

Maar eigenlijk zien we alleen maar geritsel en zijn die bedrijven, de politiek en overheidsbestuurders gezamenlijk cowboys geworden. Grond, grond, grond.... Google en boeren die klein zijn.

Vriendjespolitiek met miljoenendeals in Groningen na komst Google
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/238031 ... mst-google

Overheidsbestuurders in Noordoost-Groningen hebben door machtsmisbruik boeren gedupeerd bij de handel in grond, bedoeld voor een Google-datacentrum. Eén familiebedrijf is daarbij verrijkt met miljoenendeals.Boer Wiertsema wil alsnog miljoenen zien voor 'Google-grond'
https://www.rtvnoord.nl/nieuws/198835/B ... ogle-grond

Wiertsema kreeg in 2010 acht miljoen euro geboden voor zijn boerderij met grond. Die grond was nodig voor voor de uitbreiding van de Eemshaven, zo kreeg hij te horen.

Als Wiertsema niet akkoord zou gaan zou het havenbedrijf een onteigeningsprocedure starten. Hij kreeg het advies alvast uit te kijken naar een vervangend boerenbedrijf.

'Formaliteit'
In 2011 meldde havendirecteur Harm Post dat er een akkoord was bereikt met de Spijkster boer. Alles was in kannen en kruiken, op goedkeuring van het algemeen bestuur van Groningen Seaports.

Volgens Wiertsema bestempelde Seaports dat als 'een formaliteit'. 'Er werd zelfs met mijn vrouw in het huis gesproken over of de gordijnroedes wel of niet moesten blijven hangen.'

Garsthuizen
Maar een paar maanden later krijgt de boer te horen dat de deal toch niet doorgaat. En dat terwijl hij inmiddels een vervangend akkerbouwbedrijf in Garsthuizen heeft gekocht.

Wiertsema komt financieel in het nauw omdat hij dubbele lasten moet betalen, en besluit daarom zijn bedrijf in Spijk te verkopen aan een landbouwbedrijf in Bierum.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: vr mei 07, 2021 2:56 pm 

Reacties: 3129
Bekeken: 139600


Vooral het stuk onder 'Totaal de kluts kwijt' is het lezen waard.

Afbeelding

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: di mei 04, 2021 8:28 am 

Reacties: 3129
Bekeken: 139600


Hume schreef:
Lies schreef:
Toch gun ik de vesting Holland als grootverbruiker veel megagrote windmolens:

Tegenstanders windmolens teleurgesteld ondanks schrappen plannen bij IJburg
https://www.parool.nl/amsterdam/tegenst ... ~b543523a/

De op IJburg ontstane actiegroep Windalarm reageert allesbehalve enthousiast op het nieuws dat windmolens kort voor de kade van IJburg van de baan zijn. Windalarm blijft erbij dat windturbines van 150 meter niet in de buurt van woningen horen, dus ook niet in Noord of Zuidoost.

Na de schifting die wethouder Marieke van Doorninck (Duurzaamheid) heeft aangebracht in de mogelijke locaties voor windmolens rond de stad is de kans des te groter dat ze langs de A10-Noord komen of in het groen tussen Zuidoost, Weesp en Driemond. Ook daar zullen de windmolens terechtkomen binnen de anderhalve kilometer van woningen, de afstandsnorm die Windalarm voorstaat.

De dupe
Windalarm is teleurgesteld. ‘De minder weerbare wijken zoals bij Amsterdam-Noord, Zuidoost en Geuzenveld-Slotermeer lijken de dupe te worden,’ concludeert Windalarm. En ook daar is geen draagvlak, volgens Windalarm. De actiegroep zet de strijd tegen de windmolens daarom door.

IJburger Roel Schiffers is helemaal niet opgelucht nu windmolens op plekken dicht bij de Bert Haanstrakade van de baan zijn. “Als je alleen naar jezelf kijkt, valt het mee. Maar kijk je ietsje verder, dan komen ze nog steeds in het gebied.”

Hij doelt op het water van het IJmeer verder uit de kust van IJburg. Daar zijn windmolens een stap dichterbij gekomen nu het is aangewezen als voorkeursgebied, met mogelijk windturbines van 200 meter hoog. Ze zouden daar bovendien dicht bij het nieuwe Strandeiland komen, waar 8000 woningen staan gepland.En waarom geen glasplaten in het Vondelpark, die men nu zo graag plaatst aan de randen van Nederland? Zo begaan met de natuur en het klimaat zijn ze toch niet.

Vondelpark weer bezaaid met afval na een zonnige dag
https://www.at5.nl/artikelen/208573/von ... onnige-dag

Het was gisteren een mooie lentedag en dat is de ochtend erna weer goed te zien aan de hoeveelheid troep die bezoekers hebben achtergelaten. De laatste weken komt het vaak voor dat de afvaldienst van de gemeente lang bezig moet zijn om het park weer afvalvrij te maken.
Je hebt gelijk .
Ons land is niet alleen te klein voor zoveel varkens en kippen , maar ook voor zoveel windmolens en zonnepanelen.
Zonnepanelen kunnen op daken en windmolens kunnen op zee of op eilanden voorde kust.
Deze ambtenaar legt ons belastingbetalers (datgene dat geheel onderop ligt), uit dat dat niet gaat lukken:

‘Ik snap goed dat tegenstanders zeggen: zet die molens maar op zee. Alleen, daar redden we het niet mee’

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b0218f23/

Hij moet Nederland overtuigen van de noodzaak van windmolenparken op het vasteland. Hoe gaat Sandor Gaastra, directeur-generaal Klimaat en Energie, dat doen?

Niet makkelijk, wel nodig – met deze leuze is het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zaterdag een landelijke campagne begonnen om de donquichots van Nederland te overtuigen dat windmolens op land onmisbaar zijn voor het bereiken van de klimaatdoelstellingen. Verantwoordelijk voor de campagne, onder meer in landelijke dagbladen en online, is Sandor Gaastra, directeur-generaal Klimaat en Energie.

Dat het ministerie nu een campagne begint, voelt alsof de grote broer erbij gehaald moet worden om de tegenstand te overwinnen.

(...)

‘Veel mensen zeggen: zet die windmolens maar op zee. Dat snap ik goed. Alleen daarmee redden we het niet. Ik heb ook niet de illusie dat we iedere tegenstander overtuigen. Maar het helpt als mensen informatie krijgen en kunnen beoordelen hoe het grotere plaatje eruit ziet.’

Een mooi streven, maar grote groepen, ook met hart voor klimaat, die willen geen molens in de buurt. Nogmaals: hoe overtuigt u hen?

‘Ik hoop dat iedereen snapt dat je niet overal nee tegen kunt zeggen. We kunnen ook afspreken dat we minder energie gaan gebruiken. Dat we veel activiteiten niet meer doen. Dat we afscheid nemen van een deel van het bedrijfsleven. Dat we maximaal één auto per gezin voorschrijven. Dat we kleiner gaan wonen. Zolang we dat niet willen, moeten we de energie ergens vandaan halen. Hoe meer opties je afwijst, zoals wind op land en ook biomassa, hoe minder je overhoudt.’

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: za mei 01, 2021 9:03 am 

Reacties: 3129
Bekeken: 139600


Geld, het groeit duurzaam in een voedselbos en dan houden we ons allemaal weer rustig in het land waar verwoesting en compensatie met elkaar strijden.

Acht ton aan Europese middelen beschikbaar voor landelijk gebied Flevoland
https://denoordoostpolder.nl/artikel/11 ... oland.html

Succesvolle eindsprint
Het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB), het vervolg op het Plattelandontwikkelingsprogramma POP3, is met twee jaar uitgesteld en zal pas in 2023 starten. De Europese Unie heeft de lidstaten de mogelijkheid geboden om ter overbrugging de Leader-subsidie, onderdeel van POP3, met twee jaar te verlengen voor de jaren 2021 en 2022.
(...)
De projecten liggen prachtig verspreid over de provincie en de aard van de projecten is heel divers. Zo is er in het buitengebied van Almere een mountainbikeroute van ruim 60 km aangelegd, bij landgoed Roggebotstaete werd een beheer- en ontvangstruimte gebouwd, in Creil is een outdoor fitness park gekomen en in Emmeloord is een voedselbos aangelegd. Dit is een kleine greep uit de vele mooie projecten.Prachtige projecten verspreid over de provincie als doekje voor het duurzaam bloeden:

Commissie: Milieugevolgen komst groot datacenter niet compleet
https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/2 ... t-compleet

Het milieueffectrapport voor de komst van een groot datacenter in Zeewolde is niet compleet. Hierdoor zijn de gevolgen voor het milieu nog niet volledig in beeld. Dat meldt de Commissie voor de milieueffectrapportage in een advies over de inhoud van het rapport aan de gemeente Zeewolde en de provincie Flevoland.

Zeewolde en de provincie nemen de aanbeveling van de commissie over om pas een besluit te nemen over de komst van het datacenter als er een completer beeld is. Op bedrijventerrein Trekkersveld in Zeewolde moet een datacenter komen op een terrein van 166 hectare.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: vr apr 30, 2021 12:58 pm 

Reacties: 3129
Bekeken: 139600


Alles kan, zolang je zelf maar geen last hebt van een magnifiek schouwspel van duurzaamheid:

‘In de lege polder van Flevoland is ruimte voor duizenden windmolens’
https://www.volkskrant.nl/columns-opini ... ~b13eb730/

Ruim een kwart eeuw geleden reed ik door Californië en ineens, in de verte, ontpopte zich het mirakel van een ongelooflijke hoeveelheid windmolens, die bij het naderen en passeren steeds van perspectief ten opzichte van elkaar wisselden.

Dat gaf een magnifiek schouwspel. Voor het eerst in mijn leven zag ik zo een choreografie van pilaren, die als visueel cadeau ook nog draaiende wieken hadden. Dat beeld heeft me niet meer losgelaten.

Ik moest eraan denken bij het rijden door Flevoland. Daar, in die lege polders, is ruimte te over voor duizenden windmolens. Geen huis is er te bekennen, dus geen bewoners die last kunnen hebben van het geluid en de draaiende bewegingen van de molens.

Als we Flevoland vullen met windmolens slaan we twee wiek­slagen in die ene klap. Het gaat ons ten eerste een overschot aan ­energie opleveren, zonder lastige bij-verschijnselen.

Ten tweede: we moeten toegeven dat Flevoland niet moeders mooiste is. Door de polders te verrijken met vele honderden windmolens wordt dat weidse landschap ineens een wonder van schoonheid. Zoiets als de eindeloos verspringende perspectieven van de ongeveer duizend marmeren zuilen in de Mezquita van Cordoba, maar dan in het heel groot en in de open lucht, in Flevoland.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: vr apr 30, 2021 9:45 am 

Reacties: 3129
Bekeken: 139600


We leven in een gekke wereld en het beste voor de gezondheid is..... blijven lachen:

Overijverige inhuurkracht vernielt kunstige groene trap van 2,5 ton: 'Drie jaar mee bezig geweest'
https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/217314 ... weest.html

En hier in Groningen hoopt men ook dat iets verdwijnt door wegbranden:

Raad Midden-Groningen is unaniem: turbines windpark N33 moeten 's nachts worden stilgezet
https://www.dvhn.nl/groningen/Raad-Midd ... 10239.html

De gemeente Midden-Groningen moet handhavend optreden tegen de knipperende witte verlichting op de turbines van windpark N33, die bovendien laagfrequent geluid produceren. De voltallige gemeenteraad wil dat de turbines tussen tien uur ‘s avonds en zes uur ‘s ochtends worden stilgezet.
(..)
‘Ernstige overlast voor aanwonenden’
,,Het Ministerie van Economische Zaken is voornemens het inpassingsplan aan te passen aan de huidige situatie’’, zei Ploeger. ,,Een dergelijk traject zal zeker enige maanden of meer bedragen. Inmiddels komen er veel klachten van aanwonenden over laagfrequent geluid. Daarnaast producerende windturbines geluiden en trillingen waarvan de oorzaak nog niet is achterhaald met als gevolg ernstige overlast voor aanwonenden met voor velen forse gezondheidsklachten.’’

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo apr 25, 2021 10:37 am 

Reacties: 3129
Bekeken: 139600


Jammeren doen ze in Amsterdam zag ik gisteren aan het eind van het 8 uur journaal gisteren: https://www.npostart.nl/nos-journaal/24 ... W_04820347

Naast de oplossing 'functie elders' gaan we over naar plaatsing elders, want GroenLinks is overal voor, maar je moet van duurzaamheid zelf geen last hebben.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: do apr 22, 2021 10:29 am 

Reacties: 3129
Bekeken: 139600


Toch gun ik de vesting Holland als grootverbruiker veel megagrote windmolens:

Tegenstanders windmolens teleurgesteld ondanks schrappen plannen bij IJburg
https://www.parool.nl/amsterdam/tegenst ... ~b543523a/

De op IJburg ontstane actiegroep Windalarm reageert allesbehalve enthousiast op het nieuws dat windmolens kort voor de kade van IJburg van de baan zijn. Windalarm blijft erbij dat windturbines van 150 meter niet in de buurt van woningen horen, dus ook niet in Noord of Zuidoost.

Na de schifting die wethouder Marieke van Doorninck (Duurzaamheid) heeft aangebracht in de mogelijke locaties voor windmolens rond de stad is de kans des te groter dat ze langs de A10-Noord komen of in het groen tussen Zuidoost, Weesp en Driemond. Ook daar zullen de windmolens terechtkomen binnen de anderhalve kilometer van woningen, de afstandsnorm die Windalarm voorstaat.

De dupe
Windalarm is teleurgesteld. ‘De minder weerbare wijken zoals bij Amsterdam-Noord, Zuidoost en Geuzenveld-Slotermeer lijken de dupe te worden,’ concludeert Windalarm. En ook daar is geen draagvlak, volgens Windalarm. De actiegroep zet de strijd tegen de windmolens daarom door.

IJburger Roel Schiffers is helemaal niet opgelucht nu windmolens op plekken dicht bij de Bert Haanstrakade van de baan zijn. “Als je alleen naar jezelf kijkt, valt het mee. Maar kijk je ietsje verder, dan komen ze nog steeds in het gebied.”

Hij doelt op het water van het IJmeer verder uit de kust van IJburg. Daar zijn windmolens een stap dichterbij gekomen nu het is aangewezen als voorkeursgebied, met mogelijk windturbines van 200 meter hoog. Ze zouden daar bovendien dicht bij het nieuwe Strandeiland komen, waar 8000 woningen staan gepland.En waarom geen glasplaten in het Vondelpark, die men nu zo graag plaatst aan de randen van Nederland? Zo begaan met de natuur en het klimaat zijn ze toch niet.

Vondelpark weer bezaaid met afval na een zonnige dag
https://www.at5.nl/artikelen/208573/von ... onnige-dag

Het was gisteren een mooie lentedag en dat is de ochtend erna weer goed te zien aan de hoeveelheid troep die bezoekers hebben achtergelaten. De laatste weken komt het vaak voor dat de afvaldienst van de gemeente lang bezig moet zijn om het park weer afvalvrij te maken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: vr apr 16, 2021 2:12 pm 

Reacties: 3129
Bekeken: 139600


Ondertussen in China: China to start building Hualong Two nuclear reactor in 2024
https://www.nasdaq.com/articles/china-t ... 2021-04-14

Construction of the Hualong Two reactor will take four years to build, said Cao Shudong, CNNC vice general manager, at a nuclear forum in Beijing on Wednesday, instead of the average five years it takes for Hualong One units.

Construction costs will drop by about a fourth to 13,000 yuan ($1,990) per kilowatt (kW), from 17,000 yuan per kW with the Hualong One design, he said.Goedkoop en snel, kijk je toch met verbazing naar in dit landje op zoek naar grond, en waar door denken, vergunningen en inspraak de kosten alleen maar oplopen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo apr 11, 2021 5:40 pm 

Reacties: 3129
Bekeken: 139600


Lancelot schreef:
Lies schreef:
Duurzaam, diertjes en boeren die volgens Nijpels het land bezetten:

Hoofddocent Milieurecht Arie Trouwborst: 'Olifant, leeuw en hyena horen in Europese natuur'
https://www.rtvoost.nl/nieuws/1534753/H ... ese-natuur

Olifanten, leeuwen, hyena's horen volgens Universitair hoofddocent Milieurecht Arie Trouwborst bij natuurherstel als je het juridisch bekijkt. "Je moet bepalen wat het laatste gezonde, natuurlijke ecosysteem is en op basis daarvan moet je de natuur herstellen."

En dat betekent volgens Trouwborst dat je gaat kijken naar welke dieren hier leefden, voordat de mens de natuur naar zijn eigen hand ging zetten. "Het is niet zo'n heel raar idee, hoor", zegt hij in het Radio Oost-programma Groot Onderhoud. "Veel Europese landen vinden dat in 2030 30% van het landoppervlak natuur moet zijn. Maar dan is de grote vraag: hoe gaat die natuur eruit zien? 10.000 jaar geleden liepen hier grote hoefdieren zoals je in Afrika ziet en leefden roofdieren als de leeuw en de gevlekte hyena hier."Ik denk dat jij Trouwboot verkeerd interpreteert door de olifant in je stelling te betrekken. Trouwboot zegt dat er 10.000 jaar geleden in Europa leeuwen en hyena leefden, en grote hoefdieren die in Afrika leefden. Bovendien de leeuwensoort die in Europa leefde is inmiddels uitgestorven. Dat wil zeggen dat er geen leeuwen meer zijn die van nature in Europa leefden.
Geef ze één vinger in het land waar we meehuilen met de wolven in het bos en waar wat duurzaam betreft sommigen terug moeten in de tijd .

Als vastzittende kat heb ik het gesprek beluisterd: https://www.rtvoost.nl/radio/programma/ ... ing/579257

Arie Trouwborst: 'Olifant, leeuw en hyena horen in Europese natuur' Grootschalig natuurherstel, ook de Habitatrichtlijn vraagt erom.

Zo nieuw is het niet in die kringen: Hoe dierentuinen ontstonden en hoe ze verder moeten: ‘Laat de leeuwen los in de Oostvaardersplassen’
https://www.volkskrant.nl/wetenschap/ho ... ~b86fdb74/

Van den Berg heeft wel een uitgesproken standpunt over de toekomst van de dierentuin: ‘Het experiment Oostvaardersplassen is finaal mislukt. Het is een miese, onverzorgde achtertuin in een vinexwijk. Mijn voorstel: handhaaf het waterdeel met vogelreservaat dat wel geslaagd is, en laat een paar goede tuinarchitecten van die miezerige vlakte een savanne maken. Laat er de leeuwen los, geef de olifanten er de ruimte van tien, twintig voetbalvelden – die is daar. Hekken erom, parkeerplaats erbij, en je hebt een prachtig project dat de ruimte krijgt die het nodig heeft.’

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo apr 11, 2021 1:14 pm 

Reacties: 3129
Bekeken: 139600


Duurzaam, diertjes en boeren die volgens Nijpels het land bezetten:

Hoofddocent Milieurecht Arie Trouwborst: 'Olifant, leeuw en hyena horen in Europese natuur'
https://www.rtvoost.nl/nieuws/1534753/H ... ese-natuur

Olifanten, leeuwen, hyena's horen volgens Universitair hoofddocent Milieurecht Arie Trouwborst bij natuurherstel als je het juridisch bekijkt. "Je moet bepalen wat het laatste gezonde, natuurlijke ecosysteem is en op basis daarvan moet je de natuur herstellen."

En dat betekent volgens Trouwborst dat je gaat kijken naar welke dieren hier leefden, voordat de mens de natuur naar zijn eigen hand ging zetten. "Het is niet zo'n heel raar idee, hoor", zegt hij in het Radio Oost-programma Groot Onderhoud. "Veel Europese landen vinden dat in 2030 30% van het landoppervlak natuur moet zijn. Maar dan is de grote vraag: hoe gaat die natuur eruit zien? 10.000 jaar geleden liepen hier grote hoefdieren zoals je in Afrika ziet en leefden roofdieren als de leeuw en de gevlekte hyena hier."

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo apr 11, 2021 12:45 pm 

Reacties: 3129
Bekeken: 139600


Lumiere schreef:
Biertje schreef:
de uitstootrechten voor de industrie wordt geheel betaalt door de burger. .


Ja logisch, de industrie is in bezit van burgers, de industrie heeft burgers in dienst en burgers gebruiken de producten van de industrie. Logisch dat de burger dan ook uiteindelijk de rekening betaald :ok:
Als de burger wil bestaan of voortbestaan op de manier als nu de verdienmodellen lopen moet je het dan hebben over meer of minder vee? Want het onderstaande lezend zijn wij zelf het vee, omdat we bij alles aan het plafond zitten. En nieuwe verdienmodellen, het klinkt zo mooi, zijn er nog niet. We zijn aan het gokken, omdat we niet meer gewend zijn aan het gegeven dat het leven wreed is.

'Agrarische geschiedenis van West-Europa 500-1850' - Bernard Slicher van Bath
https://www.landwijzer.be/inspiratie/de ... licher-van

'Bijdragen tot de agrarische geschiedenis' - Bernard Slicher van Bat
https://www.landwijzer.be/inspiratie/de ... r-van-bath

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo apr 11, 2021 9:29 am 

Reacties: 3129
Bekeken: 139600


HvR schreef:
Lancelot schreef:
Raya schreef:
In Nederland worden de problemen niet opgelost maar tot handel gemaakt.

We geven iedereen het recht een bepaalde hoeveelheid afval te produceren en laten die rechten onderling verhandelen. Niemand die vervolgens meet of iemand die CO2 rechten heeft verkocht, vervolgens zelf ook minder CO2 uitstoot. Of Stikstof. Handel is handel. De natuur en het klimaat verdienmodellen.


Toch zie ik hier ook wel toekomst in voor dichtbevolkte en rijke landen als Nederland. Doelstelling is de wereldwijde CO2 uitstoot te verminderen. Als wij dat braaf doen in Nederland heeft dat grote impact op onze landbouw en bouw. Stel nu dat Nederland op alle daken in Cairo, waar 21 miljoen mensen leven, miljoenen zonnepanelen plaatst. Dat moet volgens mij een enorm effect hebben op de milieu en CO2 conditie van die stad. Als wij dat dan mogen verrekenen op zodanige manier dat onze boeren volop kunnen blijven boeren en onze bouwers volop kunnen blijven bouwen is het volgens mij een win-win situatie voor iedereen.


Met je eens maar dan zou het logisch zijn wanneer we eerst collectief onze eigen daken allemaal zouden voorzien van zonnepanelen.

Die zogenaamde zonneweides waarbij goede grond wordt volgeplempt en afgedekt zijn volstrekt onlogisch en als particulier is de terugverdientijd van een dergelijke investering die ik moet doen me veel te lang. Ergo: het huidige concept klopt van geen kant, laten we dat vooral niet naar Cairo exporteren.
De dag beginnen met het programma Vroege Vogels doet je beseffen dat natuur en landbouw tegen elkaar worden uitgespeeld, terwijl het één is. Ik zie in mijn omgeving en door mijn weidse blik de molens uitstrekken, hoe hoger hoe 'mooier' de lucht 's avonds met rode lichten worden gekleurd, overdag knipperen ze wit, dan lijkt het alsof het in de verte licht bliksemt. Men wil hier en daar nu wat recreatiegebiedjes ter compensatie inrichten, maar hoe voel je je als recreant dacht ik gisteren rijdend langs die reuzen met 's avonds zo'n fel rode neus en links en rechts akkerland met zonnepanelen.....

Groen wordt ingeruild voor grijs, zei de partij BBB bij Op1: Ed Nijpels en Caroline van der Plas over de verdeling van de landbouwgrond. Ed Nijpels die de cijfers niet op orde heeft, maar niet durft te zeggen waar het hem werkelijk om gaat....GROND, want boeren bezetten het land.

https://www.npostart.nl/ed-nijpels-en-c ... V_16487438


Tristate City = Intensieve Mensenhouderij
https://www.interessantetijden.nl/2020/ ... nhouderij/

Voor Blue Tiger leg ik uit wat de rol van jaarlijks met 164 miljoen euro gesubsidieerde milieuclubs is, bij het groen wassen van de verdere be- en verbouwing van Nederland.

De UBO’s (Ultimate Beneficiary Owners) van de pensioenfonds-, private equity en vastgoedmaffia als Clemens Brenninkmeijer (Medevco, 7.1 miljard euro vastgoed) en de VNO-NCW (Cees Oudshoorn) willen de laatste restanten van het mooie traditionele Nederland verbouwen tot Intensieve Mensenhouderij. Dat noemen ze Tristate City.

Een stadstaat waar het platteland tot energieplantage is van de stad, en bouwgrond voor ‘duurzame’ dichtgeïsoleerde woonkazernes (‘Parijs-proof’) voor het belastingvee, de Human Resources van de onderneming die Nederland is, de Koninklijke Oligarchie BV. Zonder vrije uitloopruimte.GROND voor de intensieve mensenhouderij, belangen en verdienmodellen. Dat spel zien we voor onze ogen afspelen, strooi met angst en we lopen in dezelfde pas mee.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: za apr 10, 2021 10:11 am 

Reacties: 3129
Bekeken: 139600


Raya schreef:
Lies schreef:
Tijd voor de Grote Her-ijk! Prima hoor, ik hou van uitdagingen, maar hoe hou je het betaalbaar. Bij al het wensdenken loop ik vast, bij de cijfertjes en de eigen handjes.

Aardappelrooien Drenthe
https://www.youtube.com/watch?v=QtGFTVacPMo

http://www.youtube.com/watch?v=QtGFTVacPMo

Nederland tweede landbouwexporteur? Het verhaal achter de cijfers
https://www.groentennieuws.nl/article/9 ... e-cijfers/

"De export van landbouwgoederen was in 2018 in totaal 94,5 miljard euro. Daarvan is 68,5 miljard euro van Nederlandse makelij en daar vallen ook bewerkte producten (bijvoorbeeld chocola) op basis van geïmporteerde grondstoffen (zoals cacaobonen) onder. De resterende 26 miljard euro is wederuitvoer van landbouwgoederen van buitenlandse makelij, waar niet of nauwelijks een bewerking van plaatsvindt in Nederland en waarvoor NL als toegangshaven (zowel over land, lucht en zee) fungeert voor het Europese achterland. Zou je de exportpositie van NL bepalen op enkel de export van Nederlandse makelij, dan zou deze heel kunnen anders zijn. Omdat we niet weten hoeveel wederuitvoer er is in landen als VS en Brazilië, kunnen we daar niets over zeggen!"
Betaalbaar is niet alleen een kwestie van kostprijs, maar ook van inkomen.
De lonen zijn al 40 jaar fors achtergebleven en voor grote bedrijven die nog steeds flink winst maken is corona het nieuwe argument om de lonen niet te verhogen.

Daarbij vergt opvoeren van productie veelal ook meer investeringen en onderhoud met zich mee. Die ook weer terugverdiend moeten worden. Ik denk dat er een paar slimme mensen zonder oogkleppen op moeten kijken naar de verdienmodellen.
En waar vind je mensen die het zonder creatief boekhouden kunnen presenteren in deze 'duurzame' tijd, waardoor ook wij er weer chocola van kunnen maken (export Landbouw Nederland, maar geen cacaoboom te vinden.)?

‘Nieuw stikstof-infarct in de maak’
https://pointer.kro-ncrv.nl/nieuw-stiks ... in-de-maak

Uitstootcijfers: geen chocola van maken
Bij veel projecten is het onduidelijk hoe groot de oude vervuilingsrechten eigenlijk zijn.

Een van de fabrieken waar dat nu speelt, is de cacao-fabriek Olam in Koog aan de Zaan. Er worden daar cacaobonen gebrand. Daarbij komt (veel) ammoniak vrij.'Gesubsidieerde Nederlandse zonneparken opgebouwd uit 'foute' Chinese panelen'
https://nos.nl/artikel/2375837-gesubsid ... nelen.html

T.z.t. komen we er achter dat ‘duurzaamheid’ meer is dan enkel CO2 reductie in dit landje, handel en belangen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: di apr 06, 2021 10:22 am 

Reacties: 3129
Bekeken: 139600


Tijd voor de Grote Her-ijk! Prima hoor, ik hou van uitdagingen, maar hoe hou je het betaalbaar. Bij al het wensdenken loop ik vast, bij de cijfertjes en de eigen handjes.

Aardappelrooien Drenthe
https://www.youtube.com/watch?v=QtGFTVacPMo

http://www.youtube.com/watch?v=QtGFTVacPMo

Nederland tweede landbouwexporteur? Het verhaal achter de cijfers
https://www.groentennieuws.nl/article/9 ... e-cijfers/

"De export van landbouwgoederen was in 2018 in totaal 94,5 miljard euro. Daarvan is 68,5 miljard euro van Nederlandse makelij en daar vallen ook bewerkte producten (bijvoorbeeld chocola) op basis van geïmporteerde grondstoffen (zoals cacaobonen) onder. De resterende 26 miljard euro is wederuitvoer van landbouwgoederen van buitenlandse makelij, waar niet of nauwelijks een bewerking van plaatsvindt in Nederland en waarvoor NL als toegangshaven (zowel over land, lucht en zee) fungeert voor het Europese achterland. Zou je de exportpositie van NL bepalen op enkel de export van Nederlandse makelij, dan zou deze heel kunnen anders zijn. Omdat we niet weten hoeveel wederuitvoer er is in landen als VS en Brazilië, kunnen we daar niets over zeggen!"

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: di apr 06, 2021 8:27 am 

Reacties: 3129
Bekeken: 139600


Duurzaam en onze inhoud van de portemonnee botsen met elkaar:

Files bij tanken in Duitsland
https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/169042 ... -Duitsland

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: di apr 06, 2021 8:00 am 

Reacties: 3129
Bekeken: 139600


Maar in de hele wereld denkt en wil men wel dat we duurzaam en ook goedkoop gevoed worden. Hoe bedrijven dat voor elkaar proberen te krijgen denken we als consument niet over na tijdens het kijken naar de volle schappen.

Opgegroeid in een omgeving waar ook door de jeugd na schooltijd de garnaal als bijverdienste gepeld moest worden komt bij mij de nostalgie naar boven. Tegenwoordig hebben kinderen naschoolse opvang en wij hadden een grote tafel vol garnalen die oud en jong moesten zien weg te werken. Tegelijk leerde je wat sociale vaardigheid was en de pure smaak van voedsel. En nu leven we in een tijd van 'Maar je moet toch wat', aan grote 'duurzame' tafels vol problemen.

Gevolg van lockdown: Noordzeegarnalen gepeld in Indonesië
https://www.rtvnoord.nl/nieuws/805048/G ... -Indonesie

Garnalenhandel Hendrikson in Zoutkamp heeft maandenlang Noordzeegarnalen laten pellen op het Indonesische eiland Sumatra, omdat er door coronamaatregelen te weinig pelcapaciteit in Marokko was.

'Ideaal is het natuurlijk niet', erkent directeur Onno Nienhuis van Hendrikson. 'Maar je moet toch wat. En bij gebrek aan beter is dit een oplossing om toch te kunnen pellen.'

Hendrikson koopt de Noordzeegarnalen op de klok in Lauwersoog. Normaal gesproken wordt het grootste gedeelte van die garnalen naar Marokko vervoerd om daar te worden gepeld in pelateliers, waar duizenden vrouwen aan het werk zijn. Daarna worden de garnalen teruggereden naar Nederland om via de tussenhandel in de koelvitrines van de supermarkt terecht te komen.

Ellenlange reis
Is een retourtje Marokko al een ommelandse reis, de trip heen en weer naar Indonesië is helemaal ellenlang. De garnalen, die in de Noordzee zijn opgevist, worden grofweg 10.000 kilometer verderop gepeld, om vervolgens dezelfde reis weer terug te maken voordat ze in Nederland of elders in Europa op een bord terecht komen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: ma maart 29, 2021 8:39 pm 

Reacties: 3129
Bekeken: 139600


Windmolens, mijn hemel kleurt 's avonds rood en door mijn vergezicht kilometers lang. Gelukkig val ik nog niet in de geluidshinder, alleen last gehad van een lamp waardoor we de lampen in de slaapkamer uit konden laten. Dat kreng hebben ze gedempt. Maar een dorp verder klagen inwoners steen en been over geluid en slapeloze nachten.

Zoals de omwonenden van Windpark Spui:

Omwonenden windpark zijn overlast zat
https://www.voorne-putten.nl/nieuws/alg ... 1ciye1vWo0

In 2015 is door een groep omwonenden van het windpark de Compensatie Plan Groep (CPG) opgericht met als doel een fatsoenlijke compensatie te krijgen en te zorgen dat er maatregelen genomen worden om het woongenot te behouden.

Sinds de ingebruikname van het windpark in april 2019 ervaren de omwonenden ernstige overlast. Rolluiken, dubbel glas en geluidswerende roosters hebben onvoldoende effect, bewoners kampen met gezondheidsklachten door slaapgebrek en sommigen zijn zelfs noodgedwongen verhuisd om de overlast te ontvluchten. Er is volgens de CPG geen enkel uitzicht meer op verbetering of extra inzet om de overlast verder te beperken. Een verzoek om vanwege de lockdown en de avondklok de windmolens bij ongunstige weersomstandigheden een aantal uren per dag stil te laten zetten, om zo de ervaren overlast te verminderen is volgens gedeputeerde Berend Potjer niet mogelijk. De exploitant van het windpark ziet geen mogelijkheden daartoe vanwege energieleveringscontracten en afspraken met de financiers.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: ma maart 29, 2021 9:22 am 

Reacties: 3129
Bekeken: 139600


Stel je zo'n kop in de krant van de toekomst eens voor: Timmermans, de Europese Unie, erkent schuld hongersnood Europeanen.

Londen erkent schuld Ierse hongersnood
https://www.trouw.nl/nieuws/londen-erke ... ~b7a3ace2/

De Britse socialistische premier Tony Blair heeft gezegd dat de Britten schuld dragen voor de hongersnood die 150 jaar geleden in Ierland woedde en daar een slachting aanrichtte onder de bevolking.

De rol van Groot-Brittannië tijdens de hongersnood is al generaties lang voer voor historici. Zeker is dat Londen, terwijl de Ieren crepeerden, voedsel bleef uitvoeren naar het buitenland.

“Degenen die toen in Londen regeerden zijn tegenover hun volk tekortgeschoten door achterover te blijven leunen toen een mislukte oogst uitliep op een grote menselijke tragedie. We moeten zo'n verschrikkelijke gebeurtenis nimmer vergeten”, zei Blair in een boodschap aan de organisatoren van een rockfestival in Ierland waarmee de hongersnood werd herdacht.

Toen tussen 1845 en 1851 de aardappelziekte de oogst van dit volksvoedsel deed mislukken, kwamen een miljoen van de zeven miljoen Ieren van de honger om. Nog twee miljoen emigreerden om aan dat lot te ontkomen, vooral naar de Verenigde Staten. Hét rampjaar was 1847.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: ma maart 29, 2021 9:02 am 

Reacties: 3129
Bekeken: 139600


HvR schreef:
Lancelot schreef:
Eén dwaas kan meer vragen stellen dan tien wijzen kunnen beantwoorden


Snap je nu ook waarom jij niet de antwoorden krijgt die je zoekt.... ? :mrgreen:
Hoe wijs zou Lancelot werkelijk zijn, omdat je pas dwaas bent als je niets vraagt. Kom je uit bij eerst voelen, dan denken.

Alles volgend in deze duurzame tijd hoop ik toch dat ze het eerst voelen wat loslaten. Hoewel het voor de discussie over minder mensen wel weer goed is :wink: .

Helaas hadden die Ierse boeren geen pesticiden
https://www.ewmagazine.nl/kennis/opinie ... n-228654w/

Op last van de EU moeten we pesticiden vaarwel zeggen omdat ze giftig zijn. Kom op zeg, ‘gif’ is chemofobie hippie-quatsch uit de vorige eeuw, schrijft Simon Rozendaal die merkt dat op de greens van zijn golfbaan de ballen alle kanten op stuiteren zonder pesticide.Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 12 [ Er voldeden 223 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling