Het is nu ma jun 21, 2021 3:55 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 249 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: ma jun 14, 2021 11:05 am 

Reacties: 3267
Bekeken: 142523


Lumiere schreef:
Lumiere schreef:
Bij het oplossen van problemen hebben we gewoon niks aan reactionairen zoals Baedeker, Biertje en HvR. Te druk om het probleem te ontkennen omdat het oplossen moeite kost en pijn doet, wat een watjes zijn het toch :snooty:


Wat leuk dat je meteen mijn stelling bewijst HvR :ok:


Er ligt een bal in de sloot, Lampie. Ga jij hem maar halen....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: ma jun 14, 2021 10:59 am 

Reacties: 3267
Bekeken: 142523


Lumiere schreef:
Dat is dan wel weer typisch HvR, in een situatie waarbij iemand verdrinkt denken dat het vooral slim is om niet te hulp te schieten. Bij het oplossen van problemen hebben we gewoon niks aan reactionairen zoals Baedeker, Biertje en HvR. Te druk om het probleem te ontkennen omdat het oplossen moeite kost en pijn doet, wat een watjes zijn het toch :snooty:


Wie verdrinkt er dan ?

Helemaal niemand. Alleen de sukkel die onnodig als eerste in de sloot springt en het zichzelf aandoet.... :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: ma jun 14, 2021 10:48 am 

Reacties: 3267
Bekeken: 142523


Lumiere schreef:
Biertje schreef:
laat zich graag leiden door sentimenten en modellen.


Dus zowel op maatschappelijk gevoel en wetenschap? Dat lijkt mij zeer gezond, voor reactionairen is wetenschap een vies woord vandaar dat ze klimaatverandering ontkennen :snooty:


Biertje schreef:
Als we willen verduurzamen zal elk land dat een industrie heeft daar aan mee moeten doen en dan wel in hetzelfde tempo. Dus niet hier moderne kolencentrales sluiten terwijl China er nog 300 gaar bouwen en nu Chinezen op de wereld gaat zetten.


Biertje doet mij denken aan de situatie waarbij iemand aan het verdrinken is en iedereen langs de kant naar elkaar zit te staren wie er eerst in beweging komt. :praattegendehand:


Biertje doet mij eerder denken aan de slimmerik die niet als eerste in de sloot springt....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo jun 13, 2021 11:40 pm 

Reacties: 3267
Bekeken: 142523


baedeker schreef:
PeterJKH schreef:
baedeker schreef:

Nou mooi toch, als je daar blij van wordt? Jammer dat je je ergert aan mensen om je heen die daar een andere afweging in maken. Want dan is toch een stukje van het plezier weer weg.
Nogmaals ik vind 10% van het autogebruik voor winkelen en boodschappen doen niet dramatisch.


Ik maak mijn eigen afweging. Volgens mij ben jij degene die loopt te wijzen.
En ja, dan vraag ik me af waarom mensen met de kraan open dweilen.
Wijzen is niet het goede woord. Maar toch doen veel mensen dat als ze worden aangesproken op eigen rol en verantwoordelijkheid. Want wijzen is makkelijk, dan wentel je de schuld af op een ander. En begrijp me goed, ik ben het er helemaal mee eens dat bedrijfsleven en overheid ook nog de nodige stappen te maken hebben. Maar mensen zelf zijn ook verdomde gemakzuchtig geworden, alles per auto, zelfs als de afstand maar een paar honderd meter is. Te lui om af te wassen, dus weer een machine. Al het gereedschap, zelfs al wordt het maar 1 keer per jaar gebruikt, moet "elektrisch" zijn. Een mobieltje van 2 jaar oud gooit men in de la als afgedankt, want er is een nieuwer model, niet dat het "oude" model niet deed wat je nodig had, maar tja, je moet toch de blits maken, en daarvoor moet je het laatste model hebben blijkbaar. Hopla.

Inderdaad: electrische afwasmachine, koelkast, oven, afzuigkap, tosti apparaat, mixer, broodrooster, magnetron, wasmachine, droger, grasmaaier, heggenschaar, onkruidverdelger, sensorverlichting, metaaldetector, boor, zaag, TV's, PC's, router, wifi versterkers, printer, mobieltjes, ipad, wii, camera, ventilatoren, luchtreiniger, föhn, en dan mis ik er waarschijnlijk een paar. Gemak dient de mens. Benzine auto op de oprit (10% winkelen en boodschappen). Open haard (ook handig voor als Poetin het gas afsluit). Lijkt me niet extravagant. Ik ben niet schuldig, voel me dat niet, en hoef dus ook niet af te wentelen. Als iemand de gouden kogel beweert te hebben om de kosten omlaag te brengen, dan wil ik dat wel horen. Maar als je me voor het milieu 2 kilometer wil laten fietsen voor een krat bier, dan verwijs ik je naar de Chinese kolencentrales.
:)


Precies dat.... De stad is hiervandaan ca drie kwartier lopen of tien minuten fietsen.... En dan ga ik naar Blokker en Hema en moet dan al dat nieuwe beddengoed, borden, glazen en een paar nieuwe kleren in een rugzak of fietstas mee naar huis nemen ?

Hou op, natuurlijk ga je dan met de auto en ik ben iedere keer weer verbaasd over het bedrag aan parkeergeld dat men mij durft in rekening te brengen. Als ik uberhaupt met mijn diesel nog mag komen waar ik wezen wil. Zullen we eens een beetje praktisch worden, ipv. ideologische flauwekul na te streven ? :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: do mei 27, 2021 7:46 pm 

Reacties: 3267
Bekeken: 142523


'T VELD - De veiligheidsregio’s en milieudiensten in Noord-Holland staan voor een nieuw probleem: bij een grote brand komt veel glas van zonnepanelen vrij. Afgelopen week brandden twee loodsen af bij een bollenbedrijf in Moerbeek. Op de daken lagen zonnepanelen. Na de brand lag de wijde omgeving vol stukjes blauw glas die met de rookwolken zijn meegevoerd.


https://www.nhnieuws.nl/nieuws/270943/w ... eudiensten

Zonnepanelen.... Ook zo fijn en 'goed' voor het milieu. :noo:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo mei 16, 2021 1:17 pm 

Reacties: 3267
Bekeken: 142523


Biertje schreef:
Welke VVD'er durft Rutte nog de waarheid te zeggen? 'Er is een ja-en-amen-cultuur ontstaan’
Mark Rutte deed zelfonderzoek. En daar had hij niemand bij nodig, vond hij. Het zegt iets over hoe weinig critici de VVD-leider nog om zich heen heeft.

Hans van Soest 15-05-21, 19:00 Laatste update: 15-05-21, 19:23
Half Nederland zat klaar om naar de zelfreflectie van de premier te luisteren maandagavond bij Nieuwsuur. En in dat interview zei Mark Rutte iets veelzeggends. Op de vraag van presentator Mariëlle Tweebeeke of Rutte ook aan iemand had gevraagd of hij nog op het juiste spoor zat, antwoordde de VVD-leider: ,,Dat niet.’’

Het zelfonderzoek dat Rutte de afgelopen weken doorliep, heeft hij helemaal alleen gedaan, bevestigen ook mensen uit zijn omgeving. Dus de leider van de grootste partij van het land ligt onder vuur en overlegt met niemand over wat hij aan zichzelf moet verbeteren? Het zegt iets over de onaantastbare positie die Rutte heeft verworven binnen de VVD.

,,Onverstandig’’, vindt Sandra Groeneveld, hoogleraar bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. ,,Het is altijd goed om over jezelf na te denken. Maar zonder kritiek van anderen word je niet opgefrist. En juist als leider die al zo lang aan de macht is, moet je daar alert op zijn.’’

Rutte is als een ceo die geen tegenmacht om zich heen heeft georganiseerd. Hij is nu veertien jaar leider van de VVD, waarvan tien jaar ook premier van het land. Zeker in het begin moest hij opboksen tegen de nodige criticasters binnen zijn partij. Zo moest hij in 2009 uren op de gang wachten toen het toenmalige partijbestuur aan het vergaderen was of de VVD nog wel met hem verder wilde. Moest hij onder druk van de fractie meermaals zijn ideeën over de koers bijstellen. Maar in de loop der jaren zijn veel stevige figuren om hem heen verdwenen. Ivo Opstelten is met pensioen, Halbe Zijlstra is weg, Edith Schippers vertrok en onlangs ook Klaas Dijkhoff.

Volgens VVD’ers is het niet zo dat er niemand over is die hem wel eens de waarheid zegt. Zo is zijn huidige politiek assistente Caroliene Hermans stevig, bezweren VVD’ers. En hij spart nog steeds wel eens met voormalig Alcatel-baas Ben Verwaayen over zijn toekomst. Maar de spoeling is wel dunner geworden. ,,In de fractie is er in elk geval bijna niemand meer die zijn vinger nog wel eens opsteekt’’, constateert een liberaal met enig gevoel van spijt.

Volgens Groeneveld lijkt het erop dat er iets is scheefgegroeid bij de VVD. Meer dan de helft van de VVD-Kamerleden is vervangen na de verkiezingen. ,,Een leider moet voldoende capabele mensen om zich heen verzamelen die hem van feedback kunnen voorzien. Al die nieuwe gezichten in de fractie ogen wel fris, maar zijn ze dat wel? Die mensen zitten op die plek dankzij Rutte. De ervaring leert dat zulke mensen zich minder vrij voelen om tegen hun leider te zeggen dat hij dingen verkeerd doet.’’


En dat terwijl Rutte zich opnieuw zal moeten uitvinden om zichzelf alsnog een afgang via de zijdeur te besparen. Dat vierde kabinet met zijn naam is er nog niet. Andere partijen willen dat hij laat zien dat hij is veranderd. Zijn bestuursstijl staat in het verdachtenbankje. Te veel conflicten worden bezworen door in beton gegoten afspraken die achter gesloten deuren worden gemaakt.

Voormalig VVD-Kamerlid Ton Elias klaagt al jaren dat zijn partij onder Rutte te weinig debat en kritiek organiseert. ,,Er is een ja-en-amen-cultuur ontstaan’’, vertelt hij. ,,De VVD is Rutte, Rutte en nog eens Rutte. Hij had meer mensen om zich heen moeten verzamelen die hem van weerwoord voorzien.’’

Niet dat Rutte zich als een monarch is gaan gedragen, benadrukt Elias. ,,Hij is echt een rare vogel, geeft niets om uiterlijk vertoon of bezit. Maar er is wel iets van Byzantinisme rond te troon ontstaan. Dat moet anders. Wie van de nog actieve VVD’ers is in staat om het Torentje in te lopen en zeggen: luister eens vriend! Zijlstra en Schippers konden dat, dat kon er echt hard aan toe gaan.’’


Hoogleraar psychologie Paul van Lange (Vrije Universiteit) wijst op het verschijnsel ‘groepsdenken’. ,,Wie lang in een rol zit, stelt veel gewoontes niet meer ter discussie. En dat geldt ook voor de groep om de leider heen. Zeker als iemand al zo veel heeft bereikt. Rutte heeft vier keer de verkiezingen gewonnen, dat is uniek. Dan moet je wel van heel goede huize komen om hem nog te adviseren. Als je vanaf het begin af aan met de leider hebt gewerkt, kan dat nog wel. Maar zeker als je nieuw bent, is de drempel hoog.’’

Rutte moet uitkijken dat hij niet in de val loopt waar andere politiek leiders in vielen. Wie lang aan de macht is, raakt losgezongen. Het patroon is vaak hetzelfde: steeds minder mensen om je heen durven je te zeggen dat het niet goed gaat.

Historicus Rutte weet als geen ander hoe het toenmalig PvdA-leider Joop den Uyl verging. Halverwege de jaren 80 was de magie uitgewerkt. Dat tweede kabinet-Den Uyl zou er niet meer komen, al hoopte hij zelf nog vurig van wel. Veel fractiegenoten wilden dat hij plaats maakte voor Jos van Kemenade, maar Den Uyl besloot aan te blijven. ,,We hadden tegen Joop moeten zeggen: zo kan het niet langer. Maar we konden dat niet opbrengen’’, zei toenmalig PvdA-Kamerlid Wim Meijer later.

Of Ruttes voorganger in het Torentje Jan Peter Balkenende die één verkiezing te lang door ging. De CDA-leider had drie verkiezingen op rij gewonnen. Maar in de aanloop naar de verkiezingen van 2010 voelden veel partijgenoten aan dat de kiezer hem beu was. ,,Na acht jaar wil je toch ook wel eens een nieuwe zomerjurk’’, probeerde CDA-Kamerlid Annie Schreijer-Pierik nog. Maar Balkenende werd herbenoemd. Overigens ook omdat niemand anders zich kandideerde.

In de jaren voorafgaand aan dat moment werd er in de CDA-fractie wel zachtjes geklaagd. Dat ze hun leider nooit meer zagen of spraken. Dat alles in dienst stond van het bestendigen van de macht. Dat Balkenende de binding met de rest van de partij verloren zou zijn. Niemand die het echter durfde dat hardop te zeggen.

Mark Rutte
Tjibbe Joustra vindt dat het niet moet worden overdreven. De voormalig topambtenaar schreef onlangs een boek over hoe leiders crises onder controle kunnen houden en schreef in het verleden mee aan het VVD-verkiezingsprogramma. ,,Rutte wordt omringd door heel veel mensen. En geloof me: hij krijgt zijn portie kritiek elke dag. Twee maal daags krijgt hij te horen wat hij allemaal fout doet: van de media en van de Tweede Kamer. Als je zo veel publiciteit krijgt, ben je echt wel in staat zelf conclusies te trekken.’’

Dat Rutte heeft erkend dat hij zelf ook onderdeel is van een te debat-smorende bestuurscultuur, is al een goed begin, vindt Joustra. ,,Dan ben je al een stap verder.’’ Zelf zei Rutte deze week in de Tweede Kamer dat hij begrijpt waar zijn drang vandaan komt om in achterkamertjes conflicten te beslechten. ,,Ik kom uit een gezin waarin we ongelofelijk ruzie konden maken en het dan weer helemaal bijlegden en waarin je altijd probeerde juist die persoonlijke verhoudingen goed te houden.’’ Hij gaf ook aan hulp nodig te hebben om niet in ‘de oude fout te vervallen’.

Elias heeft ook wel vertrouwen dat Rutte heeft ‘geïnternaliseerd’ wat er fout gaat. ,,Je zag het debat deze week ook kantelen. Dat vierde kabinet-Rutte, dat komt er wel.’’


https://www.ad.nl/politiek/br-welke-vvd ... ~a05f86b2/

Toch wel vreemd dat een topambtenaar - die nooit ontslagen kunnen worden, wat ze ook uitvreten - meent dat het allemaal wel meevalt. Omtzigt zit overspannen thuis door al die tegenwerking, maar het vall allemaal wel mee :leugens:

Wat niet klopt is dat Rutte heeft erkend dat hij onderdeel is van een debat-smorende cultuur, laat staan dat hij bereid is om stukken te verstrekken als Kamerleden daar om vragen.

Ik heb geen haast. Hoe langer het duurt des te zorgvuldiger gaat de formatie.


Fair point, well made.... :)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo mei 16, 2021 11:12 am 

Reacties: 3267
Bekeken: 142523


Lancelot schreef:
HvR schreef:
Lancelot schreef:


Beweer jij nu met droge ogen dat Rutte niet onze volgende premier wordt? :hardlachen:


Geen idee, maar het is op z'n minst opvallend dat het geen vanzelfsprekendheid (meer) is voor de leider van de grootste partij.

Zou je toch aan het denken moeten zetten.... Een paar leugens teveel. :rolleyes:


Oh, Rutte heeft zeker een flinke dreun opgelopen. Maar jouw stelling dat deze laatste dreun er een paar teveel zijn geweest is valt in de categorie wensdenken.


Nou, geen 'wens'.
Zoals ik eerder zei: hij is eenoog in het land der blinden, ik weet zo ook even niet wie het beter zou kunnen....

Maar voor mij heeft hij afgedaan, dat wel.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo mei 16, 2021 10:29 am 

Reacties: 3267
Bekeken: 142523


Lancelot schreef:
HvR schreef:
Lancelot schreef:


Nou, dat is niet helemaal waar wat je nu zegt (ik zeg verder niet dat jij een idioot bent of liegt hoor, al dat gescheld steeds hier op het forum). De meerderheid wantrouwt hem juist niet. Daarom zit hij er immers nog steeds.


Na het debat van 1 april is er niemand meer die Rutte gelooft en waarom men niet langer met hem wil samenwerken.

Dit is waarom de (in)formatie zo moeizaam verloopt en Rutte zich in allerlei bochten wringt en ineens begint te kletsen over 'radicale ideeen om het helemaal anders te gaan doen', die vervolgens weer een lege huls blijken te zijn....


Beweer jij nu met droge ogen dat Rutte niet onze volgende premier wordt? :hardlachen:


Geen idee, maar het is op z'n minst opvallend dat het geen vanzelfsprekendheid (meer) is voor de leider van de grootste partij.

Zou je toch aan het denken moeten zetten.... Een paar leugens teveel. :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo mei 16, 2021 10:23 am 

Reacties: 3267
Bekeken: 142523


Lancelot schreef:
HvR schreef:
Hume schreef:


Op de eerste plaats heb ik niet op de VVD gestemd.
En op de tweede plaats heb ik respect voor verkiezingen en de democratie.
Het is idioot dat de verliezers, de partijleider van de grootste partij met de meeste kiezers, weg sturen.
Jij bent blijkbaar een van die idioten.


Ook al heeft een enorm aantal idioten op de leugenaar gestemd, die jij hier constant loopt te verdedigen omdat eenoog nu eenmaal koning is, hij is niet de absolute leider en de meerderheid vertrouwt hem niet meer.

It is what it is....


Nou, dat is niet helemaal waar wat je nu zegt (ik zeg verder niet dat jij een idioot bent of liegt hoor, al dat gescheld steeds hier op het forum). De meerderheid wantrouwt hem juist niet. Daarom zit hij er immers nog steeds.


Na het debat van 1 april is er niemand meer die Rutte gelooft en waarom men niet langer met hem wil samenwerken.

Dit is waarom de (in)formatie zo moeizaam verloopt en Rutte zich in allerlei bochten wringt en ineens begint te kletsen over 'radicale ideeen om het helemaal anders te gaan doen', die vervolgens weer een lege huls blijken te zijn....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo mei 16, 2021 10:13 am 

Reacties: 3267
Bekeken: 142523


Hume schreef:
HvR schreef:
Hume schreef:


Vervuilers en vermogens veel meer belasten en werken moet veel minder belast worden.
Dat is de beste oplossing.


Maar jouw held leugenaar Rutte, die je hier zo hardnekkig verdedigt steeds, doet al tien jaar het tegenovergestelde....

Hoe zit dat dan, Hume ?


Op de eerste plaats heb ik niet op de VVD gestemd.
En op de tweede plaats heb ik respect voor verkiezingen en de democratie.
Het is idioot dat de verliezers, de partijleider van de grootste partij met de meeste kiezers, weg sturen.
Jij bent blijkbaar een van die idioten.


Ook al heeft een enorm aantal idioten op de leugenaar gestemd, die jij hier constant loopt te verdedigen omdat eenoog nu eenmaal koning is, hij is niet de absolute leider en de meerderheid vertrouwt hem niet meer.

It is what it is....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: zo mei 16, 2021 10:04 am 

Reacties: 3267
Bekeken: 142523


Hume schreef:
Biertje schreef:
Hume schreef:
Waarom moet de belastingbetaler de energietransitie van grote bedrijven betalen?
Laat de vervuiler meer belasting betalen.

De hoogovens en een groot deel van de andere installaties kunnen ook draaien op groene stroom en aardgas, waarbij de CO2-uitstoot wordt afgevangen en opgeslagen. Op iets langere termijn kan Tata Steel overstappen op waterstof als brandstof voor zijn installaties, vindt FNV. Met het plan wil de vakbond op korte termijn de uitstoot van CO2 en ook fijnstof aanpakken. Daarmee is de overlast voor de omgeving binnen vijf jaar 'voor het overgrote deel verleden tijd', aldus bondsbestuurder Roel Berghuis. Bovendien zouden er geen banen geschrapt hoeven te worden.

Het plan gaat uit van een investering van 1,4 miljard euro voor de vergroening. De bond verwacht niet dat het Indiase moederbedrijf dat nog uit wil geven aan het voormalige Hoogovens, nu de staalfabriek in IJmuiden te koop staat. ,,En daarom is de steun van de overheid hard nodig. De subsidie die nu naar CO2-opslag gaat, moet wat ons betreft ook kunnen worden ingezet in echte, structurele CO2-vermindering zoals wij die in ons plan benoemen.''
Tata Steel Nederland stelt zelf ook bezig te zijn met vergroening en had naar eigen zeggen ook al aan suggesties gedacht die FNV nu oppert.


https://www.topics.nl/fnv-tata-steel-mo ... jn-nieuws/


Maar dit is wel het plan van Rutte en Groen-Links: gratis groen stroom voor het grootbedrijf. Jij bent het daar volledig mee eens. Hume, je moet stoppen met een rad voor de ogen draaien.


Vervuilers en vermogens veel meer belasten en werken moet veel minder belast worden.
Dat is de beste oplossing.


Maar jouw held leugenaar Rutte, die je hier zo hardnekkig verdedigt steeds, doet al tien jaar het tegenovergestelde....

Hoe zit dat dan, Hume ?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: wo mei 12, 2021 10:56 am 

Reacties: 3267
Bekeken: 142523


Lumiere schreef:
Foei toch, een belediging, je hebt duidelijk geen argument :hardlachen:

Serieus echter: het is gewoon een feit dat als Baedeker roept 'nul resultaat' dat hij liegt. We hebben het over natuurkundige grootheden die zich uitdrukken in getallen achter de komma. Als je een beetje natuurkunde snapt en weet waar je het over hebt dan weet je dat, dat in het geheel geen 'nul' is. We hebben het over een stof die met 400 parts per miljoen (0.0004) er voor zorgt dat de temperatuur structureel stijgt met een paar graden. Dat klinkt niet veel totdat je beseft dat het gemiddelde verschil tussen nu en de ijstijd ook 'maar' iets van 10 graden is. Als je dus die graad wil voorkomen dan verdeel je de maatregelen over alle landen, als je 1 graad verdeeld over de gehele wereld dan is het nederlandse aandeel een klein getal en dat is logisch.

Baedeker liegt als hij stelt dat dit 'nu' is, zo simpel is het :ok:


Ik heb helemaal niks met natuurkunde. Ik zie wel dat het landschap en de economie kapot gaan en dat er ingezet wordt op zogenaamd duurzame bronnen die helemaal niet duurzaam zijn als je er objectief naar kijkt. Het is een gotspe om te denken dat het kleine NL, dat toch altijd al voorop wilde lopen en zichzelf vaker in de voet schoot, ook maar enige invloed heeft op het globale klimaat.

Met de rekeningen die op tafel liggen blijf ik liever praktisch ipv. te luchtfietsen en nog meer verplichtingen aan te gaan die klimatologisch niets opleveren maar wel NL op enorme kosten jagen en dus op achterstand zetten. Als er niks meer wordt verdiend, valt er uberhaupt niets meer te kiezen, laat staan te helpen....

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: wo mei 12, 2021 10:14 am 

Reacties: 3267
Bekeken: 142523


Lumiere schreef:
Benoemen Framen dat Baedeker liegt? Gewoon omdat het leuk is :ok:


Duidelijk, je bent echt een trol. :bye:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: wo mei 12, 2021 10:10 am 

Reacties: 3267
Bekeken: 142523


Lumiere schreef:
Baedeker zit weer eens te liegen :foei:

baedeker gecorrigeerd schreef:
Vorige ronde was het €1.000 miljard voor nul effect, een nodige reductie van de Nederlandse uitstoot wat getalsmatig op het grote geheel klein is, maar proportioneel en waar wij zelf als land onder de zeespiegel baat bij hebben


Waarom zijn reactionairen toch altijd zo leugenachtig? :hum:


Ja, waarom doe je dat eigenlijk steeds ? :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: di mei 11, 2021 7:16 pm 

Reacties: 3267
Bekeken: 142523


Lumiere schreef:
Foei toch een krachtterm, je zal wel weer geen argumenten hebben omdat je te dom bent om het te snappen :gniffel:

Het is heel simpel hoor, stel even voor dat biomassa 2 keer zoveel uitstoot als kolen. Dus zeg maar biomassa stoot per unit een waarde uit van '100' CO2 uit en kolen stoot per vergelijkbare unit '50' CO2 uit. Biomassa is echter onderdeel van de actieve koolstof kring, wat biomassa uitstoot, heeft het ook opgenomen en mits je er weer planten voor terug plaatst zal het dat ook weer opnemen, maar aan de andere kant zou de biomassa ook uit zichzelf al afsterven en CO2 uitstoten. Koolstof is een fossiele brandstof wat geen onderdeel uitmaakt van de actieve koolstofkring en dus enkel aan het systeem toevoegt.

Opname <-> Uitstoot = Resultaat

-100 <-> +100 = 0 CO2 Biomassa
0 <-> +50 = 50 CO2 koolstof

Oftewel voor het systeem is het beter om biomassa te gebruiken dan koolstof. Dit is uiteraard een oversimplificatie, maar daar komt het wel op neer.

QED :fluiten:


Blijf jij gerust nog even doen of een natuurlijk afbraakproces hetzelfde effect heeft als een fikkie....

ik zal het onthouden voor wanneer iemand me wil komen vertellen dat ik geen vuurtje meer mag stoken in de haard of in de tuin omdat dat slecht zou zijn voor het milieu. :)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: di mei 11, 2021 2:22 pm 

Reacties: 3267
Bekeken: 142523


De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft kritiek geuit op de plannen voor een biomassacentrale in Diemen. Thunberg maakt zich zorgen over een verhoogde CO2-uitstoot door de centrale van het Zweedse energiebedrijf Vattenfall.

Thunberg citeert op Twitter uit een onderzoeksartikel uit de Zweedse krant Dagens Nyheter over de plannen van Vattenfall: "Ieder jaar zullen meer dan 200.000 ton houten pellets worden verbrand in de geplande energiecentrale van Vattenfall in Diemen, Nederland. De investering maakt deel uit van de omschakeling van het bedrijf naar fossielvrij - maar dreigt in plaats daarvan te leiden tot een verhoogde uitstoot van kooldioxide."

Dagens Nyheter gaat in het artikel in op de duurzaamheidcampagne van Vattenfall, dat de ambitie heeft uitgesproken om binnen één generatie fossielvrij te zijn. Maar met het verbranden van pellets groeit de CO2-uitstoot nog meer dan bij kolenverbranding, luidt de conclusie.


https://nos.nl/artikel/2379980-klimaata ... -in-diemen

Zelfs Greta Thunberg begint het te snappen.

Nu het dwaallicht nog.... :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: za apr 24, 2021 1:35 pm 

Reacties: 3267
Bekeken: 142523


Van het gas af.... Nou gefeliciteerd: dat is dan voorlopig een stap vooruit en twee stappen terug.
Maar je hebt er vast een heel groen gevoel bij. :rolleyes:

Gelukkig staat kernenergie weer op de agenda, mede dankzij mijn bescheiden bijdrage.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: za apr 24, 2021 10:32 am 

Reacties: 3267
Bekeken: 142523


We mogen geen illegalen uitzetten, we mogen niet over kernenergie praten, boeren moeten maar lenen om hun bedrijf te beeindigen, we moeten met z'n allen maar betalen om van het gas af te komen....

Fijn, al dat soort maakbaarheidsidealen over de rug van anderen maar wat doe je zelf eigenlijk ?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: za apr 24, 2021 10:29 am 

Reacties: 3267
Bekeken: 142523


Naar verwachting tientallen boten varen vandaag mee in een protest tegen de komst van zeventien windturbines in Amsterdam. De boottocht over het IJmeer en de Noorder IJplas richt zich tegen de plannen van de gemeente om een aantal zoekgebieden aan te wijzen waar windenergie gewonnen mag gaan worden.

In het Klimaatakkoord uit 2019 is afgesproken dat Nederland vanaf 2030 meer duurzame energie op land moet opwekken. Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft de ambitie om een substantiële bijdrage te leveren aan dat klimaatdoel, met zo'n zeventien nieuwe windmolens. De gemeente heeft al een paar plekken op het oog voor grote windmolens, zoals in het IJmeer en bij de Noorder IJplas.

Maar de protestorganisatie Windalarm, bewoners en actiegroepen uit Amsterdam en omliggende gemeenten, vindt dat de geplande windmolens veel te dicht op bewoond gebied komen en bovendien veel te hoog zijn. Ook zeven volkstuincomplexen sluiten zich nu bij de actie aan. Honderden volkstuinders zijn bang dat de molens de rust en de natuur op de parken ernstige schade zullen toebrengen.


https://nos.nl/artikel/2378005-amsterda ... chade.html

Tot zover de Nimby's en Lampie.

Het zou om te lachen zijn als het niet zo hypocriet en treurig was.... :rolleyes:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Duurzaamheid is maar een verhaaltje én bedrog

Geplaatst: vr apr 16, 2021 3:24 pm 

Reacties: 3267
Bekeken: 142523


Lies schreef:
Ondertussen in China: China to start building Hualong Two nuclear reactor in 2024
https://www.nasdaq.com/articles/china-t ... 2021-04-14

Construction of the Hualong Two reactor will take four years to build, said Cao Shudong, CNNC vice general manager, at a nuclear forum in Beijing on Wednesday, instead of the average five years it takes for Hualong One units.

Construction costs will drop by about a fourth to 13,000 yuan ($1,990) per kilowatt (kW), from 17,000 yuan per kW with the Hualong One design, he said.Goedkoop en snel, kijk je toch met verbazing naar in dit landje op zoek naar grond, en waar door denken, vergunningen en inspraak de kosten alleen maar oplopen.


Ja, in China hebben ze geen wappies.... :rofl:
Sorteer op:  
Pagina 1 van 13 [ Er voldeden 249 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling