kwaaisteniet schreef:
We hebben meer invloed dan onze numerieke vertegenwoordiging doet vermoeden.
Verder hebben we de EU dringend nodig om als blok te kunnen opereren tegenover (economische) grootmachten als de VS, China, Japan en opkomende economische machten als India, Brazilië e.d.
We leven niet meer in de zeventiende eeuw.
Om allerlei andere zaken als het milieu, de migratie, evenwichtige (internationale) concurrentie e.d. zaken het hoofd te bieden kun je niet meer om de EU heen.
Zo groot als China of India zal de EU nooit worden.
Het gaat om samenwerking. Samenwerking in Europa, samenwerking met de rest van de wereld.
Met de ontegenzeggelijk gaande zijnde vorming van een superstaat EU, zal enkel de interne machtsstrijd toenemen. Er zijn steeds meer landen die zich verzetten tegen de als dictaten ervaren regels uit de EU. Schengen wordt gesierd met hoge hekken tussen landen om mensen buiten te houden. Rutte verklaart, dat Nederland, nu GB vertrekt, bezig is een nieuw blok te vormen tegen de As Berlijn-Parijs, n.b. met Merkel. Wie het nog begrijpt, mag het zeggen.
Die interne strijd mondt uit in steeds slechtere samenwerking.
We zijn cultureel te verschillend en met de geschiedenis van eeuwen, te wantrouwend naar elkaar. En ook best wel terecht, want als we niet wantrouwend hoefden te zijn, zouden Merkel en Macron niet voortdurend proberen hun goddelijke wil door te drukken in de EU.
Net als de muur, en de Sovjetunie, zal ook de EU vallen. Leiders kunnen van alles bedenken, maar als het volk niet wil, klapt het uiteindelijk weer uit elkaar.
We moeten ons beperken tot samenwerking.
Samenwerking tussen de Europese landen en landen daarbuiten, zonder een superstaat EU en omstreken te willen worden.