Het is nu di maart 31, 2020 12:27 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 2384 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 120  Volgende
Auteur Bericht
Bericht nummer:#1881  BerichtGeplaatst: wo okt 30, 2019 2:10 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 18367
Berichten: Intopic
Rightnow schreef:
Het staat of valt natuurlijk met de bewezen gezondheidsschade door kolencentrales. Als moderne kolencentrales zoals die nog in de Eemsmond was gepland, wel aan aanvaardbare normen voldoen, dan geldt natuurlijk dat ook voor nieuwe biomassacentrales op hun kleinere schaal.

Hebben de beleidsmakers dit in hun ecologische ijver, opgedreven door hun angst om niet hard genoeg te lopen terwijl de Planeet vergaat, even vergeten? Zodat ze uiteindelijk meer schade dan herstel hebben veroorzaakt?
Ik denk dat rendement een onderschat probleem is.

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#1882  BerichtGeplaatst: wo okt 30, 2019 6:01 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 54212
Berichten: Intopic
HvR schreef:
Biertje schreef:
Onderzoek: biomassa zorgt voor hogere uitstoot dan kolen
De ‘duurzame’ brandstof biomassa leidt zelfs tot meer uitstoot dan het vervuilende steenkool. Dat blijkt uit nieuw onderzoek in opdracht van het kabinet. Elektriciteit opwekken door hout te verbranden in een biomassacentrale levert 20 procent meer stikstof, fijnstof en broeikasgas op dan stroom uit een kolencentrale.

Annemieke van Dongen 30-10-19, 03:00
87
3
De verschillen met aardgas zijn nog groter. Zo levert het opwekken van warmte met biomassa (in de praktijk: het verbranden van hout) ongeveer twee keer zoveel stikstof op als het verbranden van gas, becijferde adviesbureau DNV GL in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Omdat de zorgen toenemen over de effecten van biomassa op de luchtkwaliteit, de volksgezondheid en de natuur, pleitten het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD eerder voor meer onderzoek.

Het vervangen van kolen door biomassa in de grote kolencentrales leidt tot ongeveer 5 procent meer uitstoot, blijkt uit het nog niet gepubliceerde onderzoek. De kolencentrales in Geertruidenberg en Eemshaven branden sinds kort deels op houtpellets. Uiteindelijk moeten ze voor 100 procent op biomassa gaan draaien.
Daarnaast worden in Nederland komende jaren meer dan 600 kleinere biomassacentrales en -installaties gebouwd, bleek onlangs uit een inventarisatie van deze krant.

Het kabinet beschouwt biomassa als een belangrijke duurzame energiebron die nodig is om de klimaatdoelen te halen en de gaskraan in Groningen dicht te draaien. Daarvoor is liefst 11,4 miljard euro subsidie gereserveerd.

Stikstof
De stikstofcommissie van Johan Remkes adviseerde het kabinet vorige maand om te stoppen met die subsidies voor het bijstoken van biomassa. Energiebedrijf RWE (dat 2,6 miljard euro subsidie ontvangt om biomassa te verbranden in zijn kolencentrales) noemde dat advies ‘bizar en onjuist’ omdat biomassa niet voor meer stikstof zou zorgen. De energiecentrales zijn uitgerust met filters die stikstof deels uit de rookgassen zuiveren voor ze de schoorsteen uit gaan. Daar valt echter wel wat op af te dingen, blijkt uit het nieuwe onderzoek. Het rendement van de centrales daalt omdat hout geen efficiënte brandstof is. Daardoor komt er volgens de onderzoekers meer uitstoot vrij om dezelfde hoeveelheid elektriciteit op te wekken.


In totaal stoten de grote kolencentrales in Nederland jaarlijks enkele miljoenen kilo's stikstof (stikstofoxiden en ammoniak) en ander fijnstof uit. De uitstoot van de honderden gespecialiseerde biomassacentrales en installaties die gepland zijn, komt daar nog bovenop. Voor die kleinere centrales gelden bovendien veel minder strenge uitstootnormen.


Verbranding van biomassa zorgt voor meer uitstoot van stikstof(oxiden, NOx) dan kolen en aardgas. (Kolom 3 is een kolencentrale die voor 100 procent op biomassa wordt gestookt, kolom 2 voor 30 procent. ) © DNV GL
,,Dit gaat leiden tot een fors hogere stikstofuitstoot. De stikstofuitspraak van de Raad van State heeft duidelijk gemaakt dat we al aan het plafond zitten van wat de natuur in Nederland kan hebben. Elke kilo extra stikstof uit biomassa zal dus door boeren, de bouw, het verkeer of maatregelen in de industrie moeten worden gecompenseerd’’, zegt Johan Vollenbroek van Mobilisation for the Environment, een van de milieuorganisaties die via de rechter de bouw van onder meer een grote biomassacentrale in Diemen probeert tegen te houden.

Biomassa geldt als duurzaam, omdat de CO2 die vrijkomt bij verbranding weer wordt opgenomen door nieuwe bomen die worden aangeplant. Daarom kunnen de kolencentrales beter op biomassa gaan draaien, volgens het kabinet.

De Europese koepel van wetenschappers stelde dit najaar echter dat biomassa niet duurzaam is. Doordat nieuwe bomen tijd nodig hebben om te groeien voor ze genoeg CO2 opnemen en de vraag naar biomassa momenteel gigantisch is, komt komende jaren een ‘koolstofbom’ vrij, waarschuwde wetenschapskoepel EASAC.


Gezondheid
Ook de Nederlandse GGD's maken zich zorgen over de effecten van biomassacentrales op de luchtkwaliteit. ,,Nu blijkt dat biomassa tot meer uitstoot leidt, moet het kabinet zich achter de oren krabben. In het belang van de volksgezondheid moet die uitstoot worden beperkt’’, zegt woordvoerder Arthur van Iersel van de overkoepelende GGD.


Het ministerie blijft erbij dat biomassa belangrijk is voor ‘het realiseren van de klimaatopgave’. Wel zijn er twee voorwaarden: het moet gaan om duurzame biomassa én op termijn moet biomassa zo weinig mogelijk worden gebruikt.


Martijn Katan
@martijnkatan
De stikstofuitstoot van een middelgrote electriciteitscentrale is op biomassa 21% hoger dan op kolen. Een grote biomassaketel voor stadsverwarming stoot bijna twee keer zoveel stikstof uit als één op gas. Dat staat in een ongepubliceerd rapport van het Min. van Infrastructuur.


https://www.ad.nl/binnenland/onderzoek- ... ~a152bfc9/


Niks nieuws.

We worden massaal bij de neus genomen met al die milieu-sprookjes....


EN we betalen er ruim € 11.000.000.000 van onze dure belastingcentjes voor en met kaalslag in onze bossen, parken en straten.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#1883  BerichtGeplaatst: wo okt 30, 2019 7:58 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 18367
Berichten: Intopic
Dus die twee centrales stoken met kolen en stoppen met die biomassa onzin is een stuk beter.

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#1884  BerichtGeplaatst: wo okt 30, 2019 8:25 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 54212
Berichten: Intopic
Yes!

Kunnen we die 11 miljard euro ook zinniger besteden.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#1885  BerichtGeplaatst: do okt 31, 2019 8:54 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo feb 02, 2014 4:10 pm
Berichten: 7892
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
Slim vraagje: als biomassacentrales die gestookt worden met houtpellets zo goed is voor het milieu waarom mag er dan niet massaal ingezet worden op stokken met houtpellets door de burgers? Waarschijnlijk antwoord van Jetten: dat is slecht voor het milieu. :luidlachen: :luidlachen: :luidlachen:
Kortom, vraagstukken over milieu en duurzaamheid zijn doorspekt met crony capitalism.

https://www.ad.nl/buitenland/boze-ameri ... ~a84b8eed/


Weet je wat slechts is voor het klimaat?
De slapende ambtenaren en regeringen van de afgelopen 20 jaar
Wie is er zo dom geweest om hout te gaan stoken in centrales?

Biomassacentrales stoten meer stikstof, fijnstof en koolstof uit dan een kolencentrale, berekent adviesbureau DNV GL. Het stoken van hout geldt als groene energieoplossing in het Klimaatakkoord, maar dat is nu onderuitgehaald.
Voor elk van de schadelijke stoffen is de uitstoot 20 procent groter, blijkt uit het onderzoek in opdracht van het ministerie van infrastructuur en waterstaat. In vergelijking met een aardgasgestookte centrale is de uitstoot van stikstof en koolstof voor biomassa zelfs twee keer zo hoog. De verklaring, schrijven de onderzoekers, is dat hout en houtblokjes (pellets) een inefficiënte brandstof zijn. Biomassacentrales moeten dus meer hout verbranden om dezelfde hoeveelheid energie op te wekken. Kolencentrales vullen met houtpellets, wat in Nederland steeds meer gebeurt, levert om die reden alsnog 5 procent meer uitstoot op.


https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuu ... ~bfce0d31/


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#1886  BerichtGeplaatst: do okt 31, 2019 2:29 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 6945
Berichten: Intopic
De gesubsidieerde groene gekkie sector is in Nederland vele malen groter dan in welk land ter wereld, en die zit sinds jaar en dag op schoot bij ambtenaren, regeringen en media. Hoe heeft die dit kunnen laten gebeuren?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#1887  BerichtGeplaatst: do okt 31, 2019 3:10 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo feb 02, 2014 4:10 pm
Berichten: 7892
Berichten: Intopic
baedeker schreef:
De gesubsidieerde groene gekkie sector is in Nederland vele malen groter dan in welk land ter wereld, en die zit sinds jaar en dag op schoot bij ambtenaren, regeringen en media. Hoe heeft die dit kunnen laten gebeuren?Dat is gebeurd, omdat regeringen Balkenende en Rutte zich veel te veel hebben bezig gehouden met moslims en terroristen.
Politici hebben zich te veel laten opjagen door Wilders.
Hierdoor zijn de basale zaken voor onze economie en toekomst in de la blijven liggen.
Van zwarte piet , Nexit en al die andere flauwe kul ,kunnen we niet werken, wonen en eten.
Holle vaten als Wilders en Baudet vullen geen gaten.
Laat Rutte eindelijk eens naar de wetenschap en de nieuwe technologie kijken ,want het gaat om onze toekomst.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#1888  BerichtGeplaatst: do okt 31, 2019 4:52 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 54212
Berichten: Intopic
Hume schreef:
baedeker schreef:
De gesubsidieerde groene gekkie sector is in Nederland vele malen groter dan in welk land ter wereld, en die zit sinds jaar en dag op schoot bij ambtenaren, regeringen en media. Hoe heeft die dit kunnen laten gebeuren?Dat is gebeurd, omdat regeringen Balkenende en Rutte zich veel te veel hebben bezig gehouden met moslims en terroristen.
Politici hebben zich te veel laten opjagen door Wilders.
Hierdoor zijn de basale zaken voor onze economie en toekomst in de la blijven liggen.
Van zwarte piet , Nexit en al die andere flauwe kul ,kunnen we niet werken, wonen en eten.
Holle vaten als Wilders en Baudet vullen geen gaten.
Laat Rutte eindelijk eens naar de wetenschap en de nieuwe technologie kijken ,want het gaat om onze toekomst.


Balkenende wilde de protesten tegen de megastallen etc afkopen, en Rutte is visieloos, volgens zijn eigen woorden.
Balkenende wilde grote massa landbouw- en veeteelt, voor een vet inkomen voor de grote boeren. En het was het CDA, die samen met de VVD startschoten gaf voor de grote privatiseringen.
Rutte maalt niet om moslims en de problemen die vluchtelingen en andere immigranten veroorzaken, want die wentelt hij toch af op de burgers. Rutte is er voor de grote bedrijfswinsten, uit te keren als dividend, zoveel mogelijk. Zelfs door het geven van miljarden subsidies aan die bedrijven. Winstwassen van belastinggeld, uit te keren als dividend.

Wilders en Baudet zijn er om protesten te kanaliseren. Protesten tegen het neoliberalisme waar diverse partijen zich toe hebben bekeerd.

Rutte zal nooit verder kijken dan de winstcijfers van de grote bedrijven. Vandaar dat Schiphol ondanks alle druk en negatieve rapporten, gewoon door mag groeien en uitbreiding krijgt met Lelystad. Vandaar ook dat ondanks de PFAS, gifgrond uit Belgie hier gewoon mag worden blijven vervoerd en gedumpt. Ondanks de negatieve rapporten over CO2 en stikstof van biomassaverbranding, gaat de subsidie daarvoor, ten bedrage van € 11,4 miljard gewoon door. Rutte is niet voor niets onzichtbaar de laatste tijd. Zo kunnen hem geen lastige vragen worden gesteld, en hoeft hij zich niet naar buiten te verantwoorden.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#1889  BerichtGeplaatst: do okt 31, 2019 8:57 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 6945
Berichten: Intopic
Hume schreef:
baedeker schreef:
De gesubsidieerde groene gekkie sector is in Nederland vele malen groter dan in welk land ter wereld, en die zit sinds jaar en dag op schoot bij ambtenaren, regeringen en media. Hoe heeft die dit kunnen laten gebeuren?
Dat is gebeurd, omdat regeringen Balkenende en Rutte zich veel te veel hebben bezig gehouden met moslims en terroristen.
Politici hebben zich te veel laten opjagen door Wilders.
Hierdoor zijn de basale zaken voor onze economie en toekomst in de la blijven liggen.
Van zwarte piet , Nexit en al die andere flauwe kul ,kunnen we niet werken, wonen en eten.
Holle vaten als Wilders en Baudet vullen geen gaten.
Laat Rutte eindelijk eens naar de wetenschap en de nieuwe technologie kijken ,want het gaat om onze toekomst.

Och germ, Markie Markie help ons.
:luidlachen:

Kom op zeg. Rutte doet precies dat wat de linkse partijen met hem hebben afgesproken: de ruil van multiculti en klimaatgekte tegen douceurtjes voor het grootbedrijf. Moet je niet komen miepen dat het bestuur aan alle kanten faalt, want daar heb je met de leugencultuur zelf voor gekozen.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#1890  BerichtGeplaatst: do okt 31, 2019 9:01 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma dec 17, 2012 12:38 am
Berichten: 7281
Berichten: Intopic
baedeker schreef:
Hume schreef:
baedeker schreef:
De gesubsidieerde groene gekkie sector is in Nederland vele malen groter dan in welk land ter wereld, en die zit sinds jaar en dag op schoot bij ambtenaren, regeringen en media. Hoe heeft die dit kunnen laten gebeuren?
Dat is gebeurd, omdat regeringen Balkenende en Rutte zich veel te veel hebben bezig gehouden met moslims en terroristen.
Politici hebben zich te veel laten opjagen door Wilders.
Hierdoor zijn de basale zaken voor onze economie en toekomst in de la blijven liggen.
Van zwarte piet , Nexit en al die andere flauwe kul ,kunnen we niet werken, wonen en eten.
Holle vaten als Wilders en Baudet vullen geen gaten.
Laat Rutte eindelijk eens naar de wetenschap en de nieuwe technologie kijken ,want het gaat om onze toekomst.

Och germ, Markie Markie help ons.
:luidlachen:

Kom op zeg. Rutte doet precies dat wat de linkse partijen met hem hebben afgesproken: de ruil van multiculti en klimaatgekte tegen douceurtjes voor het grootbedrijf. Moet je niet komen miepen dat het bestuur aan alle kanten faalt, want daar heb je met de leugencultuur zelf voor gekozen.

:hum: ja links is oververtegenwoordigd in dit kabinet

Is een baan bij defensie niks voor jou ?

https://wnl.tv/2019/10/31/defensie-onde ... te-zetten/

_________________
'This was the day an American president stood on foreign soil next to a murderous lying thug and refused to back his own country. Patriots need to stand up and reject the behavior of this president.'
James Comey Twitter 14:06 - 16 jul. 2018


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#1891  BerichtGeplaatst: do okt 31, 2019 9:05 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 6945
Berichten: Intopic
Einstein schreef:
baedeker schreef:
Hume schreef:
Dat is gebeurd, omdat regeringen Balkenende en Rutte zich veel te veel hebben bezig gehouden met moslims en terroristen.
Politici hebben zich te veel laten opjagen door Wilders.
Hierdoor zijn de basale zaken voor onze economie en toekomst in de la blijven liggen.
Van zwarte piet , Nexit en al die andere flauwe kul ,kunnen we niet werken, wonen en eten.
Holle vaten als Wilders en Baudet vullen geen gaten.
Laat Rutte eindelijk eens naar de wetenschap en de nieuwe technologie kijken ,want het gaat om onze toekomst.

Och germ, Markie Markie help ons.
:luidlachen:

Kom op zeg. Rutte doet precies dat wat de linkse partijen met hem hebben afgesproken: de ruil van multiculti en klimaatgekte tegen douceurtjes voor het grootbedrijf. Moet je niet komen miepen dat het bestuur aan alle kanten faalt, want daar heb je met de leugencultuur zelf voor gekozen.
:hum: ja links is oververtegenwoordigd in dit kabinet

Is een baan bij defensie niks voor jou ?

https://wnl.tv/2019/10/31/defensie-onde ... te-zetten/

Zo te zien maakt Ollongren school in het kabinet Klaver-I.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#1892  BerichtGeplaatst: do okt 31, 2019 9:50 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 54212
Berichten: Intopic
baedeker schreef:
Einstein schreef:
baedeker schreef:
Och germ, Markie Markie help ons.
:luidlachen:

Kom op zeg. Rutte doet precies dat wat de linkse partijen met hem hebben afgesproken: de ruil van multiculti en klimaatgekte tegen douceurtjes voor het grootbedrijf. Moet je niet komen miepen dat het bestuur aan alle kanten faalt, want daar heb je met de leugencultuur zelf voor gekozen.
:hum: ja links is oververtegenwoordigd in dit kabinet

Is een baan bij defensie niks voor jou ?

https://wnl.tv/2019/10/31/defensie-onde ... te-zetten/

Zo te zien maakt Ollongren school in het kabinet Klaver-I.


De partijbonzen van Groenlinks zijn ook al gevallen voor het neoliberale geld, net als die van D66.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#1893  BerichtGeplaatst: zo nov 03, 2019 2:45 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:02 pm
Berichten: 10144
Berichten: Intopic
https://www.nu.nl/277144/video/thunberg ... lling.html

Ik zeg: 'schaamteloos'.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#1894  BerichtGeplaatst: zo nov 03, 2019 11:15 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:26 pm
Berichten: 4444
Berichten: Intopic
Raya schreef:
baedeker schreef:
Einstein schreef:
:hum: ja links is oververtegenwoordigd in dit kabinet

Is een baan bij defensie niks voor jou ?

https://wnl.tv/2019/10/31/defensie-onde ... te-zetten/

Zo te zien maakt Ollongren school in het kabinet Klaver-I.


De partijbonzen van Groenlinks zijn ook al gevallen voor het neoliberale geld, net als die van D66.
Nee, dat heet tegenwoordig goud geld voor groen, wel handig om te weten:

Rob Jetten: Werk aan de winkel voor het kabinet. Urgenda & Parijs zijn niet onderhandelbaar. Dit gaat om schone lucht, schoon water, goud geld voor onze groene ondernemers en een planeet voor onze kinderen om op te leven. Het is tijd voor daden. Tempo, tempo, tempo!Een reactie op het artikel: Kabinet neemt extra maatregelen om klimaatdoelen wél te halen
https://nos.nl/artikel/2308571-kabinet- ... halen.html


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#1895  BerichtGeplaatst: zo nov 03, 2019 1:06 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:26 pm
Berichten: 4444
Berichten: Intopic
Groen ondernemen, opbouwen en afbreken?

Entstehung des Windparks Ahrensfeld Wittefeld in Bramsche
https://www.youtube.com/watch?v=AJYpdXHNfQA250 Hektar Wald für ein Windrad zerstört
https://www.youtube.com/watch?v=3WaJRc36rlMDemontage und Recycling von Windenergieanlagen
https://www.youtube.com/watch?v=Phm7xh1 ... e=youtu.beEn nu vooruit....tempo, tempo, tempo!!


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#1896  BerichtGeplaatst: zo nov 03, 2019 1:32 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di apr 01, 2014 3:25 am
Berichten: 1990
Berichten: Intopic
HvR schreef:


Ach als zelfs een hoog gedecoreerde generaal ontslag neemt omdat Trump te dom is om naar advies te luisteren, dan kun je het moeilijk een 16 jarig meisje verwijten dat spreken met Trump tijdverspilling is.

_________________
Poetin komt bij een waarzegger en vraagt: "Wanneer zal ik sterven?" waarop de waarzegger zegt: "op een Europese feestdag". Poetin schrikt en vraagt: "Op welke feestdag?" Waarop de waarzegger antwoordde: "Maakt niet uit, wanneer u sterft is het een Europese feestdag"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#1897  BerichtGeplaatst: zo nov 03, 2019 1:46 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:02 pm
Berichten: 10144
Berichten: Intopic
Lumiere schreef:
HvR schreef:


Ach als zelfs een hoog gedecoreerde generaal ontslag neemt omdat Trump te dom is om naar advies te luisteren, dan kun je het moeilijk een 16 jarig meisje verwijten dat spreken met Trump tijdverspilling is.


Kapitaliseert die generaal ook zo onbeschaamd op z'n handicap ?

I am different.... :praattegendehand:


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#1898  BerichtGeplaatst: zo nov 03, 2019 2:02 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di apr 01, 2014 3:25 am
Berichten: 1990
Berichten: Intopic
HvR schreef:
Lumiere schreef:
HvR schreef:


Ach als zelfs een hoog gedecoreerde generaal ontslag neemt omdat Trump te dom is om naar advies te luisteren, dan kun je het moeilijk een 16 jarig meisje verwijten dat spreken met Trump tijdverspilling is.


Kapitaliseert die generaal ook zo onbeschaamd op z'n handicap ?

I am different.... :praattegendehand:


Oh dit is gewoon weer zo'n 'dat meisje moet gewoon haar bek houden want ze zegt iets waar ik het niet mee eens ben' rant :rolleyes:

_________________
Poetin komt bij een waarzegger en vraagt: "Wanneer zal ik sterven?" waarop de waarzegger zegt: "op een Europese feestdag". Poetin schrikt en vraagt: "Op welke feestdag?" Waarop de waarzegger antwoordde: "Maakt niet uit, wanneer u sterft is het een Europese feestdag"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#1899  BerichtGeplaatst: zo nov 03, 2019 2:12 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:26 pm
Berichten: 4444
Berichten: Intopic
Lumiere schreef:
HvR schreef:
Lumiere schreef:


Ach als zelfs een hoog gedecoreerde generaal ontslag neemt omdat Trump te dom is om naar advies te luisteren, dan kun je het moeilijk een 16 jarig meisje verwijten dat spreken met Trump tijdverspilling is.


Kapitaliseert die generaal ook zo onbeschaamd op z'n handicap ?

I am different.... :praattegendehand:


Oh dit is gewoon weer zo'n 'dat meisje moet gewoon haar bek houden want ze zegt iets waar ik het niet mee eens ben' rant :rolleyes:
Welnee, er wordt gewoon terug getoeterd, zodat kinderen zonder angst naar de toekomst kunnen kijken.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#1900  BerichtGeplaatst: zo nov 03, 2019 2:57 pm 
Online
lid

Geregistreerd: za mei 05, 2012 9:28 pm
Berichten: 20485
Berichten: Intopic
Lumiere schreef:
HvR schreef:
Lumiere schreef:


Ach als zelfs een hoog gedecoreerde generaal ontslag neemt omdat Trump te dom is om naar advies te luisteren, dan kun je het moeilijk een 16 jarig meisje verwijten dat spreken met Trump tijdverspilling is.


Kapitaliseert die generaal ook zo onbeschaamd op z'n handicap ?

I am different.... :praattegendehand:


Oh dit is gewoon weer zo'n 'dat meisje moet gewoon haar bek houden want ze zegt iets waar ik het niet mee eens ben' rant :rolleyes:

De haat van heel veel zure witte mannen van middelbare leeftijd jegens dit meisje is zorgelijk te noemen.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 2384 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 120  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot], kwaaisteniet en 116 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling