Biertje schreef:
Rightnow schreef:
Nu is de impact op de gezondheid van zo'n evenement voor de Zandvoortenaren iets groter dan de impact van bijvoorbeeld het werken met glyfosaat. Ook omdat elke inwoner (en bezoeker) een snufje kan meepikken op dagen van nerveuze drukte.
Hoeveel miljard heeft de prins klaarliggen voor de te verwachten schadeclaims? De organisaties en de overheden hadden toch kunnen weten dat het niet gezond is?
En zullen ze een paar honderdduizend fietsen klaar hebben staan waarmee iedereen door de duinen gaat fietsen naar Zandvoort? Nee, het zal wel met bussen en treinen moeten, zo goed of kwaad als het gaat.
Dit is ook humor van de VVD: wij willen een circuit, het volk moet betalen voor de bereikbaarheid van Zandvoort.
https://www.formule1.nl/nieuws/gemeente ... nederland/Tegenwoordig kunnen we de paniekvogels en vooruitstrevers met hun ideeën in alle partijen wel onder de loep leggen. Ik verbaas me dan ook niet over de opkomst en afgang van nieuwe partijen en het stemgedrag van kiezers. Ook niet over de handel en wandel van deze prins, die een papa heeft die begaan is met de natuur. Voor de natuur wordt ook heel wat geld binnen geharkt en dan knijp je een oogje toe om de eigen zakken te vullen, hypocriet, schijnheilig, huichelachtig en vals dat men is.
Natuurmonumenten gebruikt landbouwgif waar ze zelf tegen strijdt
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~ba8e6dda/ Vereniging Natuurmonumenten roept boeren al jaren op te stoppen met het gebruik van de omstreden onkruidbestrijder glyfosaat, maar blijkt het landbouwgif zelf ook te gebruiken. Ook andere grote Nederlandse terreinbeheerders als Staatsbosbeheer spuiten het middel – vooral bekend onder de merknaam RoundUp – in hun strijd tegen ongewenst woekerende planten en bomen.
(....)
Natuurmonumenten waarschuwt wel voor de ‘serieuze bedreiging voor natuurwaarden’ nu glyfosaat uit hun gereedschapskist verdwijnt. ‘In het alarmerende rapport over de wereldwijd teruglopende biodiversiteit van eerder deze maand staan invasieve exoten op plaats vijf van bedreigingen voor de soortenrijkdom’, zegt Van den Boom. Woekeraars als de Amerikaanse eik, -vogelkers en Japanse duizendknoop zullen voortaan mechanisch door Natuurmonumenten verwijderd moeten worden. ‘In sommige gebieden zullen we de strijd mogelijk opgeven’, zegt Van den Boom. ‘Want als je één Amerikaanse vogelkers uittrekt, blijven altijd worteltoppen achter en krijg je er tien voor terug.’
(....)
Hoogleraar ecologie Han Olff (Rijksuniversiteit Groningen) erkent dat het moeilijk en duur is om exoten handmatig te verwijderen. ‘Mogelijk is de schade en verstoring zelfs groter dan beperkt gebruik van chemische middelen’, zegt hij. ‘Maar het gaat hier over beeldvorming. Natuurlijk zijn de volumes kleiner, maar als je ertegen bent in de landbouw dan moet je dit kunnen uitleggen. En dit gaat nu eenmaal makkelijker als je het zelf niet gebruikt.’