Het is nu vr jan 21, 2022 1:07 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 17 berichten ] 
Auteur Bericht
Bericht nummer:#1  BerichtGeplaatst: do dec 16, 2021 9:22 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo feb 02, 2014 4:10 pm
Berichten: 11371
Berichten: Intopic
Het akkoord voor Rutte IV is er en de partijleiders zijn tot de conclusie gekomen ,dat ze in de voorgaande jaren veel hebben laten liggen.
Dankzij D66 worden de oude fouten van 10 jaar Rutte hersteld en wordt het nu tijd om aan de toekomst te gaan werken van ons land.
De plannen zijn mooi en nu nog de daden.

Rutte IV zoekt grote oplossingen en vraagt om geduld. Veel plannen zijn een erfenis van de beslissingen die het vorige kabinet niet durfde te maken.

Het is geen wonder dat het regeerakkoord uiteindelijk toch nog vijftig pagina’s telt. Op veel terreinen komt het nieuwe kabinet met voorstellen om de komende jaren slepende kwesties op te gaan lossen. De doelen zijn ambitieus. Geld is geen probleem.

Het is vooral de hoevéélheid plannen die opvalt. VVD, D66, CDA en ChristenUnie hebben zichzelf een waslijst aan reparatieopdrachten meegegeven. Van de bouw van een miljoen woningen tot het aanpakken van het lerarentekort, van een hoger minimumloon tot afschaffing van het leenstelsel: het nieuwe kabinet zoekt doorbraken op grote onderwerpen. Nederland moet in Europa koploper worden met klimaatbeleid.

“Een fundament leggen zodat toekomstige generaties hun eigen keuzes kunnen maken”, vat premier Mark Rutte de missie samen. Met zijn vierde kabinet dat bijna rond is – de ministersploeg moet nog worden samengesteld – werpt Rutte zich vooral op maatschappelijk herstel. Veel plannen op de waslijst zijn een erfenis van zijn vorige kabinet, dat moeilijke beslissingen lang voor zich uitschoof of doorschoof naar de polder.


https://www.trouw.nl/politiek/met-een-g ... ~bf0d7ce8/


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#2  BerichtGeplaatst: do dec 16, 2021 9:42 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 25088
Berichten: Intopic
Regeerakkoord bevat veel globale voornemens, en dat maakt het verre van perfect
ANALYSEVVD, D66, CDA en ChristenUnie beloven de komende jaren veel problemen op te lossen die de afgelopen kabinetsperiode zijn blijven liggen. Geld lijkt ineens geen probleem meer. Rutte IV wil veel herstellen, het vertrouwen voorop.

Hans van Soest 16-12-21, 03:00 Laatste update: 07:40
Een fonds van 35 miljard euro voor klimaatmaatregelen. Een pot van 25 miljard voor het oplossen van de stikstofcrisis en het uitkopen van boeren. En nog eens zo’n 13 miljard euro aan investeringen in allerlei andere problemen zoals het tekort aan betaalbare woningen en hogere salarissen voor leraren in het basisonderwijs. Het aanstaande kabinet Rutte IV lijkt alle soberheid van de afgelopen jaren overboord te gooien. Het begrotingstekort en de staatsschuld lopen op de komende jaren.

Volgens VVD-leider Mark Rutte wil het nieuwe kabinet zo iets doen aan de problemen in het land. Volgens de oppositiepartijen in de Tweede Kamer gaat het om reparatie van problemen die zijn eerdere kabinetten hebben veroorzaakt. Er gaat bijvoorbeeld veel extra geld naar armoedebestrijding, zorg, scholen en Defensie. Allemaal terreinen waar het piept en kraakt.

Personeelstekorten
Informateur Wouter Koolmees zei gisteren dat het uittrekken van geld alleen niet genoeg is. Minstens zo’n groot probleem is het vinden van voldoende mensen die de personeelstekorten in bijvoorbeeld het onderwijs en de zorg kunnen opvullen. ,,Niet alles kan.”

Ook zijn veel extra mensen nodig om de dienstverlening van de overheid te verbeteren, een breed gedeelde wens in de verkiezingscampagne. De nieuwe regeringscoalitie trekt geld uit voor het versterken van allerlei uitvoeringsorganisaties. Maar de vier partijen benadrukken ook dat niet alle problemen al de komende vier jaar kunnen worden opgelost.


In het regeerakkoord staat nog een aantal opvallende punten, zo moeten er twee kerncentrales bijkomen in Nederland en wordt er geld uitgetrokken voor de aanleg van de Lelylijn. Sigaretten worden fors duurder: de accijns stijgt tot 10 euro per pakje. Verder worden producten met suiker duurder (een suikerbelasting) en worden groente en fruit juist goedkoper.

De tijdens de formatie fors opgeklopte ruzie tussen D66 en ChristenUnie over medisch ethische onderwerpen is beslecht: afgesproken is dat iedereen in de coalitie vrij is te stemmen over nieuwe voorstellen omtrent euthanasie en abortus.

Weinig euforie
Van euforie was weinig te bespeuren bij de partijleiders van VVD, D66, CDA en ChristenUnie gistermiddag. Duidelijk was afgesproken dat de vier deemoed wilden uitstralen. Borstklopperij was na de negen maanden durende formatiesoap niet op zijn plek, lieten de partijen zich in ongeveer dezelfde bewoordingen ontvallen. Zo wilde D66-leider Sigrid Kaag niet het woord trots gebruiken: ,,Dat zou kunnen duiden op onbescheidenheid. We moeten aan de slag en we kunnen pas trots zijn als we resultaat hebben bereikt.’’


Volgens VVD-leider Mark Rutte heeft het nieuwe regeerakkoord wel degelijk elan en hij belooft dat ook de nieuwe ministersploeg dat in januari zal hebben. ,,Maar Nederland zegt nu ook: Ja joh, zak erin. Laat het eerst maar zien, we hebben weinig vertrouwen.’’ Alle vier beloofden ze gisteren hun stinkende best te doen om dat vertrouwen te herstellen.

Toen de kiezers op 17 maart hun stem uitbrachten, deden ze dat in de veronderstelling dat de politiek de problemen in het land snel zou aanpakken. Dat beloofde in elk geval de grote winnaar van de verkiezingen, Mark Rutte: het was zijn intentie om snel een nieuw kabinet in elkaar te sleutelen. Nederland zat immers niet te wachten op politieke tegenstellingen, maar op samenwerking om de coronacrisis aan te pakken. Net als de wooncrisis, de arbeidsmarktcrisis, de stikstofcrisis, de klimaatcrisis, de migratiecrisis. Een voor een problemen uit vorige kabinetsperioden die met meer dan een pleistertje moesten worden hersteld.

Langste formatie
Maar na de verkiezingen werd de verkiezingsbelofte van snelheid niet ingelost. Het werd de langste formatie ooit en voor het nieuwe kabinet daadwerkelijk op de bordesfoto kan, zijn we nog een maand verder.

Wie het regeerakkoord leest, ziet wel een poging om politieke verschillen te overbruggen. Weliswaar riepen alle oppositiepartijen dat het allemaal te weinig is (PVV-leider Geert Wilders sprak van ‘een nachtmerrie voor Nederland’), maar het akkoord is niet alleen een compromis tussen VVD, D66, CDA en ChristenUnie. Het is een akkoord geworden van de grootste gemene deler.

Veel oppositiepartijen hadden dit akkoord ook kunnen sluiten als het gaat om bijvoorbeeld armoedebestrijding. Zo gaat het minimumloon omhoog en wordt iets gedaan aan het ingewikkelde toeslagensysteem. Verder bleek uit peilingen voor de verkiezingen dat veel kiezers zich zorgen maken over het tekort aan betaalbare woningen. En zie: er wordt fors geïnvesteerd in nieuwe huizen en er komt weer een koopsubsidie voor lagere inkomens. Tegelijkertijd wordt het bezit van een eigen woning niet zwaarder belast dan al door het vorige kabinet was besloten, wat door de huizenbezitters met een zucht van verlichting zal worden ontvangen.

Heet hangijzer
Ook een ander heet hangijzer - krijgt mijn kind nog een vaste baan? - wordt aangepakt via strengere regels voor flexcontracten. En voor het onderwijs komt meer geld beschikbaar.

Het regeerak­koord laat in tegenstel­ling tot eerdere akkoorden wel meer ruimte voor improvisa­tie

Ook hoog op het zorgenlijstje van veel kiezers: het klimaat. Daar wordt een fonds van 35 miljard euro voor in het leven geroepen. En wat betreft de zorgen over de migratie: het kabinet belooft strenger te kijken naar wie er binnenkomt.

Het regeerakkoord laat in tegenstelling tot eerdere akkoorden wel meer ruimte voor improvisatie. Er is dit keer geen gedetailleerde reeks afspraken, maar het bevat vooral veel globale voornemens. Het nieuwe kabinet gaat die verder uitwerken.

Het maakt het akkoord direct ook verre van perfect. Veel afspraken zijn vaag en of het financieel allemaal deugdelijk is, zal pas komend voorjaar blijken. Net als wat dit allemaal precies betekent voor ieders koopkracht. Zo wordt een lastenverlichting voor middeninkomens beloofd, maar hoe precies is nog niet helder. Wel staat er onder de streep voor burgers en bedrijven een lastenverzwaring in het akkoord.

Of alle beloftes ook iets waard blijken? De vier zeggen die vraag ‘heel goed te begrijpen’. Dus wordt er dit keer beter gelet op ‘haalbaarheid en uitvoerbaarheid’ en komt er ook meer geld voor uitvoeringsinstanties.


https://www.ad.nl/politiek/regeerakkoor ... ~a2e527f6/

Veel globale voornemens, dat zegt toch genoeg. En nog iets, normaliter wordt zoiets doorberekend door het CPB, dat is nu achtergebleven en de vraag is natuurlijk: waarom?

_________________
Een heel andere Great Reset, die van energie wordt in gang gezet
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/240256 ... fmiljarden

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/n ... s-niet-aan


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#3  BerichtGeplaatst: do dec 16, 2021 9:07 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo feb 02, 2014 4:10 pm
Berichten: 11371
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
Regeerakkoord bevat veel globale voornemens, en dat maakt het verre van perfect
ANALYSEVVD, D66, CDA en ChristenUnie beloven de komende jaren veel problemen op te lossen die de afgelopen kabinetsperiode zijn blijven liggen. Geld lijkt ineens geen probleem meer. Rutte IV wil veel herstellen, het vertrouwen voorop.

Hans van Soest 16-12-21, 03:00 Laatste update: 07:40
Een fonds van 35 miljard euro voor klimaatmaatregelen. Een pot van 25 miljard voor het oplossen van de stikstofcrisis en het uitkopen van boeren. En nog eens zo’n 13 miljard euro aan investeringen in allerlei andere problemen zoals het tekort aan betaalbare woningen en hogere salarissen voor leraren in het basisonderwijs. Het aanstaande kabinet Rutte IV lijkt alle soberheid van de afgelopen jaren overboord te gooien. Het begrotingstekort en de staatsschuld lopen op de komende jaren.

Volgens VVD-leider Mark Rutte wil het nieuwe kabinet zo iets doen aan de problemen in het land. Volgens de oppositiepartijen in de Tweede Kamer gaat het om reparatie van problemen die zijn eerdere kabinetten hebben veroorzaakt. Er gaat bijvoorbeeld veel extra geld naar armoedebestrijding, zorg, scholen en Defensie. Allemaal terreinen waar het piept en kraakt.

Personeelstekorten
Informateur Wouter Koolmees zei gisteren dat het uittrekken van geld alleen niet genoeg is. Minstens zo’n groot probleem is het vinden van voldoende mensen die de personeelstekorten in bijvoorbeeld het onderwijs en de zorg kunnen opvullen. ,,Niet alles kan.”

Ook zijn veel extra mensen nodig om de dienstverlening van de overheid te verbeteren, een breed gedeelde wens in de verkiezingscampagne. De nieuwe regeringscoalitie trekt geld uit voor het versterken van allerlei uitvoeringsorganisaties. Maar de vier partijen benadrukken ook dat niet alle problemen al de komende vier jaar kunnen worden opgelost.


In het regeerakkoord staat nog een aantal opvallende punten, zo moeten er twee kerncentrales bijkomen in Nederland en wordt er geld uitgetrokken voor de aanleg van de Lelylijn. Sigaretten worden fors duurder: de accijns stijgt tot 10 euro per pakje. Verder worden producten met suiker duurder (een suikerbelasting) en worden groente en fruit juist goedkoper.

De tijdens de formatie fors opgeklopte ruzie tussen D66 en ChristenUnie over medisch ethische onderwerpen is beslecht: afgesproken is dat iedereen in de coalitie vrij is te stemmen over nieuwe voorstellen omtrent euthanasie en abortus.

Weinig euforie
Van euforie was weinig te bespeuren bij de partijleiders van VVD, D66, CDA en ChristenUnie gistermiddag. Duidelijk was afgesproken dat de vier deemoed wilden uitstralen. Borstklopperij was na de negen maanden durende formatiesoap niet op zijn plek, lieten de partijen zich in ongeveer dezelfde bewoordingen ontvallen. Zo wilde D66-leider Sigrid Kaag niet het woord trots gebruiken: ,,Dat zou kunnen duiden op onbescheidenheid. We moeten aan de slag en we kunnen pas trots zijn als we resultaat hebben bereikt.’’


Volgens VVD-leider Mark Rutte heeft het nieuwe regeerakkoord wel degelijk elan en hij belooft dat ook de nieuwe ministersploeg dat in januari zal hebben. ,,Maar Nederland zegt nu ook: Ja joh, zak erin. Laat het eerst maar zien, we hebben weinig vertrouwen.’’ Alle vier beloofden ze gisteren hun stinkende best te doen om dat vertrouwen te herstellen.

Toen de kiezers op 17 maart hun stem uitbrachten, deden ze dat in de veronderstelling dat de politiek de problemen in het land snel zou aanpakken. Dat beloofde in elk geval de grote winnaar van de verkiezingen, Mark Rutte: het was zijn intentie om snel een nieuw kabinet in elkaar te sleutelen. Nederland zat immers niet te wachten op politieke tegenstellingen, maar op samenwerking om de coronacrisis aan te pakken. Net als de wooncrisis, de arbeidsmarktcrisis, de stikstofcrisis, de klimaatcrisis, de migratiecrisis. Een voor een problemen uit vorige kabinetsperioden die met meer dan een pleistertje moesten worden hersteld.

Langste formatie
Maar na de verkiezingen werd de verkiezingsbelofte van snelheid niet ingelost. Het werd de langste formatie ooit en voor het nieuwe kabinet daadwerkelijk op de bordesfoto kan, zijn we nog een maand verder.

Wie het regeerakkoord leest, ziet wel een poging om politieke verschillen te overbruggen. Weliswaar riepen alle oppositiepartijen dat het allemaal te weinig is (PVV-leider Geert Wilders sprak van ‘een nachtmerrie voor Nederland’), maar het akkoord is niet alleen een compromis tussen VVD, D66, CDA en ChristenUnie. Het is een akkoord geworden van de grootste gemene deler.

Veel oppositiepartijen hadden dit akkoord ook kunnen sluiten als het gaat om bijvoorbeeld armoedebestrijding. Zo gaat het minimumloon omhoog en wordt iets gedaan aan het ingewikkelde toeslagensysteem. Verder bleek uit peilingen voor de verkiezingen dat veel kiezers zich zorgen maken over het tekort aan betaalbare woningen. En zie: er wordt fors geïnvesteerd in nieuwe huizen en er komt weer een koopsubsidie voor lagere inkomens. Tegelijkertijd wordt het bezit van een eigen woning niet zwaarder belast dan al door het vorige kabinet was besloten, wat door de huizenbezitters met een zucht van verlichting zal worden ontvangen.

Heet hangijzer
Ook een ander heet hangijzer - krijgt mijn kind nog een vaste baan? - wordt aangepakt via strengere regels voor flexcontracten. En voor het onderwijs komt meer geld beschikbaar.

Het regeerak­koord laat in tegenstel­ling tot eerdere akkoorden wel meer ruimte voor improvisa­tie

Ook hoog op het zorgenlijstje van veel kiezers: het klimaat. Daar wordt een fonds van 35 miljard euro voor in het leven geroepen. En wat betreft de zorgen over de migratie: het kabinet belooft strenger te kijken naar wie er binnenkomt.

Het regeerakkoord laat in tegenstelling tot eerdere akkoorden wel meer ruimte voor improvisatie. Er is dit keer geen gedetailleerde reeks afspraken, maar het bevat vooral veel globale voornemens. Het nieuwe kabinet gaat die verder uitwerken.

Het maakt het akkoord direct ook verre van perfect. Veel afspraken zijn vaag en of het financieel allemaal deugdelijk is, zal pas komend voorjaar blijken. Net als wat dit allemaal precies betekent voor ieders koopkracht. Zo wordt een lastenverlichting voor middeninkomens beloofd, maar hoe precies is nog niet helder. Wel staat er onder de streep voor burgers en bedrijven een lastenverzwaring in het akkoord.

Of alle beloftes ook iets waard blijken? De vier zeggen die vraag ‘heel goed te begrijpen’. Dus wordt er dit keer beter gelet op ‘haalbaarheid en uitvoerbaarheid’ en komt er ook meer geld voor uitvoeringsinstanties.


https://www.ad.nl/politiek/regeerakkoor ... ~a2e527f6/

Veel globale voornemens, dat zegt toch genoeg. En nog iets, normaliter wordt zoiets doorberekend door het CPB, dat is nu achtergebleven en de vraag is natuurlijk: waarom?


Alles op zijn tijd.
Deze coalitie gaat in ieder geval iets doen.
De meeste oppositiepartijen roepen alleen maar en presteren nooit iets.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#4  BerichtGeplaatst: vr dec 17, 2021 3:14 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo feb 02, 2014 4:10 pm
Berichten: 11371
Berichten: Intopic
Rutte en Hoekstra gaan het anders doen.
Het verstand komt met de jaren.

We moeten leren van het buitenland’, zegt Wopke Hoekstra opeens. Ook binnen de EU toont het nieuwe kabinet straks misschien minder opgeheven vingertjes.
In veel EU-landen staan ze met de oren te klapperen. Bescheidenheid? Bij de Nederlander in het algemeen en in de Nederlandse politiek in het bijzonder?

De ‘bescheidenheid’ die de hoofdrolspelers van de formatie proberen uit te stralen, is vooral bestemd voor binnenlands gebruik. Maar ook wat betreft het buitenlandbeleid klinkt een andere toon. Die is minder belerend dan in de regeerakkoorden van de drie vorige kabinetten-Rutte.
Vooral de gemiddelde Italiaan zal CDA-leider Wopke Hoekstra niet meer herkennen. Vorig jaar, tijdens de eerste rampzalige coronagolf, joeg hij als minister van financiën heel Zuid-Europa in de gordijnen.
Terwijl de lijkwagens in Noord-Italië naar vrije plekken in mortuaria zochten, vroeg Hoekstra zich af waarom dat soort landen hun huishoudboekje niet op orde hebben, zoals het keurige Nederland. ‘Weerzinwekkend’, zo klonk het in het zuiden over dat opgeheven vingertje.

Nu zegt diezelfde Hoekstra: “We moeten leren van wat er in het buitenland gebeurt.” Hij had het hier – woensdagavond in het tv-programma Op1 – over de aanpak van de georganiseerde misdaad. “We kunnen leren van de Italianen, die door schade en schande wijs zijn geworden en uitleggen wat je moet doen bij het afpakken van vermogen en het kiezen van de juiste opsporingsmethoden.”
De gedachte komt terug in het coalitieakkoord. “We gaan de omstandigheden in de extra beveiligde inrichting (EBI) en het Italiaanse gevangenisregime vergelijken om te voorkomen dat vanuit gevangenschap netwerken worden aangestuurd.”


https://www.trouw.nl/politiek/rutte-iv- ... ~b423c466/


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#5  BerichtGeplaatst: vr dec 17, 2021 3:54 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma dec 17, 2012 12:38 am
Berichten: 9282
Berichten: Intopic
Hume schreef:
Alles op zijn tijd.
Deze coalitie gaat in ieder geval iets doen.

Misschien raar dat ik dat zo vraag, maar hoe weet je dat eigenlijk, Hume ? Als een club net begint, dan zijn er altijd ambitieuze presentaties. Maar ik zie niet echt een fundamenteel andere samenstelling. Wéér de VVD in een sleutelrol, wéér Rutte.. waarom zou de nieuwe regering zoveel daadkracht tentoon gaan spreiden, deze premier heeft nooit blijk gegeven van overmatige ambitie, hij zegt zelf dat hij er vooral zit, om de club - en het land - bij elkaar te houden. Voor een personeels-manager is dat een logisch uitgangspunt, maar of dat iets oplevert voor het land, voor de urgente kwesties (covid, klimaat, woningbouw) is af te wachten !

_________________
Change is coming, whether you like it or not
Greta Thunberg VN 23-sep-2019


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#6  BerichtGeplaatst: vr dec 17, 2021 4:06 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo feb 02, 2014 4:10 pm
Berichten: 11371
Berichten: Intopic
Einstein schreef:
Hume schreef:
Alles op zijn tijd.
Deze coalitie gaat in ieder geval iets doen.

Misschien raar dat ik dat zo vraag, maar hoe weet je dat eigenlijk, Hume ? Als een club net begint, dan zijn er altijd ambitieuze presentaties. Maar ik zie niet echt een fundamenteel andere samenstelling. Wéér de VVD in een sleutelrol, wéér Rutte.. waarom zou de nieuwe regering zoveel daadkracht tentoon gaan spreiden, deze premier heeft nooit blijk gegeven van overmatige ambitie, hij zegt zelf dat hij er vooral zit, om de club - en het land - bij elkaar te houden. Voor een personeels-manager is dat een logisch uitgangspunt, maar of dat iets oplevert voor het land, voor de urgente kwesties (covid, klimaat, woningbouw) is af te wachten !


Wie zegt dat ik het weet?
Het zal van de nieuwe ministers afhangen of ze iets gaan presteren of niet.
Deze coalitie was niet mijn voorkeur , toch wil ik wel ze het voordeel van de twijfel geven.
De VVD was nu eenmaal de grootste partij en klagende kleintjes hebben ook niet veel te bieden.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#7  BerichtGeplaatst: vr dec 17, 2021 4:33 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 12054
Berichten: Intopic
Hume schreef:
Einstein schreef:
Hume schreef:
Alles op zijn tijd.
Deze coalitie gaat in ieder geval iets doen.
Misschien raar dat ik dat zo vraag, maar hoe weet je dat eigenlijk, Hume ? Als een club net begint, dan zijn er altijd ambitieuze presentaties. Maar ik zie niet echt een fundamenteel andere samenstelling. Wéér de VVD in een sleutelrol, wéér Rutte.. waarom zou de nieuwe regering zoveel daadkracht tentoon gaan spreiden, deze premier heeft nooit blijk gegeven van overmatige ambitie, hij zegt zelf dat hij er vooral zit, om de club - en het land - bij elkaar te houden. Voor een personeels-manager is dat een logisch uitgangspunt, maar of dat iets oplevert voor het land, voor de urgente kwesties (covid, klimaat, woningbouw) is af te wachten !
Wie zegt dat ik het weet?
Het zal van de nieuwe ministers afhangen of ze iets gaan presteren of niet.
Deze coalitie was niet mijn voorkeur , toch wil ik wel ze het voordeel van de twijfel geven.
De VVD was nu eenmaal de grootste partij en klagende kleintjes hebben ook niet veel te bieden.

Is het crimineeltje nou nog niet weg?
Hoe lang gaat Hume door met dit toneelstukje?

_________________
Je verwacht een fatsoenlijke overheid, en dan krijg je 10 jaar systemisch racisme bij de belastingdienst, en een afbraak van democratie en rechtsstaat. Je verwacht dat de verantwoordelijken verantwoordelijkheid nemen, maar die stoppen het in de doofpot, en stellen zich gewoon weer kandidaat, alsof er niets aan de hand is. Je verwacht verstandige kiezers die dit afstraffen, maar dan heb je kartelgastjes die op het crimineeltje stemmen, of op vriendjes van het crimineeltje, om Rutte er mee weg te laten komen. What's next?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#8  BerichtGeplaatst: vr dec 17, 2021 4:47 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 25088
Berichten: Intopic
Hume schreef:
Einstein schreef:
Hume schreef:
Alles op zijn tijd.
Deze coalitie gaat in ieder geval iets doen.

Misschien raar dat ik dat zo vraag, maar hoe weet je dat eigenlijk, Hume ? Als een club net begint, dan zijn er altijd ambitieuze presentaties. Maar ik zie niet echt een fundamenteel andere samenstelling. Wéér de VVD in een sleutelrol, wéér Rutte.. waarom zou de nieuwe regering zoveel daadkracht tentoon gaan spreiden, deze premier heeft nooit blijk gegeven van overmatige ambitie, hij zegt zelf dat hij er vooral zit, om de club - en het land - bij elkaar te houden. Voor een personeels-manager is dat een logisch uitgangspunt, maar of dat iets oplevert voor het land, voor de urgente kwesties (covid, klimaat, woningbouw) is af te wachten !


Wie zegt dat ik het weet?
Het zal van de nieuwe ministers afhangen of ze iets gaan presteren of niet.
Deze coalitie was niet mijn voorkeur , toch wil ik wel ze het voordeel van de twijfel geven.
De VVD was nu eenmaal de grootste partij en klagende kleintjes hebben ook niet veel te bieden.
Ik denk dat het niet alleen van de ministers afhangt maar ook het functioneren van de Tweede Kamer en wat het kabinet wil.

_________________
Een heel andere Great Reset, die van energie wordt in gang gezet
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/240256 ... fmiljarden

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/n ... s-niet-aan


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#9  BerichtGeplaatst: vr dec 17, 2021 8:47 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 6598
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
Hume schreef:
Einstein schreef:

Misschien raar dat ik dat zo vraag, maar hoe weet je dat eigenlijk, Hume ? Als een club net begint, dan zijn er altijd ambitieuze presentaties. Maar ik zie niet echt een fundamenteel andere samenstelling. Wéér de VVD in een sleutelrol, wéér Rutte.. waarom zou de nieuwe regering zoveel daadkracht tentoon gaan spreiden, deze premier heeft nooit blijk gegeven van overmatige ambitie, hij zegt zelf dat hij er vooral zit, om de club - en het land - bij elkaar te houden. Voor een personeels-manager is dat een logisch uitgangspunt, maar of dat iets oplevert voor het land, voor de urgente kwesties (covid, klimaat, woningbouw) is af te wachten !


Wie zegt dat ik het weet?
Het zal van de nieuwe ministers afhangen of ze iets gaan presteren of niet.
Deze coalitie was niet mijn voorkeur , toch wil ik wel ze het voordeel van de twijfel geven.
De VVD was nu eenmaal de grootste partij en klagende kleintjes hebben ook niet veel te bieden.
Ik denk dat het niet alleen van de ministers afhangt maar ook het functioneren van de Tweede Kamer en wat het kabinet wil.


Het kabinet is een wankel kabinet, omdat ze sinds de verkiezingen, bijna 10 maanden geleden, niet meer op een meerderheid mogen rekenen als het gaat om huidig zetelaantal in de peilingen. Het vertrouwen dat al wankel was, is verder gedaald. CDA zou vele zetels inleveren als er vandaag verkiezingen waren, Rutte zou ook een aantal zetels af moeten geven. Kaag met D'66 blijft vrij stabiel, maar ook die staat op -2 in de huidige peilingen. Bovendien versterkt het niet echt de geloofwaardigheid als je doorstart met dezelfde constellatie die in januari nog moest aftreden vanwege het toeslagenschandaal. Komt nog bij dat niemand snapt waarom er 10 maanden onderhandeld moest worden als je toch in dezelfde formatie doorgaat. En last but not least: wat zijn deze mensen waar als ze onderlinge kinnesinne en onderling gehannes eindeloos voort lieten duren, terwijl we momenteel in crisis verkeren en het meer dan ooit tevoren nodig was kort na de verkiezingen een daadkrachtig kabinet te hebben? Dan rijst de vraag of deze mensen daadwerkelijk het landsbelang voor ogen hebben of alleen hun eigen (partij)belang.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#10  BerichtGeplaatst: vr dec 17, 2021 9:48 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 62659
Berichten: Intopic
Rutte gaat hetzelfde doen, maar dan voorzichtiger, in en poging niet opnieuw betrapt te worden. Meer rookgordijnen, meer afleidingsmanoeuvres, meer gelieg en bedrieg, maar dan doortrapter, alsof het allemaal veel democratischer en rechtstatelijker zal gaan.

De hervormingen gaan gewoon door, net zoals de vermarkting van de rechtsspraak, de omroepen, de zorg, de arbeidsmarkt, de uitkeringen, de politie en noem maar op!

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#11  BerichtGeplaatst: za dec 18, 2021 10:56 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 6598
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Rutte gaat hetzelfde doen, maar dan voorzichtiger, in en poging niet opnieuw betrapt te worden. Meer rookgordijnen, meer afleidingsmanoeuvres, meer gelieg en bedrieg, maar dan doortrapter, alsof het allemaal veel democratischer en rechtstatelijker zal gaan.

De hervormingen gaan gewoon door, net zoals de vermarkting van de rechtsspraak, de omroepen, de zorg, de arbeidsmarkt, de uitkeringen, de politie en noem maar op!


Inderdaad, er verandert niets. Ze geven dingen een andere naam, alsof het dan opeens iets heel nieuws is, en gaan gewoon met dezelfde coalitie door waar ze gebleven zijn. Onbegrijpelijk dat dat kan. Een kabinet dat in januari gevallen is, al een jaar demissionair optreedt alsof het gewoon missionair is, dat na de verkiezingen geen enkele haast maakte om in een land in crisis op korte termijn te zorgen voor een slagvaardig nieuw kabinet, geen enkele zelfreflectie, maanden verspild aan onderlinge kinnesinne en kleuterachtig gedrag (jamaar, als hij met hem speelt, wil ik niet meedoen), egootjes die meer met zichzelf bezig waren dan met het landsbelang, en nu moeten we als bevolking staan te juichen dat er een "nieuw" kabinet is, wat gewoon een voortzetting van de oude coalitie is? Wie willen ze nou voor de gek houden?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#12  BerichtGeplaatst: ma dec 20, 2021 9:22 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 62659
Berichten: Intopic
Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#13  BerichtGeplaatst: do dec 23, 2021 8:58 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:26 pm
Berichten: 6301
Berichten: Intopic
Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.Daden en alles anders doen:

Het Rijk stuurt stevig op sterke groei datacenters
https://fd.nl/samenleving/1424360/het-r ... atacenters

Er is maatschappelijke ophef over datacenters die door lokale bestuurders en gemeenteraden worden doorgedrukt. Maar Economische Zaken omcirkelde zelf deze groeilocaties en Binnenlandse Zaken heeft die strategie verankerd in het Rijksbeleid.

Tegenstanders van het energie- en grondgebruik van datacenters kunnen hun borst natmaken na hun verzet tegen de komst van een datacenter van Meta in Zeewolde. Er komen meer datacenters dan de 20 tot 25 nieuwbouwplannen waar demissionair staatssecretaris Dilan Yeşilgöz-Zegerius van Economische Zaken het vrijdag in een Kamerbrief over had. Dit is op te maken uit diverse rapporten, overheidsstukken en staand beleid.

Namen en plaatsen van de lopende bouwplannen wil Yeşilgöz-Zegerius niet geven, maar een kleine zoektocht levert locaties op in Almere, Lelystad, Diemen, Groningen, Appingedam en Winschoten. In Amsterdam en Haarlemmermeer is na een tijdelijk stop weer plek. Verder is er ruimte vooruitbreiding in de kop van Noord-Holland en bij de Eemshaven. In het noorden wordt het havengebied met 600 hectare uitgebreid met plek voor een of twee grote hyperscales. In de verdere toekomst wordt gekeken naar locaties waar straks de stroom van nieuwe windparken op zee aan land komt.

Volgens een marktonderzoek van de Dutch Datacenter Association (DDA) groeit in de komende jaren het vloeroppervlakte met 211.000 vierkante meter bij zogenoemde colocation datacenters met meerdere gebruikers. Dat is een toename van 50%. De prognose houdt geen rekening met de bouw van de veel grotere hyperscales van bijvoorbeeld Meta, Microsoft of Google

Het is de vraag of het coalitieakkoord van Rutte IV iets aan de ontwikkelingen verandert. In het document staat een kritische noot over hyperscale datacenters van grote techbedrijven wegens het hoge stroomverbruik. Er staat niets over colocation datacenters. Verder is de formulering over hyperscales buigzaam. 'Daarom scherpen we de landelijke regie en de toelatingscriteria bij de vergunningverlening hiervoor aan', kan een beperking betekenen, maar ook passen in het huidige beleid om de datacentercapaciteit stevig te laten doorgroeien.Nog even hier en daar wat bij het grof vuil zetten en de verbouwing van Nederland kan beginnen.....leuker kunnen we het niet maken:

Mainports voorbij
https://www.rli.nl/publicaties/2016/adv ... ts-voorbij

De Nederlandse economie heeft sterk geprofiteerd van de groei van Schiphol en de haven van Rotterdam. Het mainportconcept vormde een krachtig beeld voor de economische ontwikkeling van Nederland en het mainportbeleid droeg bij aan het succes van Schiphol en de haven van Rotterdam. Verschillende ontwikkelingen veranderen de manier waarop Schiphol en de haven van Rotterdam bijdragen aan de Nederlandse economie. Deze ontwikkelingen veranderen ook wat Nederland nodig heeft om in de toekomst een aantrekkelijk en concurrerend land te blijven.Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#14  BerichtGeplaatst: do dec 23, 2021 9:10 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:02 pm
Berichten: 11970
Berichten: Intopic

Grote industriële energiegebruikers roepen de Europese leiders op om alles uit de kast te trekken om iets te doen aan de hoge energieprijzen. Nu al vallen fabrieken stil, ook in Nederland. Als dat langer duurt vertrekken er mogelijk bedrijven uit Europa en komen investeringen in de energietransitie in gevaar, schrijven de koepelorganisaties van elf industriesectoren.

Het gaat onder meer om de producenten van papier, kunstmest en metaal. Al deze sectoren hebben veel gas of elektriciteit nodig om te produceren. Bedrijven die met variabele energiecontracten werken zijn daardoor gevoelig voor schommelingen in de energieprijzen. En dus verkeren ze in zwaar weer nu de prijzen al maanden op recordhoogten liggen.

Doorberekenen aan de klant lukt niet, want de stroomprijs is vooral in Europa hoog. Dat betekent dat industrieën elders op de wereld geen last hebben van de prijzen en dus wel goedkoper kunnen produceren.


https://nos.nl/artikel/2410679-industri ... ieken-stil

En dan dit ernaast, Lies. Alsof datacenters geen stroom gebruiken....

Het valt allemaal totaal niet met elkaar te rijmen en Europa, NL voorop, is gekke Henkie.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#15  BerichtGeplaatst: vr dec 24, 2021 10:06 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:26 pm
Berichten: 6301
Berichten: Intopic
HvR schreef:

Grote industriële energiegebruikers roepen de Europese leiders op om alles uit de kast te trekken om iets te doen aan de hoge energieprijzen. Nu al vallen fabrieken stil, ook in Nederland. Als dat langer duurt vertrekken er mogelijk bedrijven uit Europa en komen investeringen in de energietransitie in gevaar, schrijven de koepelorganisaties van elf industriesectoren.

Het gaat onder meer om de producenten van papier, kunstmest en metaal. Al deze sectoren hebben veel gas of elektriciteit nodig om te produceren. Bedrijven die met variabele energiecontracten werken zijn daardoor gevoelig voor schommelingen in de energieprijzen. En dus verkeren ze in zwaar weer nu de prijzen al maanden op recordhoogten liggen.

Doorberekenen aan de klant lukt niet, want de stroomprijs is vooral in Europa hoog. Dat betekent dat industrieën elders op de wereld geen last hebben van de prijzen en dus wel goedkoper kunnen produceren.


https://nos.nl/artikel/2410679-industri ... ieken-stil

En dan dit ernaast, Lies. Alsof datacenters geen stroom gebruiken....

Het valt allemaal totaal niet met elkaar te rijmen en Europa, NL voorop, is gekke Henkie.
Door eigen keuzes zijn we in Europa afhankelijk geworden. Te veel gekeken naar alternatieven die zouden gaan leveren en het niet deden en daarom schamel ingekocht. Hetzelfde ga je zien bij de voedselzekerheid.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#16  BerichtGeplaatst: vr dec 24, 2021 3:54 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 62659
Berichten: Intopic
Hoge heren dienen de aandeelhouders.

Goedkope grond met goedkope stroom ver onder de prijs, van windmolens gebouwd van energiebelasting van burgers, houden de kosten voor bedrijven als Facebook laag en dat is goed voor de winst en dus waarde van de aandelen en de uitkering van de winst in de vorm van dividend.

De wens van het kabinet nog 20 tot 25 datacenters te bouwen in Nederland heeft niets te maken met de beschikbare energie, want dat wordt middels verhoging van de energiebelasting op het bordje van de gewone Nederlanders gelegd. Het gaat om de waarde van hun aandelen en het dividend!

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#17  BerichtGeplaatst: za jan 01, 2022 7:51 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 25088
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Hoge heren dienen de aandeelhouders.

Goedkope grond met goedkope stroom ver onder de prijs, van windmolens gebouwd van energiebelasting van burgers, houden de kosten voor bedrijven als Facebook laag en dat is goed voor de winst en dus waarde van de aandelen en de uitkering van de winst in de vorm van dividend.

De wens van het kabinet nog 20 tot 25 datacenters te bouwen in Nederland heeft niets te maken met de beschikbare energie, want dat wordt middels verhoging van de energiebelasting op het bordje van de gewone Nederlanders gelegd. Het gaat om de waarde van hun aandelen en het dividend!
En clientelisme. Al die datacenters leveren nul werkgelegenheid op want wij leiden in Nederland nauwelijks technische mensen op. En dan zit er vaak ook ook nog een numerus fixus op, op schaars technisch personeel dat Nederland juist zo hard nodig heeft. Daarentegen verzuipen we in de filosofen en bewerkstelligen wij in andere landen een brain drain. :yes:

_________________
Een heel andere Great Reset, die van energie wordt in gang gezet
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/240256 ... fmiljarden

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/n ... s-niet-aan


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 17 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Enzo501, Google [Bot], Majestic-12 [Bot] en 137 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling