Het is nu zo sep 26, 2021 11:40 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 37 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2
Auteur Bericht
 Berichttitel: Re: Schelddraadje
Bericht nummer:#21  BerichtGeplaatst: wo jul 07, 2021 4:17 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma dec 17, 2012 12:38 am
Berichten: 9104
Berichten: Intopic
Lies schreef:
En waarom laten tieners zich gebruiken door topcriminelen? Blingbling....spannend? Heel gewoon in Nederland waar we een topcrimineel in een programma zetten?

Geld.. en algehele normvervaging online.. op het dark web kunnen ze zich als sympathisant aanmelden en drugs kopen..

En wat die algehele normvervaging betreft, die zie ik al jarenlang. ik houd van gamen en kom regelmatig op de game forums en chats. Soms is het echt tenenkrommend, wat tieners daar allemaal roepen.. :blink: tegen elkaar.. en richting allerlei patsies elders. Ouders, politie, politici.. Dat soort sentiment kan worden gemanipuleerd.. in een spelletje zoals GTA mag alles en criminelen maken daar gebruik van. Iemand direkt door het hoofd schieten is minder erg dan eerst benen en armen afhakken en dan door het hoofd schieten.

_________________
Change is coming, whether you like it or not
Greta Thunberg VN 23-sep-2019


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Schelddraadje
Bericht nummer:#22  BerichtGeplaatst: do jul 08, 2021 7:03 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 61473
Berichten: Intopic
Enzo501 schreef:
Lies schreef:
Raya schreef:


Jij hebt blijkbaar wat problemen met de ontvangst van de Nederlandse zenders.
Heeft Enzo geen tijd voor, die kijkt alleen naar berichten op twitter waar ze houden van namen verbasteren. Ik ben het met je bijdrage eens, na gisteren even afreageren in de buitenlucht en me afvragend of een stok tussen de tanden zoals bij mijn hond mij ook zo afhelpen van mijn woede, heb ik thuis de radio uitgezet en de tv op een buitenlandse zender. Het lijkt tegenwoordig wel een ziekte dat gejammer van veel journalisten.

Dit gesprek van vanmorgen vond ik interessanter dan het hijgerige nieuws van gisteren. Hijgerige politiek is trouwens net zo erg:

Mick van Wely over aanslag Peter R. de Vries: 'Dit is een zinloze daad, er verandert niets'
https://www.nporadio1.nl/nieuws/achterg ... k-van-wely

4-0 voor de onderwereld
Volgens Van Wely heeft de overheid de zware, georganiseerde misdaad de afgelopen tien jaar verschrikkelijk onderschat. "Tot aan vangst van Taghi was het 4-0 voor de onderwereld", zegt hij.

Hij refereert aan het feit dat er criminele kopstukken uit het buitenland in Nederland rondlopen en dat er steeds meer cocaïne ons land binnenkomt. "Kom op," zegt Van Wely, "er zijn Mexicanen die hier crystal meth-labs opzetten en Colombianen die zich hier vestigen om de coke op te vangen uit Zuid-Amerika en hier te distribueren."

Formatie
Dit is niet iets van de laatste tijd, zoals hij nu vaak voorbij hoort komen. "Dit is niet een nieuwe fase, we zitten hier al heel lang in, maar niemand lijkt echt wakker te worden." Van Wely verbaast zich dat veiligheid bijna geen issue lijkt tijdens de formatie. "Hoeveel waarschuwingen zijn er nog nodig?"

Investeren en preventie
Volgens Van Wely moet er fors geïnvesteerd worden in het politie-apparaat en in kennis en expertise om deze zware criminelen voor te zijn.

Op de langere termijn moet er meer gedaan worden aan preventie in de wijken waar dit soort jongens verworden tot de misdadigers die we nu zien. "Daar ligt een van de grootste uitdagingen. Dit soort soldaten, de jonge jongens die worden gecureerd in de wijken hebben, hebben vaak een zwaar beperkt IQ en gebrek aan empathie."

Van Wely denkt dat je moet voorkomen dat dit soort jongens de criminaliteit ingaan, maar hij maakt zich zorgen over het geldgebrek bij gemeenten waardoor zorg en welzijn, zeker in sociaal zwakkere wijken, geen prioriteit meer heeft. "Dit krijg je op lange termijn keihard terug."


Ik heb even de tijd genomen om OP1 te kijken en daar was gelukkig een wat realistischer en kloppender beeld geschetst dan 'de polletiek moet meer geld in het politieapparaat steken'....je kunt rustig een link leggen naar het bredere verhaal, een samenleving waarin geweld richting politie, zorgmedewerkers, UWV medewerkers, onderwijzers etc etc steeds vaker voorkomt en steeds normaler wordt gevonden. En dat begint allemaal bij opvoeding.


Je kunt opvoeden wat je wilt, maar als door de staat arm wordt gemaakt en gehouden, vervagen de normen, als je ziet dat anderen daar alleen maar rijker van worden. De rijken worden steeds rijker in Nederland en de rest boert achteruit. Dat verklaart een deel.

Een ander deel, welke ook voortkomt uit de armoede, is dat diverse jongeren kans zien zichzelf te verrijken ten koste van anderen. Ze zien dat geld meer brengt dan aardig zijn voor elkaar. En daar wordt niet adequaat op ingegrepen. In heel veel wijken, juist de kwetsbare wijken, zijn geen wijkagenten meer te vinden. Wegbezuinigd of te weinig mankracht, waardoor de wijkagenten die er zijn, niet meer aan hun wijkagentschap toekomen, maar worden ingezet in de nooddienst en voortdurend naar andere delen van de stad onderweg zijn voor het verrichten van taken die niet bij de taken hun wijkagentschap behoren. Daardoor glijden groepen jongeren steeds verder af en sleuren andere jongeren met zich mee. Dat is al een aantal jaren gaande.

Verder is de politiek zelf een grote schuldige. Als een Wajonger van zijn werkgever voor zijn verjaardag een cadeaubon krijgt van € 10 euro, en de staat pikt die vervolgens in omdat hij een uitkering heeft, dan zet dat bij velen kwaad bloed. En dat is maar een klein voorbeeldje. Het zorgt ervoor dat een deel van de mensen schijt krijgt aan de samenleving en sommigen daarvan ook weer verder en verder afglijden.

Het is niet alleen een kwestie van opvoeden, het is ook hoe met een deel van de bevolking wordt omgegaan door de overheid en de rijken. Wie zich oneerlijk bejegend voelt, heeft de neiging zijn recht te halen, 'te nemen wat hij vindt dat hem toekomt'. En dat is vrij menselijk. We hebben met bijna 40 jaar neoliberaal beleid, de samenleving laten verloederen. Mensen die buiten hun schuld een beroep deden op een uitkering of toeslag, uitgemaakt voor profiteur en fraudeur, omdat ze niet in de kracht stonden welke hen door anderen, niet zelden de overheid zelf, was afgenomen!

Je hoeft een hond niet te schoppen om hem vals te maken. Te weinig eten geven maakt hem ook vals.

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Schelddraadje
Bericht nummer:#23  BerichtGeplaatst: do jul 08, 2021 7:21 am 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo feb 02, 2014 4:10 pm
Berichten: 10651
Berichten: Intopic
Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Ik erger me aan politici en journalisten die dit naar zich toe trekken als een aanval op de journalistiek.

Ten eerste is het nog maar zeer de vraag, of deze aanslag iets te maken heeft met zijn functie als verslaggever en dan nog wel misdaadverslaggever. Het kon ook wel eens te maken hebben met zijn adviserende rol voor de kroongetuige in het Marengo-proces. Voorlopig lijkt dat veel aannemelijker. Daar is hij al eerder voor bedreigd. Dat heeft dus niets met journalistiek te maken.

Een aantal journalisten trekken wel heel snel het slachtofferkleed aan door te roepen dat zij als journalisten bedreigd worden.

Politici als Rutte en Grapperhaus die roepen over een aanslag op de journalistiek zijn gewoon super hypocriet. Als iemand aanslagen pleegt op de journalistiek, is dat het Kabinet wel. Zelfs ondanks een rechterlijke uitspraak weigert Hugo de Jonge zich aan de wet te houden en aan WOB-verzoeken te voldoen. En hij is niet de enige in het Kabinet. Om van de lakpot nog maar te zwijgen. De uitlatingen van deze politici, alsmede die van coalitie-partijen, zijn werkelijk om te kotsen! Ze maken puur misbruik van Peter de Vries. Klaarblijkelijk moet de aandacht weer ergens afgeleid worden, bijvoorbeeld de weigering van De Jonge om zich aan de rechterlijke uitspraak te houden.

De enige politicus waarvan duidelijk is dat het hem geen ene hol interesseert is Sherry Baudet die er geen woorden aan vuil maakt en met een nieuwe Duitse pornosnor heel volks (geloofwaardig) op een tractor naar het Malieveld rijdt voor het boerenprotest.
Verfrissend!


Ja, haat zaaien is zijn lust en zijn leven en zijn aanhang doet het hem na.

GGD-medewerkers in teststraten en op priklocaties worden regelmatig bedreigd en uitgescholden. ’Uitermate zorgelijk en te gek voor woorden’

Medewerkers van de GGD Hollands Noorden, werkzaam in teststraten, op vaccinatielocaties en bij belteams in de regio Noord-Holland Noord, worden regelmatig bedreigd en uitgescholden.
Hoe vaak tot dusverre sprake is geweest van bedreigingen, vooral telefonisch of via social media, wil hij niet zeggen. Dus cijfers over het aantal gevallen en aangiftes geeft hij niet prijs.
Tot voor kort bracht de GGD, de gezondheidsdienst voor zeventien gemeenten, hierover helemaal niets naar buiten en hield de kaken stijf op elkaar.
,,Het stelt mij, ons, heel erg teleur dat dit in deze tijd nog bestaat. We proberen er dicht op te zitten en het goed te monitoren, want de impact op iemand die dit meemaakt kan soms groot zijn. Gelukkig wordt er door de politie serieus mee omgesprongen en indien noodzakelijk ook opgetreden.’’
De Alkmaarse wethouder Elly Konijn, tevens lid van het dagelijks GGD-bestuur, vindt dat de agressieve benadering van medewerkers niet door de beugel kan.
,,Het is uitermate zorgelijk en te gek voor woorden. Het is verschrikkelijk dat dit gebeurt bij mensen die zich inzetten voor ons allemaal.’’

Adjunct-directeur Gabrielle Geerdink van de GGD meldt dat de gezondheidsdienst een speciaal team heeft samengesteld om bedreigde medewerkers op te vangen. ,,Zij voeren gesprekken met de mensen, informeren ze en houden ze in de gaten. Mocht iemand bang zijn, klachten of vragen hebben, dan kunnen zij ook bij het team terecht. We proberen hierop zo goed mogelijk te acteren


https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt ... m_content=


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Schelddraadje
Bericht nummer:#24  BerichtGeplaatst: do jul 08, 2021 7:44 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 5436
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Enzo501 schreef:
Lies schreef:
Heeft Enzo geen tijd voor, die kijkt alleen naar berichten op twitter waar ze houden van namen verbasteren. Ik ben het met je bijdrage eens, na gisteren even afreageren in de buitenlucht en me afvragend of een stok tussen de tanden zoals bij mijn hond mij ook zo afhelpen van mijn woede, heb ik thuis de radio uitgezet en de tv op een buitenlandse zender. Het lijkt tegenwoordig wel een ziekte dat gejammer van veel journalisten.

Dit gesprek van vanmorgen vond ik interessanter dan het hijgerige nieuws van gisteren. Hijgerige politiek is trouwens net zo erg:

Mick van Wely over aanslag Peter R. de Vries: 'Dit is een zinloze daad, er verandert niets'
https://www.nporadio1.nl/nieuws/achterg ... k-van-wely

4-0 voor de onderwereld
Volgens Van Wely heeft de overheid de zware, georganiseerde misdaad de afgelopen tien jaar verschrikkelijk onderschat. "Tot aan vangst van Taghi was het 4-0 voor de onderwereld", zegt hij.

Hij refereert aan het feit dat er criminele kopstukken uit het buitenland in Nederland rondlopen en dat er steeds meer cocaïne ons land binnenkomt. "Kom op," zegt Van Wely, "er zijn Mexicanen die hier crystal meth-labs opzetten en Colombianen die zich hier vestigen om de coke op te vangen uit Zuid-Amerika en hier te distribueren."

Formatie
Dit is niet iets van de laatste tijd, zoals hij nu vaak voorbij hoort komen. "Dit is niet een nieuwe fase, we zitten hier al heel lang in, maar niemand lijkt echt wakker te worden." Van Wely verbaast zich dat veiligheid bijna geen issue lijkt tijdens de formatie. "Hoeveel waarschuwingen zijn er nog nodig?"

Investeren en preventie
Volgens Van Wely moet er fors geïnvesteerd worden in het politie-apparaat en in kennis en expertise om deze zware criminelen voor te zijn.

Op de langere termijn moet er meer gedaan worden aan preventie in de wijken waar dit soort jongens verworden tot de misdadigers die we nu zien. "Daar ligt een van de grootste uitdagingen. Dit soort soldaten, de jonge jongens die worden gecureerd in de wijken hebben, hebben vaak een zwaar beperkt IQ en gebrek aan empathie."

Van Wely denkt dat je moet voorkomen dat dit soort jongens de criminaliteit ingaan, maar hij maakt zich zorgen over het geldgebrek bij gemeenten waardoor zorg en welzijn, zeker in sociaal zwakkere wijken, geen prioriteit meer heeft. "Dit krijg je op lange termijn keihard terug."


Ik heb even de tijd genomen om OP1 te kijken en daar was gelukkig een wat realistischer en kloppender beeld geschetst dan 'de polletiek moet meer geld in het politieapparaat steken'....je kunt rustig een link leggen naar het bredere verhaal, een samenleving waarin geweld richting politie, zorgmedewerkers, UWV medewerkers, onderwijzers etc etc steeds vaker voorkomt en steeds normaler wordt gevonden. En dat begint allemaal bij opvoeding.


Je kunt opvoeden wat je wilt, maar als door de staat arm wordt gemaakt en gehouden, vervagen de normen, als je ziet dat anderen daar alleen maar rijker van worden. De rijken worden steeds rijker in Nederland en de rest boert achteruit. Dat verklaart een deel.

Een ander deel, welke ook voortkomt uit de armoede, is dat diverse jongeren kans zien zichzelf te verrijken ten koste van anderen. Ze zien dat geld meer brengt dan aardig zijn voor elkaar. En daar wordt niet adequaat op ingegrepen. In heel veel wijken, juist de kwetsbare wijken, zijn geen wijkagenten meer te vinden. Wegbezuinigd of te weinig mankracht, waardoor de wijkagenten die er zijn, niet meer aan hun wijkagentschap toekomen, maar worden ingezet in de nooddienst en voortdurend naar andere delen van de stad onderweg zijn voor het verrichten van taken die niet bij de taken hun wijkagentschap behoren. Daardoor glijden groepen jongeren steeds verder af en sleuren andere jongeren met zich mee. Dat is al een aantal jaren gaande.

Verder is de politiek zelf een grote schuldige. Als een Wajonger van zijn werkgever voor zijn verjaardag een cadeaubon krijgt van € 10 euro, en de staat pikt die vervolgens in omdat hij een uitkering heeft, dan zet dat bij velen kwaad bloed. En dat is maar een klein voorbeeldje. Het zorgt ervoor dat een deel van de mensen schijt krijgt aan de samenleving en sommigen daarvan ook weer verder en verder afglijden.

Het is niet alleen een kwestie van opvoeden, het is ook hoe met een deel van de bevolking wordt omgegaan door de overheid en de rijken. Wie zich oneerlijk bejegend voelt, heeft de neiging zijn recht te halen, 'te nemen wat hij vindt dat hem toekomt'. En dat is vrij menselijk. We hebben met bijna 40 jaar neoliberaal beleid, de samenleving laten verloederen. Mensen die buiten hun schuld een beroep deden op een uitkering of toeslag, uitgemaakt voor profiteur en fraudeur, omdat ze niet in de kracht stonden welke hen door anderen, niet zelden de overheid zelf, was afgenomen!

Je hoeft een hond niet te schoppen om hem vals te maken. Te weinig eten geven maakt hem ook vals.


Door de bank genomen heeft iedereen in Nederland het behoorlijk goed. We hebben nog steeds één van de beste sociale stelsels, niemand hoeft honger te lijden, iedereen kan gewoon elke dag eten en drinken, heeft een dak boven zijn hoofd, velen nog een autootje voor de deur, kleding in de kast en het is dus nergens voor nodig je te gedragen alsof je moet zitten bedelen onder aan de brug. Dat sommige mensen niet kunnen omgaan met geld, daardoor in de schulden zitten, hun prioriteiten niet op orde hebben en liever een krat bier kopen dan een bloemkool en een zak aardappelen, tja, dat is hun eigen keuze, daar kunnen ze nóch de overheid, nóch iemand anders de schuld van geven, laat staan dat het een reden is om wangedrag jegens wie dan ook te gaan vertonen.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Schelddraadje
Bericht nummer:#25  BerichtGeplaatst: do jul 08, 2021 8:18 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 61473
Berichten: Intopic
PeterJKH schreef:
Raya schreef:
Enzo501 schreef:

Ik heb even de tijd genomen om OP1 te kijken en daar was gelukkig een wat realistischer en kloppender beeld geschetst dan 'de polletiek moet meer geld in het politieapparaat steken'....je kunt rustig een link leggen naar het bredere verhaal, een samenleving waarin geweld richting politie, zorgmedewerkers, UWV medewerkers, onderwijzers etc etc steeds vaker voorkomt en steeds normaler wordt gevonden. En dat begint allemaal bij opvoeding.


Je kunt opvoeden wat je wilt, maar als door de staat arm wordt gemaakt en gehouden, vervagen de normen, als je ziet dat anderen daar alleen maar rijker van worden. De rijken worden steeds rijker in Nederland en de rest boert achteruit. Dat verklaart een deel.

Een ander deel, welke ook voortkomt uit de armoede, is dat diverse jongeren kans zien zichzelf te verrijken ten koste van anderen. Ze zien dat geld meer brengt dan aardig zijn voor elkaar. En daar wordt niet adequaat op ingegrepen. In heel veel wijken, juist de kwetsbare wijken, zijn geen wijkagenten meer te vinden. Wegbezuinigd of te weinig mankracht, waardoor de wijkagenten die er zijn, niet meer aan hun wijkagentschap toekomen, maar worden ingezet in de nooddienst en voortdurend naar andere delen van de stad onderweg zijn voor het verrichten van taken die niet bij de taken hun wijkagentschap behoren. Daardoor glijden groepen jongeren steeds verder af en sleuren andere jongeren met zich mee. Dat is al een aantal jaren gaande.

Verder is de politiek zelf een grote schuldige. Als een Wajonger van zijn werkgever voor zijn verjaardag een cadeaubon krijgt van € 10 euro, en de staat pikt die vervolgens in omdat hij een uitkering heeft, dan zet dat bij velen kwaad bloed. En dat is maar een klein voorbeeldje. Het zorgt ervoor dat een deel van de mensen schijt krijgt aan de samenleving en sommigen daarvan ook weer verder en verder afglijden.

Het is niet alleen een kwestie van opvoeden, het is ook hoe met een deel van de bevolking wordt omgegaan door de overheid en de rijken. Wie zich oneerlijk bejegend voelt, heeft de neiging zijn recht te halen, 'te nemen wat hij vindt dat hem toekomt'. En dat is vrij menselijk. We hebben met bijna 40 jaar neoliberaal beleid, de samenleving laten verloederen. Mensen die buiten hun schuld een beroep deden op een uitkering of toeslag, uitgemaakt voor profiteur en fraudeur, omdat ze niet in de kracht stonden welke hen door anderen, niet zelden de overheid zelf, was afgenomen!

Je hoeft een hond niet te schoppen om hem vals te maken. Te weinig eten geven maakt hem ook vals.


Door de bank genomen heeft iedereen in Nederland het behoorlijk goed. We hebben nog steeds één van de beste sociale stelsels, niemand hoeft honger te lijden, iedereen kan gewoon elke dag eten en drinken, heeft een dak boven zijn hoofd, velen nog een autootje voor de deur, kleding in de kast en het is dus nergens voor nodig je te gedragen alsof je moet zitten bedelen onder aan de brug. Dat sommige mensen niet kunnen omgaan met geld, daardoor in de schulden zitten, hun prioriteiten niet op orde hebben en liever een krat bier kopen dan een bloemkool en een zak aardappelen, tja, dat is hun eigen keuze, daar kunnen ze nóch de overheid, nóch iemand anders de schuld van geven, laat staan dat het een reden is om wangedrag jegens wie dan ook te gaan vertonen.


Door de bank genomen is de auto of het huis waar de bank beslag op heeft gelegd.

Laat je toch niet zo misleiden door gemiddelden. Als 100 mensen in een straat wonen en 99 mensen diep in de schulden zitten, kunnen ze gemiddeld rijk zijn omdat de ene die geen schulden heeft miljardair is, maar daarmee zijn de schulden van die 99 mensen niet afgelost. En denk je nu eens in, dat JIJ van die 99 bent!!!

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Schelddraadje
Bericht nummer:#26  BerichtGeplaatst: do jul 08, 2021 9:09 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 5436
Berichten: Intopic
Raya schreef:
PeterJKH schreef:
Raya schreef:


Je kunt opvoeden wat je wilt, maar als door de staat arm wordt gemaakt en gehouden, vervagen de normen, als je ziet dat anderen daar alleen maar rijker van worden. De rijken worden steeds rijker in Nederland en de rest boert achteruit. Dat verklaart een deel.

Een ander deel, welke ook voortkomt uit de armoede, is dat diverse jongeren kans zien zichzelf te verrijken ten koste van anderen. Ze zien dat geld meer brengt dan aardig zijn voor elkaar. En daar wordt niet adequaat op ingegrepen. In heel veel wijken, juist de kwetsbare wijken, zijn geen wijkagenten meer te vinden. Wegbezuinigd of te weinig mankracht, waardoor de wijkagenten die er zijn, niet meer aan hun wijkagentschap toekomen, maar worden ingezet in de nooddienst en voortdurend naar andere delen van de stad onderweg zijn voor het verrichten van taken die niet bij de taken hun wijkagentschap behoren. Daardoor glijden groepen jongeren steeds verder af en sleuren andere jongeren met zich mee. Dat is al een aantal jaren gaande.

Verder is de politiek zelf een grote schuldige. Als een Wajonger van zijn werkgever voor zijn verjaardag een cadeaubon krijgt van € 10 euro, en de staat pikt die vervolgens in omdat hij een uitkering heeft, dan zet dat bij velen kwaad bloed. En dat is maar een klein voorbeeldje. Het zorgt ervoor dat een deel van de mensen schijt krijgt aan de samenleving en sommigen daarvan ook weer verder en verder afglijden.

Het is niet alleen een kwestie van opvoeden, het is ook hoe met een deel van de bevolking wordt omgegaan door de overheid en de rijken. Wie zich oneerlijk bejegend voelt, heeft de neiging zijn recht te halen, 'te nemen wat hij vindt dat hem toekomt'. En dat is vrij menselijk. We hebben met bijna 40 jaar neoliberaal beleid, de samenleving laten verloederen. Mensen die buiten hun schuld een beroep deden op een uitkering of toeslag, uitgemaakt voor profiteur en fraudeur, omdat ze niet in de kracht stonden welke hen door anderen, niet zelden de overheid zelf, was afgenomen!

Je hoeft een hond niet te schoppen om hem vals te maken. Te weinig eten geven maakt hem ook vals.


Door de bank genomen heeft iedereen in Nederland het behoorlijk goed. We hebben nog steeds één van de beste sociale stelsels, niemand hoeft honger te lijden, iedereen kan gewoon elke dag eten en drinken, heeft een dak boven zijn hoofd, velen nog een autootje voor de deur, kleding in de kast en het is dus nergens voor nodig je te gedragen alsof je moet zitten bedelen onder aan de brug. Dat sommige mensen niet kunnen omgaan met geld, daardoor in de schulden zitten, hun prioriteiten niet op orde hebben en liever een krat bier kopen dan een bloemkool en een zak aardappelen, tja, dat is hun eigen keuze, daar kunnen ze nóch de overheid, nóch iemand anders de schuld van geven, laat staan dat het een reden is om wangedrag jegens wie dan ook te gaan vertonen.


Door de bank genomen is de auto of het huis waar de bank beslag op heeft gelegd.

Laat je toch niet zo misleiden door gemiddelden. Als 100 mensen in een straat wonen en 99 mensen diep in de schulden zitten, kunnen ze gemiddeld rijk zijn omdat de ene die geen schulden heeft miljardair is, maar daarmee zijn de schulden van die 99 mensen niet afgelost. En denk je nu eens in, dat JIJ van die 99 bent!!!


Ik zal niet zeggen 99 van de 100, maar verdomd veel mensen zitten in de schulden omdat ze de tering niet naar de nering zetten. Mijn man gaat regelmatig naar de rechtbank om jonge mensen van tussen de 19 en 21 jaar failliet te laten verklaren, omdat die een dusdanig schuldenlast hebben opgebouwd (scooter op afbetaling, peperdure mobieltjes, peperdure kleding die ze via internet bestellen, en daardoor geen geld meer om de huur te betalen en de energie, dus óók daar ontstaan schulden, maar desondanks willen ze 3 avonden per week stappen en maken daardoor weer schulden, enz.), dat ze die schulden in geen 30 jaar terug kunnen betalen. De enige remedie is dan een persoonlijk faillissement en een schuldsanering. Wat meestal betekent dat degenen die geld tegoed hebben, daarnaar kunnen fluiten.

Als ik 100 euro per week te verteren heb, dan geef ik er niet meer dan 99 uit. Nog niet misschien. Maar dat is misschien ook hoe ik grootgebracht ben. Ik heb nergens schulden. Nooit gehad ook. De enige "schuld" die ik heb is mijn hypotheek en die is grotendeels afbetaald.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Schelddraadje
Bericht nummer:#27  BerichtGeplaatst: vr jul 09, 2021 11:34 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 61473
Berichten: Intopic
PeterJKH schreef:
Raya schreef:
PeterJKH schreef:


Door de bank genomen heeft iedereen in Nederland het behoorlijk goed. We hebben nog steeds één van de beste sociale stelsels, niemand hoeft honger te lijden, iedereen kan gewoon elke dag eten en drinken, heeft een dak boven zijn hoofd, velen nog een autootje voor de deur, kleding in de kast en het is dus nergens voor nodig je te gedragen alsof je moet zitten bedelen onder aan de brug. Dat sommige mensen niet kunnen omgaan met geld, daardoor in de schulden zitten, hun prioriteiten niet op orde hebben en liever een krat bier kopen dan een bloemkool en een zak aardappelen, tja, dat is hun eigen keuze, daar kunnen ze nóch de overheid, nóch iemand anders de schuld van geven, laat staan dat het een reden is om wangedrag jegens wie dan ook te gaan vertonen.


Door de bank genomen is de auto of het huis waar de bank beslag op heeft gelegd.

Laat je toch niet zo misleiden door gemiddelden. Als 100 mensen in een straat wonen en 99 mensen diep in de schulden zitten, kunnen ze gemiddeld rijk zijn omdat de ene die geen schulden heeft miljardair is, maar daarmee zijn de schulden van die 99 mensen niet afgelost. En denk je nu eens in, dat JIJ van die 99 bent!!!


Ik zal niet zeggen 99 van de 100, maar verdomd veel mensen zitten in de schulden omdat ze de tering niet naar de nering zetten. Mijn man gaat regelmatig naar de rechtbank om jonge mensen van tussen de 19 en 21 jaar failliet te laten verklaren, omdat die een dusdanig schuldenlast hebben opgebouwd (scooter op afbetaling, peperdure mobieltjes, peperdure kleding die ze via internet bestellen, en daardoor geen geld meer om de huur te betalen en de energie, dus óók daar ontstaan schulden, maar desondanks willen ze 3 avonden per week stappen en maken daardoor weer schulden, enz.), dat ze die schulden in geen 30 jaar terug kunnen betalen. De enige remedie is dan een persoonlijk faillissement en een schuldsanering. Wat meestal betekent dat degenen die geld tegoed hebben, daarnaar kunnen fluiten.

Als ik 100 euro per week te verteren heb, dan geef ik er niet meer dan 99 uit. Nog niet misschien. Maar dat is misschien ook hoe ik grootgebracht ben. Ik heb nergens schulden. Nooit gehad ook. De enige "schuld" die ik heb is mijn hypotheek en die is grotendeels afbetaald.


Je bent in je eerste zin het woordje 'kunnen' vergeten.

Veel mensen hebben niet meer dan 100 euro in de maand te verteren. En velen zelfs dat nog niet eens. Ik ken genoeg mensen die maar 15 euro in de week te besteden hebben. Zodra er ook maar iets gebeurt, bijv. kind scheurt uit broek, dan is er al een groot probleem. Wat gaat dan voor? Het ontbijt, of Zeeman voor een andere broek voor het kind?

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Schelddraadje
Bericht nummer:#28  BerichtGeplaatst: vr jul 09, 2021 9:19 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 5436
Berichten: Intopic
Raya schreef:
PeterJKH schreef:
Raya schreef:


Door de bank genomen is de auto of het huis waar de bank beslag op heeft gelegd.

Laat je toch niet zo misleiden door gemiddelden. Als 100 mensen in een straat wonen en 99 mensen diep in de schulden zitten, kunnen ze gemiddeld rijk zijn omdat de ene die geen schulden heeft miljardair is, maar daarmee zijn de schulden van die 99 mensen niet afgelost. En denk je nu eens in, dat JIJ van die 99 bent!!!


Ik zal niet zeggen 99 van de 100, maar verdomd veel mensen zitten in de schulden omdat ze de tering niet naar de nering zetten. Mijn man gaat regelmatig naar de rechtbank om jonge mensen van tussen de 19 en 21 jaar failliet te laten verklaren, omdat die een dusdanig schuldenlast hebben opgebouwd (scooter op afbetaling, peperdure mobieltjes, peperdure kleding die ze via internet bestellen, en daardoor geen geld meer om de huur te betalen en de energie, dus óók daar ontstaan schulden, maar desondanks willen ze 3 avonden per week stappen en maken daardoor weer schulden, enz.), dat ze die schulden in geen 30 jaar terug kunnen betalen. De enige remedie is dan een persoonlijk faillissement en een schuldsanering. Wat meestal betekent dat degenen die geld tegoed hebben, daarnaar kunnen fluiten.

Als ik 100 euro per week te verteren heb, dan geef ik er niet meer dan 99 uit. Nog niet misschien. Maar dat is misschien ook hoe ik grootgebracht ben. Ik heb nergens schulden. Nooit gehad ook. De enige "schuld" die ik heb is mijn hypotheek en die is grotendeels afbetaald.


Je bent in je eerste zin het woordje 'kunnen' vergeten.

Veel mensen hebben niet meer dan 100 euro in de maand te verteren. En velen zelfs dat nog niet eens. Ik ken genoeg mensen die maar 15 euro in de week te besteden hebben. Zodra er ook maar iets gebeurt, bijv. kind scheurt uit broek, dan is er al een groot probleem. Wat gaat dan voor? Het ontbijt, of Zeeman voor een andere broek voor het kind?


Wat dan voor gaat? Aan het werk gaan. Desnoods in de kassen. Zodat je méér dan 15 euro in de week te verteren hebt. Ga uit poetsen bij mensen thuis, dan kan je zo 50 euro voor 4 uurtjes werken incasseren. Voor mijn part loop je langs fietsroutes en langs publieke afvalbakken en vist daar de plastic kleine flesjes op, 15 cent per stuk statiegeld tegenwoordig, als je er 30 hebt, heb je al een toename van 30% op je weekgeld. Maar doe iets.

Mensen die 15 euro in de week te verteren hebben mét kinderen, zijn er niet. Niet als ze in het sociale vangnet zitten althans, want daar ligt de norm voor een alleenstaande ouder met kinderen beduidend hoger. Dat daarbij wel de schuldenlast die je zelf willens en wetens hebt veroorzaakt door onnadenkend allerlei onnodige/luxegoederen aan te schaffen, al dan niet via internet, lijkt me logisch.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Schelddraadje
Bericht nummer:#29  BerichtGeplaatst: za jul 10, 2021 9:17 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 61473
Berichten: Intopic
PeterJKH schreef:
Raya schreef:
PeterJKH schreef:


Ik zal niet zeggen 99 van de 100, maar verdomd veel mensen zitten in de schulden omdat ze de tering niet naar de nering zetten. Mijn man gaat regelmatig naar de rechtbank om jonge mensen van tussen de 19 en 21 jaar failliet te laten verklaren, omdat die een dusdanig schuldenlast hebben opgebouwd (scooter op afbetaling, peperdure mobieltjes, peperdure kleding die ze via internet bestellen, en daardoor geen geld meer om de huur te betalen en de energie, dus óók daar ontstaan schulden, maar desondanks willen ze 3 avonden per week stappen en maken daardoor weer schulden, enz.), dat ze die schulden in geen 30 jaar terug kunnen betalen. De enige remedie is dan een persoonlijk faillissement en een schuldsanering. Wat meestal betekent dat degenen die geld tegoed hebben, daarnaar kunnen fluiten.

Als ik 100 euro per week te verteren heb, dan geef ik er niet meer dan 99 uit. Nog niet misschien. Maar dat is misschien ook hoe ik grootgebracht ben. Ik heb nergens schulden. Nooit gehad ook. De enige "schuld" die ik heb is mijn hypotheek en die is grotendeels afbetaald.


Je bent in je eerste zin het woordje 'kunnen' vergeten.

Veel mensen hebben niet meer dan 100 euro in de maand te verteren. En velen zelfs dat nog niet eens. Ik ken genoeg mensen die maar 15 euro in de week te besteden hebben. Zodra er ook maar iets gebeurt, bijv. kind scheurt uit broek, dan is er al een groot probleem. Wat gaat dan voor? Het ontbijt, of Zeeman voor een andere broek voor het kind?


Wat dan voor gaat? Aan het werk gaan. Desnoods in de kassen. Zodat je méér dan 15 euro in de week te verteren hebt. Ga uit poetsen bij mensen thuis, dan kan je zo 50 euro voor 4 uurtjes werken incasseren. Voor mijn part loop je langs fietsroutes en langs publieke afvalbakken en vist daar de plastic kleine flesjes op, 15 cent per stuk statiegeld tegenwoordig, als je er 30 hebt, heb je al een toename van 30% op je weekgeld. Maar doe iets.

Mensen die 15 euro in de week te verteren hebben mét kinderen, zijn er niet. Niet als ze in het sociale vangnet zitten althans, want daar ligt de norm voor een alleenstaande ouder met kinderen beduidend hoger. Dat daarbij wel de schuldenlast die je zelf willens en wetens hebt veroorzaakt door onnadenkend allerlei onnodige/luxegoederen aan te schaffen, al dan niet via internet, lijkt me logisch.


1. Sommige banen betalen slecht
2. Sommige lasten zijn erg hoog
3. Sommige mensen kunnen niet werken
4. Sommige mensen krijgen simpelweg geen baan omdat er 'een vlekje' aan hen zit.

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Schelddraadje
Bericht nummer:#30  BerichtGeplaatst: za jul 10, 2021 9:33 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 5436
Berichten: Intopic
Raya schreef:
PeterJKH schreef:
Raya schreef:


Je bent in je eerste zin het woordje 'kunnen' vergeten.

Veel mensen hebben niet meer dan 100 euro in de maand te verteren. En velen zelfs dat nog niet eens. Ik ken genoeg mensen die maar 15 euro in de week te besteden hebben. Zodra er ook maar iets gebeurt, bijv. kind scheurt uit broek, dan is er al een groot probleem. Wat gaat dan voor? Het ontbijt, of Zeeman voor een andere broek voor het kind?


Wat dan voor gaat? Aan het werk gaan. Desnoods in de kassen. Zodat je méér dan 15 euro in de week te verteren hebt. Ga uit poetsen bij mensen thuis, dan kan je zo 50 euro voor 4 uurtjes werken incasseren. Voor mijn part loop je langs fietsroutes en langs publieke afvalbakken en vist daar de plastic kleine flesjes op, 15 cent per stuk statiegeld tegenwoordig, als je er 30 hebt, heb je al een toename van 30% op je weekgeld. Maar doe iets.

Mensen die 15 euro in de week te verteren hebben mét kinderen, zijn er niet. Niet als ze in het sociale vangnet zitten althans, want daar ligt de norm voor een alleenstaande ouder met kinderen beduidend hoger. Dat daarbij wel de schuldenlast die je zelf willens en wetens hebt veroorzaakt door onnadenkend allerlei onnodige/luxegoederen aan te schaffen, al dan niet via internet, lijkt me logisch.


1. Sommige banen betalen slecht
2. Sommige lasten zijn erg hoog
3. Sommige mensen kunnen niet werken
4. Sommige mensen krijgen simpelweg geen baan omdat er 'een vlekje' aan hen zit.


Slecht betaald is nog altijd beter dan helemaal niet betaald. Als je van "niks" komt, is zelfs een slecht betaalde baan al een verbetering. En onderwijl doe je contacten en ervaring op en wellicht opent dat de weg naar een beter betaalde baan. Maar met thuis zitten kom je zeker niet verder.

Ga kijken naar je lasten en hoe je die kan verlagen. Heb je dat dure mobieltje met dat dure abonnement echt nodig, of is een prepaid ook een optie? Dan zet je er elke week 10 euro beltegoed op en op is op. Heb je die auto echt nodig, of kan je die gewoon verkopen en een tweedehands fiets aanschaffen? Heb je écht nieuwe kleren nodig voor deze zomer of ligt er nog genoeg in je kast van vorig jaar? Gooi in elk geval alle winkelsites van je PC af. Wees dus kritisch op je uitgaven, sommige mensen laten elke maand weer onnodig geld "weglekken".

Tenzij je zwaar ziek thuis ligt of gehandicapt bent of hoogbejaard, is er altijd iets wat je wél kunt doen. Al is het maar voor een paar dagdelen per week. Als je je eigen badkamer kunt schoonmaken, kun je dat ook bij een ander - tegen betaling.

En wat zijn mensen met een "vlekje"?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Schelddraadje
Bericht nummer:#31  BerichtGeplaatst: ma jul 12, 2021 12:18 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 61473
Berichten: Intopic
PeterJKH schreef:
Raya schreef:
PeterJKH schreef:


Wat dan voor gaat? Aan het werk gaan. Desnoods in de kassen. Zodat je méér dan 15 euro in de week te verteren hebt. Ga uit poetsen bij mensen thuis, dan kan je zo 50 euro voor 4 uurtjes werken incasseren. Voor mijn part loop je langs fietsroutes en langs publieke afvalbakken en vist daar de plastic kleine flesjes op, 15 cent per stuk statiegeld tegenwoordig, als je er 30 hebt, heb je al een toename van 30% op je weekgeld. Maar doe iets.

Mensen die 15 euro in de week te verteren hebben mét kinderen, zijn er niet. Niet als ze in het sociale vangnet zitten althans, want daar ligt de norm voor een alleenstaande ouder met kinderen beduidend hoger. Dat daarbij wel de schuldenlast die je zelf willens en wetens hebt veroorzaakt door onnadenkend allerlei onnodige/luxegoederen aan te schaffen, al dan niet via internet, lijkt me logisch.


1. Sommige banen betalen slecht
2. Sommige lasten zijn erg hoog
3. Sommige mensen kunnen niet werken
4. Sommige mensen krijgen simpelweg geen baan omdat er 'een vlekje' aan hen zit.


Slecht betaald is nog altijd beter dan helemaal niet betaald. Als je van "niks" komt, is zelfs een slecht betaalde baan al een verbetering. En onderwijl doe je contacten en ervaring op en wellicht opent dat de weg naar een beter betaalde baan. Maar met thuis zitten kom je zeker niet verder.

Ga kijken naar je lasten en hoe je die kan verlagen. Heb je dat dure mobieltje met dat dure abonnement echt nodig, of is een prepaid ook een optie? Dan zet je er elke week 10 euro beltegoed op en op is op. Heb je die auto echt nodig, of kan je die gewoon verkopen en een tweedehands fiets aanschaffen? Heb je écht nieuwe kleren nodig voor deze zomer of ligt er nog genoeg in je kast van vorig jaar? Gooi in elk geval alle winkelsites van je PC af. Wees dus kritisch op je uitgaven, sommige mensen laten elke maand weer onnodig geld "weglekken".

Tenzij je zwaar ziek thuis ligt of gehandicapt bent of hoogbejaard, is er altijd iets wat je wél kunt doen. Al is het maar voor een paar dagdelen per week. Als je je eigen badkamer kunt schoonmaken, kun je dat ook bij een ander - tegen betaling.

En wat zijn mensen met een "vlekje"?


Zo werkt het niet. Dat Bulgaren zich laten verleiden voor 1 euro per uur hier het zware werk te doen, wil niet zeggen dat wij ons ook moeten laten uitbuiten. We horen een regering te hebben die voor onze belangen opkomt en niet uitsluitend voor de grote werkgevers.

En als je je badkamer zelf kunt schoonmaken, hoef je dat niet door een ander te laten doen die wat bij wil of moet verdienen. We horen een regering te hebben die voor onze belangen opkomt. En dat betekent dat als je ziek bent of je leven lang aow-premie hebt betaald, je het ook rustig aan kunt doen. Er zijn zat mensen die gedurende hun leven straten hebben gelegd, zwaar werk hebben gedaan, krom lopen van de rugpijn of artritis, copd door aantasting van de longen door chroom-6 en ander verzwegen vervuilende stoffen, etc.
Het zou fijn zijn als je ook eens wat zou nuanceren in plaats van iedereen over 1 kam scheren.
We hebben nu eenmaal een samenleving opgebouwd, waar afspraken aan hangen, bijv. over aow, ziekte en invaliditeit. En mensen die niet aan het werk komen omdat werkgevers van mening zijn dat er na 4 maanden werkloosheid iets mis is met iemand en dus geen baan wil geven, hebben dat niet aan zichzelf te danken maar aan die werkgevers. Om over leeftijd nog maar te zwijgen. Met 45 ben je te oud. Als je genezen bent van kanker, heb je voor werkgevers nog steeds kanker en ben je dus een risico. En probeer maar eens wat voor jezelf te beginnen. Als je dat niet zwart doet, hou je er niets aan over, zeker niet als je maar een paar uur per week kunt werken. Het wordt mensen gewoon heel moeilijk gemaakt. Het is echt geen eenheidsworst, de mensen die niet werken...

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Schelddraadje
Bericht nummer:#32  BerichtGeplaatst: ma jul 12, 2021 3:48 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma dec 17, 2012 12:38 am
Berichten: 9104
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Zo werkt het niet. Dat Bulgaren zich laten verleiden voor 1 euro per uur hier het zware werk te doen, wil niet zeggen dat wij ons ook moeten laten uitbuiten. We horen een regering te hebben die voor onze belangen opkomt en niet uitsluitend voor de grote werkgevers.

.. waarbij natuurlijk wel moet worden aangetekend, dat de voorkeur uitgaat naar een oplossing, waarbij Bulgaren óók niet meer worden uitgebuit. Een recept daarvoor is Europees Sociaal Handvest. Google daar maar eens naar, dan zie je hoe het die voorstellen is vergaan.. hoe de neoliberale brigade het in de kiem heeft gesmoord.. en hoe vervolgens het ESH uit beeld is geraakt, mede omdat óók bepaalde linkse partijen zich ineens geroepen voelden, om zich te verzetten tegen álles wat uit Brussel komt.. :snooty: er zijn nog wel wat SP-notulen over te vinden denk ik.. ergens in een la ?

_________________
Change is coming, whether you like it or not
Greta Thunberg VN 23-sep-2019


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Schelddraadje
Bericht nummer:#33  BerichtGeplaatst: ma jul 12, 2021 5:23 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 61473
Berichten: Intopic
Einstein schreef:
Raya schreef:
Zo werkt het niet. Dat Bulgaren zich laten verleiden voor 1 euro per uur hier het zware werk te doen, wil niet zeggen dat wij ons ook moeten laten uitbuiten. We horen een regering te hebben die voor onze belangen opkomt en niet uitsluitend voor de grote werkgevers.

.. waarbij natuurlijk wel moet worden aangetekend, dat de voorkeur uitgaat naar een oplossing, waarbij Bulgaren óók niet meer worden uitgebuit. Een recept daarvoor is Europees Sociaal Handvest. Google daar maar eens naar, dan zie je hoe het die voorstellen is vergaan.. hoe de neoliberale brigade het in de kiem heeft gesmoord.. en hoe vervolgens het ESH uit beeld is geraakt, mede omdat óók bepaalde linkse partijen zich ineens geroepen voelden, om zich te verzetten tegen álles wat uit Brussel komt.. :snooty: er zijn nog wel wat SP-notulen over te vinden denk ik.. ergens in een la ?


Dat zegt helemaal niets. Als er gestemd moet worden, gaat het om alle punten waarover in een keer gestemd moet worden.

Stel dat de VVD een wet indient, waarbij het minimumloon met vijf euro per uur wordt verhoogd, en de belasting daarop met 6 euro per uur...

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Schelddraadje
Bericht nummer:#34  BerichtGeplaatst: ma jul 12, 2021 7:26 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 5436
Berichten: Intopic
Raya schreef:
PeterJKH schreef:
Raya schreef:


1. Sommige banen betalen slecht
2. Sommige lasten zijn erg hoog
3. Sommige mensen kunnen niet werken
4. Sommige mensen krijgen simpelweg geen baan omdat er 'een vlekje' aan hen zit.


Slecht betaald is nog altijd beter dan helemaal niet betaald. Als je van "niks" komt, is zelfs een slecht betaalde baan al een verbetering. En onderwijl doe je contacten en ervaring op en wellicht opent dat de weg naar een beter betaalde baan. Maar met thuis zitten kom je zeker niet verder.

Ga kijken naar je lasten en hoe je die kan verlagen. Heb je dat dure mobieltje met dat dure abonnement echt nodig, of is een prepaid ook een optie? Dan zet je er elke week 10 euro beltegoed op en op is op. Heb je die auto echt nodig, of kan je die gewoon verkopen en een tweedehands fiets aanschaffen? Heb je écht nieuwe kleren nodig voor deze zomer of ligt er nog genoeg in je kast van vorig jaar? Gooi in elk geval alle winkelsites van je PC af. Wees dus kritisch op je uitgaven, sommige mensen laten elke maand weer onnodig geld "weglekken".

Tenzij je zwaar ziek thuis ligt of gehandicapt bent of hoogbejaard, is er altijd iets wat je wél kunt doen. Al is het maar voor een paar dagdelen per week. Als je je eigen badkamer kunt schoonmaken, kun je dat ook bij een ander - tegen betaling.

En wat zijn mensen met een "vlekje"?


Zo werkt het niet. Dat Bulgaren zich laten verleiden voor 1 euro per uur hier het zware werk te doen, wil niet zeggen dat wij ons ook moeten laten uitbuiten. We horen een regering te hebben die voor onze belangen opkomt en niet uitsluitend voor de grote werkgevers.

En als je je badkamer zelf kunt schoonmaken, hoef je dat niet door een ander te laten doen die wat bij wil of moet verdienen. We horen een regering te hebben die voor onze belangen opkomt. En dat betekent dat als je ziek bent of je leven lang aow-premie hebt betaald, je het ook rustig aan kunt doen. Er zijn zat mensen die gedurende hun leven straten hebben gelegd, zwaar werk hebben gedaan, krom lopen van de rugpijn of artritis, copd door aantasting van de longen door chroom-6 en ander verzwegen vervuilende stoffen, etc.
Het zou fijn zijn als je ook eens wat zou nuanceren in plaats van iedereen over 1 kam scheren.
We hebben nu eenmaal een samenleving opgebouwd, waar afspraken aan hangen, bijv. over aow, ziekte en invaliditeit. En mensen die niet aan het werk komen omdat werkgevers van mening zijn dat er na 4 maanden werkloosheid iets mis is met iemand en dus geen baan wil geven, hebben dat niet aan zichzelf te danken maar aan die werkgevers. Om over leeftijd nog maar te zwijgen. Met 45 ben je te oud. Als je genezen bent van kanker, heb je voor werkgevers nog steeds kanker en ben je dus een risico. En probeer maar eens wat voor jezelf te beginnen. Als je dat niet zwart doet, hou je er niets aan over, zeker niet als je maar een paar uur per week kunt werken. Het wordt mensen gewoon heel moeilijk gemaakt. Het is echt geen eenheidsworst, de mensen die niet werken...


Voorlopig zitten er in Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Den Haag en ander grote(re) gemeentes rond het Westland nog wijken en wijken vol met jonge gezonde mensen uit Somalië, Kaapverdië, Iritrea, Libië, en noem alle landen maar op, die hooguit lagere-school-niveau hebben qua opleiding, en die heel de dag op de bank hangen met een uitkering. Stuur een busje die wijken in, laat die mensen instappen en dan kunnen ze prima tomaten plukken, of paprika's, of komkommers, of bloemen sorteren, enz. Het is toch van de idiote dat we DAT arbeidspotentieel met een uitkering thuis laten zitten, en dan mensen van buiten Nederland binnenhalen om dat werk te doen?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Schelddraadje
Bericht nummer:#35  BerichtGeplaatst: ma jul 12, 2021 8:28 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma dec 17, 2012 12:38 am
Berichten: 9104
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Einstein schreef:
Raya schreef:
Zo werkt het niet. Dat Bulgaren zich laten verleiden voor 1 euro per uur hier het zware werk te doen, wil niet zeggen dat wij ons ook moeten laten uitbuiten. We horen een regering te hebben die voor onze belangen opkomt en niet uitsluitend voor de grote werkgevers.

.. waarbij natuurlijk wel moet worden aangetekend, dat de voorkeur uitgaat naar een oplossing, waarbij Bulgaren óók niet meer worden uitgebuit. Een recept daarvoor is Europees Sociaal Handvest. Google daar maar eens naar, dan zie je hoe het die voorstellen is vergaan.. hoe de neoliberale brigade het in de kiem heeft gesmoord.. en hoe vervolgens het ESH uit beeld is geraakt, mede omdat óók bepaalde linkse partijen zich ineens geroepen voelden, om zich te verzetten tegen álles wat uit Brussel komt.. :snooty: er zijn nog wel wat SP-notulen over te vinden denk ik.. ergens in een la ?


Dat zegt helemaal niets. Als er gestemd moet worden, gaat het om alle punten waarover in een keer gestemd moet worden.

.. en dan stemt men tégen Europese zeggenschap.. omdat men veronderstelt dat Eurosceptisch mee-wauwelen stemmen oplevert. Inhoudelijk is de overweging niet echt. De enige manier waarop je dit probleem kunt oplossen is afspraken maken, in Europees verband. Je moet roeien met de riemen die je hebt, maar pragmatisme is ver te zoeken bij de anti-EU ideologen.

Citaat:
Stel dat de VVD een wet indient, waarbij het minimumloon met vijf euro per uur wordt verhoogd, en de belasting daarop met 6 euro per uur...

De VVD gaat dat niet doen en het heeft er ook niks mee te maken. Het ging over Bulgaren, die hier in het Westland in slechte huizen met 7 man opgestapeld worden in een kamertje. Dat is gewoon uitbuiting, precies zoals je zegt. En als Europa iets wil doen aan die uitbuiting, gaan eerst de neoliberalen ervoor liggen en een paar jaar later staat de PvdA/GL alleen.. omdat SP niet meer meedoet. Hoezo electoraal anti-EU opportunisme, in plaats van gezonde principes van gelijke rechten van burgers.. :(

_________________
Change is coming, whether you like it or not
Greta Thunberg VN 23-sep-2019


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Schelddraadje
Bericht nummer:#36  BerichtGeplaatst: di jul 13, 2021 11:13 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 61473
Berichten: Intopic
Einstein schreef:
Raya schreef:
Einstein schreef:

.. waarbij natuurlijk wel moet worden aangetekend, dat de voorkeur uitgaat naar een oplossing, waarbij Bulgaren óók niet meer worden uitgebuit. Een recept daarvoor is Europees Sociaal Handvest. Google daar maar eens naar, dan zie je hoe het die voorstellen is vergaan.. hoe de neoliberale brigade het in de kiem heeft gesmoord.. en hoe vervolgens het ESH uit beeld is geraakt, mede omdat óók bepaalde linkse partijen zich ineens geroepen voelden, om zich te verzetten tegen álles wat uit Brussel komt.. :snooty: er zijn nog wel wat SP-notulen over te vinden denk ik.. ergens in een la ?


Dat zegt helemaal niets. Als er gestemd moet worden, gaat het om alle punten waarover in een keer gestemd moet worden.

.. en dan stemt men tégen Europese zeggenschap.. omdat men veronderstelt dat Eurosceptisch mee-wauwelen stemmen oplevert. Inhoudelijk is de overweging niet echt. De enige manier waarop je dit probleem kunt oplossen is afspraken maken, in Europees verband. Je moet roeien met de riemen die je hebt, maar pragmatisme is ver te zoeken bij de anti-EU ideologen.

Citaat:
Stel dat de VVD een wet indient, waarbij het minimumloon met vijf euro per uur wordt verhoogd, en de belasting daarop met 6 euro per uur...

De VVD gaat dat niet doen en het heeft er ook niks mee te maken. Het ging over Bulgaren, die hier in het Westland in slechte huizen met 7 man opgestapeld worden in een kamertje. Dat is gewoon uitbuiting, precies zoals je zegt. En als Europa iets wil doen aan die uitbuiting, gaan eerst de neoliberalen ervoor liggen en een paar jaar later staat de PvdA/GL alleen.. omdat SP niet meer meedoet. Hoezo electoraal anti-EU opportunisme, in plaats van gezonde principes van gelijke rechten van burgers.. :(


Het heeft er alles mee te maken. Het gaat om wetgeving of moties die meer behelzen dan 1 punt, meer willen regelen dan alleen dat ene.

Ik weet zeker dat de SP voor zou stemmen voor een wet die het minimumloon met 5 euro verhoogd, maar dat niet doet als de consequentie is dat mensen er per saldo op achteruit gaan.
Er zal in het Social Handvest van de EU ook wel ergens een addertje onder het gras zitten, reden om er niet voor te stemmen.

Zo heeft de SP zich altijd heftig verzet tegen de Bolkesteinrichtlijn, waarbij werknemers uit andere lidstaten hier mochten werken tegen de arbeidsvoorwaarden gebruikelijke lonen in het land van herkomst. Ik heb de Engelse tekst niet nauwkeurig gelezen, daartoe is mijn Engels ook niet voldoende, maar geheid dat er een adder tussen zit.

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Schelddraadje
Bericht nummer:#37  BerichtGeplaatst: di jul 13, 2021 5:44 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 10975
Berichten: Intopic
Maar Europees Sociaal Handvest, dat is toch een bestaand verdrag uit 1961, van de Raad van Europa.
Typisch EU om iets te willen maken dat al lang bestaat.
:snooty:

_________________
Je verwacht een fatsoenlijke overheid, en dan krijg je 10 jaar systemisch racisme bij de belastingdienst, en een afbraak van democratie en rechtsstaat. Je verwacht dat de verantwoordelijken verantwoordelijkheid nemen, maar die stoppen het in de doofpot, en stellen zich gewoon weer kandidaat, alsof er niets aan de hand is. Je verwacht verstandige kiezers die dit afstraffen, maar dan heb je kartelgastjes die op het crimineeltje stemmen, of op vriendjes van het crimineeltje, om Rutte er mee weg te laten komen. What's next?


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 37 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot], Enzo501, Google [Bot], Hume, Lumiere, Majestic-12 [Bot] en 59 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling