Hume schreef:
Enzo501 schreef:
Het is een genante vertoning en een afgang dat onnodig veel extra levens gaat kosten.
Het IT systeem is nog niet klaar, maar je kunt, net als in Duitsland, toch mobiele teams naar verpleeghuizen rijden en iedereen daar in een ochtend of dag inenten? Je weet wie daar woont en werkt en dat kun je later registeren in het IT systeem.
De overkoepelende huisartsenvereniging heeft al gezegd dat ze niet met Pfizer gaan vaccineren. En dan is het blijkbaar alweer beslist.
Het probleem is het zogenaamd zo unieke fijnmazige zorgsysteem in Nederland. De waarheid is dat dit alleen maar betekent dat er gedecentraliseerd is, en iedereen langs elkaar werkt en beslissingen neemt of ze op anderen afschuift, het ministerie voorop. Dus op alle vlakken versplinterd: operationeel, logistiek en qua IT.
Uniek systeem in de wereld volgens Rutte, ja dat klopt wel. En inmiddels ook uniek in de slechte werking van de zorg als er wat centrale sturing nodig is.
Vroeger konden wij in het leger met een paar mensen, 500 soldaten in en middag vaccineren ,dus dat is 1000 per dag.
Laat defensie het vaccineren organiseren, als de gezondheidszorg het niet kan.
Als je 50 mobiele brigades inzet, kun je er 50.000 per dag vaccineren.
Ziekenhuizen kunnen wel een ruimte inrichten om er 1000 per dag te vaccineren.
Nu worden er door de GGD's per dag 50.000 mensen getest en op die plaatsen kun je er ook nog 50.000 per dag laten vaccineren.
Waar een wil is ,is een weg .
Gewoon aanpakken en doorwerken en niet ....tig directeuren en managers dagen laten vergaderen.
Jij moet eens nadenken.
De Nederlandse beleidscultuur is sinds jaar en dag te typeren als ‘polderen’. Polderen betekent zoveel als dat alles in wederzijds overleg gebeurt. Het grote voordeel van polderen is dat het beleid dan meer gedragen wordt door de instanties die ermee van doen hebben. Eenmaal doorgepolderd is het beleid overal bekend, en kan het probleemloos door alle instanties heen doorgevoerd worden.
De overheid werkt dan als een organisme waarvan de linkerhand weet wat de rechtervoet doet. Omdat zoveel instanties bij de beleidsvorming betrokken zijn, wordt het beleid ook uitgewogen geacht. Iedere instantie heeft kunnen bijdragen aan de fijnafstemming van het beleid.
Vraag is waarom het dan toch zo vaak misloopt, juist met de uitvoering van beleid? Een eerste probleem is dat als zoveel mensen en instanties zich met het beleid bemoeien, dat al die bijdragen dan niet mee te managen zijn. Hugo De Jonge zei onlangs over het uitrollen van de vaccinatie dat daar hard aan gewerkt wordt. Ik geloof best dat er heel wat afvergaderd wordt. Vraag is echter of dat ook tot doelmatige besluiten leidt. Het probleem met almaar polderen, is dat de overheid heel veel met zichzelf bezig is. En met zoveel aandacht voor medebestuurders raakt de burger gemakkelijk op de achtergrond.
Teveel overheid en te weinig overzicht
Te veel overheid kan er ook toe leiden dat de overheid zichzelf niet meer overziet. De linkerhand, denkt dan dat de rechtervoet het wel oplost, terwijl dat niet het geval is. Gedeelde verantwoordelijkheid blijkt geen verantwoordelijkheid te zijn. Bij een overheid die te veel coördineert, is er op het moment suprême niemand die ingrijpt. Diverse instanties kijken naar elkaar maar niemand doet iets. Het overheidsoptreden heeft dan iets van een situatie waarbij iemand verdrinkt, maar dat geen van de omstanders zich geroepen voelt om in te grijpen.
Het probleem in Nederland is een teveel aan overheid. Dat blijkt al uit het feit dat we vier bestuursniveaus hebben, naast ook allerlei belendende bestuursorganen. Speciaal voor de klimaataanpak is een vijfde niveau van dertig regio’s erbij bedacht. Die verschillende brokken overheid gaan elkaar ook tegenwerken. Dat leidt tot verspilling van kracht. Kijken we naar corona, dan zijn er ten aanzien van beschermingsmiddelen, (snel)testen, en ook vaccinatie telkens weer vertragende discussies over wie nu wat mag doen. Vanwege deze competentiestrijd worden regelmatig suboptimale beslissingen genomen. Effectief coronabeleid komt op de tweede plaats.
https://www.wyniasweek.nl/rutte-is-bete ... problemen/Er is ook enorm bezuinigd op uitvoerend personeel. in alle lagen van de gezondheidszorg Door de hoge werkdruk, bureaucratisering en karige beloningen dat niet in verhouding staat met zwaarte en gevaar lopen mensen weg of ze zijn langdurig ziek. Wel is een joekel van managerslagen. In het leger werd een bakker een chauffeur. Ik had al die managers opgeleid tot prikboeren, doen ze nog eens iets nuttigs. En de de politiek is niet bezig met lange termijn doelstellingen maar alles op de korte termijn en vooral gericht op improvisatie. Het tekort op de IC aan ervaren personeel loopt op en het zal de politiek een biet zijn.
In ziekenhuizen houdt men geen voorraden aan want dat vindt men duur. Totdat je niet meer kunt bestellen omdat dat andere ziekenhuizen dat ook doen en je achteraan in de rij staat. Korte termijn denken en denken dat pandemieën enkel Azië en Afrika voorkomen
09:00 | Er gaat misschien toch iets veranderen in de vaccinatiestrategie van het kabinet. Niet alleen personeel van verpleeghuizen, er wordt ook overwogen om thuiswonende ouderen te vaccineren. Aanleiding is het advies dat de Gezondheidsraad op de dag voor kerst uitbracht. Daarin staat dat het Pfizer/Biontech-vaccin vooral goed werkt bij ouderen. Die zouden er volgens de Gezondheidsraad als eerste mee moeten worden ingeënt, te beginnen bij de oudsten. Voor kwetsbare ouderen in verpleeghuizen is het vaak moeilijk om naar een grootschalige priklocatie te komen.https://www.bnr.nl/nieuws/gezondheid/10 ... cin-coronaVaccinatie gaat met injecties die personeel moet geven aan mensen. De politiek is al wekenlang bezig om te besluiten wie nu eerst de prik moet krijgen. Zorgvuldigheid slokt tijd op en er is geen tijd meer want het is oorlog. En dat is iets wat de politiek niet snapt.
_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk