Rightnow schreef:
Nou, mijn punt is dat "gevaar" wel aannemelijk moet zijn. Als producten op de voorgeschreven manier werden gemaakt en gebruikt, was er geen gevaar, en sommige soorte asbest waren niet zo gevaarlijk als dat het door sommigen werd voorgesteld.
Sterker nog, van asbest heb je geen last, zolang je het laat zitten. Probleem is veroudering, sanering en sloop. Dat is
altijd risicovol met de soorten asbest die voor isolatie en brandveiligheid werden gebruikt. Er is niet voor niets een manual van 320 pagina's en gespecialiseerde bedrijven, die zich ermee bezig houden ! Waar het me om gaat, is dat je niet alle milieu-risico's op één hoop moet gooien. Asbest heeft niks te maken met genetische modificatie.
Citaat:
Zoals ook lang is gedaan met genetische modificatie van planten. Maar nu men het breder accepteert, zou dit ook de discussie over voedsel veranderen. Misschien dat we belangrijker vinden wat er wordt veranderd, dan hoe het veranderd wordt.
Ja, zolang het grondig wordt onderzocht en er wetten zijn om het te controleren. Het is m.i. een Russische roulette, om voedselproducten te importeren uit landen, waar de regelgeving gebrekkig is. Dat gentechnologie bruikbaar is wil nog niet zeggen, dat het niet kan worden misbruikt. Wanneer gentechnologie alleen toegepast is, om de productie te verhogen, of goedkoper te maken, moet je dat wantrouwen, want bedrijven duiken onder de veiligheidsregels door, als het om kostenbesparing gaat.