WSP
http://www.wspforum.nl/wsp/

PVV Senator is doorgedraaid.
http://www.wspforum.nl/wsp/viewtopic.php?f=2&t=9623
Pagina 1 van 1

Auteur:  kwaaisteniet [ za okt 05, 2019 1:13 pm ]
Berichttitel:  PVV Senator is doorgedraaid.

Mw Faber heeft het gepresteerd om een verkeerd beeld in de publiciteit te brengen over de dader van een steekpartij op een Gronings terras. Volgens haar berichtgeving hadden de media onder de per gehouden dat het om een man van Noord Afrikaans uiterlijk ging. Volgens haar had ze daar een betrouwbare bron voor.
Nu bleek dat het helemaal niet ging om een dader met een Noord Afrikaans uiterlijk, maar om een doodgewone autochtone hoog blanke verwarde man van 67 jaar. De slachtoffers meldden dit en dit werd ook door de politie bevestigd omdat de dader na een worsteling met een terrasbezoeker was aangehouden. Deze laatste meldde ook dat het om een originele Nederlandse blanke man ging en helemaal niet om een persoon met een Noord Afrikaans uiterlijk. De media hebben dit bepaald niet onder de pet gehouden.
Ook al werd mw Faber voorgehouden dat de getuigen en de politie haar versie tegenspraken bleef zij volhouden dat ze niet alle getuigen hadden gehoord, en dat ze bij haar bericht bleef.
Wat een domheid.
Maar ja, ze is natuurlijk geheel in de ban van haar leidsman Goeroe Stookermaaroplos.
Inmiddels heb ik geheel andere berichten:
Mw Faber zou volgens getuigen geheel doorgedraaid zijn en eigenlijk niet toerekeningsvatbaar.
Deze getuigen meenden zelfs ze dat totaal geradicaliseerd is.
Volgens deze 'betrouwbare bronnen' dienen we haar steevast in de gaten te houden, want ze was al aan het oefenen met een hakmes. In haar keuken zou ze op een aantal uiten alvast wat vooroefeningen in het erop op los hakken gedaan hebben.
Bovendien zou zij volgens 'betrouwbare bronnen' ook met een levensgevaarlijk scherp vleesmes aan het oefenen geweest zijn. Dit deed ze in haar keuken op een flink stuk vlees.
Al met al zou ik haar dus maar goed in de gaten houden voor dat ze mogelijk ergens haar slag slaat.

Auteur:  Raya [ za okt 05, 2019 2:31 pm ]
Berichttitel:  Re: PVV Senator is doorgedraaid.

Klopt! Hier is bewust een verkeerd beeld neergezet. Oftewel: nepnieuws gemaakt en verspreid.

Dat is echter niet partij-afhankelijk. Sterker nog, inmiddels is uit onderzoek gebleken dat zeker 70 in landen nepnieuws door politici wordt verspreid.

'Politici plaatsen steeds vaker desinformatie op sociale media'

Nieuwsuur
Geschreven door: Rudy Bouma - verslaggever

Het aantal landen waar politici, politieke partijen en overheden zich schuldig maken aan desinformatie op sociale media is in drie jaar tijd opgelopen van 28 naar 70. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het Oxford Internet Institute.

De meeste desinformatie afkomstig van politici wordt volgens de onderzoekers verspreid via Facebook. Het platform verduidelijkte vorige week dat het berichten van politici niet factcheckt of verwijdert.

Ook Nederland hoort nu bij de zeventig landen waar desinformatie wordt verspreid, zo blijkt uit het onderzoek. Hieronder een recent voorbeeld van zo'n bericht.https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/230451 ... media.html


Al in 2017 wist diezelfde verslaggever voor Nieuwsuur te melden, dat Nederlandse politici zich schuldig maakten aan het brengen van nepnieuws.

Nieuwsuur • Binnenland •Politiek • 24-02-2017, 12:58 • Aangepast 25-02-2017, 13:04

Nepnieuws en sociale media als wapen in politieke campagnes

Niet eerder maakten politieke partijen zoveel gebruik van sociale media tijdens de verkiezingscampagnes. Facebook en Twitter zijn voor politici ideale media om zonder tussenkomst van een kritische pers te communiceren met de kiezer.

Partijpropaganda kan ongefilterd verzonden worden. Nederlandse politici maken zich daarbij, al dan niet bewust, schuldig aan het verspreiden van nepnieuws.
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/215980 ... agnes.html

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/