Het is nu za sep 26, 2020 7:50 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 415 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 17, 18, 19, 20, 21
Auteur Bericht
Bericht nummer:#401  BerichtGeplaatst: zo aug 09, 2020 10:45 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 3641
Berichten: Intopic
Lancelot schreef:
PeterJKH schreef:
Raya schreef:
Het probleem van een beperkte visie bij het Kabinet. 'Alles voor de rijken en niets voor de rest', veroorzaakt grillig gedrag, omdat besluiten en daden vaak onvoorziene gevolgen hebben welke dan met tegenzin moeten worden gecorrigeerd. Dat gebeurt dan vaak met de natte vinger, want er moet teveel tijd aan besteed worden, en zeker geen degelijk onderzoek waaruit kan blijken dat het hele beleid fout is.

Het is natuurlijk belachelijk dat één ambtenaar op de achterkant van een sigarendoosje een oncontroleerbare berekening maakt, welke direct tot beleid wordt geheven. Hetzelfde als de natte vinger van Jaap van Dissel, waarop het hele coronabeleid is gebaseerd. Typisch voor neolibaralen. Ze weten precies hoe ze zichzelf rijker moet maken, maar ze hebben geen flauw idee van de gevolgen daarvan en hoe daar een mouw aan te passen voor er volksopstanden uitbreken.
De voermaatregel is puur bedoeld om een opstand wegens de nog steeds toenemende woningnood te voorkomen. Niet door te bouwen, maar door te zeggen dat er stikstofruimte nodig is OM te kunnen bouwen.


Waarom is Jaap van Dissel c.s. nooit kritisch bevraagd de afgelopen tijd hoe het 10 jaar geleden kon dat ze het met de Mexicaanse griep zo enorm fout hadden, zó fout zelfs dat de maatregelen die voorgesteld werden contraproductief werkten en dat de op hun aanraden voor vele miljarden aangeschafte vaccins uiteindelijk in de vernietigingsoven belandden...

Omdat hij toen nog niet bij het RIVM zat?


Ten eerste zat hij toen wél bij het RIVM en was zelfs de "projectleider" in de Mexicaanse Griep affaire.

Ten tweede: als er 5 jaar geleden door een toenmalige minister is geblunderd, wordt óók gewoon de huidige minister ter verantwoording geroepen in de Kamer. Dus wat is het probleem?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#402  BerichtGeplaatst: do aug 13, 2020 2:53 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:26 pm
Berichten: 4824
Berichten: Intopic
Rightnow schreef:
Vandaar misschien de onzintheorie, dat SARS-CoV-2 in een laboratorium in elkaar was geknutseld (een publicatie van die strekking door indiase moleculaire biologen was snel gemaakt, en even snel weer teruggetrokken toen er gehakt van werd gemaakt).

Als het elledige virus in een lab was gemaakt, was het plaatje van de geïdealiseerde natuur intact. Helaas, ook de natuur kent gevaren!

De geïdealiseerde natuur speelt misschien een rol bij het verfoeien van de landbouw - die immers in hoofdzaak een te beperkte formule najaagt, gedreven door de zekerheid van inkomen uit de supermarkten. Terwijl dat inkomen niet meevalt, naar het schijnt. Maar daar weten we met zijn allen weinig van, van welk deel van wat we in de supermarkt uitgeven, er bij de landbouw wordt besteed. Een kilo bospeen voor 15 eurocent, hoorde ik gisteren aan tafel:

https://www.agrifirm.nl/nieuws/onderzoe ... verdient2/

Kijk naar het filmpje op deze webpagina!
Als het goed is......laten overheden hun bevolking niet verhongeren. Dat zie je bij China, importeren en aankoop landbouwgrond overal in de wereld. Voedselzekerheid, velen hebben geen weet van wat dat met een mens en een land doet.

Nederlander overschat uitgaven voedsel
https://www.lto.nl/nederlander-overscha ... n-voedsel/

Nederlanders overschatten hoeveel geld ze besteden aan voedsel. De gemiddelde Nederlander denkt zo’n 24% van het huishoudinkomen aan voedsel uit te geven. Dat blijkt uit representatief onderzoek onder 1560 mensen in opdracht van LTO Nederland. Uit cijfers van CBS blijkt echter dat een doorsnee huishouden slechts 8% aan voeding besteedt.



Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#403  BerichtGeplaatst: vr aug 14, 2020 6:10 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 56787
Berichten: Intopic
Ik kan weinig met dat soort cijfertjes.

Ten eerste is 8% van duizend te besteden euro in de maand maar 80 euro, maar daar kun je niet gezond van eten en drinken in de maand. Bij een minimumloon is 8% iets van 155 euro, en eet daar maar eens gezond van met je gezin. Ik geef het je te doen.

Het gaat hier weer om misleidende gemiddelden. Mensen met een hoog inkomen besteden maar een fractie aan voedsel. Dan kun je makkelijk op een percentage van 8% komen, terwijl het voor velen toch echt veel hoger ligt. Ikzelf doe echt geen gekke dingen. Maar met 8% beschikbaar voor voedsel, zou ik echt de vuilnisbakken bij restaurants moeten visiteren.

Nog afgezien dat naar mate het inkomen lager is, de vaste lasten een relatief meer budget opvreten en er vaak niet eens 8% overblijft om aan eten en drinken te besteden.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#404  BerichtGeplaatst: vr aug 14, 2020 11:12 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 20059
Berichten: Intopic
Lies schreef:
Rightnow schreef:
Vandaar misschien de onzintheorie, dat SARS-CoV-2 in een laboratorium in elkaar was geknutseld (een publicatie van die strekking door indiase moleculaire biologen was snel gemaakt, en even snel weer teruggetrokken toen er gehakt van werd gemaakt).

Als het elledige virus in een lab was gemaakt, was het plaatje van de geïdealiseerde natuur intact. Helaas, ook de natuur kent gevaren!

De geïdealiseerde natuur speelt misschien een rol bij het verfoeien van de landbouw - die immers in hoofdzaak een te beperkte formule najaagt, gedreven door de zekerheid van inkomen uit de supermarkten. Terwijl dat inkomen niet meevalt, naar het schijnt. Maar daar weten we met zijn allen weinig van, van welk deel van wat we in de supermarkt uitgeven, er bij de landbouw wordt besteed. Een kilo bospeen voor 15 eurocent, hoorde ik gisteren aan tafel:

https://www.agrifirm.nl/nieuws/onderzoe ... verdient2/

Kijk naar het filmpje op deze webpagina!
Als het goed is......laten overheden hun bevolking niet verhongeren. Dat zie je bij China, importeren en aankoop landbouwgrond overal in de wereld. Voedselzekerheid, velen hebben geen weet van wat dat met een mens en een land doet.

Nederlander overschat uitgaven voedsel
https://www.lto.nl/nederlander-overscha ... n-voedsel/

Nederlanders overschatten hoeveel geld ze besteden aan voedsel. De gemiddelde Nederlander denkt zo’n 24% van het huishoudinkomen aan voedsel uit te geven. Dat blijkt uit representatief onderzoek onder 1560 mensen in opdracht van LTO Nederland. Uit cijfers van CBS blijkt echter dat een doorsnee huishouden slechts 8% aan voeding besteedt.

Het is ook bewust beleid om voedsel goedkoop te houden, daarmee kunnen we de huizenzeepbel verder opblazen en nog meer non=productieve schuld creëren.

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#405  BerichtGeplaatst: vr aug 14, 2020 4:54 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di apr 15, 2014 4:28 pm
Berichten: 6294
Berichten: Intopic
Woonplaats: Mijn eigen Vinexwijk
Wie ouderwets gezond wil eten, moet vaak toch naar de Geitewollensokkenmarkt. Daar kost alles tot 4 keer zo veel als het supermarktequivalent. Bruine bonen moet je kopen bij een handelaar op de Groningse of Friese klei, maar in supermarkten zijn ze vaak in deze tijd van het jaar schimmelig. En anders toch maar weer naar de Geitewollensokkenmarkt.

Overigens, veel mensen kopen havermout heel goedkoop bij de Albert Heijn. Dat is wel goedkoop, en de ekologische ingevroren blauwe bessen vallen ook wel mee - maar koop ze niet vers want die zijn onbetaalbaar.

Groenten en noten zijn gezond maar niet goedkoop, maar verkeerd samengestelde rotzooi uit pak en blik, bijna gratis inderdaad.

_________________
Een uitvoerende macht die zich niet gecontroleerd weet, gaat daar op een gegeven moment gebruik van maken.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#406  BerichtGeplaatst: vr aug 14, 2020 7:08 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 3641
Berichten: Intopic
Lies schreef:
Rightnow schreef:
Vandaar misschien de onzintheorie, dat SARS-CoV-2 in een laboratorium in elkaar was geknutseld (een publicatie van die strekking door indiase moleculaire biologen was snel gemaakt, en even snel weer teruggetrokken toen er gehakt van werd gemaakt).

Als het elledige virus in een lab was gemaakt, was het plaatje van de geïdealiseerde natuur intact. Helaas, ook de natuur kent gevaren!

De geïdealiseerde natuur speelt misschien een rol bij het verfoeien van de landbouw - die immers in hoofdzaak een te beperkte formule najaagt, gedreven door de zekerheid van inkomen uit de supermarkten. Terwijl dat inkomen niet meevalt, naar het schijnt. Maar daar weten we met zijn allen weinig van, van welk deel van wat we in de supermarkt uitgeven, er bij de landbouw wordt besteed. Een kilo bospeen voor 15 eurocent, hoorde ik gisteren aan tafel:

https://www.agrifirm.nl/nieuws/onderzoe ... verdient2/

Kijk naar het filmpje op deze webpagina!
Als het goed is......laten overheden hun bevolking niet verhongeren. Dat zie je bij China, importeren en aankoop landbouwgrond overal in de wereld. Voedselzekerheid, velen hebben geen weet van wat dat met een mens en een land doet.

Nederlander overschat uitgaven voedsel
https://www.lto.nl/nederlander-overscha ... n-voedsel/

Nederlanders overschatten hoeveel geld ze besteden aan voedsel. De gemiddelde Nederlander denkt zo’n 24% van het huishoudinkomen aan voedsel uit te geven. Dat blijkt uit representatief onderzoek onder 1560 mensen in opdracht van LTO Nederland. Uit cijfers van CBS blijkt echter dat een doorsnee huishouden slechts 8% aan voeding besteedt.




Nederlanders geven over het algemeen niets om goed eten. Nederlanders besteden ook de minste tijd van alle Europeanen aan het bereiden van de avondmaaltijd. Het moet snel, makkelijk en of het dan gezond of smakelijk is, staat op de tweede plaats. Het is ook opvallend hoe weinig jongeren die op zichzelf gaan wonen voor studie of anderszins, kunnen koken. Meestal komen ze niet verder dan spaghetti gaarkoken met een potje saus erbij. Maar hoe je een witlofschotel bereidt, of een andijviestamppot, of een pan sucadelappen, ze hebben geen idee. Gewoon omdat ze dat thuis nooit geleerd hebben of (erger nog) dat soort dingen thuis ook niet klaargemaakt werden.

Ik heb serieus jonge mensen meegemaakt die geen idee hadden dat sperziebonen ook gewoon vers bestaan, en niet uit een pot. Of die geen idee hadden wat ze met een verse rode kool moesten beginnen. Thuis wordt geen koken meer geleerd.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#407  BerichtGeplaatst: za aug 15, 2020 8:50 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 56787
Berichten: Intopic
PeterJKH schreef:
Lies schreef:
Rightnow schreef:
Vandaar misschien de onzintheorie, dat SARS-CoV-2 in een laboratorium in elkaar was geknutseld (een publicatie van die strekking door indiase moleculaire biologen was snel gemaakt, en even snel weer teruggetrokken toen er gehakt van werd gemaakt).

Als het elledige virus in een lab was gemaakt, was het plaatje van de geïdealiseerde natuur intact. Helaas, ook de natuur kent gevaren!

De geïdealiseerde natuur speelt misschien een rol bij het verfoeien van de landbouw - die immers in hoofdzaak een te beperkte formule najaagt, gedreven door de zekerheid van inkomen uit de supermarkten. Terwijl dat inkomen niet meevalt, naar het schijnt. Maar daar weten we met zijn allen weinig van, van welk deel van wat we in de supermarkt uitgeven, er bij de landbouw wordt besteed. Een kilo bospeen voor 15 eurocent, hoorde ik gisteren aan tafel:

https://www.agrifirm.nl/nieuws/onderzoe ... verdient2/

Kijk naar het filmpje op deze webpagina!
Als het goed is......laten overheden hun bevolking niet verhongeren. Dat zie je bij China, importeren en aankoop landbouwgrond overal in de wereld. Voedselzekerheid, velen hebben geen weet van wat dat met een mens en een land doet.

Nederlander overschat uitgaven voedsel
https://www.lto.nl/nederlander-overscha ... n-voedsel/

Nederlanders overschatten hoeveel geld ze besteden aan voedsel. De gemiddelde Nederlander denkt zo’n 24% van het huishoudinkomen aan voedsel uit te geven. Dat blijkt uit representatief onderzoek onder 1560 mensen in opdracht van LTO Nederland. Uit cijfers van CBS blijkt echter dat een doorsnee huishouden slechts 8% aan voeding besteedt.




Nederlanders geven over het algemeen niets om goed eten. Nederlanders besteden ook de minste tijd van alle Europeanen aan het bereiden van de avondmaaltijd. Het moet snel, makkelijk en of het dan gezond of smakelijk is, staat op de tweede plaats. Het is ook opvallend hoe weinig jongeren die op zichzelf gaan wonen voor studie of anderszins, kunnen koken. Meestal komen ze niet verder dan spaghetti gaarkoken met een potje saus erbij. Maar hoe je een witlofschotel bereidt, of een andijviestamppot, of een pan sucadelappen, ze hebben geen idee. Gewoon omdat ze dat thuis nooit geleerd hebben of (erger nog) dat soort dingen thuis ook niet klaargemaakt werden.

Ik heb serieus jonge mensen meegemaakt die geen idee hadden dat sperziebonen ook gewoon vers bestaan, en niet uit een pot. Of die geen idee hadden wat ze met een verse rode kool moesten beginnen. Thuis wordt geen koken meer geleerd.


Volgens mij ligt in Nederland de arbeidsparticipatie van vrouwen erg hoog, en zijn de lonen zo laag, dat als iemand al een partner heeft, beide fulltime of bijna fulltime moeten werken, zodat er weinig tijd overblijft om (uitgebreid) te koken. Zelfs de zogenaamd snelle maaltijden van binnen 20 minuten op tafel, vergen in de praktijk meer tijd en kom je de voor- en nabereidingen toch als snel op een uur. Nog afgezien dat meer mensen in het huishouden, ook meer tijd vergt. Of je nu één aardappel moet schillen of zes. Of je nu twee ons boontjes moet doppen of een kilo.

Ik had vroeger ook weinig tot geen tijd, haalde complete diepvriesmaaltijden bij de super of liet bezorgen.
Nu ik meer tijd heb kook ik weer met veel plezier, en maakt een uur of twee uur in de keuken mij geen moer meer uit.

Waar je wel gelijk in hebt, is dat, doordat mensen afhankelijk zijn gemaakt van kant en klaarmaaltijden, ook kinderen niet meer leren koken.

Het probleem staat echter niet op zich. Als we iets willen veranderen, zullen we naar onze economie moeten kijken en die anders in moeten richten.

Het zou ook het milieu beslist ten goede komen. Minder massale voedselbereiding met allerhande toevoegingen, transport en opslag, verpakkingen, etc.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#408  BerichtGeplaatst: za aug 15, 2020 8:58 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 3641
Berichten: Intopic
Raya schreef:
PeterJKH schreef:
Lies schreef:
Als het goed is......laten overheden hun bevolking niet verhongeren. Dat zie je bij China, importeren en aankoop landbouwgrond overal in de wereld. Voedselzekerheid, velen hebben geen weet van wat dat met een mens en een land doet.

Nederlander overschat uitgaven voedsel
https://www.lto.nl/nederlander-overscha ... n-voedsel/

Nederlanders overschatten hoeveel geld ze besteden aan voedsel. De gemiddelde Nederlander denkt zo’n 24% van het huishoudinkomen aan voedsel uit te geven. Dat blijkt uit representatief onderzoek onder 1560 mensen in opdracht van LTO Nederland. Uit cijfers van CBS blijkt echter dat een doorsnee huishouden slechts 8% aan voeding besteedt.




Nederlanders geven over het algemeen niets om goed eten. Nederlanders besteden ook de minste tijd van alle Europeanen aan het bereiden van de avondmaaltijd. Het moet snel, makkelijk en of het dan gezond of smakelijk is, staat op de tweede plaats. Het is ook opvallend hoe weinig jongeren die op zichzelf gaan wonen voor studie of anderszins, kunnen koken. Meestal komen ze niet verder dan spaghetti gaarkoken met een potje saus erbij. Maar hoe je een witlofschotel bereidt, of een andijviestamppot, of een pan sucadelappen, ze hebben geen idee. Gewoon omdat ze dat thuis nooit geleerd hebben of (erger nog) dat soort dingen thuis ook niet klaargemaakt werden.

Ik heb serieus jonge mensen meegemaakt die geen idee hadden dat sperziebonen ook gewoon vers bestaan, en niet uit een pot. Of die geen idee hadden wat ze met een verse rode kool moesten beginnen. Thuis wordt geen koken meer geleerd.


Volgens mij ligt in Nederland de arbeidsparticipatie van vrouwen erg hoog, en zijn de lonen zo laag, dat als iemand al een partner heeft, beide fulltime of bijna fulltime moeten werken, zodat er weinig tijd overblijft om (uitgebreid) te koken. Zelfs de zogenaamd snelle maaltijden van binnen 20 minuten op tafel, vergen in de praktijk meer tijd en kom je de voor- en nabereidingen toch als snel op een uur. Nog afgezien dat meer mensen in het huishouden, ook meer tijd vergt. Of je nu één aardappel moet schillen of zes. Of je nu twee ons boontjes moet doppen of een kilo.

Ik had vroeger ook weinig tot geen tijd, haalde complete diepvriesmaaltijden bij de super of liet bezorgen.
Nu ik meer tijd heb kook ik weer met veel plezier, en maakt een uur of twee uur in de keuken mij geen moer meer uit.

Waar je wel gelijk in hebt, is dat, doordat mensen afhankelijk zijn gemaakt van kant en klaarmaaltijden, ook kinderen niet meer leren koken.

Het probleem staat echter niet op zich. Als we iets willen veranderen, zullen we naar onze economie moeten kijken en die anders in moeten richten.

Het zou ook het milieu beslist ten goede komen. Minder massale voedselbereiding met allerhande toevoegingen, transport en opslag, verpakkingen, etc.



De arbeidsparticipatie van Nederlandse vrouwen is de laagste in heel Europa. De meeste vrouwen werken hooguit 20-30 uur per week, velen zelfs nog minder. Dus tijd zat om behoorlijk te koken.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#409  BerichtGeplaatst: za aug 15, 2020 1:44 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 56787
Berichten: Intopic
PeterJKH schreef:
Raya schreef:
PeterJKH schreef:



Nederlanders geven over het algemeen niets om goed eten. Nederlanders besteden ook de minste tijd van alle Europeanen aan het bereiden van de avondmaaltijd. Het moet snel, makkelijk en of het dan gezond of smakelijk is, staat op de tweede plaats. Het is ook opvallend hoe weinig jongeren die op zichzelf gaan wonen voor studie of anderszins, kunnen koken. Meestal komen ze niet verder dan spaghetti gaarkoken met een potje saus erbij. Maar hoe je een witlofschotel bereidt, of een andijviestamppot, of een pan sucadelappen, ze hebben geen idee. Gewoon omdat ze dat thuis nooit geleerd hebben of (erger nog) dat soort dingen thuis ook niet klaargemaakt werden.

Ik heb serieus jonge mensen meegemaakt die geen idee hadden dat sperziebonen ook gewoon vers bestaan, en niet uit een pot. Of die geen idee hadden wat ze met een verse rode kool moesten beginnen. Thuis wordt geen koken meer geleerd.


Volgens mij ligt in Nederland de arbeidsparticipatie van vrouwen erg hoog, en zijn de lonen zo laag, dat als iemand al een partner heeft, beide fulltime of bijna fulltime moeten werken, zodat er weinig tijd overblijft om (uitgebreid) te koken. Zelfs de zogenaamd snelle maaltijden van binnen 20 minuten op tafel, vergen in de praktijk meer tijd en kom je de voor- en nabereidingen toch als snel op een uur. Nog afgezien dat meer mensen in het huishouden, ook meer tijd vergt. Of je nu één aardappel moet schillen of zes. Of je nu twee ons boontjes moet doppen of een kilo.

Ik had vroeger ook weinig tot geen tijd, haalde complete diepvriesmaaltijden bij de super of liet bezorgen.
Nu ik meer tijd heb kook ik weer met veel plezier, en maakt een uur of twee uur in de keuken mij geen moer meer uit.

Waar je wel gelijk in hebt, is dat, doordat mensen afhankelijk zijn gemaakt van kant en klaarmaaltijden, ook kinderen niet meer leren koken.

Het probleem staat echter niet op zich. Als we iets willen veranderen, zullen we naar onze economie moeten kijken en die anders in moeten richten.

Het zou ook het milieu beslist ten goede komen. Minder massale voedselbereiding met allerhande toevoegingen, transport en opslag, verpakkingen, etc.



De arbeidsparticipatie van Nederlandse vrouwen is de laagste in heel Europa. De meeste vrouwen werken hooguit 20-30 uur per week, velen zelfs nog minder. Dus tijd zat om behoorlijk te koken.


De toename van het aantal werkenden in de afgelopen vijf jaar was het grootst bij voltijders en bij deeltijdwerkers met de meeste gewerkte uren. Vrouwen werken vaker in deeltijd dan mannen. De gemiddelde arbeidsduur per week is 36 uur voor mannen en 26 uur voor vrouwen.



(2018) https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/03 ... 0in%202008.

Naast hun werk, waren het vooral de vrouwen die daarnaast ook het huishouden, inclusief de kinderen te behappen hadden. En niet te vergeten, in veel gevallen ook de mantelzorg, voor kinderen, ouders of andere familie.

Het aantal gewerkte uren voor een werkgever of eigen rekening, ook gemiddeld, zegt niets. Het gaat niet om het aantal gewerkte uren, maar om de tijd die over blijft voor bijvoorbeeld koken en op welk moment dat is. Een vrouw die 20 uur per week werkt, maar daarna nog wel even iedere dag een uur of twee moet reizen om een paar uur mantelzorg te doen, en daarna thuis nog de bedden moet verschonen, zal echt niet veel tijd hebben om te koken.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#410  BerichtGeplaatst: za aug 15, 2020 3:08 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 3641
Berichten: Intopic
Raya schreef:
PeterJKH schreef:
Raya schreef:


Volgens mij ligt in Nederland de arbeidsparticipatie van vrouwen erg hoog, en zijn de lonen zo laag, dat als iemand al een partner heeft, beide fulltime of bijna fulltime moeten werken, zodat er weinig tijd overblijft om (uitgebreid) te koken. Zelfs de zogenaamd snelle maaltijden van binnen 20 minuten op tafel, vergen in de praktijk meer tijd en kom je de voor- en nabereidingen toch als snel op een uur. Nog afgezien dat meer mensen in het huishouden, ook meer tijd vergt. Of je nu één aardappel moet schillen of zes. Of je nu twee ons boontjes moet doppen of een kilo.

Ik had vroeger ook weinig tot geen tijd, haalde complete diepvriesmaaltijden bij de super of liet bezorgen.
Nu ik meer tijd heb kook ik weer met veel plezier, en maakt een uur of twee uur in de keuken mij geen moer meer uit.

Waar je wel gelijk in hebt, is dat, doordat mensen afhankelijk zijn gemaakt van kant en klaarmaaltijden, ook kinderen niet meer leren koken.

Het probleem staat echter niet op zich. Als we iets willen veranderen, zullen we naar onze economie moeten kijken en die anders in moeten richten.

Het zou ook het milieu beslist ten goede komen. Minder massale voedselbereiding met allerhande toevoegingen, transport en opslag, verpakkingen, etc.



De arbeidsparticipatie van Nederlandse vrouwen is de laagste in heel Europa. De meeste vrouwen werken hooguit 20-30 uur per week, velen zelfs nog minder. Dus tijd zat om behoorlijk te koken.


De toename van het aantal werkenden in de afgelopen vijf jaar was het grootst bij voltijders en bij deeltijdwerkers met de meeste gewerkte uren. Vrouwen werken vaker in deeltijd dan mannen. De gemiddelde arbeidsduur per week is 36 uur voor mannen en 26 uur voor vrouwen.



(2018) https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/03 ... 0in%202008.

Naast hun werk, waren het vooral de vrouwen die daarnaast ook het huishouden, inclusief de kinderen te behappen hadden. En niet te vergeten, in veel gevallen ook de mantelzorg, voor kinderen, ouders of andere familie.

Het aantal gewerkte uren voor een werkgever of eigen rekening, ook gemiddeld, zegt niets. Het gaat niet om het aantal gewerkte uren, maar om de tijd die over blijft voor bijvoorbeeld koken en op welk moment dat is. Een vrouw die 20 uur per week werkt, maar daarna nog wel even iedere dag een uur of twee moet reizen om een paar uur mantelzorg te doen, en daarna thuis nog de bedden moet verschonen, zal echt niet veel tijd hebben om te koken.


Die uitzonderingsgevallen zullen er best zijn, maar van de parttime werkende vrouwen op mijn werk (allen met een fulltime werkende man) hoor ik niks anders dan dat ze gaan lunchen met vriendinnen of tennissen op hun vrije dag, of afgesproken hebben om te gaan winkelen, of een dagje uitgaan, hetzij met vriendinnen, hetzij met hun tienerkinderen, of lekker in de tuin gaan hangen met een boek en een wijntje, of wat dan ook.

Ik wil best geloven dat er óók vrouwen zijn die naast hun parttime baan zware mantelzorg op zich nemen of alleen maar lopen te sloven in het huishouden, maar voor héél véél vrouwen geldt dat echt niet. Die vinden het gewoon lekker véél vrije tijd te hebben en nemen het ervan. Terwijl hun man eigenlijk de financiële kar trekt, want als je van dat beetje salaris dat ze met 2,5 dag werken binnen brengen, de kosten van hun auto aftrekt en alle pleziertjes en nieuwe kleren enz., denk ik zomaar dat ze per saldo weinig bijdragen aan het gezinsbudget.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#411  BerichtGeplaatst: za aug 15, 2020 3:26 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 56787
Berichten: Intopic
PeterJKH schreef:
Raya schreef:
PeterJKH schreef:



De arbeidsparticipatie van Nederlandse vrouwen is de laagste in heel Europa. De meeste vrouwen werken hooguit 20-30 uur per week, velen zelfs nog minder. Dus tijd zat om behoorlijk te koken.


De toename van het aantal werkenden in de afgelopen vijf jaar was het grootst bij voltijders en bij deeltijdwerkers met de meeste gewerkte uren. Vrouwen werken vaker in deeltijd dan mannen. De gemiddelde arbeidsduur per week is 36 uur voor mannen en 26 uur voor vrouwen.



(2018) https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/03 ... 0in%202008.

Naast hun werk, waren het vooral de vrouwen die daarnaast ook het huishouden, inclusief de kinderen te behappen hadden. En niet te vergeten, in veel gevallen ook de mantelzorg, voor kinderen, ouders of andere familie.

Het aantal gewerkte uren voor een werkgever of eigen rekening, ook gemiddeld, zegt niets. Het gaat niet om het aantal gewerkte uren, maar om de tijd die over blijft voor bijvoorbeeld koken en op welk moment dat is. Een vrouw die 20 uur per week werkt, maar daarna nog wel even iedere dag een uur of twee moet reizen om een paar uur mantelzorg te doen, en daarna thuis nog de bedden moet verschonen, zal echt niet veel tijd hebben om te koken.


Die uitzonderingsgevallen zullen er best zijn, maar van de parttime werkende vrouwen op mijn werk (allen met een fulltime werkende man) hoor ik niks anders dan dat ze gaan lunchen met vriendinnen of tennissen op hun vrije dag, of afgesproken hebben om te gaan winkelen, of een dagje uitgaan, hetzij met vriendinnen, hetzij met hun tienerkinderen, of lekker in de tuin gaan hangen met een boek en een wijntje, of wat dan ook.

Ik wil best geloven dat er óók vrouwen zijn die naast hun parttime baan zware mantelzorg op zich nemen of alleen maar lopen te sloven in het huishouden, maar voor héél véél vrouwen geldt dat echt niet. Die vinden het gewoon lekker véél vrije tijd te hebben en nemen het ervan. Terwijl hun man eigenlijk de financiële kar trekt, want als je van dat beetje salaris dat ze met 2,5 dag werken binnen brengen, de kosten van hun auto aftrekt en alle pleziertjes en nieuwe kleren enz., denk ik zomaar dat ze per saldo weinig bijdragen aan het gezinsbudget.


Geloof het of niet, maar ook vrouwen hebben behoefte aan ontspanning.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#412  BerichtGeplaatst: za aug 15, 2020 3:39 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 3641
Berichten: Intopic
Raya schreef:
PeterJKH schreef:
Raya schreef:


De toename van het aantal werkenden in de afgelopen vijf jaar was het grootst bij voltijders en bij deeltijdwerkers met de meeste gewerkte uren. Vrouwen werken vaker in deeltijd dan mannen. De gemiddelde arbeidsduur per week is 36 uur voor mannen en 26 uur voor vrouwen.



(2018) https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/03 ... 0in%202008.

Naast hun werk, waren het vooral de vrouwen die daarnaast ook het huishouden, inclusief de kinderen te behappen hadden. En niet te vergeten, in veel gevallen ook de mantelzorg, voor kinderen, ouders of andere familie.

Het aantal gewerkte uren voor een werkgever of eigen rekening, ook gemiddeld, zegt niets. Het gaat niet om het aantal gewerkte uren, maar om de tijd die over blijft voor bijvoorbeeld koken en op welk moment dat is. Een vrouw die 20 uur per week werkt, maar daarna nog wel even iedere dag een uur of twee moet reizen om een paar uur mantelzorg te doen, en daarna thuis nog de bedden moet verschonen, zal echt niet veel tijd hebben om te koken.


Die uitzonderingsgevallen zullen er best zijn, maar van de parttime werkende vrouwen op mijn werk (allen met een fulltime werkende man) hoor ik niks anders dan dat ze gaan lunchen met vriendinnen of tennissen op hun vrije dag, of afgesproken hebben om te gaan winkelen, of een dagje uitgaan, hetzij met vriendinnen, hetzij met hun tienerkinderen, of lekker in de tuin gaan hangen met een boek en een wijntje, of wat dan ook.

Ik wil best geloven dat er óók vrouwen zijn die naast hun parttime baan zware mantelzorg op zich nemen of alleen maar lopen te sloven in het huishouden, maar voor héél véél vrouwen geldt dat echt niet. Die vinden het gewoon lekker véél vrije tijd te hebben en nemen het ervan. Terwijl hun man eigenlijk de financiële kar trekt, want als je van dat beetje salaris dat ze met 2,5 dag werken binnen brengen, de kosten van hun auto aftrekt en alle pleziertjes en nieuwe kleren enz., denk ik zomaar dat ze per saldo weinig bijdragen aan het gezinsbudget.


Geloof het of niet, maar ook vrouwen hebben behoefte aan ontspanning.


Nou, die krijgen ze dan ook ruimschoots, met hun baantjes van 20 uur per week. En ondertussen genieten ze die ontspanning omdat hun man wél 40-50 uur per week werkt en in feite het schip financieel drijvend houdt.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#413  BerichtGeplaatst: vr sep 04, 2020 7:52 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:26 pm
Berichten: 4824
Berichten: Intopic
Hume schreef:
Rightnow schreef:
Bleeker was een belangrijk iemand destijds in het CDA, iemand die zich als conservatief manifesteerde. Natuurlijk heeft hij heel wat over zich heen gekregen... net als Buma die later ook niet links genoeg werd gevonden (daarom en nergens anders om, zo vermoed ik, is Buma opgestapt).

Bleeker geloofde zoals iedereen in het poldermodel. Ja, er was een richtlijn, maar men was in onderling polder-overleg accoord, van Groen Links tot SGP, dat de PAS-richtlijn onze beste keuze was.

Men had zich moeten afvragen of er juridische problemen zouden kunnen komen als iemand die NIET aan tafel zat in het polder-overleg, bezwaren zou aantekenen. Zoals altijd vergissen de rechtsen zich in de kennis, de kundigheid, de vasthoudendheid ook, van de milieubeweging.

Nog meer valt dit te verwijten aan LNV, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten: betrokkenen die nu hun werk zien afbrokkelen! https://www.foodlog.nl/artikel/list-bed ... lcomments/

Dankzij Lies heb ik dat artikel gelezen toen het nog openbaar toegankelijk was. De portee was volgens mij dat genoemde partijen een select gezelschap vormden dat de kern van PAS formuleerde en bleef promoten, ondanks dat het niet de gedachte, noch de letter, van de europese richtlijn volgde. Vanzelf was er de mogelijkheid dat in de polder alles door alle betrokkenen werd aanvaard, en van Groen Links tot SGP bleek dit het geval.


Bleeker was staatssecretaris voor Landbouw en dus verantwoordelijk..
Er waren meer met verantwoordelijkheid, maar daar hebben we het liever niet over. Ministers in die en in deze tijd, naar wie laten ze de oren hangen? HvR zegt in bericht #53:

Over 50 jaar zal ons nageslacht ons collectief voor gek verklaren en heel veel kwalijk nemen....

Als het al zolang duurt.



Nu de diepe zakken in deze tijd laten zien dat ze niet zo diep meer zijn zal het voor gek verklaren geen 50 jaar meer duren en kijk ik uit naar een nieuw artikel van Nico Gerrits:

Natuurorganisaties moeten mogelijk honderden miljoenen aan subsidie terugbetalen
https://nos.nl/artikel/2346586-natuuror ... talen.html

Natuurmonumenten en twaalf provinciale landschappen moeten mogelijk honderden miljoenen euro's aan subsidies terugbetalen, die ze tussen 1993 en 2012 hebben ontvangen. Dat geld kregen ze voor de aankoop van natuurgebieden.

Particuliere grondbezitters, waaronder stichtingen en beheerders van landgoederen, konden geen aanspraak maken op die subsidies. Dat vonden ze oneerlijk en daarom dienden ze, samen met de Vereniging Gelijkberechtiging Grondbezitters (VGG), in 2008 een klacht in bij de Europese Commissie.

"Door het subsidiebeleid hebben wij als particuliere grondbezitters echt veel nadeel geleden. Die organisaties kregen voor niks gesubsidieerde grond aangeboden", zegt Oene Gorter, voorzitter van de VGG. "Ik had die grond ook wel voor niks willen hebben. Het is puur oneerlijke concurrentie. Als iemand namelijk voor niks grond krijgt aangeboden en hij heeft opbrengst daaruit, dan betekent dat rechtstreeks verlies voor de partij die die grond niet heeft."



Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#414  BerichtGeplaatst: ma sep 07, 2020 8:49 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:26 pm
Berichten: 4824
Berichten: Intopic
Rightnow schreef:
Controversen rondom harde milieu-eisen zijn voor alle sektoren, in alle Europese landen!

Nederland heeft wel 10 speciale (boekhoudkundige en politieke) problemen:

1. De Europese Richtlijn is inderdaad geweld aan gedaan, ook al leek dit te kunnen doordat iedereen daar vrede mee had
2. Dat was waar totdat iemand echt naar de rechter ging
3. Ook in onze polder worden de regels niet correct gevolgd, maar toch schijnen we in het verleden een brutale mond te hebben opgezet in Brussel
4. Beleidsmensen met veel boter op hun hoofd zouden wel eens moeite kunnen hebben met 1, 2 en 3
5. Misschien willen ze daarom een juiste oplossing tegenhouden
6. De regering legt het boekhoudkundige vraagstuk maar niet echt uit
7. In Nederland hoopt men op goedkope wijze de groene ruimte te kunnen inpikken voor natuur en recreatie
8. Het kader van onze regeringspartijen VVD en CDA is duidelijk linksaf geslagen en wil de Urgenda doelen gaan verwezenlijken
9. Het succes van onze voedselsector valt maar niet kapot te krijgen waardoor hardrijden, golfen en nieuw hoogveen aanleggen in de knel lijken te komen
10. De milieubeweging heeft alle voorrang, dus politiek gezien is het verhogen van de depositiewaarden of het buiten Natura 2000 stellen, een probleem
Punt 7 zorgt inmiddels voor problemen in dit land met idealen. Alles moet anders voor nieuwe zwijnenstallen.

'Boswachters zien nadelig effect van toegenomen recreatiedruk op natuur'
https://www.nu.nl/binnenland/6075720/bo ... atuur.html

Volgens Lennard Jasper, een van de ondervraagde boswachters, was de afgelopen zomer "de druppel die de emmer deed overlopen".

"Ik begrijp heel goed dat Nederlanders de buitenruimte opzochten en hier op de Veluwe op vakantie gingen. Maar de drukte en het gedrag die dit met zich meebracht, was soms echt niet in orde. Als ik in de afgelopen maanden niets had opgeruimd, was de Veluwe gewoon een bende of een zwijnenstal geworden", zegt hij tegen De Monitor.



Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#415  BerichtGeplaatst: ma sep 07, 2020 10:22 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:26 pm
Berichten: 4824
Berichten: Intopic
Mooi gesproken in het filmpje in onderstaand artikel, een uitspraak die je in veel onderwerpen op WSP kunt plaatsen:

Ik denk dat ze de nieuwe Garden of Eden willen creëren....die niet toegankelijk zal zijn voor de meeste mensen.


Documentaire ‘Return to Eden’: ‘Het is nu een gevecht op leven en dood’
https://thefireonline.com/documentaire- ... n-en-dood/


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 415 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 17, 18, 19, 20, 21

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot], HvR, Rightnow en 43 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling