Het is nu ma jan 25, 2021 5:22 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 2560 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 128  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#2201  BerichtGeplaatst: zo sep 13, 2020 12:19 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 20966
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Biertje schreef:
Raya schreef:
Ze zitten in het nauw. De coronacrisis toont steeds meer van hun onmacht en onjuistheid van de door hen toegepaste ideologie.
Mogelijk komen ze er achter dat je niet alles aan de markt kunt overlaten en dat als twee provincies met elkaar ruzie maken over grond en bebouwing iemand de beslissende factor moet zijn.
Er is inzake die coronadeal voor Europa en dat wat Wopke oet ook niet zo hee erg veel verschil: het geld van de belastingbetaler wordt in rond gesmeten en niet mand voelt zich verantwoordelijk. Dus zo raar dat steeds meer mensen de EU willen verlaten is dat niet. Heb je tenminste nog maar met 1 geldsmijter te maken.


Als je geldverslindende files in de randstad wilt voorkomen, zul je activiteiten moeten spreiden, met daar achteraan het wonen. Dat scheelt verkeer op de hotspots. Maar daarvoor heb je inderdaad een regie nodig die plaatselijke koppigheid overschrijdt.


Overigens is het laatste nieuws dat de gewone ambtenaren in verzet aan het komen zijn. Ze krijgen nu de schuld in hun schoenen geschoven van alle ellende bij de belastingdienst, het UWV en CBR, etc. Terwijl het de politiek is die telkenmale werkwijzen of taken oplegt, op een manier die onuitvoerbaar blijkt. Vaak door gekleurd advies van hoge ambtenaren en managers, die politiek gewenst groen licht geven, waar een rode vlag hoort te staan.

Neoliberalisme maakt hele samenlevingen en overheden kapot. Prutsers hoor je niet in het Torentje te zetten.


NOS Teletekst 108

Ambtenaren voelen zich niet gehoord


 Ambtenaren van de Belastingdienst,het
UWV en andere uitvoeringsinstanties
zeggen dat ze zelden of nooit betrokken
worden bij de uitvoering van beleid.In
een CNV-enquête onder 450 ambtenaren
zegt tweederde dat er naar hen niet
wordt geluisterd.

Gebeurde dat wel,dan zouden veel fouten
worden voorkomen,zeggen ambtenaren
tegen Nieuwsuur.

Een kwart van de ambtenaren voelt zich
op het werk onveilig,meer dan een derde
noemt zich gefrusteerd omdat hij of zij
niet serieus wordt genomen.Velen vinden
dat de politiek regels maakt zonder te
kijken of die wel uitvoerbaar zijn.

volgende nieuws weer&verkeer sport

13-9-2020

Logisch, Aukje de Vries vindt dat als je achterom kijkt je onzekerheden afroept. Dus volgens haar moeten we altijd vooruit kijken. Staat ook in de Bijbel.

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#2202  BerichtGeplaatst: ma sep 14, 2020 9:05 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 20966
Berichten: Intopic
5 PROCENT MEER VERZUIM IN DE ZORG VERWACHT
BNR Webredactie Vandaag, 06:13
Update: vandaag, 07:14
De zorgsector bereidt zich voor op een explosie van zieke medewerkers. Dat blijkt uit scenario’s die ruim 60 zorgorganisaties hebben neergelegd bij PlanMen, het bedrijf dat hen helpt bij de personeelsplanning. Ze gaan uit van een verzuim van 7,1 procent van hun medewerkers; en dat zou een stijging betekenen van bijna 25 procent ten opzichte van vorig jaar.


In ziekenhuizen zijn vaak hele teams al maanden vooruit bezig met de berekening van de optimale inzet van personeel. Belangrijke vraag is altijd hoe groot de patiëntenpopulatie is. Om daar een inschatting van te maken kijken zorgorganisaties naar de ontwikkelingen in het ziekteverzuim. En dat cijfer lijkt de komende maanden veel hoger te liggen. In absolute aantallen gaat het al gauw om duizenden extra ziekmeldingen, alleen al bij PlanMen.

Thuiszorg
PlanMen, dat de roosters maakt voor zo'n 83.000 voltijdsbanen in de zorgsector, rekent voor het tweede halfjaar op een ziekteverzuim van 6,3 procent, in de verzorging, verpleging en thuiszorg wordt uitgegaan van een verzuim van 8,6 procent. Vorig jaar was dat in de tweede helft van het jaar nog respectievelijk 5,2 en 7,1 procent. Het gaat nog wel om prognoses, erkent Marc Elschot van PlanMen. 'Maar het is niet nieuw dat die werkdruk in de zorg zo groot is.'Elschot adviseert dan ook om bij het samenstellen van de roosters goed te luisteren naar de wensen van het personeel. Verder raadt hij aan om waar het kan zo ver mogelijk vooruit te plannen. Én het is belangrijk om goed zicht te houden op de verlofrechten van personeel. 'Voordat nieuw personeel aan het werk kan, moeten er zaken geregeld worden op het gebied van onder meer werving, opleiding en inwerking.'

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen beschikt niet over een overzicht van alle ziekenhuizen, maar herkent zich wel in het beeld. En ook Vernet ziet het ziekteverzuim al flink toenemen. In het tweede kwartaal zag de specialist op het gebied van verzuimcijfers in de zorg vooralsnog een ziekteverzuim van 6,5 procent, maar een verdere stijging tot 7,1 procent wordt zeker niet onmogelijk geacht.

Eigen testcapaciteit
Dan gaat het niet alleen om kortdurig, maar ook om langdurig verzuim, grotendeels veroorzaakt door de toegenomen werkdruk. Die wás al hoog in de zorg, maar is door de coronacrisis alleen maar verder toegenomen. De hoop is vooral gevestigd op de werving van extra zorgpersoneel. Het kortdurig verzuim speelt vooral bij zorginstellingen, die in tegenstelling tot de ziekenhuizen geen eigen testcapaciteit hebben en bij gezondheidsklachten dus thuis moeten blijven.

Actiz maakt zich grote zorgen omdat nu ook het griepseizoen op uitbreken staat. Daarom hoopt de branchevereniging dat minister Hugo de Jonge zijn belofte om zorgverleners voorrang te geven bij coronatests snel nakomt. Maar ook de toenemende aandacht voor psychosociale begeleiding van medewerkers lijkt inmiddels al zijn vruchten af te werpen. Voor medewerkers in de ouderenzorg waren al 24 uur per dag hulplijnen beschikbaar.


https://www.bnr.nl/nieuws/gezondheid/10 ... g-verwacht

Heeft iemand nog trek in het werken in de zorg?

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#2203  BerichtGeplaatst: ma sep 14, 2020 1:59 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 20966
Berichten: Intopic
GEMEENTEN WILLEN MEER COÖRDINATIE RIJK BIJ TOENADERING VANUIT CHINA
BNR Webredactie Vandaag, 06:48
Update: vandaag, 07:49
Nederlandse gemeenten en provincies willen meer coördinatie vanuit het Rijk bij de omgang met Chinese toenadering. Dat is een van de conclusies uit een rapport van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten dat in handen is van BNR.


35 gemeenten en 11 provincies hebben samenwerkingsverbanden met Chinese steden en provincies. Ze worden op grote schaal benaderd om partnerschappen aan te gaan. Één van de steden kreeg binnen een jaar zeker honderd verzoeken vanuit China. Niet alle steden beschikken over voldoende kennis om die verzoeken op waarde te schatten. Veel gemeenten weten niet eens bij welke overheidsinstantie ze terecht kunnen voor overleg.

Vooral middelgrote en kleine gemeenten zeggen dat de informatievoorziening vanuit het Rijk te summier is. Het gaat dan dus over zaken zoals ik net schetste: zoals spionage of octrooidiefstal, Dus gemeenten zeggen: kom met strategische industriepolitiek zodat we weten wat we wel en niet kunnen delen met Chinezen die toenadering tot ons zoeken.

Luister terug | De Wereld | Verslikt China zich in Hong Kong?

Intussen dreigt steeds meer Nederlandse kennis in Chinese handen terecht te komen. Er is dan ook vooral behoefte aan meer informatie en en coördinatie én aan een duidelijke industriepolitiek ten opzichte van China. Rond het hoogtepunt van de coronapandemie was er veel solidariteit tussen Nederlandse en Chinese gemeenten, bijvoorbeeld op het gebied van mondkapjes, terwijl het landelijke overheidsbeleid hierin tekort schoot.

Decentrale overheden
CDA-Kamerlid Martijn van Helvert ziet wel een dubbele agenda vanuit China. 'Het is heel slim om dat via de decentrale overheden te spelen en volgens mij is dat wel een bewuste strategie. Ik ken zelf een klooster dat door Chinezen is opgekocht om er een kennisinstituut op te richten. En de vraag is of dat kennis is die we willen delen. Ik weet zeker dat coördinatie heel hard nodig is, maar ik vrees dat er weinig schot zit in de kennis bij het ministerie.'


Van Helvert constateert dat er nog altijd geen heldere China-strategie is. 'Minister Blok heeft altijd laten weten dat er schot in zit, maar in 2019 kwam pas een China-strategie en dat duurt echt te lang. Het is een soort salamitactiek, waarbij de kritische geluiden vanuit Nederlandse gemeenten steeds minder zullen worden. Er liggen grote kansen in China, maar we moeten wel zelf gaan over de voorwaarden waaronder we handel drijven met China. Dat is een level playing field.'

Privébedrijven
In de praktijk is het vooral de vraag of producten of diensten passen bij het beleid van de Chinese overheid, zegt Boudewijn Poldermans, sinoloog en bestuurslid van de China Business Council. 'Ik ben van mening dat formele zusterstad-relaties zijn niet meer van deze tijd zijn en moeten worden herzien. Ze stammen uit de tijd dat er in China nog geen privébedrijven waren, maar inmiddels dragen die voor 70 procent bij aan het nationaal product. Daar moeten we ons op richten.'
GEMEENTEN WILLEN MEER COÖRDINATIE RIJK BIJ TOENADERING VANUIT CHINA
BNR Webredactie Vandaag, 06:48
Update: vandaag, 07:49
Nederlandse gemeenten en provincies willen meer coördinatie vanuit het Rijk bij de omgang met Chinese toenadering. Dat is een van de conclusies uit een rapport van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten dat in handen is van BNR.


35 gemeenten en 11 provincies hebben samenwerkingsverbanden met Chinese steden en provincies. Ze worden op grote schaal benaderd om partnerschappen aan te gaan. Één van de steden kreeg binnen een jaar zeker honderd verzoeken vanuit China. Niet alle steden beschikken over voldoende kennis om die verzoeken op waarde te schatten. Veel gemeenten weten niet eens bij welke overheidsinstantie ze terecht kunnen voor overleg.

Vooral middelgrote en kleine gemeenten zeggen dat de informatievoorziening vanuit het Rijk te summier is. Het gaat dan dus over zaken zoals ik net schetste: zoals spionage of octrooidiefstal, Dus gemeenten zeggen: kom met strategische industriepolitiek zodat we weten wat we wel en niet kunnen delen met Chinezen die toenadering tot ons zoeken.

Luister terug | De Wereld | Verslikt China zich in Hong Kong?

Intussen dreigt steeds meer Nederlandse kennis in Chinese handen terecht te komen. Er is dan ook vooral behoefte aan meer informatie en en coördinatie én aan een duidelijke industriepolitiek ten opzichte van China. Rond het hoogtepunt van de coronapandemie was er veel solidariteit tussen Nederlandse en Chinese gemeenten, bijvoorbeeld op het gebied van mondkapjes, terwijl het landelijke overheidsbeleid hierin tekort schoot.

Decentrale overheden
CDA-Kamerlid Martijn van Helvert ziet wel een dubbele agenda vanuit China. 'Het is heel slim om dat via de decentrale overheden te spelen en volgens mij is dat wel een bewuste strategie. Ik ken zelf een klooster dat door Chinezen is opgekocht om er een kennisinstituut op te richten. En de vraag is of dat kennis is die we willen delen. Ik weet zeker dat coördinatie heel hard nodig is, maar ik vrees dat er weinig schot zit in de kennis bij het ministerie.'

Lees ook | De strijd om de wereld in Veldhoven

Van Helvert constateert dat er nog altijd geen heldere China-strategie is. 'Minister Blok heeft altijd laten weten dat er schot in zit, maar in 2019 kwam pas een China-strategie en dat duurt echt te lang. Het is een soort salamitactiek, waarbij de kritische geluiden vanuit Nederlandse gemeenten steeds minder zullen worden. Er liggen grote kansen in China, maar we moeten wel zelf gaan over de voorwaarden waaronder we handel drijven met China. Dat is een level playing field.'

Privébedrijven
In de praktijk is het vooral de vraag of producten of diensten passen bij het beleid van de Chinese overheid, zegt Boudewijn Poldermans, sinoloog en bestuurslid van de China Business Council. 'Ik ben van mening dat formele zusterstad-relaties zijn niet meer van deze tijd zijn en moeten worden herzien. Ze stammen uit de tijd dat er in China nog geen privébedrijven waren, maar inmiddels dragen die voor 70 procent bij aan het nationaal product. Daar moeten we ons op richten.'


Luister terug | Ondernemen Wereldwijd | De grote uitdagingen in zakelijk China

Zowel binnen de RVO als het ministerie van Buitenlandse Zaken is er wel degelijk voldoende kennis om gemeenten naar de juiste mensen en informatie te leiden, zegt Poldermans. 'Ik vraag me af of er echt moeite gedaan is om die kennis te achterhalen. En ik denk dat het veel meer zin heeft om samen te werken in een sectorale of thematische aanpak, zoals clusters in de agrifood, tuinbouw en logistiek. Daarbij kunnen decentrale overheden een faciliterende rol spelen.'


ANP / Remko de Waal
We hebben de Vereniging Nederlandse gemeenten om een reactie gevraagd en die laat weten: Gemeentelijke en provinciale overheden zijn buitengewoon belangrijk binnen de Nederlandse relaties met China. In China hecht men veel belang aan contacten met buitenlandse lokale overheden. Hierdoor kunnen Nederlandse gemeenten deuren in China openen waar deze anders gesloten blijven. Tegelijkertijd hebben Nederlandse gemeenten oog voor de complexiteit van deze samenwerking met China en staan zij zeer open voor adviezen vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Zowel binnen de RVO als het ministerie van Buitenlandse Zaken is er wel degelijk voldoende kennis om gemeenten naar de juiste mensen en informatie te leiden, zegt Poldermans. 'Ik vraag me af of er echt moeite gedaan is om die kennis te achterhalen. En ik denk dat het veel meer zin heeft om samen te werken in een sectorale of thematische aanpak, zoals clusters in de agrifood, tuinbouw en logistiek. Daarbij kunnen decentrale overheden een faciliterende rol spelen.'


ANP / Remko de Waal
. Hierdoor kunnen Nederlandse gemeenten deuren in China openen waar deze anders gesloten blijven. Tegelijkertijd hebben Nederlandse gemeenten oogWe hebben de Vereniging Nederlandse gemeenten om een reactie gevraagd en die laat weten: Gemeentelijke en provinciale overheden zijn buitengewoon belangrijk binnen de Nederlandse relaties met China. In China hecht men veel belang aan contacten met buitenlandse lokale overheden voor de complexiteit van deze samenwerking met China en staan zij zeer open voor adviezen vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken.


https://www.bnr.nl/nieuws/internationaa ... ring-china

Maar natuurlijk, open gerust de deuren naar China, verkwansel al je kennis en een level playing field is niet belangrijk.

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#2204  BerichtGeplaatst: di sep 15, 2020 2:18 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 20966
Berichten: Intopic

Het OMT, dat het kabinet adviseert bij de bestrijding van de coronavirus, heeft op verzoek alle genomen maatregelen onder de loep genomen en het in orde bevonden. Zelfs de airconditioning in de kerk is gecontroleerd.

:luidlachen: :luidlachen:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politie ... g-den-haag

Een kerk met een joekel van een airco, wie betaalt de rekening eigenlijk? En kan het orgel dat wel hebben?

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#2205  BerichtGeplaatst: di sep 15, 2020 3:31 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 58391
Berichten: Intopic
Wordt onze koning hier door zijn Maxima betrapt op het voorlezen van leugens van Rutte?

Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.


Of hij buiten de pot gepist?

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#2206  BerichtGeplaatst: wo sep 16, 2020 10:46 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 20966
Berichten: Intopic
Zet een zooi christelijken in het dagelijks bestuur van een provincie en het wordt mij toch een puinzooi, enkel vanwege het milieu.

https://www.powned.tv/artikel/dinsdag-1 ... broken-ged

https://www.overijssel.nl/bestuur/

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#2207  BerichtGeplaatst: wo sep 16, 2020 1:29 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 8908
Berichten: Intopic
Neoliberaal Asscher probeert Wilders te framen als het broertje van Rutte,
en krijgt dat subiet terug in z'n mik.

:lol:


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#2208  BerichtGeplaatst: wo sep 16, 2020 1:49 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 20966
Berichten: Intopic
baedeker schreef:
Neoliberaal Asscher probeert Wilders te framen als het broertje van Rutte,
en krijgt dat subiet terug in z'n mik.

:lol:
Asscher snapt het nog steeds niet, hij ziet Wilders als een probleem terwijl dat Rutte zou moeten zijn.

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#2209  BerichtGeplaatst: wo sep 16, 2020 3:12 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 58391
Berichten: Intopic
Het is, zoals gewoonlijk, een beschamende vertoning in de Kamer.

Ik heb Arib via twitter voorgesteld een apart kissebis-debat te organiseren, waarbij politici elkaar onbeperkt op de man kunnen spelen en elkaar alles naar het hoofd kunnen slingeren wat ze maar voor de mond komt, zodat bij de Algemene Politieke Beschouwing het debat kan gaan waarover het hoort te gaan: over de begroting en het beleid.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#2210  BerichtGeplaatst: wo sep 16, 2020 7:13 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 20966
Berichten: Intopic
Nog meer overheid en onzinnige regeltjes die de economie kapot maken"een planbureau voor de veiligheid

https://www.ad.nl/politiek/planbureau-v ... ~a11179dc/

Citaat:
Ook Gert Jan Segers, politiek leider van de ChristenUnie grijpt de coronacrisis aan voor dit pleidooi. Hij verwijst naar de afhankelijkheid van China voor mondkapjes. Hij wil een inventarisatie waarvan Nederland nog meer afhankelijk en kwetsbaar is. ,,Op alle terreinen van strategisch belang: van medisch tot militair, van voedsel tot ict en energie.’’
Over die mondkapjes, dit is echt gelul, hier heeft Nederland zelf bewust voor gekozen.En over die inventarisatie van kwetsbaarheid: dat wordt een lijst zo lang als 5 km toiletpapier. Ook bewust beleid.

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#2211  BerichtGeplaatst: wo sep 16, 2020 7:16 pm 
Offline
lid

Geregistreerd: za mei 05, 2012 9:28 pm
Berichten: 21799
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Het is, zoals gewoonlijk, een beschamende vertoning in de Kamer.

Ik heb Arib via twitter voorgesteld een apart kissebis-debat te organiseren, waarbij politici elkaar onbeperkt op de man kunnen spelen en elkaar alles naar het hoofd kunnen slingeren wat ze maar voor de mond komt, zodat bij de Algemene Politieke Beschouwing het debat kan gaan waarover het hoort te gaan: over de begroting en het beleid.

Dit soort debatten zijn gewoon uitermate nuttige campagnemomenten, over beleid of compromissen daartoe gaat het allang niet meer, het is vliegen afvangen en proberen de headlines te scoren. Een genante vertoning.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#2212  BerichtGeplaatst: wo sep 16, 2020 7:32 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di apr 15, 2014 4:28 pm
Berichten: 6685
Berichten: Intopic
Woonplaats: Mijn eigen Vinexwijk
baedeker schreef:
Neoliberaal Asscher probeert Wilders te framen als het broertje van Rutte,
en krijgt dat subiet terug in z'n mik.

:lol:

Haha, ja, logisch dat Asscher dit doet. Zijn potentiele kiezers zitten niet onder Wilders-sympathisanten dus het aanvallen van Wilders is veilig voor hem. Daarentegen zullen veel potentiele PvdA kiezers momenteel enige sympathie voor Rutte voelen.

Dus je grootste electorale tegenstander lijkt een beetje op jou, zeker qua programma, en je deelt de sympathie van twijfelaars. Het is een spel waarbij Rutte al jaren terug de bal naar de PvdA heeft gespeeld door er in toe te stemmen om "dan maar" voor belastingvrijstelling voor multinationals te gaan.

De veilige route is het "sociaal" doen, net doen alsof je de arme kant van Nederland meer zou geven dan ze hadden gekregen zonder veel kamerzetels. Verder vermijden van noemen van kosten van migratie, milieubeleid, lockdowns en bankencrises.

Maar met een Koning die al aangeeft dat de multilaterale wereldorde moet worden uitgebouwd, wordt er sowieso steeds minder in Den Haag beslist. En de naar believen uit te roepen en via de omgekochte media te bekrachtigen "crises" doet men dan verder wat men nog kan doen in Den Haag om Nederlandse burgers uit te kleden.

_________________
Een uitvoerende macht die zich niet gecontroleerd weet, gaat daar op een gegeven moment gebruik van maken.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#2213  BerichtGeplaatst: wo sep 16, 2020 9:07 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 58391
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
Nog meer overheid en onzinnige regeltjes die de economie kapot maken"een planbureau voor de veiligheid

https://www.ad.nl/politiek/planbureau-v ... ~a11179dc/

Citaat:
Ook Gert Jan Segers, politiek leider van de ChristenUnie grijpt de coronacrisis aan voor dit pleidooi. Hij verwijst naar de afhankelijkheid van China voor mondkapjes. Hij wil een inventarisatie waarvan Nederland nog meer afhankelijk en kwetsbaar is. ,,Op alle terreinen van strategisch belang: van medisch tot militair, van voedsel tot ict en energie.’’
Over die mondkapjes, dit is echt gelul, hier heeft Nederland zelf bewust voor gekozen.En over die inventarisatie van kwetsbaarheid: dat wordt een lijst zo lang als 5 km toiletpapier. Ook bewust beleid.


Het is weer een lampje aan de bureactieboom, als politiek correcte vervanging van de christelijke kerstboom.
We weten heus wel dat we zoveel mogelijk zelfvoorzienend moeten zijn. En dat waren we ook, tot kapitalisten zich gingen omscholen tot neoliberalisten en winstmaximalisatie als hun hoogste doel gingen stellen, en alles wat elders goedkoper kon worden geproduceerd als werk exporteerden.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#2214  BerichtGeplaatst: do sep 17, 2020 8:40 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 20966
Berichten: Intopic
Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Het is, zoals gewoonlijk, een beschamende vertoning in de Kamer.

Ik heb Arib via twitter voorgesteld een apart kissebis-debat te organiseren, waarbij politici elkaar onbeperkt op de man kunnen spelen en elkaar alles naar het hoofd kunnen slingeren wat ze maar voor de mond komt, zodat bij de Algemene Politieke Beschouwing het debat kan gaan waarover het hoort te gaan: over de begroting en het beleid.

Dit soort debatten zijn gewoon uitermate nuttige campagnemomenten, over beleid of compromissen daartoe gaat het allang niet meer, het is vliegen afvangen en proberen de headlines te scoren. Een genante vertoning.
Klopt helemaal.

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#2215  BerichtGeplaatst: vr sep 18, 2020 2:02 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 20966
Berichten: Intopic
Mona Keizer heeft over de F35 gezegd dat het the sound of freedom is. Maar dan moet het niet bliksemen want dan explodeert het toestel.

Citaat:
De bouten trilden al los en verf bladderde af. Maar nu blijkt het gevechtsvliegtuig F-35 met een nog veel groter probleem te kampen: het kan niet tegen onweer. En dus zit er voor piloten van het peperdure toestel maar één ding op als ze een onweerswolk naderen. Omvliegen.
:luidlachen: :luidlachen:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... e-defensie

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#2216  BerichtGeplaatst: vr sep 18, 2020 3:41 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 58391
Berichten: Intopic
"Het is niet nodig om in verpleeghuizen en verzorgingscentra mondkapjes te dragen om besmettingen met Corona te voorkomen!"
"Nee, dat zeggen wij niet omdat er een mondkapjestekort zou zijn, want dat is er niet! Het is gewoon niet nodig!"

3000 mensen hebben ze de dood in gelogen, dat gajes van de VVD, D66, CDA en Christenunie. En de nodige verzorgers en verzorgsters ziek laten worden, waarvan een deel nu nog geïnvalideerd is.

De tijd van een fluwelen revolutie is zo langzamerhand wel voorbij, lijkt mij.

Mondkapjesrichtlijn RIVM voor ouderenzorg tóch gebaseerd op schaarste

ANP

Milena Holdert en Renee van Hest

Het RIVM heeft een belangrijk advies over mondmaskers in de ouderenzorg stilzwijgend ingetrokken. Dat blijkt na vragen van Nieuwsuur. De bewering van het ministerie van Volksgezondheid dat de richtlijnen alleen maar gebaseerd waren op medisch advies en veiligheid klopt niet, want schaarste speelde wel degelijk een rol.

...https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/234884 ... arste.html

Wie een of meerdere van deze partijen (inclusief RIVM) nog vertrouwd, spoort echt niet!

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#2217  BerichtGeplaatst: vr sep 18, 2020 4:01 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 20966
Berichten: Intopic
Bouw megawindpark smaakt gedeputeerde naar meer: 'Dit moeten we vaker doen'
FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Irene Overduin • Vandaag, 05:56 • Economie
Alles is groot aan Windpark Fryslân in het IJsselmeer. De 89 molens die 180 meter de lucht in steken, de wieken van 65 meter, de bouwkosten á 850 miljoen euro en de energieopbrengst van jaarlijks 1500 Gigawatt. Het project smaakt naar meer, zegt gedeputeerde Sander de Rouwe. ,,Geld is er wel, ik zoek goede plannen.’’
NOG
2Tien gele koppen pieken boven de waterlijn uit. Het zijn de bovenste meters van de heipalen die sinds 7 september in de bodem van het IJsselmeer zijn gehamerd, één per dag. Nog 79 stuks te gaan. Dag en nacht. Volgend jaar moeten de wieken draaien.
Initiatiefnemers, investeerders en bouwers voeren donderdag met de pers naar wat het grootste windpark op binnenwater ter wereld moet worden, Windpark Fryslân bij Breezanddijk. Het heeft een hoog internationaal gehalte: zo komen de wieken uit Marokko, de platforms uit Polen en de heipalen uit Rostock. Voor de laatste varen permanent drie schepen op en neer naar Noord-Duitsland.
Met het park maakt Friesland op alle fronten een schaalsprong. In de eerste plaats qua opgesteld vermogen. De 89 nieuwe turbines overtreffen met een gezamenlijk vermogen van 383 megawatt ruimschoots de 179 megawatt die de 303 bestaande windmolens in Friesland gezamenlijk inbrengen. (bron: CBS).
In de tweede plaats door aanpalende projecten. Het windpark ontlokte ook forse investeringen in een nieuw transformatorhuis annex bezoekerscentrum op de Afsluitdijk; een werkeiland dat later omgevormd wordt tot natuureiland naast de toekomstige vismigratierivier; en 145 km aan nieuwe stroomkabels die, eenmaal aangetakt op het landelijke elektriciteitsnet, ruimte bieden voor veel meer groene energieproductie.
In de derde plaats was er een schaalsprong in financiering. Bij het vergaren van de benodigde 850 miljoen euro waren zowat alle Nederlandse banken betrokken en ook een drietal Duitse (DZ Bank, Helaba, KfW). Het rijk stut het project royaal met een Sde-subsidie die kan oplopen tot 1,51 miljard euro, afhankelijk van stroomproductie en -prijs. En de provincie Fryslân is met 100 miljoen euro ingestapt, een besluit waarop kritiek kwam omdat het provinciebestuur ook vergunningverlener is, waardoor financiële, politieke en maatschappelijke belangen een troebele mix kunnen opleveren.


Provincie wil vaker investeren
Sander de Rouwe gelooft juist vol in deze benadering. Sterker: hij wil het veel vaker zo gaan doen. Een overheid die vergunningen verleent en participeert kan volgens hem veel meer betekenen voor de samenleving dan een overheid die vergunningen verleent en subsidieert.


,,Participaties brengen revenuen op, subsidies niet. De revenuen kunnen we opnieuw inzetten voor de maatschappij.’’ Dat gebeurt met de IJsselmeer-pegels ook. Op diverse manieren, zoals via een omgevingsfonds, maar ook met obligaties. Volgend jaar wordt duidelijk wie die mag kopen en tegen welke voorwaarden. Het lijkt De Rouwe logisch dat de Makkumers, met vol zicht op het park, voorrang krijgen. Een afnemer voor de energie is trouwens al gevonden: Eneco heeft de hele opbrengt voor de komende vijftien jaar gekocht.
Wat de Rouwe specifiek zoekt? De CDA-gedeputeerde: ,,Ik zoek volwassen plannen met een publiek nut die Friesland vooruit-helpen. Je kunt denken aan duurzame energie, maar ook aan digitale infrastructuur.’’
,,Geld is er zat.’’ De 100 miljoen voor het windpark stonden ook maar doelloos geparkeerd bij financiënminister Wopke Hoekstra, memoreert hij. ,,Plannen moeten er komen. Ik ben op zoek naar nieuwe ‘Lely’s’, mensen die kunnen doorpakken.’’
Ingenieur Cornelis Lely was de drijvende kracht achter de gedeeltelijke inpoldering van de Zuiderzee en de Afsluitdijk. ,,De doelen waren bescherming en verbinding. Ik vind het mooi om te zien dat zijn plan uiteindelijk leidt tot 2000 miljoen euro aan investeringen.’’ Dat is de uitkomst van een som waarin alle vertimmeringen op, aan en nabij ‘La Grande Dame’ zijn meegenomen, inclusief de verbreding van de sluis en de aanleg van de vismigratierivier.

Twee families uit de polder
Als de Lely’s van deze tijd beschouwt hij de families De Groot en Meulendijks, akkerbouwers te Creil, Noordoostpolder. In 1991 besloten de bijna-buren alletwee een windturbine te nemen. Ze trokken samen op, kregen lol in het spel en stichtten na een aanloop van twintig jaar windpark Westermeerwind. In 2005 volgde Windpark Delfzijl, en nu dan Windpark Fryslân. Dat werd een taaie kluif, bevochten tot aan de Raad van State. Beide families participeren via Windpark Fryslân Beheer in het turbinepark. Nazaat Anne de Groot is er projectdirecteur.
In het licht van corona knijpt die tot nu toe zijn handen dicht. Omdat nogal wat onderdelen en teamleden uit het buitenland komen, zit hij niet te wachten op een rood-verklaard Nederland met gesloten grenzen. De eerste lockdown-periode zijn alle problemen gepareerd, maar dat geeft geen garantie voor een volgende.
Hoewel de bouwlieden in een coronabubbel leven (ze slapen op een hotelschip en komen de wal niet op), kan het noodlot toeslaan. Een geconstateerde besmetting op het werk betekent een week stillegging. Voor dit soort tegenslag houdt de provincie Fryslân tijdens de bouwperiode een brokkenpot van 27 miljoen euro paraat.
Wanneer de molens eenmaal draaien, malen de wieken ook bij zeer zware stormen door, zegt De Groot. ,,Vroeger moest je de molen stilzetten, tegenwoordig nemen de wieken zelf een iets andere stand aan, zodat er meer wind langs glijdt.’’ Na 25 jaar moeten de eigenaren het park in principe slopen. ,,Daar is geld voor gereserveerd.’’ Voor doordraaien is opnieuw instemming van de vergunningverlener nodig.


https://tpook.nl/2020/09/18/bouw-megawi ... aker-doen/

Mafkees De Rouwe, heb je een kolencentrale die 1500 MW kan draaien en niet 383 MW

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#2218  BerichtGeplaatst: vr sep 18, 2020 4:21 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 20966
Berichten: Intopic
Waarom krijgt een blokkeerfriezin een boete en en een strafblad en waarom mogen linkse activisten ongestraft wegen blokkeren en worden ze verplaatst met bussen )op kosten van de belastingbetaler?

https://nos.nl/artikel/2348858-klimaata ... 20betogers.

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#2219  BerichtGeplaatst: za sep 19, 2020 1:44 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 20966
Berichten: Intopic
Nederland moet geen belastingparadijs zijn maar óók geen beschermingsparadijs zijn voor de aandeelhouders, het maakt bedrijven juist zwak en je creëert een ongewenste overname, zie ABN. Een ongewenste overname is geen oorzaak maar ene gevolg van slecht bestuur. Als een bedrijf zich wil beschermen moet ze dat doen zoals Heineken dat doet.

https://www.bnr.nl/nieuws/beurs/1042139 ... -bedrijven

https://www.bnr.nl/nieuws/economie/1042 ... -overnames

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#2220  BerichtGeplaatst: ma sep 21, 2020 7:00 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 20966
Berichten: Intopic
Esther van Fenema – Al die managers in de zorg zijn een ramp
Het zorgsysteem is vertroebeld geraakt door functies en belangen die niets met patiëntenzorg te maken hebben
Door: Esther van Fenema , 12:53, 21 september 2020

Wij van de werkvloer hebben echter geen zin in Jessica. Als professional worden we toenemend verstikt door almaar groeiende managementlagen waarvan niemand meer begrijpt wat de toegevoegde waarde is. Naast Jessica ‘bedrijfsvoering’ zijn er op de werkvloer talloze andersoortige managers met nietszeggende titels: teammanager, lijnmanager, manager inhoud, manager zorg, een projectmanager en niet te vergeten de algemeen manager. Natuurlijk hebben we als professionals krachten nodig die zaken regelen waar wij geen tijd voor hebben of niet voor zijn opgeleid: roosters, scholing, kwaliteitseisen en financiën. Maar inmiddels hebben we te maken met een systeem waar we het optimum al lang voorbij zijn en het in stand houden van deze soort een doel op zich is geworden, waardoor allerlei onzinfuncties als paddenstoelen uit de grond schieten. Om het eigen bestaansrecht wat op te tuigen worden er eindeloze teammiddagen georganiseerd en zitten we als professionals uren te vergaderen en naar whiteboards te turen.

Van hoog tot laag moet het systeem zichzelf in stand houden, want als blijkt dat één schakeltje nutteloos is dan stort de hele keten in elkaar’
Wat mij betreft wordt het stilletjes aan tijd om het feestje van de managers te verpesten en stevig te gaan saneren. Misschien een goede eerste stap om de handen aan het bed vanaf nu beter te belonen dan de managers die nu bij binnenkomst meestal in een hogere salarisschaal terechtkomen dan ervaren verpleegkundigen. De roosters voor de handen aan het bed krijgen we nauwelijks rond en ondertussen verdient Jessica substantieel meer dan de verpleegkundige die echt een wezenlijke taak heeft.


Het aanpakken van die wildgroei aan management is lastig, want net als Jessica bedoelen de meesten het goed en zijn ze overtuigd van het feit dat hun ‘bullshitbaan’ wel degelijk toegevoegde waarde heeft.

Wij als zorgprofessionals zeggen het dan maar eens heel eerlijk: al die managers zijn een ramp.

Jessica heeft geen achtergrond of ervaring in de zorg. Ze heeft wat managementervaring opgedaan bij een fastfoodketen en weet hoe ze zoveel mogelijk hamburgers moet verkopen. Tijdens haar introductie gaf ze aan dat ze ‘zoveel mogelijk van ons wil leren’ en met iedereen een gesprek zal inplannen. ‘Ten koste van de patiëntentijd’ hoorde je iedereen denken. Ik sprak met een verpleegkundige die nog had gepoogd de aanstelling van Jessica te dwarsbomen omdat niemand hem kon uitleggen wat Jessica kwam doen, maar tevergeefs. De hogere managementlagen hadden reeds besloten.

Hier zit m de kneep: van hoog tot laag moet het systeem zichzelf in stand houden, want als blijkt dat één schakeltje nutteloos is dan stort de hele keten in elkaar. Het sprookje van de nieuwe kleren van de keizer, waarbij niemand durft te roepen dat de keizer naakt is.

Sinds Corona wordt de roep om meer geld naar de zorg steeds luider. Het kabinet werpt als tegenargument op dat de lasten daardoor op andere domeinen te veel worden verzwaard waardoor extra loon niet haalbaar is. De vraag is of er inderdaad meer geld naar de zorg moet of dat we gewoon minder Jessica’s moeten aanstellen. We hebben een zorgsysteem ingericht dat vertroebeld is geraakt door allerlei functies en belangen die nauwelijks meer iets met de primaire patiëntenzorg te maken hebben. Mensen zonder inhoudelijk verstand van zaken die zich en masse bemoeien met de professional met als netto-uitkomst dat onvrede zo sterk is toegenomen dat de professionals het vak verlaten, de zorg onnodig duur is geworden en op sommige plekken de kwaliteit van zorg ronduit beroerd is.

Deze tendens zie je door alle bestuurslagen heen. Een bestuurder van een grote zorginstelling waar ik ooit werkte had zijn sporen verdiend in het ‘container-wezen’ en leek de ideale man om de patiëntenstroom efficiënt te organiseren. Hij is weer snel vertrokken (uiteraard met een mooie gouden handdruk) omdat de dagelijkse praktijk toch fundamenteel anders bleek te zijn dan zoveel mogelijk containers door de haven zien te loodsen.

Maar ook topbestuurders zoals Edith Schippers, Ab Klink en nu Hugo de Jonge zijn met nul zorgervaring wel medeverantwoordelijk als ‘architect’ voor de rokende puinhopen van nu. Tekentafelbeleid, eindeloos gepolder zonder verstandige keuzes durven maken en het behartigen van de verkeerde belangen.

Tijd voor verandering, tijd voor de professional aan het roer.


https://tpo.nl/2020/09/21/esther-van-fe ... ent-576391

Snoei 90% van die managers weg, laat managers harder werken en is het niet beter dat zij verantwoorden aan de werkvloer wat zij hebben gedaan? Managers moeten beoordeeld kunnen worden door de werkvloer.

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 2560 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 128  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 45 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling