Het is nu di okt 27, 2020 9:13 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 2327 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 117  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#1941  BerichtGeplaatst: za jul 18, 2020 11:32 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 20249
Berichten: Intopic
Bestaat de ex-agente die Geert Wilders steunt met ingezonden brief?
Geert Wilders maakte er op Twitter meteen goede sier mee: de ingezonden brief van ex-politieambtenaar Lies van der Rei die maandag in het AD stond. Daarin vertelt zij hoe de aangiftes tegen zijn ‘minder-Marokkanenleus’ werden geënsceneerd. Wilders zoekt haar nu. Maar: bestaat Lies van der Rei wel?

Victor Schildkamp 18-07-20, 11:00
1
,,De politie geeft het nu zelf ook toe: de aangiftes tegen mij waren wel degelijk geënsceneerd. Ik hoop dat de rechters dit lezen. Dit proces is een schandvlek voor onze rechtsstaat.”

Geert Wilders ging er afgelopen maandag aardig mee aan aan de haal, de brief van Lies van der Rei uit Venlo. Lies schreef dat ze werkt als ‘medewerker intake en service’ bij de politie. En dat veel allochtonen na de ‘minder minder-uitspraak’ van Wilders aan de balie kwamen.

‘De meesten wisten niet wat ze kwamen doen’, schrijft Lies. En verder: ‘Ze spraken niet of nauwelijks de Nederlandse taal... Zij gaven een formulier af waar de aangifte over ging. De meesten konden nog net ‘aangifte Wilders’ zeggen. Die aangiftes waren wel degelijk geënsceneerd.’


Het wekte de interesse van Geert Wilders zelf, die weer midden in zijn ‘minder-Marokkanen-proces’ zit. Dat er rare aangiftes zijn gedaan tegen hem, was al bekend overigens. En voor het proces maakt het niet uit. Maar toch, een agent die zelf toegeeft dat er nepaangiftes waren, kan Wilders helpen. 4 september is de uitspraak.

Maar Lies van der Rei, bestaat die nou wel? Ze blijkt totaal onvindbaar via Google en nóg verdachter: de naam ‘Van der Rei’ komt niet voor in de familienamenbank van het Meertens Instituut.

De brief kwam binnen per mail, een hotmailaccount, dat riekt ook al naar nep. Ze reageert een dag lang niet op ons belverzoek. Maar via haar mailadres stuitten we wel op wat advertenties op Marktplaats.

En vervolgens op haar Facebookaccount. En wat dus haar echte naam lijkt te zijn. En dan gaat de telefoon. ,,Met Lies van der Rei, u had gevraagd of ik wilde bellen...”

Lies bestaat echt. Ze heet alleen anders. Haar echte naam heeft er wel iets van weg, maar u kunt puzzelen wat u wilt: dat gaat niet lukken. En ze woont ook niet in Venlo. Niet eens in Limburg.

De commotie over haar brief is langs haar heen gegaan. ,,Ik zie ‘t nu ja, dat Wilders hem gebruikt.” Ze heeft bewijs genoeg dat ze echt aan die politiebalie heeft gewerkt. Ze kent Geert niet. ,,Maar ik lees al jaren over dat proces en dit zat me al jaren dwars.”

In haar vele jaren bij de politie had ze nog nooit zó aangiftes opgenomen. ,,Van hogerhand werd tegen ons gezegd: neem élke aangifte op”, vertelt Lies. ,,Maar praten met die mensen was onmogelijk. Dus we pakten die papieren maar aan en klaar. Dat is niet zoals het hoort. Ik stem geen PVV, ik vind óók dat Wilders vaak beter andere bewoordingen kan gebruiken, daarom bereikt hij mij ook niet. Maar hier komt gewoon mijn rechtvaardigheidsgevoel om de hoek kijken.”

Inmiddels werkt ze niet meer bij de politie, maar dat heeft niets met Wilders te maken. Nu het minder-Marokkanenproces weer in het nieuws is, wilde ze één keer haar mening kwijt. Anoniem. Dat Wilders en de PVV contact met haar willen, dat Wilders’ advocaat Knoops haar ook graag zou spreken, laat ze allemaal aan zich voorbij gaan. ,,Hiermee moeten ze het doen.”


https://www.ad.nl/binnenland/bestaat-de ... ~a84f6686/

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#1942  BerichtGeplaatst: ma jul 20, 2020 7:54 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 20249
Berichten: Intopic
Wie nu no durft te beweren dat de criminaliteit laag is, heeft een plaat voor zijn koop.

Brutale bendes roven in paar minuten je katalysator: al meer dan 1400 gedupeerden
Criminelen uit Oost-Europa plunderen in het hele land op grote schaal katalysatoren van auto’s . Sinds oktober vorig jaar hebben ze al 1400 keer toegeslagen. Vooral de Toyota Prius is volgens de politie in trek. Gedupeerden blijven achter met een schadepost van 1000 tot 2000 euro.

Alsof er een vliegtuigmotor aan ging. Zo klonk de twaalf jaar oude Toyota Prius van Marcel Dix uit Leiderdorp toen zijn echtgenote begin juli de kinderen naar school wilde brengen. ,,De eerste tien meter rijdt deze auto elektrisch, maar toen schrok iedereen zich rot’’, vertelt hij.

Als Dix onder zijn auto kijkt, ziet hij tot zijn stomme verbazing een afgezaagde uitlaat. Dieven zijn er met zijn katalysator vandoor gegaan. Flink balen, want de auto is hiervoor niet verzekerd en het herstellen kost 1100 euro, hoort hij van de dealer. ,,Daar kunnen we twee weken van kamperen in Duitsland.’’

Bewakingsbeelden
Hoe kinderlijk eenvoudig de dieven te werk gaan, blijkt wel uit bewakingsbeelden van andere diefstallen die door de politie op internet zijn gezet. De criminelen tillen de auto’s op met een krik, kruipen eronder en zagen de uitlaat in luttele minuten met een pijpsnijder door.

De eigenaren merken pas dat er iets mis is als ze gaan rijden. Dix was verbaasd over de brutaliteit waarmee ze te werk gingen. Zijn auto stond geparkeerd op een plek met rondom flats tot negen verdiepingen. ,,Iemand had hen gemakkelijk op kunnen merken.’’

De katalysatoren brengen goud geld op voor de criminelen. Ze vangen er 50 tot 100 euro per stuk voor. Gespecialiseerde bedrijven halen vervolgens het frame eruit en zijn vooral geïnteresseerd in het flinterdunne laagje platinum en palladium. Deze edelmetalen zorgen ervoor dat de schadelijke uitlaatgassen van de motor niet in het milieu komen, maar zijn ook veel geld waard. De prijs van een kilo palladium is in vijf jaar verviervoudigd en brengt nu rond de 55.000 euro op. Vooral de katalysatoren van de Toyota Prius zijn volgens de politie gewild. Hier zitten hogere concentraties palladium in en ze zijn minder vervuild, waardoor de opbrengst hoger is.

Miljoenen aan schade
Dat uitlaten een gewild object zijn, blijkt wel op digitale marktplaatsen. Inkopers verdringen zich daar om ze in te nemen. ,,Wij kopen uw katalysators tegen gegarandeerd de beste prijs. Wij rijden het hele land door. Afstand is geen probleem’’, schrijft Mehmed uit Vlijmen op Facebook. Johan uit Oudewater geeft ‘altijd binnen 15 minuten antwoord’. ,,Bij een akkoord dezelfde dag opgehaald.’’ Manlong uit Flevoland wil hem zelfs ter plekke onder de auto vandaan halen en rekent direct af. Contant of via de bank.

Diefstal van katalysatoren is geen nieuw fenomeen, maar de enorme vlucht die het de afgelopen maanden nam, heeft coördinator Mobiel Banditisme van de politie René Middag wel verbaasd. Elke avond zijn ergens in Nederland wel een paar mensen slachtoffer. Sinds begin dit jaar staat de teller op meer dan 1400 aangiften. De schade loopt in de miljoenen.

De criminelen komen volgens de politie veelal uit Bulgarije, rijden kriskras door Nederland en stoppen waar ze een makkelijke prooi zien staan. Vaak is dat een Toyota Prius, type 2. ,,We hebben niet het idee dat ze met een adressenlijst op pad gaan’’, zegt Middag.

Motorkap
We hebben de Toyota Prius vorige week verkocht. We hadden er geen vertrouwen meer in dat het niet nog een keer zou gebeuren

Johan Boshuis, Gedupeerde
Omdat het delict zo snel is gepleegd en de aangiftes werkelijk overal in Nederland opduiken, is het moeilijk om de daders te pakken. Zo nu en dan lukt het, zoals afgelopen maart toen Zwolse agenten in een fout geparkeerde auto veertig katalysatoren zagen liggen, vermoedelijk van diefstal afkomstig. Of die keer dat dieven slim dachten te zijn en de katalysatoren onder de motorkap hadden verstopt.

Maar een auto vol gestolen spullen is zeker nog geen ronde zaak, ondervond gedupeerde Marcel Dix. In dezelfde nacht als de diefstal van zijn katalysator werden er twee Bulgaren in de buurt opgepakt met drie katalysatoren in hun kofferbak. Toch kreeg Dix te horen dat ze waren vrijgelaten omdat de mannen verklaarden dat ze de onderdelen hadden gevonden. ,,Wat is dat voor waanzin? Een jurist kijkt hier misschien anders naar, maar als slachtoffer denk ik wel: hoeveel bewijs wil je nog meer hebben? Er moet toch wel uit te puzzelen zijn welke van die drie katalysatoren van mij is of van een van de andere slachtoffers in die nacht?’’

Bewijs is vaker het probleem, weet ook coördinator Middag van de politie. En dat frustreert ook de rechercheurs. ,,Je kan een auto vol katalysatoren op de snelweg staande houden, maar we moeten wel weten waar die dingen vandaan komen. Anders is het een heel lastig verhaal.’’

Identificatie
Middag ziet wel een oplossing. Bijvoorbeeld door de afzetmarkt van de dieven beter te controleren. ,,Iedereen kan de auto-onderdelen nu verkopen. Identificatie is niet verplicht. Dat zou al een drempel opwerpen.’’ Zover is het nu nog niet.

Marcel Dix heeft de uitlaat van zijn auto inmiddels laten beveiligen met extra stalen pennen op de uitlaat. Dat maakt het doorzagen moeilijker. Maar die oplossing kreeg niet iedereen aangeboden. Johan Boshuis uit Arnhem raakte daardoor eind vorig jaar in drie maanden tijd twee keer de katalysator van zijn Toyota Prius kwijt. ,,We hebben de auto vorige week verkocht. We hadden er geen vertrouwen meer in dat het niet nog een keer zou gebeuren.’’

Toyota Nederland erkent dat de Prius een gewild doelwit lijkt te zijn. Het gaat volgens een woordvoerder vooral om type 2, die is geproduceerd in de jaren 2003 tot 2010. Het bedrijf betreurt dat sommige klanten geen vertrouwen meer hebben in de auto door de diefstallen, maar zegt er vooralsnog weinig tegen te kunnen doen. Een speciaal slot, dat Toyota op de Engelse markt introduceerde om diefstallen tegen te gaan, blijkt inmiddels ook niet afdoende te helpen, maar dieven slechts te vertragen. Er wordt nog nagedacht over andere oplossingen.


https://www.ad.nl/auto/brutale-bendes-r ... ~a1fe7d21/

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#1943  BerichtGeplaatst: ma jul 20, 2020 9:21 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 20249
Berichten: Intopic
Verkorte Brandbrief Corona Maatregelen
Beste collega’s,

Via deze weg willen wij onze ernstige bezorgdheid uiten, voortkomend uit de gang van zaken de afgelopen maanden rondom de uitbraak van het SARS-CoV-2 virus.

Wij, een grote groep artsen, menen dat het bij wet vastleggen van de coronamaatregelen meer schade aanricht dan goed doet. Wij roepen politici op om zich onafhankelijk en kritisch te laten informeren over het beschikbare bewijs. Wij vragen politici openbaarheid van besluitvorming te eisen en te allen tijde proportionaliteit en subsidiariteit mee te laten wegen bij het uitrollen van beleid. Om zo in de beleidsdiscussie over corona weer oog te krijgen voor het doel dat maatregelen zouden moeten dienen: het verbeteren van onze volksgezondheid.

‘Een middel mag niet erger zijn dan de kwaal’ dit gezegde is actueler dan ooit als het gaat om de noodverordeningen en een eventuele noodwet.

We willen de aandacht vestigen op het aangepaste wetsvoorstel dat op korte termijn ingediend zal worden.1 (1- wetsvoorstel, originele versie van juni 2020). Het doel van de wet is om de noodverordeningen bij wet vast te leggen, ter bescherming van de volksgezondheid. Het gedeelte dat huisvredebreuk toestond in het licht van volksgezondheid en de corona-app zijn aangepast. Of er echter verandering is gekomen in de extreme strafmaatregelen, inbreuk op de privacy, lichamelijke integriteit en het zelfbeschikkingsrecht is nog niet duidelijk.2 (2- reactie Orde van Advocaten)

Dat de noodverordeningen en de wet worden gebracht in het licht van verbetering van de volksgezondheid staat in schril contrast met de tot op heden afwezige of weinig harde regels die de overheid voert waar het preventie van ziekten, optimale of waardegedreven zorg en investeringen in zorgpersoneel betreft.

Gezondheid is een diffuus begrip dat de afgelopen jaren in opdracht van de Gezondheidsraad en ZonMw opnieuw werd omschreven als een alternatief voor de statische definitie van gezondheid uit 1948 van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het resulteerde in “Gezondheid als het vermogen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven”.3 Deze omschrijving gaat niet uit van de afwezigheid van ziekte, maar van veerkracht, functioneren en eigen regie. Later uitgewerkt tot het begrip Positieve Gezondheid met zes dimensies, dat een rode draad vormt in de onlangs verschenen Landelijke Nota Gezondheidsbeleid 2020-2024 van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS), voor alle gemeentes in Nederland.4 Ook maakt het deel uit van het nieuwe Raamplan Artsenopleiding 2020.5 Internationaal wordt het nieuwe gezondheidsbegrip zeer veel geciteerd. Daarnaast onderschrijft ook de WHO de noodzaak van het meewegen van de rechten van de mens als het gaat om maatregelen genomen in het kader van de volksgezondheid. 5a

De huidige wereldwijde maatregelen, genomen ter bestrijding van SARS-CoV-2 schenden in hoge mate deze visie op gezondheid en de rechten van de mens. VWS gaat regelrecht in tegen de, in haar eigen nota vastgelegde, visie op gezondheidsbeleid en het potentieel ervan.

De maatregelen betreffen onder meer verplichte sociale distantie, (semi-)verplichte isolatie, hygiënemaatregelen en verplichte persoonlijke beschermingsmaatregelen.6,7

Aan het begin van de pandemie waren de maatregelen begrijpelijk en breed gedragen, ook al is er verschil in uitvoering met de landen om ons heen. Gaandeweg is er vanuit vele bronnen aan de alarmbel getrokken, de mortaliteit bleek vele malen lager dan verwacht, de meest kwetsbare groepen duidelijk omschrijfbaar (50% van de overleden patienten was 83 jaar of ouder. Merendeel (70%) van de overledenen jonger dan 70 jaar had een onderliggende aandoening waarvan 43% cardiovasculair lijden, 26% diabetes mellitus en 24% een chronische longaandoening) en de overgrote meerderheid (RIVM: 98%) maakt het (zeer) licht door.8

Opties als alleen het isoleren van mensen met klachten, ouderen en kwetsbare groepen en het verbieden van grote evenementen zijn vormen van ander beleid met wellicht dezelfde uitkomsten.

Wij verbazen ons over de overweging om, op basis van de huidige wetenschappelijke onderbouwing, ertoe over te gaan om de maatregelen een wettelijk karakter te geven, met mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd.

De coronamaatregelen vormen een opvallend contrast met de tot op heden afwezige of weinig harde regels die de overheid voert als het gaat om goed gefundeerde maatregelen met bewezen gezondheidswinst zoals een zout- en suikertax, verbod op (e-)sigaretten en het financieel aantrekkelijk en ruim toegankelijk maken van gezonde voeding, beweging en sociale steunnetwerken. Preventiebeleid dat, juist de door corona zo hard geraakte groepen, een voorsprong had kunnen geven.

Een open discussie over de coronamaatregelen betekent dat we naast de gewonnen levensjaren van coronapatiënten, ook oog moeten hebben voor andere factoren die van invloed zijn op onze volksgezondheid. Denk daarbij aan schade op het gebied van het psychosociale domein9, 10, 12, economische schade11, 12 en schade aan de non-covid gezondheidszorg.6, 14, 15 Alleen dan kunnen we het huidige coronabeleid goed wegen, en voorkomen dat noodverordeningen in het licht van de volksgezondheid berusten op willekeur en meer schade doen dan goed.

De verantwoording vanuit de overheid dat dit gebeurt in het licht van volksgezondheid is schokkend te noemen, als de collaterale schade wordt meegewogen. Hoeveel gezonde levensjaren verloren zijn gegaan is nog moeilijk te schatten maar zouden het aantal gewonnen levensjaren ruim kunnen overstijgen.15 Door de blijvende maatregelen is de komende tijd de ziekenhuiscapaciteit dermate beperkt dat van inhalen van niet-geleverde zorg geen sprake zal zijn. 1,2 miljoen verwijzingen via zorgdomein zijn uitgesteld, hiervan wacht nog altijd 40% op een afspraak.16 Naast het verlies aan gezonde levensjaren is dit ook financieel een grote strop. Dat dit niet sneller ingevuld kan worden, wordt voor een groot deel veroorzaakt door de huidige 1,5 meter afstandseis, die tot grote logistieke uitdagingen in ziekenhuizen leidt en daarnaast goede poliklinische zorg in het gedrang brengt.

Wetenschappers over de gehele breedte van de maatschappij, gesteund door maatschappelijke organisaties kunnen de benodigde helderheid in het debat creëren door zich meer uit te spreken over de proportionaliteit en subsidiariteit van de maatregelen. Daarbij is het van belang dat zij breed gehoord worden, vanaf een zo vroeg mogelijk stadium van een uitbraak. Kritische discussie en twijfel dienen niet gemeden of afgezwakt te worden.17 Het doel moet zijn om altijd te streven naar optimale gezondheid voor een zo groot mogelijke groep waarbij maatregelen niet meer schade mogen doen dan hetgeen zij proberen te voorkomen (proportionaliteit- middel staat in verhouding tot de kwaal) en waarbij dit effect van optimale gezondheid behaald wordt met de minst ingrijpende maatregelen (subsidiariteit).

Als arts legden wij allemaal onze eed dan wel gelofte af welke in 2003 werd aangepast naar de huidige tijd en onder meer stelt ‘..Ik zal gezondheid bevorderen.’.. ‘Ik erken de grenzen van mijn mogelijkheden. Ik zal mij open en toetsbaar opstellen. Ik ken mijn verantwoordelijkheid voor de samenleving en zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen. Ik maak geen misbruik van mijn medische kennis, ook niet onder druk.’18

Wij willen hierbij een openbaar appèl doen op onze beroepsverenigingen en mede-zorgverleners om zich uit te spreken over de huidige maatregelen en de voorgestelde wetgeving.

Wij vragen aandacht voor en roepen op tot een open discussie, waarbij zorgverleners zich mogen en durven uitspreken zonder angst voor repercussies. Wij brengen dit met respect en erkenning voor het snelle handelen tijdens het begin van de pandemie, voor de integriteit van onze collegae in en rondom het Outbreak Management team en onderschrijven een eenduidig beleid. Wij maken ons echter in toenemende mate zorgen om de beslotenheid waarin beslissingen worden gemaakt en de snelheid waarmee hypotheses en meningen in beleid verankerd worden.

Wij geven met deze brief het signaal af dat voortgang op dezelfde voet meer schade dan goed zou kunnen doen en roepen politici op om zich onafhankelijk en kritisch te laten informeren over het beschikbare bewijs, ook dat van andersdenkenden zolang dit op gefundeerde wetenschap gestoeld is. Wij vragen politici openbaarheid van besluitvorming te eisen en te allen tijde proportionaliteit en subsidiariteit mee te laten wegen bij het uitrollen van beleid met als doel het bevorderen van optimale gezondheid en medemenselijkheid.

Met bezorgdheid, hoop en op persoonlijke titel,

In alfabetische volgorde, een greep uit de, al meer dan 500 artsen die ondertekenden en toestemming gaven voor openbaarmaking van hun namen


Aysel Darbas, internist

Dick Bijl, epidemioloog, oud president ISDB, huisarts

Esther van Fenema, psychiater

Evelien Peeters, Internist

Femme Zijlstra, radioloog

Frans Kusse, arts IM

Froukje Verdam, KNO arts

Hannah Visser, internist

Henk Jans, arts M+G, medisch milieukundige, chemicus

Ineke de Bruin, psychiater

Inge Prins- van der Velpen, fertiliteitsarts

Jacqueline van der Meij, patholoog

Jan Vosters, arts M+G n.p.

Johan Tielen, MDL arts

Kim van Oudenaarde, arts-assistent radiologie

Leonie Schaper, psychiater

Machteld Huber, niet-praktiserend huisarts/ onderzoeker

Marieke Krans, arts GGZ

Marion Heres, gynaecoloog

Marjolein Doesburg-van kleffens, specialist laboratoriumgeneeskunde, klinische chemie

Monique de Veth-Konings, psychiater

Peter van den Hazel, arts medisch milieukundige

Pierre Capel, emeritus-hoogleraar klinische immunologie

Raymond Brunink, openbaar apotheker specialist

Renate Tillema-Schoon, psychiater

Roland Laurens, thoraxchirurg

Saira Moeniralam, specialist ouderengeneeskunde

Sanne Sanavro, internist

Tim Smits, dermatoloog

Véronique van Erp, jeugdartsA.A. de Rooij-Grandia, huisarts Zoetermeer

Annerose Kunenborg, huisarts

Annemarie Semeijn, huisarts

Arina Klokke, huisarts, Delft, kringbestuurslid LHV

Azucena Cuijpers, huisarts Amsterdam

Bettina van Steenis, huisarts, Enschede, voorzitter WDH

Casper Post Uiterweer, huisarts en universitair docent, Utrecht

Caecilia Verlinden, huisarts Dubai en Nederland

C.J. van Setten, huisarts, Utrecht

Christof Zwart, huisarts

Claire Loots, huisarts

C.W. Mulder, arts M+G/MPH, Gorssel

David Prins, longarts

Elke F. de Klerk, arts

Gio Meijer, arts IM

Hans van Vugt, huisarts Arnhem

Jan Martijn Oosterveen, huisarts

Jeannette van der Schuit, huisarts, Zoetermeer

Jodette Westerhof, huisarts

Johanna Priester, huisarts

José Korte, huisarts, Den Haag

Jos BJ Dries, huisarts

Karin Pijper, huisarts, Alphen aan den Rijn

Lieneke van de Griendt, huisarts

Liesbeth van der Jagt, assistant professor huisartsgeneeskunde

Mette Claassen, huisarts Nijmegen

Monique Tjon-A-Tsien, huisarts, Wateringen

Marjan Meddens, huisarts, HA opleider, Nijmegen

Maaike Hoorweg, huisarts/schoolarts in ruste, Zeist

Marije Berkelaar, huisarts

Margreet Teelken, huisarts

Martin Voerknecht, huisarts, Bussum

Miriam de Zwart, huisarts Utrecht

Marco Ephraïm, huisarts, Zoetermeer


https://opendebat.info/verkorte-brandbrief/

https://www.youtube.com/watch?v=c_tlsJBrIWc

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#1944  BerichtGeplaatst: ma jul 20, 2020 7:11 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 3650
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
Verkorte Brandbrief Corona Maatregelen
Beste collega’s,

Via deze weg willen wij onze ernstige bezorgdheid uiten, voortkomend uit de gang van zaken de afgelopen maanden rondom de uitbraak van het SARS-CoV-2 virus.

Wij, een grote groep artsen, menen dat het bij wet vastleggen van de coronamaatregelen meer schade aanricht dan goed doet. Wij roepen politici op om zich onafhankelijk en kritisch te laten informeren over het beschikbare bewijs. Wij vragen politici openbaarheid van besluitvorming te eisen en te allen tijde proportionaliteit en subsidiariteit mee te laten wegen bij het uitrollen van beleid. Om zo in de beleidsdiscussie over corona weer oog te krijgen voor het doel dat maatregelen zouden moeten dienen: het verbeteren van onze volksgezondheid.

‘Een middel mag niet erger zijn dan de kwaal’ dit gezegde is actueler dan ooit als het gaat om de noodverordeningen en een eventuele noodwet.

We willen de aandacht vestigen op het aangepaste wetsvoorstel dat op korte termijn ingediend zal worden.1 (1- wetsvoorstel, originele versie van juni 2020). Het doel van de wet is om de noodverordeningen bij wet vast te leggen, ter bescherming van de volksgezondheid. Het gedeelte dat huisvredebreuk toestond in het licht van volksgezondheid en de corona-app zijn aangepast. Of er echter verandering is gekomen in de extreme strafmaatregelen, inbreuk op de privacy, lichamelijke integriteit en het zelfbeschikkingsrecht is nog niet duidelijk.2 (2- reactie Orde van Advocaten)

Dat de noodverordeningen en de wet worden gebracht in het licht van verbetering van de volksgezondheid staat in schril contrast met de tot op heden afwezige of weinig harde regels die de overheid voert waar het preventie van ziekten, optimale of waardegedreven zorg en investeringen in zorgpersoneel betreft.

Gezondheid is een diffuus begrip dat de afgelopen jaren in opdracht van de Gezondheidsraad en ZonMw opnieuw werd omschreven als een alternatief voor de statische definitie van gezondheid uit 1948 van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het resulteerde in “Gezondheid als het vermogen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven”.3 Deze omschrijving gaat niet uit van de afwezigheid van ziekte, maar van veerkracht, functioneren en eigen regie. Later uitgewerkt tot het begrip Positieve Gezondheid met zes dimensies, dat een rode draad vormt in de onlangs verschenen Landelijke Nota Gezondheidsbeleid 2020-2024 van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS), voor alle gemeentes in Nederland.4 Ook maakt het deel uit van het nieuwe Raamplan Artsenopleiding 2020.5 Internationaal wordt het nieuwe gezondheidsbegrip zeer veel geciteerd. Daarnaast onderschrijft ook de WHO de noodzaak van het meewegen van de rechten van de mens als het gaat om maatregelen genomen in het kader van de volksgezondheid. 5a

De huidige wereldwijde maatregelen, genomen ter bestrijding van SARS-CoV-2 schenden in hoge mate deze visie op gezondheid en de rechten van de mens. VWS gaat regelrecht in tegen de, in haar eigen nota vastgelegde, visie op gezondheidsbeleid en het potentieel ervan.

De maatregelen betreffen onder meer verplichte sociale distantie, (semi-)verplichte isolatie, hygiënemaatregelen en verplichte persoonlijke beschermingsmaatregelen.6,7

Aan het begin van de pandemie waren de maatregelen begrijpelijk en breed gedragen, ook al is er verschil in uitvoering met de landen om ons heen. Gaandeweg is er vanuit vele bronnen aan de alarmbel getrokken, de mortaliteit bleek vele malen lager dan verwacht, de meest kwetsbare groepen duidelijk omschrijfbaar (50% van de overleden patienten was 83 jaar of ouder. Merendeel (70%) van de overledenen jonger dan 70 jaar had een onderliggende aandoening waarvan 43% cardiovasculair lijden, 26% diabetes mellitus en 24% een chronische longaandoening) en de overgrote meerderheid (RIVM: 98%) maakt het (zeer) licht door.8

Opties als alleen het isoleren van mensen met klachten, ouderen en kwetsbare groepen en het verbieden van grote evenementen zijn vormen van ander beleid met wellicht dezelfde uitkomsten.

Wij verbazen ons over de overweging om, op basis van de huidige wetenschappelijke onderbouwing, ertoe over te gaan om de maatregelen een wettelijk karakter te geven, met mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd.

De coronamaatregelen vormen een opvallend contrast met de tot op heden afwezige of weinig harde regels die de overheid voert als het gaat om goed gefundeerde maatregelen met bewezen gezondheidswinst zoals een zout- en suikertax, verbod op (e-)sigaretten en het financieel aantrekkelijk en ruim toegankelijk maken van gezonde voeding, beweging en sociale steunnetwerken. Preventiebeleid dat, juist de door corona zo hard geraakte groepen, een voorsprong had kunnen geven.

Een open discussie over de coronamaatregelen betekent dat we naast de gewonnen levensjaren van coronapatiënten, ook oog moeten hebben voor andere factoren die van invloed zijn op onze volksgezondheid. Denk daarbij aan schade op het gebied van het psychosociale domein9, 10, 12, economische schade11, 12 en schade aan de non-covid gezondheidszorg.6, 14, 15 Alleen dan kunnen we het huidige coronabeleid goed wegen, en voorkomen dat noodverordeningen in het licht van de volksgezondheid berusten op willekeur en meer schade doen dan goed.

De verantwoording vanuit de overheid dat dit gebeurt in het licht van volksgezondheid is schokkend te noemen, als de collaterale schade wordt meegewogen. Hoeveel gezonde levensjaren verloren zijn gegaan is nog moeilijk te schatten maar zouden het aantal gewonnen levensjaren ruim kunnen overstijgen.15 Door de blijvende maatregelen is de komende tijd de ziekenhuiscapaciteit dermate beperkt dat van inhalen van niet-geleverde zorg geen sprake zal zijn. 1,2 miljoen verwijzingen via zorgdomein zijn uitgesteld, hiervan wacht nog altijd 40% op een afspraak.16 Naast het verlies aan gezonde levensjaren is dit ook financieel een grote strop. Dat dit niet sneller ingevuld kan worden, wordt voor een groot deel veroorzaakt door de huidige 1,5 meter afstandseis, die tot grote logistieke uitdagingen in ziekenhuizen leidt en daarnaast goede poliklinische zorg in het gedrang brengt.

Wetenschappers over de gehele breedte van de maatschappij, gesteund door maatschappelijke organisaties kunnen de benodigde helderheid in het debat creëren door zich meer uit te spreken over de proportionaliteit en subsidiariteit van de maatregelen. Daarbij is het van belang dat zij breed gehoord worden, vanaf een zo vroeg mogelijk stadium van een uitbraak. Kritische discussie en twijfel dienen niet gemeden of afgezwakt te worden.17 Het doel moet zijn om altijd te streven naar optimale gezondheid voor een zo groot mogelijke groep waarbij maatregelen niet meer schade mogen doen dan hetgeen zij proberen te voorkomen (proportionaliteit- middel staat in verhouding tot de kwaal) en waarbij dit effect van optimale gezondheid behaald wordt met de minst ingrijpende maatregelen (subsidiariteit).

Als arts legden wij allemaal onze eed dan wel gelofte af welke in 2003 werd aangepast naar de huidige tijd en onder meer stelt ‘..Ik zal gezondheid bevorderen.’.. ‘Ik erken de grenzen van mijn mogelijkheden. Ik zal mij open en toetsbaar opstellen. Ik ken mijn verantwoordelijkheid voor de samenleving en zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen. Ik maak geen misbruik van mijn medische kennis, ook niet onder druk.’18

Wij willen hierbij een openbaar appèl doen op onze beroepsverenigingen en mede-zorgverleners om zich uit te spreken over de huidige maatregelen en de voorgestelde wetgeving.

Wij vragen aandacht voor en roepen op tot een open discussie, waarbij zorgverleners zich mogen en durven uitspreken zonder angst voor repercussies. Wij brengen dit met respect en erkenning voor het snelle handelen tijdens het begin van de pandemie, voor de integriteit van onze collegae in en rondom het Outbreak Management team en onderschrijven een eenduidig beleid. Wij maken ons echter in toenemende mate zorgen om de beslotenheid waarin beslissingen worden gemaakt en de snelheid waarmee hypotheses en meningen in beleid verankerd worden.

Wij geven met deze brief het signaal af dat voortgang op dezelfde voet meer schade dan goed zou kunnen doen en roepen politici op om zich onafhankelijk en kritisch te laten informeren over het beschikbare bewijs, ook dat van andersdenkenden zolang dit op gefundeerde wetenschap gestoeld is. Wij vragen politici openbaarheid van besluitvorming te eisen en te allen tijde proportionaliteit en subsidiariteit mee te laten wegen bij het uitrollen van beleid met als doel het bevorderen van optimale gezondheid en medemenselijkheid.

Met bezorgdheid, hoop en op persoonlijke titel,

In alfabetische volgorde, een greep uit de, al meer dan 500 artsen die ondertekenden en toestemming gaven voor openbaarmaking van hun namen


Aysel Darbas, internist

Dick Bijl, epidemioloog, oud president ISDB, huisarts

Esther van Fenema, psychiater

Evelien Peeters, Internist

Femme Zijlstra, radioloog

Frans Kusse, arts IM

Froukje Verdam, KNO arts

Hannah Visser, internist

Henk Jans, arts M+G, medisch milieukundige, chemicus

Ineke de Bruin, psychiater

Inge Prins- van der Velpen, fertiliteitsarts

Jacqueline van der Meij, patholoog

Jan Vosters, arts M+G n.p.

Johan Tielen, MDL arts

Kim van Oudenaarde, arts-assistent radiologie

Leonie Schaper, psychiater

Machteld Huber, niet-praktiserend huisarts/ onderzoeker

Marieke Krans, arts GGZ

Marion Heres, gynaecoloog

Marjolein Doesburg-van kleffens, specialist laboratoriumgeneeskunde, klinische chemie

Monique de Veth-Konings, psychiater

Peter van den Hazel, arts medisch milieukundige

Pierre Capel, emeritus-hoogleraar klinische immunologie

Raymond Brunink, openbaar apotheker specialist

Renate Tillema-Schoon, psychiater

Roland Laurens, thoraxchirurg

Saira Moeniralam, specialist ouderengeneeskunde

Sanne Sanavro, internist

Tim Smits, dermatoloog

Véronique van Erp, jeugdartsA.A. de Rooij-Grandia, huisarts Zoetermeer

Annerose Kunenborg, huisarts

Annemarie Semeijn, huisarts

Arina Klokke, huisarts, Delft, kringbestuurslid LHV

Azucena Cuijpers, huisarts Amsterdam

Bettina van Steenis, huisarts, Enschede, voorzitter WDH

Casper Post Uiterweer, huisarts en universitair docent, Utrecht

Caecilia Verlinden, huisarts Dubai en Nederland

C.J. van Setten, huisarts, Utrecht

Christof Zwart, huisarts

Claire Loots, huisarts

C.W. Mulder, arts M+G/MPH, Gorssel

David Prins, longarts

Elke F. de Klerk, arts

Gio Meijer, arts IM

Hans van Vugt, huisarts Arnhem

Jan Martijn Oosterveen, huisarts

Jeannette van der Schuit, huisarts, Zoetermeer

Jodette Westerhof, huisarts

Johanna Priester, huisarts

José Korte, huisarts, Den Haag

Jos BJ Dries, huisarts

Karin Pijper, huisarts, Alphen aan den Rijn

Lieneke van de Griendt, huisarts

Liesbeth van der Jagt, assistant professor huisartsgeneeskunde

Mette Claassen, huisarts Nijmegen

Monique Tjon-A-Tsien, huisarts, Wateringen

Marjan Meddens, huisarts, HA opleider, Nijmegen

Maaike Hoorweg, huisarts/schoolarts in ruste, Zeist

Marije Berkelaar, huisarts

Margreet Teelken, huisarts

Martin Voerknecht, huisarts, Bussum

Miriam de Zwart, huisarts Utrecht

Marco Ephraïm, huisarts, Zoetermeer


https://opendebat.info/verkorte-brandbrief/

https://www.youtube.com/watch?v=c_tlsJBrIWc


Dit is allang bekend, dat (vooraanstaande) artsen grote vraagtekens zetten bij de (wetenschappelijke onderbouwing van) voortdurende beperkende maatregelen. Ook in Duitsland bestaat al enige tijd een beweging van vooraanstaande artsen uit universiteitsziekenhuizen of die anderszins hun merites meer dan verdiend hebben, die de voortdurende beperkingen aan de kaak stellen.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#1945  BerichtGeplaatst: ma jul 20, 2020 7:51 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 20249
Berichten: Intopic
Martin van Rijn was wel degelijk in dienst van Rutte III en geen waarnemer van de functie die Bruins bekleedde. De gemaakte houtskoolschetsspreekt boekdelen.

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/art ... en-slecht/

Dit plan gaat inderdaad niet werken want blijft er dan van een gewoon ziekenhuis dan nog over? Dan is er de nog de kwestie of je niet een gesjouw krijgt van de patiënt: van spoedeisen hulp naar een IC-bed in een ziekenhuis, 150 km verder op.
De SEH inkrompen en dan het dan bij de huisarts(post) onderbrengen is waanzin want is het ene gat met het andere gat vullen. Daarnaast heeft de huisarts al extra taken overgenomen en daar is ook al een tekort aan huisartsen. Daar komt dan nog bij dat de huisarts ook nog moet samenwerken met specialisten? De huisarts is juist het voorportaal van de zorg. Heeft Van Rijn dat bedacht? :misselijk:
Eerst moet uitgezocht worden waarom er te weinig zorgprofessionals op de SEH werken. :yes:

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/art ... en-slecht/

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#1946  BerichtGeplaatst: ma jul 20, 2020 8:43 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 57143
Berichten: Intopic
Het is een ordinaire bezuiniging. De huisartsen krijgen gemiddeld € 10 per patiënt per maand en daar moet de huisarts alles voor die patiënt van doen. Door zorg van het ziekenhuis over de schutting van de huisarts te flikkeren, besparen de zorgverzekeraars vele miljoenen per jaar.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#1947  BerichtGeplaatst: ma jul 20, 2020 10:00 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 20249
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Het is een ordinaire bezuiniging. De huisartsen krijgen gemiddeld € 10 per patiënt per maand en daar moet de huisarts alles voor die patiënt van doen. Door zorg van het ziekenhuis over de schutting van de huisarts te flikkeren, besparen de zorgverzekeraars vele miljoenen per jaar.
Veel artsen nemen ap geen patiënten meer aan wegens overvolle praktijken en gebrek aan opvolgers .Dat Zou van Rijn moeten weten. Het jaagt e werkdruk van de arts nog harder op en maakt zijn werk nog ingewikkelder. De huisarts dient juist als voorportaal en niet als vliegende keep om elk gat te dichten. Dit soort plannen moet bottom up

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#1948  BerichtGeplaatst: di jul 21, 2020 6:55 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 57143
Berichten: Intopic
Dat ben ik helemaal met je eens.

Het wordt patiënten steeds moeilijker gemaakt om de zorg te krijgen die ze nodig hebben. Ondertussen moeten ze wel volop hun premie blijven betalen.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#1949  BerichtGeplaatst: wo jul 22, 2020 11:23 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 8326
Berichten: Intopic
Wageningen feteert GroenLinks vriendje van Volkert van der graaf


Bogers (GroenLinks wethouder) tipte als loco-BM 6 mei 2002 Vereniging Milieu-Offensief dat de vermoedelijke dader van de moord op Pim Fortuyn medewerker Volkert van der Graaf was. Diezelfde avond verdwenen 200 bestanden van de computer van de moordenaar.
:foei:


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#1950  BerichtGeplaatst: wo jul 22, 2020 7:36 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 3650
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Dat ben ik helemaal met je eens.

Het wordt patiënten steeds moeilijker gemaakt om de zorg te krijgen die ze nodig hebben. Ondertussen moeten ze wel volop hun premie blijven betalen.


Klopt. Mijn periodieke onderzoek in april werd ook afgezegd. Onder het mom van corona. Gezien mijn ziektehistorie, is het echt erg belangrijk dat mijn orgaanfuncties, bepaalde zaken in het bloed, enz. halfjaarlijks worden bekeken. Medicatie kan bijstelling nodig hebben, of indicatoren kunnen aanwezig zijn dat zich weer iets onaangenaam ontwikkelt in mijn lichaam. Ik heb onlangs gebeld voor een nieuwe afspraak en nieuwe onderzoeken. Ik kan in oktober terecht. Argumentatie was: eigenlijk ben je al enige tijd stabiel, dus er zit geen urgentie achter. Nou, dankjewel dan.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#1951  BerichtGeplaatst: do jul 23, 2020 7:16 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo feb 02, 2014 4:10 pm
Berichten: 8481
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Biertje schreef:
Raya schreef:
Nieuwsuur gisterenavond...

Ook onderzoeken en resultaten van het RIVM worden gestuurd naar politiek gewenste uitkomsten.

Het WODC staat niet op zich. Het is hier ook al vaker ter sprake geweest. Of het nu gaat over klimaatcijfers, MER-rapportages, onderzoek naar effecten van beleid... het is al meerdere malen aangetoond dat de politici -vaak middels hun ambtenaren- een grote vinger in de pap hebben.
Alleen al de gewoonte om een concept aan de verantwoordelijke ambtenaren en politici voor te leggen, waarin aanpassingen mogelijk zijn is al een teken des doods van eerlijk en transparant bestuur van Nederland. En het blijkt dat vooral de VVD-kabinetten hier een handje van hebben!
Vlak vazalpartij CDA niet uit. Vazalpartij CDA wil geen ophef of opschudding dus doen ze mee.


Het werd sinds de jaren 80 steeds erger en we zijn nu wel op een hoogtepunt beland, met de VVD aan het stuur en de PvdA, het CDA, D66 en CU in de bijwagen. En laten we al die achterkamertjessteun van bijv. Groenlinks en de gedoogsteun van de PVV niet vergeten.


Wie deugt er nog wel in dit land?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#1952  BerichtGeplaatst: do jul 23, 2020 7:31 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 20249
Berichten: Intopic
PeterJKH schreef:
Raya schreef:
Dat ben ik helemaal met je eens.

Het wordt patiënten steeds moeilijker gemaakt om de zorg te krijgen die ze nodig hebben. Ondertussen moeten ze wel volop hun premie blijven betalen.


Klopt. Mijn periodieke onderzoek in april werd ook afgezegd. Onder het mom van corona. Gezien mijn ziektehistorie, is het echt erg belangrijk dat mijn orgaanfuncties, bepaalde zaken in het bloed, enz. halfjaarlijks worden bekeken. Medicatie kan bijstelling nodig hebben, of indicatoren kunnen aanwezig zijn dat zich weer iets onaangenaam ontwikkelt in mijn lichaam. Ik heb onlangs gebeld voor een nieuwe afspraak en nieuwe onderzoeken. Ik kan in oktober terecht. Argumentatie was: eigenlijk ben je al enige tijd stabiel, dus er zit geen urgentie achter. Nou, dankjewel dan.
Waarom is bloedonderzoek belastend voor de coronazorg?

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#1953  BerichtGeplaatst: do jul 23, 2020 7:38 am 
Online
lid

Geregistreerd: za mei 05, 2012 9:28 pm
Berichten: 21073
Berichten: Intopic
PeterJKH schreef:
Raya schreef:
Dat ben ik helemaal met je eens.

Het wordt patiënten steeds moeilijker gemaakt om de zorg te krijgen die ze nodig hebben. Ondertussen moeten ze wel volop hun premie blijven betalen.


Klopt. Mijn periodieke onderzoek in april werd ook afgezegd. Onder het mom van corona. Gezien mijn ziektehistorie, is het echt erg belangrijk dat mijn orgaanfuncties, bepaalde zaken in het bloed, enz. halfjaarlijks worden bekeken. Medicatie kan bijstelling nodig hebben, of indicatoren kunnen aanwezig zijn dat zich weer iets onaangenaam ontwikkelt in mijn lichaam. Ik heb onlangs gebeld voor een nieuwe afspraak en nieuwe onderzoeken. Ik kan in oktober terecht. Argumentatie was: eigenlijk ben je al enige tijd stabiel, dus er zit geen urgentie achter. Nou, dankjewel dan.

Nou, als je die paar maandjes niet overleeft moet je het gewoon maar zien als het laatste zetje. :wink:


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#1954  BerichtGeplaatst: do jul 23, 2020 7:46 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 57143
Berichten: Intopic
Hume schreef:
Raya schreef:
Biertje schreef:
Vlak vazalpartij CDA niet uit. Vazalpartij CDA wil geen ophef of opschudding dus doen ze mee.


Het werd sinds de jaren 80 steeds erger en we zijn nu wel op een hoogtepunt beland, met de VVD aan het stuur en de PvdA, het CDA, D66 en CU in de bijwagen. En laten we al die achterkamertjessteun van bijv. Groenlinks en de gedoogsteun van de PVV niet vergeten.


Wie deugt er nog wel in dit land?


Datgene wat wel deugt. Maar hier hebben we het over dingen die niet deugen.

Dat er dingen zijn die wel deugen, is toch geen reden om de dingen die niet deugen niet te mogen benoemen?

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#1955  BerichtGeplaatst: do jul 23, 2020 8:24 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 20249
Berichten: Intopic
Waarom worden statushouders die mensen zomaar doodsteken, niet uitgezet?

https://www.rtlnieuws.nl/economie/colum ... daadkracht

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#1956  BerichtGeplaatst: do jul 23, 2020 8:51 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma apr 15, 2013 3:37 pm
Berichten: 8414
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
Waarom worden statushouders die mensen zomaar doodsteken, niet uitgezet?

https://www.rtlnieuws.nl/economie/colum ... daadkracht

Heb je het artikel gelezen dat je er bij gevoegd hebt? Daarin staat het antwoord op je vraag

_________________
Het is beter voorzichtig door rood te lopen dan roekeloos door groen - Anonymus

Neoliberalisme nader uitgelegd

Klimaatverandering nader uitgelegd


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#1957  BerichtGeplaatst: do jul 23, 2020 9:02 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 20249
Berichten: Intopic
Lancelot schreef:
Biertje schreef:
Waarom worden statushouders die mensen zomaar doodsteken, niet uitgezet?

https://www.rtlnieuws.nl/economie/colum ... daadkracht

Heb je het artikel gelezen dat je er bij gevoegd hebt? Daarin staat het antwoord op je vraag
Een slappe VVD-er op dat departement.

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#1958  BerichtGeplaatst: do jul 23, 2020 9:26 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 20249
Berichten: Intopic
Er wordt inderdaad gerommeld door met cijfers van het aantal mesen dat geslaagd is maar het aantal dodelijke ongelukken heet niets met rijopleidingen maar met gedrag en nog meer gebrek aan handhaving. En dat weet Pechtold.

CBR wil rijscholen aanpakken: ‘Slagingspercentage is véél te laag’
De bijna 9000 rijscholen in Nederland moeten aan veel strengere eisen gaan voldoen. Dat zegt CBR-baas Alexander Pechtold, die het slagingspercentage van 48 procent veel te laag noemt. De voormalig D66-leider is druk bezig orde op zaken te stellen bij het door vertragingen geplaagde exameninstituut.

David Bremmer 23-07-20, 05:00 Laatste update: 08:09
Het lijkt nota bene de politiek wel. Dagelijks spreken ouderen Alexander Pechtold op straat aan over zijn werk. ,,Ik krijg zelfs briefjes bij mij thuis door de brievenbus geschoven’’, glimlacht de oud-D66-leider. De vraag luidt steevast hoe ver van te voren mensen een aanvraag tot verlenging van hun rijbewijs moeten indienen. ,,Ik antwoord dat dat voor de snelheid helaas niets uitmaakt.”

Het veelvuldig aanklampen is begrijpelijk. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen kampt sinds 2018 met gigantische achterstanden bij het herkeuren van oudere automobilisten. Door problemen met een nieuw ICT-systeem en een beroerd getimede reorganisatie moeten senioren die 75 worden maanden wachten op verlenging van hun roze pasje. Inmiddels zijn hierdoor verlopen rijbewijzen overigens tijdelijk verlengd, wat tienduizenden wanhopige 75-plussers uit de brand hielp en het CBR lucht gaf.

Hoofdkantoor in brand
Aan Pechtold de taak de rust terug te brengen bij de organisatie, die onder aangescherpt toezicht staat van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur). De start was meteen tumultueus. ,,Toen ik in januari na twee maanden inwerken begon, vloog ons hoofdkantoor in Rijswijk vrijwel direct in brand. In een kwartier ging vier miljoen euro in rook op. Eenmaal van die schrik bekomen, kwam corona.”

De brand betekende dat honderden CBR-medewerkers elders gehuisvest moesten worden. Ook Pechtold resideert al maanden op een tijdelijke kamer in een kantoorgebouw om de hoek. Duizenden examens moesten bovendien naar elders worden verplaatst. Door de lockdown konden vervolgens negen weken lang geen theorie- en praktijkexamens plaatsvinden. Het gevolg: een achterstand van 300.000 examens.


Hoe gaat het nu bij het CBR?
,,De vertragingen en wachttijden nemen af. De afgelopen week hebben we twee keer zoveel herkeuringsaanvragen verwerkt als er binnengekomen zijn. Onze klantenservice is van vijftig naar tweehonderd mensen opgeschaald, waardoor je niet meer een uur in de wacht hoeft te staan. Eind dit jaar is de dienstverlening zo dat de klant op tijd geholpen wordt. Wel hebben we nog veel werk liggen. Belangrijke mits is dat er geen tweede coronagolf volgt.”

Zit er ook schot in het inplannen van de afgeblazen 300.000 examens?
,,Jazeker, we hebben al 220.000 examens ingehaald. De situatie blijft tot eind dit jaar niet normaal, we kunnen nog steeds geen honderd procent draaien. In de zalen voor het theorie-examen kunnen we voorlopig de helft van de normale 25 mensen kwijt. Bij de praktijkexamens mogen er nog geen drie mensen in de auto.”

Waarom is er niet gewerkt aan meer capaciteit en worden er geen examens ’s avonds of in het weekend ingehaald?
,,We proberen maximaal in te plannen, maar ik kan niet zomaar een blik mensen opentrekken. Een examinator opleiden vergt een half jaar, een medisch adviseur enkele maanden. Een examen kan bovendien niet ’s avonds plaatsvinden: dan is het te rustig op de weg. Ook moeten examenauto’s tien minuten ventileren, wat extra tijd vergt.”

De CBR-website kampt nog steeds met lange wachttijden en ligt er vaak uren uit.
,,’s Nachts laden we gegevens in en is de site niet bereikbaar. De rest is voor 99 procent corona-gerelateerd. Toen we na negen weken weer opstartten, kregen we met bots te maken. Er kunnen achthonderd rijscholen in het systeem, maar sommigen loggen met automatische systemen in of houden onze lijnen permanent open. Zo verpesten ze het voor de eenpitters die na werktijd een examen voor hun leerlingen willen reserveren.”

Welke middelbare­school­di­rec­teur zou tevreden zijn met een slagings­per­cen­ta­ge van 48 procent?

Alexander Pechtold, baas CBR
Vorig jaar leed het CBR 2,4 miljoen euro verlies, hoeveel is dat dit jaar?
,,Door corona schieten we tientallen miljoenen euro’s het rood in. Gelukkig is het contact met het ministerie goed. We voeren momenteel constructieve gesprekken over een oplossing.”

Hoe heeft het zo gruwelijk mis kunnen gaan, volgens u?
,,Hier speelt wat ook elders in overheidsland speelde. Een reorganisatie combineren met een groot ICT-project is vragen om problemen. De achtergrond snap ik: door demografische veranderingen vragen steeds meer ouderen een herkeuring aan. Met alleen menskracht is dat ondoenlijk, dus werd er een computersysteem bedacht. Het gaat mis als de verwachtingen te rooskleurig zijn, ook financieel, en als er aanloopproblemen zijn.”

De rijexamens zijn na een negen weken durende coronastop weer volop aan de gang, zoals hier in Roosendaal. Wel gelden er allerlei eisen, zoals een mondkapjesplicht en het tien minuten ventileren van de examenauto.
De rijexamens zijn na een negen weken durende coronastop weer volop aan de gang, zoals hier in Roosendaal. Wel gelden er allerlei eisen, zoals een mondkapjesplicht en het tien minuten ventileren van de examenauto. © Pix4Profs/Peter Braakmann
Bij de eerste berichten over de ICT-problemen gingen senioren massaal herkeuringen aanvragen, soms een jaar eerder. ,,Begrijpelijk, maar alles liep verder vast.” Er speelt echter meer dan ICT, stelt Pechtold. ,,Het CBR was een verstarde organisatie waar een cultuuromslag nodig is. Ik trof te veel collega’s aan naar wiens adviezen onvoldoende geluisterd is en die zijn afgehaakt.’’

De nieuwe directeur vraagt begrip, er bestaan volgens hem veel misverstanden over het CBR. ,,De voornaamste is dat wij overal controle over hebben. Maar we gaan niet over de rijscholen en ook niet over de keuringsartsen.” Het betreft bovendien enorme aantallen. ,,We verzorgen 1,5 miljoen examens per jaar en zitten met 1600 medewerkers op zeventig locaties.”

Een reorganisa­tie combineren met een groot ICT-pro­ject is vragen om problemen

Alexander Pechtold, algemeen directeur CBR
De vraag is hoe het beter kan. Oud-ProRail-baas Pier Eringa, die de uitvoeringsdienst op verzoek van minister Van Nieuwenhuizen doorlichtte, gaf vorige maand al een voorzet: het CBR moet klantgerichter worden en meer controle krijgen over keuringsartsen en andere stakeholders. Er moet geld bij om de problemen op te lossen. Pechtold herkent veel van Eringa’s analyses. ,,Tegelijk worden nu goede stappen gezet.”

Bijna negen maanden na zijn aantreden kijkt de voormalige politicus vooruit. Zo wil Pechtold dat er betere controle komt over de bijna 9000 rijschoolhouders, om de rijopleiding structureel te verbeteren. ,,Ze zullen het me niet in dank afnemen, maar er zijn te veel cowboys. Zij lokken jongeren met turbo-opleidingen die niet opleiden tot verantwoorde chauffeurs, maar hen zo vlot mogelijk langs het examen loodsen.” Ouders kijken ondertussen vooral waar rijlessen het voordeligst zijn.

Rijlessen zijn razend duur, is het niet logisch dat de kosten een voorname factor zijn?
,,Het is een serieuze opleiding, toch geen visakte? Als CBR dragen wij er zorg voor dat die bestuurder voor, achter en naast je aan exact dezelfde hoge eisen voldoen als jij. Dat mag wat kosten. Gemiddeld kost een complete rijopleiding 2400 euro.”

Wat moet er gebeuren?
,,Als we substantieel minder verkeersdoden willen, is het onvermijdelijk dat rijscholen gecertificeerd worden en aan strengere eisen voldoen. Nu kennen ze te veel vrijheid, waardoor hun kandidaten te vaak onvoldoende opgeleid zijn voor onze examens. Ons slagingspercentage bedraagt 48 procent, welke middelbareschooldirecteur zou daar nou tevreden mee zijn? ”

Welk slagingspercentage is realistisch?
,,75 procent moet haalbaar zijn. Dan kunnen wij nog meer energie in onze examinering steken. Die kan nog veel meer stapsgewijs. Het huidige praktijkexamen is als een foto, een momentopname, waarbij toeval een te grote factor is. Ik zeg: maak er een film van, dan monitor je veel beter iemands ontwikkeling.”


https://www.ad.nl/binnenland/cbr-wil-ri ... ~a19362c4/

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#1959  BerichtGeplaatst: do jul 23, 2020 12:09 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 57143
Berichten: Intopic
Lancelot schreef:
Biertje schreef:
Waarom worden statushouders die mensen zomaar doodsteken, niet uitgezet?

https://www.rtlnieuws.nl/economie/colum ... daadkracht

Heb je het artikel gelezen dat je er bij gevoegd hebt? Daarin staat het antwoord op je vraag


Dat Marokko die afspraken telkens afzegt, is geen reden.
We kunnen het overmaken van geld naar Marokko stopzetten en zelfs strafbaar maken.
Moet je eens opletten hoe snel de ambassadeur bereid is op het matje te komen om afspraken te maken.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Bericht nummer:#1960  BerichtGeplaatst: do jul 23, 2020 2:14 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 20249
Berichten: Intopic
Horecabaas als handhaver: spagaat wordt steeds lastiger
Do 23 juli: In het dagelijkse leven te Tilburg merk je niet veel meer van de coronamaatregelen, behalve in de horeca. Kroegbazen moeten politie spelen én gastvrij zijn, terwijl mensen lakser worden. Voor veel ondernemers een steeds lastigere spagaat.

Bas Vermeer 23-07-20, 09:38 Laatste update: 10:34 Bron: BD
Geen spatscher­men, ramvol mensen. En dat is echt niet één grote familie

Kroegbaas
Vlak langs zijn kroeg pendelt elke dag een kermistreintje tussen het Koningsplein en het Besterdplein. 'Een totale mindfuck', vindt een Tilburgse kroegbaas. ,,Geen spatschermen, ramvol mensen. En dat is echt niet één grote familie.”

Zelf staat 'ie op een terras waar anderhalve meter tussen de bezoekers moet zitten. Waar mensen die samen in de auto naar de stad rijden, apart aan tafel moeten worden gezet. Want dat zijn de regels. Regels die voor veel horecaondernemers steeds meer wringen.

Agentje spelen
Ge bent toch geen boa, jongen

Opmerking die je naar je hoofd krijgt
Ze voelen zich vaak meer handhaver dan gastvrije ondernemer. Maar agentje spelen moet: wie dicht blijft, gaat failliet. Wie het te bont maakt, kan een dwangsom krijgen. Dat gebeurde op Roze Maandag bijna bij café De Wijn aan de Stadhuisstraat. Daar werd het op straat te druk.

Het is pittig en vooral vermoeiend, vertellen ze bij een stapkroeg in de binnenstad, vooral omdat het publiek lakser wordt. Mensen willen het niet meer begrijpen, bezoekers zijn de regels beu.

'Als het zo moet, komen we niet meer', krijg je dan te horen. Of: 'Ge bent toch geen boa, jongen?'

Kermis-bevreemding
Je hebt niet de tijd om iedereen achter zijn vodden aan te zitten

Ondernemer in de horeca
De ene horecabaas huurt een portier in om gasten erop wijzen dat ze op hun kruk blijven zitten. Ronddwalen mag niet, dansen is al sinds maart not done. De andere geeft het op na de vierde keer 'blijf alsjeblieft zitten'.

,,Je hebt al moeten bezuinigen op personeel, niet de tijd om iedereen achter zijn vodden aan te zitten.”

In het begin waren de kroegbazen allang blij dat ze weer open konden na een coronasluiting van elf weken, maar de horeca/handhaver-spagaat wordt steeds pijnlijker. Des te meer omdat op veel plekken in de stad het leven van alledag weer is opgepakt.

In de parken zitten groepjes vrienden bij elkaar, in de supermarkten is er amper nog iets over van de maatregelen: het wachten in rijen, het poetsen van de winkelwagentjes. Dat er dan ook nog een kermis in Tilburg wordt gehouden, zorgt in de horeca al helemaal voor bevreemding.

Coulant
Al moet er ook weer bij gezegd worden dat veel ondernemers de gemeente als coulant beschouwen. Daar wordt meegedacht over oplossingen - er kwam veel meer plek voor terrassen - en de regels worden vrij mild gehandhaafd.

In de hele periode sinds de heropening zijn er zes waarschuwingen uitgedeeld, daar zitten vier dwangsommen tussen die worden opgelegd als het nogmaals fout gaat (De Wijn is er daar één van). Volgens de gemeente zelf 'doet 98 procent van de horeca het prima'.

Kort geding
Alle horeca weer sluiten is de makkelijk­ste optie

Horecabaas
Toch blijft de situatie in veel horeca-ogen zo 'krom als een hoepel'. En dan gaat het nog niet eens specifiek over de maatregelen zelf: dat luid meezingen in een kleine kroeg corona besmettelijker zou kunnen zijn dan een bezoek aan de supermarkt, gaat er bij ondernemers wel in.

Maar ondertussen staat er een te drukke kermis ('dat kan iedereen zien') in de stad, mag je reizen, een prostituee bezoeken.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil af van de 1,5 meter-regel, wil dat er meer verantwoordelijkheid bij de bezoekers zelf komt te liggen. Vandaag dient daartoe een kort geding tegen de staat. In Tilburg schatten ze de kans op winst klein.

Integendeel: ondernemers zijn met het oog op de toenemende besmettingen aan het voorsorteren op strengere maatregelen. Want de kans dat ze weer dicht moeten, schat men hoger in: 'alle horeca weer sluiten is de makkelijkste optie'.


https://www.ad.nl/binnenland/horecabaas ... ~a0894246/

Ik ben het eens met HKN, de ondernemer is een ondernemer en als bezoekers te dicht op elkaar staan is dat onder verantwoordelijkheid van de bezoeker. Eigenlijk heel vreemd dat KLM niet wordt beboet hoewel er toch tamelijke wat passagiers besmet terugkeren en de horeca wel

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 2327 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 117  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot], Enzo501, Google [Bot], Majestic-12 [Bot], Marcel en 48 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling