Het is nu za feb 29, 2020 11:40 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 278 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Volgende
Auteur Bericht
Bericht nummer:#161  BerichtGeplaatst: za feb 09, 2019 9:42 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 6790
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
Onze eigen Wopke Hoekstra die een charmeoffensief start want verkiezingstijd. Moet ook wel want spotje van het CDA dat we geen goede morgen meer tegen elkaar zeggen is tenenkrommend. Wordt het niet eens tijd dat McKinsey hervormd wordt?

Ik ga u niet één, maar twee verhalen vertellen. Het eerste verhaal is het verhaal van een land waar het ontzettend goed gaat. Een land waar we met de Rotterdamse haven, Eindhovense hightech en Amsterdams design meedoen met de wereldtop. Een land waar meer mensen dan ooit aan het werk zijn, dat elk jaar veiliger wordt, en waarvan de zorg, de sociale zekerheid en het pensioenstelsel tot de beste ter wereld horen. Waar we het beter hebben dan ooit tevoren.

Want stel dat je bij de start van je leven twee lootjes mag trekken. Het eerste bepaalt de tijd waarin je leeft, het tweede de locatie. Met het eerste lootje trek je de 21ste eeuw, en met het tweede trek je Nederland. Dan heb je de jackpot. Nederland anno nu is een land van grote welvaart, van geluk en van voorspoed.

Maar er is ook een ander verhaal. Dat is het verhaal van gewone Nederlandse gezinnen. Anderhalfverdieners, twee kinderen, hardwerkend, goedwillend, no-nonsense. De ruggengraat van de samenleving.

Over hen schreef de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) het rapport De val van de middenklasse?, met als conclusie dat de middeninkomens het redden, maar dat ze er harder voor moeten lopen. Bovendien verandert hun wereld, en niet altijd ten goede. Zeker waar het gaat om de gevolgen van innovatie, flexibilisering van werk, immigratie en integratie.

Wat zijn de Bilderberg Conferenties?

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog vertrouwen mensen er niet meer op dat hun kinderen het beter krijgen dan zijzelf. Dat is nogal wat. Want de centrale belofte is altijd geweest dat als je goed je best doet, als je hard werkt, dat je er dan wat van kunt maken. In de Verenigde Staten is ‘the American Dream’ op veel plaatsen al vervangen door ‘the Fear of Falling’. De angst om te verliezen wat verworven leek.

Zo ver zijn we in Nederland niet. Toch is er iets opvallends aan de hand. Uit recent onderzoek bleek een groot gat te zitten tussen de mening van mensen over hun huidige situatie en hun vertrouwen in de toekomst. In Nederland antwoordde 85 procent dat het hen economisch goed gaat. Maar op de vraag of hun kinderen het financieel beter zouden krijgen, antwoordde maar 35 procent positief. Een verschil van 50 procent. In geen ander land was de kloof zo groot.

Onzekerheid
Waar komt dat pessimisme vandaan? Het kernwoord uit veel onderzoek is onzekerheid over de onderwerpen die ik al noemde.

Als we het Nederland van het eerste verhaal willen behouden en doorgeven, moeten we wat met het tweede verhaal. En dat doen we ook als kabinet, met de afspraken voor deze regeerperiode. Daarmee zetten we belangrijke stappen. Maar het is cruciaal dat we ook op de langere termijn oog houden voor de zorgen van de middenklasse.

Nieuw maatschappelijk evenwicht
Wat mij betreft moeten we daarom in het komende decennium toe naar een nieuw maatschappelijk evenwicht. Een gemeenschappelijk besef over waar we naartoe gaan en wat we van elkaar mogen verwachten. We moeten de verhouding tussen samenleving, overheid en bedrijfsleven meer in balans brengen. Zodat Nederland een samenleving blijft waar de belofte centraal staat dat wie zich inspant, daar ook voor wordt beloond.

Laat ik, zonder de suggestie van volledigheid te willen wekken, vijf onderwerpen noemen die deel moeten uitmaken van een nieuw maatschappelijk evenwicht.

Ten eerste betekent een nieuw maatschappelijk evenwicht dat we een deel van de koek anders verdelen. Laat ik dit punt kortheidshalve platslaan tot één statistiek. Tegenwoordig moet de gemiddelde werknemer 171 jaar werken om het jaarsalaris van een ceo bijeen te sprokkelen. Nu geloof ik in de vrije markt, en word ik er zelden van beschuldigd erg links te zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat het voor de samenleving beter is deze kloof te verkleinen in plaats van te vergroten.

De gemiddelde werknemer moet 171 jaar werken om het jaarsala­ris van een CEO bijeen te sprokkelen

Onderwijs
Ten tweede betekent een nieuw maatschappelijk evenwicht dat iedereen het onderwijs moet kunnen volgen dat bij hem past, ongeacht de portemonnee van zijn ouders. Een opleiding is de beste investering die je kunt doen. Maar dat is niet altijd het gevoel van het gezin aan de keukentafel, van wie de dochter voor het eerst in de familie vwo doet en voor wie de vraag is: werken of studeren met het risico op forse schulden. En met als mogelijke conclusie: toch maar niet doen. Die uitkomst is gelukkig geen gegeven. Maar als het komend decennium zou blijken dat dat de consequentie is, dan moeten we het stelsel aanpassen. Met toegang als sleutelwoord.

Flexwerken
Ten derde betekent een nieuw maatschappelijk evenwicht dat we moeten bepalen wat eerlijk en redelijk is ten aanzien van vaste versus flexibele contracten. Het aantal flexcontracten is het laatste decennium vrijwel nergens zo snel toegenomen als in Nederland. Maar baanzekerheid is meer dan de portemonnee; het brengt rust, vertrouwen en stabiliteit.

Natuurlijk wil ik goed verdienende zzp’ers niet tegen hun zin gelukkig maken met een vast contract. En ik heb me jarenlang geërgerd aan starre arbeidscontracten, waardoor ondernemers alleen met grote moeite van disfunctionerend personeel afkwamen. De paradox is dus: we zijn op zo veel flexwerk uitgekomen omdat de standaardcontracten te weinig flexibel zijn. We moeten daarom aan beide kanten terugsnoeien.

Migratie en immigratie
Ten vierde betekent een nieuw maatschappelijk evenwicht dat we ons moeten herbezinnen op Europese arbeidsmigratie. Ik ben een geharnast voorstander van Europa en ik zie de grote waarde van vrij personenverkeer. Maar we kunnen daar alleen mee doorgaan als we er in slagen om Nederlandse werknemers te beschermen tegen oneigenlijke verdringing.

Ten vijfde en ten slotte: de moeizame integratie van nieuwkomers. Ook hier moeten we toe naar een nieuw, scherper gearticuleerd evenwicht. In de kern betekent dat herstel van wederkerigheid. Het is geen recht, maar een voorrecht om in dit land te mogen komen wonen. En wie aanspraak wil maken op dat voorrecht, kan niet op zijn handen zitten. Die zal zelf moeten zorgen voor brood op de plank, zal de taal sneller moeten leren en zal zich moeten conformeren aan de democratische rechtstaat.

Vrijheid
Mijn vraag aan u is daarom: wilt u helpen?

Aan de ene kant geloof ik sterk in individuele vrijheid en in het nemen van verantwoordelijkheid voor jezelf. Maar wie dat op orde heeft, kan verantwoordelijkheid nemen voor anderen, voor maatschappelijke instellingen, voor de samenleving. De politiek kan het in de zoektocht naar een nieuw maatschappelijk evenwicht niet alleen. Deze opgave is ook aan de samenleving én het bedrijfsleven.

Mijn vraag aan u is daarom: wilt u helpen? Door na te denken wat goed werkgeverschap betekent. Door te bekijken wat u van uw werknemers verwacht, en wat zij van u mogen verwachten, bijvoorbeeld op het gebied van scholing. Door stil te staan bij de vraag wat u voor Nederland kunt doen.

Ik vraag het in de wetenschap dat u ongetwijfeld al veel doet. En dat het er niet makkelijker op is geworden, want ‘elite’ is tegenwoordig in de eerste plaats een scheldwoord. Maar wat er ook geroepen wordt: de elite is onmisbaar. In de wetenschap, cultuur, politiek en het bedrijfsleven.

Ik vertelde u twee verhalen, maar Nederland ís geen land van twee verhalen. Ik ben oprecht optimistisch over dit geweldige land, maar we moeten wel samen aan de bak met de grote uitdagingen die voor ons liggen.


https://www.ad.nl/binnenland/wopke-hoek ... ~a326fa29/

Typisch CDA. Vóór de verkiezingen wat flirten met rechtse thema's, en na de verkiezingen weer gek doen.
Het probleem is niet onzekerheid onder de bevolking maar het verraad van de elite.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#162  BerichtGeplaatst: zo feb 10, 2019 10:54 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo mei 06, 2012 12:39 pm
Berichten: 7919
Berichten: Intopic
HvR schreef:
Hume schreef:
Biertje schreef:
Geef daarom de 'populisten' een kans :wink:
De populisten zullen met hun Nexit niet veel kansen bieden.
Armoede en chaos zal het gevolg zijn ,als zij aan de macht komen.

Doormodderen is misschien nog de minst slecht optie ,zolang er gaan beter politici te vinden zijn.


Wat een trieste constatering, het hoofd wordt in de schoot gelegd.... En maar zeiken op anderen.

Wanneer er een andere wind zou gaan waaien, dan hoeft dat zeker niet meteen een Nexit te betekenen. Misschien wel een andere lijn.

Dat zou wel eens heel goed kunnen zijn, want met 'doormodderen' komen we er echt niet.


Die andere wind van Wilders en Baudet is meer een natte scheet.

_________________
I never forget a face, but in your case I'll be glad to make
an exception.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#163  BerichtGeplaatst: zo feb 10, 2019 1:38 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 18114
Berichten: Intopic
baedeker schreef:
Biertje schreef:
Onze eigen Wopke Hoekstra die een charmeoffensief start want verkiezingstijd. Moet ook wel want spotje van het CDA dat we geen goede morgen meer tegen elkaar zeggen is tenenkrommend. Wordt het niet eens tijd dat McKinsey hervormd wordt?

Ik ga u niet één, maar twee verhalen vertellen. Het eerste verhaal is het verhaal van een land waar het ontzettend goed gaat. Een land waar we met de Rotterdamse haven, Eindhovense hightech en Amsterdams design meedoen met de wereldtop. Een land waar meer mensen dan ooit aan het werk zijn, dat elk jaar veiliger wordt, en waarvan de zorg, de sociale zekerheid en het pensioenstelsel tot de beste ter wereld horen. Waar we het beter hebben dan ooit tevoren.

Want stel dat je bij de start van je leven twee lootjes mag trekken. Het eerste bepaalt de tijd waarin je leeft, het tweede de locatie. Met het eerste lootje trek je de 21ste eeuw, en met het tweede trek je Nederland. Dan heb je de jackpot. Nederland anno nu is een land van grote welvaart, van geluk en van voorspoed.

Maar er is ook een ander verhaal. Dat is het verhaal van gewone Nederlandse gezinnen. Anderhalfverdieners, twee kinderen, hardwerkend, goedwillend, no-nonsense. De ruggengraat van de samenleving.

Over hen schreef de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) het rapport De val van de middenklasse?, met als conclusie dat de middeninkomens het redden, maar dat ze er harder voor moeten lopen. Bovendien verandert hun wereld, en niet altijd ten goede. Zeker waar het gaat om de gevolgen van innovatie, flexibilisering van werk, immigratie en integratie.

Wat zijn de Bilderberg Conferenties?

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog vertrouwen mensen er niet meer op dat hun kinderen het beter krijgen dan zijzelf. Dat is nogal wat. Want de centrale belofte is altijd geweest dat als je goed je best doet, als je hard werkt, dat je er dan wat van kunt maken. In de Verenigde Staten is ‘the American Dream’ op veel plaatsen al vervangen door ‘the Fear of Falling’. De angst om te verliezen wat verworven leek.

Zo ver zijn we in Nederland niet. Toch is er iets opvallends aan de hand. Uit recent onderzoek bleek een groot gat te zitten tussen de mening van mensen over hun huidige situatie en hun vertrouwen in de toekomst. In Nederland antwoordde 85 procent dat het hen economisch goed gaat. Maar op de vraag of hun kinderen het financieel beter zouden krijgen, antwoordde maar 35 procent positief. Een verschil van 50 procent. In geen ander land was de kloof zo groot.

Onzekerheid
Waar komt dat pessimisme vandaan? Het kernwoord uit veel onderzoek is onzekerheid over de onderwerpen die ik al noemde.

Als we het Nederland van het eerste verhaal willen behouden en doorgeven, moeten we wat met het tweede verhaal. En dat doen we ook als kabinet, met de afspraken voor deze regeerperiode. Daarmee zetten we belangrijke stappen. Maar het is cruciaal dat we ook op de langere termijn oog houden voor de zorgen van de middenklasse.

Nieuw maatschappelijk evenwicht
Wat mij betreft moeten we daarom in het komende decennium toe naar een nieuw maatschappelijk evenwicht. Een gemeenschappelijk besef over waar we naartoe gaan en wat we van elkaar mogen verwachten. We moeten de verhouding tussen samenleving, overheid en bedrijfsleven meer in balans brengen. Zodat Nederland een samenleving blijft waar de belofte centraal staat dat wie zich inspant, daar ook voor wordt beloond.

Laat ik, zonder de suggestie van volledigheid te willen wekken, vijf onderwerpen noemen die deel moeten uitmaken van een nieuw maatschappelijk evenwicht.

Ten eerste betekent een nieuw maatschappelijk evenwicht dat we een deel van de koek anders verdelen. Laat ik dit punt kortheidshalve platslaan tot één statistiek. Tegenwoordig moet de gemiddelde werknemer 171 jaar werken om het jaarsalaris van een ceo bijeen te sprokkelen. Nu geloof ik in de vrije markt, en word ik er zelden van beschuldigd erg links te zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat het voor de samenleving beter is deze kloof te verkleinen in plaats van te vergroten.

De gemiddelde werknemer moet 171 jaar werken om het jaarsala­ris van een CEO bijeen te sprokkelen

Onderwijs
Ten tweede betekent een nieuw maatschappelijk evenwicht dat iedereen het onderwijs moet kunnen volgen dat bij hem past, ongeacht de portemonnee van zijn ouders. Een opleiding is de beste investering die je kunt doen. Maar dat is niet altijd het gevoel van het gezin aan de keukentafel, van wie de dochter voor het eerst in de familie vwo doet en voor wie de vraag is: werken of studeren met het risico op forse schulden. En met als mogelijke conclusie: toch maar niet doen. Die uitkomst is gelukkig geen gegeven. Maar als het komend decennium zou blijken dat dat de consequentie is, dan moeten we het stelsel aanpassen. Met toegang als sleutelwoord.

Flexwerken
Ten derde betekent een nieuw maatschappelijk evenwicht dat we moeten bepalen wat eerlijk en redelijk is ten aanzien van vaste versus flexibele contracten. Het aantal flexcontracten is het laatste decennium vrijwel nergens zo snel toegenomen als in Nederland. Maar baanzekerheid is meer dan de portemonnee; het brengt rust, vertrouwen en stabiliteit.

Natuurlijk wil ik goed verdienende zzp’ers niet tegen hun zin gelukkig maken met een vast contract. En ik heb me jarenlang geërgerd aan starre arbeidscontracten, waardoor ondernemers alleen met grote moeite van disfunctionerend personeel afkwamen. De paradox is dus: we zijn op zo veel flexwerk uitgekomen omdat de standaardcontracten te weinig flexibel zijn. We moeten daarom aan beide kanten terugsnoeien.

Migratie en immigratie
Ten vierde betekent een nieuw maatschappelijk evenwicht dat we ons moeten herbezinnen op Europese arbeidsmigratie. Ik ben een geharnast voorstander van Europa en ik zie de grote waarde van vrij personenverkeer. Maar we kunnen daar alleen mee doorgaan als we er in slagen om Nederlandse werknemers te beschermen tegen oneigenlijke verdringing.

Ten vijfde en ten slotte: de moeizame integratie van nieuwkomers. Ook hier moeten we toe naar een nieuw, scherper gearticuleerd evenwicht. In de kern betekent dat herstel van wederkerigheid. Het is geen recht, maar een voorrecht om in dit land te mogen komen wonen. En wie aanspraak wil maken op dat voorrecht, kan niet op zijn handen zitten. Die zal zelf moeten zorgen voor brood op de plank, zal de taal sneller moeten leren en zal zich moeten conformeren aan de democratische rechtstaat.

Vrijheid
Mijn vraag aan u is daarom: wilt u helpen?

Aan de ene kant geloof ik sterk in individuele vrijheid en in het nemen van verantwoordelijkheid voor jezelf. Maar wie dat op orde heeft, kan verantwoordelijkheid nemen voor anderen, voor maatschappelijke instellingen, voor de samenleving. De politiek kan het in de zoektocht naar een nieuw maatschappelijk evenwicht niet alleen. Deze opgave is ook aan de samenleving én het bedrijfsleven.

Mijn vraag aan u is daarom: wilt u helpen? Door na te denken wat goed werkgeverschap betekent. Door te bekijken wat u van uw werknemers verwacht, en wat zij van u mogen verwachten, bijvoorbeeld op het gebied van scholing. Door stil te staan bij de vraag wat u voor Nederland kunt doen.

Ik vraag het in de wetenschap dat u ongetwijfeld al veel doet. En dat het er niet makkelijker op is geworden, want ‘elite’ is tegenwoordig in de eerste plaats een scheldwoord. Maar wat er ook geroepen wordt: de elite is onmisbaar. In de wetenschap, cultuur, politiek en het bedrijfsleven.

Ik vertelde u twee verhalen, maar Nederland ís geen land van twee verhalen. Ik ben oprecht optimistisch over dit geweldige land, maar we moeten wel samen aan de bak met de grote uitdagingen die voor ons liggen.


https://www.ad.nl/binnenland/wopke-hoek ... ~a326fa29/

Typisch CDA. Vóór de verkiezingen wat flirten met rechtse thema's, en na de verkiezingen weer gek doen.
Het probleem is niet onzekerheid onder de bevolking maar het verraad van de elite.
en ook het verraad van de partijen. CDA noemt zich een middenpartij maar leunt tegen de VVD aan. Hetzelfde zie je met D66 die ook tegen de VVD leunt. Als ze zien dat ze slecht in de peilingen staan komen ze in eens met linkse dingen zoals een familiepardon voor een Armeens gezin dat daar geen recht op heeft.

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#164  BerichtGeplaatst: zo feb 10, 2019 2:54 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 18114
Berichten: Intopic
Marcel schreef:
HvR schreef:
Hume schreef:


De populisten zullen met hun Nexit niet veel kansen bieden.
Armoede en chaos zal het gevolg zijn ,als zij aan de macht komen.

Doormodderen is misschien nog de minst slecht optie ,zolang er gaan beter politici te vinden zijn.


Wat een trieste constatering, het hoofd wordt in de schoot gelegd.... En maar zeiken op anderen.

Wanneer er een andere wind zou gaan waaien, dan hoeft dat zeker niet meteen een Nexit te betekenen. Misschien wel een andere lijn.

Dat zou wel eens heel goed kunnen zijn, want met 'doormodderen' komen we er echt niet.


Die andere wind van Wilders en Baudet is meer een natte scheet.
Wilders wel maar Baudet ook? Had Bruins Slot werkelijk gelijk toen zij Baudet een veeg uit de pan gaf of was het toch Baudet?

https://www.ad.nl/binnenland/ex-militai ... ~ad258567/


Citaat:
Door het aangekondigde vertrek van de Amerikaanse militairen in Afghanistan is er veel onduidelijkheid over de toekomst van Nederlands defensiepersoneel in het Aziatische land. 'Nederlandse aanwezigheid in Afghanistan is deels afhankelijk van Amerikaanse luchtsteun', zegt Sjoerd Sjoerdsma, buitenland-portefeuillehouder van D66.

Volgens Sjoerdsma moet Nederland op een andere manier aan de 'broodnodige' luchtsteun zien te komen: 'Dat kan door andere NAVO-partners of Europese partners gedaan worden.' Ook sluit Sjoerdsma niet uit dat Nederland zelf voor luchtsteun moet zorgen in Afghanistan. 'Maar als de voorwaarden van luchtsteun en medische voorzieningen wegvallen, dan zal de Kamer en het kabinet het erover eens zijn dat we daar niet kunnen blijven.'


https://www.bnr.nl/nieuws/internationaa ... rekking-vs

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#165  BerichtGeplaatst: zo feb 10, 2019 8:24 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 18114
Berichten: Intopic
De geur van verrotting is overduidelijk zichtbaar bij het CDA. Balkenende betreurt het dat de overheid geen geld steekt in de Formule 1 :blink:

https://www.bnr.nl/nieuws/mobiliteit/10 ... grand-prix

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#166  BerichtGeplaatst: ma feb 11, 2019 7:45 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 53705
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
De geur van verrotting is overduidelijk zichtbaar bij het CDA. Balkenende betreurt het dat de overheid geen geld steekt in de Formule 1 :blink:

https://www.bnr.nl/nieuws/mobiliteit/10 ... grand-prix


De hobby's van politici, daar moet volop geld voor zijn. De burgers zoeken het zelf maar uit. Veel politici zijn ziek. Doodziek. Poliziek!

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#167  BerichtGeplaatst: ma feb 11, 2019 7:47 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 18114
Berichten: Intopic
De Christenunie komt met steeds gekkere voorstellen:

INZETTEN BANKMENSEN IN ONDERWIJS PER REGIO BEKIJKEN'
BNR webredactie Vandaag, 16:01
Update: vandaag, 17:33
Bankiers en verzekeringsmensen moeten concreet bijdragen aan een oplossing van het lerarentekort. Dat is het idee achter het convenant dat de bank- en verzekeringssector, minister Arie Slob van Onderwijs, lerarenopleidingen en werkgevers in het onderwijs hebben gesloten. Binnen de banken zullen medewerkers daarvoor actief worden gewezen op de mogelijkheden van het onderwijs als werkplek, zegt Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken, tegen BNR. Concrete doelstellingen zijn er nog niet, erkent hij. 'Per regio verschilt de situatie nogal. Over een jaar vertel ik er graag meer over.'

In oriëntatietraject wordt bekeken of het lerarenvak wel bij iemand past, zegt Buijink. Daarna wordt het programma op kandidaat de kandidaat toegespitst. Iemand met relevante ervaring kan bijvoorbeeld sneller afstuderen. Het gaat om medewerkers die binnen de bank boventallig zijn geworden, maar volgens Buijink kan het voor niemand binnen de bancaire sector kwaad om zich te oriënteren op een carrière in het onderwijs. 'Dan snijdt het mes aan twee kanten: we willen bijdragen aan het oplossen van het onderwijzerstekort van meer dan 5.000 leraren en bankmedewerkers helpen die zelf de markt op willen gaan.'https://www.bnr.nl/nieuws/economie/1036 ... io-bekeken

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#168  BerichtGeplaatst: ma feb 11, 2019 7:53 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo feb 02, 2014 4:10 pm
Berichten: 7867
Berichten: Intopic
baedeker schreef:
Hume schreef:
baedeker schreef:
Onbegrijpelijk waarom je een lopende band van leugens en kiezersbedrog op de been zou willen houden.
:drunk:
Sommige mensen zijn qua democratisch besef toch echt de weg helemaal kwijt.
Ben je zelf niet de weg kwijt met je weinig inhoudelijke uitspraken?

Integendeel, ik zie dat je de lopende band aan leugens en kiezersbedrog Rutte looft, en vraag me af of je wel helemaal begrepen hebt wat democratie betekent.


De meeste mensen berijpen dat in de democratie de meerderheid van de gekozen partijeen een coalitie vormen.
Alleen de populisten begrijpen dit niet en daarom komen zij niet aan regeren toe.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#169  BerichtGeplaatst: ma feb 11, 2019 10:25 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 6790
Berichten: Intopic
Hume schreef:
baedeker schreef:
Hume schreef:
Ben je zelf niet de weg kwijt met je weinig inhoudelijke uitspraken?
Integendeel, ik zie dat je de lopende band aan leugens en kiezersbedrog Rutte looft, en vraag me af of je wel helemaal begrepen hebt wat democratie betekent.
De meeste mensen berijpen dat in de democratie de meerderheid van de gekozen partijeen een coalitie vormen.
Alleen de populisten begrijpen dit niet en daarom komen zij niet aan regeren toe.

Coalities gebaseerd op leugens en kiezersbedrog hebben niets met democratie te maken. De populisten hebben dat beter begrepen dan Hume.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#170  BerichtGeplaatst: ma feb 11, 2019 11:36 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 53705
Berichten: Intopic
Hume schreef:
baedeker schreef:
Hume schreef:
Ben je zelf niet de weg kwijt met je weinig inhoudelijke uitspraken?

Integendeel, ik zie dat je de lopende band aan leugens en kiezersbedrog Rutte looft, en vraag me af of je wel helemaal begrepen hebt wat democratie betekent.


De meeste mensen berijpen dat in de democratie de meerderheid van de gekozen partijeen een coalitie vormen.
Alleen de populisten begrijpen dit niet en daarom komen zij niet aan regeren toe.


De meeste partijen begrijpen, dat in een democratie, het vormen van een dichtgetimmerd coalitieakkoord, de democratie buiten spel is gezet.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#171  BerichtGeplaatst: do feb 14, 2019 1:43 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 25, 2013 5:34 pm
Berichten: 6973
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Hume schreef:
baedeker schreef:

Integendeel, ik zie dat je de lopende band aan leugens en kiezersbedrog Rutte looft, en vraag me af of je wel helemaal begrepen hebt wat democratie betekent.


De meeste mensen berijpen dat in de democratie de meerderheid van de gekozen partijeen een coalitie vormen.
Alleen de populisten begrijpen dit niet en daarom komen zij niet aan regeren toe.


De meeste partijen begrijpen, dat in een democratie, het vormen van een dichtgetimmerd coalitieakkoord, de democratie buiten spel is gezet.


Afgezien van wenselijkheid van dichtgetimmerde coalitieakkoorden, is er niets ondemocratisch aan; de meerderheid van de volksvertegenwoordigers stemmen er op een volledig democratische wijze mee in.

_________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'"
- Isaac Asimov

"Aan de omgang met marginale figuren valt de toestand van de rechtsstaat af te meten."
- Beatrice de Graaf


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#172  BerichtGeplaatst: do feb 14, 2019 5:38 am 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 18114
Berichten: Intopic
P-G schreef:
Raya schreef:
Hume schreef:


De meeste mensen berijpen dat in de democratie de meerderheid van de gekozen partijeen een coalitie vormen.
Alleen de populisten begrijpen dit niet en daarom komen zij niet aan regeren toe.


De meeste partijen begrijpen, dat in een democratie, het vormen van een dichtgetimmerd coalitieakkoord, de democratie buiten spel is gezet.


Afgezien van wenselijkheid van dichtgetimmerde coalitieakkoorden, is er niets ondemocratisch aan; de meerderheid van de volksvertegenwoordigers stemmen er op een volledig democratische wijze mee in.
Een regeerakkoord zorgt wel voor halfbakken wetgeving waarvan de uitvoering in de praktijk mogelijk niet eens kan. Ik denk bijvoorbeeld aan die bezopen burkawetgeving

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#173  BerichtGeplaatst: do feb 14, 2019 7:24 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 53705
Berichten: Intopic
P-G schreef:
Raya schreef:
Hume schreef:


De meeste mensen berijpen dat in de democratie de meerderheid van de gekozen partijeen een coalitie vormen.
Alleen de populisten begrijpen dit niet en daarom komen zij niet aan regeren toe.


De meeste partijen begrijpen, dat in een democratie, het vormen van een dichtgetimmerd coalitieakkoord, de democratie buiten spel is gezet.


Afgezien van wenselijkheid van dichtgetimmerde coalitieakkoorden, is er niets ondemocratisch aan; de meerderheid van de volksvertegenwoordigers stemmen er op een volledig democratische wijze mee in.


Je moet toch eens onderscheid leren maken tussen democratie en dictatuur van de meerderheid.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#174  BerichtGeplaatst: do feb 14, 2019 8:04 am 
Online
lid

Geregistreerd: za mei 05, 2012 9:28 pm
Berichten: 20317
Berichten: Intopic
Raya schreef:
P-G schreef:
Raya schreef:


De meeste partijen begrijpen, dat in een democratie, het vormen van een dichtgetimmerd coalitieakkoord, de democratie buiten spel is gezet.


Afgezien van wenselijkheid van dichtgetimmerde coalitieakkoorden, is er niets ondemocratisch aan; de meerderheid van de volksvertegenwoordigers stemmen er op een volledig democratische wijze mee in.


Je moet toch eens onderscheid leren maken tussen democratie en dictatuur van de meerderheid.

*kuch* brexit *kuch*


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#175  BerichtGeplaatst: do feb 14, 2019 10:27 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 6790
Berichten: Intopic
Heel goed Enzo.
In een referendum stemt iedereen op volledig democratische wijze mee, maar dan zonder de last of ruggespraak van een dichtgetimmerd coalitieakkoord.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#176  BerichtGeplaatst: do feb 14, 2019 10:34 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 53705
Berichten: Intopic
Enzo501 schreef:
Raya schreef:
P-G schreef:


Afgezien van wenselijkheid van dichtgetimmerde coalitieakkoorden, is er niets ondemocratisch aan; de meerderheid van de volksvertegenwoordigers stemmen er op een volledig democratische wijze mee in.


Je moet toch eens onderscheid leren maken tussen democratie en dictatuur van de meerderheid.

*kuch* brexit *kuch*


Je moet toch eens onderscheid leren maken tussen democraie en dictatuur van de meerderheid.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#177  BerichtGeplaatst: do feb 14, 2019 11:32 am 
Online
lid

Geregistreerd: za mei 05, 2012 9:28 pm
Berichten: 20317
Berichten: Intopic
baedeker schreef:
Heel goed Enzo.
In een referendum stemt iedereen op volledig democratische wijze mee, maar dan zonder de last of ruggespraak van een dichtgetimmerd coalitieakkoord.

Wat is er gebeurd met de wensen en belangen van de 48% van de Britten die tegen de Brexit stemden? Ik lees vooral dat die hun bek moeten houden.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#178  BerichtGeplaatst: do feb 14, 2019 11:33 am 
Online
lid

Geregistreerd: za mei 05, 2012 9:28 pm
Berichten: 20317
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Enzo501 schreef:
Raya schreef:


Je moet toch eens onderscheid leren maken tussen democratie en dictatuur van de meerderheid.

*kuch* brexit *kuch*


Je moet toch eens onderscheid leren maken tussen democraie en dictatuur van de meerderheid.

Precies. De minderheid die tegen Brexit stemde moet gewoon zijn bek houden.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#179  BerichtGeplaatst: do feb 14, 2019 11:45 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 53705
Berichten: Intopic
Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Enzo501 schreef:

*kuch* brexit *kuch*


Je moet toch eens onderscheid leren maken tussen democraie en dictatuur van de meerderheid.

Precies. De minderheid die tegen Brexit stemde moet gewoon zijn bek houden.


Je moet toch eens onderscheid leren maken tussen democratie en dictatuur van de meerderheid.

Die 48% telt velen die niet zijn komen opdagen toen ze hun stem konden uitbrengen, zo wordt ons verteld. Daarom zouden de brexiteers gewonnen hebben.

Welnu, als je geen gebruik maakt van je democratische rechten, moet je niet klagen dat je ondemocratisch behandeld wordt omdat jouw standpunt het niet gehaald heeft en er dus ook geen rekening mee kan worden gehouden bij een keuze tussen wel of niet langer lid blijven van de EU.

Zoals ik schreef: Je moet toch eens onderscheid leren maken tussen democratie en dictatuur van de meerderheid. Wat jij nu voor lijkt te staan is nog erger: een dictatuur van een minderheid.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#180  BerichtGeplaatst: do feb 14, 2019 12:02 pm 
Online
lid

Geregistreerd: za mei 05, 2012 9:28 pm
Berichten: 20317
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Enzo501 schreef:
Raya schreef:


Je moet toch eens onderscheid leren maken tussen democraie en dictatuur van de meerderheid.

Precies. De minderheid die tegen Brexit stemde moet gewoon zijn bek houden.


Je moet toch eens onderscheid leren maken tussen democratie en dictatuur van de meerderheid.

Die 48% telt velen die niet zijn komen opdagen toen ze hun stem konden uitbrengen, zo wordt ons verteld. Daarom zouden de brexiteers gewonnen hebben.

Welnu, als je geen gebruik maakt van je democratische rechten, moet je niet klagen dat je ondemocratisch behandeld wordt omdat jouw standpunt het niet gehaald heeft en er dus ook geen rekening mee kan worden gehouden bij een keuze tussen wel of niet langer lid blijven van de EU.

Zoals ik schreef: Je moet toch eens onderscheid leren maken tussen democratie en dictatuur van de meerderheid. Wat jij nu voor lijkt te staan is nog erger: een dictatuur van een minderheid.

:hum: Bij degenen die tegen gestemd hebben zitten velen die helemaal niet gestemd hebben? Dit raakt weer kant noch wal. Het gaat nioet om de niet-stemmers, maar om de stemmers, 48% van het totale aantal mensen dat is komen opdagen.
We lezen hier dagelijks jouw pleidooien over behoorlijk bestuur, fatsoenlijke politici en de belangen van minderheden in democratieen, maar op dit onderwerp draai je alle kanten op waar het die belangen betreft. Zelfs mensen die niet gestemd hebben worden erbij betrokken om je wankele punt te maken.
Waar het gewoon op neer komt is dat in jouw beleving elke minderheid waar jij het niet mee eens bent zijn bek moet houden. Prima hoor, maar wees er gewoon eerlijk over.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 278 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: animo, Atidem, Biertje, Enzo501, Google [Bot], kwaaisteniet, Majestic-12 [Bot] en 68 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling