Het is nu di okt 15, 2019 8:36 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 5154 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154 ... 258  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Bericht nummer:#3001  BerichtGeplaatst: wo jun 05, 2019 7:36 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 51890
Berichten: Intopic
Allemaal leuk en aardig, maar we moeten tegenwoordig zelfs onze gemeentelijke bestemmingsplannen voorleggen aan Brussel, als het aan die mongolen ligt. En ja, ik gebruik die term bewust, ondanks dat het naar een bevolkingsgroep die daar niets aan kan doen, beledigend kan zijn.
En al die terreinen waar we zelfstandig zouden zijn, zijn we gebonden aan de marktregels van de EU. Zorg en welzijn zijn al een markt, net als onderwijs. Universiteiten zijn onderzoeksinstituten geworden voor multinationals op kosten van de belastingbetalers. Zelfs veiligheid wordt sluipenderwijze steeds meer aan de marktwerking overgelaten, door organisatoren van evenementen zelf te laten zorgen voor beveiliging, in te huren bij particuliere bedrijven. En niet alleen IN de tent, maar ook DAARBUITEN, wat toch het domein van ons blauw hoort te zijn.

Er zit ook best wel iets goeds aan de EU, maar dat is geen reden om weg te kijken van het vele dat fout aan is. En als je heel eerlijk bent, is er veel meer fout dan goed, en is de kans dat je het foute ten goede kunt keren, nihil, want de basis van de EU is fout. Die is er niet voor de burgers, maar voor de grote bedrijven.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Bericht nummer:#3002  BerichtGeplaatst: wo jun 05, 2019 4:20 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 5941
Berichten: Intopic
Einstein schreef:
baedeker schreef:
Nah zeg wat onbeleefd. Jij vertrekt met de staart tussen de benen uit de discussie, en gaat dan elders weer hetzelfde, al weerlegde punt beweren? Je bent een nep-debater die nep-beweringen als populaire steun voor de EU probeert te slijten.
Pff waarom zou ik nog op die ellenlange bijdrage moeten reageren ? Er staat niks nieuws in. Tuinkabouter Baudet is ook wat minder urgent inmiddels :gniffel: De bewering, dat je punten weerlegt, laat ik aan jou. Dat moet de lezer maar beslissen, wie van ons "wint". Voorlopig lees ik (ook hier) weinig argumenten.

Maar knul, de hele wereld zit te wachten op een teken van leven van jouw pro-EU verhaal. Geef nou eens antwoord: hier, hier en hier.

Einstein schreef:
baedeker schreef:
Met de EU hebben we 5% invloed over de rest, en zij 95% over ons. Ik wil niet vervelend doen hoor, maar met Poetin of Trump heb je dit soort problemen niet.
Je kunt niet rekenen. Nederlandse parlement heeft volledige zeggenschap over het leeuwendeel van de rijksbegroting. We stellen zelf de prioriteiten, wanneer we het budget van onze gezondheidszorg, sociale zaken, defensie, cultuur, rijkswaterstaat en onderwijs vaststellen. Over die beleidsterreinen heeft Brussel namelijk niks te zeggen. Van het geld wat we besteden aan EU contributie krijgen we ongeveer de helft terug aan subsidies. Google maar na ! in 2017 was het 4.5/847 dus ongeveer 6% van ons budget, wat naar Europa is gegaan.. ik ga je de links niet wéér geven. En begin niet over Griekenland, want dat was een lening. Ik ben er voor om veel méér bij te dragen dan die 6%.. bijvoorbeeld, om de zuidelijke landen te helpen met de opvang van immigranten en de oostelijke landen te helpen bij het invoeren van een minimum-loon :)

Kostelijk dit. "Je kunt niet rekenen ... Google maar na ! in 2017 was het 4.5/847 dus ongeveer 6% van ons budget"
:luidlachen:
Het Nederlands budget wordt in z'n geheel voorgelegd aan de commissie voordat de tweede kamer het ziet. Als Juncker nee zegt, dan wordt er keurig gesneden in al die onderwerpen waarvan jij beweert dat wij daar "volledige zeggenschap" over hebben. Maar goed, wat zei ik? Met de EU hebben we 5% invloed over de rest, en zij 95% over ons. Ik wil niet vervelend doen hoor, maar met Poetin of Trump heb je dit soort problemen niet.

Einstein schreef:
Ah nieuwe argumenten. "We verdienen niet aan de EU." :duh: Hoeveel forumdeelnemers van WSP hebben dat intussen niet gedebunkt ?

Geen. Wel gaf ik bronnen voor het besteedbaar inkomen dat al 40 jaar stil staat, de erg matige score van Nederland in Europa wat dat betreft, en de enorme koopkrachtstijging door Nexit. Dat is meestal het moment waarop Einstein met de staart tussen de benen de discussie uit vlucht.
:leugens:

Einstein schreef:
En dit noem jij argumenteren. Het "kan niet" en "je spreekt fabels". Geniaal gevonden zeg ! Heb je ook nog een antwoord ? Een handelsverdrag is wel degelijk een langdurig besluitvormingsproces, omdat er allerlei nationale belangen meespelen. Soms bestaan tarieven, omdat landen in het verleden een tarief hadden en dat door Europa is overgenomen. Wil je zo'n tarief (met een bepaalde reden) afschaffen, dan moet je langs dat land. Misschien moet je masseren, of andere belangen belonen. Dat kost tijd. Alles wat de EU doet is traag. Dat was een van de argumenten van Labour-brexiteers in 2016. Logheid is een van de zwakheden van de EU: Brussel is niet zo slagvaardig, omdat er geen autonome federatie is. We zijn een landenbond en elke scheet van enig belang moet langs de raad van ministers, door de nationale parlementen, en/of langs de 751 zetels van het EU-parlement. Een van de oplossingen is meer transparantie, zodat er wat minder wantrouwen is.. "Bas Eickhout, europarlementariër voor GroenLinks: 'Het is onduidelijk hoe Brussel tot besluitvorming komt. Daardoor ontstaat het gevoel dat Europese wetten uit het niets komen, en dat 'Brussel' maar doorgaat. Terwijl als je in Brussel werkt, ziet dat elke wet door lidstaten wordt besproken, en dat er een duidelijk proces aan vast zit. 'Met onze keuzen voor een interne markt, de euro en een Schengen-gebied, is de EU ook bewust een politieke Unie geworden."

Heeeee. De ene keer zeg je dat de superstaat afgeblazen werd, niet bestaat, dat de EU niet meer is dan economische regelneef. Nu haal je Bas aan die zegt dat de EU bewust een politieke Unie geworden is. Volgens mij proberen jullie een referendum te verstoppen, en spelen jullie balletje balletje ... alles om maar die gedroomde EU superstaat te realiseren. Dat is een onwelriekend spelletje.

Einstein schreef:
Ik waarschuw slechts voor de boze economische buitenwereld, waaraan wij (wel degelijk) bloot staan, wanneer we onze veilige grote EU-club zouden verlaten. Ze mogen in GB na 100 jaar misschien de illusie hebben, dat Britain de waves rulet, het lijkt me voor NL een wel heel nostalgische veronderstelling, om aan te nemen dat wij bij onderhandelingen met Japan de agenda zouden bepalen. Overigens jij doet niet aan bangmakerij he.. er zit geen superstaat in Brussel die stiekeme dingen doet :foei2:

De EU is helemaal niet veilig. Misbruikt art 50 voor doelen die nooit afgesproken werden. Vernietigt op een namiddag onze prachtige pulsvisserij. Stort Zuid-Europa in jaren dertig toestanden met die maffe austerity. Verwacht dat we Duitsland steunen in een handelsconflict dat het zelf is begonnen, en waar de EU al lang orde op zaken had moeten stellen. Als dat "veilig" is, dan ga ik voor "onveilig" en buiten de EU.

Einstein schreef:
Dank voor het compliment ! ik vind het best eervol om met Rosa Parks te worden vergeleken. Die dame sloot overigens juist niet achteraan aan.. dat was nou juist het idee. Misschien wat onwelgevallig ? :evendenken: ik was er niet opgekomen om Rosa Parks een een "narratief van EU-adepten" toe te schrijven. Hoe kom je erop.

Gekkie Einstein. In het verhaal ben jij natuurlijk die Zuidelijke democrat racist die zegt dat Rosa Parks achterin de bus plaats moet nemen. Net zoals de EU die Hongarije en Polen wil degraderen tot tweederangs leden.
:snooty:

Einstein schreef:
Je blijft maar piepen voordat je geslagen wordt, zonder aan te geven waar je je op baseert. Dit punt van het EU-leger was al uitgebreid behandeld. Er is geen steun voor een EU-leger en zelfs wanneer die steun er wél zou zijn, moeten allerlei landen hun grondwet aanpassen, om bevoegdheden over te dragen. Dat duurt tientallen jaren.

Merkel en Macron willen het. Verhofstadt, de baas van Jetten en Rutte is vóór. En er is een compromis bereikt: We noemen het geen leger maar Europese SAMENWERKING.

Einstein schreef:
Je teddybeer Poetin komt nog, daar moet ik eens ff voor gaan zitten. Creatief om op EU deep state te gaan googlen.. maar jammer dat je de bron niet noemt. Er zijn altijd wel tabloids te vinden... Een gedeelte van dat citaat staat ook in Wikipedia. Met een opmerking erbij. Ik citeer het gehele citaat:

"Although the Constitution was rejected by French voters in May 2005, Giscard continued to actively lobby for its passage in other European Union states. Giscard d'Estaing attracted international attention at the time of the June 2008 Irish vote on the Lisbon Treaty. In an article for Le Monde[26] in June 2007, he said that "public opinion will be led to adopt, without knowing it, the proposals we dare not present to them directly". Although the quote is accurate, it was part of a critique, taken out of context, of a suggestion made by some unnamed persons. In the next paragraph Giscard goes on to reject the idea of this course of action by saying, "This approach of 'divide and ratify' is clearly unacceptable."

Dus.. "taken out of context".. zonder de rest van de zin erbij te vermelden.. zoals jij ook doet hierboven, bij je incomplete citaat uit de onderkrochten van het internet. Woo woo woo wat is Brussel toch levensgevaarlijk.

Zo krijgen we de WSP-pagina's wel vol met nep-bijdragen en nep-citaten, die niks toevoegen, behalve dan dat je ermee aantoont, dat er inwoners zijn van dit continent, die net zo denken over de EU als baedeker.. en dezelfde verhaaltjes opschrijven als baedeker. Hoe komt dat toch, dat al die anti-EU verhaaltjes zo op elkaar lijken.. Ik kom er nog wel op terug bij Poetin :gniffel:

Wat een prolverhaal uit de zandbak. Wiki beweert dat de quote van Giscard out of context genomen zou zijn, maar verwijst als bron naar het artikel in Le Monde waarin precies dezelfde context gegeven wordt waarvan Wiki zegt dat die ontbrak. :snooty: Einstein toch. :snooty: Het doet er ook helemaal niet toe of Giscard het er mee eens was of niet. Hij beschrijft in zijn quote wat hij hoorde dat er zou gebeuren, en dat past keurig bij de deep state praktijken van de EU. Zoals beschreven in die andere draad over de EU waar je eerder ook al met de staart tussen benen vertrok. Kun je wel miepen dat ik niet overal een bron meer bij zet, maar als jij steeds verstoppertje gaat lopen spelen dan maakt baedeker het voor zichzelf ook eenvoudiger.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Bericht nummer:#3003  BerichtGeplaatst: wo jun 05, 2019 9:39 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 5941
Berichten: Intopic
Trump wil een handelsverdrag met het VK. De EU niet.
Waarom kiezen de Britten niet voor samenwerking met de VS?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Bericht nummer:#3004  BerichtGeplaatst: do jun 06, 2019 8:43 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo mei 06, 2012 12:39 pm
Berichten: 7885
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Allemaal leuk en aardig, maar we moeten tegenwoordig zelfs onze gemeentelijke bestemmingsplannen voorleggen aan Brussel, als het aan die mongolen ligt.


Leuke manier van discussieren: je zuigt iets uit je duim en gaat daar vervolgens heel verontwaardigd over doen.

_________________
I never forget a face, but in your case I'll be glad to make
an exception.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Bericht nummer:#3005  BerichtGeplaatst: do jun 06, 2019 8:46 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo feb 02, 2014 4:10 pm
Berichten: 7612
Berichten: Intopic
baedeker schreef:
Trump wil een handelsverdrag met het VK. De EU niet.
Waarom kiezen de Britten niet voor samenwerking met de VS?


De Britten zullen voor een verdrag met de VS veel moeten slikken.
Ze willen geen chloor-kippen


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Bericht nummer:#3006  BerichtGeplaatst: do jun 06, 2019 9:06 am 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 5941
Berichten: Intopic
Marcel schreef:
Leuke manier van discussieren: je zuigt iets uit je duim en gaat daar vervolgens heel verontwaardigd over doen.

De realiteit van de EU is vaak veel erger dan wie dan ook op voorhand uit zijn duim zou kunnen verzinnen.

Hume schreef:
De Britten zullen voor een verdrag met de VS veel moeten slikken.
Ze willen geen chloor-kippen

Als de Britten geen chloorkippen willen, dan kopen ze die toch niet? Op z'n minst hoeven ze bij de VS niet verplicht mee te betalen aan €517 miljoen krediet voor een Oekraïense kippenmonopolist die daarmee oneerlijk concurreert en het milieu verpest.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Bericht nummer:#3007  BerichtGeplaatst: do jun 06, 2019 9:25 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo mei 06, 2012 12:39 pm
Berichten: 7885
Berichten: Intopic
baedeker schreef:
Marcel schreef:
Leuke manier van discussieren: je zuigt iets uit je duim en gaat daar vervolgens heel verontwaardigd over doen.

De realiteit van de EU is vaak veel erger dan wie dan ook op voorhand uit zijn duim zou kunnen verzinnen.

Ik hoop niet dat je de illusie hebt dat je met dit soort geleuter serieus genomen wordt.

_________________
I never forget a face, but in your case I'll be glad to make
an exception.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Bericht nummer:#3008  BerichtGeplaatst: do jun 06, 2019 10:10 am 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 5941
Berichten: Intopic
Marcel schreef:
baedeker schreef:
Marcel schreef:
Leuke manier van discussieren: je zuigt iets uit je duim en gaat daar vervolgens heel verontwaardigd over doen.
De realiteit van de EU is vaak veel erger dan wie dan ook op voorhand uit zijn duim zou kunnen verzinnen.
Ik hoop niet dat je de illusie hebt dat je met dit soort geleuter serieus genomen wordt.

De EU is een te groot probleem om de discussie te beperken tot wat jij kan volgen.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Bericht nummer:#3009  BerichtGeplaatst: do jun 06, 2019 12:02 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo mei 06, 2012 12:39 pm
Berichten: 7885
Berichten: Intopic
baedeker schreef:
Marcel schreef:
baedeker schreef:
De realiteit van de EU is vaak veel erger dan wie dan ook op voorhand uit zijn duim zou kunnen verzinnen.
Ik hoop niet dat je de illusie hebt dat je met dit soort geleuter serieus genomen wordt.

De EU is een te groot probleem om de discussie te beperken tot wat jij kan volgen.


Het kost me inderdaad moeite om af te dalen tot het niveau waarop jij de discussie voert.

_________________
I never forget a face, but in your case I'll be glad to make
an exception.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Bericht nummer:#3010  BerichtGeplaatst: do jun 06, 2019 3:44 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 25, 2013 5:34 pm
Berichten: 6653
Berichten: Intopic
baedeker schreef:
Marcel schreef:
Leuke manier van discussieren: je zuigt iets uit je duim en gaat daar vervolgens heel verontwaardigd over doen.

De realiteit van de EU is vaak veel erger dan wie dan ook op voorhand uit zijn duim zou kunnen verzinnen.

Hume schreef:
De Britten zullen voor een verdrag met de VS veel moeten slikken.
Ze willen geen chloor-kippen

Als de Britten geen chloorkippen willen, dan kopen ze die toch niet? Op z'n minst hoeven ze bij de VS niet verplicht mee te betalen aan €517 miljoen krediet voor een Oekraïense kippenmonopolist die daarmee oneerlijk concurreert en het milieu verpest.


Als allerhande milieuproblemen opgelost konden worden met andere consumentengedrag, zou wet- en regelgeving nimmer nodig zijn geweest. Maar helaas leven wij niet in een libertarische utopie.

_________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'"
- Isaac Asimov

"Aan de omgang met marginale figuren valt de toestand van de rechtsstaat af te meten."
- Beatrice de Graaf


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Bericht nummer:#3011  BerichtGeplaatst: do jun 06, 2019 3:51 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:02 pm
Berichten: 9456
Berichten: Intopic
P-G schreef:
baedeker schreef:
Marcel schreef:
Leuke manier van discussieren: je zuigt iets uit je duim en gaat daar vervolgens heel verontwaardigd over doen.

De realiteit van de EU is vaak veel erger dan wie dan ook op voorhand uit zijn duim zou kunnen verzinnen.

Hume schreef:
De Britten zullen voor een verdrag met de VS veel moeten slikken.
Ze willen geen chloor-kippen

Als de Britten geen chloorkippen willen, dan kopen ze die toch niet? Op z'n minst hoeven ze bij de VS niet verplicht mee te betalen aan €517 miljoen krediet voor een Oekraïense kippenmonopolist die daarmee oneerlijk concurreert en het milieu verpest.


Als allerhande milieuproblemen opgelost konden worden met andere consumentengedrag, zou wet- en regelgeving nimmer nodig zijn geweest. Maar helaas leven wij niet in een libertarische utopie.


Natuurlijk kun je consumentengedrag sturen, dat gebeurt overal iedere dag.

Maar als men het wil gebruiken om milieuproblemen op te lossen, dan slaat men constant de plank mis. Daar zit het probleem.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Bericht nummer:#3012  BerichtGeplaatst: do jun 06, 2019 4:06 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 25, 2013 5:34 pm
Berichten: 6653
Berichten: Intopic
HvR schreef:
P-G schreef:
baedeker schreef:

De realiteit van de EU is vaak veel erger dan wie dan ook op voorhand uit zijn duim zou kunnen verzinnen.


Als de Britten geen chloorkippen willen, dan kopen ze die toch niet? Op z'n minst hoeven ze bij de VS niet verplicht mee te betalen aan €517 miljoen krediet voor een Oekraïense kippenmonopolist die daarmee oneerlijk concurreert en het milieu verpest.


Als allerhande milieuproblemen opgelost konden worden met andere consumentengedrag, zou wet- en regelgeving nimmer nodig zijn geweest. Maar helaas leven wij niet in een libertarische utopie.


Natuurlijk kun je consumentengedrag sturen, dat gebeurt overal iedere dag.

Maar als men het wil gebruiken om milieuproblemen op te lossen, dan slaat men constant de plank mis. Daar zit het probleem.


Met andere woorden: als de overheid niet wil dat burgers vuurwapens dragen, dan kan worden volstaan met het sturen van het consumentengedrag in plaats van een verbod?

_________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'"
- Isaac Asimov

"Aan de omgang met marginale figuren valt de toestand van de rechtsstaat af te meten."
- Beatrice de Graaf


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Bericht nummer:#3013  BerichtGeplaatst: do jun 06, 2019 4:20 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma apr 15, 2013 3:37 pm
Berichten: 7804
Berichten: Intopic
P-G schreef:
HvR schreef:
P-G schreef:


Als allerhande milieuproblemen opgelost konden worden met andere consumentengedrag, zou wet- en regelgeving nimmer nodig zijn geweest. Maar helaas leven wij niet in een libertarische utopie.


Natuurlijk kun je consumentengedrag sturen, dat gebeurt overal iedere dag.

Maar als men het wil gebruiken om milieuproblemen op te lossen, dan slaat men constant de plank mis. Daar zit het probleem.


Met andere woorden: als de overheid niet wil dat burgers vuurwapens dragen, dan kan worden volstaan met het sturen van het consumentengedrag in plaats van een verbod?
Dat gebeurt toch ook? Er zijn wetten die bepalen dat je niet zomaar een wapen mag dragen. Daarmee voorkomt de overheid dat burgers zomaar een wapen kunnen kopen en stuurt de overheid dus het consumentengedrag op het gebied van wapens.

_________________
Het is beter voorzichtig door rood te lopen dan roekeloos door groen - Anonymus

Neoliberalisme nader uitgelegd

Klimaatverandering nader uitgelegd


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Bericht nummer:#3014  BerichtGeplaatst: do jun 06, 2019 5:15 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 25, 2013 5:34 pm
Berichten: 6653
Berichten: Intopic
Lancelot schreef:
P-G schreef:
HvR schreef:


Natuurlijk kun je consumentengedrag sturen, dat gebeurt overal iedere dag.

Maar als men het wil gebruiken om milieuproblemen op te lossen, dan slaat men constant de plank mis. Daar zit het probleem.


Met andere woorden: als de overheid niet wil dat burgers vuurwapens dragen, dan kan worden volstaan met het sturen van het consumentengedrag in plaats van een verbod?
Dat gebeurt toch ook? Er zijn wetten die bepalen dat je niet zomaar een wapen mag dragen. Daarmee voorkomt de overheid dat burgers zomaar een wapen kunnen kopen en stuurt de overheid dus het consumentengedrag op het gebied van wapens.


Bij het beïnvloeden van het consumentengedrag moet eerder worden gedacht aan allerhande fiscale maatregelen - het heffen van accijnzen of andere additionele belastingen - of het reguleren van de verkoopmodaliteiten - het beperken van de verkoop tot bepaalde plaatsen met een vergunning casu quo ontheffing of een minimum leeftijd - dan een verbod.

_________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'"
- Isaac Asimov

"Aan de omgang met marginale figuren valt de toestand van de rechtsstaat af te meten."
- Beatrice de Graaf


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Bericht nummer:#3015  BerichtGeplaatst: do jun 06, 2019 5:31 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 51890
Berichten: Intopic
Er zijn mensen die niet geloven in een maakbare samenleving, terwijl alle wetten en regelgeving gericht zijn op het op een bepaalde manier functioneren van de samenleving. Verboden en boetes of gevangenisstraf, moeten gedrag sturen. Van gewone burgers dan. Wellicht kunnen sommigen zich de docu 'Beerput Nederland' nog herinneren, waarin duidelijk wordt gemaakt hoe grote bedrijven het milieu vervuilen, vaak geholpen door politici, burgemeesters en ambtenaren..


https://www.2doc.nl/documentaires/serie ... rland.html

Dat dergelijke affaires een goed gedrag van de burgers tegenwerken, mag dan weer niemand verwonderen.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Bericht nummer:#3016  BerichtGeplaatst: do jun 06, 2019 6:07 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:02 pm
Berichten: 9456
Berichten: Intopic
P-G schreef:
Lancelot schreef:
P-G schreef:


Met andere woorden: als de overheid niet wil dat burgers vuurwapens dragen, dan kan worden volstaan met het sturen van het consumentengedrag in plaats van een verbod?
Dat gebeurt toch ook? Er zijn wetten die bepalen dat je niet zomaar een wapen mag dragen. Daarmee voorkomt de overheid dat burgers zomaar een wapen kunnen kopen en stuurt de overheid dus het consumentengedrag op het gebied van wapens.


Bij het beïnvloeden van het consumentengedrag moet eerder worden gedacht aan allerhande fiscale maatregelen - het heffen van accijnzen of andere additionele belastingen - of het reguleren van de verkoopmodaliteiten - het beperken van de verkoop tot bepaalde plaatsen met een vergunning casu quo ontheffing of een minimum leeftijd - dan een verbod.


Dat zeg jij nu zo even, maar ik denk dat een verbod een zeer grote invloed heeft op consumentengedrag.

Ga jij maar eens proberen een pistool of een grootschalig gifmiddel te kopen. Het verbod daarop zet jou heus aan het denken....

Zie tevens de discussie over het criminaliseren / gedogen van soft drugs.

Natuurlijk heeft de wet / de communis opinio een invloed op jouw denken, handelen en gedrag.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Bericht nummer:#3017  BerichtGeplaatst: vr jun 07, 2019 7:50 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 25, 2013 5:34 pm
Berichten: 6653
Berichten: Intopic
HvR schreef:
P-G schreef:
Lancelot schreef:
Dat gebeurt toch ook? Er zijn wetten die bepalen dat je niet zomaar een wapen mag dragen. Daarmee voorkomt de overheid dat burgers zomaar een wapen kunnen kopen en stuurt de overheid dus het consumentengedrag op het gebied van wapens.


Bij het beïnvloeden van het consumentengedrag moet eerder worden gedacht aan allerhande fiscale maatregelen - het heffen van accijnzen of andere additionele belastingen - of het reguleren van de verkoopmodaliteiten - het beperken van de verkoop tot bepaalde plaatsen met een vergunning casu quo ontheffing of een minimum leeftijd - dan een verbod.


Dat zeg jij nu zo even, maar ik denk dat een verbod een zeer grote invloed heeft op consumentengedrag.

Ga jij maar eens proberen een pistool of een grootschalig gifmiddel te kopen. Het verbod daarop zet jou heus aan het denken....

Zie tevens de discussie over het criminaliseren / gedogen van soft drugs.

Natuurlijk heeft de wet / de communis opinio een invloed op jouw denken, handelen en gedrag.


Ergo: het Verenigd Koninkrijk kan de chloorkip niet weten doordat "men" ze niet kopen. Maar denk je dat het kleinere Verenigd Koninkrijk in een handelsverdrag met de Verenigde Staten van Amerika wel eventjes een verbod kan regelen?

_________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'"
- Isaac Asimov

"Aan de omgang met marginale figuren valt de toestand van de rechtsstaat af te meten."
- Beatrice de Graaf


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Bericht nummer:#3018  BerichtGeplaatst: vr jun 07, 2019 11:44 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:02 pm
Berichten: 9456
Berichten: Intopic
P-G schreef:
HvR schreef:
P-G schreef:


Bij het beïnvloeden van het consumentengedrag moet eerder worden gedacht aan allerhande fiscale maatregelen - het heffen van accijnzen of andere additionele belastingen - of het reguleren van de verkoopmodaliteiten - het beperken van de verkoop tot bepaalde plaatsen met een vergunning casu quo ontheffing of een minimum leeftijd - dan een verbod.


Dat zeg jij nu zo even, maar ik denk dat een verbod een zeer grote invloed heeft op consumentengedrag.

Ga jij maar eens proberen een pistool of een grootschalig gifmiddel te kopen. Het verbod daarop zet jou heus aan het denken....

Zie tevens de discussie over het criminaliseren / gedogen van soft drugs.

Natuurlijk heeft de wet / de communis opinio een invloed op jouw denken, handelen en gedrag.


Ergo: het Verenigd Koninkrijk kan de chloorkip niet weten doordat "men" ze niet kopen.

Maar denk je dat het kleinere Verenigd Koninkrijk in een handelsverdrag met de Verenigde Staten van Amerika wel eventjes een verbod kan regelen?


Eerwaarde, ik heb werkelijk geen idee wat je nu eigenlijk tracht te zeggen... ?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Bericht nummer:#3019  BerichtGeplaatst: di jun 11, 2019 1:19 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 2922
Berichten: Intopic
Woonplaats: 't Ongewisse
De strijd om de macht binnen de conservatieven is in volle gang. Sommige kandidaten willen wel een brexit zonder overeenkomst; anderen willen nog weer eens gaan onderhandelen. Boris Johnson wil de EU verlaten zonder de 40 miljard euro te betalen die met May was overeengekomen.
Allemaal rare gedachten.
Of denkt Boris Johnson bijvoorbeeld dat de EU het over haar kant zal laten gaan dat het VK haar schuld niet betaalt; en wat zullen de gevolgen zijn van een brexit zonder overeenkomst?
Nou ja, ze fantaseren er maar weer eens op los.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Is Brexit wel nodig?
Bericht nummer:#3020  BerichtGeplaatst: di jun 11, 2019 11:51 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma dec 17, 2012 12:38 am
Berichten: 6849
Berichten: Intopic
kwaaisteniet schreef:
De strijd om de macht binnen de conservatieven is in volle gang. Sommige kandidaten willen wel een brexit zonder overeenkomst; anderen willen nog weer eens gaan onderhandelen. Boris Johnson wil de EU verlaten zonder de 40 miljard euro te betalen die met May was overeengekomen.
Allemaal rare gedachten.
Of denkt Boris Johnson bijvoorbeeld dat de EU het over haar kant zal laten gaan dat het VK haar schuld niet betaalt; en wat zullen de gevolgen zijn van een brexit zonder overeenkomst?
Nou ja, ze fantaseren er maar weer eens op los.

Rare gedachten misschien, maar eerder geopperd door Brexiters en de EU heeft niks om wat dan ook af te dwingen, wanneer Johnson het in zijn botte kop haalt, om een no-deal door te drukken en tegelijkertijd contractbreuk zou plegen. Het zou het voor GB wel moeilijker kunnen maken, om de handelsrelaties met de EU te herstellen. Ook is het een acuut probleem, voor Britten en Britse bedrijven, die in samenwerkingsprojecten zitten of subsidie ontvangen. Het idee achter die 40 miljard, die los stond van de deal, was dat GB aan lopende verplichtingen zou blijven voldoen.

En over 40 miljard gesproken.. het is onbegrijpelijk, dat wie dan op het vasteland een no-deal Brexit steunt.. :misselijk: een no-deal is in niemands belang, behalve.. de VS en China ( :evendenken: ), zo wijst recent onderzoek uit,

"Almost everything about Brexit is still uncertain, but one thing is for sure: it will lead to big losses for everybody.

A hard Brexit will cost EU countries €40 billion annually, a study on the impact of Brexit on EU incomes from the German think tank Bertelsmann Stiftung has found. New tariffs after the UK leaves the EU single market would make trade in goods and services very expensive.

Only China and USA will benefit from Brexit, the study says.

The UK would face the biggest income loss: €57 billion per year, or €900 per capita, Germany and France, both export-oriented countries, would lose respectively €10 and €8 billion per year, while Brexit would cost Italians around €4 billion."


(EU-news) (hun bron, het onderzoek van Bertelsmann 21-3-2019)

Weg met ons..

_________________
'This was the day an American president stood on foreign soil next to a murderous lying thug and refused to back his own country. Patriots need to stand up and reject the behavior of this president.'
James Comey Twitter 14:06 - 16 jul. 2018


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 5154 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154 ... 258  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: baedeker, Enzo501, HvR, Majestic-12 [Bot], P-G, PeterJKH en 22 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling