Het is nu za dec 02, 2023 1:05 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 48 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
Bericht nummer:#1  BerichtGeplaatst: do nov 23, 2023 8:31 am 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo feb 02, 2014 4:10 pm
Berichten: 13614
Berichten: Intopic
Orban was als eerste die Wilders feliciteerde.
Hij ziet Wilders als belangrijkste bondgenoot in Europa.
Nederland heeft nu haar eigen Trump en zal zeker in het buitenland anders bekeken en behandeld gaan worden.

Ook buitenlandse media volgen onze verkiezingen: ’Hollandse Trump zorgt voor politieke aardverschuiving’
Ook in het buitenland is er volop belangstelling voor onze Tweede Kamerverkiezingen. De exitpolls, en de klinkende overwinnig van Geert Wilders en zijn Partij voor de Vrijheid die daaruit blijkt, beheersen de internationale krantenkoppen. De uitkomst zou niet alleen in Nederland, maar bij uitbreiding ook in Europa zorgen voor ’een politieke aardverschuiving’.

„Een pitbull met empathie of toch de klimaatpaus”, vroeg het Nieuwsblad zich op de vooravond van de verkiezingen nog af. Die ’pitbull met empathie’ wordt door de krant nu ’het grootste slachtoffer van de exitpolls’ genoemd. De krant, die de voorlopige uitslag als ’historisch’ beschouwt, verwijst in een krantenkop naar Dilan Yesilgöz (VVD) als verantwoordelijke voor het succes van Wilders door haar ’strategische blunder’: het op een kier zetten van de deur naar een samenwerking met Wilders.

Onze zuiderburen waren in aanloop naar de verkiezingen echter vooral gefascineerd door Pieter Omtzigt (NSC). De Morgen schreef begin deze maand nog hoe Vlaams politicus Bart De Wever van de centrumrechtse partij N-VA geïnspireerd lijkt door het succes van Omtzigt. Het Nieuwsblad ziet dat ’Omtzigt-effect’ ook bij Sammy Mahdi, de kopman van de christendemocratische partij CD&V.https://www.telegraaf.nl/nieuws/4991809 ... rschuiving


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#2  BerichtGeplaatst: do nov 23, 2023 10:12 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 21184
Berichten: Intopic
Gaat D66 nu naar elders emigreren?
:)

_________________
Je verwacht een fatsoenlijke overheid, en dan krijg je 10 jaar systemisch racisme bij de belastingdienst, en een afbraak van democratie en rechtsstaat. Je verwacht dat de verantwoordelijken verantwoordelijkheid nemen, maar die stoppen het in de doofpot, en stellen zich gewoon weer kandidaat, alsof er niets aan de hand is. Je verwacht verstandige kiezers die dit afstraffen, maar dan heb je kartelgastjes die op het crimineeltje stemmen, of op vriendjes van het crimineeltje, om Rutte er mee weg te laten komen. What's next?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#3  BerichtGeplaatst: do nov 23, 2023 11:37 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 71214
Berichten: Intopic
Wilders heeft in tegenstelling tot Trump, wel degelijk een aantal sociale standpunten, o.a. voor wat betreft de zorg. En ook had de PVVD flink stelling genomen tegen de kinderopvangtoeslagaffaire.

Je kunt ze niet 1 op 1 vergelijken.

Ik ben niet blij met deze uitslag, maar er is nog geen potje gebrouwen. Laten we een coalitie afwachten met een regeerakkoord. Nu worden het alleen maar verzinsels. Erger dan de vorige kabinetten kan niet.

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#4  BerichtGeplaatst: do nov 23, 2023 11:44 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:26 pm
Berichten: 8526
Berichten: Intopic
In een wereld waarin veel op de kop staat mogen we in dit landje nog niet klagen.

Deze winst van Wilders kon je verwachten, je moet ook kijken naar de artikelen in kranten die vol stonden over relativeringen van XR tot Hamas. Oorzaak en gevolg en zolang we daar geen oog voor hebben hou je dit.

Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#5  BerichtGeplaatst: do nov 23, 2023 12:01 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 71214
Berichten: Intopic
:luidlachen: :luidlachen: :luidlachen:

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#6  BerichtGeplaatst: do nov 23, 2023 12:28 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:26 pm
Berichten: 8526
Berichten: Intopic
Raya schreef:
:luidlachen: :luidlachen: :luidlachen:
:) Mooi hé, Henk is vaak de pineut.

Nu nog hopen dat iemand een toekomst bedenkt waar we met z'n allen de schouders onder kunnen zetten, i.p.v. nog eens tien jaar een toekomst van angst.

The day after:

Wie de sleutels van het Torentje bemachtigt, krijgt er een waarschuwing bij: het geld is op
https://www.ad.nl/politiek/wie-de-sleut ... ~a5d0bb39/

Partijen die graag in het nieuwe kabinet willen, zouden eerst eens een kijkje bij in de schatkist moeten gaan nemen. Die is namelijk behoorlijk leeg.

Wie alle programma’s las, kon denken dat de portemonnee van de Rijksoverheid nog riant is gevuld. Toch is het tegendeel waar. Wie de sleutels van het Torentje bemachtigt, krijgt er een waarschuwing bij: het geld is op.

Want als het nieuwe kabinet blijft uitgeven wat het moet uitgeven - al was het maar om gewoon water uit de kraan te laten komen, of scholen open te houden - kijkt het nieuwe kabinet in 2028 aan tegen een begrotingstekort van 3,6 procent, boven de Europese norm van drie procent dus. En zonder ingrijpen nemen de jaarlijkse uitgaven van het Rijk de komende vijf jaar toe met 34 miljard euro. De staatsschuld komt dan in 2028 uit tot boven de 60 procent, nog een overtreding van de Europese regels. Let wel: dat is dus zonder dat het nieuwe kabinet alle plannetjes uit al die mooie verkiezingsprogramma’s heeft verwezenlijkt.

De kosten lopen dus simpelweg al op, zonder ingrijpen. Ten eerste omdat de zorgkosten blijven doorstijgen, door een keur van redenen. Inflatie maakt medicijnen duurder, de salarissen van zorgpersoneel stijgen, het aantal chronisch zieken neemt toe. De zorgbegroting dijt daardoor uit van 100 miljard naar 120 miljard euro per jaar.

Maar ook vergrijzing speelt een rol en dat maakt ook dat de AOW-uitgaven toenemen, een tweede groeiende kostenpost. En ten slotte gaan de klimaatkosten omhoog. En dan niet eens (alleen) vanwege vergroeningsmaatregelen, ook overstromingen, stortbuien, stormen, of juist hitte zorgen voor schade en kosten. Denk aan het verhogen van dijken.

Wie in september een beetje oplette, heeft al het advies gelezen van de zogenoemde Studiegroep Begrotingsruimte, een club topambtenaren van verschillende ministeries. Zij hebben vast voorgerekend wat de speelruimte van een volgend kabinet is. Hun conclusie: de regering zal tot 2028 17 miljard euro moeten ‘ombuigen’. Per jaar.

Bezuinigen
Lees: ofwel bezuinigen op uitgaven, of belastingen en premies verhogen, zodat er meer geld binnenkomt. Enkele voorzetjes deden de ambtenaren ook: een nieuw kabinet zou de pensioenleeftijd sneller kunnen verhogen of de AOW-uitkeringen kunnen verlagen. En ook de zogeheten ‘automatische kwaliteitskoppeling’ uit de wet halen, is een voorstel. Die regel maakt dat nieuwe behandelmethoden automatisch in het zorgverzekeringspakket komen.

Het zijn tegelijk stuk voor stuk impopulaire maatregelen: kom er maar eens mee aan in de eerste dagen van je nieuwe kabinet.

Bovendien is het nogal een stijlbreuk met de afgelopen jaren: het kabinet gaf geld uit alsof er geen morgen was. Eerst door corona, toen vanwege de klimaatagenda en ten slotte vanwege de torenhoge inflatie na de Russische inval. De reserves raakten echter wel op en door de gestegen rente is geld lenen duurder geworden voor de Staat. Pas in het laatste jaar van Rutte IV ging de voet een beetje op de rem: minister Sigrid Kaag (Financiën, D66) zei dat we ‘weer binnen onze marges moeten gaan leven’. Na een campagne vol mooie beloftes - alleen VVD, CDA, ChristenUnie en D66 matigden zich, wacht wellicht het zuur: bezuinigingen bijvoorbeeld waar niemand over begon in aanloop naar de verkiezingen. Want de marges waar Kaag eerder van sprak, zijn voor het nieuwe kabinet krapper dan ze lange tijd waren.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#7  BerichtGeplaatst: do nov 23, 2023 12:39 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 35783
Berichten: Intopic
Schrap eens fors wat fiscale maatregelen - allemaal cadeautjes - en verlaag de belastingen en maak het eens stuk simpeler. Wellicht heb je dan het strooigoed voor de allerarmsten niet nodig.

https://www.rijksfinancien.nl/sites/def ... 202023.pdf

_________________
Een heel andere Great Reset, die van energie wordt in gang gezet
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/240256 ... fmiljarden

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/n ... s-niet-aan

D66: Laat iedereen vrij, die denkt zoals wij
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel ... e-over-d66

D66 tegen VVD: ""Als jullie vrouwen en meisjes arm houden, krijgen zij gratis maandverband""


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#8  BerichtGeplaatst: do nov 23, 2023 1:41 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 71214
Berichten: Intopic
Schrap in de handen AAN de zorg. In de zorg worden tientallen miljarden verspild aan een overdaad bureaucratie; administratief personeel; ondehandelaars bij zorgverzekeraars en zorginstellingen; bonussen voor bestuurders; en zelfs fraude door zorgcowboys en ander zorggespuis.

En dan valt er in de bureaucratie buiten de zorg ook nog wel het een en ander te snijden.
Bijvoorbeeld de afhandeling van compensaties aan kinderopvangtoeslagslachtoffers en de slachtoffers van aardbevingen in Groningen. En voorkom nieuwe situaties op dat gebied. Scheelt ook vele miljarden.
En stop met goedbetaalde baantjes aan vriendjes van politici om dingen te onderzoeken om ze zo op de lange baan te schuiven.
Oormerk geld, zodat het niet aan andere, vaak nutteloze prestige objecten kan worden besteed.

En zo zijn er nog veel meer dingen te bedenken.
Ik denk dat er zomaar een miljardje of honderd te besparen valt! En ik denk niet dat ik overdrijf.

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#9  BerichtGeplaatst: do nov 23, 2023 1:55 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 35783
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Schrap in de handen AAN de zorg. In de zorg worden tientallen miljarden verspild aan een overdaad bureaucratie; administratief personeel; ondehandelaars bij zorgverzekeraars en zorginstellingen; bonussen voor bestuurders; en zelfs fraude door zorgcowboys en ander zorggespuis.

En dan valt er in de bureaucratie buiten de zorg ook nog wel het een en ander te snijden.
Bijvoorbeeld de afhandeling van compensaties aan kinderopvangtoeslagslachtoffers en de slachtoffers van aardbevingen in Groningen. En voorkom nieuwe situaties op dat gebied. Scheelt ook vele miljarden.
En stop met goedbetaalde baantjes aan vriendjes van politici om dingen te onderzoeken om ze zo op de lange baan te schuiven.
Oormerk geld, zodat het niet aan andere, vaak nutteloze prestige objecten kan worden besteed.

En zo zijn er nog veel meer dingen te bedenken.
Ik denk dat er zomaar een miljardje of honderd te besparen valt! En ik denk niet dat ik overdrijf.
Inderdaad, ik mis de ambitie om de bureaucratie terug te dringen. Kuipers vond 5% voldoende, ik denk aan 50%

_________________
Een heel andere Great Reset, die van energie wordt in gang gezet
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/240256 ... fmiljarden

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/n ... s-niet-aan

D66: Laat iedereen vrij, die denkt zoals wij
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel ... e-over-d66

D66 tegen VVD: ""Als jullie vrouwen en meisjes arm houden, krijgen zij gratis maandverband""


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#10  BerichtGeplaatst: do nov 23, 2023 3:23 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 71214
Berichten: Intopic
Volgens mij kan zeker 60 tot 75 procent van de bureaucratie geschrapt worden.

Ik heb in mijn eentje een ICT-afdeling beheert en bepaalde zelf wat moest worden bijgehouden en verslag van moest worden gemaakt. En niet eens voor een ander.
Het is opmerkelijk hoe snel je vervalt in onnodig dingen bijhouden waar je nooit iets mee zult doen en wat geen toegevoegde waarde heeft. En dan deed ik het niet eens om mensen te controleren, maar op vermeende functionaliteit.

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#11  BerichtGeplaatst: do nov 23, 2023 3:47 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 21184
Berichten: Intopic
Ik ken nog een mega bezuiniging. Het begint met 'S' en eindigt met 'taatsomroep'.
:wink:

_________________
Je verwacht een fatsoenlijke overheid, en dan krijg je 10 jaar systemisch racisme bij de belastingdienst, en een afbraak van democratie en rechtsstaat. Je verwacht dat de verantwoordelijken verantwoordelijkheid nemen, maar die stoppen het in de doofpot, en stellen zich gewoon weer kandidaat, alsof er niets aan de hand is. Je verwacht verstandige kiezers die dit afstraffen, maar dan heb je kartelgastjes die op het crimineeltje stemmen, of op vriendjes van het crimineeltje, om Rutte er mee weg te laten komen. What's next?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#12  BerichtGeplaatst: do nov 23, 2023 4:08 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo feb 02, 2014 4:10 pm
Berichten: 13614
Berichten: Intopic
baedeker schreef:
Ik ken nog een mega bezuiniging. Het begint met 'S' en eindigt met 'taatsomroep'.
:wink:


Inderdaad , met een regering van de PVV is onze publieke omroep in gevaar.
Dan worden we overgeleverd aan de zakkenvullers van John de Mol


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#13  BerichtGeplaatst: do nov 23, 2023 5:55 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:26 pm
Berichten: 8526
Berichten: Intopic
Hume schreef:
baedeker schreef:
Ik ken nog een mega bezuiniging. Het begint met 'S' en eindigt met 'taatsomroep'.
:wink:


Inderdaad , met een regering van de PVV is onze publieke omroep in gevaar.
Dan worden we overgeleverd aan de zakkenvullers van John de Mol
De publieke omroep zou zichzelf ook kunnen verbeteren. Door uitgebreide informatie over wat de prijs is, wat het effect wordt, bij alles wat partijen voorstellen of vragen i.p.v. het gejammer wat ze ons hebben laten zien. Wat minder ideologie en wat meer realisme. Dat kost zendtijd, maar dat moeten ze er maar voor over hebben in een tijd van verkiezingen.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#14  BerichtGeplaatst: do nov 23, 2023 6:35 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:02 pm
Berichten: 14784
Berichten: Intopic
Hume schreef:
baedeker schreef:
Ik ken nog een mega bezuiniging. Het begint met 'S' en eindigt met 'taatsomroep'.
:wink:


Inderdaad , met een regering van de PVV is onze publieke omroep in gevaar.
Dan worden we overgeleverd aan de zakkenvullers van John de Mol


Ach, wee....

Heeft de PO dan niets te bieden waarmee zij John en zijn mannen het hoofd kan bieden ?

(Snap je nou zelf niet hoe dom je kletst ?) :rolleyes:


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#15  BerichtGeplaatst: do nov 23, 2023 7:33 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 35783
Berichten: Intopic
Hume schreef:
baedeker schreef:
Ik ken nog een mega bezuiniging. Het begint met 'S' en eindigt met 'taatsomroep'.
:wink:


Inderdaad , met een regering van de PVV is onze publieke omroep in gevaar.
Dan worden we overgeleverd aan de zakkenvullers van John de Mol
Dus een ondernemer - dat is John de Mol toch? - is een zakkenvuller, zelfs als het geld wat hij heeft verdiend geen publieksgelden zijn. :wacko:

_________________
Een heel andere Great Reset, die van energie wordt in gang gezet
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/240256 ... fmiljarden

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/n ... s-niet-aan

D66: Laat iedereen vrij, die denkt zoals wij
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel ... e-over-d66

D66 tegen VVD: ""Als jullie vrouwen en meisjes arm houden, krijgen zij gratis maandverband""


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#16  BerichtGeplaatst: do nov 23, 2023 7:55 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo feb 02, 2014 4:10 pm
Berichten: 13614
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
Hume schreef:
baedeker schreef:
Ik ken nog een mega bezuiniging. Het begint met 'S' en eindigt met 'taatsomroep'.
:wink:


Inderdaad , met een regering van de PVV is onze publieke omroep in gevaar.
Dan worden we overgeleverd aan de zakkenvullers van John de Mol
Dus een ondernemer - dat is John de Mol toch? - is een zakkenvuller, zelfs als het geld wat hij heeft verdiend geen publieksgelden zijn. :wacko:
geld verdienen met volksverlakkerij is ook crimineel


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#17  BerichtGeplaatst: do nov 23, 2023 8:16 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 35783
Berichten: Intopic
Hume schreef:
Biertje schreef:
Hume schreef:


Inderdaad , met een regering van de PVV is onze publieke omroep in gevaar.
Dan worden we overgeleverd aan de zakkenvullers van John de Mol
Dus een ondernemer - dat is John de Mol toch? - is een zakkenvuller, zelfs als het geld wat hij heeft verdiend geen publieksgelden zijn. :wacko:
geld verdienen met volksverlakkerij is ook crimineel
Want.....?

_________________
Een heel andere Great Reset, die van energie wordt in gang gezet
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/240256 ... fmiljarden

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/n ... s-niet-aan

D66: Laat iedereen vrij, die denkt zoals wij
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel ... e-over-d66

D66 tegen VVD: ""Als jullie vrouwen en meisjes arm houden, krijgen zij gratis maandverband""


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#18  BerichtGeplaatst: do nov 23, 2023 8:21 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 71214
Berichten: Intopic
Het gaat mis als een omroep zijn oren laat hangen naar adverteerders. Dan krijg je indoctrinatie van de kijkers of luisteraars.

Niet dat de publieke omroep daar nu geheel vrij van is. Daar hebben kliekjes en door de overheid benoemde bestuurders de macht. Macht die in feite terug zou moeten naar de omroepverenigingen zelf.
En de nieuwsvoorziening met geheel op afstand worden gezet van welke mogelijke beïnvloeder dan ook, middels een streng, en handhaafbaar statuut. Dat moet de grootst mogelijke objectiviteit in het nieuws garanderen.

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#19  BerichtGeplaatst: do nov 23, 2023 9:17 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:26 pm
Berichten: 8526
Berichten: Intopic
Demonstratie op de Dam tegen een verkiezingsuitslag en dan zijn ze verbaasd dat de PVV zo groot is geworden. Na alle opgekochte azijn vandaag, raakt de boter ook nog op in de winkels.

Anti-PVV demonstranten verzamelen zich op de Dam: 'Er wordt ingegaan tegen grondrechten'
Een kleine honderd mensen hebben zich vanavond verzameld op de Dam voor de demonstratie tegen de PVV. De demonstranten nemen deel aan een solidariteitsactie tegen uitsluiting en discriminatie.

Zij zullen zich samenvoegen met de grote groep demonstranten die eerder deze avond op Amsterdam Centraal een pro-Palestijnse sit-in hielden en nu op weg zijn naar deze demonstratie. Terwijl de groep van CS naar de Dam loopt, zwaaien enkele betogers met Palestijnse vlaggen. Ook scanderen enkelen van hen de omstreden leus: 'From the river to the sea, Palestine will be free'.

Lucas (28), Lio (18) en Joni (15) zijn naar de Dam gekomen om ‘te laten zien dat haat nooit wint’. Ze maken zich alle drie grote zorgen over de huidige tendens in Nederland. "Er wordt ingegaan tegen grondrechten. Daar willen we een statement tegen maken."


https://www.parool.nl/verkiezingen/live ... ~bc486cfc/


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#20  BerichtGeplaatst: do nov 23, 2023 10:55 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 14, 2022 9:21 pm
Berichten: 11781
Berichten: Intopic
Hume schreef:
Orban was als eerste die Wilders feliciteerde.
Hij ziet Wilders als belangrijkste bondgenoot in Europa.
Nederland heeft nu haar eigen Trump en zal zeker in het buitenland anders bekeken en behandeld gaan worden.

Ook buitenlandse media volgen onze verkiezingen: ’Hollandse Trump zorgt voor politieke aardverschuiving’
Ook in het buitenland is er volop belangstelling voor onze Tweede Kamerverkiezingen. De exitpolls, en de klinkende overwinnig van Geert Wilders en zijn Partij voor de Vrijheid die daaruit blijkt, beheersen de internationale krantenkoppen. De uitkomst zou niet alleen in Nederland, maar bij uitbreiding ook in Europa zorgen voor ’een politieke aardverschuiving’.

„Een pitbull met empathie of toch de klimaatpaus”, vroeg het Nieuwsblad zich op de vooravond van de verkiezingen nog af. Die ’pitbull met empathie’ wordt door de krant nu ’het grootste slachtoffer van de exitpolls’ genoemd. De krant, die de voorlopige uitslag als ’historisch’ beschouwt, verwijst in een krantenkop naar Dilan Yesilgöz (VVD) als verantwoordelijke voor het succes van Wilders door haar ’strategische blunder’: het op een kier zetten van de deur naar een samenwerking met Wilders.

Onze zuiderburen waren in aanloop naar de verkiezingen echter vooral gefascineerd door Pieter Omtzigt (NSC). De Morgen schreef begin deze maand nog hoe Vlaams politicus Bart De Wever van de centrumrechtse partij N-VA geïnspireerd lijkt door het succes van Omtzigt. Het Nieuwsblad ziet dat ’Omtzigt-effect’ ook bij Sammy Mahdi, de kopman van de christendemocratische partij CD&V.https://www.telegraaf.nl/nieuws/4991809 ... rschuiving


Opvallend was dat Wilders alleen is gefeliciteerd door Orban en door Putin. Verder door niemand!


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 48 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: animo, Hume, Majestic-12 [Bot], P-G en 168 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling