kwaaisteniet schreef:
Oh, ik zie bij de Kamer van Koophandel dat Wilders weer alles in z'n eentje bij de stichting beheert.
Hij is alleen zelfstandig bevoegd tot handelingen.
Er is geen toezicht of medezeggenschap van anderen op het beheer van het geld.
Het is daarom aan te raden geen geld op deze stichting te storten.
Voor de kiezers van Wilders is dit geen probleem ,want soort zoekt soort.
Wilders zelf belooft nu ook te gaan meeregeren en de VVD-NSC moeten wel met Wilders om een rechtse regering te vormen
Omtzigt maakt de 50.000 nieuwkomers ook een speerpunt in zijn programma .
Het zal me niet verbazen dat er een rechtse regering gaat komen van VVD-NSC-BBB-PVV
Rechtse coalitie mét PVV sterkste voorkeur bij kiezers
De PVV is niet meer melaats voor een meerderheid van rechtse kiezers. Een kabinet van VVD, NSC, PVV en BBB wordt door de achterban van die partijen zeer gewenst. PVV-kiezers snakken ernaar, zo blijkt uit een kiezersonderzoek van Eenvandaag onder 25.000 deelnemers.
https://www.ad.nl/politiek/rechtse-coal ... ~a3a8466a/
Het charme-offensief van PVV-leider Geert Wilders -met gematigde standpunten over migratie- lijkt vruchten af te werpen in de richting van de rechtse kiezers. Van alle coalitievarianten krijgt die van een rechtse coalitie met de VVD, NSC, BBB en de PVV, vooralsnog de meeste steun. Bijna de helft, 48 procent vindt een dergelijke coalitie acceptabel. Die krijgt nu 83 zetels in de peiling van EenVandaag en Ipsos.
PVV-leider Geert Wilders is deze verkiezingen alom aanwezig. Ook in de peilingen blijft zijn partij opvallend constant, terwijl andere gevestigde partijen afglijden.
De glimlach van Geert Wilders duikt deze verkiezingscampagne plotseling overal op. Van krantenartikelen tot in talkshows en podcasts. De PVV-leider lijkt daarmee 180 graden te draaien in zijn campagnestrategie. Wilders, die doorgaans bekendstaat als ‘hard-to-get’, omdat hij niet op komt dagen bij debatten of actualiteitenprogramma’s, staat plotsklaps erg welwillend tegenover de media.
Maar niet alleen de mediastrategie van Wilders is deze verkiezingen anders. De zestigjarige, na de verkiezingen de nestor van de Kamer, is naar eigen zeggen milder geworden. Wilders beweert de scherpe randjes van zijn asielplannen te hebben gehaald, waardoor hij na jaren in de oppositie weer een acceptabele regeringspartner zou zijn.
In vrijwel ieder interview benadrukt de PVV-leider dat hij ‘regeringsverantwoordelijkheid’ wil nemen. De normaal gesproken zo compromisloze Wilders zegt daarvoor bereid te zijn om water bij de wijn te doen. Er zijn volgens hem geen ‘taboes’ of ‘breekpunten’ meer en hij wil geen partij op voorhand uitsluiten.
Met dat charmeoffensief lijkt Wilders vooral kiezers te willen overtuigen dat een stem op de PVV dit keer geen weggegooide stem is. De afgelopen jaren belandde Wilders steevast in de oppositie, omdat vrijwel alle politieke partijen zeiden nooit met PVV te willen regeren.
Met name de VVD-leider Mark Rutte wilde niets meer met Wilders te maken hebben, nadat de PVV-leider in 2012 onverwachts uit het gedoogbeleid met VVD en CDA stapte en twee jaar later de ‘minder Marokkanen’ uitspraken deed. Nu Rutte vertrekt uit Den Haag lijkt daar verandering in te komen. Ruttes opvolger, Dilan Yesilgöz, zei enkele maanden geleden samenwerking met de PVV niet uit te sluiten.
https://www.trouw.nl/verkiezingen/doen- ... ~b6c09792/