Het is nu do aug 13, 2020 8:04 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 5291 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263 ... 265  Volgende
Auteur Bericht
Bericht nummer:#5181  BerichtGeplaatst: zo jul 26, 2020 5:22 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 3375
Berichten: Intopic
baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
Ik snap wel waarom de Antifa fanboy zo dol is op Biden.
:fluiten:

phpBB [media]


Leugen.
Trump kan zich beter houden bij het proberen te onthouden van 5 woordjes in een test waarvan hij zich de naam niet kon herinneren, onlangs afgenomen door een arts die al 2 jaar weg is.

Leugen.
Biden verstopt zich in z'n kelder en durft de test niet af te nemen.
Steve Scalise calls on Biden to take a position on defunding police: He's hiding and trying to 'play both ends'
Biden attending high-roller fundraiser headlined by defund-the-police activist John Legend
Biden says some funding should 'absolutely' be redirected from police
Biden campaign staffer mocked cops as worse than 'pigs,' called for defunding policeWaarom wil Biden überhaupt president worden? Die man is bijna 80! Ga lekker vissen, of kaarten met vrienden, of in je buitenhuis genieten met de kleinkinderen of achterkleinkinderen.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#5182  BerichtGeplaatst: zo jul 26, 2020 7:52 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo mei 06, 2012 12:39 pm
Berichten: 8077
Berichten: Intopic
baedeker schreef:
Ik snap wel waarom de Antifa fanboy zo dol is op Biden.
:fluiten:

phpBB [media]En ik snap wel dat de Trump-discipelen leugens als deze verspreiden.
Het is de leugen die Trump maar blijft herhalen.
Zoals in het Fox-interview met Chris Wallace.
En toen het pamflet waar dit volgens Trump in stond er bij gehaald werd bleek dat daarin met geen woord gerept werd over bezuinigen of afschaffen van de politie.
En toch blijft Trump deze leugen herhalen.
Wel knap dat Trump een plaatje van een olifant kan herkennen.

_________________
I never forget a face, but in your case I'll be glad to make
an exception.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#5183  BerichtGeplaatst: wo jul 29, 2020 6:52 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma dec 17, 2012 12:38 am
Berichten: 8032
Berichten: Intopic
Een link voor geinteresseerde VS- en Covid-volgers.. Met dank aan dr. Gupta bij MSNBC Last Word, een nieuwe versie van het dashboard voor Covid-gegevens uit de VS. Een paar weken geleden gaf het niet meer info dan Hopkins worldometer. Nu is het een zeer gedetailleerde bron geworden, mét R0 vermelding, ziekenhuisbezetting etc per county !

Covid Act Now

Guided by common values, Covid Act Now is a multidisciplinary team of technologists, epidemiologists, health experts, and public policy leaders working to provide disease intelligence and data analysis on COVID in the U.S.

We published the first version of our model on March 20. Over 10 million Americans have used the model since. We’ve engaged with dozens of federal, state, and local government officials, including the U.S. military and White House, to assist with response planning.http://covidactnow.org/?s=785141

_________________
When you see there is something not right, you have to do something about it
rep. John Lewis 1940-2020


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#5184  BerichtGeplaatst: vr jul 31, 2020 6:30 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 3375
Berichten: Intopic
Amerika heeft een historie waarin vaker dan niet (zeer) oude, min of meer seniele mannen worden gekozen als President. Als je naar de kandidaten van vandaag kijkt, sorry, maar dan is het toch net alsof er een blik personen is opengetrokken dat zijn beste tijd al lang achter zich heeft liggen en dat nu, in de nadagen van het leven, nog even probeert op te bloeien. Je bent als Amerikaanse kiezer toch behoorlijk "insane" als je de belangen van jezelf en je land in handen wilt leggen van personen die een leeftijd hebben waarop je eigen moeder of vader dankbaar is als de zuster de incontinentieluier elke 2 uur komt verversen. Je gaat toch niet serieus stemmen op iemand van 80 met geheugenproblemen en motorische problemen als president?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#5185  BerichtGeplaatst: vr jul 31, 2020 10:14 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 7872
Berichten: Intopic
Marcel schreef:
baedeker schreef:
Ik snap wel waarom de Antifa fanboy zo dol is op Biden.
:fluiten:

phpBB [media]

En ik snap wel dat de Trump-discipelen leugens als deze verspreiden.
Het is de leugen die Trump maar blijft herhalen.
Zoals in het Fox-interview met Chris Wallace.
En toen het pamflet waar dit volgens Trump in stond er bij gehaald werd bleek dat daarin met geen woord gerept werd over bezuinigen of afschaffen van de politie.
En toch blijft Trump deze leugen herhalen.
Wel knap dat Trump een plaatje van een olifant kan herkennen.

En terecht dat Trump het blijft herhalen. Het zijn locale democrat politici die Antifa de hand boven het hoofd houden. Zie #5181 voor voorbeelden hoe Biden draalt met een duidelijk standpunt in deze. Dan weet je dat je met Biden iemand kiest die, eenmaal aan de macht, gaat pappen en nathouden. Dat is een duidelijk verschil tussen beide kandidaten. Laat de kiezers maar hun mening bepalen.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#5186  BerichtGeplaatst: za aug 01, 2020 10:33 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 19599
Berichten: Intopic
Ambassadeur VS: ‘Ik zou uitkijken met de gedachte dat we God moeten danken voor de Chinezen’
INTERVIEWDe Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra denkt dat China westerse kennis steelt om een coronavaccin te ontwikkelen. Toch zou hij zich met een Chinees vaccin laten injecteren, als er geen alternatief was. ,,Zeker. De Chinezen hebben ons in deze problemen gebracht, dus als ze een oplossing hebben...”

Chris van Mersbergen 01-08-20, 03:00 Laatste update: 07:49
12
Hij verslikte zich vorige week bijna in zijn roggebrood met kaas en kop thee, Pete Hoekstra, ambassadeur namens de Verenigde Staten in Nederland. Op de ontbijttafel lag het zaterdag-AD, met daarin een verhaal over de pogingen van China om tot een werkend coronavaccin te komen. Hoekstra’s oog viel op een bovenkop, die luidde: ‘Chinese farmaceuten noemen hun medicijn een vaccin voor de wereld, Amerika lijkt vooral bezig voor het eigen land’.


Hoe dat vertaald werd in Hoekstra’s brein? ,,China redt de wereld, de VS is zelfzuchtig”, antwoordt de 66-jarige ambassadeur in zijn werkkamer in de ambassade in Wassenaar. ,,Ik dacht: wat hebben we verkeerd gedaan? Waarom voelt een journalist dit over de VS?”

Het was een quote van een Chinadeskundige, die tussen aanhalingstekens stond. Dus de journalist voelde dit niet over de VS, iemand zéi dit over de VS.
,,Maar je schrijft het wel gewoon op. Waarom krijgt iemand die zoiets zegt ruim baan en wordt alles wat ik zeg altijd zo kritisch beschouwd? Ik heb één keer iets gezegd over Nederland (Hoekstra zei in 2015 dat er in ons land no-gozones waren en dat auto’s en politici hier in brand werden gestoken, een uitspraak waar hij later op terugkwam, red.). Daar heb ik a hell of a price voor betaald. Journalisten schrijven er nog steeds over.”

Laten we eens kijken naar de inhoud van de bewuste quote. Wat deugt daar niet aan? Jullie president Donald Trump benadrukt regelmatig dat het ook op het gebied van vaccins America First is: de eigen bevolking eerst.
,,Dat geldt toch ook voor Nederland? Jullie hebben samen met Duitsland, Frankrijk en Italië honderden miljoenen doses van het Oxford-vaccin gekocht. Trump zegt het misschien wat duidelijker. En ja, misschien zullen de eerste doses van vaccins die we ontwikkelen straks naar Amerikanen gaan die tot de risicogroepen behoren. Maar daarna zullen er vaccins verstrekt worden aan dezelfde soorten mensen in andere delen van de wereld. Ik denk dat de VS en Europa er hetzelfde inzitten. Een percentage van de vaccins zal naar de eigen bevolking gaan. Maar we weten allebei ook dat we het zullen verdelen onder andere landen. Dat is een morele verantwoordelijkheid. Dat is wie we zijn.”

Een deel van de mensen heeft in elk geval het bééld dat de VS niet zoveel meer geeft om andere landen. Jullie zijn uit de wereldgezondheidsorganisatie WHO gestapt.
,,We geloven dat de WHO een ineffectieve organisatie is. We geven miljarden uit aan de ontwikkeling van een vaccin, maar dat doen we direct, door partnerschappen aan te gaan met bedrijven die die vaccins maken. We hebben nota bene bijna 500 miljoen dollar gestopt in het vaccin van Johnson & Johnson, dat door Janssen Vaccines in Leiden wordt ontwikkeld.”


Misschien zijn mensen door de manier waarop president Trump soms communiceert toch bang dat jullie de vaccins op die manier vooral voor eigen inwoners houden?
,,Wat hebben we eraan om het vaccin voor onszelf te houden? Europa is onze belangrijkste handelspartner. We leven in een geglobaliseerde wereld. Die moet weer opgestart worden. Wanneer hebben wij als land nou echt dingen voor onszelf gehouden en niet gedeeld met de wereld? Dat verhaal dit voorjaar, dat we alle beademingsapparaten van Philips wilden claimen voor onze eigen ziekenhuizen? Wrong. Dat was helemaal niet ons plan, en is ook niet gebeurd. Het gerucht dat we een Duitse vaccinontwikkelaar (Curevac, red.) wilden opkopen om vaccins voor onze eigen bevolking veilig te stellen? Wrong. Maar het gaat allemaal wel zijn eigen leven leiden. Hebben we na de Tweede Wereldoorlog grote stukken grondgebied van landen in West-Europa geclaimd en die onderdeel van de VS gemaakt? Nee toch! We hebben stukjes grond gevraagd om onze doden te begraven, zoals in Margraten. En daarna kwam het Marshall-plan.”


Terug naar het coronavaccin: stel dat alleen de Chinezen straks met een vaccin komen dat werkt, zou u het dan toegediend willen krijgen?
,Als onze gezondheidsautoriteiten het goedkeuren: zeker. Halleluja! De Chinezen hebben ons in deze problemen gebracht, dus als ze een oplossing hebben, natuurlijk zou ik dat doen. We zouden ze misschien zelfs om het intellectueel eigendom van het vaccin vragen, om het ook zelf te kunnen produceren. We moeten samen die pandemie bestrijden.”

Gelooft u de verhalen dat China kennis uit het westen steelt om hun vaccins te ontwikkelen?
,,Ja! Ik heb meer dan tien jaar in de inlichtingencommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden gezeten. Wat ik weet: China steelt kennis van de overheid, universiteiten en bedrijven, in de VS en Europa.”

Dus ook voor hun coronavaccins?
,,Ja. Ik denk niet dat je experts op dit terrein zult vinden die denken dat de Chinezen dat niet doen. Het verbaast me als iemand er ook maar aan zou twijfelen. We weten toch dat ze dat doen? Waarom zouden ze in deze crisistijd dan niet proberen om informatie te stelen van farmaceuten als Janssen of Pfizer? Zouden ze nu tijdelijk een wapenstilstand hebben afgekondigd? Natuurlijk niet. Ze doen dit, en ze gebruiken de kennis uiteindelijk om macht te verwerven in de wereld.”

Lees hier de reactie van China op de uitspraken van Hoekstra. Het interview met de Amerikaanse ambassadeur gaat hieronder verder.

Reactie van de Chinese ambassade op de uitspraken van Hoekstra:

,,Ambassadeur Hoekstra’s beschuldiging is pure laster, en niet gebaseerd op enig bewijs. Het doel is alleen maar om modder te gooien en om de aandacht af te wenden van binnenlandse politiek. Als het gaat om het ontwikkelen van covid-19-vaccins is China leidend met toponderzoekers. Chinese teams maken stappen met verschillende vaccins. Vier Chinese vaccins hebben de klinische tests, de laatste onderzoeksfase, al bereikt, of gaan die bereiken. China zal niet zoals andere landen een monopolie proberen te creëren, of vaccins of antivirale middelen opkopen voor zichzelf. President Xi Jinping heeft al beloofd dat een Chinees vaccin voor heel de wereld beschikbaar zal worden gemaakt. Dit zal de bijdrage van China zijn om de beschikbaarheid en betaalbaarheid van een vaccin voor ontwikkelingslanden te vergroten. Dat ambassadeur Hoekstra zijn beschuldigingen richting China baseert op zijn werkervaring in de VS is zeer twijfelachtig. Zoals iedereen weet, gaf voormalig CIA-directeur Pompeo (huidig minister van Buitenlandse Zaken van de VS, red.) vorig jaar tijdens een speech toe dat de inlichtingendiensten van de VS hebben gelogen, bedrogen en gestolen. Veel Nederlanders weten nog hoe ambassadeur Hoekstra over Nederland sprak in 2015. We hopen dat Amerikaanse politici kunnen stoppen met hun laster en geruchten, en zich focussen op de binnenlandse beheersing van het virus, en op wereldwijde solidariteit om het virus te bestrijden.”

Iets anders: in mei was er veel kritiek op een lunch die u had met presentator Robert Jensen. Begreep u dat?
,,Nee.”


Had u hem uitgenodigd?
,,Ja. Weet ik dat hij controversieel is? Ja! Maar ik weet ook dat hij een grote aanhang heeft. Mijn taak is om het beleid van de VS te vertegenwoordigen in Nederland, maar ook om mijn eigen land te helpen om Nederland te begrijpen. Er zijn ambassadeurs die nooit met bepaalde mensen of politici praten. Terwijl dat wel mensen zijn die een deel van de kiezers vertegenwoordigen. Zolang ze niet betrokken zijn bij beleid of acties die de VS ondermijnen, dan ontmoeten we ze. We omarmen of steunen ze niet, we praten met ze.”

Wat stoort u aan de kritiek?
,,We praten met iedereen! Ik heb gesproken op het partijcongres van Forum voor Democratie. Ik heb via een videoverbinding gesproken op een bijeenkomst van de jongerenafdeling van Denk, maar was ook bij de PvdA, het CDA, de VVD, de SGP. Ik heb een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van de Gay Pride. Daar kraait geen haan naar. Want dat zijn volgens de media goede mensen voor Pete om te ontmoeten. Ik had 35, 40 lunches de laatste maanden. Maar ze wachten tot ik iemand ontmoet die ze niet leuk vinden, en dan is het opeens een groot verhaal. Oh boy, hij sprak met Jensen, en Jensen is onacceptabel voor ons als mainstream media. We gaan hem kielhalen!”

We moeten wat kritischer zijn op China en wat minder kritisch op Pete Hoekstra?
,,Ik zou in elk geval uitkijken met de gedachte dat we God moeten danken voor de Chinezen, en dat zij onze vrienden zijn.”


https://www.ad.nl/buitenland/ambassadeu ... ~ae3e7a7b/

Snapt Hoekstra niet dat het Amerikaans kapitalisme op zoek naar besparingen (lees: loonkosten) China en andere alge lonen groot maakt?
De vier CEO's van allergrootste bedrijven in de VS zijn ondervraagd door een commissie van het Huis van Afgevaardigden en hen werd o.m. de vraag gesteld of zijn het toestaan dat mensen werden gebruikt als slaaf. En uiteraard kwam de ontkenning hoewel Apple wel degelijk gebruikt maakt van het werk wat slaven daar voor Apple hebben geproduceerd. Hoe komt je anders aan aan 35% netto winst?

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#5187  BerichtGeplaatst: za aug 01, 2020 11:26 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 7872
Berichten: Intopic
Biden en China. Dat is zeker een accident waiting to happen. De man is of corrupt, of dom, of beide.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#5188  BerichtGeplaatst: za aug 01, 2020 11:31 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 19599
Berichten: Intopic
baedeker schreef:
Biden en China. Dat is zeker een accident waiting to happen. De man is of corrupt, of dom, of beide.
Als je het doodnormaal vindt dat bedrijven om hun winsten op te krikken werknemers ontslaan en hen minder loon wil bieden, dat ook die mensen willen besparen en die dure spullen die gemaakt zijn in de VS niet meer kopen omdat China veel goedkoper is, is wie heeft China dan zo groot gemaakt?

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#5189  BerichtGeplaatst: za aug 01, 2020 5:42 pm 
Offline
lid

Geregistreerd: za mei 05, 2012 9:28 pm
Berichten: 20888
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
Ambassadeur VS: ‘Ik zou uitkijken met de gedachte dat we God moeten danken voor de Chinezen’
INTERVIEWDe Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra denkt dat China westerse kennis steelt om een coronavaccin te ontwikkelen. Toch zou hij zich met een Chinees vaccin laten injecteren, als er geen alternatief was. ,,Zeker. De Chinezen hebben ons in deze problemen gebracht, dus als ze een oplossing hebben...”

Chris van Mersbergen 01-08-20, 03:00 Laatste update: 07:49
12
Hij verslikte zich vorige week bijna in zijn roggebrood met kaas en kop thee, Pete Hoekstra, ambassadeur namens de Verenigde Staten in Nederland. Op de ontbijttafel lag het zaterdag-AD, met daarin een verhaal over de pogingen van China om tot een werkend coronavaccin te komen. Hoekstra’s oog viel op een bovenkop, die luidde: ‘Chinese farmaceuten noemen hun medicijn een vaccin voor de wereld, Amerika lijkt vooral bezig voor het eigen land’.


Hoe dat vertaald werd in Hoekstra’s brein? ,,China redt de wereld, de VS is zelfzuchtig”, antwoordt de 66-jarige ambassadeur in zijn werkkamer in de ambassade in Wassenaar. ,,Ik dacht: wat hebben we verkeerd gedaan? Waarom voelt een journalist dit over de VS?”

Het was een quote van een Chinadeskundige, die tussen aanhalingstekens stond. Dus de journalist voelde dit niet over de VS, iemand zéi dit over de VS.
,,Maar je schrijft het wel gewoon op. Waarom krijgt iemand die zoiets zegt ruim baan en wordt alles wat ik zeg altijd zo kritisch beschouwd? Ik heb één keer iets gezegd over Nederland (Hoekstra zei in 2015 dat er in ons land no-gozones waren en dat auto’s en politici hier in brand werden gestoken, een uitspraak waar hij later op terugkwam, red.). Daar heb ik a hell of a price voor betaald. Journalisten schrijven er nog steeds over.”

Laten we eens kijken naar de inhoud van de bewuste quote. Wat deugt daar niet aan? Jullie president Donald Trump benadrukt regelmatig dat het ook op het gebied van vaccins America First is: de eigen bevolking eerst.
,,Dat geldt toch ook voor Nederland? Jullie hebben samen met Duitsland, Frankrijk en Italië honderden miljoenen doses van het Oxford-vaccin gekocht. Trump zegt het misschien wat duidelijker. En ja, misschien zullen de eerste doses van vaccins die we ontwikkelen straks naar Amerikanen gaan die tot de risicogroepen behoren. Maar daarna zullen er vaccins verstrekt worden aan dezelfde soorten mensen in andere delen van de wereld. Ik denk dat de VS en Europa er hetzelfde inzitten. Een percentage van de vaccins zal naar de eigen bevolking gaan. Maar we weten allebei ook dat we het zullen verdelen onder andere landen. Dat is een morele verantwoordelijkheid. Dat is wie we zijn.”

Een deel van de mensen heeft in elk geval het bééld dat de VS niet zoveel meer geeft om andere landen. Jullie zijn uit de wereldgezondheidsorganisatie WHO gestapt.
,,We geloven dat de WHO een ineffectieve organisatie is. We geven miljarden uit aan de ontwikkeling van een vaccin, maar dat doen we direct, door partnerschappen aan te gaan met bedrijven die die vaccins maken. We hebben nota bene bijna 500 miljoen dollar gestopt in het vaccin van Johnson & Johnson, dat door Janssen Vaccines in Leiden wordt ontwikkeld.”


Misschien zijn mensen door de manier waarop president Trump soms communiceert toch bang dat jullie de vaccins op die manier vooral voor eigen inwoners houden?
,,Wat hebben we eraan om het vaccin voor onszelf te houden? Europa is onze belangrijkste handelspartner. We leven in een geglobaliseerde wereld. Die moet weer opgestart worden. Wanneer hebben wij als land nou echt dingen voor onszelf gehouden en niet gedeeld met de wereld? Dat verhaal dit voorjaar, dat we alle beademingsapparaten van Philips wilden claimen voor onze eigen ziekenhuizen? Wrong. Dat was helemaal niet ons plan, en is ook niet gebeurd. Het gerucht dat we een Duitse vaccinontwikkelaar (Curevac, red.) wilden opkopen om vaccins voor onze eigen bevolking veilig te stellen? Wrong. Maar het gaat allemaal wel zijn eigen leven leiden. Hebben we na de Tweede Wereldoorlog grote stukken grondgebied van landen in West-Europa geclaimd en die onderdeel van de VS gemaakt? Nee toch! We hebben stukjes grond gevraagd om onze doden te begraven, zoals in Margraten. En daarna kwam het Marshall-plan.”


Terug naar het coronavaccin: stel dat alleen de Chinezen straks met een vaccin komen dat werkt, zou u het dan toegediend willen krijgen?
,Als onze gezondheidsautoriteiten het goedkeuren: zeker. Halleluja! De Chinezen hebben ons in deze problemen gebracht, dus als ze een oplossing hebben, natuurlijk zou ik dat doen. We zouden ze misschien zelfs om het intellectueel eigendom van het vaccin vragen, om het ook zelf te kunnen produceren. We moeten samen die pandemie bestrijden.”

Gelooft u de verhalen dat China kennis uit het westen steelt om hun vaccins te ontwikkelen?
,,Ja! Ik heb meer dan tien jaar in de inlichtingencommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden gezeten. Wat ik weet: China steelt kennis van de overheid, universiteiten en bedrijven, in de VS en Europa.”

Dus ook voor hun coronavaccins?
,,Ja. Ik denk niet dat je experts op dit terrein zult vinden die denken dat de Chinezen dat niet doen. Het verbaast me als iemand er ook maar aan zou twijfelen. We weten toch dat ze dat doen? Waarom zouden ze in deze crisistijd dan niet proberen om informatie te stelen van farmaceuten als Janssen of Pfizer? Zouden ze nu tijdelijk een wapenstilstand hebben afgekondigd? Natuurlijk niet. Ze doen dit, en ze gebruiken de kennis uiteindelijk om macht te verwerven in de wereld.”

Lees hier de reactie van China op de uitspraken van Hoekstra. Het interview met de Amerikaanse ambassadeur gaat hieronder verder.

Reactie van de Chinese ambassade op de uitspraken van Hoekstra:

,,Ambassadeur Hoekstra’s beschuldiging is pure laster, en niet gebaseerd op enig bewijs. Het doel is alleen maar om modder te gooien en om de aandacht af te wenden van binnenlandse politiek. Als het gaat om het ontwikkelen van covid-19-vaccins is China leidend met toponderzoekers. Chinese teams maken stappen met verschillende vaccins. Vier Chinese vaccins hebben de klinische tests, de laatste onderzoeksfase, al bereikt, of gaan die bereiken. China zal niet zoals andere landen een monopolie proberen te creëren, of vaccins of antivirale middelen opkopen voor zichzelf. President Xi Jinping heeft al beloofd dat een Chinees vaccin voor heel de wereld beschikbaar zal worden gemaakt. Dit zal de bijdrage van China zijn om de beschikbaarheid en betaalbaarheid van een vaccin voor ontwikkelingslanden te vergroten. Dat ambassadeur Hoekstra zijn beschuldigingen richting China baseert op zijn werkervaring in de VS is zeer twijfelachtig. Zoals iedereen weet, gaf voormalig CIA-directeur Pompeo (huidig minister van Buitenlandse Zaken van de VS, red.) vorig jaar tijdens een speech toe dat de inlichtingendiensten van de VS hebben gelogen, bedrogen en gestolen. Veel Nederlanders weten nog hoe ambassadeur Hoekstra over Nederland sprak in 2015. We hopen dat Amerikaanse politici kunnen stoppen met hun laster en geruchten, en zich focussen op de binnenlandse beheersing van het virus, en op wereldwijde solidariteit om het virus te bestrijden.”

Iets anders: in mei was er veel kritiek op een lunch die u had met presentator Robert Jensen. Begreep u dat?
,,Nee.”


Had u hem uitgenodigd?
,,Ja. Weet ik dat hij controversieel is? Ja! Maar ik weet ook dat hij een grote aanhang heeft. Mijn taak is om het beleid van de VS te vertegenwoordigen in Nederland, maar ook om mijn eigen land te helpen om Nederland te begrijpen. Er zijn ambassadeurs die nooit met bepaalde mensen of politici praten. Terwijl dat wel mensen zijn die een deel van de kiezers vertegenwoordigen. Zolang ze niet betrokken zijn bij beleid of acties die de VS ondermijnen, dan ontmoeten we ze. We omarmen of steunen ze niet, we praten met ze.”

Wat stoort u aan de kritiek?
,,We praten met iedereen! Ik heb gesproken op het partijcongres van Forum voor Democratie. Ik heb via een videoverbinding gesproken op een bijeenkomst van de jongerenafdeling van Denk, maar was ook bij de PvdA, het CDA, de VVD, de SGP. Ik heb een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van de Gay Pride. Daar kraait geen haan naar. Want dat zijn volgens de media goede mensen voor Pete om te ontmoeten. Ik had 35, 40 lunches de laatste maanden. Maar ze wachten tot ik iemand ontmoet die ze niet leuk vinden, en dan is het opeens een groot verhaal. Oh boy, hij sprak met Jensen, en Jensen is onacceptabel voor ons als mainstream media. We gaan hem kielhalen!”

We moeten wat kritischer zijn op China en wat minder kritisch op Pete Hoekstra?
,,Ik zou in elk geval uitkijken met de gedachte dat we God moeten danken voor de Chinezen, en dat zij onze vrienden zijn.”


https://www.ad.nl/buitenland/ambassadeu ... ~ae3e7a7b/

Snapt Hoekstra niet dat het Amerikaans kapitalisme op zoek naar besparingen (lees: loonkosten) China en andere alge lonen groot maakt?
De vier CEO's van allergrootste bedrijven in de VS zijn ondervraagd door een commissie van het Huis van Afgevaardigden en hen werd o.m. de vraag gesteld of zijn het toestaan dat mensen werden gebruikt als slaaf. En uiteraard kwam de ontkenning hoewel Apple wel degelijk gebruikt maakt van het werk wat slaven daar voor Apple hebben geproduceerd. Hoe komt je anders aan aan 35% netto winst?

Hoekstra is een schoothondje van Trump. Je zult de komende maanden een hoop klagen en jammeren over China horen uit die hoek. De reden hiervoor is het afleiden van het totaal mislukte coronabeleid door de Amerikaanse regering.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#5190  BerichtGeplaatst: za aug 01, 2020 6:18 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 3375
Berichten: Intopic
Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
Ambassadeur VS: ‘Ik zou uitkijken met de gedachte dat we God moeten danken voor de Chinezen’
INTERVIEWDe Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra denkt dat China westerse kennis steelt om een coronavaccin te ontwikkelen. Toch zou hij zich met een Chinees vaccin laten injecteren, als er geen alternatief was. ,,Zeker. De Chinezen hebben ons in deze problemen gebracht, dus als ze een oplossing hebben...”

Chris van Mersbergen 01-08-20, 03:00 Laatste update: 07:49
12
Hij verslikte zich vorige week bijna in zijn roggebrood met kaas en kop thee, Pete Hoekstra, ambassadeur namens de Verenigde Staten in Nederland. Op de ontbijttafel lag het zaterdag-AD, met daarin een verhaal over de pogingen van China om tot een werkend coronavaccin te komen. Hoekstra’s oog viel op een bovenkop, die luidde: ‘Chinese farmaceuten noemen hun medicijn een vaccin voor de wereld, Amerika lijkt vooral bezig voor het eigen land’.


Hoe dat vertaald werd in Hoekstra’s brein? ,,China redt de wereld, de VS is zelfzuchtig”, antwoordt de 66-jarige ambassadeur in zijn werkkamer in de ambassade in Wassenaar. ,,Ik dacht: wat hebben we verkeerd gedaan? Waarom voelt een journalist dit over de VS?”

Het was een quote van een Chinadeskundige, die tussen aanhalingstekens stond. Dus de journalist voelde dit niet over de VS, iemand zéi dit over de VS.
,,Maar je schrijft het wel gewoon op. Waarom krijgt iemand die zoiets zegt ruim baan en wordt alles wat ik zeg altijd zo kritisch beschouwd? Ik heb één keer iets gezegd over Nederland (Hoekstra zei in 2015 dat er in ons land no-gozones waren en dat auto’s en politici hier in brand werden gestoken, een uitspraak waar hij later op terugkwam, red.). Daar heb ik a hell of a price voor betaald. Journalisten schrijven er nog steeds over.”

Laten we eens kijken naar de inhoud van de bewuste quote. Wat deugt daar niet aan? Jullie president Donald Trump benadrukt regelmatig dat het ook op het gebied van vaccins America First is: de eigen bevolking eerst.
,,Dat geldt toch ook voor Nederland? Jullie hebben samen met Duitsland, Frankrijk en Italië honderden miljoenen doses van het Oxford-vaccin gekocht. Trump zegt het misschien wat duidelijker. En ja, misschien zullen de eerste doses van vaccins die we ontwikkelen straks naar Amerikanen gaan die tot de risicogroepen behoren. Maar daarna zullen er vaccins verstrekt worden aan dezelfde soorten mensen in andere delen van de wereld. Ik denk dat de VS en Europa er hetzelfde inzitten. Een percentage van de vaccins zal naar de eigen bevolking gaan. Maar we weten allebei ook dat we het zullen verdelen onder andere landen. Dat is een morele verantwoordelijkheid. Dat is wie we zijn.”

Een deel van de mensen heeft in elk geval het bééld dat de VS niet zoveel meer geeft om andere landen. Jullie zijn uit de wereldgezondheidsorganisatie WHO gestapt.
,,We geloven dat de WHO een ineffectieve organisatie is. We geven miljarden uit aan de ontwikkeling van een vaccin, maar dat doen we direct, door partnerschappen aan te gaan met bedrijven die die vaccins maken. We hebben nota bene bijna 500 miljoen dollar gestopt in het vaccin van Johnson & Johnson, dat door Janssen Vaccines in Leiden wordt ontwikkeld.”


Misschien zijn mensen door de manier waarop president Trump soms communiceert toch bang dat jullie de vaccins op die manier vooral voor eigen inwoners houden?
,,Wat hebben we eraan om het vaccin voor onszelf te houden? Europa is onze belangrijkste handelspartner. We leven in een geglobaliseerde wereld. Die moet weer opgestart worden. Wanneer hebben wij als land nou echt dingen voor onszelf gehouden en niet gedeeld met de wereld? Dat verhaal dit voorjaar, dat we alle beademingsapparaten van Philips wilden claimen voor onze eigen ziekenhuizen? Wrong. Dat was helemaal niet ons plan, en is ook niet gebeurd. Het gerucht dat we een Duitse vaccinontwikkelaar (Curevac, red.) wilden opkopen om vaccins voor onze eigen bevolking veilig te stellen? Wrong. Maar het gaat allemaal wel zijn eigen leven leiden. Hebben we na de Tweede Wereldoorlog grote stukken grondgebied van landen in West-Europa geclaimd en die onderdeel van de VS gemaakt? Nee toch! We hebben stukjes grond gevraagd om onze doden te begraven, zoals in Margraten. En daarna kwam het Marshall-plan.”


Terug naar het coronavaccin: stel dat alleen de Chinezen straks met een vaccin komen dat werkt, zou u het dan toegediend willen krijgen?
,Als onze gezondheidsautoriteiten het goedkeuren: zeker. Halleluja! De Chinezen hebben ons in deze problemen gebracht, dus als ze een oplossing hebben, natuurlijk zou ik dat doen. We zouden ze misschien zelfs om het intellectueel eigendom van het vaccin vragen, om het ook zelf te kunnen produceren. We moeten samen die pandemie bestrijden.”

Gelooft u de verhalen dat China kennis uit het westen steelt om hun vaccins te ontwikkelen?
,,Ja! Ik heb meer dan tien jaar in de inlichtingencommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden gezeten. Wat ik weet: China steelt kennis van de overheid, universiteiten en bedrijven, in de VS en Europa.”

Dus ook voor hun coronavaccins?
,,Ja. Ik denk niet dat je experts op dit terrein zult vinden die denken dat de Chinezen dat niet doen. Het verbaast me als iemand er ook maar aan zou twijfelen. We weten toch dat ze dat doen? Waarom zouden ze in deze crisistijd dan niet proberen om informatie te stelen van farmaceuten als Janssen of Pfizer? Zouden ze nu tijdelijk een wapenstilstand hebben afgekondigd? Natuurlijk niet. Ze doen dit, en ze gebruiken de kennis uiteindelijk om macht te verwerven in de wereld.”

Lees hier de reactie van China op de uitspraken van Hoekstra. Het interview met de Amerikaanse ambassadeur gaat hieronder verder.

Reactie van de Chinese ambassade op de uitspraken van Hoekstra:

,,Ambassadeur Hoekstra’s beschuldiging is pure laster, en niet gebaseerd op enig bewijs. Het doel is alleen maar om modder te gooien en om de aandacht af te wenden van binnenlandse politiek. Als het gaat om het ontwikkelen van covid-19-vaccins is China leidend met toponderzoekers. Chinese teams maken stappen met verschillende vaccins. Vier Chinese vaccins hebben de klinische tests, de laatste onderzoeksfase, al bereikt, of gaan die bereiken. China zal niet zoals andere landen een monopolie proberen te creëren, of vaccins of antivirale middelen opkopen voor zichzelf. President Xi Jinping heeft al beloofd dat een Chinees vaccin voor heel de wereld beschikbaar zal worden gemaakt. Dit zal de bijdrage van China zijn om de beschikbaarheid en betaalbaarheid van een vaccin voor ontwikkelingslanden te vergroten. Dat ambassadeur Hoekstra zijn beschuldigingen richting China baseert op zijn werkervaring in de VS is zeer twijfelachtig. Zoals iedereen weet, gaf voormalig CIA-directeur Pompeo (huidig minister van Buitenlandse Zaken van de VS, red.) vorig jaar tijdens een speech toe dat de inlichtingendiensten van de VS hebben gelogen, bedrogen en gestolen. Veel Nederlanders weten nog hoe ambassadeur Hoekstra over Nederland sprak in 2015. We hopen dat Amerikaanse politici kunnen stoppen met hun laster en geruchten, en zich focussen op de binnenlandse beheersing van het virus, en op wereldwijde solidariteit om het virus te bestrijden.”

Iets anders: in mei was er veel kritiek op een lunch die u had met presentator Robert Jensen. Begreep u dat?
,,Nee.”


Had u hem uitgenodigd?
,,Ja. Weet ik dat hij controversieel is? Ja! Maar ik weet ook dat hij een grote aanhang heeft. Mijn taak is om het beleid van de VS te vertegenwoordigen in Nederland, maar ook om mijn eigen land te helpen om Nederland te begrijpen. Er zijn ambassadeurs die nooit met bepaalde mensen of politici praten. Terwijl dat wel mensen zijn die een deel van de kiezers vertegenwoordigen. Zolang ze niet betrokken zijn bij beleid of acties die de VS ondermijnen, dan ontmoeten we ze. We omarmen of steunen ze niet, we praten met ze.”

Wat stoort u aan de kritiek?
,,We praten met iedereen! Ik heb gesproken op het partijcongres van Forum voor Democratie. Ik heb via een videoverbinding gesproken op een bijeenkomst van de jongerenafdeling van Denk, maar was ook bij de PvdA, het CDA, de VVD, de SGP. Ik heb een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van de Gay Pride. Daar kraait geen haan naar. Want dat zijn volgens de media goede mensen voor Pete om te ontmoeten. Ik had 35, 40 lunches de laatste maanden. Maar ze wachten tot ik iemand ontmoet die ze niet leuk vinden, en dan is het opeens een groot verhaal. Oh boy, hij sprak met Jensen, en Jensen is onacceptabel voor ons als mainstream media. We gaan hem kielhalen!”

We moeten wat kritischer zijn op China en wat minder kritisch op Pete Hoekstra?
,,Ik zou in elk geval uitkijken met de gedachte dat we God moeten danken voor de Chinezen, en dat zij onze vrienden zijn.”


https://www.ad.nl/buitenland/ambassadeu ... ~ae3e7a7b/

Snapt Hoekstra niet dat het Amerikaans kapitalisme op zoek naar besparingen (lees: loonkosten) China en andere alge lonen groot maakt?
De vier CEO's van allergrootste bedrijven in de VS zijn ondervraagd door een commissie van het Huis van Afgevaardigden en hen werd o.m. de vraag gesteld of zijn het toestaan dat mensen werden gebruikt als slaaf. En uiteraard kwam de ontkenning hoewel Apple wel degelijk gebruikt maakt van het werk wat slaven daar voor Apple hebben geproduceerd. Hoe komt je anders aan aan 35% netto winst?

Hoekstra is een schoothondje van Trump. Je zult de komende maanden een hoop klagen en jammeren over China horen uit die hoek. De reden hiervoor is het afleiden van het totaal mislukte coronabeleid door de Amerikaanse regering.Virussen laten zich niet sturen door beleid. Heb je ooit gehoord van een Varkensgriep-Beleid dan? Of een Q-koorts-beleid? Of een Mexicaanse Griep-Beleid? Of een Hongkong-Griep-Beleid? Of een Vogelgriep-Beleid?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#5191  BerichtGeplaatst: za aug 01, 2020 6:29 pm 
Offline
lid

Geregistreerd: za mei 05, 2012 9:28 pm
Berichten: 20888
Berichten: Intopic
PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:
Biertje schreef:
Ambassadeur VS: ‘Ik zou uitkijken met de gedachte dat we God moeten danken voor de Chinezen’
INTERVIEWDe Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra denkt dat China westerse kennis steelt om een coronavaccin te ontwikkelen. Toch zou hij zich met een Chinees vaccin laten injecteren, als er geen alternatief was. ,,Zeker. De Chinezen hebben ons in deze problemen gebracht, dus als ze een oplossing hebben...”

Chris van Mersbergen 01-08-20, 03:00 Laatste update: 07:49
12
Hij verslikte zich vorige week bijna in zijn roggebrood met kaas en kop thee, Pete Hoekstra, ambassadeur namens de Verenigde Staten in Nederland. Op de ontbijttafel lag het zaterdag-AD, met daarin een verhaal over de pogingen van China om tot een werkend coronavaccin te komen. Hoekstra’s oog viel op een bovenkop, die luidde: ‘Chinese farmaceuten noemen hun medicijn een vaccin voor de wereld, Amerika lijkt vooral bezig voor het eigen land’.


Hoe dat vertaald werd in Hoekstra’s brein? ,,China redt de wereld, de VS is zelfzuchtig”, antwoordt de 66-jarige ambassadeur in zijn werkkamer in de ambassade in Wassenaar. ,,Ik dacht: wat hebben we verkeerd gedaan? Waarom voelt een journalist dit over de VS?”

Het was een quote van een Chinadeskundige, die tussen aanhalingstekens stond. Dus de journalist voelde dit niet over de VS, iemand zéi dit over de VS.
,,Maar je schrijft het wel gewoon op. Waarom krijgt iemand die zoiets zegt ruim baan en wordt alles wat ik zeg altijd zo kritisch beschouwd? Ik heb één keer iets gezegd over Nederland (Hoekstra zei in 2015 dat er in ons land no-gozones waren en dat auto’s en politici hier in brand werden gestoken, een uitspraak waar hij later op terugkwam, red.). Daar heb ik a hell of a price voor betaald. Journalisten schrijven er nog steeds over.”

Laten we eens kijken naar de inhoud van de bewuste quote. Wat deugt daar niet aan? Jullie president Donald Trump benadrukt regelmatig dat het ook op het gebied van vaccins America First is: de eigen bevolking eerst.
,,Dat geldt toch ook voor Nederland? Jullie hebben samen met Duitsland, Frankrijk en Italië honderden miljoenen doses van het Oxford-vaccin gekocht. Trump zegt het misschien wat duidelijker. En ja, misschien zullen de eerste doses van vaccins die we ontwikkelen straks naar Amerikanen gaan die tot de risicogroepen behoren. Maar daarna zullen er vaccins verstrekt worden aan dezelfde soorten mensen in andere delen van de wereld. Ik denk dat de VS en Europa er hetzelfde inzitten. Een percentage van de vaccins zal naar de eigen bevolking gaan. Maar we weten allebei ook dat we het zullen verdelen onder andere landen. Dat is een morele verantwoordelijkheid. Dat is wie we zijn.”

Een deel van de mensen heeft in elk geval het bééld dat de VS niet zoveel meer geeft om andere landen. Jullie zijn uit de wereldgezondheidsorganisatie WHO gestapt.
,,We geloven dat de WHO een ineffectieve organisatie is. We geven miljarden uit aan de ontwikkeling van een vaccin, maar dat doen we direct, door partnerschappen aan te gaan met bedrijven die die vaccins maken. We hebben nota bene bijna 500 miljoen dollar gestopt in het vaccin van Johnson & Johnson, dat door Janssen Vaccines in Leiden wordt ontwikkeld.”


Misschien zijn mensen door de manier waarop president Trump soms communiceert toch bang dat jullie de vaccins op die manier vooral voor eigen inwoners houden?
,,Wat hebben we eraan om het vaccin voor onszelf te houden? Europa is onze belangrijkste handelspartner. We leven in een geglobaliseerde wereld. Die moet weer opgestart worden. Wanneer hebben wij als land nou echt dingen voor onszelf gehouden en niet gedeeld met de wereld? Dat verhaal dit voorjaar, dat we alle beademingsapparaten van Philips wilden claimen voor onze eigen ziekenhuizen? Wrong. Dat was helemaal niet ons plan, en is ook niet gebeurd. Het gerucht dat we een Duitse vaccinontwikkelaar (Curevac, red.) wilden opkopen om vaccins voor onze eigen bevolking veilig te stellen? Wrong. Maar het gaat allemaal wel zijn eigen leven leiden. Hebben we na de Tweede Wereldoorlog grote stukken grondgebied van landen in West-Europa geclaimd en die onderdeel van de VS gemaakt? Nee toch! We hebben stukjes grond gevraagd om onze doden te begraven, zoals in Margraten. En daarna kwam het Marshall-plan.”


Terug naar het coronavaccin: stel dat alleen de Chinezen straks met een vaccin komen dat werkt, zou u het dan toegediend willen krijgen?
,Als onze gezondheidsautoriteiten het goedkeuren: zeker. Halleluja! De Chinezen hebben ons in deze problemen gebracht, dus als ze een oplossing hebben, natuurlijk zou ik dat doen. We zouden ze misschien zelfs om het intellectueel eigendom van het vaccin vragen, om het ook zelf te kunnen produceren. We moeten samen die pandemie bestrijden.”

Gelooft u de verhalen dat China kennis uit het westen steelt om hun vaccins te ontwikkelen?
,,Ja! Ik heb meer dan tien jaar in de inlichtingencommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden gezeten. Wat ik weet: China steelt kennis van de overheid, universiteiten en bedrijven, in de VS en Europa.”

Dus ook voor hun coronavaccins?
,,Ja. Ik denk niet dat je experts op dit terrein zult vinden die denken dat de Chinezen dat niet doen. Het verbaast me als iemand er ook maar aan zou twijfelen. We weten toch dat ze dat doen? Waarom zouden ze in deze crisistijd dan niet proberen om informatie te stelen van farmaceuten als Janssen of Pfizer? Zouden ze nu tijdelijk een wapenstilstand hebben afgekondigd? Natuurlijk niet. Ze doen dit, en ze gebruiken de kennis uiteindelijk om macht te verwerven in de wereld.”

Lees hier de reactie van China op de uitspraken van Hoekstra. Het interview met de Amerikaanse ambassadeur gaat hieronder verder.

Reactie van de Chinese ambassade op de uitspraken van Hoekstra:

,,Ambassadeur Hoekstra’s beschuldiging is pure laster, en niet gebaseerd op enig bewijs. Het doel is alleen maar om modder te gooien en om de aandacht af te wenden van binnenlandse politiek. Als het gaat om het ontwikkelen van covid-19-vaccins is China leidend met toponderzoekers. Chinese teams maken stappen met verschillende vaccins. Vier Chinese vaccins hebben de klinische tests, de laatste onderzoeksfase, al bereikt, of gaan die bereiken. China zal niet zoals andere landen een monopolie proberen te creëren, of vaccins of antivirale middelen opkopen voor zichzelf. President Xi Jinping heeft al beloofd dat een Chinees vaccin voor heel de wereld beschikbaar zal worden gemaakt. Dit zal de bijdrage van China zijn om de beschikbaarheid en betaalbaarheid van een vaccin voor ontwikkelingslanden te vergroten. Dat ambassadeur Hoekstra zijn beschuldigingen richting China baseert op zijn werkervaring in de VS is zeer twijfelachtig. Zoals iedereen weet, gaf voormalig CIA-directeur Pompeo (huidig minister van Buitenlandse Zaken van de VS, red.) vorig jaar tijdens een speech toe dat de inlichtingendiensten van de VS hebben gelogen, bedrogen en gestolen. Veel Nederlanders weten nog hoe ambassadeur Hoekstra over Nederland sprak in 2015. We hopen dat Amerikaanse politici kunnen stoppen met hun laster en geruchten, en zich focussen op de binnenlandse beheersing van het virus, en op wereldwijde solidariteit om het virus te bestrijden.”

Iets anders: in mei was er veel kritiek op een lunch die u had met presentator Robert Jensen. Begreep u dat?
,,Nee.”


Had u hem uitgenodigd?
,,Ja. Weet ik dat hij controversieel is? Ja! Maar ik weet ook dat hij een grote aanhang heeft. Mijn taak is om het beleid van de VS te vertegenwoordigen in Nederland, maar ook om mijn eigen land te helpen om Nederland te begrijpen. Er zijn ambassadeurs die nooit met bepaalde mensen of politici praten. Terwijl dat wel mensen zijn die een deel van de kiezers vertegenwoordigen. Zolang ze niet betrokken zijn bij beleid of acties die de VS ondermijnen, dan ontmoeten we ze. We omarmen of steunen ze niet, we praten met ze.”

Wat stoort u aan de kritiek?
,,We praten met iedereen! Ik heb gesproken op het partijcongres van Forum voor Democratie. Ik heb via een videoverbinding gesproken op een bijeenkomst van de jongerenafdeling van Denk, maar was ook bij de PvdA, het CDA, de VVD, de SGP. Ik heb een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van de Gay Pride. Daar kraait geen haan naar. Want dat zijn volgens de media goede mensen voor Pete om te ontmoeten. Ik had 35, 40 lunches de laatste maanden. Maar ze wachten tot ik iemand ontmoet die ze niet leuk vinden, en dan is het opeens een groot verhaal. Oh boy, hij sprak met Jensen, en Jensen is onacceptabel voor ons als mainstream media. We gaan hem kielhalen!”

We moeten wat kritischer zijn op China en wat minder kritisch op Pete Hoekstra?
,,Ik zou in elk geval uitkijken met de gedachte dat we God moeten danken voor de Chinezen, en dat zij onze vrienden zijn.”


https://www.ad.nl/buitenland/ambassadeu ... ~ae3e7a7b/

Snapt Hoekstra niet dat het Amerikaans kapitalisme op zoek naar besparingen (lees: loonkosten) China en andere alge lonen groot maakt?
De vier CEO's van allergrootste bedrijven in de VS zijn ondervraagd door een commissie van het Huis van Afgevaardigden en hen werd o.m. de vraag gesteld of zijn het toestaan dat mensen werden gebruikt als slaaf. En uiteraard kwam de ontkenning hoewel Apple wel degelijk gebruikt maakt van het werk wat slaven daar voor Apple hebben geproduceerd. Hoe komt je anders aan aan 35% netto winst?

Hoekstra is een schoothondje van Trump. Je zult de komende maanden een hoop klagen en jammeren over China horen uit die hoek. De reden hiervoor is het afleiden van het totaal mislukte coronabeleid door de Amerikaanse regering.Virussen laten zich niet sturen door beleid. Heb je ooit gehoord van een Varkensgriep-Beleid dan? Of een Q-koorts-beleid? Of een Mexicaanse Griep-Beleid? Of een Hongkong-Griep-Beleid? Of een Vogelgriep-Beleid?

Natuurlijk is het wel te sturen. Kijk naar verschillende landen en je ziet landen die het goed hebben gedaan (Duitsland, Oostenrijk, Nieuw-Zeeland, Denemarken) en landen die het slecht hebben gedaan (VS, Brazilie, GB). Dat heeft alles met beleid te maken. De landen die snel en strikt hebben opgetreden met logisch beleid zullen ook minder economische problemen hebben dan de anderen.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#5192  BerichtGeplaatst: za aug 01, 2020 6:47 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 3375
Berichten: Intopic
Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:

Hoekstra is een schoothondje van Trump. Je zult de komende maanden een hoop klagen en jammeren over China horen uit die hoek. De reden hiervoor is het afleiden van het totaal mislukte coronabeleid door de Amerikaanse regering.Virussen laten zich niet sturen door beleid. Heb je ooit gehoord van een Varkensgriep-Beleid dan? Of een Q-koorts-beleid? Of een Mexicaanse Griep-Beleid? Of een Hongkong-Griep-Beleid? Of een Vogelgriep-Beleid?

Natuurlijk is het wel te sturen. Kijk naar verschillende landen en je ziet landen die het goed hebben gedaan (Duitsland, Oostenrijk, Nieuw-Zeeland, Denemarken) en landen die het slecht hebben gedaan (VS, Brazilie, GB). Dat heeft alles met beleid te maken. De landen die snel en strikt hebben opgetreden met logisch beleid zullen ook minder economische problemen hebben dan de anderen.


En als dat allemaal zo geweldig te sturen is, waarom was dat beleid er dan niet bij Varkensgriep, Vogelgriep, Mexicaanse griep, Q-koorts, Hongkonggriep (en ik vergeet er vast nog een paar) en konden we toen gewoon ons leven blijven leven?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#5193  BerichtGeplaatst: za aug 01, 2020 6:54 pm 
Offline
lid

Geregistreerd: za mei 05, 2012 9:28 pm
Berichten: 20888
Berichten: Intopic
PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:Virussen laten zich niet sturen door beleid. Heb je ooit gehoord van een Varkensgriep-Beleid dan? Of een Q-koorts-beleid? Of een Mexicaanse Griep-Beleid? Of een Hongkong-Griep-Beleid? Of een Vogelgriep-Beleid?

Natuurlijk is het wel te sturen. Kijk naar verschillende landen en je ziet landen die het goed hebben gedaan (Duitsland, Oostenrijk, Nieuw-Zeeland, Denemarken) en landen die het slecht hebben gedaan (VS, Brazilie, GB). Dat heeft alles met beleid te maken. De landen die snel en strikt hebben opgetreden met logisch beleid zullen ook minder economische problemen hebben dan de anderen.


En als dat allemaal zo geweldig te sturen is, waarom was dat beleid er dan niet bij Varkensgriep, Vogelgriep, Mexicaanse griep, Q-koorts, Hongkonggriep (en ik vergeet er vast nog een paar) en konden we toen gewoon ons leven blijven leven?

Het antwoord vindt je in Wuhan, New York, Bergamo, Madrid en inmiddels in sommige andere Amerikaanse steden. Het Coronavirus is besmettelijker en gevaarlijker dan die andere vormen van griep. Op geen enkel moment in de Nederlandse geschiedenis is het aantal mensen op de IC's zo hoog geweest als afgelopen april.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#5194  BerichtGeplaatst: za aug 01, 2020 7:14 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 3375
Berichten: Intopic
Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:

Natuurlijk is het wel te sturen. Kijk naar verschillende landen en je ziet landen die het goed hebben gedaan (Duitsland, Oostenrijk, Nieuw-Zeeland, Denemarken) en landen die het slecht hebben gedaan (VS, Brazilie, GB). Dat heeft alles met beleid te maken. De landen die snel en strikt hebben opgetreden met logisch beleid zullen ook minder economische problemen hebben dan de anderen.


En als dat allemaal zo geweldig te sturen is, waarom was dat beleid er dan niet bij Varkensgriep, Vogelgriep, Mexicaanse griep, Q-koorts, Hongkonggriep (en ik vergeet er vast nog een paar) en konden we toen gewoon ons leven blijven leven?

Het antwoord vindt je in Wuhan, New York, Bergamo, Madrid en inmiddels in sommige andere Amerikaanse steden. Het Coronavirus is besmettelijker en gevaarlijker dan die andere vormen van griep. Op geen enkel moment in de Nederlandse geschiedenis is het aantal mensen op de IC's zo hoog geweest als afgelopen april.


En achteraf is bekend dat lang niet al die mensen IC-verpleging nodig hadden.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#5195  BerichtGeplaatst: za aug 01, 2020 7:44 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo mei 06, 2012 12:39 pm
Berichten: 8077
Berichten: Intopic
baedeker schreef:
Marcel schreef:
En ik snap wel dat de Trump-discipelen leugens als deze verspreiden.
Het is de leugen die Trump maar blijft herhalen.
Zoals in het Fox-interview met Chris Wallace.
En toen het pamflet waar dit volgens Trump in stond er bij gehaald werd bleek dat daarin met geen woord gerept werd over bezuinigen of afschaffen van de politie.
En toch blijft Trump deze leugen herhalen.
Wel knap dat Trump een plaatje van een olifant kan herkennen.

En terecht dat Trump het blijft herhalen. Het zijn locale democrat politici die Antifa de hand boven het hoofd houden. Zie #5181 voor voorbeelden hoe Biden draalt met een duidelijk standpunt in deze. Dan weet je dat je met Biden iemand kiest die, eenmaal aan de macht, gaat pappen en nathouden. Dat is een duidelijk verschil tussen beide kandidaten. Laat de kiezers maar hun mening bepalen.


Ja, dat jij het terecht vindt dat Trump de ene leugen na de andere vertelt is bekend.

_________________
I never forget a face, but in your case I'll be glad to make
an exception.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#5196  BerichtGeplaatst: za aug 01, 2020 7:47 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo mei 06, 2012 12:39 pm
Berichten: 8077
Berichten: Intopic
Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:

Natuurlijk is het wel te sturen. Kijk naar verschillende landen en je ziet landen die het goed hebben gedaan (Duitsland, Oostenrijk, Nieuw-Zeeland, Denemarken) en landen die het slecht hebben gedaan (VS, Brazilie, GB). Dat heeft alles met beleid te maken. De landen die snel en strikt hebben opgetreden met logisch beleid zullen ook minder economische problemen hebben dan de anderen.


En als dat allemaal zo geweldig te sturen is, waarom was dat beleid er dan niet bij Varkensgriep, Vogelgriep, Mexicaanse griep, Q-koorts, Hongkonggriep (en ik vergeet er vast nog een paar) en konden we toen gewoon ons leven blijven leven?

Het antwoord vindt je in Wuhan, New York, Bergamo, Madrid en inmiddels in sommige andere Amerikaanse steden. Het Coronavirus is besmettelijker en gevaarlijker dan die andere vormen van griep. Op geen enkel moment in de Nederlandse geschiedenis is het aantal mensen op de IC's zo hoog geweest als afgelopen april.


Je kan net zo goed tegen een muur lullen.
Aan sommige mensen zijn feiten niet besteed.

_________________
I never forget a face, but in your case I'll be glad to make
an exception.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#5197  BerichtGeplaatst: za aug 01, 2020 8:42 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 7872
Berichten: Intopic
Marcel schreef:
baedeker schreef:
Marcel schreef:
En ik snap wel dat de Trump-discipelen leugens als deze verspreiden.
Het is de leugen die Trump maar blijft herhalen.
Zoals in het Fox-interview met Chris Wallace.
En toen het pamflet waar dit volgens Trump in stond er bij gehaald werd bleek dat daarin met geen woord gerept werd over bezuinigen of afschaffen van de politie.
En toch blijft Trump deze leugen herhalen.
Wel knap dat Trump een plaatje van een olifant kan herkennen.
En terecht dat Trump het blijft herhalen. Het zijn locale democrat politici die Antifa de hand boven het hoofd houden. Zie #5181 voor voorbeelden hoe Biden draalt met een duidelijk standpunt in deze. Dan weet je dat je met Biden iemand kiest die, eenmaal aan de macht, gaat pappen en nathouden. Dat is een duidelijk verschil tussen beide kandidaten. Laat de kiezers maar hun mening bepalen.
Ja, dat jij het terecht vindt dat Trump de ene leugen na de andere vertelt is bekend.

Pas maar op Marcel. Liegen kan tegenwoordig geld kosten.

phpBB [media]


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#5198  BerichtGeplaatst: zo aug 02, 2020 9:28 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 19599
Berichten: Intopic
PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:Virussen laten zich niet sturen door beleid. Heb je ooit gehoord van een Varkensgriep-Beleid dan? Of een Q-koorts-beleid? Of een Mexicaanse Griep-Beleid? Of een Hongkong-Griep-Beleid? Of een Vogelgriep-Beleid?

Natuurlijk is het wel te sturen. Kijk naar verschillende landen en je ziet landen die het goed hebben gedaan (Duitsland, Oostenrijk, Nieuw-Zeeland, Denemarken) en landen die het slecht hebben gedaan (VS, Brazilie, GB). Dat heeft alles met beleid te maken. De landen die snel en strikt hebben opgetreden met logisch beleid zullen ook minder economische problemen hebben dan de anderen.


En als dat allemaal zo geweldig te sturen is, waarom was dat beleid er dan niet bij Varkensgriep, Vogelgriep, Mexicaanse griep, Q-koorts, Hongkonggriep (en ik vergeet er vast nog een paar) en konden we toen gewoon ons leven blijven leven?
Omdat sommige virussen minder levens hebben gevraagd of enkel voorkwamen in gebieden met veel dieren. En vanzelfsprekend hebben bepaalde politici problemen als hun achterban negatieve maatregelen krijgen opgelegd en daarom doen ze het dan maar niet.

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#5199  BerichtGeplaatst: zo aug 02, 2020 9:41 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 3375
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:

Natuurlijk is het wel te sturen. Kijk naar verschillende landen en je ziet landen die het goed hebben gedaan (Duitsland, Oostenrijk, Nieuw-Zeeland, Denemarken) en landen die het slecht hebben gedaan (VS, Brazilie, GB). Dat heeft alles met beleid te maken. De landen die snel en strikt hebben opgetreden met logisch beleid zullen ook minder economische problemen hebben dan de anderen.


En als dat allemaal zo geweldig te sturen is, waarom was dat beleid er dan niet bij Varkensgriep, Vogelgriep, Mexicaanse griep, Q-koorts, Hongkonggriep (en ik vergeet er vast nog een paar) en konden we toen gewoon ons leven blijven leven?
Omdat sommige virussen minder levens hebben gevraagd of enkel voorkwamen in gebieden met veel dieren. En vanzelfsprekend hebben bepaalde politici problemen als hun achterban negatieve maatregelen krijgen opgelegd en daarom doen ze het dan maar niet.


In de huidige tijd is geen enkel virus lokaal. Dat was misschien 50 jaar geleden nog enigszins zo, toen mensen die in een dorp in Brabant woonden nooit verder kwamen dan hun eigen dorp of hooguit 4 keer per jaar naar de dichtstbijgelegen grotere plaats om inkopen te doen en verder binnen hun eigen bubbel verbleven. In dat tijdperk kon je inderdaad nog stellen dat een virus (al dan niet door dieren veroorzaakt) een lokaal karakter hadden. Maar dat kan allang niet meer. De dorpen zijn geworden (verworden) tot woonplaatsen van forensen en al lang geen op zichzelf staande gemeenschappen meer. Was Madrid, Londen of New York 50 jaar geleden een stad die je hooguit kende van plaatjes in tijdschriften of een incidenteel filmfragment op het journaal, tegenwoordig is het gewoon een weekendbestemming. Als er enkele decennia geleden een virus uitbrak in Rome, hoefde je niet zo bezorgd te zijn dat het ook in Nederland zou opduiken, want Rome was gewoon "ver weg". Tegenwoordig gaan we er een dagje shoppen. Ieder virus dat waar dan ook op de wereld de kop op steekt, zal binnen 24 uur verspreid zijn over de wereld. De vraag is dus hoe we daarmee omgaan. Accepteren dat het zo is of gaan we leven van de ene lockdown naar de volgende lockdown?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#5200  BerichtGeplaatst: zo aug 02, 2020 10:01 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 7872
Berichten: Intopic
baedeker schreef:
Biden en China. Dat is zeker een accident waiting to happen. De man is of corrupt, of dom, of beide.
Oftewel:

Joe Biden has always done precisely what he needed to do to be popular enough to stay in office. Wherever the favorable political winds were blowing the Democrat party, you could always find Biden. In this way, he’s a consummate politician. But he has no ethical or ideological core. Biden stands for whomever and whatever will keep him in power. He can be molded- or pushed- into anything.

En welke wind waait er nu dan?
Biden is a Trojan Horse for the radical Left
:drunk:


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 5291 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263 ... 265  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot], Hume en 14 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling