Het is nu ma aug 10, 2020 2:13 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 5242 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202 ... 263  Volgende
Auteur Bericht
Bericht nummer:#3961  BerichtGeplaatst: wo sep 25, 2019 7:24 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 3361
Berichten: Intopic
Einstein schreef:
Raya schreef:
Einstein schreef:

In die 650.000 worden ook Jeff Bezos en Bill Gates meegeteld :gniffel: :leugens:

Raya en PeterJKH hebben gelijk hier. Om een echte indruk te krijgen, moet je de mediaan hebben, dus wat het meest voorkomt,

Dan zijn de bedragen als volgt:

Age of Householder Median Net Worth
Under 35 years old: $6,900
35 to 44 years old: $45,740
45 to 54 years old: $100,404
55 to 64 years old: $164,498
65 to 69 years old: $193,833
70 to 74 years old: $225,390
65+ years old: $202,950
75+ years old: $197,758

Age of Householder Married-couple Male householder Female householder
Under 35: $24,022 $7,270 $1,163
35 – 54 $142,425 $30,365 $13,144
55 – 64: $289,623 $58,840 $59,975
65+: $323,254 $117,158 $125,000
All: $167,704 $28,400 $22,447

(wallethacks.com, U.S. Census Bureau, Survey of Income and Program Participation, 2014)

:hoedaf:Zelfs die medianen geven een vals beeld.

Het echte beeld is dat Bill Gates miljarden heeft, en de hobo die stiekem meereist in de goederenwagon, geen cent in zijn bezit heeft. En dat er veel meer van die hobo's zijn dan Bill Gates'.

Statistiek, ook meridianen zoals jij gegeven hebt, leiden af van maatregelen die nodig zijn om ieder mens zijn waardigheid te geven, onderdak, voedsel, gezondheid, welzijn, omdat dat geen gemiddelden zijn maar individuele behoeften, zelfs in de basis, lid van een groep of niet.

Mediaan. En inderdaad.. ook dan sla je de echte schrijnende gevallen over. Statistiek is altijd zo'n fijn truukje, om problemen onder het tapijt te vegen, of te bagatelliseren, zoals baedeker aan het doen is. Er is verborgen armoede in de VS.. én in Nederland. Alleen maar kijken naar het vermogen van een burger vertekent de situatie: dat vermogen zit namelijk vaak muurvast. Iemand met een minimaal inkomen, zoals een AOW'er zonder pensioen, die in een huis(je) woont met een marktwaarde van 80-120 duizend euro is niet in staat, om te verhuizen, omdat huren onbetaalbaar zou zijn en die marktwaarde niet voldoende is. De kinderen moeten bijspringen en wanneer er geen familie is, dan zit die persoon vast aan de woning.. eigenlijk heeft het helemaal geen zin, om zo iemand een groot bedrag aan geld toe te rekenen. Het zit gewoon vast. Maar het geldbedrag telt wel mee voor de mediaan en voor het gemiddelde.


Dat niet alleen. Ik ken vele oudere mensen die gewoon in een eenvoudige woningbouwwoning wonen, flat of rijtjeshuisje, dus niks eigen bezit, die 45+ jaar gewerkt hebben (want op hun 16e al begonnen met werken) en die nu, eenmaal gepensioneerd, al jarenlang hun inkomen alleen maar zien dalen en de kosten alleen maar zien stijgen. Per definitie leggen ze er elk jaar op toe. En die mensen worden dan in de media afgeschilderd als rijke bejaarden...


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#3962  BerichtGeplaatst: do sep 26, 2019 1:30 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma dec 17, 2012 12:38 am
Berichten: 8010
Berichten: Intopic
Lancelot schreef:
Einstein schreef:
Trump geeft openlijk toe, dat hij de Oekraïense president Zelinski heeft gevraagd (en nog steeds vraagt) om een onderzoek te doen naar Joe Biden en de zoon van Joe Biden, omdat die zich volgens Trump corrupt gedragen zouden hebben in Oekraïne. Dit is nepnieuws, Fox kan het niet bewijzen dus dringt Trump (8x) aan bij Oekraïne, om bewijs te vinden. Bij de laatste keer (25-juli) heeft iemand van de CIA één van deze telefoongesprekken tussen Trump en president Zelinski opgevangen, wat hij hoorde als "verontrustend" betiteld en daarover melding gedaan bij de Inspector General van de NSA. Deze klokkenluider (whistleblower) heeft alle procedures netjes gevolgd. De IG moest de zaak vervolgens onder het tapijt vegen.. op instructie van het Witte Huis ! Dat is dus allemaal afgelopen week gebeurd.

En Trump is nu boos.. én dom bezig, want hij heeft de laatste dagen 2x toegegeven, dat hij er inderdaad op aandringt bij Oekraïne, om onderzoek te doen naar de Bidens ! Trump schijnt niet te begrijpen, hoe beschadigend dat voor hem is, om in het buitenland hulp te vragen bij een campagne. Dat is onwettig. Mueller is het niet gelukt, om collusion te bewijzen.. maar op dit moment lijkt collusion openlijk te worden bedreven ! Trump praat er zelf over.. en lijkt zich van geen kwaad bewust.

Pelosi kondigt officieele impeachment inquiry aan..

phpBB [media]


https://www.nbcnews.com/politics/trump- ... p-n1058251

Deze zaak kan nog steeds een dubbele bodem hebben.. want het Witte Huis heeft een transcript beloofd van het telefoongesprek met Zelinski. Het Huis eist nu het verslag van de whistleblower. Ben benieuwd, of die informatie gaat loskomen.. en zo snel als Pelosi wil. Anders komt dat transcript éérst.. en kan het Witte Huis beweren, dat er niks aan de hand was. En wat die domme uitspraken van de president betreft ? "Trump roept wel vaker iets"..

Wordt vervolgd :keeporder:
Het script is inmiddels vrij gegeven en het is luid en duidelijk dat hij zijn Oekraïense ambtgenoot vraag om zijn potentiële tegenstander juridisch te onderzoeken. Een duidelijke schending van de trias poltica. In andere woorden, corrupt.

mwa ik ben nog steeds niet zo zeker, dat dit geen spelletje is: mijn voorspelling kwam vandaag uit, dat het transcript van dat telefoontje tussen Trump en Zelensky zeer snel is vrijgegeven. Dit is de tekst:

https://edition.cnn.com/2019/09/25/poli ... index.html

Gezellig onderonsje. De kant van Zelensky leest als een verklaring van loyaliteit aan Trump. Hij doet, geheel vrijwillig, allerlei beloftes, dat hij mee wil werken, dat hij zijn parlementaire meerderheid zal gebruiken, etcetera. Er stond natuurlijk een grote zak met geld klaar voor Oekraine.. en de president van Oekraine had alle reden om aardig te zijn voor Trump, maar zijn responses zijn allemaal wel heel dociel. Bijna onderdanig. Dat is in tegenspraak met zijn recente uitspraken over de kwestie. Als dit transcript klopt, dan moet het voor Trump een zware teleurstelling zijn, dat Zelensky tijdens de persconferentie met Trump deze week verklaarde, dat Oekraine niet bereid is, om verwikkeld te raken in een politiek steekspel tussen Trump en de Democraten.. En als dit transcript niet klopt of onvolledig is, dan houdt het Witte Huis iets anders achter. Pelosi in haar speech én de voorzitter van de Senaatscommissie voor veiligheid Adam Schiff hebben er vandaag op aangedrongen, dat de verklaring van de whisleblower óók bekend wordt gemaakt.

Tot nu toe komt alles wat we over deze zaak weten uit het Witte Huis, of van Trump. Ik denk dat Trump erop aan stuurt, om de impeachment in het Huis te versnellen het in de Senaat te laten stranden. Deze kwestie is daarbij reuze handig, want hij kan steeds naar Biden verwijzen als corrupt. En hij kan tijdens de verkiezingen blijven roepen, dat alle onderzoek tegen hem witch hunts zijn van de fake press en dat hij "very unfair" is behandeld door de Democraten. Dit is e reden dat Pelosi altijd tegen impeachment was. Met McConnell in de senaat gaat het gewoon niet lukken.. en dan kan Trump het slachtoffer uithangen.

_________________
When you see there is something not right, you have to do something about it
rep. John Lewis 1940-2020


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#3963  BerichtGeplaatst: do sep 26, 2019 1:31 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma dec 17, 2012 12:38 am
Berichten: 8010
Berichten: Intopic
baedeker schreef:
Even kijken of ik dit goed begrijp.
De dems willen dus Trump gaan impeachen met informatie die hem ontlast maar Biden belast?
:drunk:

Je keert de zaak weer om. Hunter Biden is nooit verdacht voor iets door een Oekraiense aanklager, laat staan zijn vader.

De transcript, dwz alle concrete informatie die we tot nu toe hebben, ontlast Trump bepaald niet.. Het is volgens de Amerikaanse wet verboden, om je bij verkiezingen te laten steunen door buitenlandse mogendheden. Mueller heeft 2 jaar gezocht naar bewijzen en nu krijgen we het open en bloot op een bordje aangereikt ! Trump vraagt overduidelijk aan Zelenski, om het onderzoek naar het bedrijf van Hunter Biden te heropenen, zelfs om de "verloren e-mail server" op te sporen. In feite niks anders dan Trump in 2016 deed, toen hij de Russen vroeg, om de e-mails van Clinton. Alleen het verschil is: toen was Trump kandidaat en kon hij achteraf claimen dat het een grapje was, nu is hij President en voert hij een officeel telefoongesprek met een buitenlands staatshoofd. En hij mocht blijkbaar zwaaien met 300 miljoen belastinggeld, om zijn verzoek gedaan te krijgen van Oekraine. Wie is hier nu corrupt ? en belast..

_________________
When you see there is something not right, you have to do something about it
rep. John Lewis 1940-2020


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#3964  BerichtGeplaatst: wo okt 02, 2019 8:56 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma dec 17, 2012 12:38 am
Berichten: 8010
Berichten: Intopic
Het verweer van de Trump-campagne begint intussen surrealistische trekjes te krijgen.. :smile:

"the phone call transcript was a fabrication and the Democrats are planning a coup"

(FOX news)

.. terwijl het Witte Huis dit transcript zelf heeft vrijgegeven ! "can you do us a favour though (...) and look into Biden's son" etc

De Sovjet-propaganda was een stuk geloofwaardiger dan die van Trump. Desondanks gelooft 60% van de Republikeinen inmiddels, dat Biden niet genoemd is in het telefoongesprek ! De werkelijkheid schuift weer een beetje op..

_________________
When you see there is something not right, you have to do something about it
rep. John Lewis 1940-2020


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#3965  BerichtGeplaatst: do okt 03, 2019 10:29 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 7853
Berichten: Intopic
Trump heeft van de WTO gelijk gekregen in de rechtszaak tegen de EU wegens illegale subsidies voor Airbus. Hij mag nu als vergelding jaarlijks heffingen opleggen over $7,5 miljard aan producten van de EU. Dat gaat natuurlijk niet helpen.

WTO Sides With US, Says Trump Can Retaliate For Billions In Illegal Airbus Subsidies


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#3966  BerichtGeplaatst: do okt 03, 2019 10:40 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma apr 15, 2013 3:37 pm
Berichten: 8260
Berichten: Intopic
Dat Trump gelijk heeft gekregen is ietwat misleidend als je het hebt over een 15 jaar oud handelsgeschil. Maar goed, hopelijk ziet Trump nu in dat het beter is handelsgeschillen via arbitrage op te lossen dan door een handelsoorlog te starten.

_________________
Het is beter voorzichtig door rood te lopen dan roekeloos door groen - Anonymus

Neoliberalisme nader uitgelegd

Klimaatverandering nader uitgelegd


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#3967  BerichtGeplaatst: vr okt 04, 2019 1:55 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma dec 17, 2012 12:38 am
Berichten: 8010
Berichten: Intopic
:shht: :bye: 2:01 "China should start an investigation into the Bidens" :hum:

phpBB [media]


Oja en hij heeft het waarschijnlijk al gevraagd ook, aan president Xi,

"During a phone call with Xi on June 18, Trump raised Biden's political prospects as well as those of Sen. Elizabeth Warren, who by then had started rising in the polls, according to two people familiar with the discussion. In that call, Trump also told Xi he would remain quiet on Hong Kong protests as trade talks progressed."

https://edition.cnn.com/2019/10/03/poli ... index.html

:wacko:

.. het moet niet gekker worden..

[macchiavelli mode]
Tijd voor een artikel-25 afzetting, wellicht ?? Zijn eigen mensen moeten dat overeenkomen en dan is Trump out of office, per direkt. Scheelt een afgang in het openbaar voor de Republikeinen.. en de regering kan het gewoon onderling afstemmen en in één dag regelen, d.w.z. "all the presidents men" verklaren Trump krankzinnig, hij moet het ambt verlaten en zij zijn dan óók gelijk uit de wind, want de impeachment kan worden afgebroken. Meneer Pompeo.. meneer Pence.. die hebben er direkt belang bij, dat ze géén getuigenverklaringen hoeven af te leggen in Congress...
[/macchiavelli mode]

_________________
When you see there is something not right, you have to do something about it
rep. John Lewis 1940-2020


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#3968  BerichtGeplaatst: za okt 05, 2019 5:22 am 
Online
lid

Geregistreerd: za mei 05, 2012 9:28 pm
Berichten: 20876
Berichten: Intopic
baedeker schreef:
Trump heeft van de WTO gelijk gekregen in de rechtszaak tegen de EU wegens illegale subsidies voor Airbus. Hij mag nu als vergelding jaarlijks heffingen opleggen over $7,5 miljard aan producten van de EU. Dat gaat natuurlijk niet helpen.

WTO Sides With US, Says Trump Can Retaliate For Billions In Illegal Airbus Subsidies

Inderdaad. Tijd om uit de WTO te stappen. Een overkoepelende handelsorganisatie die een al lopende handelsoorlog verder aanwakkert. Het mmoet niet gekker worden.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#3969  BerichtGeplaatst: za okt 05, 2019 7:27 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 56116
Berichten: Intopic
Nog erger is dat de VS ook wordt beschuldigd van staatsteun aan Boeing. Maar die uitspraak komt pas volgend jaar.

Lijkt mij dat de uitspraak over Airbus dan maar uitgesteld had moeten worden. Nu ontstaat er inderdaad een handelsoorlog, helemaal als blijkt dat ook de VS staatssteun gaf, en de EU dat wil compenseren, inclusief de heffingen die de VS nu heft.

Nog erger is dat de consument betaalt. Zowel de staatsteun in het ene land, als in het andere land de heffingen.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#3970  BerichtGeplaatst: za okt 05, 2019 10:43 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 3361
Berichten: Intopic
Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
Trump heeft van de WTO gelijk gekregen in de rechtszaak tegen de EU wegens illegale subsidies voor Airbus. Hij mag nu als vergelding jaarlijks heffingen opleggen over $7,5 miljard aan producten van de EU. Dat gaat natuurlijk niet helpen.

WTO Sides With US, Says Trump Can Retaliate For Billions In Illegal Airbus Subsidies

Inderdaad. Tijd om uit de WTO te stappen. Een overkoepelende handelsorganisatie die een al lopende handelsoorlog verder aanwakkert. Het mmoet niet gekker worden.


Oh dear. Moeten we dan een referendum (wat niet meer kán) gaan organiseren om de bevolking te vragen of men de WTO wil verlaten? En stel dat de bevolking "ja" zegt, moeten we dan een soortgelijk theater in als met de Brexit?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#3971  BerichtGeplaatst: za okt 05, 2019 11:07 am 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 19572
Berichten: Intopic
Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
Trump heeft van de WTO gelijk gekregen in de rechtszaak tegen de EU wegens illegale subsidies voor Airbus. Hij mag nu als vergelding jaarlijks heffingen opleggen over $7,5 miljard aan producten van de EU. Dat gaat natuurlijk niet helpen.

WTO Sides With US, Says Trump Can Retaliate For Billions In Illegal Airbus Subsidies

Inderdaad. Tijd om uit de WTO te stappen. Een overkoepelende handelsorganisatie die een al lopende handelsoorlog verder aanwakkert. Het mmoet niet gekker worden.
Tijd om extra eisen op te leggen aan Boeing voor elk nieuw toestel dat zij wil afleveren in de EU. Immers, de 737 MAX zit vol ontwerpfouten en wordt wat mij betreft verboden in Europa, de 737 NG heeft scheurtjes in de vleugels, de Trent 1000 motor deugt ook al niet.

https://www.youtube.com/watch?v=BfNEOfEGe3I&t=118s

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#3972  BerichtGeplaatst: za okt 05, 2019 11:41 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 56116
Berichten: Intopic
PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
Trump heeft van de WTO gelijk gekregen in de rechtszaak tegen de EU wegens illegale subsidies voor Airbus. Hij mag nu als vergelding jaarlijks heffingen opleggen over $7,5 miljard aan producten van de EU. Dat gaat natuurlijk niet helpen.

WTO Sides With US, Says Trump Can Retaliate For Billions In Illegal Airbus Subsidies

Inderdaad. Tijd om uit de WTO te stappen. Een overkoepelende handelsorganisatie die een al lopende handelsoorlog verder aanwakkert. Het mmoet niet gekker worden.


Oh dear. Moeten we dan een referendum (wat niet meer kán) gaan organiseren om de bevolking te vragen of men de WTO wil verlaten? En stel dat de bevolking "ja" zegt, moeten we dan een soortgelijk theater in als met de Brexit?


Gaat de WTO dan 100 miljard euro van ons eisen of zo?

Volgens mij hoeven we daar niet voor te onderhandelen, maar kunnen we er gewoon uitstappen.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#3973  BerichtGeplaatst: za okt 05, 2019 12:52 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 3923
Berichten: Intopic
Woonplaats: 't Ongewisse
Als de regering Trump deze strafmaatregel doorzet is hij wat mij betreft geheel aan het verkeerde eind. Dit soort handelsoorlogen leiden alleen maar tot ernstige verstoringen van de wereld economie.
Juist omdat de Amerikaanse regering zelf Boeing ook steunde is het absurd om deze maatregelen in te voeren.
Als ik de EC was, en de Amerikanen zijn niet op andere gedachten te brengen, zou ik keihard terugslaan tegen deze doldwaze irreële actie.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#3974  BerichtGeplaatst: za okt 05, 2019 1:27 pm 
Online
lid

Geregistreerd: za mei 05, 2012 9:28 pm
Berichten: 20876
Berichten: Intopic
PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
Trump heeft van de WTO gelijk gekregen in de rechtszaak tegen de EU wegens illegale subsidies voor Airbus. Hij mag nu als vergelding jaarlijks heffingen opleggen over $7,5 miljard aan producten van de EU. Dat gaat natuurlijk niet helpen.

WTO Sides With US, Says Trump Can Retaliate For Billions In Illegal Airbus Subsidies

Inderdaad. Tijd om uit de WTO te stappen. Een overkoepelende handelsorganisatie die een al lopende handelsoorlog verder aanwakkert. Het mmoet niet gekker worden.


Oh dear. Moeten we dan een referendum (wat niet meer kán) gaan organiseren om de bevolking te vragen of men de WTO wil verlaten? En stel dat de bevolking "ja" zegt, moeten we dan een soortgelijk theater in als met de Brexit?

Nee hoor dat hoeft niet. Je kunt verdragen gewoon opzeggen en uit organisatie's stappen zonder er een Brits clownesk ciscus van te maken. Maar wat vind je zelf van de uitspraak van het WTO? Vind je het verstandig/terecht/goed voor de Europese economie?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#3975  BerichtGeplaatst: za okt 05, 2019 1:27 pm 
Online
lid

Geregistreerd: za mei 05, 2012 9:28 pm
Berichten: 20876
Berichten: Intopic
Raya schreef:
PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:

Inderdaad. Tijd om uit de WTO te stappen. Een overkoepelende handelsorganisatie die een al lopende handelsoorlog verder aanwakkert. Het mmoet niet gekker worden.


Oh dear. Moeten we dan een referendum (wat niet meer kán) gaan organiseren om de bevolking te vragen of men de WTO wil verlaten? En stel dat de bevolking "ja" zegt, moeten we dan een soortgelijk theater in als met de Brexit?


Gaat de WTO dan 100 miljard euro van ons eisen of zo?

Volgens mij hoeven we daar niet voor te onderhandelen, maar kunnen we er gewoon uitstappen.

Juist. Deze organisatie heeft weinig goeds te melden voor Europa.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#3976  BerichtGeplaatst: za okt 05, 2019 3:31 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 7853
Berichten: Intopic
Enzo501 schreef:
Raya schreef:
PeterJKH schreef:
Oh dear. Moeten we dan een referendum (wat niet meer kán) gaan organiseren om de bevolking te vragen of men de WTO wil verlaten? En stel dat de bevolking "ja" zegt, moeten we dan een soortgelijk theater in als met de Brexit?
Gaat de WTO dan 100 miljard euro van ons eisen of zo?

Volgens mij hoeven we daar niet voor te onderhandelen, maar kunnen we er gewoon uitstappen.
Juist. Deze organisatie heeft weinig goeds te melden voor Europa.

Ik denk dat ze er in Moskou weinig last van hebben hoor.

Volgens mij doet de WTO niet anders dan toezien op de naleving van internationale afspraken over de handel tussen landen.

De EU heeft met Airbus gewoon de regels overtreden, en (een recordbedrag aan) straf opgelegd gekregen. Dat lijkt me een goeie zaak:
* Voor de belastingbetaler omdat dit een rem zet op het gebruik van belastinggeld voor illegale handelspraktijken.
* Voor de kiezer wiens vertegenwoordigers zich schuldig maken aan illegale praktijken, en zich kennelijk alleen ter verantwoording laten roepen als een externe instantie ingrijpt.
* Voor de economie omdat hiermee de kans op een handelsoorlog verkleind wordt.
Ik heb geen EU-nationalisme onder de leden, zodat ik nuchter kan vaststellen dat de EU fout zat en terecht is gestraft. Het is een hele mooie kans voor de EU om zijn beleid te verbeteren, al heb ik daar geen hoge verwachtingen van. Maar goed, als dat niet gebeurt komt dat door de EU, niet door de WTO.

En ja, er loopt bij de WTO ook een zaak tegen Boeing. Ik denk dat de EU nu als de wiedeweerga in gesprek moet met de VS om dit en andere dossiers niet verder te laten escaleren.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#3977  BerichtGeplaatst: za okt 05, 2019 6:01 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma mei 07, 2012 10:05 am
Berichten: 3361
Berichten: Intopic
Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:

Inderdaad. Tijd om uit de WTO te stappen. Een overkoepelende handelsorganisatie die een al lopende handelsoorlog verder aanwakkert. Het mmoet niet gekker worden.


Oh dear. Moeten we dan een referendum (wat niet meer kán) gaan organiseren om de bevolking te vragen of men de WTO wil verlaten? En stel dat de bevolking "ja" zegt, moeten we dan een soortgelijk theater in als met de Brexit?

Nee hoor dat hoeft niet. Je kunt verdragen gewoon opzeggen en uit organisatie's stappen zonder er een Brits clownesk ciscus van te maken. Maar wat vind je zelf van de uitspraak van het WTO? Vind je het verstandig/terecht/goed voor de Europese economie?


Ik lig er niet zo wakker van, want welke consequenties je ook verbindt aan die uitspraak, Jan met de Pet zal er weinig van merken. Het is een schaakspelletje tussen hotemetoten die zich vervelen ofwel zich in hun haantje-zijn aangetast voelen.

Ik vind het ook vreemd dat de welvaart van een land uitsluitend wordt gemeten in economie. Wanneer komt welzijn aan de beurt? Welvaart is volgens mij een groot deel ook welzijn. Volgens mij ziet ook onze regering burgers in de eerste plaats als productiemiddelen en pas daarna als mensen met al hun persoonlijke gevoelens en sores. Sores die vaak niet in de laatste plaats juist worden veroorzaakt door de overheid.

We vinden het heel gewoon dat de bazen van multinationals miljoenen verdienen en er per jaar 20% bij krijgen. De gewone medewerkers van zo'n bedrijf worden met een fooi afgescheept, onder het argument dat de economie stil staat en echt, 1,5% is het maximum dat haalbaar is, of ze moeten zelfs maar een jaartje stil staan met hun salaris. Terwijl alle prijzen wél met 3-4-5% omhoog gaan. Maar dan moet je dankbaar zijn dat je nog een baan hebt waar je tegen een schraal loontje iedere dag om 7 uur op de fiets mag gaan zitten om naar je werk te gaan, en om 18.00 uur weer thuis te zijn. Het lijkt de 19e eeuw wel!


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#3978  BerichtGeplaatst: za okt 05, 2019 6:57 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 19572
Berichten: Intopic
kwaaisteniet schreef:
Als de regering Trump deze strafmaatregel doorzet is hij wat mij betreft geheel aan het verkeerde eind. Dit soort handelsoorlogen leiden alleen maar tot ernstige verstoringen van de wereld economie.
Juist omdat de Amerikaanse regering zelf Boeing ook steunde is het absurd om deze maatregelen in te voeren.
Als ik de EC was, en de Amerikanen zijn niet op andere gedachten te brengen, zou ik keihard terugslaan tegen deze doldwaze irreële actie.
Trump heeft niet in de gaten dat China mogelijk straks Boeing en Airbus niet meer nodig heeft en zelf de benodigde vliegtuigen gaat bouwen en ik denk dat dit niet meer zo heel lang duurt.

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#3979  BerichtGeplaatst: za okt 05, 2019 7:56 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 3923
Berichten: Intopic
Woonplaats: 't Ongewisse
De Chinezen hebben één prototype met volledige staatssteun in de lucht gekregen, maar dat is echt nogal weinig. Er zijn diverse typen nodig om de luchtvaart te bedienen.
Het prototype kan mogelijk redelijk snel in productie genomen worden als alle foutjes er uit gehaald zijn, maar dan kost het toch nog jaren vooralsnog er een productielijn in gebruik genomen kan worden.
Voorlopig zullen de Chinezen ook als klant moeten inkopen bij Boeing en Airbus.
Momenteel zit Boeing wel in de lappenmand.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#3980  BerichtGeplaatst: za okt 05, 2019 8:04 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 56116
Berichten: Intopic
kwaaisteniet schreef:
De Chinezen hebben één prototype met volledige staatssteun in de lucht gekregen, maar dat is echt nogal weinig. Er zijn diverse typen nodig om de luchtvaart te bedienen.
Het prototype kan mogelijk redelijk snel in productie genomen worden als alle foutjes er uit gehaald zijn, maar dan kost het toch nog jaren vooralsnog er een productielijn in gebruik genomen kan worden.
Voorlopig zullen de Chinezen ook als klant moeten inkopen bij Boeing en Airbus.
Momenteel zit Boeing wel in de lappenmand.


De tijd gaat snel. Een jaar is zo om. Twee jaar ook. En als 1 type vliegt, gaat de ontwikkeling steeds sneller.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 5242 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202 ... 263  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Biertje, Enzo501, Google [Bot], Majestic-12 [Bot], Rightnow en 10 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling