PeterJKH schreef:
Waar het om gaat, is dat burgers (soms) moeten strijden voor hun rechten, en daar schijnt men in bijv. Frankrijk wel toe bereid te zijn, terwijl we hier in Nederland het vaak maar gelaten over ons heen laten komen.
In Nederland laten mensen zich steeds vaker verdelen in groepen en laten zich vervolgens tegen elkaar opzetten.
Door kinderopvangtoeslagouders te criminaliseren werd de rest van het land tegen hen opgezet en de twijfel blijft gezaaid, door o.a. de nadruk die werd gelegd op misbruik van de compensatieregelingen.
Eenzelfde iets geldt voor de Groningers. Die mogen dan wel schade hebben, maar het gas was nodig, dus de gaskraan kon niet dicht, dus moesten ze niet zo zeuren, want daarmee zetten ze de rest van de bevolking in de kou. En wie wil nu in de kou zitten?
Ook bij de pensioenhervorming, die steeds slechter blijkt uit te pakken, zijn de mensen tegen elkaar opgezet, door eerst te verkondigen dat het huidige systeem oneerlijk is voor de jongeren die nog nauwelijks of geen bijdrage hebben geleverd aan de pensioenpot.
Je ziet het ook bij de stikstof. De boeren verpesten het land waardoor voor anderen geen woningen kunnen worden gebouwd voor de mensen (maar distributiecentra en datacenters zijn geen probleem).
En je ziet het bij verkiezingen, waarbij niet doel-groepen en andere partijen zwart worden gemaakt.
Als er dan groepen de straat op gaan, zijn het kleinere groepen, makkelijker te intimideren en uit elkaar te drijven.
Voor een echt protest moeten we massaal de straat op.
Wat overigens wel werd geprobeerd ten tijde van corona en daarna, doordat meerdere initiatieven samen gingen organiseren, maar dan worden een paar van de organiserende partijen weer zwart gemaakt of zelfs gecriminaliseerd om zo deelname aan massale protesten te voorkomen, want 'met die en die wil je toch niet geassocieerd worden?'.
De boeren alleen verpesten het land? Sorry hoor, maar dat echt is tekort door de bocht. Dat is namelijk wat juul en lampi continue beweren.
De pensioenhervorming zie ik ook niet zitten, al was het maar vanwege zijn complexiteit