Het is nu za sep 30, 2023 4:17 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 45 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
Bericht nummer:#1  BerichtGeplaatst: wo aug 30, 2023 6:27 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo aug 13, 2014 7:40 pm
Berichten: 4397
Berichten: Intopic
Vandaag heb ik eens de lijst met onderwerpen langsgelopen om te zien waar de draadjes waren over de toeslagenaffaire, maar dat viel erg tegen. WSP was vooral met andere zaken bezig. Aangezien de toeslagenaffaire toch vaak terugkomt in discussies over andere onderwerpen, leek het me een goed idee om daar toch maar eens een specifiek onderwerp voor aan te maken.

Wat mij opgevallen is bij de toeslagenaffaire is dat er vanaf het begin door kamerleden voornamelijk gevraagd is naar: "wie wist wat en wanneer". Die vraag stond ook centraal in Watergate, waar er vermoedens en aanwijzingen waren dat President Nixon en zijn staf betrokken was bij de inbraak in het kantoor van de Democratische partij tijdens de verkiezingen van 1972.

Sinds die zaak, staat de politiek bol van "gate" schandalen. Als consumenten van het nieuws smullen we er van, want wat is nou beter dan een verhaal met schurken. Daarmee is vrijwel elke politieke zaak verworden tot een zoektocht naar schurken. De vraag hoe iets heeft kunnen gebeuren wordt daarbij vaak helemaal over het hoofd gezien. Het antwoord op die vraag is namelijk vaak ingewikkeld en meestal ook niet zo sensationeel.

De oorsprong van de toeslagenaffaire ligt bij de invoering van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen in 2004 en de Algemene wet inkomensafhankelijke regelingen. De eerste wet regelt de toeslagen voor kinderopvang en de tweede wet bevat algemene regels over toeslagen.

Er wordt op dat moment voor gekozen om de uitvoering van de wet neer te leggen bij de belastingdienst, uit het oogpunt van kosten van de uitvoering. De belastingdienst is gewend om grote hoeveelheden papierwerk efficiënt te verwerken en werkt het beste als het een vrijwel mechanisch proces is waar geen afwijkingen op mogelijk zijn. Dit houdt de kosten van de uitvoering laag. Om die reden wordt er besloten om geen hardheidsclausule op te nemen in de wet, waarmee afgeweken kan worden van de wet als dit onredelijke gevolgen zou hebben. De belastingdienst heeft niet de organizatie om het maatwerk te leveren dat benodigd is als er afgeweken moet worden van de wet. Als dit gewenst was geweest had men de uitvoering bij de sociale diensten neer moeten leggen, maar dan waren de uitvoeringskosten ook een stuk hoger geweest.

De Raad van Staten heeft gewaarschuwd voor de gevolgen van het ontbreken van een hardheidsclausule en ook kamerlid Omtzigt heeft geprobeerd dit te introduceren, maar de kamer wilde daar slechts is sterk afgezwakte vorm gehoor aan geven.

De wetten zoals aangenomen tijdens Balkenende II leggen erg veel verantwoordelijkheid bij de burger, die daar vaak niet toe geëquipeerd is. Daarnaast is de wet fraudegevoelig. Er poppen bureautjes op die informele opvang formaliseren, zodat ouders, groot-ouders, buren en dergelijke uit de toeslagenpot betaald worden voor opvang die ze voorheen gratis deden. Daarbij wordt door sommige van die bureaus gefraudeerd. Aangezien de wet echter zo is geformuleerd dat de ontvangers van de toeslag (de ouders) verantwoordelijk zijn, wordt het volledige bedrag aan uitgekeerde kindertoeslag op de ontvangers verhaald.

Die terugvordering komt omdat de betaling van de toeslag is geformuleerd als een voorschot. Na een jaar (of soms door capaciteitsproblemen veel langere tijd) wordt beoordeeld of het verstrekte voorschot terecht was en als er ook maar iets niet klopt, moet het gehele uigekeerde bedrag teruggevorderd worden.

Dat laatste is althans de uitleg die de belastingdienst in eerste instantie aan de wet gaf en dat door rechters tot aan de Raad van State toe is bevestigd. In dat proces is de kwestie opgeschoven van mag de belastingdienst de wet zo uitleggen, naar moet de belastingdienst de wet zo uitleggen.

Het was een paar jaar na de invoering van de wet wel duidelijk dat er met name rond de informele kinderopvang een hoop mis ging. De wet werd verder aangeschept met veel meer criteria waar door opvangverstrekkers moest worden voldaan, wat het voor alle betrokkenen nog veel ingewikkelder maakte.

Ook wordt het bij de belastingdienst duidelijk dat er soms onevenredig wordt opgetreden. Toeslagontvangers moeten soms tienduizenden euros terugbetalen omdat een eigen bijdrage van een paar honderd euro niet is betaald. De hoofdambtenaren van de belastingdienst leggen dit voor aan de hoofdambtenaren van sociale zaken, alwaar het in een bureaula verdwijnt.

Hoewel volstrekt fout, is het ook begrijpelijk dat dit is gebeurd. Op dat moment is het land namelijk in rep en roer over de Bulgarenfraude. Er zouden miljarden naar het buitenland gesluist worden en de verzorgingsstaat zou ten gronde gericht worden door deze overweldigende fraude.

De staatsecretaris wordt op het matje geroepen door de tweede kamer, en de Watergate benadering begint. Onmiddellijk zijn de vragen, wie wist wat en wanneer. Kamerleden rollen over elkaar heen om hun verontwaardiging over deze kwestie te ventileren, want degene met de grootste verontwaarding mag 's avond bij Pauw en Witteman aanschuiven.

Niemand vraagt wat er nou feitelijk aan de hand is. Het blijft namelijk te gaan om een fraudezaak die al in behandeling is bij de FIOD, waarmee zo'n 4 miljoen euro is gemoeid en waar de wet genoeg middelen biedt om dit te vervolgen.

De kamer ziet het echter niet voor wat het is, storm in een glas water, en eist verdere versterking van de fraude aanpak bij de toeslagen. De media doet gretig mee, want een rel is goed voor de kijkcijfers en de oplages. De Nederlandse bevolking verlustigt zich ook aan het tafereel en is benieuwd wiens kop gaat rollen, want daar draait het uiteindelijk allemaal om.

In die context verdwijnen de zorgen van de belastingdienst over de draconische terugbetalingen in een bureaula. De ambtenaren op Sociale Zaken willen de minister er niet mee belasten. De minister had op zijn beurt het waarschijnlijk zelf in een bureaula gestopt als het niet voor hem was gedaan. Uiteraard was het verstandiger geweest om dit wel aan de kamer te melden. Dat had dan waarschijnlijk op een forse dosis hoon gestaan. De verwijten dat de minister fraudeurs de hand boven het hoofd wil houden, zouden niet van de lucht zijn geweest in dat klimaat, maar het had de kamer in ieder geval medeplichtig gemaakt.

Uiteindelijk slaat het klimaat in politiek Den Haag om, blijkbaar is de bevolking het fraudeonderwerp moe, bericht de media er minder over en is er politiek minder garen te spinnen met dat onderwerp. Men is toe aan een nieuw schandaal, en dat wordt de toeslagenaffaire.

Opnieuw rollen tweedekamerleden over elkaar heen om hun verontwaardiging te uiten over het onbeschrijfelijke leed er geleden is, en opnieuw wordt er slechts gekeken naar "wie wist wat en wanneer". De vraag hoe deze affaire tot stand kwam werd niet gesteld. Sterker nog als er in antwoorden van de regering werd verwezen naar de wet werd er door de kamer verbolgen gereageerd. Het probleem zat niet in de wet, waar de kamer namelijk mede verantwoordelijke was, maar lag uitsluitend bij de uitvoering. Het ging niet om verbetering van het functioneren van de overheid, maar over welke koppen er zouden gaan rollen.

De complexiteit van het overheidsapparaat en van de wetgeving (die door de grote hoeveelheden zich profilerende kamerlede alleen maar ingewikkelder wordt), zijn geen sexy onderwerpen. Het vereist meer dan vijf minuten opwinding om enigszins te begrijpen wat er nou speelt. De meeste mensen hebben echter niet meer dan die vijf minuten opwinding, dus moet het niet gaan over wat er nou werkelijk fout is gegaan, maar over wie we de schuld moeten geven.

Uiteindelijk zijn er een aantal koppen gerold. Niet genoeg naar de mening van velen. Maar ondanks dat, zijn we weliswaar met een fors stuk minder vertrouwen in de overheid, weer overgegaan tot de orde van de dag. Ondertussen kan een zaak als deze zich gemakkelijk herhalen, want de drang tot profileren is er nog steeds. De zoektocht naar een zo goedkoop mogelijke overheid gaat gewoon door. Bij een volgende fraudezaak staat het land weer gewoon op zijn achterste benen, en wordt er opnieuw gevraagd om het rollen van koppen.

_________________
Als een regenboog propaganda is voor LHBT+, dan zijn de paralympics propaganda voor het kwijtraken van ledematen.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#2  BerichtGeplaatst: do aug 31, 2023 7:37 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma apr 15, 2013 3:37 pm
Berichten: 10507
Berichten: Intopic
Op dit forum heb ik nog niet eerder een zo helder en overzichtelijk feitenrelaas gezien over deze affaire. Dank daarvoor Ezel. Het komt ook overeen hoe deze affaire op mijn netvlies staat, en dat is dat er een grote roep in onze maatschappij was om fraude hard aan te pakken op een zero tolerance basis. Dat gecombineerd met de snelle ontwikkeling in de IT waarbij de alogaritmes het beleid gingen bepalen.

_________________
Wij staan tesaam voor het gericht voor goed of kwaad te kiezen,
een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen,
dan dooft het licht. - H.M. van Randwijk

Het is beter voorzichtig door rood te lopen dan roekeloos door groen - Anonymus


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#3  BerichtGeplaatst: do aug 31, 2023 8:16 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 35323
Berichten: Intopic
Lancelot schreef:
Op dit forum heb ik nog niet eerder een zo helder en overzichtelijk feitenrelaas gezien over deze affaire. Dank daarvoor Ezel. Het komt ook overeen hoe deze affaire op mijn netvlies staat, en dat is dat er een grote roep in onze maatschappij was om fraude hard aan te pakken op een zero tolerance basis. Dat gecombineerd met de snelle ontwikkeling in de IT waarbij de alogaritmes het beleid gingen bepalen.
Het probleem zie je toch voornaamlijk bij die partijen die teveel let op de kleintjes - en juist niet op de werkelijke grote fraude - en dan zwijg ik maar over de vele miljoenen die het Koningshuis jarenlang al ten onrechte krijgt voor zaken waar ze niet eens eigenaar van is en ook geen geld aan kwijt is want betaald door de burgers ! De fraude gepleegd door het Koningshuis wordt onder het tapijt geveegd en mensen die er toch wagen om daar iets over te zeggen krijgen onmiddelijk te maken met de RVD ! Het is nog gekker, de Koning krijgt dit tot zijn dood en als de Koning dood is blijft dat doorgaan ! Maar er is nog iets geks waar te nemen: fraude met uitkeringen wordt - óók door Wilders !- veel erger bevonden dan de cumexfraude alhoewel het laatste een duizelingwekkende veelvoud heeft gekost - 27 miljard - van de werkelijke fraude met toeslagen ,iets van 20 miljoen totaal, op een uitkeringsbedrag van 68 miljard !. Anders gezegd, ik zie ook een tendens - De Telegraaf zie je daarmee dagelijks in beeld komen - om vooral veel aandacht te geven aan de kleine fraude met uitkeringen en toeslagen, zodat de grote fraudeurs hun gang kunnen gaan. Nog steeds vraag ik mij af hoeveel fraudeurs inzake de cumexfraude - en dat is inderdaad georganiseerde misdaad ! - eigenlijk al gestraft zijn.

En dan vraag ik mij nog steeds af: waarom wil de VVD niet het belastingstelsel simpeler maken door die fiscale regelingen die toch averrechts werken niet gewoon af te schaffen? Daarmee kun je de geldrondpompmachine stopzetten hetgeen ook weer fraude scheelt. Waarom maken we niet massaal salarisadminstrateurs werkeloos? Waarom willen we complexiteit, koste wat het kost, in stand houden?

_________________
Een heel andere Great Reset, die van energie wordt in gang gezet
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/240256 ... fmiljarden

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/n ... s-niet-aan

D66: Laat iedereen vrij, die denkt zoals wij
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel ... e-over-d66

D66 tegen VVD: ""Als jullie vrouwen en meisjes arm houden, krijgen zij gratis maandverband""


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#4  BerichtGeplaatst: do aug 31, 2023 8:56 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:26 pm
Berichten: 8305
Berichten: Intopic
Je moet ook gaan zoeken, als dat nog lukt hier, naar onderwerpen over het bedrijfsmatig verzorgen en opvoeden van kinderen. Over de 'toen en nu goede bedoelingen' zijn onderwerpen geopend. Ik ken ze nog, want ik gruwel van het idee dat je je afhankelijk moet maken van een overheid. Concurrentie en kostenbeheersing in het bedrijfsleven is normaal, maar werkt minder als het om zorg gaat.

Toen en nu goede bedoelingen, dat wel
https://www.parlement.com/id/vlb5d1mm0z ... en_dat_wel

Zo herhaalde zich een patroon. Goede bedoelingen: dienstverlening ('één loket'), rechtvaardigheid en het tegengaan van fraude stuitte op uitvoeringsproblemen. Er was een te groot optimisme over wat ambtenaren en systemen aankonden. Dat is zeker niet de gehele verklaring voor het drama rond de kinderopvangtoeslag. Uit de debatten in 2004 en 2007 blijkt evenwel dat diepere oorzaken al eerder ontstonden dan bij de verscherpte fraudebestrijding vanaf 2010. Goede bedoelingen zijn mooi, realisering is beter.



Als je een wet aanneemt die vanaf het begin niet werkt is het vragen om moeilijkheden.

Uit de debatten in 2004 en 2007 blijkt evenwel dat diepere oorzaken al eerder ontstonden.....



Ezel: Opnieuw rollen tweedekamerleden over elkaar heen... bij een volgende fraudezaak staat het land weer gewoon op zijn achterste benen, en wordt er opnieuw gevraagd om het rollen van koppen.

I.p.v. verkiezingen toch maar een zakenkabinet i.v.m. een toekomstige stikstofaffaire?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#5  BerichtGeplaatst: do aug 31, 2023 9:18 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 21017
Berichten: Intopic
Lancelot schreef:
Op dit forum heb ik nog niet eerder een zo helder en overzichtelijk feitenrelaas gezien over deze affaire. Dank daarvoor Ezel. Het komt ook overeen hoe deze affaire op mijn netvlies staat, en dat is dat er een grote roep in onze maatschappij was om fraude hard aan te pakken op een zero tolerance basis. Dat gecombineerd met de snelle ontwikkeling in de IT waarbij de alogaritmes het beleid gingen bepalen.

Zero tolerance betekent niet dat je mensen zonder bewijs pakt, en 'een algoritme' is niet het probleem, maar wel dat daar 10 jaar lang in stond: pigment + foutje = veroordeling.
De links liberalen proberen alleen maar hun stoepje schoon te vegen.
Wanneer tonen jullie berouw?

_________________
Je verwacht een fatsoenlijke overheid, en dan krijg je 10 jaar systemisch racisme bij de belastingdienst, en een afbraak van democratie en rechtsstaat. Je verwacht dat de verantwoordelijken verantwoordelijkheid nemen, maar die stoppen het in de doofpot, en stellen zich gewoon weer kandidaat, alsof er niets aan de hand is. Je verwacht verstandige kiezers die dit afstraffen, maar dan heb je kartelgastjes die op het crimineeltje stemmen, of op vriendjes van het crimineeltje, om Rutte er mee weg te laten komen. What's next?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#6  BerichtGeplaatst: do aug 31, 2023 9:26 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 21017
Berichten: Intopic
Lies schreef:
Je moet ook gaan zoeken, als dat nog lukt hier, naar onderwerpen over het bedrijfsmatig verzorgen en opvoeden van kinderen. Over de 'toen en nu goede bedoelingen' zijn onderwerpen geopend. Ik ken ze nog, want ik gruwel van het idee dat je je afhankelijk moet maken van een overheid. Concurrentie en kostenbeheersing in het bedrijfsleven is normaal, maar werkt minder als het om zorg gaat.

Toen en nu goede bedoelingen, dat wel
https://www.parlement.com/id/vlb5d1mm0z ... en_dat_wel

Zo herhaalde zich een patroon. Goede bedoelingen: dienstverlening ('één loket'), rechtvaardigheid en het tegengaan van fraude stuitte op uitvoeringsproblemen. Er was een te groot optimisme over wat ambtenaren en systemen aankonden. Dat is zeker niet de gehele verklaring voor het drama rond de kinderopvangtoeslag. Uit de debatten in 2004 en 2007 blijkt evenwel dat diepere oorzaken al eerder ontstonden dan bij de verscherpte fraudebestrijding vanaf 2010. Goede bedoelingen zijn mooi, realisering is beter.



Als je een wet aanneemt die vanaf het begin niet werkt is het vragen om moeilijkheden.

Uit de debatten in 2004 en 2007 blijkt evenwel dat diepere oorzaken al eerder ontstonden.....



Ezel: Opnieuw rollen tweedekamerleden over elkaar heen... bij een volgende fraudezaak staat het land weer gewoon op zijn achterste benen, en wordt er opnieuw gevraagd om het rollen van koppen.

I.p.v. verkiezingen toch maar een zakenkabinet i.v.m. een toekomstige stikstofaffaire?

Ik geloof wel in de heilzame werking van rollende koppen.
:)

Maar de enige kop die had moeten rollen voor een zuiverende werking bij overheid en politiek, nam zijn verantwoordelijkheid niet, en werd door de links liberalen weer op het pluche gestemd. Signaal: in de Haagse bubbel kom je overal mee weg. Dan heb je een bananenrepubliek en daar helpt geen zakenkabinet aan.

_________________
Je verwacht een fatsoenlijke overheid, en dan krijg je 10 jaar systemisch racisme bij de belastingdienst, en een afbraak van democratie en rechtsstaat. Je verwacht dat de verantwoordelijken verantwoordelijkheid nemen, maar die stoppen het in de doofpot, en stellen zich gewoon weer kandidaat, alsof er niets aan de hand is. Je verwacht verstandige kiezers die dit afstraffen, maar dan heb je kartelgastjes die op het crimineeltje stemmen, of op vriendjes van het crimineeltje, om Rutte er mee weg te laten komen. What's next?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#7  BerichtGeplaatst: do aug 31, 2023 9:28 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 35323
Berichten: Intopic
Lies schreef:
Je moet ook gaan zoeken, als dat nog lukt hier, naar onderwerpen over het bedrijfsmatig verzorgen en opvoeden van kinderen. Over de 'toen en nu goede bedoelingen' zijn onderwerpen geopend. Ik ken ze nog, want ik gruwel van het idee dat je je afhankelijk moet maken van een overheid. Concurrentie en kostenbeheersing in het bedrijfsleven is normaal, maar werkt minder als het om zorg gaat.

Toen en nu goede bedoelingen, dat wel
https://www.parlement.com/id/vlb5d1mm0z ... en_dat_wel

Zo herhaalde zich een patroon. Goede bedoelingen: dienstverlening ('één loket'), rechtvaardigheid en het tegengaan van fraude stuitte op uitvoeringsproblemen. Er was een te groot optimisme over wat ambtenaren en systemen aankonden. Dat is zeker niet de gehele verklaring voor het drama rond de kinderopvangtoeslag. Uit de debatten in 2004 en 2007 blijkt evenwel dat diepere oorzaken al eerder ontstonden dan bij de verscherpte fraudebestrijding vanaf 2010. Goede bedoelingen zijn mooi, realisering is beter.



Als je een wet aanneemt die vanaf het begin niet werkt is het vragen om moeilijkheden.

Uit de debatten in 2004 en 2007 blijkt evenwel dat diepere oorzaken al eerder ontstonden.....



Ezel: Opnieuw rollen tweedekamerleden over elkaar heen... bij een volgende fraudezaak staat het land weer gewoon op zijn achterste benen, en wordt er opnieuw gevraagd om het rollen van koppen.

I.p.v. verkiezingen toch maar een zakenkabinet i.v.m. een toekomstige stikstofaffaire?
Ik heb begrepen dat een zakenkabinet op gezag van de Koning wordt gevormd. Hoe slim is dat nu het Koningshuis al jarenlang onder vuur ligt?

_________________
Een heel andere Great Reset, die van energie wordt in gang gezet
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/240256 ... fmiljarden

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/n ... s-niet-aan

D66: Laat iedereen vrij, die denkt zoals wij
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel ... e-over-d66

D66 tegen VVD: ""Als jullie vrouwen en meisjes arm houden, krijgen zij gratis maandverband""


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#8  BerichtGeplaatst: do aug 31, 2023 11:09 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:26 pm
Berichten: 8305
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
Lies schreef:
Je moet ook gaan zoeken, als dat nog lukt hier, naar onderwerpen over het bedrijfsmatig verzorgen en opvoeden van kinderen. Over de 'toen en nu goede bedoelingen' zijn onderwerpen geopend. Ik ken ze nog, want ik gruwel van het idee dat je je afhankelijk moet maken van een overheid. Concurrentie en kostenbeheersing in het bedrijfsleven is normaal, maar werkt minder als het om zorg gaat.

Toen en nu goede bedoelingen, dat wel
https://www.parlement.com/id/vlb5d1mm0z ... en_dat_wel

Zo herhaalde zich een patroon. Goede bedoelingen: dienstverlening ('één loket'), rechtvaardigheid en het tegengaan van fraude stuitte op uitvoeringsproblemen. Er was een te groot optimisme over wat ambtenaren en systemen aankonden. Dat is zeker niet de gehele verklaring voor het drama rond de kinderopvangtoeslag. Uit de debatten in 2004 en 2007 blijkt evenwel dat diepere oorzaken al eerder ontstonden dan bij de verscherpte fraudebestrijding vanaf 2010. Goede bedoelingen zijn mooi, realisering is beter.



Als je een wet aanneemt die vanaf het begin niet werkt is het vragen om moeilijkheden.

Uit de debatten in 2004 en 2007 blijkt evenwel dat diepere oorzaken al eerder ontstonden.....



Ezel: Opnieuw rollen tweedekamerleden over elkaar heen... bij een volgende fraudezaak staat het land weer gewoon op zijn achterste benen, en wordt er opnieuw gevraagd om het rollen van koppen.

I.p.v. verkiezingen toch maar een zakenkabinet i.v.m. een toekomstige stikstofaffaire?
Ik heb begrepen dat een zakenkabinet op gezag van de Koning wordt gevormd. Hoe slim is dat nu het Koningshuis al jarenlang onder vuur ligt?
Wie of wat ligt tegenwoordig niet onder vuur? Met het afschaffen van het Koningshuis redden we het ook niet in een tijd waarin de politiek vooral druk is met onderlinge machtsverhoudingen. Zonder visie hou je een tijdje een land draaiende, maar op een gegeven moment loopt het vast ondanks de goede bedoelingen. En een verkiezingstijd zit vol goede bedoelingen en als dat weer achter de rug is zitten veel kiezers verbaasd, geschokt, verbijsterd, onthutst, verdrietig en woedend naar het resultaat te kijken. Deze emoties hebben ze geleerd van politici de laatste jaren.

Hoe we de democratische rechtsorde kunnen herstellen | Herman Tjeenk Willink | Buitenhof
https://www.youtube.com/watch?v=BMNaY-89GsI


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#9  BerichtGeplaatst: do aug 31, 2023 11:50 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 35323
Berichten: Intopic
Lies schreef:
Biertje schreef:
Lies schreef:
Je moet ook gaan zoeken, als dat nog lukt hier, naar onderwerpen over het bedrijfsmatig verzorgen en opvoeden van kinderen. Over de 'toen en nu goede bedoelingen' zijn onderwerpen geopend. Ik ken ze nog, want ik gruwel van het idee dat je je afhankelijk moet maken van een overheid. Concurrentie en kostenbeheersing in het bedrijfsleven is normaal, maar werkt minder als het om zorg gaat.

Toen en nu goede bedoelingen, dat wel
https://www.parlement.com/id/vlb5d1mm0z ... en_dat_wel

Zo herhaalde zich een patroon. Goede bedoelingen: dienstverlening ('één loket'), rechtvaardigheid en het tegengaan van fraude stuitte op uitvoeringsproblemen. Er was een te groot optimisme over wat ambtenaren en systemen aankonden. Dat is zeker niet de gehele verklaring voor het drama rond de kinderopvangtoeslag. Uit de debatten in 2004 en 2007 blijkt evenwel dat diepere oorzaken al eerder ontstonden dan bij de verscherpte fraudebestrijding vanaf 2010. Goede bedoelingen zijn mooi, realisering is beter.



Als je een wet aanneemt die vanaf het begin niet werkt is het vragen om moeilijkheden.

Uit de debatten in 2004 en 2007 blijkt evenwel dat diepere oorzaken al eerder ontstonden.....



Ezel: Opnieuw rollen tweedekamerleden over elkaar heen... bij een volgende fraudezaak staat het land weer gewoon op zijn achterste benen, en wordt er opnieuw gevraagd om het rollen van koppen.

I.p.v. verkiezingen toch maar een zakenkabinet i.v.m. een toekomstige stikstofaffaire?
Ik heb begrepen dat een zakenkabinet op gezag van de Koning wordt gevormd. Hoe slim is dat nu het Koningshuis al jarenlang onder vuur ligt?
Wie of wat ligt tegenwoordig niet onder vuur? Met het afschaffen van het Koningshuis redden we het ook niet in een tijd waarin de politiek vooral druk is met onderlinge machtsverhoudingen. Zonder visie hou je een tijdje een land draaiende, maar op een gegeven moment loopt het vast ondanks de goede bedoelingen. En een verkiezingstijd zit vol goede bedoelingen en als dat weer achter de rug is zitten veel kiezers verbaasd, geschokt, verbijsterd, onthutst, verdrietig en woedend naar het resultaat te kijken. Deze emoties hebben ze geleerd van politici de laatste jaren.

Hoe we de democratische rechtsorde kunnen herstellen | Herman Tjeenk Willink | Buitenhof
https://www.youtube.com/watch?v=BMNaY-89GsI
De politiek is inderdaad bezig met machtsverhoudingen maar met het afschaffen van het koningshuis stopt ieder geval de jaarlijkse miljoenenfraude door het Koningshuis en kiest de bevolking een president voor 4 jaar en de president zal genoegen moet nemen met een auto met chauffeur en een sobere zakelijke werkomgeving. Beetje vreemd dat ik als ik geld toeëigen wat mij niet toebehoort ik dat terug moet betalen maar voor het Koningshuis weer andere normen zijn. Zijn we ook van de mythe af dat de monarchie noodzakelijk is voor sluiten van handelscontracten, je reinste kolder

https://www.derepublikein.nl/2018/11/08 ... archie-op/

Afgevoerde laptop 5CD10727SX

_________________
Een heel andere Great Reset, die van energie wordt in gang gezet
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/240256 ... fmiljarden

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/n ... s-niet-aan

D66: Laat iedereen vrij, die denkt zoals wij
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel ... e-over-d66

D66 tegen VVD: ""Als jullie vrouwen en meisjes arm houden, krijgen zij gratis maandverband""


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#10  BerichtGeplaatst: do aug 31, 2023 11:59 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo aug 13, 2014 7:40 pm
Berichten: 4397
Berichten: Intopic
Lies schreef:
Je moet ook gaan zoeken, als dat nog lukt hier, naar onderwerpen over het bedrijfsmatig verzorgen en opvoeden van kinderen. Over de 'toen en nu goede bedoelingen' zijn onderwerpen geopend. Ik ken ze nog, want ik gruwel van het idee dat je je afhankelijk moet maken van een overheid. Concurrentie en kostenbeheersing in het bedrijfsleven is normaal, maar werkt minder als het om zorg gaat.

Toen en nu goede bedoelingen, dat wel
https://www.parlement.com/id/vlb5d1mm0z ... en_dat_wel

Zo herhaalde zich een patroon. Goede bedoelingen: dienstverlening ('één loket'), rechtvaardigheid en het tegengaan van fraude stuitte op uitvoeringsproblemen. Er was een te groot optimisme over wat ambtenaren en systemen aankonden. Dat is zeker niet de gehele verklaring voor het drama rond de kinderopvangtoeslag. Uit de debatten in 2004 en 2007 blijkt evenwel dat diepere oorzaken al eerder ontstonden dan bij de verscherpte fraudebestrijding vanaf 2010. Goede bedoelingen zijn mooi, realisering is beter.



Als je een wet aanneemt die vanaf het begin niet werkt is het vragen om moeilijkheden.

Uit de debatten in 2004 en 2007 blijkt evenwel dat diepere oorzaken al eerder ontstonden.....



Ezel: Opnieuw rollen tweedekamerleden over elkaar heen... bij een volgende fraudezaak staat het land weer gewoon op zijn achterste benen, en wordt er opnieuw gevraagd om het rollen van koppen.

I.p.v. verkiezingen toch maar een zakenkabinet i.v.m. een toekomstige stikstofaffaire?

Wat al zou helpen is als er een klimaat zou kunnen zijn in de politiek waarin bij het constateren van een probleem, er in de kamer debat gevoerd kan worden over wat nou precies de aard van het probleem is en hoe dit probleem aan gepakt kan worden, in plaats van wie er aan de schandpaal genageld moet worden. Dat zou het vertrouwen in de overheid waarschijnlijk ook voor een deel terug brengen. Met de huidige benadering van "wie wist wat, wanneer", want we hebben altijd een Watergateachtige zaak, creëer je een sfeer waarin geen fouten gemaakt mogen worden en waar deze bij optreden verdoezeld gaan worden. De "wie wist wat, wanneer" aanpak gaat ook automatisch uit van kwade opzet, terwijl daar vaak geen sprake van is. Die aanpak brengt het vertrouwen in de overheid steeds verder naar beneden, waardoor we steeds meer nieuwe partijtjes en afsplitingen krijgen, waardoor er nog meer profileerdrang ontstaat.

Naast de problematiek van te ingewikkelde wetgeving die te goedkoop ingevoerd wordt, is vooral een probleem dat de afstand tussen burger en politiek te klein is. Er wordt telkens weer gesproken over de veel te grote kloof tussen politiek en burger. Politici zitten zowat bij de burger op schoot met hun constante aanwezigheid in praatprogrammas en een niet aflatende stroom aan berichtjes op Twitter. Het werk van een kamerlid verhoudt zich echter niet tot een paar honderd karakters op twitter en een snedige opmerking in een talk-show. Wetten en overheidsprocessen zijn serieus werk en gaan over complexe zaken die niet in 280 karakters is samen te vatten en die zich niet verhouden tot een paar vlotte opmerkingen in een talkshow.

Kamerleden proberen veel te veel de "gewone man" uit te hangen, terwijl ze dat niet zijn. Ze zijn verkozen om de samenleving te vertegenwoordigen, niet om de samenleving te zijn. Al die geveinsde verontwaardiging (want vaak weten ze al lang wat er aan de hand is), kan dus achterwege blijven. Zorg er voor dat duidelijk wordt waarom er een probleem is, wat de aard is van het probleem en zorg er voor dat er een oplossing komt die in zijn algemeenheid aanvaardbaar is.

_________________
Als een regenboog propaganda is voor LHBT+, dan zijn de paralympics propaganda voor het kwijtraken van ledematen.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#11  BerichtGeplaatst: do aug 31, 2023 12:04 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 35323
Berichten: Intopic
ezel schreef:
Lies schreef:
Je moet ook gaan zoeken, als dat nog lukt hier, naar onderwerpen over het bedrijfsmatig verzorgen en opvoeden van kinderen. Over de 'toen en nu goede bedoelingen' zijn onderwerpen geopend. Ik ken ze nog, want ik gruwel van het idee dat je je afhankelijk moet maken van een overheid. Concurrentie en kostenbeheersing in het bedrijfsleven is normaal, maar werkt minder als het om zorg gaat.

Toen en nu goede bedoelingen, dat wel
https://www.parlement.com/id/vlb5d1mm0z ... en_dat_wel

Zo herhaalde zich een patroon. Goede bedoelingen: dienstverlening ('één loket'), rechtvaardigheid en het tegengaan van fraude stuitte op uitvoeringsproblemen. Er was een te groot optimisme over wat ambtenaren en systemen aankonden. Dat is zeker niet de gehele verklaring voor het drama rond de kinderopvangtoeslag. Uit de debatten in 2004 en 2007 blijkt evenwel dat diepere oorzaken al eerder ontstonden dan bij de verscherpte fraudebestrijding vanaf 2010. Goede bedoelingen zijn mooi, realisering is beter.



Als je een wet aanneemt die vanaf het begin niet werkt is het vragen om moeilijkheden.

Uit de debatten in 2004 en 2007 blijkt evenwel dat diepere oorzaken al eerder ontstonden.....



Ezel: Opnieuw rollen tweedekamerleden over elkaar heen... bij een volgende fraudezaak staat het land weer gewoon op zijn achterste benen, en wordt er opnieuw gevraagd om het rollen van koppen.

I.p.v. verkiezingen toch maar een zakenkabinet i.v.m. een toekomstige stikstofaffaire?

Wat al zou helpen is als er een klimaat zou kunnen zijn in de politiek waarin bij het constateren van een probleem, er in de kamer debat gevoerd kan worden over wat nou precies de aard van het probleem is en hoe dit probleem aan gepakt kan worden, in plaats van wie er aan de schandpaal genageld moet worden. Dat zou het vertrouwen in de overheid waarschijnlijk ook voor een deel terug brengen. Met de huidige benadering van "wie wist wat, wanneer", want we hebben altijd een Watergateachtige zaak, creëer je een sfeer waarin geen fouten gemaakt mogen worden en waar deze bij optreden verdoezeld gaan worden. De "wie wist wat, wanneer" aanpak gaat ook automatisch uit van kwade opzet, terwijl daar vaak geen sprake van is. Die aanpak brengt het vertrouwen in de overheid steeds verder naar beneden, waardoor we steeds meer nieuwe partijtjes en afsplitingen krijgen, waardoor er nog meer profileerdrang ontstaat.

Naast de problematiek van te ingewikkelde wetgeving die te goedkoop ingevoerd wordt, is vooral een probleem dat de afstand tussen burger en politiek te klein is. Er wordt telkens weer gesproken over de veel te grote kloof tussen politiek en burger. Politici zitten zowat bij de burger op schoot met hun constante aanwezigheid in praatprogrammas en een niet aflatende stroom aan berichtjes op Twitter. Het werk van een kamerlid verhoudt zich echter niet tot een paar honderd karakters op twitter en een snedige opmerking in een talk-show. Wetten en overheidsprocessen zijn serieus werk en gaan over complexe zaken die niet in 280 karakters is samen te vatten en die zich niet verhouden tot een paar vlotte opmerkingen in een talkshow.

Kamerleden proberen veel te veel de "gewone man" uit te hangen, terwijl ze dat niet zijn. Ze zijn verkozen om de samenleving te vertegenwoordigen, niet om de samenleving te zijn. Al die geveinsde verontwaardiging (want vaak weten ze al lang wat er aan de hand is), kan dus achterwege blijven. Zorg er voor dat duidelijk wordt waarom er een probleem is, wat de aard is van het probleem en zorg er voor dat er een oplossing komt die in zijn algemeenheid aanvaardbaar is.
Ik vind inderdaad dat je enkel met het aan de schandpaal nagelen je het probleem niet oplost, maar de vraag is wat nou het eerste kwam: het aan de schandpaal nagelen of het weigeren - zelfs als de rechter dat bevolen heeft - om informatie te verstrekken en alles zwart te lakken vanwege het imago van de minister hoog te houden en de eigen fouten af te dekken, en de burger niet eens in beroep kan gaan bij de rechter want alles wordt afgewezen. Dat er fouten worden gemaakt is niet belangrijk -nobody is perfect -maar geef ze toe en herstel de fout want dat is het allerbelangrijkste !

_________________
Een heel andere Great Reset, die van energie wordt in gang gezet
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/240256 ... fmiljarden

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/n ... s-niet-aan

D66: Laat iedereen vrij, die denkt zoals wij
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel ... e-over-d66

D66 tegen VVD: ""Als jullie vrouwen en meisjes arm houden, krijgen zij gratis maandverband""


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#12  BerichtGeplaatst: do aug 31, 2023 12:23 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo aug 13, 2014 7:40 pm
Berichten: 4397
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
ezel schreef:
Lies schreef:
Je moet ook gaan zoeken, als dat nog lukt hier, naar onderwerpen over het bedrijfsmatig verzorgen en opvoeden van kinderen. Over de 'toen en nu goede bedoelingen' zijn onderwerpen geopend. Ik ken ze nog, want ik gruwel van het idee dat je je afhankelijk moet maken van een overheid. Concurrentie en kostenbeheersing in het bedrijfsleven is normaal, maar werkt minder als het om zorg gaat.

Toen en nu goede bedoelingen, dat wel
https://www.parlement.com/id/vlb5d1mm0z ... en_dat_wel

Zo herhaalde zich een patroon. Goede bedoelingen: dienstverlening ('één loket'), rechtvaardigheid en het tegengaan van fraude stuitte op uitvoeringsproblemen. Er was een te groot optimisme over wat ambtenaren en systemen aankonden. Dat is zeker niet de gehele verklaring voor het drama rond de kinderopvangtoeslag. Uit de debatten in 2004 en 2007 blijkt evenwel dat diepere oorzaken al eerder ontstonden dan bij de verscherpte fraudebestrijding vanaf 2010. Goede bedoelingen zijn mooi, realisering is beter.



Als je een wet aanneemt die vanaf het begin niet werkt is het vragen om moeilijkheden.

Uit de debatten in 2004 en 2007 blijkt evenwel dat diepere oorzaken al eerder ontstonden.....



Ezel: Opnieuw rollen tweedekamerleden over elkaar heen... bij een volgende fraudezaak staat het land weer gewoon op zijn achterste benen, en wordt er opnieuw gevraagd om het rollen van koppen.

I.p.v. verkiezingen toch maar een zakenkabinet i.v.m. een toekomstige stikstofaffaire?

Wat al zou helpen is als er een klimaat zou kunnen zijn in de politiek waarin bij het constateren van een probleem, er in de kamer debat gevoerd kan worden over wat nou precies de aard van het probleem is en hoe dit probleem aan gepakt kan worden, in plaats van wie er aan de schandpaal genageld moet worden. Dat zou het vertrouwen in de overheid waarschijnlijk ook voor een deel terug brengen. Met de huidige benadering van "wie wist wat, wanneer", want we hebben altijd een Watergateachtige zaak, creëer je een sfeer waarin geen fouten gemaakt mogen worden en waar deze bij optreden verdoezeld gaan worden. De "wie wist wat, wanneer" aanpak gaat ook automatisch uit van kwade opzet, terwijl daar vaak geen sprake van is. Die aanpak brengt het vertrouwen in de overheid steeds verder naar beneden, waardoor we steeds meer nieuwe partijtjes en afsplitingen krijgen, waardoor er nog meer profileerdrang ontstaat.

Naast de problematiek van te ingewikkelde wetgeving die te goedkoop ingevoerd wordt, is vooral een probleem dat de afstand tussen burger en politiek te klein is. Er wordt telkens weer gesproken over de veel te grote kloof tussen politiek en burger. Politici zitten zowat bij de burger op schoot met hun constante aanwezigheid in praatprogrammas en een niet aflatende stroom aan berichtjes op Twitter. Het werk van een kamerlid verhoudt zich echter niet tot een paar honderd karakters op twitter en een snedige opmerking in een talk-show. Wetten en overheidsprocessen zijn serieus werk en gaan over complexe zaken die niet in 280 karakters is samen te vatten en die zich niet verhouden tot een paar vlotte opmerkingen in een talkshow.

Kamerleden proberen veel te veel de "gewone man" uit te hangen, terwijl ze dat niet zijn. Ze zijn verkozen om de samenleving te vertegenwoordigen, niet om de samenleving te zijn. Al die geveinsde verontwaardiging (want vaak weten ze al lang wat er aan de hand is), kan dus achterwege blijven. Zorg er voor dat duidelijk wordt waarom er een probleem is, wat de aard is van het probleem en zorg er voor dat er een oplossing komt die in zijn algemeenheid aanvaardbaar is.
Ik vind inderdaad dat je enkel met het aan de schandpaal nagelen je het probleem niet oplost, maar de vraag is wat nou het eerste kwam: het aan de schandpaal nagelen of het weigeren - zelfs als de rechter dat bevolen heeft - om informatie te verstrekken en alles zwart te lakken vanwege het imago van de minister hoog te houden en de eigen fouten af te dekken, en de burger niet eens in beroep kan gaan bij de rechter want alles wordt afgewezen. Dat er fouten worden gemaakt is niet belangrijk -nobody is perfect -maar geef ze toe en herstel de fout want dat is het allerbelangrijkste !

Eerst kwam de vraag "wie wist wat en wanneer". Als je de kamerdebatten er op naleest begint zowel de bulgarenzaak als de toeslagenaffaire ogenblikkelijk met een zoektocht naar de schurken voordat er zelfs maar duidelijk is wat er nou precies aan de hand is.

Dat zwartlakken van documenten komt voort uit een kamervraag waarin gevraagd werd naar dossiers van de betrokkenen. Aangezien er niet één papieren dossier is van elke betrokkene en de belastingdienst ook geen personeel over heeft om die dossiers samen te stellen, zijn er uitzendkrachten ingehuurd met een werkinstructie om alle gegeven van de betrokkenen uit de computersystemen op te halen, af te drukken en af te lakken wat betrekking had op informatie over anderen dan de betrokkene. Dat is gedaan en heeft de onbevredigende mapjes opgeleverd waarover zo verontwaardigd is gedaan. Het betreffende kamerlid kreeg waar ze om gevraagd had. Dat er geen "smoking gun" in die dossiers zat is niet de schuld van de belastingdienst, maar het resultaat van verwachtingen van kamerleden dat er sprake moet zijn van corruptie.

_________________
Als een regenboog propaganda is voor LHBT+, dan zijn de paralympics propaganda voor het kwijtraken van ledematen.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#13  BerichtGeplaatst: do aug 31, 2023 12:35 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo aug 13, 2014 7:40 pm
Berichten: 4397
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
ezel schreef:
Lies schreef:
Je moet ook gaan zoeken, als dat nog lukt hier, naar onderwerpen over het bedrijfsmatig verzorgen en opvoeden van kinderen. Over de 'toen en nu goede bedoelingen' zijn onderwerpen geopend. Ik ken ze nog, want ik gruwel van het idee dat je je afhankelijk moet maken van een overheid. Concurrentie en kostenbeheersing in het bedrijfsleven is normaal, maar werkt minder als het om zorg gaat.

Toen en nu goede bedoelingen, dat wel
https://www.parlement.com/id/vlb5d1mm0z ... en_dat_wel

Zo herhaalde zich een patroon. Goede bedoelingen: dienstverlening ('één loket'), rechtvaardigheid en het tegengaan van fraude stuitte op uitvoeringsproblemen. Er was een te groot optimisme over wat ambtenaren en systemen aankonden. Dat is zeker niet de gehele verklaring voor het drama rond de kinderopvangtoeslag. Uit de debatten in 2004 en 2007 blijkt evenwel dat diepere oorzaken al eerder ontstonden dan bij de verscherpte fraudebestrijding vanaf 2010. Goede bedoelingen zijn mooi, realisering is beter.



Als je een wet aanneemt die vanaf het begin niet werkt is het vragen om moeilijkheden.

Uit de debatten in 2004 en 2007 blijkt evenwel dat diepere oorzaken al eerder ontstonden.....



Ezel: Opnieuw rollen tweedekamerleden over elkaar heen... bij een volgende fraudezaak staat het land weer gewoon op zijn achterste benen, en wordt er opnieuw gevraagd om het rollen van koppen.

I.p.v. verkiezingen toch maar een zakenkabinet i.v.m. een toekomstige stikstofaffaire?

Wat al zou helpen is als er een klimaat zou kunnen zijn in de politiek waarin bij het constateren van een probleem, er in de kamer debat gevoerd kan worden over wat nou precies de aard van het probleem is en hoe dit probleem aan gepakt kan worden, in plaats van wie er aan de schandpaal genageld moet worden. Dat zou het vertrouwen in de overheid waarschijnlijk ook voor een deel terug brengen. Met de huidige benadering van "wie wist wat, wanneer", want we hebben altijd een Watergateachtige zaak, creëer je een sfeer waarin geen fouten gemaakt mogen worden en waar deze bij optreden verdoezeld gaan worden. De "wie wist wat, wanneer" aanpak gaat ook automatisch uit van kwade opzet, terwijl daar vaak geen sprake van is. Die aanpak brengt het vertrouwen in de overheid steeds verder naar beneden, waardoor we steeds meer nieuwe partijtjes en afsplitingen krijgen, waardoor er nog meer profileerdrang ontstaat.

Naast de problematiek van te ingewikkelde wetgeving die te goedkoop ingevoerd wordt, is vooral een probleem dat de afstand tussen burger en politiek te klein is. Er wordt telkens weer gesproken over de veel te grote kloof tussen politiek en burger. Politici zitten zowat bij de burger op schoot met hun constante aanwezigheid in praatprogrammas en een niet aflatende stroom aan berichtjes op Twitter. Het werk van een kamerlid verhoudt zich echter niet tot een paar honderd karakters op twitter en een snedige opmerking in een talk-show. Wetten en overheidsprocessen zijn serieus werk en gaan over complexe zaken die niet in 280 karakters is samen te vatten en die zich niet verhouden tot een paar vlotte opmerkingen in een talkshow.

Kamerleden proberen veel te veel de "gewone man" uit te hangen, terwijl ze dat niet zijn. Ze zijn verkozen om de samenleving te vertegenwoordigen, niet om de samenleving te zijn. Al die geveinsde verontwaardiging (want vaak weten ze al lang wat er aan de hand is), kan dus achterwege blijven. Zorg er voor dat duidelijk wordt waarom er een probleem is, wat de aard is van het probleem en zorg er voor dat er een oplossing komt die in zijn algemeenheid aanvaardbaar is.
Ik vind inderdaad dat je enkel met het aan de schandpaal nagelen je het probleem niet oplost, maar de vraag is wat nou het eerste kwam: het aan de schandpaal nagelen of het weigeren - zelfs als de rechter dat bevolen heeft - om informatie te verstrekken en alles zwart te lakken vanwege het imago van de minister hoog te houden en de eigen fouten af te dekken, en de burger niet eens in beroep kan gaan bij de rechter want alles wordt afgewezen. Dat er fouten worden gemaakt is niet belangrijk -nobody is perfect -maar geef ze toe en herstel de fout want dat is het allerbelangrijkste !

De reden dat rechters zo veel zaken afwezen was gelegen in de wet. Rechters kunnen niet zomaar uitspraak doen op basis van wat hen goeddunkt, ze moeten de wet volgen. Als de wet geen ruimte biedt voor coulance, door het ontbreken van een hardheidsclausule, dan kan de rechter die coulance ook niet geven.

Het probleem zat in de wet en daar is de tweede kamer verantwoordelijk voor. De kamer heeft zijn eigen stoepje vooral schoongeveegd door schuldigen te zoeken bij de rechterlijke macht en bij de ambtenarij, terwijl ze zelf de hoofdverantwoordelijken zijn voor de ontstane problemen.

De tweede kamer moet zich bezighouden met de kwaliteit van de wetgeving, en moeten vooral een stuk minder in de verontwaardigingscaroussel zitten.

_________________
Als een regenboog propaganda is voor LHBT+, dan zijn de paralympics propaganda voor het kwijtraken van ledematen.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#14  BerichtGeplaatst: do aug 31, 2023 12:39 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 35323
Berichten: Intopic
ezel schreef:
Biertje schreef:
ezel schreef:

Wat al zou helpen is als er een klimaat zou kunnen zijn in de politiek waarin bij het constateren van een probleem, er in de kamer debat gevoerd kan worden over wat nou precies de aard van het probleem is en hoe dit probleem aan gepakt kan worden, in plaats van wie er aan de schandpaal genageld moet worden. Dat zou het vertrouwen in de overheid waarschijnlijk ook voor een deel terug brengen. Met de huidige benadering van "wie wist wat, wanneer", want we hebben altijd een Watergateachtige zaak, creëer je een sfeer waarin geen fouten gemaakt mogen worden en waar deze bij optreden verdoezeld gaan worden. De "wie wist wat, wanneer" aanpak gaat ook automatisch uit van kwade opzet, terwijl daar vaak geen sprake van is. Die aanpak brengt het vertrouwen in de overheid steeds verder naar beneden, waardoor we steeds meer nieuwe partijtjes en afsplitingen krijgen, waardoor er nog meer profileerdrang ontstaat.

Naast de problematiek van te ingewikkelde wetgeving die te goedkoop ingevoerd wordt, is vooral een probleem dat de afstand tussen burger en politiek te klein is. Er wordt telkens weer gesproken over de veel te grote kloof tussen politiek en burger. Politici zitten zowat bij de burger op schoot met hun constante aanwezigheid in praatprogrammas en een niet aflatende stroom aan berichtjes op Twitter. Het werk van een kamerlid verhoudt zich echter niet tot een paar honderd karakters op twitter en een snedige opmerking in een talk-show. Wetten en overheidsprocessen zijn serieus werk en gaan over complexe zaken die niet in 280 karakters is samen te vatten en die zich niet verhouden tot een paar vlotte opmerkingen in een talkshow.

Kamerleden proberen veel te veel de "gewone man" uit te hangen, terwijl ze dat niet zijn. Ze zijn verkozen om de samenleving te vertegenwoordigen, niet om de samenleving te zijn. Al die geveinsde verontwaardiging (want vaak weten ze al lang wat er aan de hand is), kan dus achterwege blijven. Zorg er voor dat duidelijk wordt waarom er een probleem is, wat de aard is van het probleem en zorg er voor dat er een oplossing komt die in zijn algemeenheid aanvaardbaar is.
Ik vind inderdaad dat je enkel met het aan de schandpaal nagelen je het probleem niet oplost, maar de vraag is wat nou het eerste kwam: het aan de schandpaal nagelen of het weigeren - zelfs als de rechter dat bevolen heeft - om informatie te verstrekken en alles zwart te lakken vanwege het imago van de minister hoog te houden en de eigen fouten af te dekken, en de burger niet eens in beroep kan gaan bij de rechter want alles wordt afgewezen. Dat er fouten worden gemaakt is niet belangrijk -nobody is perfect -maar geef ze toe en herstel de fout want dat is het allerbelangrijkste !

Eerst kwam de vraag "wie wist wat en wanneer". Als je de kamerdebatten er op naleest begint zowel de bulgarenzaak als de toeslagenaffaire ogenblikkelijk met een zoektocht naar de schurken voordat er zelfs maar duidelijk is wat er nou precies aan de hand is.

Dat zwartlakken van documenten komt voort uit een kamervraag waarin gevraagd werd naar dossiers van de betrokkenen. Aangezien er niet één papieren dossier is van elke betrokkene en de belastingdienst ook geen personeel over heeft om die dossiers samen te stellen, zijn er uitzendkrachten ingehuurd met een werkinstructie om alle gegeven van de betrokkenen uit de computersystemen op te halen, af te drukken en af te lakken wat betrekking had op informatie over anderen dan de betrokkene. Dat is gedaan en heeft de onbevredigende mapjes opgeleverd waarover zo verontwaardigd is gedaan. Het betreffende kamerlid kreeg waar ze om gevraagd had. Dat er geen "smoking gun" in die dossiers zat is niet de schuld van de belastingdienst, maar het resultaat van verwachtingen van kamerleden dat er sprake moet zijn van corruptie.
Hoe weet je nou of er geen smoking gun in zat als alles zwartgelakt is? Als ik inlog bij het ziekenhuis waar ik kom zie ik mijn complete dossier staan zonder zwarte lak. Dat zou ook moeten zijn als ik mijn dossier bij de Belastingdienst opvraag. Als de Belastingdienst iets zwart lakt zou het niet zo moeten zijn dat de Belastingdienst zich mag vasthouden aan dossiers waar de inhoud is zwart gelakt voor de tegenpartij zodat die niets kan ondernemen tegen de Belastingdienst. Herstel van vertrouwen begint m.i. met het erkennen van gemaakte fouten en alle relevante informatie te verstrekken aan de tegenpartij als die in de clinch ligt met de Belastingdienst, zonder gebruik te maken van zwarte lak.

_________________
Een heel andere Great Reset, die van energie wordt in gang gezet
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/240256 ... fmiljarden

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/n ... s-niet-aan

D66: Laat iedereen vrij, die denkt zoals wij
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel ... e-over-d66

D66 tegen VVD: ""Als jullie vrouwen en meisjes arm houden, krijgen zij gratis maandverband""


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#15  BerichtGeplaatst: do aug 31, 2023 12:48 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 70465
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
ezel schreef:
Biertje schreef:
Ik vind inderdaad dat je enkel met het aan de schandpaal nagelen je het probleem niet oplost, maar de vraag is wat nou het eerste kwam: het aan de schandpaal nagelen of het weigeren - zelfs als de rechter dat bevolen heeft - om informatie te verstrekken en alles zwart te lakken vanwege het imago van de minister hoog te houden en de eigen fouten af te dekken, en de burger niet eens in beroep kan gaan bij de rechter want alles wordt afgewezen. Dat er fouten worden gemaakt is niet belangrijk -nobody is perfect -maar geef ze toe en herstel de fout want dat is het allerbelangrijkste !

Eerst kwam de vraag "wie wist wat en wanneer". Als je de kamerdebatten er op naleest begint zowel de bulgarenzaak als de toeslagenaffaire ogenblikkelijk met een zoektocht naar de schurken voordat er zelfs maar duidelijk is wat er nou precies aan de hand is.

Dat zwartlakken van documenten komt voort uit een kamervraag waarin gevraagd werd naar dossiers van de betrokkenen. Aangezien er niet één papieren dossier is van elke betrokkene en de belastingdienst ook geen personeel over heeft om die dossiers samen te stellen, zijn er uitzendkrachten ingehuurd met een werkinstructie om alle gegeven van de betrokkenen uit de computersystemen op te halen, af te drukken en af te lakken wat betrekking had op informatie over anderen dan de betrokkene. Dat is gedaan en heeft de onbevredigende mapjes opgeleverd waarover zo verontwaardigd is gedaan. Het betreffende kamerlid kreeg waar ze om gevraagd had. Dat er geen "smoking gun" in die dossiers zat is niet de schuld van de belastingdienst, maar het resultaat van verwachtingen van kamerleden dat er sprake moet zijn van corruptie.
Hoe weet je nou of er geen smoking gun in zat als alles zwartgelakt is? Als ik inlog bij het ziekenhuis waar ik kom zie ik mijn complete dossier staan zonder zwarte lak. Dat zou ook moeten zijn als ik mijn dossier bij de Belastingdienst opvraag. Als de Belastingdienst iets zwart lakt zou het niet zo moeten zijn dat de Belastingdienst zich mag vasthouden aan dossiers waar de inhoud is zwart gelakt voor de tegenpartij zodat die niets kan ondernemen tegen de Belastingdienst. Herstel van vertrouwen begint m.i. met het erkennen van gemaakte fouten en alle relevante informatie te verstrekken aan de tegenpartij als die in de clinch ligt met de Belastingdienst, zonder gebruik te maken van zwarte lak.


Hier ben ik het 10.000 % mee eens!

Je kunt geen verweer voeren als de tegenpartij informatie achterhoud. Het zorgt voor een vals speelveld, waarbij de overheid ook nog eens een voorsprong heeft, omdat zij wel, op kosten van de belastingbetaler, dus ook jouzelf, een diepe zak heeft om de beste advocaten te betalen.

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#16  BerichtGeplaatst: do aug 31, 2023 12:52 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo aug 13, 2014 7:40 pm
Berichten: 4397
Berichten: Intopic
Lancelot schreef:
Op dit forum heb ik nog niet eerder een zo helder en overzichtelijk feitenrelaas gezien over deze affaire. Dank daarvoor Ezel. Het komt ook overeen hoe deze affaire op mijn netvlies staat, en dat is dat er een grote roep in onze maatschappij was om fraude hard aan te pakken op een zero tolerance basis. Dat gecombineerd met de snelle ontwikkeling in de IT waarbij de alogaritmes het beleid gingen bepalen.


Bij de toeslagenaffaire speelde die algoritmes nog niet eens een grote rol. Het klopt wel dat de belastingdienst beschikte over kennis van een tweede nationaliteit die ze niet meer in hun computer systemen mochten hebben zitten. Het was ook niet eenvoudig om die er zomaar uit te halen. In de computersystemen was de Nederlandse namelijk niet altijd opgeslagen als de eerste nationaliteit. Het was dus niet een kwestie van eenvoudig de tweede nationaliteitskolom verwijderen.

Er is door de CAF teams die onderzoek deden naar fraude met kindertoeslagen ongeoorloofd gekeken naar de velden waarin de tweede nationaliteit vermeld stond. Dit was het ergst met betrekking tot Bulgaren. Naar aanleiding van de Bulgarenfraude zaak is er doelbewust gezocht naar Bulgaren. Dit had niet gemogen, en het had tegelijkertijd tot ongelooflijke verontwaardiging geleid in de kamer en in de samenleving als uitgekomen was dat ze het niet hadden gedaan.

_________________
Als een regenboog propaganda is voor LHBT+, dan zijn de paralympics propaganda voor het kwijtraken van ledematen.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#17  BerichtGeplaatst: do aug 31, 2023 12:57 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 70465
Berichten: Intopic
ezel schreef:
Biertje schreef:
ezel schreef:

Wat al zou helpen is als er een klimaat zou kunnen zijn in de politiek waarin bij het constateren van een probleem, er in de kamer debat gevoerd kan worden over wat nou precies de aard van het probleem is en hoe dit probleem aan gepakt kan worden, in plaats van wie er aan de schandpaal genageld moet worden. Dat zou het vertrouwen in de overheid waarschijnlijk ook voor een deel terug brengen. Met de huidige benadering van "wie wist wat, wanneer", want we hebben altijd een Watergateachtige zaak, creëer je een sfeer waarin geen fouten gemaakt mogen worden en waar deze bij optreden verdoezeld gaan worden. De "wie wist wat, wanneer" aanpak gaat ook automatisch uit van kwade opzet, terwijl daar vaak geen sprake van is. Die aanpak brengt het vertrouwen in de overheid steeds verder naar beneden, waardoor we steeds meer nieuwe partijtjes en afsplitingen krijgen, waardoor er nog meer profileerdrang ontstaat.

Naast de problematiek van te ingewikkelde wetgeving die te goedkoop ingevoerd wordt, is vooral een probleem dat de afstand tussen burger en politiek te klein is. Er wordt telkens weer gesproken over de veel te grote kloof tussen politiek en burger. Politici zitten zowat bij de burger op schoot met hun constante aanwezigheid in praatprogrammas en een niet aflatende stroom aan berichtjes op Twitter. Het werk van een kamerlid verhoudt zich echter niet tot een paar honderd karakters op twitter en een snedige opmerking in een talk-show. Wetten en overheidsprocessen zijn serieus werk en gaan over complexe zaken die niet in 280 karakters is samen te vatten en die zich niet verhouden tot een paar vlotte opmerkingen in een talkshow.

Kamerleden proberen veel te veel de "gewone man" uit te hangen, terwijl ze dat niet zijn. Ze zijn verkozen om de samenleving te vertegenwoordigen, niet om de samenleving te zijn. Al die geveinsde verontwaardiging (want vaak weten ze al lang wat er aan de hand is), kan dus achterwege blijven. Zorg er voor dat duidelijk wordt waarom er een probleem is, wat de aard is van het probleem en zorg er voor dat er een oplossing komt die in zijn algemeenheid aanvaardbaar is.
Ik vind inderdaad dat je enkel met het aan de schandpaal nagelen je het probleem niet oplost, maar de vraag is wat nou het eerste kwam: het aan de schandpaal nagelen of het weigeren - zelfs als de rechter dat bevolen heeft - om informatie te verstrekken en alles zwart te lakken vanwege het imago van de minister hoog te houden en de eigen fouten af te dekken, en de burger niet eens in beroep kan gaan bij de rechter want alles wordt afgewezen. Dat er fouten worden gemaakt is niet belangrijk -nobody is perfect -maar geef ze toe en herstel de fout want dat is het allerbelangrijkste !

De reden dat rechters zo veel zaken afwezen was gelegen in de wet. Rechters kunnen niet zomaar uitspraak doen op basis van wat hen goeddunkt, ze moeten de wet volgen. Als de wet geen ruimte biedt voor coulance, door het ontbreken van een hardheidsclausule, dan kan de rechter die coulance ook niet geven.

Het probleem zat in de wet en daar is de tweede kamer verantwoordelijk voor. De kamer heeft zijn eigen stoepje vooral schoongeveegd door schuldigen te zoeken bij de rechterlijke macht en bij de ambtenarij, terwijl ze zelf de hoofdverantwoordelijken zijn voor de ontstane problemen.

De tweede kamer moet zich bezighouden met de kwaliteit van de wetgeving, en moeten vooral een stuk minder in de verontwaardigingscaroussel zitten.


Het lag niet aan de wet.

Het lag aan de vooringenomenheid van het OM, dat er van uitging dat de belastingdienst gelijk had, zelfs ondanks dat de belastingdienst niet alle documentatie verschafte. Het OM heeft daar uiteindelijk zijn excuus voor aangeboden na de Parlementaire Enquête.

Dat maakt het natuurlijk niet goed. De belastingdienst mag geen relevante informatie achterhouden en de rechter dient daar op toe te zien. Ook mag de rechter geen vooroordeel hebben. Wat altijd blijft is de onterechte ellende welke de slachtoffers hebben geleden, niet alleen door toedoen van de belastingdienst, maar ook door toedoen van de rechterlijke macht.

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#18  BerichtGeplaatst: do aug 31, 2023 1:28 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo aug 13, 2014 7:40 pm
Berichten: 4397
Berichten: Intopic
Raya schreef:
ezel schreef:
Biertje schreef:
Ik vind inderdaad dat je enkel met het aan de schandpaal nagelen je het probleem niet oplost, maar de vraag is wat nou het eerste kwam: het aan de schandpaal nagelen of het weigeren - zelfs als de rechter dat bevolen heeft - om informatie te verstrekken en alles zwart te lakken vanwege het imago van de minister hoog te houden en de eigen fouten af te dekken, en de burger niet eens in beroep kan gaan bij de rechter want alles wordt afgewezen. Dat er fouten worden gemaakt is niet belangrijk -nobody is perfect -maar geef ze toe en herstel de fout want dat is het allerbelangrijkste !

De reden dat rechters zo veel zaken afwezen was gelegen in de wet. Rechters kunnen niet zomaar uitspraak doen op basis van wat hen goeddunkt, ze moeten de wet volgen. Als de wet geen ruimte biedt voor coulance, door het ontbreken van een hardheidsclausule, dan kan de rechter die coulance ook niet geven.

Het probleem zat in de wet en daar is de tweede kamer verantwoordelijk voor. De kamer heeft zijn eigen stoepje vooral schoongeveegd door schuldigen te zoeken bij de rechterlijke macht en bij de ambtenarij, terwijl ze zelf de hoofdverantwoordelijken zijn voor de ontstane problemen.

De tweede kamer moet zich bezighouden met de kwaliteit van de wetgeving, en moeten vooral een stuk minder in de verontwaardigingscaroussel zitten.


Het lag niet aan de wet.

Het lag aan de vooringenomenheid van het OM, dat er van uitging dat de belastingdienst gelijk had, zelfs ondanks dat de belastingdienst niet alle documentatie verschafte. Het OM heeft daar uiteindelijk zijn excuus voor aangeboden na de Parlementaire Enquête.

Dat maakt het natuurlijk niet goed. De belastingdienst mag geen relevante informatie achterhouden en de rechter dient daar op toe te zien. Ook mag de rechter geen vooroordeel hebben. Wat altijd blijft is de onterechte ellende welke de slachtoffers hebben geleden, niet alleen door toedoen van de belastingdienst, maar ook door toedoen van de rechterlijke macht.

Het is de tweede kamer die een wet heeft aangenomen waarin geen hardheidsclausule was opgenomen, waardoor zowel de belastingdienst als de rechtelijke macht in een positie werden geplaatst om keihard beleid te voeren. Dit was door de kamer zo gewild, en na de Bulgarenaffaire zelfs aangescherpt. De kamer heeft bergen boter op het hoofd in deze zaak, maar heeft zijn straatje heel goed schoon weten te vegen door de schuld bij allerlei andere partijen neer te leggen. Bij de Parlementaire Ondervraging Kinderopvangtoeslag is zelfs de rol van de Tweede Kamer geen onderdeel van de onderzoeksopdracht.

_________________
Als een regenboog propaganda is voor LHBT+, dan zijn de paralympics propaganda voor het kwijtraken van ledematen.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#19  BerichtGeplaatst: do aug 31, 2023 1:53 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 35323
Berichten: Intopic
Raya schreef:
ezel schreef:
Biertje schreef:
Ik vind inderdaad dat je enkel met het aan de schandpaal nagelen je het probleem niet oplost, maar de vraag is wat nou het eerste kwam: het aan de schandpaal nagelen of het weigeren - zelfs als de rechter dat bevolen heeft - om informatie te verstrekken en alles zwart te lakken vanwege het imago van de minister hoog te houden en de eigen fouten af te dekken, en de burger niet eens in beroep kan gaan bij de rechter want alles wordt afgewezen. Dat er fouten worden gemaakt is niet belangrijk -nobody is perfect -maar geef ze toe en herstel de fout want dat is het allerbelangrijkste !

De reden dat rechters zo veel zaken afwezen was gelegen in de wet. Rechters kunnen niet zomaar uitspraak doen op basis van wat hen goeddunkt, ze moeten de wet volgen. Als de wet geen ruimte biedt voor coulance, door het ontbreken van een hardheidsclausule, dan kan de rechter die coulance ook niet geven.

Het probleem zat in de wet en daar is de tweede kamer verantwoordelijk voor. De kamer heeft zijn eigen stoepje vooral schoongeveegd door schuldigen te zoeken bij de rechterlijke macht en bij de ambtenarij, terwijl ze zelf de hoofdverantwoordelijken zijn voor de ontstane problemen.

De tweede kamer moet zich bezighouden met de kwaliteit van de wetgeving, en moeten vooral een stuk minder in de verontwaardigingscaroussel zitten.


Het lag niet aan de wet.

Het lag aan de vooringenomenheid van het OM, dat er van uitging dat de belastingdienst gelijk had, zelfs ondanks dat de belastingdienst niet alle documentatie verschafte. Het OM heeft daar uiteindelijk zijn excuus voor aangeboden na de Parlementaire Enquête.

Dat maakt het natuurlijk niet goed. De belastingdienst mag geen relevante informatie achterhouden en de rechter dient daar op toe te zien. Ook mag de rechter geen vooroordeel hebben. Wat altijd blijft is de onterechte ellende welke de slachtoffers hebben geleden, niet alleen door toedoen van de belastingdienst, maar ook door toedoen van de rechterlijke macht.
En dan is er nog de Bestuursrechtspraak die ook niet functioneerde en de overheidsdiensen steevast gelijk gaf.

_________________
Een heel andere Great Reset, die van energie wordt in gang gezet
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/240256 ... fmiljarden

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/n ... s-niet-aan

D66: Laat iedereen vrij, die denkt zoals wij
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel ... e-over-d66

D66 tegen VVD: ""Als jullie vrouwen en meisjes arm houden, krijgen zij gratis maandverband""


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#20  BerichtGeplaatst: do aug 31, 2023 1:58 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo aug 13, 2014 7:40 pm
Berichten: 4397
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
Raya schreef:
ezel schreef:

De reden dat rechters zo veel zaken afwezen was gelegen in de wet. Rechters kunnen niet zomaar uitspraak doen op basis van wat hen goeddunkt, ze moeten de wet volgen. Als de wet geen ruimte biedt voor coulance, door het ontbreken van een hardheidsclausule, dan kan de rechter die coulance ook niet geven.

Het probleem zat in de wet en daar is de tweede kamer verantwoordelijk voor. De kamer heeft zijn eigen stoepje vooral schoongeveegd door schuldigen te zoeken bij de rechterlijke macht en bij de ambtenarij, terwijl ze zelf de hoofdverantwoordelijken zijn voor de ontstane problemen.

De tweede kamer moet zich bezighouden met de kwaliteit van de wetgeving, en moeten vooral een stuk minder in de verontwaardigingscaroussel zitten.


Het lag niet aan de wet.

Het lag aan de vooringenomenheid van het OM, dat er van uitging dat de belastingdienst gelijk had, zelfs ondanks dat de belastingdienst niet alle documentatie verschafte. Het OM heeft daar uiteindelijk zijn excuus voor aangeboden na de Parlementaire Enquête.

Dat maakt het natuurlijk niet goed. De belastingdienst mag geen relevante informatie achterhouden en de rechter dient daar op toe te zien. Ook mag de rechter geen vooroordeel hebben. Wat altijd blijft is de onterechte ellende welke de slachtoffers hebben geleden, niet alleen door toedoen van de belastingdienst, maar ook door toedoen van de rechterlijke macht.
En dan is er nog de Bestuursrechtspraak die ook niet functioneerde en de overheidsdiensen steevast gelijk gaf.

De Raad van State heeft door zijn besluit te herzien in ieder geval de weg vrijgemaakt voor een wat activistischer rechtspraak, waarin de kamer spijkerharde wetten kan aannemen waar ze vervolgens goede sier mee kunnen maken, in de wetenschap dat de Raad van State het in praktijk toch wel zal afzwakken waar nodig.

_________________
Als een regenboog propaganda is voor LHBT+, dan zijn de paralympics propaganda voor het kwijtraken van ledematen.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 45 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot] en 27 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling