Het is nu wo mei 31, 2023 5:36 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 50 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
Bericht nummer:#1  BerichtGeplaatst: do mei 11, 2023 3:07 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 14, 2022 9:21 pm
Berichten: 10613
Berichten: Intopic
Gideon van Meijeren alias de haathamster, heeft in de Tweede Kamer deze week een nieuw racistisch dieptepunt weten te scoren. Het gevolg is een stroom van racistische berichten op de sociale media waarin er sprake zou zijn van zwart geweld tegen blanken.

Chris Klomp probeert deze bagger met feiten te keren.

Het frame van de ‘negroïde primaat’
Geplaatst op 11/05/2023 door Chris Klomp

Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie werd deze week het woord in het parlement ontnomen omdat hij daders van een geweldsuitbarsting ‘een zwerm negroïde primaten’ noemde. Al snel ging de discussie op sociale media over ‘niet-blanken’ die altijd maar weer geweld plegen. Opmerkelijk, want uit onderzoek blijkt dat huidskleur niets te maken heeft met het plegen van misdrijven en dat etniciteit nauwelijks een rol speelt.

Het is om moedeloos van te worden, de bijna voortdurende misvatting over het begrip causaliteit.

De meeste verkeersongelukken worden veroorzaakt door automobilisten die nuchter zijn. Ergo: met een flinke slok op rijden is veiliger dan nuchter rijden. De meeste automobilisten die gewond raken in het verkeer, droegen hun gordel. Ergo: het dragen van een gordel is gevaarlijk.

Ik mag hopen dat iedereen weet dat deze causale verbanden onzinnig zijn. Als B uit A volgt dan moet daar een specifiek verband tussen zitten. Als mensen beweren dat ‘zwarten’ meer geweld plegen, dan zouden mensen met een donkere huidskleur dus intrinsiek gewelddadiger zijn omdat ze een donkere huidskleur hebben. Daar hebben we een woord voor: racisme. Als het waar zou zijn, dan zouden ‘zwarte’ vrouwen immers ook massaal opduiken in de statistieken. En dat doen ze niet.

Met ruim twintig jaar ervaring als rechtbankverslaggever in meerdere rechtbanken (waaronder in Amsterdam en Den Haag) kan ik met een gerust hart zeggen dat geweld geen kleur kent. Kopschoppers bijvoorbeeld komen uit alle geledingen van de maatschappij, van roomblanke studenten tot allochtonen.

Oververtegenwoordiging

Het is een gegeven dat bepaalde groepen oververtegenwoordigd zijn in de misdaadcijfers. Mannen met Antilliaanse, Marokkaanse en Turkse roots bijvoorbeeld. Het bijzondere daarbij is dat we deze groepen niet zelden statistisch afzetten tegen de algehele Nederlandse populatie, dus ook tegen vrouwen, bejaarden en kinderen. Dat is niet fair. Als we een vergelijkbare groep nemen (jong, man, werkloos, lage of geen opleiding) dan worden de verschillen al een heel stuk kleiner.

In 2015 werd bijvoorbeeld 2,2 procent van de asielzoekerspopulatie verdacht van een strafbaar feit. Dat is een hoger percentage dan de algehele Nederlandse populatie (0,7%). Het onderzoeksbureau verbonden aan het ministerie van Justitie keek echter ook naar een vergelijkbare groep autochtonen (jong, man, geen geld) en ontdekte dat in die vergelijking de asielzoeker juist minder vaak verdachte is dan andere jonge mannen.

Vergeet ook niet dat een oververtegenwoordiging wil zeggen dat de groep vaker voorkomt in relatie tot de omvang van de groep. Als 10.000 allochtonen in de fout gaan, telt dat zwaarder dan als 100.000 autochtonen in de fout gaan. Toch worden de meeste misdrijven gepleegd door autochtonen.

Verschil

De in de integratie van etnische minderheden en criminaliteitstrends gespecialiseerde Roel Jenisssen van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) zegt er het volgende over:

‘Als je autochtone en allochtone Nederlanders uit dezelfde woonomgeving en met hetzelfde inkomen met elkaar vergelijkt, zie je bijna geen verschil meer’

Het doet er dus toe met welke groep je de vergelijking trekt. Dat huidskleur geen rol speelt zie je bijvoorbeeld ook terug in het leeftijdsverloop. Het aandeel van bepaalde groepen allochtonen in de misdaadcijfers loopt drastisch terug naarmate de leeftijd vordert. En het is niet dat mensen ineens met de leeftijd hun huidskleur of etniciteit verliezen.

Rotterdammers

Uit een onderzoek onder 680 Rotterdamse jongeren, die werden gevolgd van hun 12e tot hun 18e bleek al dat etniciteit ‘nauwelijks’ een rol speelt. Volgens de onderzoekers zijn autochtone jongeren tussen twaalf en veertien jaar soms iets minder crimineel dan hun Marokkaanse of Antilliaanse leeftijdsgenoten. Bij achttienjarigen zijn ze soms even crimineel en tussen de veertien en achttien jaar soms zelfs crimineler. Belangrijke factoren om in de fout te gaan zitten in de vriendengroep en de buurt waar men opgroeit.

Bij criminele jongeren is er doorgaans veel meer aan de hand. Uit onderzoek onder de top 600 van Amsterdam (personen die veel high-impact feiten plegen) bleek dat maar liefst 92 procent opgroeit in een gezin waarbij de ouders ‘pedagogisch onmachtig of onwillig’ zijn. De gewetensontwikkeling is in bijna alle gevallen beperkt ontwikkeld, de beïnvloedbaarheid is hoog, de agressie-regulering is beperkt en het gemiddelde IQ is 80.

Een onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut en het Willem Pompe Instituut van de Universiteit Utrecht, waarbij 2300 leerlingen werden gevolgd, liet ook al zien dat het niet gaat om huidskleur, maar dat juist de wijk waarin een jongere opgroeit van groot belang is. Crimineel gedrag van jongeren hangt daarnaast samen met schooluitval en de vriendengroep van een kind.

Cocktail

Jongeren die vaker in aanraking komen met de misdaad, kennen een cocktail aan problemen. Doorgaans zijn de ouders niet of voor een groot deel afwezig, is er geen goede opleiding of dagbesteding en woont men in achterstandswijken waar de straatcultuur een grote rol speelt. Niet zelden gaat het om jongeren met een beperkt IQ en te beperkte vaardigheden om in de mal van een succesvol leven te passen.

Het gaat om jongeren die nergens aansluiting vinden en op de straat een tweede familie vinden. Inclusief status en vriendschap. Jongeren die nauwelijks tot geen geld verdienen en dat gat vullen met het snel willen scoren op straat.

Hulpverlening

Sociaaleconomische factoren verklaren niet alles, maar er liggen veel factoren ten grondslag aan crimineel gedrag. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat sommige etnische minderheidsgroepen minder professionele hulp krijgen bij psychiatrische problemen. De kans dat kinderen met een migratieachtergrond met dergelijke problemen de juiste behandeling krijgen, was ongeveer half zo groot als voor hun autochtone leeftijdgenoten. In migrantenwijken lag die kans zelfs nog lager (Boon e.a. 2010).

Het is bepaald geen geheim dat psychische problemen een motor zijn voor crimineel gedrag. Tussen de 70 en 90% van de jeugdige gedetineerden kampt met minstens één psychische stoornis. Bekend is dat kinderen met onbehandelde psychiatrische problemen op latere leeftijd een grotere kans hebben op schooluitval, middelengebruik en delinquentie (Copeland e.a., 2007; Lochman & Salekin, 2003; Moffitt e.a., 2002).

Cultuur

Huidskleur speelt geen enkele rol in het ontstaan van criminaliteit. Er zijn wel aanwijzingen dat cultuur soms een beperkte rol speelt. Onderzoek wijst bijvoorbeeld uit dat culturele dissonantie een rol kan spelen. Jongens met bijvoorbeeld een Marokkaanse achtergrond voelen zich in dat geval zowel in de Nederlandse als de Marokkaanse cultuur niet thuis, waardoor ze beide culturen laten vallen en sneller ontsporen. Bij Antillianen zou meespelen dat vaders opvallend vaak afwezig zijn in het gezinsleven.

Etnisch profileren

En dan hebben we nog de pakkans. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat de kans om door de politie staande te worden gehouden aanzienlijk groter is voor allochtonen dan voor autochtonen. Een onderzoek uit 2016 onder vier politieteams liet zelfs zien dat veertig procent van de staandehoudingen van mensen met een niet-Nederlands voorkomen niet objectief en redelijk te rechtvaardigen was. Allochtonen worden daarnaast ook sneller tot een (zwaardere) celstraf veroordeeld en komen sneller in een jeugdinrichting terecht.

Het is een dynamiek die de vertegenwoordiging in de misdaadstatistieken weet te beïnvloeden.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wat te denken bijvoorbeeld van discriminatie op de arbeidsmarkt? Van het niet kunnen regelen van een stageplek? Allemaal zaken die kunnen zorgen voor uitsluiting uit het normale leven en de stap naar crimineel gedrag kunnen vergroten.

Het is prima om zaken te benoemen. En ja, er is een oververtegenwoordiging van bepaalde groepen in de misdaadcijfers. Dat puur statistische gegeven kent als oorzaak echter een cocktail aan factoren en huidskleur is er niet een van. Het steeds maar weer wijzen op kleur kent geen enkele onderbouwing in onderzoek of argumenten.

Het is onversneden racisme.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#2  BerichtGeplaatst: do mei 11, 2023 3:22 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 68569
Berichten: Intopic
Geweld en discriminatie, en dus ook racistisch, komt onder alle kleuren, nationaliteiten en gezindten voor. Zelfs onder alle genders.

Het grote probleem is dat geweld, discriminatie en ook racisme uit bepaalde hoeken wordt genegeerd, weggestopt.
Iedereen met meer dan 1 hersencel kan bevroeden dat dat uiteindelijk leidt tot commentaar en zelfs verzet. En voor is voor mensen die zelf ook graag discrimineren.

Ergo, er zijn mensen die graag beestjes bij de naam willen noemen als de daders wit zijn, maar niet als ze zwart zijn of moslim, om maar een paar straatjes te noemen. Kijk ook maar eens naar het verschil in aanpak van winkeldieven, gewone Nederlanders, en die uit AZC's, zoals Ter Apel.

Ik ben tegen discriminatie, welke kant op dan ook!

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#3  BerichtGeplaatst: do mei 11, 2023 3:38 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 14, 2022 9:21 pm
Berichten: 10613
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Geweld en discriminatie, en dus ook racistisch, komt onder alle kleuren, nationaliteiten en gezindten voor. Zelfs onder alle genders.

Het grote probleem is dat geweld, discriminatie en ook racisme uit bepaalde hoeken wordt genegeerd, weggestopt.
Iedereen met meer dan 1 hersencel kan bevroeden dat dat uiteindelijk leidt tot commentaar en zelfs verzet. En voor is voor mensen die zelf ook graag discrimineren.

Ergo, er zijn mensen die graag beestjes bij de naam willen noemen als de daders wit zijn, maar niet als ze zwart zijn of moslim, om maar een paar straatjes te noemen. Kijk ook maar eens naar het verschil in aanpak van winkeldieven, gewone Nederlanders, en die uit AZC's, zoals Ter Apel.

Ik ben tegen discriminatie, welke kant op dan ook!


Het is prima om zaken te benoemen. En ja, er is een oververtegenwoordiging van bepaalde groepen in de misdaadcijfers. Dat puur statistische gegeven kent als oorzaak echter een cocktail aan factoren en huidskleur is er niet een van. Het steeds maar weer wijzen op kleur kent geen enkele onderbouwing in onderzoek of argumenten.

Het is onversneden racisme.Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#4  BerichtGeplaatst: do mei 11, 2023 4:31 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 68569
Berichten: Intopic
Julien Sorel schreef:
Raya schreef:
Geweld en discriminatie, en dus ook racistisch, komt onder alle kleuren, nationaliteiten en gezindten voor. Zelfs onder alle genders.

Het grote probleem is dat geweld, discriminatie en ook racisme uit bepaalde hoeken wordt genegeerd, weggestopt.
Iedereen met meer dan 1 hersencel kan bevroeden dat dat uiteindelijk leidt tot commentaar en zelfs verzet. En voor is voor mensen die zelf ook graag discrimineren.

Ergo, er zijn mensen die graag beestjes bij de naam willen noemen als de daders wit zijn, maar niet als ze zwart zijn of moslim, om maar een paar straatjes te noemen. Kijk ook maar eens naar het verschil in aanpak van winkeldieven, gewone Nederlanders, en die uit AZC's, zoals Ter Apel.

Ik ben tegen discriminatie, welke kant op dan ook!


Het is prima om zaken te benoemen. En ja, er is een oververtegenwoordiging van bepaalde groepen in de misdaadcijfers. Dat puur statistische gegeven kent als oorzaak echter een cocktail aan factoren en huidskleur is er niet een van. Het steeds maar weer wijzen op kleur kent geen enkele onderbouwing in onderzoek of argumenten.

Het is onversneden racisme.Als er een groep Zimbabwanen naar Nederland en velen van hen plegen winkeldiefstallen, dan is de huidskleur een van de kenmerken van die groep winkeldieven. Dat ontkennen is jezelf en anderen voor de gek houden. Je moet er alleen voor waken dat de huidskleur niet het criterium gaat worden om iemand als winkeldief aan te wijzen, net zo min als de nationaliteit van Zimbabwe of de vluchtelingenstatus.
Maar dat ze bij die groep alle drie een rol spelen valt niet te ontkennen.

Het valt ook niet te ontkennen dat de normen en waarden van veel asielzoekers sterk verschillen met die van ons. En dat vind je nu eenmaal vaak terug bij asielzoekers.
Daar had natuurlijk allang iets tegen kunnen worden gedaan, maar dat is niet gebeurd. Neemt niet weg, dat we toch van iedereen verwachten dat iedereen in Nederland zich aan de Nederlandse wet- en regelgeving houdt. Dat betekent o.a. dat je geen berovingen pleegt, geen mensen in elkaar slaat, geen wapens draagt, etc.

Blijft nog steeds, dat hier een specifieke groep wordt aangesproken.
Bij een bos rozen zet je ook een prijskaartje voor rozen en een algemeen prijskaartje omdat er ook tulpen en hyacinten bestaan. Een groep zwarten is nu eenmaal zwart en een groep witten wit, en een groep moslims zijn moslims en een groep christenen een groep christenen.

Nogmaals: noem beestjes bij hun naam en ga daar geen verwarring in zaaien of valse ontkenningen in plegen. Maar voorkom discriminatie. En dat heb ik al uitgelegd.

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#5  BerichtGeplaatst: do mei 11, 2023 4:33 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 14, 2022 9:21 pm
Berichten: 10613
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Julien Sorel schreef:
Raya schreef:
Geweld en discriminatie, en dus ook racistisch, komt onder alle kleuren, nationaliteiten en gezindten voor. Zelfs onder alle genders.

Het grote probleem is dat geweld, discriminatie en ook racisme uit bepaalde hoeken wordt genegeerd, weggestopt.
Iedereen met meer dan 1 hersencel kan bevroeden dat dat uiteindelijk leidt tot commentaar en zelfs verzet. En voor is voor mensen die zelf ook graag discrimineren.

Ergo, er zijn mensen die graag beestjes bij de naam willen noemen als de daders wit zijn, maar niet als ze zwart zijn of moslim, om maar een paar straatjes te noemen. Kijk ook maar eens naar het verschil in aanpak van winkeldieven, gewone Nederlanders, en die uit AZC's, zoals Ter Apel.

Ik ben tegen discriminatie, welke kant op dan ook!


Het is prima om zaken te benoemen. En ja, er is een oververtegenwoordiging van bepaalde groepen in de misdaadcijfers. Dat puur statistische gegeven kent als oorzaak echter een cocktail aan factoren en huidskleur is er niet een van. Het steeds maar weer wijzen op kleur kent geen enkele onderbouwing in onderzoek of argumenten.

Het is onversneden racisme.Als er een groep Zimbabwanen naar Nederland en velen van hen plegen winkeldiefstallen, dan is de huidskleur een van de kenmerken van die groep winkeldieven. Dat ontkennen is jezelf en anderen voor de gek houden. Je moet er alleen voor waken dat de huidskleur niet het criterium gaat worden om iemand als winkeldief aan te wijzen, net zo min als de nationaliteit van Zimbabwe of de vluchtelingenstatus.
Maar dat ze bij die groep alle drie een rol spelen valt niet te ontkennen.

Het valt ook niet te ontkennen dat de normen en waarden van veel asielzoekers sterk verschillen met die van ons. En dat vind je nu eenmaal vaak terug bij asielzoekers.
Daar had natuurlijk allang iets tegen kunnen worden gedaan, maar dat is niet gebeurd. Neemt niet weg, dat we toch van iedereen verwachten dat iedereen in Nederland zich aan de Nederlandse wet- en regelgeving houdt. Dat betekent o.a. dat je geen berovingen pleegt, geen mensen in elkaar slaat, geen wapens draagt, etc.

Blijft nog steeds, dat hier een specifieke groep wordt aangesproken.
Bij een bos rozen zet je ook een prijskaartje voor rozen en een algemeen prijskaartje omdat er ook tulpen en hyacinten bestaan. Een groep zwarten is nu eenmaal zwart en een groep witten wit, en een groep moslims zijn moslims en een groep christenen een groep christenen.

Nogmaals: noem beestjes bij hun naam en ga daar geen verwarring in zaaien of valse ontkenningen in plegen. Maar voorkom discriminatie. En dat heb ik al uitgelegd.


Je las het artikel niet:

In 2015 werd bijvoorbeeld 2,2 procent van de asielzoekerspopulatie verdacht van een strafbaar feit. Dat is een hoger percentage dan de algehele Nederlandse populatie (0,7%). Het onderzoeksbureau verbonden aan het ministerie van Justitie keek echter ook naar een vergelijkbare groep autochtonen (jong, man, geen geld) en ontdekte dat in die vergelijking de asielzoeker juist minder vaak verdachte is dan andere jonge mannen.Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#6  BerichtGeplaatst: do mei 11, 2023 4:34 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 68569
Berichten: Intopic
Julien Sorel schreef:
Raya schreef:
Julien Sorel schreef:


Het is prima om zaken te benoemen. En ja, er is een oververtegenwoordiging van bepaalde groepen in de misdaadcijfers. Dat puur statistische gegeven kent als oorzaak echter een cocktail aan factoren en huidskleur is er niet een van. Het steeds maar weer wijzen op kleur kent geen enkele onderbouwing in onderzoek of argumenten.

Het is onversneden racisme.Als er een groep Zimbabwanen naar Nederland en velen van hen plegen winkeldiefstallen, dan is de huidskleur een van de kenmerken van die groep winkeldieven. Dat ontkennen is jezelf en anderen voor de gek houden. Je moet er alleen voor waken dat de huidskleur niet het criterium gaat worden om iemand als winkeldief aan te wijzen, net zo min als de nationaliteit van Zimbabwe of de vluchtelingenstatus.
Maar dat ze bij die groep alle drie een rol spelen valt niet te ontkennen.

Het valt ook niet te ontkennen dat de normen en waarden van veel asielzoekers sterk verschillen met die van ons. En dat vind je nu eenmaal vaak terug bij asielzoekers.
Daar had natuurlijk allang iets tegen kunnen worden gedaan, maar dat is niet gebeurd. Neemt niet weg, dat we toch van iedereen verwachten dat iedereen in Nederland zich aan de Nederlandse wet- en regelgeving houdt. Dat betekent o.a. dat je geen berovingen pleegt, geen mensen in elkaar slaat, geen wapens draagt, etc.

Blijft nog steeds, dat hier een specifieke groep wordt aangesproken.
Bij een bos rozen zet je ook een prijskaartje voor rozen en een algemeen prijskaartje omdat er ook tulpen en hyacinten bestaan. Een groep zwarten is nu eenmaal zwart en een groep witten wit, en een groep moslims zijn moslims en een groep christenen een groep christenen.

Nogmaals: noem beestjes bij hun naam en ga daar geen verwarring in zaaien of valse ontkenningen in plegen. Maar voorkom discriminatie. En dat heb ik al uitgelegd.


Je las het artikel niet:

In 2015 werd bijvoorbeeld 2,2 procent van de asielzoekerspopulatie verdacht van een strafbaar feit. Dat is een hoger percentage dan de algehele Nederlandse populatie (0,7%). Het onderzoeksbureau verbonden aan het ministerie van Justitie keek echter ook naar een vergelijkbare groep autochtonen (jong, man, geen geld) en ontdekte dat in die vergelijking de asielzoeker juist minder vaak verdachte is dan andere jonge mannen.Ik heb niet veel aan verdachten.
Volgens mij had Gedeon het over gefilmde daders.

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#7  BerichtGeplaatst: do mei 11, 2023 6:41 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo aug 13, 2014 7:40 pm
Berichten: 3168
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Geweld en discriminatie, en dus ook racistisch, komt onder alle kleuren, nationaliteiten en gezindten voor. Zelfs onder alle genders.

Het grote probleem is dat geweld, discriminatie en ook racisme uit bepaalde hoeken wordt genegeerd, weggestopt.
Iedereen met meer dan 1 hersencel kan bevroeden dat dat uiteindelijk leidt tot commentaar en zelfs verzet. En voor is voor mensen die zelf ook graag discrimineren.

Ergo, er zijn mensen die graag beestjes bij de naam willen noemen als de daders wit zijn, maar niet als ze zwart zijn of moslim, om maar een paar straatjes te noemen. Kijk ook maar eens naar het verschil in aanpak van winkeldieven, gewone Nederlanders, en die uit AZC's, zoals Ter Apel.

Ik ben tegen discriminatie, welke kant op dan ook!

Vind je het okee dat een Nederlandse parlementariër spreekt over "een zwerm negroïde primaten"?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#8  BerichtGeplaatst: do mei 11, 2023 7:05 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 68569
Berichten: Intopic
ezel schreef:
Raya schreef:
Geweld en discriminatie, en dus ook racistisch, komt onder alle kleuren, nationaliteiten en gezindten voor. Zelfs onder alle genders.

Het grote probleem is dat geweld, discriminatie en ook racisme uit bepaalde hoeken wordt genegeerd, weggestopt.
Iedereen met meer dan 1 hersencel kan bevroeden dat dat uiteindelijk leidt tot commentaar en zelfs verzet. En voor is voor mensen die zelf ook graag discrimineren.

Ergo, er zijn mensen die graag beestjes bij de naam willen noemen als de daders wit zijn, maar niet als ze zwart zijn of moslim, om maar een paar straatjes te noemen. Kijk ook maar eens naar het verschil in aanpak van winkeldieven, gewone Nederlanders, en die uit AZC's, zoals Ter Apel.

Ik ben tegen discriminatie, welke kant op dan ook!

Vind je het okee dat een Nederlandse parlementariër spreekt over "een zwerm negroïde primaten"?


Nee. Je kunt het relatief kleine aantal geen zwerm noemen. Dat mensen die dergelijke dingen flikken primaten worden genoemd heb ik geen moeite mee, wat voor kleur, religie, geslacht of gender zo ook mogen hebben.
Wat ik ook niet goed vind is het wegkijken van het probleem, door van daders slachtoffer te maken omdat ze een naampje krijgen die kennelijk niet bevalt.

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#9  BerichtGeplaatst: do mei 11, 2023 7:16 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 25, 2013 5:34 pm
Berichten: 9408
Berichten: Intopic
Julien Sorel schreef:
Gideon van Meijeren alias de haathamster, heeft in de Tweede Kamer deze week een nieuw racistisch dieptepunt weten te scoren. Het gevolg is een stroom van racistische berichten op de sociale media waarin er sprake zou zijn van zwart geweld tegen blanken.


Eens met het bovenstaande. Maar het is niet ondenkbaar dat Van Meijeren te snel conclusies heeft getrokken. Het slachtoffer van het incident op station Bijlmer Arena wordt ervan beschuldigd een minderjarige te hebben aangerand, zou direct ná het incident absoluut geen tussenkomst van de politie hebben gewenst en is thans spoorloos. Mocht sprake zijn van de aanranding door het slachtoffer, dan heeft een beroep op een noodweerexces door de daders een kans van slagen.

_________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'"
- Isaac Asimov

"Aan de omgang met marginale figuren valt de toestand van de rechtsstaat af te meten."
- Beatrice de Graaf


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#10  BerichtGeplaatst: do mei 11, 2023 7:45 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo aug 13, 2014 7:40 pm
Berichten: 3168
Berichten: Intopic
Raya schreef:
ezel schreef:
Raya schreef:
Geweld en discriminatie, en dus ook racistisch, komt onder alle kleuren, nationaliteiten en gezindten voor. Zelfs onder alle genders.

Het grote probleem is dat geweld, discriminatie en ook racisme uit bepaalde hoeken wordt genegeerd, weggestopt.
Iedereen met meer dan 1 hersencel kan bevroeden dat dat uiteindelijk leidt tot commentaar en zelfs verzet. En voor is voor mensen die zelf ook graag discrimineren.

Ergo, er zijn mensen die graag beestjes bij de naam willen noemen als de daders wit zijn, maar niet als ze zwart zijn of moslim, om maar een paar straatjes te noemen. Kijk ook maar eens naar het verschil in aanpak van winkeldieven, gewone Nederlanders, en die uit AZC's, zoals Ter Apel.

Ik ben tegen discriminatie, welke kant op dan ook!

Vind je het okee dat een Nederlandse parlementariër spreekt over "een zwerm negroïde primaten"?


Nee. Je kunt het relatief kleine aantal geen zwerm noemen. Dat mensen die dergelijke dingen flikken primaten worden genoemd heb ik geen moeite mee, wat voor kleur, religie, geslacht of gender zo ook mogen hebben.
Wat ik ook niet goed vind is het wegkijken van het probleem, door van daders slachtoffer te maken omdat ze een naampje krijgen die kennelijk niet bevalt.

Het probleem met dat soort generalizerende uitspraken is dat ze generalizeren werken. Het gevolg van uitspraken als die van Gideon van Meijeren is dat een hele ethnische groep wordt aangekeken op het gedrag van een aantal. En dat weet van Meijeren donders goed. Daarom doet hij het ook. En daarom is hij ook geliefd bij een deel van de bevolking. Hij normalizeert namelijk haat tegen allochtonen.

Het is wordt niet gezien als een incident waarbij een aantal zwarte mensen geweld hebben gebruikt, maar het wordt gebruikt om het beeld te schetsen dat zwarte mensen massaal witte mensen haten en naar het leven staan.

Daarbij zijn wel degelijk een hoop slachtoffers, namelijk de zeer grote groep zwarten die zich fatsoenlijk en vredelievend gedraagt.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#11  BerichtGeplaatst: vr mei 12, 2023 12:05 am 
Online
lid

Geregistreerd: di mei 15, 2012 8:37 pm
Berichten: 596
Berichten: Intopic
Is het standaardbeeld van 'kleurgerelateerd' geweld niet dat zwarte mensen massaal door witte machthebbers – want witten hebben de macht – het hoekje om worden geholpen, waarbij een incident geen 'incident' is maar massale haat van witte mensen jegens mensen van kleur?

Waarschijnlijk vallen daarbij ook een hoop slachtoffers, namelijk de zeer grote groep witten die zich fatsoenlijk en vredelievend gedraagt. Een probleem van jewelste, toch?

...En nog een stuk omvangrijker, venijniger en status-quo'er wordt het wanneer je het begrip 'gender' op deze opzichtig zwart-witte manier van denken loslaat. Sta me een satirische spiegelreflex-parafrase toe:

Het probleem met generalizerende uitspraken is dat ze generalizeren werken. Het gevolg van uitspraken als die van zelfverklaarde feminist X is dat een heel gender wordt aangekeken op het gedrag van een aantal. En dat weet X donders goed. Daarom doet hen het ook. En daarom is hen ook geliefd bij een deel van de bevolking. Hen normalizeert namelijk haat tegen mannen (m/v/x).

Het is wordt niet gezien als een incident waarbij een aantal mannen geweld hebben gebruikt, maar het wordt gebruikt om het beeld te schetsen dat mannen massaal vrouwen haten en naar het leven staan.

#misogynie #vrouwenhaat #femicide #metoo #believewomen #killallmen #hashtag #hashtag #hashtag

Daarbij zijn wel degelijk een hoop slachtoffers, namelijk de zeer grote groep mannen die zich fatsoenlijk en vredelievend gedraagt.Hoe belachelijk het ook is, we raken er maar niet over uitgepraat.

_________________
Ik ben niet gek genoeg om gewoon te doen
– Loesje


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#12  BerichtGeplaatst: vr mei 12, 2023 12:39 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo aug 13, 2014 7:40 pm
Berichten: 3168
Berichten: Intopic
animo schreef:
Is het standaardbeeld van 'kleurgerelateerd' geweld niet dat zwarte mensen massaal door witte machthebbers – want witten hebben de macht – het hoekje om worden geholpen, waarbij een incident geen 'incident' is maar massale haat van witte mensen jegens mensen van kleur?

Waarschijnlijk vallen daarbij ook een hoop slachtoffers, namelijk de zeer grote groep witten die zich fatsoenlijk en vredelievend gedraagt. Een probleem van jewelste, toch?

...En nog een stuk omvangrijker, venijniger en status-quo'er wordt het wanneer je het begrip 'gender' op deze opzichtig zwart-witte manier van denken loslaat. Sta me een satirische spiegelreflex-parafrase toe:

Het probleem met generalizerende uitspraken is dat ze generalizeren werken. Het gevolg van uitspraken als die van zelfverklaarde feminist X is dat een heel gender wordt aangekeken op het gedrag van een aantal. En dat weet X donders goed. Daarom doet hen het ook. En daarom is hen ook geliefd bij een deel van de bevolking. Hen normalizeert namelijk haat tegen mannen (m/v/x).

Het is wordt niet gezien als een incident waarbij een aantal mannen geweld hebben gebruikt, maar het wordt gebruikt om het beeld te schetsen dat mannen massaal vrouwen haten en naar het leven staan.

#misogynie #vrouwenhaat #femicide #metoo #believewomen #killallmen #hashtag #hashtag #hashtag

Daarbij zijn wel degelijk een hoop slachtoffers, namelijk de zeer grote groep mannen die zich fatsoenlijk en vredelievend gedraagt.Hoe belachelijk het ook is, we raken er maar niet over uitgepraat.

Het standaardbeeld in bepaalde rechtse kringen is inderdaad dat witte mensen er allemaal van beschuldigd worden zwarte mensen te doden en dat alle mannen er van beschuldigd worden aan seksueel geweld en intimidatie te doen. Het lijkt wat mij betreft op de reus die een Calimeroreflex heeft.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#13  BerichtGeplaatst: vr mei 12, 2023 1:33 am 
Online
lid

Geregistreerd: di mei 15, 2012 8:37 pm
Berichten: 596
Berichten: Intopic
ezel schreef:
animo schreef:
Is het standaardbeeld van 'kleurgerelateerd' geweld niet dat zwarte mensen massaal door witte machthebbers – want witten hebben de macht – het hoekje om worden geholpen, waarbij een incident geen 'incident' is maar massale haat van witte mensen jegens mensen van kleur?

Waarschijnlijk vallen daarbij ook een hoop slachtoffers, namelijk de zeer grote groep witten die zich fatsoenlijk en vredelievend gedraagt. Een probleem van jewelste, toch?

...En nog een stuk omvangrijker, venijniger en status-quo'er wordt het wanneer je het begrip 'gender' op deze opzichtig zwart-witte manier van denken loslaat. Sta me een satirische spiegelreflex-parafrase toe:

Het probleem met generalizerende uitspraken is dat ze generalizeren werken. Het gevolg van uitspraken als die van zelfverklaarde feminist X is dat een heel gender wordt aangekeken op het gedrag van een aantal. En dat weet X donders goed. Daarom doet hen het ook. En daarom is hen ook geliefd bij een deel van de bevolking. Hen normalizeert namelijk haat tegen mannen (m/v/x).

Het is wordt niet gezien als een incident waarbij een aantal mannen geweld hebben gebruikt, maar het wordt gebruikt om het beeld te schetsen dat mannen massaal vrouwen haten en naar het leven staan.

#misogynie #vrouwenhaat #femicide #metoo #believewomen #killallmen #hashtag #hashtag #hashtag

Daarbij zijn wel degelijk een hoop slachtoffers, namelijk de zeer grote groep mannen die zich fatsoenlijk en vredelievend gedraagt.Hoe belachelijk het ook is, we raken er maar niet over uitgepraat.

Het standaardbeeld in bepaalde rechtse kringen is inderdaad dat witte mensen er allemaal van beschuldigd worden zwarte mensen te doden en dat alle mannen er van beschuldigd worden aan seksueel geweld en intimidatie te doen. Het lijkt wat mij betreft op de reus die een Calimeroreflex heeft.


Het valt niet mee om in de spiegel te kijken. Ik weet er alles van en lach erom. Nu jij nog.

_________________
Ik ben niet gek genoeg om gewoon te doen
– Loesje


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#14  BerichtGeplaatst: vr mei 12, 2023 1:48 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo aug 13, 2014 7:40 pm
Berichten: 3168
Berichten: Intopic
animo schreef:
ezel schreef:
animo schreef:
Is het standaardbeeld van 'kleurgerelateerd' geweld niet dat zwarte mensen massaal door witte machthebbers – want witten hebben de macht – het hoekje om worden geholpen, waarbij een incident geen 'incident' is maar massale haat van witte mensen jegens mensen van kleur?

Waarschijnlijk vallen daarbij ook een hoop slachtoffers, namelijk de zeer grote groep witten die zich fatsoenlijk en vredelievend gedraagt. Een probleem van jewelste, toch?

...En nog een stuk omvangrijker, venijniger en status-quo'er wordt het wanneer je het begrip 'gender' op deze opzichtig zwart-witte manier van denken loslaat. Sta me een satirische spiegelreflex-parafrase toe:

Het probleem met generalizerende uitspraken is dat ze generalizeren werken. Het gevolg van uitspraken als die van zelfverklaarde feminist X is dat een heel gender wordt aangekeken op het gedrag van een aantal. En dat weet X donders goed. Daarom doet hen het ook. En daarom is hen ook geliefd bij een deel van de bevolking. Hen normalizeert namelijk haat tegen mannen (m/v/x).

Het is wordt niet gezien als een incident waarbij een aantal mannen geweld hebben gebruikt, maar het wordt gebruikt om het beeld te schetsen dat mannen massaal vrouwen haten en naar het leven staan.

#misogynie #vrouwenhaat #femicide #metoo #believewomen #killallmen #hashtag #hashtag #hashtag

Daarbij zijn wel degelijk een hoop slachtoffers, namelijk de zeer grote groep mannen die zich fatsoenlijk en vredelievend gedraagt.Hoe belachelijk het ook is, we raken er maar niet over uitgepraat.

Het standaardbeeld in bepaalde rechtse kringen is inderdaad dat witte mensen er allemaal van beschuldigd worden zwarte mensen te doden en dat alle mannen er van beschuldigd worden aan seksueel geweld en intimidatie te doen. Het lijkt wat mij betreft op de reus die een Calimeroreflex heeft.


Het valt niet mee om in de spiegel te kijken. Ik weet er alles van en lach erom. Nu jij nog.

Mijn ego is veel te groot om in een normale spiegel te passen, dus ik kan niet anders dan mezelf enorm serieus nemen. Het valt niet mee om mij te zijn, maar ik draag mijn leed in stilte.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#15  BerichtGeplaatst: vr mei 12, 2023 2:09 am 
Online
lid

Geregistreerd: di mei 15, 2012 8:37 pm
Berichten: 596
Berichten: Intopic
Een geruststellende uiting van zelfspot. Dank je. :)

_________________
Ik ben niet gek genoeg om gewoon te doen
– Loesje


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#16  BerichtGeplaatst: vr mei 12, 2023 3:13 am 
Online
lid

Geregistreerd: di mei 15, 2012 8:37 pm
Berichten: 596
Berichten: Intopic
Laat onverlet, en bevestigt, dat je niet in staat bent in de spiegel te kijken zonder die helemaal te maken over 'bepaalde rechtse kringen', met als enige argument... dat. Niet bepaald overtuigend.

_________________
Ik ben niet gek genoeg om gewoon te doen
– Loesje


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#17  BerichtGeplaatst: vr mei 12, 2023 8:39 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 68569
Berichten: Intopic
ezel schreef:
Raya schreef:
ezel schreef:

Vind je het okee dat een Nederlandse parlementariër spreekt over "een zwerm negroïde primaten"?


Nee. Je kunt het relatief kleine aantal geen zwerm noemen. Dat mensen die dergelijke dingen flikken primaten worden genoemd heb ik geen moeite mee, wat voor kleur, religie, geslacht of gender zo ook mogen hebben.
Wat ik ook niet goed vind is het wegkijken van het probleem, door van daders slachtoffer te maken omdat ze een naampje krijgen die kennelijk niet bevalt.

Het probleem met dat soort generalizerende uitspraken is dat ze generalizeren werken. Het gevolg van uitspraken als die van Gideon van Meijeren is dat een hele ethnische groep wordt aangekeken op het gedrag van een aantal. En dat weet van Meijeren donders goed. Daarom doet hij het ook. En daarom is hij ook geliefd bij een deel van de bevolking. Hij normalizeert namelijk haat tegen allochtonen.

Het is wordt niet gezien als een incident waarbij een aantal zwarte mensen geweld hebben gebruikt, maar het wordt gebruikt om het beeld te schetsen dat zwarte mensen massaal witte mensen haten en naar het leven staan.

Daarbij zijn wel degelijk een hoop slachtoffers, namelijk de zeer grote groep zwarten die zich fatsoenlijk en vredelievend gedraagt.


Dat een groep graag naar Gideon luistert komt mede doordat wel degelijk een relatief groter aantal mensen uit de immigrantengroepen zich op het criminele pad begeven. Maar dat dit vanuit een deel van de politiek en haar aanhang vaak met de mantel der liefde werd bedekt, waardoor minstens de indruk is gewekt dat die criminele immigranten er zelf weinig of niets aan kunnen doen dat ze crimineel zijn, want ze hebben het toch o zo zwaar gehad in hun leven tot dan toe.
Dat kun je niet ontkennen. Net zoals tot op de dag van vandaag op semantische wijze wordt ontkend dat statushouders voorrang krijgen bij een woning, omdat het woord urgentieverklaring voor hen is vervallen. Het neemt niet weg dat gemeenten wel degelijk de plicht hebben om hun toegewezen statushouders binnen 12 weken een woning toe te wijzen, ook al staan de eigen inwoners al meer dan 15 jaar op de wachtlijst. En dat op straffe van een fikse boete als ze dat niet doen. Dan weet je als overheid dat je weerstand kweekt.
Vooral ook, als rechters misdaden veel lichter bestraffen omdat iemand met een zwaardere straf niet meer voor een verblijfsvergunning in aanmerking komt. Alsof de straf de maatstaf is en niet de misdaad.

Kortom, behandel iedereen gelijk. Voor laaggeletterden uit eigen nest, wordt ook geacht dat zij de wet kennen en zich daaraan houden. Dat mag je ook van immigranten eisen. Daarbij, de meeste misdaden die worden begaan, zijn in land van herkomst net zo goed strafbaar.
Begin daar eens mee als overheid. Dan drijf je veel minder mensen naar figuren als Gideon en ontneem je hem en zijn soortgenoten een hele berg munitie.

Gideon is niet van mijn partij en mijn partij zal het ook nooit worden. Maar we mogen wel weer wat reëler worden in dit land en beestjes meer bij hun naam gaan noemen. Acceptatie en solidariteit brengen we in dit land niet terug door verdeeldheid te zaaien en de een anders te behandelen dan de ander.

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#18  BerichtGeplaatst: vr mei 12, 2023 9:54 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo aug 13, 2014 7:40 pm
Berichten: 3168
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Dat een groep graag naar Gideon luistert komt mede doordat wel degelijk een relatief groter aantal mensen uit de immigrantengroepen zich op het criminele pad begeven. Maar dat dit vanuit een deel van de politiek en haar aanhang vaak met de mantel der liefde werd bedekt, waardoor minstens de indruk is gewekt dat die criminele immigranten er zelf weinig of niets aan kunnen doen dat ze crimineel zijn, want ze hebben het toch o zo zwaar gehad in hun leven tot dan toe.
Dat kun je niet ontkennen.


Zolang je niet kwantficeert wat een relatief groter aantal is en je spreekt over een deel van de politiek, valt er inderdaad niets te ontkennen. Een enkele politicus is al een deel van de politiek en als er twee leden uit de immigranten groep zich op het criminele pad begeven, zou je dat een relatief groter aantal kunnen noemen.

Met alle slagen om de arm die je hanteert is het onmogelijk om ongelijk te hebben, maar het maakt niet dat je gelijk hebt.

Wat je in dit draadje doet is een valse equivalentie neerleggen. Alsof het naakte racisme van Gideon van Meijeren op de een of andere manier goedgepraat kan worden door te zeggen dat immigranten door sommigen niet achterdochtig genoeg benadert worden.

De schade van het onvoldoende achterdocht is nihil, zeker in een samenleving waar achterdocht tegen migranten in overweldigende mate aanwezig is. Het is juist van wege die achterdocht dat opmerken als die van Gideon van Meijeren gretig worden ontvangen.

Er lopen geen hordes immigranten ongehindert het land te plunderen omdat de Nederlandse bevolking de ogen gesloten heeft voor de werkelijkheid. Die situatie bestaat niet. Er zijn geen immigranten die de hand boven het hoofd wordt gehouden door justitie waardoor ze vrijelijk aan het roven kunnen slaan. Dat zijn spookbeelden die misschien in het hoofd van Gideon van Meijeren leven, maar dat is niet de werkelijkheid in dit land.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#19  BerichtGeplaatst: vr mei 12, 2023 10:27 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 68569
Berichten: Intopic
ezel schreef:
Raya schreef:
Dat een groep graag naar Gideon luistert komt mede doordat wel degelijk een relatief groter aantal mensen uit de immigrantengroepen zich op het criminele pad begeven. Maar dat dit vanuit een deel van de politiek en haar aanhang vaak met de mantel der liefde werd bedekt, waardoor minstens de indruk is gewekt dat die criminele immigranten er zelf weinig of niets aan kunnen doen dat ze crimineel zijn, want ze hebben het toch o zo zwaar gehad in hun leven tot dan toe.
Dat kun je niet ontkennen.


Zolang je niet kwantficeert wat een relatief groter aantal is en je spreekt over een deel van de politiek, valt er inderdaad niets te ontkennen. Een enkele politicus is al een deel van de politiek en als er twee leden uit de immigranten groep zich op het criminele pad begeven, zou je dat een relatief groter aantal kunnen noemen.

Met alle slagen om de arm die je hanteert is het onmogelijk om ongelijk te hebben, maar het maakt niet dat je gelijk hebt.

Wat je in dit draadje doet is een valse equivalentie neerleggen. Alsof het naakte racisme van Gideon van Meijeren op de een of andere manier goedgepraat kan worden door te zeggen dat immigranten door sommigen niet achterdochtig genoeg benadert worden.

De schade van het onvoldoende achterdocht is nihil, zeker in een samenleving waar achterdocht tegen migranten in overweldigende mate aanwezig is. Het is juist van wege die achterdocht dat opmerken als die van Gideon van Meijeren gretig worden ontvangen.

Er lopen geen hordes immigranten ongehindert het land te plunderen omdat de Nederlandse bevolking de ogen gesloten heeft voor de werkelijkheid. Die situatie bestaat niet. Er zijn geen immigranten die de hand boven het hoofd wordt gehouden door justitie waardoor ze vrijelijk aan het roven kunnen slaan. Dat zijn spookbeelden die misschien in het hoofd van Gideon van Meijeren leven, maar dat is niet de werkelijkheid in dit land.


Lange tijd is gepoogd het beeld dat er in de omgeving van azc's meer criminaliteit voorkomt onder het tapijt te vegen.
Helaas voor sommigen, begint de pers toch een beetje te draaien en komt langzaam maar zeker met cijfers. Die geven aan dat het wel degelijk zo is. Steeds meer gemeenten komen er nu openlijk voor uit, om tijdelijke voorzieningen niet langer open te willen houden met redenen omkleed: overlast, winkeldiefstallen, geweld, aanrandingen en verkrachtingen.

Steeds vaker wordt winkeldiefstal afgedaan met een 'reprimande'.
Daarnaast is er ophef ontstaan, doordat asielzoekers die ernstiger feiten plegen, lichte straffen krijgen omdat anders hun verblijfsvergunning moet worden afgenomen.

https://www.ad.nl/binnenland/woede-in-d ... ~a9b5ac10/

En nee, natuurlijk maken niet alle asielzoekers zich daar schuldig aan, maar de groep die dat wel doet is groot genoeg en al erg genoeg.


Het probleem is dat al jaren de overlast en de ernst ervan wordt goedgepraat en er wordt weggekeken, omdat het allemaal zielige mensen zouden zijn, die onze cultuur niet kennen en niet zouden weten dat je hier niet mag stelen, beroven, en niet mag verkrachten.
Dat hiermee een beeld is geschetst t.a.v. de hele groep asielzoekers welke niet klopt, is zo, maar niet verbazingwekkend.

Ook wat dit domein betreft, adviseer ik niet langer weg te kijken, en beestjes gewoon bij hun naam te noemen. Misschien dat het dan wel gaat lukken het kaf weer van het koren te scheiden.

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#20  BerichtGeplaatst: zo mei 21, 2023 12:30 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo aug 13, 2014 7:40 pm
Berichten: 3168
Berichten: Intopic
animo schreef:
Laat onverlet, en bevestigt, dat je niet in staat bent in de spiegel te kijken zonder die helemaal te maken over 'bepaalde rechtse kringen', met als enige argument... dat. Niet bepaald overtuigend.

Het idee dat witte mensen allemaal beschuldigd worden van het doden van zwarte mensen, het idee dat zwarte mensen er op uit zijn witte mensen een schuldgevoel aan te praten over een verleden waarin slavernij bestond, en het idee dat alle mannen ervan beschuldigd worden van seksueel geweld en intimidatie, heeft een sterke correlatie met bepaalde politieke overtuigingen die vooral ter rechter zijde van het spectrum worden gevonden. Ik kan het niet mooier maken.

Als blanke, heteroseksuele, cis-gender man heb ik voordelen in deze samenleving, waar ik niets voor heb hoeven doen. Hoewel ik me bewust ben van die voordelen, voel ik me er totaal niet schuldig over. Ik kan er namelijk niks aan doen dat ik zo ben geboren.

Voor mij hoeven die systemische voordelen echter niet in stand te blijven. Er is niets intrinsiek superieur aan mannelijkheid, hetero-seksualiteit en cis-genderdom. Er is ook niets inferieurs aan, laat dat duidelijk zijn.

Als zodanig maak ik me totaal geen zorgen over het afkalven van de dominante positie van blanke mannen in de samenleving. Volgens mij loopt het allemaal niet zo'n vaart. Er zijn ongetwijfeld voorbeelden van mensen die extreem anti-blanke, dan wel anti-mannelijke standpunten innemen. Hun aanhang is vooralsnog niet overweldigend en we hebben vooralsnog niet te maken met terroristische aanslagen uit die hoek. Mocht dat wel gebeuren, dan zal ik mijn standpunt herzien.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 50 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: animo en 6 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling