Het is nu za dec 02, 2023 10:18 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 592 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 30  Volgende
Auteur Bericht
Bericht nummer:#1  BerichtGeplaatst: wo feb 22, 2023 1:49 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 21184
Berichten: Intopic
Stoltenberg, chef NAVO:

Some worry that our support to Ukraine risks triggering escalation, let me be clear, there are no risk-free options, but the biggest risk of all is if Putin wins


Wat het was:
De Baltische Staten, Polen, ... zijn veilig, want lid van de NAVO.
De NAVO heeft niks te maken met Oekraïne en Moldavië, want geen lid van de club.
Informeel steunen NAVO landen Oekraïne met spullenboel.

Wat Stoltenberg er van maakt:
De NAVO escaleert nog eerder naar WO3 ("minder risico"), dan dat Poetin wint.
Hiermee verbindt de NAVO zijn lot aan Oekraïne.

Voorafgaand aan de NAVO top stelde Stoltenberg meer militaire steun in het vooruitzicht voor Georgië, Moldavië en Bosnië en Herzegovina. Tijdens de top werd de nieuwe NAVO strategie besproken: 'Operationalising the Commitment to Democratic Values and upholding the Rules-Based World Order'. Alleen maar meer avonturen. Ik ben er wel klaar me.

Stelling: de NAVO moet terug het hok in.

_________________
Je verwacht een fatsoenlijke overheid, en dan krijg je 10 jaar systemisch racisme bij de belastingdienst, en een afbraak van democratie en rechtsstaat. Je verwacht dat de verantwoordelijken verantwoordelijkheid nemen, maar die stoppen het in de doofpot, en stellen zich gewoon weer kandidaat, alsof er niets aan de hand is. Je verwacht verstandige kiezers die dit afstraffen, maar dan heb je kartelgastjes die op het crimineeltje stemmen, of op vriendjes van het crimineeltje, om Rutte er mee weg te laten komen. What's next?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#2  BerichtGeplaatst: wo feb 22, 2023 2:02 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 71214
Berichten: Intopic
Allemaal moeten ze terug in hun hok.

Oorlog is per definitie een misdaad tegen de menselijkheid.
Wie oorlog wil voeren, moet maar zelfmoord plegen. Laat elkaar verder met rust. Je kunt elkaar beter helpen om te zorgen dat iedereen genoeg te eten heeft en fatsoenlijk kan leven.

_________________
"En Adam sleug Eva met ne sükkerbiete veur de kont, holadié, holadió
Maar dat gef allemaal niks want wie hoalt van mekaar, holadié, ladió"


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#3  BerichtGeplaatst: wo feb 22, 2023 2:41 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 21184
Berichten: Intopic
Amerikaanse admiraal krijgt les van Amerikaanse journalist:
'You're moving closer to Russia, yet you're blaming the Russians for being close to NATO.'

https://twitter.com/stillgray/status/16 ... 8446004224

_________________
Je verwacht een fatsoenlijke overheid, en dan krijg je 10 jaar systemisch racisme bij de belastingdienst, en een afbraak van democratie en rechtsstaat. Je verwacht dat de verantwoordelijken verantwoordelijkheid nemen, maar die stoppen het in de doofpot, en stellen zich gewoon weer kandidaat, alsof er niets aan de hand is. Je verwacht verstandige kiezers die dit afstraffen, maar dan heb je kartelgastjes die op het crimineeltje stemmen, of op vriendjes van het crimineeltje, om Rutte er mee weg te laten komen. What's next?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#4  BerichtGeplaatst: wo feb 22, 2023 2:58 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 14, 2022 9:21 pm
Berichten: 11781
Berichten: Intopic
Baedeker weet zeker dat de Amerikanen de Russische gaspijplijnen opbliezen en baseert zich op het 'journalistieke' werk van Seymour Hersh.

De Volkskrant doet vandaag een boekje open over deze 'topjournalist'.

Legendarische onderzoeksjournalist bevestigt teloorgang met artikel over opblazen Nord Stream
Onderzoeksjournalist Seymour Hersh had een mythische status vanwege spitwerk naar de Amerikaanse oorlogsmisdaden in Vietnam. Een artikel over Amerikaanse schuld van het opblazen van Nord Stream-pijpleidingen helpt die status naar de knoppen. Maar hij deed al eerder wilde beweringen.

Hassan Bahara 21 februari 2023

Wie blies vorig jaar september Nord Stream 1 en 2 op, de gaspijpleidingen in de Oostzee die West-Europa jarenlang van spotgoedkoop Russisch gas hebben voorzien? Rusland zelf, vermoedden veiligheidsexperts al snel. Met dit straf staaltje autosabotage zou president Vladimir Poetin de ontwrichting beogen van westerse landen die volgens hem aan de verkeerde kant staan in de Russische oorlog tegen Oekraïne.

Begin februari werd in een artikel van ruim 5.200 woorden een nieuwe verdachte aangewezen: een eliteteam van Amerikaanse diepzeeduikers.

Auteur van het opzienbarende artikel is Seymour Hersh, een legendarische onderzoeksjournalist. Hersh dankt zijn mythische status aan een reeks artikelen over de oorlogsmisdaden van het Amerikaans leger in de jaren zestig in Zuid-Vietnam. Hersh’ spitwerk, ingegeven door een diep wantrouwen jegens de propagandapraatjes van de Amerikaanse autoriteiten, was van beslissende invloed op de publieke opinie over de Vietnam-oorlog. In 2004 werd Hersh’ plek in het journalistieke pantheon bezegeld toen hij de martelpraktijken onthulde van Amerikaanse soldaten in de Iraakse Abu Ghraibgevangenis.

Dus als Hersh schrijft dat niet Rusland, maar Amerika achter het opblazen van Nord Stream 1 en 2 zit, wordt er geluisterd. Volgens Hersh zou een gespecialiseerd onderdeel van de Amerikaanse marine vorig jaar juni, in het diepste geheim, explosieven hebben aangebracht op de gaspijpleidingen. Drie maanden later zouden de bommen met de presidentiële goedkeuring van Joe Biden tot ontploffing zijn gebracht. Doel: Rusland dwarsbomen, dat middels gasleveringen aan een geopolitieke opmars bezig was.

Eén bron
Er was alleen één probleem met Hersh’ artikel: hij baseert zich op maar één bron, volgens hem ‘een directe bron met kennis van de operatie’. ‘Complete fictie’ reageerde het Witte Huis. Ook veelzeggend: een bevestiging van Hersh’ bewering bleef uit in andere media. Onder zijn collega’s heerste vooral meewarigheid over de ogenschijnlijke teloorgang van een journalistieke reputatie.

Het is niet de eerste keer dat Hersh op de proppen komt met een wilde, maar oncontroleerbare claim. Eerder al baarde hij opzien met sterke verhalen over Osama bin Laden (die zou jarenlang onder huisarrest van Pakistaanse autoriteiten hebben gestaan) en de burgeroorlog in Syrië (niet president Assad zette dodelijke chemische wapens in, maar rebellengroeperingen, aangestuurd door Turkije). Experts ontkrachtten wijd en zijd beide verhalen en sloegen diepe deuken in Hersh’ geloofwaardigheid.

En dat terwijl Hersh al heel vroeg in zijn carrière leerde dat een journalist niets zomaar voor waar aan moet nemen. ‘Check alles, zelfs als je moeder zegt dat ze van je houdt’, kreeg Hersh als leerlingjournalist te horen op de burelen van City News, een lokale krant in zijn geboortestad Chicago.

Als kind van nauwelijks geschoolde Joodse immigranten uit Litouwen en Polen was een carrière in de journalistiek niet de meest voor de hand liggende beroepskeuze voor Hersh. In zijn memoires Reporter schetst Hersh een moeilijke jeugd in de ‘lagere middenklasse’, met ouders die een wasserette runden. Nog zwaarder werd het voor Hersh toen zijn vader op jonge leeftijd overleed en hij, als oudste man des huizes, de wasserette moest overnemen om voor zijn zieke moeder te kunnen zorgen.

Dat Hersh alsnog een weg omhoog vond uit deze misère was dankzij een onstuitbare intelligentie – hij scoorde extreem hoog op IQ-tests – en een paar toevallige, maar bepalende ontmoetingen. Via een zo’n ontmoeting belandde hij op de prestigieuze University of Chicago, en dankzij een andere vond hij een ingang in de journalistiek.

Scepsis van collega’s
In de eerste jaren in de journalistiek leerde Hersh dat zijn beroepsgenoten wel erg makkelijk buigen voor de autoriteiten. Nergens werd dat voor Hersh meer duidelijk dan in de jaren zestig, toen Amerika oorlog voerde in Vietnam. Hersh, een levenslange freelancer met bronnen overal, kreeg op een dag een tip van een bevriende advocaat. Die vertelde hem dat het Amerikaanse leger, ver uit het zicht van de media, een soldaat voor de krijgsraad had gesleept wegens oorlogsmisdaden – een aanwijzing dat het opgepoetst verhaal van de autoriteiten over een politiek en moreel rechtvaardige oorlog niet klopte.

De tip leidde tot Hersh’ artikelenreeks over het Zuid-Vietnamese dorp My Lai, waar jonge Amerikaanse soldaten beestachtig hadden huisgehouden. Ze maaiden meer dan honderd mannen, vrouwen en kinderen met mitrailleurs neer. In eerste instantie reageerden collega-journalisten vooral met scepsis op deze onthulling.

‘De onderliggende boodschap was duidelijk’, schrijft Hersh in Reporter. ‘Amerikaanse soldaten verkeerden vaak in de positie dat ze moeten schieten of anders zelf slachtoffer worden. Wie was ik om zo’n hard oordeel te vellen over de oorlog?’

Hersh kreeg de sceptici uiteindelijk aan zijn kant toen hij een nieuwe bron vond, een jonge soldaat die aanwezig was bij de slachting en als eerste de legerleiding hierover had ingelicht. Hersh zou een jaar later de Pulitzerprijs winnen, zijn wantrouwen jegens de autoriteiten en collega-journalisten, zou alleen maar verdiepen.

Volgens zijn critici is de scepsis die Hersh tot zo’n uitzonderlijke journalist maakte, inmiddels doorgeslagen in een vorm van complotdenken. Hersh blijkt daar vooralsnog niet van onder de indruk, liet hij weten in een interview met het radicaal-linkse blad Jacobin. Hij gelooft dat hij op den duur gelijk zal krijgen. ‘Door de jaren heen werden de verhalen die ik schreef uiteindelijk altijd geaccepteerd.’
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b06c57b4/


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#5  BerichtGeplaatst: wo feb 22, 2023 4:33 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 21184
Berichten: Intopic
Julien Sorel schreef:
Baedeker weet zeker dat de Amerikanen de Russische gaspijplijnen opbliezen en baseert zich op het 'journalistieke' werk van Seymour Hersh.

De Volkskrant doet vandaag een boekje open over deze 'topjournalist'.

Legendarische onderzoeksjournalist bevestigt teloorgang met artikel over opblazen Nord Stream ...Wat denkt Juul toch weer uitstekend mee. Dat ik zelf nog niet op Nord Stream was gekomen, als een andere, hele goede reden waarom de NAVO snel terug het hok in moet.
:ok:

Op 26 september werd de Nord Stream pijpleiding tussen Rusland en West Europa opgeblazen. Hierdoor is de directe toevoer van Russisch gas naar West Europa afgesneden. Directe kosten zijn €11 miljard aan vernietigde infrastructuur, die grotendeels door de Duitse en Finse belastingbetaler opgehoest zullen moeten worden. West Europa zal peperduur Amerikaans LNG moeten kopen, en de infrastructuur om LNG in Duitsland aan land te nemen zal niet voor 2026 voltooid zijn. Dit betekent zware schade aan de Europese industrie die de productie zal terugschroeven en/of zal verkassen naar elders. Er zijn oorlogen om minder begonnen, maar de stilte van de NAVO is oorverdovend.

Laten we onze tijd niet verdoen aan het microverhaal van Hassan Bahara, die het uitstekende artikel van Hersh geenszins weerlegt, maar de auteur probeert af te kraken. Daar schieten we niks mee op, behalve misschien dat het de vraag oproept waarom de Volkskrant zo iets publiceert.

We kijken beter naar hoe Columbia professor Jeffery Sachs zich verbaast over het gedrag van de betrokken NAVO landen. De video biedt ook een verhelderen inkijkje in waarom verhalen als dat van Bahara überhaupt afgedrukt worden. Overigens is ook het begin van de video, die breder gaat over het conflict in Oekraïne, waard gekeken.

... I see Europe as the big looser in this. ... Europe is in a trap. Is it your job to support American hegemonic aspirations, or is it to protect European security? Because these are not the same thing.


_________________
Je verwacht een fatsoenlijke overheid, en dan krijg je 10 jaar systemisch racisme bij de belastingdienst, en een afbraak van democratie en rechtsstaat. Je verwacht dat de verantwoordelijken verantwoordelijkheid nemen, maar die stoppen het in de doofpot, en stellen zich gewoon weer kandidaat, alsof er niets aan de hand is. Je verwacht verstandige kiezers die dit afstraffen, maar dan heb je kartelgastjes die op het crimineeltje stemmen, of op vriendjes van het crimineeltje, om Rutte er mee weg te laten komen. What's next?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#6  BerichtGeplaatst: wo feb 22, 2023 4:36 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 14, 2022 9:21 pm
Berichten: 11781
Berichten: Intopic
baedeker schreef:
Julien Sorel schreef:
Baedeker weet zeker dat de Amerikanen de Russische gaspijplijnen opbliezen en baseert zich op het 'journalistieke' werk van Seymour Hersh.

De Volkskrant doet vandaag een boekje open over deze 'topjournalist'.

Legendarische onderzoeksjournalist bevestigt teloorgang met artikel over opblazen Nord Stream ...Wat denkt Juul toch weer uitstekend mee. Dat ik zelf nog niet op Nord Stream was gekomen, als een andere, hele goede reden waarom de NAVO snel terug het hok in moet.


Het Volkskrantartikel maakt helder dat er weinig reden is de zogenaamde onthullingen van Hersh serieus te nemen.

Zie ook: https://twitter.com/EliotHiggins/status ... 36484?s=20

We wachten het serieuze onderzoek af.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#7  BerichtGeplaatst: wo feb 22, 2023 4:45 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 35786
Berichten: Intopic
Stel dat het verhaal van Hersch waar is, dan zijn uiteindelijk toch alle landen die toch handel drijven met Rusland en Rusland niet als een boeman zien, de lachende derde? En wat heeft dat dan mogelijk als gevolg? Een handelsoorlog, een bevriezing van de relaties tussen de VS en Europa?

_________________
Een heel andere Great Reset, die van energie wordt in gang gezet
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/240256 ... fmiljarden

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/n ... s-niet-aan

D66: Laat iedereen vrij, die denkt zoals wij
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel ... e-over-d66

D66 tegen VVD: ""Als jullie vrouwen en meisjes arm houden, krijgen zij gratis maandverband""


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#8  BerichtGeplaatst: wo feb 22, 2023 4:47 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 14, 2022 9:21 pm
Berichten: 11781
Berichten: Intopic
Misschien ook goed even te memoreren hoe Wikipedia de brede kritiek op de zogenaamde onthullingen van Seymour Hersh samenvat:

Hersh's article said the U.S. divers who planted the explosives had operated from a Norwegian Alta-class minesweeper. The Norwegian Defence Forces said no Norwegian Alta-class mine sweepers had participated in BALTOPS 22 or were in the vicinity of the explosions during the exercise.[55]

Following Hersh's report, Senator Mike Lee (R-UT) tweeted that if the story was true, he and many of his fellow senators were not informed of the attack on Nord Stream. "If this turns out to be true, we've got a huge problem," Lee tweeted on February 8.[56] The Chair of Russia's lower house of parliament called for an international investigation for "bringing Biden and his accomplices to justice".[57] In the German Bundestag, members of parliament from the government disputed Hersh's credibility and urged that public discussion of the topic be minimized for security reasons; opposition members of parliament from AfD and Die Linke initiated a parliamentary debate on February 10 about Hersh's allegations, with Die Linke MP Sevim Dağdelen arguing that the government seemed uninterested in clarifying the truth about the bombings.[58]

Hersh's reporting was criticized by other journalists.[59] Eliot Higgins, the founder of investigative journalism group Bellingcat, said that Hersh was unable to get his article published in a reputed newspaper and that his reporting would only impress the likes of people who support Putin and al-Assad.[60] Bellingcat journalist Christo Grozev described Hersh's report as "total fiction" and stated that his reporting is seriously damaging to journalism. [59][60] Simon Pirani questioned the veracity of the report.[61] Kelly Vlahos, editorial director at the Quincy Institute for Responsible Statecraft, characterized the public response to Hersh's article in the West as a "media blackout," arguing that criticisms of Hersh's reporting "do not explain the lack of mainstream coverage" of his allegations.[62] In Russia, Hersh's publication was picked up by RT and the news agency TASS, widely regarded by the West as Russian propaganda organisations.[60] German newspaper Berliner Zeitung interviewed Hersh on the story[63] (this interview was also published in the USA by Jacobin[64]) and Democracy Now[65] also hosted him. In an interview on the podcast Radio War Nerd with Mark Ames & John Dolan, Hersh disparaged the journalistic credentials of Bellingcat's staff, mentioning a "certain country's intelligence agency".[66]Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#9  BerichtGeplaatst: wo feb 22, 2023 4:48 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 14, 2022 9:21 pm
Berichten: 11781
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
Stel dat het verhaal van Hersh waar is


Daar lijkt het niet op en dat is het onderwerp.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#10  BerichtGeplaatst: wo feb 22, 2023 5:00 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 35786
Berichten: Intopic
Julien Sorel schreef:
Biertje schreef:
Stel dat het verhaal van Hersh waar is


Daar lijkt het niet op en dat is het onderwerp.
Ik propeer fundament te vinden voor de bewering van Hersch. Die zie ik niet. En waarom zou de VS dan gewoon samen willen werken als het gaat om ruimtevaart?

_________________
Een heel andere Great Reset, die van energie wordt in gang gezet
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/240256 ... fmiljarden

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/n ... s-niet-aan

D66: Laat iedereen vrij, die denkt zoals wij
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel ... e-over-d66

D66 tegen VVD: ""Als jullie vrouwen en meisjes arm houden, krijgen zij gratis maandverband""


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#11  BerichtGeplaatst: wo feb 22, 2023 5:07 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 14, 2022 9:21 pm
Berichten: 11781
Berichten: Intopic
Biertje schreef:
Julien Sorel schreef:
Biertje schreef:
Stel dat het verhaal van Hersh waar is


Daar lijkt het niet op en dat is het onderwerp.
Ik propeer fundament te vinden voor de bewering van Hersch. Die zie ik niet.


Ik ook niet.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#12  BerichtGeplaatst: wo feb 22, 2023 5:45 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 21184
Berichten: Intopic
Julien Sorel schreef:
baedeker schreef:
Julien Sorel schreef:
Baedeker weet zeker dat de Amerikanen de Russische gaspijplijnen opbliezen en baseert zich op het 'journalistieke' werk van Seymour Hersh.

De Volkskrant doet vandaag een boekje open over deze 'topjournalist'.

Legendarische onderzoeksjournalist bevestigt teloorgang met artikel over opblazen Nord Stream ...


Wat denkt Juul toch weer uitstekend mee. Dat ik zelf nog niet op Nord Stream was gekomen, als een andere, hele goede reden waarom de NAVO snel terug het hok in moet.
Het Volkskrantartikel maakt helder dat er weinig reden is de zogenaamde onthullingen van Hersh serieus te nemen.

Zie ook: https://twitter.com/EliotHiggins/status ... 36484?s=20

We wachten het serieuze onderzoek af.

Het artikel van Hassan Bahara valt niet serieus te nemen omdat het over de man, en niet over de feiten gaat. Was al af.
Eliot Higgins is Bellingcat en daarvan is bekend dat het een vehikel is van NAVO veiligheidsdiensten. Onbruikbaar.
Higgins leunt op Oliver Alexander die (eindelijk) het onderzoek van Hersh wel gelezen heeft. Maar Alexander verliest zich in kritiek op triviale zaken die geen afbreuk doen aan wat Hersh schrijft. Zie de kritiek op Alexander onder zijn artikel.

Waarom er zoveel kritiek is op Hersh is goed verklaarbaar uit wat Jeffery Sachs verhaalt uit de mond van zijn contact bij een grote Amerikaanse krant: 'natuurlijk hebben de Amerikanen het gedaan, maar dat schrijven of onderzoeken we niet, en we publiceren wel wat Amerikaanse politici beweren, dat het Rusland was. Waarom? Ja moeilijk .. We zijn niet meer de krant van vroeger.'

En hoe het kan dat Zweden op pad gaat om de plaats delict op te ruimen, zodat niemand anders onderzoek kan doen, en vervolgens weigert om zijn bevindingen met Denemarken en Duitsland te delen. Leg maar eens uit. We zijn nu vijf maanden verder, en nog steeds speelt de NAVO verstoppertje. Het zaakje stinkt een uur in de wind. En zoals we weten: hoe meer het stinkt, hoe langer Juul het wil opsnuiven.

:lol:

... I see Europe as the big looser in this. ... Europe is in a trap. Is it your job to support American hegemonic aspirations, or is it to protect European security? Because these are not the same thing.


_________________
Je verwacht een fatsoenlijke overheid, en dan krijg je 10 jaar systemisch racisme bij de belastingdienst, en een afbraak van democratie en rechtsstaat. Je verwacht dat de verantwoordelijken verantwoordelijkheid nemen, maar die stoppen het in de doofpot, en stellen zich gewoon weer kandidaat, alsof er niets aan de hand is. Je verwacht verstandige kiezers die dit afstraffen, maar dan heb je kartelgastjes die op het crimineeltje stemmen, of op vriendjes van het crimineeltje, om Rutte er mee weg te laten komen. What's next?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#13  BerichtGeplaatst: wo feb 22, 2023 5:50 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 14, 2022 9:21 pm
Berichten: 11781
Berichten: Intopic
baedeker schreef:
Julien Sorel schreef:
baedeker schreef:
Het Volkskrantartikel maakt helder dat er weinig reden is de zogenaamde onthullingen van Hersh serieus te nemen.

Zie ook: https://twitter.com/EliotHiggins/status ... 36484?s=20

We wachten het serieuze onderzoek af.

Het artikel van Hassan Bahara valt niet serieus te nemen omdat het over de man, en niet over de feiten gaat. Was al af.
Eliot Higgins is Bellingcat en daarvan is bekend dat het een vehikel is van NAVO veiligheidsdiensten. Onbruikbaar.
Higgins leunt op Oliver Alexander die (eindelijk) het onderzoek van Hersh wel gelezen heeft. Maar Alexander verliest zich in kritiek op triviale zaken die geen afbreuk doen aan wat Hersh schrijft. Zie de kritiek op Alexander onder zijn artikel.

Waarom er zoveel kritiek is op Hersh is goed verklaarbaar uit wat Jeffery Sachs verhaalt uit de mond van zijn contact bij een grote Amerikaanse krant: 'natuurlijk hebben de Amerikanen het gedaan, maar dat schrijven of onderzoeken we niet, en we publiceren wel wat Amerikaanse politici beweren, dat het Rusland was. Waarom? Ja moeilijk .. We zijn niet meer de krant van vroeger.'

En hoe het kan dat Zweden op pad gaat om de plaats delict op te ruimen, zodat niemand anders onderzoek kan doen, en vervolgens weigert om zijn bevindingen met Denemarken en Duitsland te delen. Leg maar eens uit. We zijn nu vijf maanden verder, en nog steeds speelt de NAVO verstoppertje. Het zaakje stinkt een uur in de wind. En zoals we weten: hoe meer het stinkt, hoe langer Juul het wil opsnuiven.

:lol:

... I see Europe as the big looser in this. ... Europe is in a trap. Is it your job to support American hegemonic aspirations, or is it to protect European security? Because these are not the same thing.Baedeker is wanhopig op zoek naar bewijs voor zijn hoop dat de V.S. de pijplijnen heeft opgeblazen. Daarvoor klampt hij zich vast aan het journalistieke broddelwerk van Hersh die voor zijn werkwijze breed wordt bekritiseerd.

Ik mis voor de theorie van Hersh bewijs en logica maar wacht rustig het officiële onderzoek af. Ik twijfel er echter niet aan als dat onderzoek niet oplevert wat Baedeker ervan hoopt hij weer over het NAVO-songfestival zal beginnen.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#14  BerichtGeplaatst: wo feb 22, 2023 6:27 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 35786
Berichten: Intopic
In ieder geval moet de NAVO haar hok in, al was het maar voor de veiligheid van Europa.

_________________
Een heel andere Great Reset, die van energie wordt in gang gezet
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/240256 ... fmiljarden

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/n ... s-niet-aan

D66: Laat iedereen vrij, die denkt zoals wij
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel ... e-over-d66

D66 tegen VVD: ""Als jullie vrouwen en meisjes arm houden, krijgen zij gratis maandverband""


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#15  BerichtGeplaatst: wo feb 22, 2023 7:02 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 21184
Berichten: Intopic
Julien Sorel schreef:
baedeker schreef:
Julien Sorel schreef:
Het Volkskrantartikel maakt helder dat er weinig reden is de zogenaamde onthullingen van Hersh serieus te nemen.

Zie ook: https://twitter.com/EliotHiggins/status ... 36484?s=20

We wachten het serieuze onderzoek af.
Het artikel van Hassan Bahara valt niet serieus te nemen omdat het over de man, en niet over de feiten gaat. Was al af.
Eliot Higgins is Bellingcat en daarvan is bekend dat het een vehikel is van NAVO veiligheidsdiensten. Onbruikbaar.
Higgins leunt op Oliver Alexander die (eindelijk) het onderzoek van Hersh wel gelezen heeft. Maar Alexander verliest zich in kritiek op triviale zaken die geen afbreuk doen aan wat Hersh schrijft. Zie de kritiek op Alexander onder zijn artikel.

Waarom er zoveel kritiek is op Hersh is goed verklaarbaar uit wat Jeffery Sachs verhaalt uit de mond van zijn contact bij een grote Amerikaanse krant: 'natuurlijk hebben de Amerikanen het gedaan, maar dat schrijven of onderzoeken we niet, en we publiceren wel wat Amerikaanse politici beweren, dat het Rusland was. Waarom? Ja moeilijk .. We zijn niet meer de krant van vroeger.'

En hoe het kan dat Zweden op pad gaat om de plaats delict op te ruimen, zodat niemand anders onderzoek kan doen, en vervolgens weigert om zijn bevindingen met Denemarken en Duitsland te delen. Leg maar eens uit. We zijn nu vijf maanden verder, en nog steeds speelt de NAVO verstoppertje. Het zaakje stinkt een uur in de wind. En zoals we weten: hoe meer het stinkt, hoe langer Juul het wil opsnuiven.

:lol:

... I see Europe as the big looser in this. ... Europe is in a trap. Is it your job to support American hegemonic aspirations, or is it to protect European security? Because these are not the same thing.

Baedeker is wanhopig op zoek naar bewijs voor zijn hoop dat de V.S. de pijplijnen heeft opgeblazen. Daarvoor klampt hij zich vast aan het journalistieke broddelwerk van Hersh die voor zijn werkwijze breed wordt bekritiseerd. Ik mis voor de theorie van Hersh bewijs en logica maar wacht rustig het officiële onderzoek af. Ik twijfel er echter niet aan als dat onderzoek niet oplevert wat Baedeker ervan hoopt hij weer over het NAVO-songfestival zal beginnen.

Maar natuurlijk duikt Juul voor het bewijs en voor de inconsistentie van de NAVO.
Ga jij maar rustig afwachten en lekker de stank opsnuiven.

_________________
Je verwacht een fatsoenlijke overheid, en dan krijg je 10 jaar systemisch racisme bij de belastingdienst, en een afbraak van democratie en rechtsstaat. Je verwacht dat de verantwoordelijken verantwoordelijkheid nemen, maar die stoppen het in de doofpot, en stellen zich gewoon weer kandidaat, alsof er niets aan de hand is. Je verwacht verstandige kiezers die dit afstraffen, maar dan heb je kartelgastjes die op het crimineeltje stemmen, of op vriendjes van het crimineeltje, om Rutte er mee weg te laten komen. What's next?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#16  BerichtGeplaatst: do feb 23, 2023 10:26 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:26 pm
Berichten: 8530
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Allemaal moeten ze terug in hun hok.

Oorlog is per definitie een misdaad tegen de menselijkheid.
Wie oorlog wil voeren, moet maar zelfmoord plegen. Laat elkaar verder met rust. Je kunt elkaar beter helpen om te zorgen dat iedereen genoeg te eten heeft en fatsoenlijk kan leven.
Dat zouden wij het liefste zien bij de huidige ellende Raya, maar zo gaat dat in een wereld van vechten om invloed en belangen niet. Rob de Wijk schreef ooit een artikel met de kop 'Niet de Russische economie maar onze eigen economie is vooral gesloopt'.

Dit gaat om de economie, invloed en belangen van machtsblokken:

Het Westen wint aan eenheid, maar verliest aan mondiale invloed door de oorlog in Oekraïne
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b406ba94/

Buiten Europa zien veel landen Rusland niet als een vijand. Terwijl de VS en Europa zich steeds meer verenigen door de oorlog in Oekraïne, wordt hen verweten dat zij met twee maten meten.

De oorlog in Oekraïne heeft de eenheid van het Westen versterkt, maar de positie van het Westen in de rest van de wereld juist verzwakt. In Azië, Afrika en Zuid-Amerika wordt het Westen gewantrouwd.

In China, India en Turkije zien de meeste burgers Rusland niet als een vijand, maar als een bondgenoot of noodzakelijke partner. Dit blijkt uit een onderzoek van de denktank European Council on Foreign Relations onder bijna 20 duizend respondenten in China, India, Turkije, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en negen EU-lidstaten. ‘De paradox van de oorlog in Oekraïne is dat het Westen tegelijkertijd meer verenigd en minder invloedrijk is dan ooit’, zegt de Britse politicoloog Mark Leonard, die het onderzoeksrapport schreef met de Britse historicus Timothy Garton Ash en de Bulgaarse politicoloog Ivan Krastev.

Sinds de Russische inval in Oekraïne proberen de Verenigde Staten en de Europese Unie Rusland te isoleren. President Poetin moest een paria worden vanwege zijn agressie tegen een onafhankelijk en democratisch land. Die opzet is mislukt. Landen als China, India, Brazilië en Turkije zijn niet bereid om partij te kiezen tegen Poetin.

Zuid-Afrika hield onlangs zelfs een gemeenschappelijke vlootoefening met Rusland en China. De Braziliaanse president Lula weigerde wapens naar Oekraïne te sturen, zoals de Amerikaanse president Biden had gevraagd.

Wantrouwen tegen Westen
In het Westen is de steun voor Oekraïne het afgelopen halfjaar toegenomen. Veel burgers zien de oorlog in het kader van een mondiale strijd tussen democratie en autoritarisme, zegt politicoloog Ivan Krastev. Maar in Azië, Afrika of Zuid-Amerika hebben veel burgers een ‘postkoloniaal perspectief’ waarin westerse bemoeienis wordt gewantrouwd.

De VS en Europa wordt verweten dat zij met twee maten meten. De Amerikanen werpen zich op als verdedigers van het internationaal recht, maar zetten dat recht opzij toen ze Irak binnenvielen. In India wordt ‘Oekraïne niet gezien als een duidelijke morele vertelling’, zei de Indiase schrijver Arundhati Roy in de New York Times. Zij vergeleek de raketten op Oekraïne met de bommen op Bagdad: ‘Als bruine en zwarte mensen worden gebombardeerd en een shock and awe-behandelingen krijgen, maakt het niet uit, maar bij witte mensen ligt dat kennelijk anders.’

De auteurs van het ECFR-rapport wijzen op het verschil in behandeling tussen Syrische en Oekraïense vluchtelingen. Het Westen is teleurgesteld over de lankmoedige houding van de niet-westerse wereld tegenover de Russische agressie, maar in het verleden negeerde het Westen vaak de existentiële crises in andere delen van de wereld, aldus het rapport. Zoals de Indiase minister van Buitenlandse Zaken Subrahmanyam Jaishankar vorig jaar zei: ‘De problemen van Europa werden als de problemen van de wereld gezien, maar de problemen van de wereld niet als die van Europa.’

Als eerste gevaccineerd
Tijdens de coronapandemie werden westerse burgers het eerst gevaccineerd. ‘We hebben met twee maten gemeten’, zei de Franse president Macron afgelopen weekend op de veiligheidsconferentie in München. Niet-westerse landen ‘hebben goede gronden om te vinden dat de wereld uit balans is’, zei hij. ‘En nu worden ze ook nog getroffen door de gevolgen van de oorlog.’

Door de oorlog zijn de prijzen van energie, voedsel en kunstmest gestegen. In Amerika en Europa hebben regeringen genoeg geld om hun burgers en bedrijven te steunen, in andere delen van de wereld niet. India is dan ook niet van plan om af te zien van de goedkope Russische olie die het nodig heeft om zijn economie draaiende te houden. Brazilië houdt vast aan Russische kunstmest voor zijn grote landbouwsector. Vanwege de stijgende kosten van levensonderhoud vinden veel burgers in de niet-westerse wereld dat de oorlog zo snel mogelijk moet worden beëindigd, zelfs als Oekraïne daarvoor terrein moet opgeven.

Niet-westerse landen volgen hun eigen belangen, aldus de auteurs van het ECFR. De oorlog in Oekraïne is cruciaal voor de veiligheidsorde in Europa, maar zal waarschijnlijk niet leiden tot het herstel van een mondiale liberale orde die door de VS geleid wordt. ‘In plaats daarvan zal het Westen, als één pool in een multipolaire wereld, moeten leven met vijandige dictaturen als Rusland en China, maar ook om onafhankelijke belangrijke landen als India en Turkije’, schrijven de auteurs.

Nieuw narratief
India en Turkije zien voor zichzelf een rol weggelegd als bemiddelaars in een gefragmenteerde wereld, profiterend van betrekkingen met meerdere kampen. Navo-land Turkije levert drones aan Oekraïne, maar praat ook met Poetin en profiteert van de toegenomen handel met Rusland.

De Britse historicus Timothy Garton Ash noemt de resultaten van het ECFR-onderzoek ‘extreem ontnuchterend’. ‘De les voor Europa en het Westen is duidelijk. We hebben een urgente behoefte aan een nieuw narratief dat overtuigend is voor landen als India, de grootste democratie ter wereld.’ Hoe zo’n nieuw verhaal eruit zou moeten zien, is minder duidelijk. Minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra pleitte deze week voor ‘partnerschappen’ met niet-westerse landen, waardoor Europa meer zou kunnen bieden dan rivalen als Rusland en China.

Hoe dan ook, het Westen heeft aan kracht ingeboet, menen de auteurs van het ECFR-rapport. ‘Dit is misschien het grootste geopolitieke keerpunt dat onthuld wordt door de oorlog’, schrijven zij. ‘De consolidatie van het Westen vindt plaats in een postwesterse wereld die steeds meer verdeeld is.’


Buiten Europa zien veel landen Rusland niet als een vijand. Terwijl de VS en Europa zich steeds meer verenigen door de oorlog in Oekraïne, wordt hen verweten dat zij met twee maten meten.

De Britse historicus Timothy Garton Ash noemt de resultaten van het ECFR-onderzoek ‘extreem ontnuchterend’. ‘De les voor Europa en het Westen is duidelijk. We hebben een urgente behoefte aan een nieuw narratief dat overtuigend is voor landen als India, de grootste democratie ter wereld.’ Hoe zo’n nieuw verhaal eruit zou moeten zien, is minder duidelijk. Minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra pleitte deze week voor ‘partnerschappen’ met niet-westerse landen, waardoor Europa meer zou kunnen bieden dan rivalen als Rusland en China.

Twee citaten uit bovenstaand artikel. Wat hebben we te bieden om de Oekraïense bevolking te verlossen van deze oorlog en verdere escalatie te voorkomen?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#17  BerichtGeplaatst: do feb 23, 2023 10:36 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 21184
Berichten: Intopic
Daar hebben we prof Jeffrey Sachs weer, nu voor de VN Veiligheidsraad met een overtuigend pleidooi voor een onafhankelijk onderzoek naar de terreurdaad van Nord Stream. Daar kan niemand het oneens mee zijn, lijkt me.

_________________
Je verwacht een fatsoenlijke overheid, en dan krijg je 10 jaar systemisch racisme bij de belastingdienst, en een afbraak van democratie en rechtsstaat. Je verwacht dat de verantwoordelijken verantwoordelijkheid nemen, maar die stoppen het in de doofpot, en stellen zich gewoon weer kandidaat, alsof er niets aan de hand is. Je verwacht verstandige kiezers die dit afstraffen, maar dan heb je kartelgastjes die op het crimineeltje stemmen, of op vriendjes van het crimineeltje, om Rutte er mee weg te laten komen. What's next?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#18  BerichtGeplaatst: do feb 23, 2023 10:58 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 14, 2022 9:21 pm
Berichten: 11781
Berichten: Intopic
baedeker schreef:
Daar hebben we prof Jeffrey Sachs weer, nu voor de VN Veiligheidsraad met een overtuigend pleidooi voor een onafhankelijk onderzoek naar de terreurdaad van Nord Stream. Daar kan niemand het oneens mee zijn, lijkt me.Nee. Van dat gespeculeer van omstreden journalisten en Thierry Baudet worden we niet wijzer.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#19  BerichtGeplaatst: do feb 23, 2023 11:15 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr nov 20, 2015 5:26 pm
Berichten: 21184
Berichten: Intopic
Julien Sorel schreef:
baedeker schreef:
Daar hebben we prof Jeffrey Sachs weer, nu voor de VN Veiligheidsraad met een overtuigend pleidooi voor een onafhankelijk onderzoek naar de terreurdaad van Nord Stream. Daar kan niemand het oneens mee zijn, lijkt me.
Nee. Van dat gespeculeer van omstreden journalisten en Thierry Baudet worden we niet wijzer.

Dus Juul wil ook een onafhankelijk onderzoek naar de terreurdaad van Nord Stream?

_________________
Je verwacht een fatsoenlijke overheid, en dan krijg je 10 jaar systemisch racisme bij de belastingdienst, en een afbraak van democratie en rechtsstaat. Je verwacht dat de verantwoordelijken verantwoordelijkheid nemen, maar die stoppen het in de doofpot, en stellen zich gewoon weer kandidaat, alsof er niets aan de hand is. Je verwacht verstandige kiezers die dit afstraffen, maar dan heb je kartelgastjes die op het crimineeltje stemmen, of op vriendjes van het crimineeltje, om Rutte er mee weg te laten komen. What's next?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#20  BerichtGeplaatst: do feb 23, 2023 11:23 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 14, 2022 9:21 pm
Berichten: 11781
Berichten: Intopic
baedeker schreef:
Julien Sorel schreef:
baedeker schreef:
Daar hebben we prof Jeffrey Sachs weer, nu voor de VN Veiligheidsraad met een overtuigend pleidooi voor een onafhankelijk onderzoek naar de terreurdaad van Nord Stream. Daar kan niemand het oneens mee zijn, lijkt me.
Nee. Van dat gespeculeer van omstreden journalisten en Thierry Baudet worden we niet wijzer.

Dus Juul wil ook een onafhankelijk onderzoek naar de terreurdaad van Nord Stream?Ik heb niet de indruk dat het huidige onderzoek niet onafhankelijk is maar dat zal het wel moeten zijn.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 592 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 30  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Biertje, Majestic-12 [Bot] en 135 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling