Het is nu do feb 27, 2020 9:41 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 361 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Volgende
Auteur Bericht
Bericht nummer:#181  BerichtGeplaatst: za feb 15, 2020 11:01 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:26 pm
Berichten: 4357
Berichten: Intopic
Lies schreef:
Biertje schreef:
Lies schreef:
Nee, de Brabantse koehandel, de deal vooraf, is de oorzaak van de (stikstof)crisis. Partijen als PVV, FvD en in Duitsland de AFD komen niet uit de lucht vallen, hoe lief een voormalig CDA-kandidaat-Kamerlid ook overkomt.

En zo mogen we als burgers dagelijks kijken naar politici in een zandbak, die naar elkaar zand gooien.

Ook in Duitsland. Ik denk dan aan een 74-jarige vrouw in Duitsland, die 's morgens om vier op staat (zolang dat nog gaat) om de folders en kranten te bezorgen om te overleven. Ik word daar erg conservatief van.
Het CDA wist vanaf het begin de hoge derogatie- en stikstofproblemen en stak haar kop in het zand. Totdat ene Volleboer aan de bel trok bij de RvS en toen het kabinet teruggefloten werd en het CDA in Brabant met een probleem zat en een hervorming waar ze niet achter stand. Dus het CDA stapte eruit en ging toen maar over rechts. En nou zijn de rapen ineens gaar.
Iedere partij hield zich bezig met het groene Paard van Troje, extra moeilijk voor een partij als het CDA met altijd al twee stromingen. In Duitsland zie je dit ook al lange tijd. Dat is niet de kop in het zand steken, dat is redden wat er te redden valt als je de kikkers niet meer in de kruiwagen kunt houden. Mij verwondert de opkomst van partijen als PVV, FvD en in Duitsland de AFD dan ook niet, men drijft mensen tot het uiterste. Je hoopt het niet, maar ik denk dat de vis duur betaald wordt, hieronder weer een koehandel:

Urker vissers leggen bom onder Noordzeeakkoord
https://www.rd.nl/urker-vissers-leggen- ... -1.1630850

„Volgens het akkoord wordt 12 procent van de Noordzee gesloten voor de visserij, waaronder het voor ons belangrijke Friese Front. De natuurorganisaties hebben dat geclaimd als compensatie voor de windparken. Maar dat zou betekenen dat wij onze beste visbestekken kwijt raken. Dat kunnen we niet accepteren”, zegt Van Urk.En boeren zitten je nogal hoog hé Biertje :), het is ene Vollenbroek die nog wel even bezig is totdat iedereen de broek vol heeft. Die behoort tot een nieuw soort herenboer. En herenboeren staan bij mij bekend als edellieden die het communisme op het Groningse platteland hebben laten groeien.
En nadat de Urker vissers een bom hadden gelegd onder het Noordzeeakkoord, kon je er op wachten dat er bommen worden gelegd door de tegenpartij.

Garnalenvissers veel te actief in Wadden- en Noordzee, overheid deed niets
https://nos.nl/artikel/2323114-garnalen ... niets.html

Het is een eeuwige discussie tussen vissers en natuurbeschermers of garnalenvisserij schade aanbrengt. De wetenschap kan nauwelijks uitsluitsel geven. Wetenschappers verwachten wel dat er natuurschade is, maar hoeveel is onduidelijk. Ze proberen al jaren een niet-bevist stuk zee te vergelijken met een stuk dat wel wordt bevist. Dat lukt niet. Onderzoekers van de Wageningen University klagen dat er nog steeds wordt gevist in gebieden die officieel voor de visserij zijn gesloten. Dat maakt goed onderzoek onmogelijk.En dan deze zin in het artikel: Toezichthouder NVWA staat vrijwel machteloos tegenover de garnalenvissers, of deze: Dat maakt goed onderzoek onmogelijk.

Treurig, net zo treurig als het gedoe in Zeeland over de verhuizing van de mariniers. Op den duur gaan bommen af zonder iets goed te hebben uitgezocht. Baudet mag hier dan neergezet worden als een leugenaar, maar zou het van de zittende macht niet eerlijker zijn om te zeggen dat je iets ook kapot kunt regelen en dat boeren en vissers van land en water moeten worden geknikkerd? Voor woningbouw, zonneparken, windmolens, zeereservaten, bos, recratiecentra en mega-distributiecentrums?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#182  BerichtGeplaatst: za feb 15, 2020 11:27 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:26 pm
Berichten: 4357
Berichten: Intopic
Het is overleven, ook een stem op Baudet of op al het nieuwe dat nog gaat volgen.

Gevolgen voor natuur
Lopend over het wad laat Van der Heij van de Waddenvereniging zien wat volgens hem de gevolgen zijn. Hij stopt op een stuk waar allemaal kleine wormpjes naar boven komen. "Dit zijn kokerwormpjes. Die kunnen een rif vormen en dan komt de bodem hier helemaal omhoog. Andere dieren schuilen daar, leggen daar eitjes. Maar als je daar met een garnalennet overheen gaat, kunnen die riffen zich niet goed ontwikkelen."

Dat bestrijdt vissersvoorman Pim Visser. "Het effect van een storm als Ciara is veel groter dan het effect van die lichte garnalennetten. Wij proberen in Nederland alles in cijfers en procedures te vatten, maar de natuur gaat z'n eigen gang."Cijfers, procedures en controle:

Column: Democratische controle op natuursubsidie ontbreekt
https://www.akkerwijzer.nl/artikel/2367 ... ontbreekt/

Hoe goed controleren provincies of de miljoenen euro’s die ieder jaar uitgegeven worden aan natuurbeheer ook daadwerkelijk goed worden besteed? En sturen provincies genoeg om meer middelen in te zetten binnen de Natura 2000-gebieden als bevoegd gezag? Op die vragen probeerde ik de afgelopen maanden antwoorden te krijgen. Dat was lastiger dan ik dacht, terwijl het heel hoopvol begon bij gedeputeerde Henk Jumelet van de Provincie Drenthe.Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#183  BerichtGeplaatst: za feb 15, 2020 7:07 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 18090
Berichten: Intopic
Citaat:
Volgens het akkoord wordt 12 procent van de Noordzee gesloten voor de visserij, waaronder het voor ons belangrijke Friese Front. De natuurorganisaties hebben dat geclaimd als compensatie voor de windparken. Maar dat zou betekenen dat wij onze beste visbestekken kwijt raken. Dat kunnen we niet accepteren”, zegt Van Urk.

https://www.rd.nl/urker-vissers-leggen- ... -1.1630850

Die 12* klopt niet, ik houd het op 60 procent daar de overheid nog heel veel windmolen wil plaatsen.Zie onderstaande linkjes die elkaar tegenspreken

https://www.windenergie.nl/windenergie- ... en-cijfers

http://www.nvde.nl/nvdeblogs/factcheck- ... indmolens/

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#184  BerichtGeplaatst: ma feb 17, 2020 5:15 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 25, 2013 5:34 pm
Berichten: 6963
Berichten: Intopic
Raya schreef:
P-G schreef:
Raya schreef:
Het is niet moeilijk om een kiesdrempel voor iedere zetel in te voeren, een minimum aantal stemmen dat een kandidaat Kamerlid nodig heeft om daadwerkelijk plaats te nemen op een zetel in de Kamer. Dat staat partijlidmaatschap niet in de weg.
Het maakt het wel noodzakelijk voor de betreffende kandidaat duidelijker campagne te voeren en zich beter te profileren in de Kamer, alsmede zich te verantwoorden voor de stem welke hij uitbrengt bij stemmingen. Als hij herkozen wil worden, tenminste.

Hiermee verklein je het risico op vriendjespolitiek bij het samenstellen van kieslijsten binnen een partij, en zal er bij het Kamerlid meer 'vrees' zijn voor de Kiezer, als hij vanwege achterafkamertjescultuur van partijbonzen, beloften aan Kiezers niet nakomt.
Zoals nu dreigt met de Christenunie, die duidelijk in haar verkiezingsprogramma heeft staan dat zij tegen Ceta zou stemmen, maar nu, zonder dat er maar een letter in het verdrag gewijzigd is, een draai van 180 graden maakt, welke zij niet kan uitleggen.


Waarom zou de drempel voor wat betreft voorkeursstemmen moeten worden verhoogd? Dit geeft juist macht aan het partijkader. Genoemde drempel moet juist worden verlaagd en bij voorkeur worden afgeschaft! Hierdoor kunnen kandidaten die niet of minder in de smaak vallen bij het kader, al dan niet na een persoonlijke campagne eenvoudiger middels voorkeursstemmen alsnog een parlementszetel weten te bemachtigen. Zie dr. P.H. Omzigt, die dankzij voorkeursstemmen vanaf een 'onverkiesbare plaats' op de kieslijst alsnog een parlementszetel wist te bemachtigen. En passant heeft hij onverwijld een 'eigen' mandaat, waardoor hij een minder afhankelijke positie kan innemen.

Raya schreef:
Wat betreft vertegenwoordiging
Een mandaat voor een volksvertegenwoordiger is geen carte blanche. Een volksvertegenwoordiger is geen directeur of bedrijfseigenaar, die de belangen van het personeel kan negeren als het hem beter uitkomt.
Volksvertegenwoordigers vertegenwoordigen juist het volk, en dienen dus rekening te houden met de belangen, de noden en wensen van de burgers, en de belangen tegen elkaar af te wegen. Daarvoor is het noodzakelijk dat de volksvertegenwoordiger uitgebreid communiceert met de burgers, weet wat de belangen, noden en wensen zijn. Zowel van je eigen Kiezers als van de rest van de Nederlanders, daar je specifieke belangen dient af te wegen tegen de belangen van anderen. Als je die belangen, noden en wensen niet kent, kun je het volk niet vertegenwoordigen.


Er zijn genoeg politici die "rekening [...] met de belangen, de noden en wensen van burgers, en de belangen tegen elkaar afwegen" en omwille van die uitkomst het tegenovergestelde verweten krijgen. Maar politieke overtuigingen brengen nu eenmaal mee dat men tot andere oplossingen kan komen.
Hoe het ook zij, een mandaat aan een volksvertegenwoordiger kan niet worden gezien als een last maar als een tijdelijke en algehele volmacht.


Ik heb het over een x aantal stemmen die een Kandidaat zelf moet trekken, als kiesdrempel voor de zetel. Noem het voor mijn part zeteldrempel. Laat het 5000 of 10.000 stemmen zijn, om maar iets te zeggen. Uitwerkingen in detail doen er in deze fase niet toe.

Het breekt de macht van het partijkader, omdat meer gaat afhangen van het aantal stemmen dat een kandidaat zelf weet te trekken, en minder afhangt van een lijsttrekker of lijstduwer. De partij kan dan niet meer zomaar zetels opvullen door voor hen welgevallige en kruiperige meelifters een plaats te geven in de fractie, en weet dan ook, dat bij het niet opnieuw op de lijst zetten van Kamerlid, bij ontevredenheid over stemmen bij kadaverdiscipline, ze de stemmen die die kandidaat zelf trok, verspeelt. Die positie welke Omtzigt heeft bereikt, zou voor ieder Kamerlid moeten gelden, en met die minimum aantal zetelstemmen, kan dat ook, omdat dat aantal minder is dan het aantal voorkeursstemmen dat een kandidaat nu moet halen. Met het huidige aantal is het maar net mazzel of iemand voldoende voorkeursstemmen krijgt, of dat de partij zijn zin krijgt door iemand niet te laten herkiezen.


Een 'zeteldrempel' zegt voldoende; het impliceert een belemmering. De vraag rijst waarom überhaupt een belemmering in deze moet bestaan.

Raya schreef:
Laten we even kijken naar de woningnoodramp, de rampen in de zorg. Niemand zegt dat dit de bedoeling was, want niet in het belang van de burgers, maar de besluiten zijn wel zo genomen en de rampen nemen steeds ernstiger vormen aan.
Om nog maar te zwijgen over het afschaffen van de dividendbelasting, wat alleen de VVD wilde, zo is uiteindelijk gebleken.


De Rijksoverheid kende afgelopen jaar een overschot van ruim veertien miljard euro. De overheid heeft dit enorm overschot op de Rijksbegroting gerealiseerd door (meer) marktwerking en te bezuinigen op collectieve voorzieningen. Het één en ander is niets anders dan een beleid geschoeid op neoliberale leest. En net zoals de aanhangers van andere ideologieën, zijn de aanhangers van het neoliberalisme overtuigd van de heilzame werking van hun ideologie.

_________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'"
- Isaac Asimov

"Aan de omgang met marginale figuren valt de toestand van de rechtsstaat af te meten."
- Beatrice de Graaf


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#185  BerichtGeplaatst: ma feb 17, 2020 5:30 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 53651
Berichten: Intopic
P-G schreef:
Raya schreef:
P-G schreef:


Waarom zou de drempel voor wat betreft voorkeursstemmen moeten worden verhoogd? Dit geeft juist macht aan het partijkader. Genoemde drempel moet juist worden verlaagd en bij voorkeur worden afgeschaft! Hierdoor kunnen kandidaten die niet of minder in de smaak vallen bij het kader, al dan niet na een persoonlijke campagne eenvoudiger middels voorkeursstemmen alsnog een parlementszetel weten te bemachtigen. Zie dr. P.H. Omzigt, die dankzij voorkeursstemmen vanaf een 'onverkiesbare plaats' op de kieslijst alsnog een parlementszetel wist te bemachtigen. En passant heeft hij onverwijld een 'eigen' mandaat, waardoor hij een minder afhankelijke positie kan innemen.Er zijn genoeg politici die "rekening [...] met de belangen, de noden en wensen van burgers, en de belangen tegen elkaar afwegen" en omwille van die uitkomst het tegenovergestelde verweten krijgen. Maar politieke overtuigingen brengen nu eenmaal mee dat men tot andere oplossingen kan komen.
Hoe het ook zij, een mandaat aan een volksvertegenwoordiger kan niet worden gezien als een last maar als een tijdelijke en algehele volmacht.


Ik heb het over een x aantal stemmen die een Kandidaat zelf moet trekken, als kiesdrempel voor de zetel. Noem het voor mijn part zeteldrempel. Laat het 5000 of 10.000 stemmen zijn, om maar iets te zeggen. Uitwerkingen in detail doen er in deze fase niet toe.

Het breekt de macht van het partijkader, omdat meer gaat afhangen van het aantal stemmen dat een kandidaat zelf weet te trekken, en minder afhangt van een lijsttrekker of lijstduwer. De partij kan dan niet meer zomaar zetels opvullen door voor hen welgevallige en kruiperige meelifters een plaats te geven in de fractie, en weet dan ook, dat bij het niet opnieuw op de lijst zetten van Kamerlid, bij ontevredenheid over stemmen bij kadaverdiscipline, ze de stemmen die die kandidaat zelf trok, verspeelt. Die positie welke Omtzigt heeft bereikt, zou voor ieder Kamerlid moeten gelden, en met die minimum aantal zetelstemmen, kan dat ook, omdat dat aantal minder is dan het aantal voorkeursstemmen dat een kandidaat nu moet halen. Met het huidige aantal is het maar net mazzel of iemand voldoende voorkeursstemmen krijgt, of dat de partij zijn zin krijgt door iemand niet te laten herkiezen.


Een 'zeteldrempel' zegt voldoende; het impliceert een belemmering. De vraag rijst waarom überhaupt een belemmering in deze moet bestaan.

Raya schreef:
Laten we even kijken naar de woningnoodramp, de rampen in de zorg. Niemand zegt dat dit de bedoeling was, want niet in het belang van de burgers, maar de besluiten zijn wel zo genomen en de rampen nemen steeds ernstiger vormen aan.
Om nog maar te zwijgen over het afschaffen van de dividendbelasting, wat alleen de VVD wilde, zo is uiteindelijk gebleken.


De Rijksoverheid kende afgelopen jaar een overschot van ruim veertien miljard euro. De overheid heeft dit enorm overschot op de Rijksbegroting gerealiseerd door (meer) marktwerking en te bezuinigen op collectieve voorzieningen. Het één en ander is niets anders dan een beleid geschoeid op neoliberale leest. En net zoals de aanhangers van andere ideologieën, zijn de aanhangers van het neoliberalisme overtuigd van de heilzame werking van hun ideologie.


Die zeteldrempel is om te voorkomen dat een partij ja-knikkers op de Kieslijst zet.
Met een zeteldrempel zal de kandidaat zichzelf moeten waarmaken, niet alleen tijdens de verkiezingen, maar ook daarna, gedurende zijn termijn, als hij herkozen wil worden. Onzichtbare Kamerleden wordt maar weinig op gestemd, afgezien door zichzelf, wat familie en een paar vriendjes. Niet voldoende om een zetel te kunnen claimen.

Politiek is geen geloof, waarbij je het welzijn van het land en zijn bewoners in handen legt van het geloof in een ideologie.
Maatregelen hoor je vooraf te checken en dubbel te checken op effecten en meerdere malen te evalueren, voor, tijdens en na invoering, om zo nodig bij te sturen of toe te geven dat je er naast zat en het anders moet. Geloven doe je maar in de kerk, niet op het Binnenhof. We hebben een seculiere samenleving en scheiding van kerk en staat.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#186  BerichtGeplaatst: ma feb 17, 2020 6:15 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 25, 2013 5:34 pm
Berichten: 6963
Berichten: Intopic
Raya schreef:
Die zeteldrempel is om te voorkomen dat een partij ja-knikkers op de Kieslijst zet.
Met een zeteldrempel zal de kandidaat zichzelf moeten waarmaken, niet alleen tijdens de verkiezingen, maar ook daarna, gedurende zijn termijn, als hij herkozen wil worden. Onzichtbare Kamerleden wordt maar weinig op gestemd, afgezien door zichzelf, wat familie en een paar vriendjes. Niet voldoende om een zetel te kunnen claimen.


Een drempel bestaat reeds en leidt juist tot grijze muizen, daar men een zetel in de regel te danken heeft aan de partij.

Raya schreef:
Politiek is geen geloof, waarbij je het welzijn van het land en zijn bewoners in handen legt van het geloof in een ideologie.
Maatregelen hoor je vooraf te checken en dubbel te checken op effecten en meerdere malen te evalueren, voor, tijdens en na invoering, om zo nodig bij te sturen of toe te geven dat je er naast zat en het anders moet. Geloven doe je maar in de kerk, niet op het Binnenhof. We hebben een seculiere samenleving en scheiding van kerk en staat.


Menig partij inclusief de SP heeft toch een ideologie, welke inhoudt een geheel aan ideeën omtrent de mens en de samenleving? De samenleving en haar facetten vormen geen exacte wetenschap.

_________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'"
- Isaac Asimov

"Aan de omgang met marginale figuren valt de toestand van de rechtsstaat af te meten."
- Beatrice de Graaf


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#187  BerichtGeplaatst: ma feb 17, 2020 6:32 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 53651
Berichten: Intopic
P-G schreef:
Raya schreef:
Die zeteldrempel is om te voorkomen dat een partij ja-knikkers op de Kieslijst zet.
Met een zeteldrempel zal de kandidaat zichzelf moeten waarmaken, niet alleen tijdens de verkiezingen, maar ook daarna, gedurende zijn termijn, als hij herkozen wil worden. Onzichtbare Kamerleden wordt maar weinig op gestemd, afgezien door zichzelf, wat familie en een paar vriendjes. Niet voldoende om een zetel te kunnen claimen.


Een drempel bestaat reeds en leidt juist tot grijze muizen, daar men een zetel in de regel te danken heeft aan de partij.

Raya schreef:
Politiek is geen geloof, waarbij je het welzijn van het land en zijn bewoners in handen legt van het geloof in een ideologie.
Maatregelen hoor je vooraf te checken en dubbel te checken op effecten en meerdere malen te evalueren, voor, tijdens en na invoering, om zo nodig bij te sturen of toe te geven dat je er naast zat en het anders moet. Geloven doe je maar in de kerk, niet op het Binnenhof. We hebben een seculiere samenleving en scheiding van kerk en staat.


Menig partij inclusief de SP heeft toch een ideologie, welke inhoudt een geheel aan ideeën omtrent de mens en de samenleving? De samenleving en haar facetten vormen geen exacte wetenschap.


Een ideologie is toch nog wel een tikkeltje anders dan een religie. Juist omdat de samenleving en haar geen exacte wetenschap zijn, terwijl een religie daar wel van uitgaat. Je volgt de letter van je bijbel wat dat is de waarheid en de enige waarheid.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#188  BerichtGeplaatst: ma feb 17, 2020 7:03 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 25, 2013 5:34 pm
Berichten: 6963
Berichten: Intopic
Raya schreef:
P-G schreef:
Raya schreef:
Die zeteldrempel is om te voorkomen dat een partij ja-knikkers op de Kieslijst zet.
Met een zeteldrempel zal de kandidaat zichzelf moeten waarmaken, niet alleen tijdens de verkiezingen, maar ook daarna, gedurende zijn termijn, als hij herkozen wil worden. Onzichtbare Kamerleden wordt maar weinig op gestemd, afgezien door zichzelf, wat familie en een paar vriendjes. Niet voldoende om een zetel te kunnen claimen.


Een drempel bestaat reeds en leidt juist tot grijze muizen, daar men een zetel in de regel te danken heeft aan de partij.

Raya schreef:
Politiek is geen geloof, waarbij je het welzijn van het land en zijn bewoners in handen legt van het geloof in een ideologie.
Maatregelen hoor je vooraf te checken en dubbel te checken op effecten en meerdere malen te evalueren, voor, tijdens en na invoering, om zo nodig bij te sturen of toe te geven dat je er naast zat en het anders moet. Geloven doe je maar in de kerk, niet op het Binnenhof. We hebben een seculiere samenleving en scheiding van kerk en staat.


Menig partij inclusief de SP heeft toch een ideologie, welke inhoudt een geheel aan ideeën omtrent de mens en de samenleving? De samenleving en haar facetten vormen geen exacte wetenschap.


Een ideologie is toch nog wel een tikkeltje anders dan een religie. Juist omdat de samenleving en haar geen exacte wetenschap zijn, terwijl een religie daar wel van uitgaat. Je volgt de letter van je bijbel wat dat is de waarheid en de enige waarheid.


Religies vormen een ideologie; alles gaat uit van een bepaalde dogmatiek.

_________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'"
- Isaac Asimov

"Aan de omgang met marginale figuren valt de toestand van de rechtsstaat af te meten."
- Beatrice de Graaf


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#189  BerichtGeplaatst: di feb 18, 2020 8:34 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 53651
Berichten: Intopic
P-G schreef:
Raya schreef:
P-G schreef:


Een drempel bestaat reeds en leidt juist tot grijze muizen, daar men een zetel in de regel te danken heeft aan de partij.Menig partij inclusief de SP heeft toch een ideologie, welke inhoudt een geheel aan ideeën omtrent de mens en de samenleving? De samenleving en haar facetten vormen geen exacte wetenschap.


Een ideologie is toch nog wel een tikkeltje anders dan een religie. Juist omdat de samenleving en haar geen exacte wetenschap zijn, terwijl een religie daar wel van uitgaat. Je volgt de letter van je bijbel wat dat is de waarheid en de enige waarheid.


Religies vormen een ideologie; alles gaat uit van een bepaalde dogmatiek.


De scheidslijn is soms dun, maar een koe is een dier, maar niet ieder dier is een koe.

Een ideologie is aanpasbaar naar verstand en ontwikkeling, niet zelden door een leidend figuur opnieuw vorm gegeven. Zo kunnen er geheel nieuwe ideologieën ontstaan. Zie bijv. het liberalisme en neoliberalisme.

Een religie is een wet, welke voor eeuwig vastligt aan de hand van oude (verouderde) waarden en normen en geschriften. Er kan hooguit onenigheid ontstaan over interpretaties, maar de basis blijft gelijk ook bij afsplitsingen.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#190  BerichtGeplaatst: di feb 18, 2020 6:55 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 04, 2012 9:26 pm
Berichten: 4357
Berichten: Intopic
Religie...…..al het oude wordt overboord gekieperd, we gaan voor het nieuwe en zingen samen :).

I'm a believer - oefening

En nu ben ik om, Now I'm a believer
Nu zeg ik kom
Geef mij een advies
ik ben om oe-oeh, I'm a believer
ik doe niets liever dan dat ik bespaar.

In Gouda doen ze dus echt aan Klimaatreligie met samenzang en alles
https://tpo.nl/2020/02/18/in-gouda-doen ... en-alles/#

Zingen in Gouda, omdat ze van het gas af gaan. Moeten we het nog wel over Baudet hebben?


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#191  BerichtGeplaatst: di feb 18, 2020 9:07 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 53651
Berichten: Intopic
Yep!

Een religie. En als je niet gelooft, wordt je doodgeknuppeld. Met knuppels uit vers omgehakte bomen, want dat is klimaatvriendelijk.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#192  BerichtGeplaatst: wo feb 19, 2020 1:11 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za maart 07, 2015 12:38 am
Berichten: 3335
Berichten: Intopic
Woonplaats: 't Ongewisse
Klimaatgekte is zo gek nog niet, zeker als je er bij kan zingen.
Dat genoegen smaakt niet bij Baudet, die iedereen en alles van alles beschuldigt, waar de honden geen brood van lusten.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#193  BerichtGeplaatst: wo feb 19, 2020 1:24 pm 
Online
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 08, 2013 5:21 pm
Berichten: 18090
Berichten: Intopic
kwaaisteniet schreef:
Klimaatgekte is zo gek nog niet, zeker als je er bij kan zingen.
Dat genoegen smaakt niet bij Baudet, die iedereen en alles van alles beschuldigt, waar de honden geen brood van lusten.
Het neoliberalisme zorgt uiteindelijk ervoor dat de klimaatdoelstellingen neit gehaald gaan worden. Je ziet nu overduidelijk dat het zinloos de elektrische auto massaal in te voeren als de infrastructuur daarvoor niet is versterkt en dan het ik het natuurlijk over extra bekabeling voor het opladen van accu's.

_________________
De verwende machthebbers vragen uw steun
https://www.youtube.com/watch?v=k8pE0RmmcWk


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#194  BerichtGeplaatst: wo feb 19, 2020 4:13 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 25, 2013 5:34 pm
Berichten: 6963
Berichten: Intopic
Raya schreef:
P-G schreef:
Raya schreef:


Een ideologie is toch nog wel een tikkeltje anders dan een religie. Juist omdat de samenleving en haar geen exacte wetenschap zijn, terwijl een religie daar wel van uitgaat. Je volgt de letter van je bijbel wat dat is de waarheid en de enige waarheid.


Religies vormen een ideologie; alles gaat uit van een bepaalde dogmatiek.


De scheidslijn is soms dun, maar een koe is een dier, maar niet ieder dier is een koe.

Een ideologie is aanpasbaar naar verstand en ontwikkeling, niet zelden door een leidend figuur opnieuw vorm gegeven. Zo kunnen er geheel nieuwe ideologieën ontstaan. Zie bijv. het liberalisme en neoliberalisme.

Een religie is een wet, welke voor eeuwig vastligt aan de hand van oude (verouderde) waarden en normen en geschriften. Er kan hooguit onenigheid ontstaan over interpretaties, maar de basis blijft gelijk ook bij afsplitsingen.


Ook bij een politieke ideologie blijft de dogmatiek hetzelfde. Of denkt Raya dat vanuit het marxisme men opeens zou kunnen komen tot en pleidooi tot een nachtwakersstaat?

_________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'"
- Isaac Asimov

"Aan de omgang met marginale figuren valt de toestand van de rechtsstaat af te meten."
- Beatrice de Graaf


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#195  BerichtGeplaatst: wo feb 19, 2020 6:33 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 53651
Berichten: Intopic
P-G schreef:
Raya schreef:
P-G schreef:


Religies vormen een ideologie; alles gaat uit van een bepaalde dogmatiek.


De scheidslijn is soms dun, maar een koe is een dier, maar niet ieder dier is een koe.

Een ideologie is aanpasbaar naar verstand en ontwikkeling, niet zelden door een leidend figuur opnieuw vorm gegeven. Zo kunnen er geheel nieuwe ideologieën ontstaan. Zie bijv. het liberalisme en neoliberalisme.

Een religie is een wet, welke voor eeuwig vastligt aan de hand van oude (verouderde) waarden en normen en geschriften. Er kan hooguit onenigheid ontstaan over interpretaties, maar de basis blijft gelijk ook bij afsplitsingen.


Ook bij een politieke ideologie blijft de dogmatiek hetzelfde. Of denkt Raya dat vanuit het marxisme men opeens zou kunnen komen tot en pleidooi tot een nachtwakersstaat?


Er bestaan meerdere vormen van marxisme, socialisme, liberalisme, etc.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#196  BerichtGeplaatst: wo feb 19, 2020 7:51 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 25, 2013 5:34 pm
Berichten: 6963
Berichten: Intopic
Raya schreef:
P-G schreef:
Raya schreef:


De scheidslijn is soms dun, maar een koe is een dier, maar niet ieder dier is een koe.

Een ideologie is aanpasbaar naar verstand en ontwikkeling, niet zelden door een leidend figuur opnieuw vorm gegeven. Zo kunnen er geheel nieuwe ideologieën ontstaan. Zie bijv. het liberalisme en neoliberalisme.

Een religie is een wet, welke voor eeuwig vastligt aan de hand van oude (verouderde) waarden en normen en geschriften. Er kan hooguit onenigheid ontstaan over interpretaties, maar de basis blijft gelijk ook bij afsplitsingen.


Ook bij een politieke ideologie blijft de dogmatiek hetzelfde. Of denkt Raya dat vanuit het marxisme men opeens zou kunnen komen tot en pleidooi tot een nachtwakersstaat?


Er bestaan meerdere vormen van marxisme, socialisme, liberalisme, etc.


Welke marxist heeft zwaaiende met de boeken van Karl Marx gepleit voor een nachtwakersstaat?

_________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'"
- Isaac Asimov

"Aan de omgang met marginale figuren valt de toestand van de rechtsstaat af te meten."
- Beatrice de Graaf


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#197  BerichtGeplaatst: wo feb 19, 2020 9:11 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 53651
Berichten: Intopic
P-G schreef:
Raya schreef:
P-G schreef:


Ook bij een politieke ideologie blijft de dogmatiek hetzelfde. Of denkt Raya dat vanuit het marxisme men opeens zou kunnen komen tot en pleidooi tot een nachtwakersstaat?


Er bestaan meerdere vormen van marxisme, socialisme, liberalisme, etc.


Welke marxist heeft zwaaiende met de boeken van Karl Marx gepleit voor een nachtwakersstaat?


O, het gaat jou om de nachtwakersstaat, niet om het gegeven dat de ene ideologie de andere niet is, ook al komen ze uit eenzelfde basis voort, terwijl dat bij een religie wel het geval is. Daar is en blijft de god de oppermachtige, waaraan iedereen onderworpen dient te worden.

Welnu, ook uit marxisme en socialisme zijn een soort van nachtwakersstaten ontstaan, lieden die de ideologie kaapten om een politiemacht en leger de bevolking te laten controleren zodat zij zelf veilig waren, en waarbij het volk zoveel mogelijk op zichzelf werd teruggeworpen, uitgezonderd het betalen van belastingen en schattingen. Maar ja, dat kun je geen marxisme en socialisme noemen zoals dat ooit was bedoeld.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#198  BerichtGeplaatst: wo feb 19, 2020 9:26 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 25, 2013 5:34 pm
Berichten: 6963
Berichten: Intopic
Raya schreef:
P-G schreef:
Raya schreef:


Er bestaan meerdere vormen van marxisme, socialisme, liberalisme, etc.


Welke marxist heeft zwaaiende met de boeken van Karl Marx gepleit voor een nachtwakersstaat?


O, het gaat jou om de nachtwakersstaat [...]


Nee, om het feit dat jij doet alsof elke ideologie zo vloeibaar is als water. Zolang een marxist geen nachtwakersstaat kan en zal bepleiten, zit je ernaast.

_________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'"
- Isaac Asimov

"Aan de omgang met marginale figuren valt de toestand van de rechtsstaat af te meten."
- Beatrice de Graaf


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#199  BerichtGeplaatst: wo feb 19, 2020 11:02 pm 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo mei 09, 2012 4:18 pm
Berichten: 53651
Berichten: Intopic
P-G schreef:
Raya schreef:
P-G schreef:


Welke marxist heeft zwaaiende met de boeken van Karl Marx gepleit voor een nachtwakersstaat?


O, het gaat jou om de nachtwakersstaat [...]


Nee, om het feit dat jij doet alsof elke ideologie zo vloeibaar is als water. Zolang een marxist geen nachtwakersstaat kan en zal bepleiten, zit je ernaast.


Ik heb gesteld dat uit een een basisideologie een geheel andere ideologie kan voortkomen.
Dus kan een ideologie inderdaad zo vloeibaar als water zijn. Zelfs het Marxisme. Het mag duidelijk zijn, dat in een ideologie die iedereen gelijkstelt, niet 1 persoon of een groepje personen zich boven de rest kan stellen als dictatuur. Toch gebeurt het. Het is dan alleen niet meer het marxisme zoals dat door Marx was bedoeld. Dat mag duidelijk zijn.

Het liberalisme was nooit bedoeld om neoliberalisme te worden. Dat is nog zo'n voorbeeldje.

Bij religie ligt dat anders. Daar ligt de basis wel vast. Wat er ook verandert, de god blijf, alsmede de onderwerping aan die god.

_________________
“Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.”
Bron: Kurt Weill en Bertolt Brecht, Die Dreigroschenoper, 1928.


Omhoog
 Profiel  
 
Bericht nummer:#200  BerichtGeplaatst: do feb 20, 2020 1:18 am 
Offline
lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za mei 25, 2013 5:34 pm
Berichten: 6963
Berichten: Intopic
Raya schreef:
P-G schreef:
Raya schreef:


O, het gaat jou om de nachtwakersstaat [...]


Nee, om het feit dat jij doet alsof elke ideologie zo vloeibaar is als water. Zolang een marxist geen nachtwakersstaat kan en zal bepleiten, zit je ernaast.


Ik heb gesteld dat uit een een basisideologie een geheel andere ideologie kan voortkomen.
Dus kan een ideologie inderdaad zo vloeibaar als water zijn. Zelfs het Marxisme. Het mag duidelijk zijn, dat in een ideologie die iedereen gelijkstelt, niet 1 persoon of een groepje personen zich boven de rest kan stellen als dictatuur. Toch gebeurt het. Het is dan alleen niet meer het marxisme zoals dat door Marx was bedoeld. Dat mag duidelijk zijn.

Het liberalisme was nooit bedoeld om neoliberalisme te worden. Dat is nog zo'n voorbeeldje.

Bij religie ligt dat anders. Daar ligt de basis wel vast. Wat er ook verandert, de god blijf, alsmede de onderwerping aan die god.


Want anders dan (seculiere) ideologieën is bij elke religie(uze) ideologie is de dogmatiek van dezelfde betekenis?

_________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'"
- Isaac Asimov

"Aan de omgang met marginale figuren valt de toestand van de rechtsstaat af te meten."
- Beatrice de Graaf


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 361 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Biertje, Google [Bot], Majestic-12 [Bot] en 93 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling