Het is nu do mei 28, 2020 8:47 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 2 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Amateur-virologie / meedenken
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Amateur-virologie / meedenken

Geplaatst: ma mei 25, 2020 11:38 pm 

Reacties: 38
Bekeken: 200


Ik heb er weinig vertrouwen in dat het bron- en contactonderzoek goed zal gaan werken. In veel gevallen zal maar een deel van de mensen met wie iemand in de twee dagen vóór de besmetting in contact is geweest met naam en toenaam bij de besmette persoon bekend zijn.
Misschien is er op die manier wel een bron te achterhalen, bijvoorbeeld een instelling of een plek. Dan kan er een algemene waarschuwing via de media volgen: was je toen en toen daar of daar, dan heb je wellicht risico gelopen. Laat je dus uit voorzorg testen.
Bovendien zal het merendeel van de gewaarschuwden er weinig voor voelen vrijwillig twee weken in quarantaine te gaan. Men zal denken: mocht ik klachten krijgen dan ga ik me bij de GGD laten testen en als dan blijkt dat ik corona heb, blijf ik wel een poosje thuis.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Amateur-virologie / meedenken

Geplaatst: di mei 19, 2020 11:41 pm 

Reacties: 38
Bekeken: 200


Als amateur-viroloog in opleiding kan ik me wel vinden in de gedragsregels zoals Einstein die opsomt voor horeca, werk en openbaar vervoer. Ik volg gewoon braaf de voorschriften van Mark en hoop daardoor de corona-dans te ontspringen. In zijn persconferentie van vanavond hoorde ik Rutte bijna smeken om de maatregelen in acht te blijven nemen. Hij is zich er blijkbaar van bewust dat het elastiekje op knappen staat en probeert dat tegen beter weten in te voorkomen.
Het geduld van een groot deel van de bevolking is blijkbaar op. Het argument van het bouwen van een muur rond ouderen en kwetsbaren heeft alle kracht verloren. De eigen opa of oma wil men nog wel redden maar al die andere onbekende?
Wat me het meest verbaasd heeft in de afgelopen maanden is het geweldige belang dat veel mensen hechten aan horecabezoek. Terrasje pikken en buiten de deur eten en drinken is blijkbaar een van de eerste levensbehoeften geworden. Dat geldt niet voor iedereen, maar naar mijn inschatting voor minstens de helft van de bevolking. Het weerspiegelt, denk ik, de tweedeling rijk-arm in de maatschappij.
Verder ben ik bang dat de hang naar het oude normaal er voor zal zorgen dat het coronavirus opnieuw zal toeslaan. Dan zijn we pas echt in de aap gelogeerd. Ik vrees dat grote groepen dan niet meer in het gareel te krijgen zijn. Als Rutte dan weer komt met offertjes brengen voor de ander kan hij kiezen tussen het schavot of de brandstapel.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 2 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling