Het is nu di dec 07, 2021 8:56 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 8 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Dystopische maatschappij komt er aan.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Dystopische maatschappij komt er aan.

Geplaatst: vr nov 26, 2021 11:33 am 

Reacties: 92
Bekeken: 527


Einstein schreef:
Biertje schreef:
Einstein schreef:
Sinds wanneer zijn bedreigingen in het parlement toegestaan ? Moet de voorzitter niet gewoon ingrijpen ? En het is m.i. niet bepaald een teken van beschaving, dat er zoveel steun voor is.

.. en dan Rotterdam

Corona doet rare dingen met mensen ! Walgelijk dat er politici zijn die daarvan gebruik maken.
De nieuwe rechtspraak van links is dat wij mensen gaan vervolgen die in Irak hebben gevochten voor ISIS. Iedereen met hersens weet dat dit heel lastig is omdat een rechter daar niet over kan oordelen maar wel een gespecialiseerde rechtbank, te weten een Tribunaal. Maar dan moet er wel getuigen zijn. Er is geen meerderheid die dit wil. Het wordt met de dag gekker want Duitsland heeft nooit de mensen die daarwerkelijk leiding hebben gegeven aan vernietiging van Joden en andere zogenaamde minderwaardige volkeren, vervolgd. Integendeel, die mensen werd beschermd door de wetgeving die de CDU had opgesteld. En nu worden mensen die helemaal geen leidinggevende functies hebben gehad in vernietigingskampen wel vervolg in de laatste maanden die ze nog te leven hebben. Links neemt een loopje met het recht en de rechtsstaat.

:evendenken: wat is het verband met waar het over ging.. En zijn het echt linkse rechters, of is het gewoon grondige journalistieke research, die mogelijk maakt, dat 78 jaar later nazi's met bewijzen voor hun wandaden kunnen worden vervolgd ? En pleit dat rechtse politici (en rechters) vrij, die jarenlang deze zaken in de diepste lade weggestopt hebben ? Of zelfs, zoals je zegt in Duitsland met wetgeving na WO-II wisten te voorkomen ?

Citaat:
Inzake de toeslagenaffaire is het niet anders. Ambtenaren die liegen als ze onder ede staan worden niet vervolgd maar als mensen die hun gehele toeslagen voor al die tijd moeten terugbetalen omdat zij één bonnetje kwijt zijn worden in het ongelijk gesteld door de bestuursrechter en kunnen niet verder procederen omdat de RvS consistentie belangrijker vindt dan dat mensen op een eerlijke manier worden behandeld door de bestuursrechter.

Daarom is een tribunaal noodzakelijk.

Het ging ook niet over de toeslagen-affaire, hoewel sommige politici (ja, óók Asscher, óók Rutte) wat mij betreft best ter verantwoording mogen worden geroepen voor het onrecht, wat burgers is aangedaan in die affaire. Een eufemisme voor maffia-praktijken van de belastingdienst, met deurwaarders, die selectief op mensen met weinig inkomen werden afgestuurd.. Er is daarover te weinig verantwoording afgelegd.

Maar in vredestijd heet zoiets een parlementaire enquête en niet een "tribinaal". Een "tribunaal" is een rechtsgang, over het algemeen na een oorlog, waar de verdachten hun wandaden in de openbaarheid hebben gepleegd en waarvan de uitkomst vantevoren vast staat. Maar in relatie tot het Corona-beleid kun je dat niet doen, is het zelfs absurd om zoiets te suggereren, want het gaat niet om misdaden die mensen persoonlijk begaan. Corona gaat over meningen, over wetenschappelijke én ethische vragen én over beleid. Alleen naar het verleden en de bezuinigingen van jaren geleden kijken is te makkelijk. Je trekt niet zomaar een blik zorgmedewerkers open en die mensen zijn zwaar overbelast. Nu, met die vraagstukken rond 2G en 3G: de één zijn vrijheid is de ander zijn risico, dat is het dilemma op dit moment. De morele paniek op rechts is oorverdovend, maar met 23000 besmettingen per dag ziet het er naar uit, dat rechts op het verkeerde paard heeft gewed.. en er binnnenkort een vaccinatie-verplichting gaat komen. Ik zou dat toejuichen.

Einstein post niet zo vaak meer, maar hij spaart de vunzigheid tussendoor wel op.
:hum:

Om een mening te hebben moet je informatie hebben, en dit kabinet is kampioen leugens en manipulatie. Voorbeeld: om tot een lockdown of avondklok te besluiten, moet je een analyse hebben van de (indirecte) effecten. Anders weet je niet wat je doet. Het kabinet weigerde die analyse te doen, totdat een jaar later bleek dat die analyse wel gemaakt was, een negatief advies bevatte en maar in de la verstopt was. Niks wetenschappelijk en ethisch.

Ander voorbeeld: de 'ongevaccineerden houden driekwart van de bedden bezet' hoax in oktober. Iedereen kon aan de buitenlandse cijfers zien dat de minister stond te liegen. Maar de minister wilde 'prikken als een malle', en zette daartoe, geholpen door kartel, media en foute doctoren, de mensen tegen elkaar op. Niks wetenschappelijk en ethisch. En ik zie jou hetzelfde hier nu proberen met 'de één zijn vrijheid is de ander zijn risico'. We zitten hier niet bij een shootout at the OK Coral, hou op met die onzin.

Probleem is dat, terwijl de minister druk was met het belemmeren van niet-kwetsbare groepen (jeugd), hij verzuimde de wel-kwetsbare groepen (ouderen) te beschermen. Want dat die derde prik er zou komen, dat wisten "we" sinds juli al. Maar Nederland bungelt weer onderaan en de bejaarden sterven bij bosjes, geheel onnodig. Niks wetenschappelijk en ethisch.

Het kabinet liegt, manipuleert, schendt grondrechten en zet mensen tegen elkaar op. Wat nodig is wordt nagelaten. Was het al tragisch dat de bevolking corona in moest met een crimineeltje als premier (dankzij politiek en journalistiek links ontsnapt aan zijn verantwoordelijkheid in het toeslagenschandaal), nu dondert het beleid van de minister spectaculair in elkaar. De morele paniek op links is oorverdovend. Nuchter rechts ziet met lede ogen aan hoe de grondrechten geschonden worden en overheid en samenleving verloederen.

En nog steeds hebben we het over:
Griepseizoen 2014/2015: 59 doden per dag
Griepseizoen 2017/2018: 75 doden per dag
Coronaseizoen 2021 (gemiddelde laatste 7 dagen): 37 doden per dag

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Dystopische maatschappij komt er aan.

Geplaatst: do nov 25, 2021 4:55 pm 

Reacties: 92
Bekeken: 527


Enzo501 schreef:
Rightnow schreef:
Dus als je zegt dat iedereen zich aan de wet moet houden en dat je geen fundamentele rechten mag schenden, op straffe van vervolging, is dat inderdaad een bedreiging.

Maar die bedreiging is dezelfde bedreiging die van alle wetten uitgaat! Burgers worden de ganse dag bedreigd, maar maken zich geen zorgen want vertrouwen nog dat ze de wet ongeveer kennen, en zeker de geest van de wet.
Mal rechts komt nu met de stelling dat wetten feitelijk bedreiging zijn. Nou ja, als het ze uitkomt natuurlijk. Veel is begonnen met Fortuyn die artikel 1 van de Grondwet moest worden afgeschaft en tegen het discriminatieverbod was. En nu staan velen, denken ze temninste, er zit een hoop illusie en emoredenering bij, aan de andere kant. Soms is het beter vooraf te begrijpen dat wanneer je een steen gooit het ook een boemerang kan zijn.

Malle Enzo maakt er weer een onnavolgbare couscous van. Wie het interview gelezen heeft weet dat Fortuyn zich daarin expliciet tegen discriminatie uitsprak (art 1), maar vond dat die bepaling moest wijken als die misbruikt werd om de vrijheid van meningsuiting (art 7) in te perken. Een kwestie van vrije uiting dus, waarbij Fortuyn duidelijk een grens trok bij het aanzetten tot fysiek geweld. Hele verstandige woorden, en stukken beter te pruimen dan de "boemerang" of de "iets met de bal kaatsen" waarmee Enzo de groepsdemonisering van Fortuyn door kartelpolitici duidt, nota bene nadat Fortuyn vermoord werd.
:foei:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Dystopische maatschappij komt er aan.

Geplaatst: do nov 25, 2021 10:50 am 

Reacties: 92
Bekeken: 527


Einstein schreef:
Sinds wanneer zijn bedreigingen in het parlement toegestaan ? Moet de voorzitter niet gewoon ingrijpen ? En het is m.i. niet bepaald een teken van beschaving, dat er zoveel steun voor is.

.. en dan Rotterdam

Corona doet rare dingen met mensen ! Walgelijk dat er politici zijn die daarvan gebruik maken.

Meer dystopisch gemiep over het woord 'tribunaal'. In het rijtje:
- de belastingdienst komt u plukken, gewoon vanwege uw huidskleur;
- de minister mixt besmettelijke gevaccineerden met negatief geteste ongevacineerden

... is 'u doet iets fundamenteel fout en ooit zult u zich moeten verantwoorden voor een rechter' een weldadig briesje van beschaving.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Dystopische maatschappij komt er aan.

Geplaatst: ma nov 15, 2021 11:42 am 

Reacties: 92
Bekeken: 527


Hume schreef:
baedeker schreef:
PeterJKH schreef:
Geen enkele tijd is perfect, maar ik hoop wel terug te keren naar de mate van imperfectie die we in 2019 hadden. Dat ik het laatste mondkapje met een gerust hart in de vuilnisbak kan gooien, de QR-code definitief kan wissen en op dezelfde vrije manier als toen in een vliegtuig kan stappen om mijn vrienden elders op de wereld te bezoeken. Dat onze samenleving niet meer wordt geregeerd door de kapotbezuinigde zorg, maar door gezond verstand.
Een beetje naïef van je Peter. We hebben ook de Klimaatcrisis, de Stikstofcrisis, de Huizencrisis, de Energiecrisis, de Vluchtelingencrisis en de Toeslagencrisis, om er maar een paar te noemen. Het huidige bestuur zit er niet om met gezond verstand jouw problemen op te lossen, maar om je tot de laatste druppel te melken voor door henzelf gecreëerde of onherkenbaar uitvergrote problemen. Zou iets door het lot of per ongeluk opgelost worden, dan verzinnen ze de dag erna een volgende "crisis". Je moet verlangen naar een fundamenteel ander bestuur, en zo ver zijn we nog lang niet.
We zullen wel verkiezingen krijgen in het voorjaar.
Beter een goede regering laat dan nooit.

Ben jij niet degene die eerder Rutte "goed" vond, en nu Kaag?
:snooty:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Dystopische maatschappij komt er aan.

Geplaatst: zo nov 14, 2021 11:15 pm 

Reacties: 92
Bekeken: 527


PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:
'Vroeger was alles beter' maar de vraag is of alles in 2019 wel zo perfect en paradijselijk was als nu af en toe wordt gesuggereerd. Ik zat hier ook al op het forum toen en het klagen, doemdenken en gejammer over alles en nog meer was toen op zijn minst net zo erg.
Geen enkele tijd is perfect, maar ik hoop wel terug te keren naar de mate van imperfectie die we in 2019 hadden. Dat ik het laatste mondkapje met een gerust hart in de vuilnisbak kan gooien, de QR-code definitief kan wissen en op dezelfde vrije manier als toen in een vliegtuig kan stappen om mijn vrienden elders op de wereld te bezoeken. Dat onze samenleving niet meer wordt geregeerd door de kapotbezuinigde zorg, maar door gezond verstand.

Een beetje naïef van je Peter. We hebben ook de Klimaatcrisis, de Stikstofcrisis, de Huizencrisis, de Energiecrisis, de Vluchtelingencrisis en de Toeslagencrisis, om er maar een paar te noemen. Het huidige bestuur zit er niet om met gezond verstand jouw problemen op te lossen, maar om je tot de laatste druppel te melken voor door henzelf gecreëerde of onherkenbaar uitvergrote problemen. Zou iets door het lot of per ongeluk opgelost worden, dan verzinnen ze de dag erna een volgende "crisis". Je moet verlangen naar een fundamenteel ander bestuur, en zo ver zijn we nog lang niet.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Dystopische maatschappij komt er aan.

Geplaatst: za nov 13, 2021 7:02 pm 

Reacties: 92
Bekeken: 527


Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
Ik snap de frustratie over de wappies wel hoor. Dat ze gelijk hadden met hun voorspellingen over de eerste lockdown, de avondklok, de qr pas, de privileges voor gevaccineerden, de prikverplichting op het werk, de boostershot, de terugkeer van de maatregelen, de nieuwe lockdown, dat wil niet zeggen dat ze altijd gelijk hebben!

:lol:
De wappies hebben helaas nooit de kans gehad hun enige oplossing voor de pandemie, de ramen tegen elkaar open zetten, ten uitvoering te brengen. Jammer, want dan was het allemaal heel anders gelopen. :wacko: :lol:

Even de malle vaxxer bijpraten:
- Het Brazilië van Bonsonaro doet het op dit moment beter dan Nederland.
- "Driekwart is ongevaccineerd" was een hoax die minister en media wekenlang roeptoeterden.

:lol:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Dystopische maatschappij komt er aan.

Geplaatst: vr nov 12, 2021 3:24 pm 

Reacties: 92
Bekeken: 527


Ik snap de frustratie over de wappies wel hoor. Dat ze gelijk hadden met hun voorspellingen over de eerste lockdown, de avondklok, de qr pas, de privileges voor gevaccineerden, de prikverplichting op het werk, de boostershot, de terugkeer van de maatregelen, de nieuwe lockdown, dat wil niet zeggen dat ze altijd gelijk hebben!

:lol:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Dystopische maatschappij komt er aan.

Geplaatst: do nov 11, 2021 6:52 pm 

Reacties: 92
Bekeken: 527


De teleurstelling als je door krijgt dat je bij de benen genomen bent.

'We zouden het samen doen toch, dat virus onder controle krijgen?'

'Here's the deal, I got vaccinated, you fucking leave me alone.'
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 8 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling