Het is nu vr jan 22, 2021 11:10 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 2 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Elite als populistische fata morgana
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Elite als populistische fata morgana

Geplaatst: zo jan 17, 2021 4:38 pm 

Reacties: 70
Bekeken: 605


Einstein schreef:
@Biertje als je mij mijn bijdrage niet laat afmaken, dan plaats ik hem gewoon opnieuw.. Dit is de tekst die er NU STAAT

Biertje schreef:
Einstein schreef:

Ik ben niet tegen het bouwen van woningen :smile:

Wie is "de burger" ? ben jij dat ? jij en jouw partijgenoten ? of bedoel je inwoners van Nederland ? d.w.z. de overgrote meerderheid van de rest van dit forum én de moeder van Mauro (?) en stel nu eens, dat ik helemaal geen bezwaar heb tegen een verblijfsvergunning voor de moeder van Mauro, gegeven het feit dat zij al een jaar of tien geleden de dictatuur in Angola was ontvlucht.. stel dat ik (bijvoorbeeld) zo'n mening zou huldigen.. dan is zij óók burger.. of ben ik dan géén burger ? Omdat ik er zo over denk ? Wordt er met haar belang rekening gehouden.. wordt er met mijn belang wel rekening gehouden, dus met mijn mening ? Heb ik daar niet net zo goed recht op ? Of telt alleen de mening van "de burgers" met jou welgevallige opvattingen..
Je bent dus wel tegen bouwen van woningen en je maakt bezwaar tegen iemand die een onwelgevallige mening heeft. DAt jij asielzoekers op eigen kosten een huis wil bieden lijkt mij prima maar vaak wordt er gewezen die dat dan moet regelen . Walgelijk


Dus wat ? Je bent in de war.

Ik ben niet tegen het bouwen van woningen en ik maak ook geen bezwaar tegen mensen, die een mij onwelgevallige mening hebben. Ook heb ik niets geschreven over de kosten van de (huur) woningen die moeten worden gebouwd. Het is ook onzin dat ik ervoor zou pleiten, dat asielzoekers een woning kado krijgen in Nederland. Je zou je eens kunnen verdiepen in de procedures van wachtlijsten voor huurwoningen. De kosten om mensen te huisvesten worden afgewogen tegen andere kosten, wanneer ze niet zelfstandig huisvest. En tegen bepaalde belangen die bijvoorbeeld te maken hebben met kinderen en school. Het is allemaal heel wat praktischer en eerlijker geregeld dan jij schijnt te veronderstellen. Per zaak wordt bekeken, of mensen hoog of laag op een wachtlijst moeten staan.

En.. dit is geen immigratiedraadje. Close my case over dit onderwerp ! het gaat hier over "de elite", het beeld wat mensen daarbij hebben en wat de elite feitelijk is. En of die feitelijke elite deugt of niet. Jij bent dus van mening dat "de elite" (welke?) één politiek standpunten huldigt over immigratie. Dat waag ik te betwijfelen.

Nah, niet zo snel. Je beroept je op burgerrechten in dit land ... maar de onvermijdelijke asielzoeker, de volksverhuizingen, het tegenwerken van uitzettingen, en ook de globalisering exces, dat zijn toch gewoon bouwblokken om te komen tot een wereld zonder grenzen? Die bouwblokken leiden nu al tot sociale spanningen en hoge kosten voor de burger, en het einddoel is het opheffen van diezelfde burgerschap. Het lijkt me dat dit veel meer onderwerp van open discussie en besluitvorming zou moeten zijn dan salamiplakjes als 'de moeder van Mauro ook' en 'ik ben voor meer woningen'. Zou het geheel onredelijk zijn dat burgers die zich bekeerd hebben tot een wereldburgerschap burger van de VN worden of zo, en hun Nederlands burgerschap verliezen?
:)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Elite als populistische fata morgana

Geplaatst: ma dec 14, 2020 9:55 am 

Reacties: 70
Bekeken: 605


Lancelot schreef:
De elite zou nog wel wat inclusiever kunnen worden vind ik

Ja vind ik ook: 30% mensen met een baarmoeder, 30% niet heteroseksueel (zó 2019) en min-stens 80% met een pigment.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 2 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling