Het is nu ma mei 20, 2019 5:15 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 125 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Baudet is een volksverlakker!
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: za mei 18, 2019 10:15 pm 

Reacties: 803
Bekeken: 8592


Einstein schreef:
baedeker schreef:
Ik ken de stellingen die je aan de deur hebt gespijkerd.

Mooi. Stellingen onderbouwd. Geen repliek van jouw kant. Daarmee geef je toe dat de EU een slecht idee is, en dat de EU geen VS van Europa is en dat ook niet moet proberen. Goed bezig Einstein. Zo maken we meters.
:ok:

Einstein schreef:
baedeker schreef:
Nog even wat punten uit het Nexit rapport. Nederland kan:
* Exporten naar niet-EU markten vergroten door zelf handelsverdragen af te sluiten;
* Tegen 2035 jaarlijks €240 miljard besparen door uit de subsidieprogramma's van de EU te stappen;
* Tegen 2035 jaarlijks €7,5 miljard besparen door het immigratiebeleid in eigen hand te nemen;
* Tegen 2015 op €309 miljard aan extra BNP rekenen door het monetair en fiscaal beleid aan te passen aan de Nederlandse behoeften.
Die bedragen voor 2035 niet overigens.. waar komen die vandaan ? en hoe kun je zulke enorme totaalbedragen 15 jaar van tevoren bepalen.. :evendenken:

Dit is een beetje knullig, vind je zelf ook niet? Het gaat om vele honderden miljarden en het is vijf jaar geleden al uitgelegd in het Nexit rapport ... en nu ziet Einstein de cijfers voor het eerst en komt met vragen. Dat krijg je met dingen taboe verklaren. Ik lees het wel wanneer je je ingelezen hebt. Tot die tijd moeten we op de cijfers af gaan.

Einstein schreef:
baedeker schreef:
Hahaha, stoer dat je je in het hol van de leeuw begeeft.
Nou stoer.. Nexit moet worden bestreden, ook hier. Ik zie de waarde in van Europese samenwerking in en ik ben het met Rutte eens, dat Brexit en Nexit een land kunnen ondermijnen. Bovendien ik ben graag bezig met buitenland-thema's en nu heeft Nederland nog iets in de melk te brokkelen. Nederland (mijn land) wordt na een Nexit een politieke brilsmurf, waar niemand meer naar luistert. Nu hebben we een kandidaat commissie-voorzitter in de running. Ik denk dat ik zelfs een strategische stem op Timmermans ga uitbrengen. Ondanks de flauwe filmpjes van de SP.

Nederland heeft een draaideur-leugenaar premier die steeds verkozen is op een pas-op-de-plaats EU agenda, die een lucratief baantje ziet bij de EU en nu opeens op de vlucht vooruit van de falende betoger-mepper Macron is aangehaakt. Bij ieder weldenkend mens zouden de alarmbellen gaan rinkelen. De agenda is nu niet Europese samenwerking maar de drangdwang van een ondemocratische EU superstaat die het ijzeren gordijn wil doen herleven en ondertussen ruzie schopt met interne en externe partijen waarvan het afhankelijk is. De zogenaamd kosmopolitische ijdeltuiten mogen daar lyrisch over zijn, maar het is een dwaalspoor dat zonder referendum naar mijn mening ook nog eens illegitiem is.

Einstein schreef:
baedeker schreef:
Brexit is geen ramp omdat Brexit nog steeds niet is ingegaan. Het VK is nog steeds lid van de EU. Dus als je ergens grieven over hebt moet je in Berlaymont zijn. Naar mijn weten eet niemand een boterham minder sinds het inroepen van art 50. En dat gerommel rond een conservatieve leiding die A zei maar B deed, dat is iets wat de Britten zelf moeten oplossen, en ongetwijfeld alleen maar sterker uit te voorschijn komen. Bovendien: Brexit is geen Nexit. Nederland zal dat beter doen.
Het Brexit-proces tot nu toe is zowel volgens voorstanders als tegenstanders rampzalig. Door de onzekerheid zijn er bovendien ongewenste economische effecten, die de Britten wel degelijk voelen. De waardevermindering van het Britse Pond bijvoorbeeld (klik op 5Y en kijk naar het verschil met 2016)

Ik heb per ongeluk op 10Y geklikt en toen was het pond minder waard. Wat is je punt? Blijft staan dat Brexit nog niet is ingegaan en dat niemand een boterham minder eet sinds het inroepen van art 50. Brexit is dus geen ramp en wordt dat ook niet. De ramp bestaat alleen in het narratief van de ondemocratische superstaat EU die via allerhande manipulaties de Britten hun recht op zelfbeschikking probeert te ontzeggen. De Britten zullen die weerstand zelf moeten overkomen, en wie zijn geschiedenis kent weet dat die strijd het altijd waard is om gestreden te worden. Het enige opmerkelijke is dat EU adepten het anno 2019 in hun hoofd halen om wat uiteindelijk niet meer is dan een ondemocratische superstaat te steunen in die strijd.

Einstein schreef:
baedeker schreef:
Je doet of Nederland exporteert bij de gratie van de EU. Ik heb nieuws voor je: dat is niet zo. Het buitenland neemt onze producten af vanwege de kwaliteit en de juiste prijs/prestatie verhouding. Daar verandert in de basis niks aan.
Zie reactie Enzo. De Nederlandse economie is verweven met de rest van de Schengen-zone. Zo te lezen snap je mijn argument niet, want het gaat binnen de EU om vrijhandel.. en vanuit een positie buiten de EU moeten we nog maar afwachten, wat daar van overblijft. Kostenverhogingen en tarieven betekenen prijsverhogingen. Simple case.

De economie van ieder land ter wereld is verweven met dat van de buurlanden. Dat zegt helemaal niks. En je "case" is veel te simpel. Tegenover de potentiële tarieven van de EU staan allerlei voordelen die je over het hoofd ziet:
* besparing EU-bijdragen
* efficiëntie door terugdringen EU regels
* op maat gesneden handelsverdragen op markten met een groter groeipotentieel
* op maat gesneden monetair en conjunctuurbeleid.
Nederland heeft een uitstekend, concurrerend exportaanbod, sterke posities in Schiphol en Rotterdam, en een op dit moment onvoldoende vervuld potentieel qua binnenmarkt. Waar ben jij bang voor? Een paar procent tarieven in de buitenland handel (30%) waarvan de EU na Brexit nog maar de helft van uitmaakt: 15%. Tsja. In het grotere plaatje maak ik mij daar als voorstander van economische groei geen zorgen over. Maar waarom o waarom maak jij daar als consuminderaar paniek over?
:hum:

Je zegt dat het in de EU gaat om vrijhandel. Was het maar zo, dan waren Brexit en Nexit niet nodig. De EU is een politiek project gericht op het uitbouwen van een ondemocratische EU superstaat. Met Nexit krijgt Nederland weer 100% zeggenschap over zichzelf. Met de EU op z'n best 5%. Die prijs negeer je totaal.

Einstein schreef:
baedeker schreef:
Wat denk je, dat het de Duitser op weg naar Zandvoort ene moer uitmaakt of hij aan de grens even z'n paspoort moet laten zien? Hij is alleen al aan de files onderweg veel meer tijd kwijt.
Euuhm ik weet zelf nog hoe dat ging. De Duitse toeristen die naar de NL kust gingen waren heel blij met de open grens. Scheelt tijd namelijk. Als je naar het strand wilt en op één dag heen en weer, dan is dat nu makkelijker dan in zeg, 1983. En jij wilt de klok nog verder terugdraaien met je onzalige Nexit-plan.

Kom kom, een grenscontrole is zo gepiept. De twee grootste trekkers qua toerisme zijn wereldwijd de VS en China. Niemand die wegblijft vanwege de grenscontroles.

Einstein schreef:
baedeker schreef:
Nederland is netto betaler. We betalen de regio's straks uit wat we besparen, en houden nog geld over ook.
Mijn punt was niet, dat we (als héél Nederland) meer betalen dan dat we krijgen.. dat klopt.. mijn punt is, dat er na een Nexit gewoon veel minder geld naar die grensregio's gaat, omdat de Europese subsidies komen te vervallen. Terwijl het ongemak toeneemt. Ik snap niet, dat jij de waarde van 35 jaar grens-overschrijdende samenwerking in die regio's zomaar overboord gooit. De EU heeft daar een rol bij gehad.. en het is in het voordeel van de mensen die daar wonen, dat de grens open is.

Dan moet je de EU misschien voordragen voor een Nobelprijs, tenminste als ze die deze keer wél verdiend hebben. Maar we houden met Nexit dus geld over, en kunnen die regionale samenwerkingen gewoon voortzetten. Mooi toch?

Einstein schreef:
baedeker schreef:
Bedrijven zitten hier vanwege hooggekwalificeerd personeel, goede infrastructuur en centrale ligging. Je zult er een paar verliezen, net zoals je bedrijven zult aantrekken door vermindering van de EU-bureaucratie. En dat scheelt een slok op een borrel, zie verderop.
Die bedrijven zitten hier óók omdat Nederland open grenzen heeft, met een economische zone zo groot als een continent en één munt. Je onderschat (weer) het economisch belang van de samenwerking.

Één munt heeft in een tijd van elektronisch bankieren weinig toegevoegde waarde, en van de eurozone ken je mijn mening al: die leidt tot een tweedeling tussen Noord en Zuid, en economische stagnatie van het geheel. En als de EU er een gewoonte van maakt om muren om zich heen te bouwen wordt het steeds minder relevant.

Einstein schreef:
baedeker schreef:
In principe moet je alle Europese instituten in Nederland reproduceren. Maar dan: zonder de instituten en diensten die we niet nodig hebben en nu wel aan meebetalen; zonder de kosten van vertalen in 26 talen; zonder de hoge belastingvrije salarissen; zonder het politieke gemarchandeer met Spanje en Frankrijk om eens een keer een Nederlandse directeur benoemd te krijgen. Na Nexit wordt het gewoon lekker lean & mean, aangepast aan de Nederlandse behoefte.
Interessant idee.

Baedeker is de beroerdste niet.
:holy:

Einstein schreef:
Als je alles reproduceert, dan is de onderhandeling met Brussel waarschijnlijk kort. Het scheelt straks tijd bij de grensovergangen, als we na de Nexit alles afstemmen op Europa. Maar de Brusselse onderhandelaar zal zich ook afvragen, waarom Nederland al die kosten wil maken, d.w.z. om de controle-instituten voor voedsel en medicijnen zelf op te tuigen en allerlei procedures te reproduceren, terwijl ze dat nu in Frankrijk en Italie prima doen, voor een vriendenprijsje. Natuurlijk, je hebt dezelfde goede regels en kwaliteitseisen nodig, die Brussel nu stelt.. Daar zijn we het over eens :) Jouw manier is een beetje omslachtig..

We blijven natuurlijk beleefd en zeggen tegen de Brusselse onderhandelaar niet dat we lachen om het "vriendenprijsje", en dat we juist een einde maken aan de situatie waarin Nederland als grootste netto-betaler opdraait voor allerlei ongein. Daar komt die onderhandelaar bij de volgende begroting wel achter. Maar goed, Australië volgt ook de EU normen als het ze geld oplevert, en dat gaat volgens mij prima. Daarvoor hoef je geen EU-lid voor te zijn.

Einstein schreef:
baedeker schreef:
Je kunt beginnen zonder wat dan ook aan te passen. Maar volgens het Brexit rapport (hoofdtuk 4) valt er €20 miljard per jaar aan bedrijfskosten te besparen door in de EU-bureaucratie en regels snijden. En dat is voor onze concurrentiepositie zeker de moeite waard.
Zou kunnen.. alleen zul je wel het kaf van het koren moeten scheiden, je kunt niet alles over de schutting gooien. Je zegt zelf, we moeten het deels reproduceren, daar komen we niet omheen, na een Nexit. Op eigen kosten.. By the way over wel Brexit rapport hoofdstuk 4 heb je het precies ?

Foutje bedankt. Dat moet natuurlijk zijn het Nexit rapport.
We reproduceren de instituten deels ja, voorzover we er aan verdienen, en met alle besparingen die ik twee alinea's hierboven aangaf.

Einstein schreef:
baedeker schreef:
Nederland is netto betaler, en betaalt dus meer dan het eruit haalt. We houden na Nexit dus geld over voor de eigen startups. En wie denkt aan innovatie denkt aan de pulsvisserij, waar een prachtige markt door een EU-politieke ingreep de nek om gedraaid werd. De EU is helemaal geen veilige omgeving voor innovatie.
Het gaat niet over meer of minder geld, het gaat over beleidskeuzes. Het is nu staand beleid van Brussel, om technologische starters te ondersteunen met subsidies. Hebben die starters na jouw Nexit de zekerheid, dat de Nederlandse staat die prioriteit ook inziet ? Of is dat afhankelijk van de waan van de dag.. en verkiezingen om de 4 jaar..

Je had het over subsidies. Dat kan na Nexit dus in eigen beheer beter cq goedkoper. En beleid hebben we zelf in de hand: 100% zeggenschap in plaats van 5% inspraak in de EU.

Einstein schreef:
en nee, de pulsvisserij was economisch niet zo'n fijne beslissing voor Nederland. Maar naast economie waren er ook ecologische argumenten tegen pulsvisserij. Het volledig leeg vissen van de visgronden bijvoorbeeld. Maar goed, de zaak is natuurlijk wel door landen met eigen belangen aangezwengeld. Nederland heeft daar het onderspit gedolven. Kan een keer gebeuren.. Maar het kan Iowa ook gebeuren, of Ohio.. zefs in een federaal verband zoals de VS heb je grote spelers en kleine spelers. Netto.. zijn we misschien betaler, maar zonder de EU zijn we veel slechter af. Dus ja, je kunt het pleit een keer verliezen, maar zelfs een anti-Californische bullebak als Trump is voor Californie geen reden, de federatie te verlaten. Iets dergelijks geld ook voor Europese landen en de EU. Je kunt kritiek hebben, zelfs terechte kritiek.. EU moet democratischer.. maar dat wil nog niet zeggen dat we eruit moeten, of dat de Schengen moet worden opgegeven.

Volgens mij snap je hem niet. Minister Schouten heeft onze situatie in de EU zo verwoord: "Nederland had de pulvistechniek niet voor zichzelf moeten houden, maar met andere EU-landen moeten delen. Dat is volgens minister Schouten een les die te leren is uit de affaire rond de pulsvisserij. "Innovaties moeten we voortaan Europa-breed uitzetten", zei de minister in de Tweede Kamer. Iedere lucratieve innovatie loopt dus gevaar. Het houdt het midden tussen een soort communisme en intern mercantilisme op z'n Frans, waarbij de politiek bepaalt of en waar bedrijfsactiviteiten plaatsvinden. Totaal on-Nederlands, economisch destructief, en een spel dat een land met 5% inspraak altijd verliest. Dat is het normaal van de EU, en alleen al een goede reden om te vertrekken.

Einstein schreef:
baedeker schreef:
Je noemt uitwassen in Nederland binnen de EU op dit moment. Maar eenmaal los van het "moet van de EU" balletje-balletje hou je straks een parlement over dat volledig verantwoordelijk is voor de regels die er gelden. Veel doorzichtiger, en dan kun je zelf democratisch bepalen wat er gebeurt. Gewoon veel beter.
Ik denk dat in Brussel de techniek (technocratie, zo je wilt) prevaleert en niet het politieke spelletje van de inkomenspolitiek. Over inkomenspolitiek heeft Brussel ook helemaal geen zeggenschap. Wanneer Nederland de EU zal verlaten, scheelt dat een hoop geld. Dat geld zou eigenlijk bij dezelfde steakholders terecht moeten komen (zie boven) maar die garantie is er helemaal niet. Dus het hangt van het politieke weer af, ten tijde van een Nexit, waar al dat geld naar toe gaat. Dit is een van de redenen, waarom ik de partijen die Nexit voorstaan nogal wantrouw. En de Tory's ook. Wanneer Brexit doorgaat op May's termen en de Tories kunnen door regeren in GB, beslissen ze ook over al dat geld... en met welke landen er handelsovereenkomsten worden gesloten.. dat is een enorme macht.

Technocratie klinkt als niet-politiek maar is dat wel. In een land kun je nog een soort consensus hebben over een status quo waar technocraten tijdelijk op de tent passen. Maar binnen de EU zijn technocraten al heel lang de voortrekkers van de "ever closer union", of dat nou via via, ondertafel of door extra complexiteit bereikt moet worden. Zo weet iedereen dat als je naar het HvJ-EU stapt, waar het ook om gaat, ieder vraag die de "ever closer union" raakt ten gunste van de EU besloten wordt. Geen wonder dat dit jou als aanhanger van de EU superstaat aanspreekt, maar het is gewoon politiek en het is vooral erg anti-democratisch.

Dus de keuze is:
Óf een Nexit met een parlement dat 100% verantwoordelijk is, waar het electoraat directe greep op heeft. Democratie.
Óf allerlei rook en spiegeltjes gedoe in de tweede kamer, malle eppies overal aan de EU knoppen, en een superstaat waar democratie in de toekomst misschien een keer wordt ingevuld met een gewicht van 5% voor Nederland.
Lijkt me toch vrij duidelijk.

Einstein schreef:
baedeker schreef:
Hahaha. Nee. Heel de EU hangt aan elkaar van handjeklap en powerplay door de grote landen. Als Polen rechters deels door het parlement laat benoemen, dan wordt dit als "politieke inmenging in de rechtsspraak" veroordeeld door HvJ-EU rechters die ... zelf benoemd worden door de regeringsleiders. Als Frankrijk en Duitsland het groeipact overtreden dan gebeurt er niks, maar als Portugal en Griekenland dat doen wordt een strafprocedure opgestart. Lidmaatschap van de EU is geen enkele garantie tegen de willekeur van de EU.
Appels met peren. De reprimande aan Polen was heel terecht. Naast economie is er ook nog een handvest met mensenrechten en beschavingsregels. Gelukkig wel.

Nee Einstein. De EU start een procedure tegen Polen omdat het rechters deels door het parlement wil laten benoemen, een procedure bij een HvJ-EU dat zelf in zijn geheel politiek benoemd wordt. Alle lidstaten van de EU kennen een acceptabele democratie, maar jij verdedigt iedere power grab door de ondemocratische EU. Je verdedigt hier een ronduit uiterst onfris standpunt.

Einstein schreef:
En wat die twee maten betreft bij begrotingstekorten.. Italie is momenteel dankzij de populistische regering aldaar en hun potverteer-zorgeloosheid een stuk lastiger voor Brussel dan die anderhalf procent van Frankrijk in 2016 !

In 2016? Frankrijk is al ja-ren in overtreding van de regels voor het groeipact. De commissie meet met twee maten en jij ook.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: vr mei 17, 2019 10:57 pm 

Reacties: 803
Bekeken: 8592


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
Enzo501 schreef:
Yep. Economische provincies. Gaarne precies quoten.
Het zijn op geen enkele manier provincies. Het zijn handelspartners.
Hoe je het wilt noemen. Export levert een grote bijdrage aan de economische welvaart. Rotterdam als doorvoerhaven is essentieel voor de Nederlandse economie.

Welke welvaart bedoel je?
En Rotterdam als doorvoerhaven is ook essentieel voor de Duitse economie, en dat blijft na een Nexit precies zo.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: vr mei 17, 2019 9:54 pm 

Reacties: 803
Bekeken: 8592


Enzo501 schreef:
PeterJKH schreef:
Enzo501 schreef:
De wereld is een 'klein beetje' veranderd. Je kunt niet meer naar Azie varen en daar de boel leegroven. Nederland is inderdaad nog een handelsnatie en die handel vindt voor het overgrote deel plaats binnen de EU.
Nederland was in de jaren '50, '60, '70, '80 ook een succesvolle handelsnatie. Zónder EU. En zónder koloniën.
Maar met de Europese vrijhandelszone, en economisch gezien een provincie van Duitsland.

19% van de Nederlandse export gaat naar Duitsland, waarvan een kleine helft wederexport.
26% van de Poolse export.
31% van de Tsjechische export.
Gaan we dat allemaal "provincies van Duitsland" noemen?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: vr mei 17, 2019 5:05 pm 

Reacties: 803
Bekeken: 8592


Einstein schreef:
baedeker schreef:
Einstein schreef:
Je loopt met dit verhaal wel heel erg ver op de zaken vooruit. Je verdeelt beren, die je nog lang niet hebt geschoten. Ik ben ook voor (2), kom maar op met dat inhoudelijke debat over Nexit, veel succes met je peiling/referendum ! De werkelijkheid dicteert de uitslag: Nederland wil geen Nexit (jouw bron), de polls zitten op of onder de 30% voor het verlaten van de EU.. en dat is gedaald sinds 2016.

De belangrijkste reden voor die daling van de Nexit-steun in de afgelopen jaren is het rampzalige verloop van Brexit ! Voor Nederland zou het nog erger worden. De Britten zitten op een eiland.. Noord-Ierland is een luxe-probleem, vergeleken met onze situatie. De buitengrens van de Schengen zou samenvallen met de gehele Nederlandse grens over land, inclusief de Belgische grens. Economisch zou een Nexit het einde van de Rotterdamse haven betekenen, het einde van Schiphol als Europese hub.. tarieven voor onze voedselexporten.. een hap van 20-30% uit de Nederlandse economie. Je moet echt een blinde ideoloog zijn, om deze problemen te negeren ! Met struisvogelverhalen over een Nexit win je in Nederland geen kiezers. Die willen brood op de plank. Iets wat studeerkamergeleerde Baudet steeds maar niet wil snappen. It's the economy, stupid. Waarom denk je dat Rutte zo graag met Baudet over Europa in debat wil ?

FvD zou er verstandig aan doen, om wat beter te luisteren naar hun trouwe lid Otten. Verlaten van de Europese Unie is een hete aardappel in de Nederlandse politiek, die FvD beter naar de PVV kan doorspelen. je kunt pleiten voor minder EU, minder unie.. maar een eenzijdige stap kan Nederland zich gewoon niet veroorloven.
Ik loop nergens op vooruit. Ik beschrijf gewoon de grote risico's die Nederland in de EU loopt, en waarom het volksverlakkerij is om geen plan B te hebben, en zeker om zelfs maar de discussie over Nexit taboe te verklaren. Mooi dat je jezelf nu tot stroom 2 rekent, die de discussie aan wil gaan. De volgende draden staan al maanden open, in afwachting van jouw reactie:
- De 5 redenen waarom de EU een slecht idee is.
- De 7 redenen waarom de EU geen VS van Europa is, en dat ook niet moet proberen.
Discussie prima, ik zie je antwoorden graag tegemoet.

In afwachting daarvan nog even wat punten van huishoudelijke aard. We gaan niet verwijzen naar peilingen omdat een referendum de enige geldige peiling is. Het is ook weinig zinvol om je op een peiling te beroepen, terwijl het debat nog niet eens gevoerd is.

Op dezelfde manier is het ook prematuur om Brexit een ramp te noemen, waar deze nog niet eens is ingegaan. Dat het een ramp zal worden is speculatief. Bovendien is het dan nog maar helemaal de vraag voor wie het een ramp wordt, voor de EU of voor de Britten.
Dat ik het gesprek aanga en de discussie over Nexit geen taboe is (2) wil nog niet zeggen dat ik het met je eens ben, baedeker...

Hahaha, stoer dat je je in het hol van de leeuw begeeft.

Einstein schreef:
en het lijkt me altijd tactisch erg onverstandig in een politiek debat, om polls te negeren. Brexit is echt een ramp geweest.. en nog steeds.. wie dat niet waarneemt, steekt zijn kop in het zand. Wat die discussies, jouw spelregels en "huishoudelijke zaken" betreft, de moderator bepaalt op een forum wat wel en niet gezegd mag worden. Aangezien de moderator permanent zit te slapen voel ik me momenteel echt niet gebonden aan regels, laat staan jouw regels :gniffel: no offens

Brexit is geen ramp omdat Brexit nog steeds niet is ingegaan. Het VK is nog steeds lid van de EU. Dus als je ergens grieven over hebt moet je in Berlaymont zijn. Naar mijn weten eet niemand een boterham minder sinds het inroepen van art 50. En dat gerommel rond een conservatieve leiding die A zei maar B deed, dat is iets wat de Britten zelf moeten oplossen, en ongetwijfeld alleen maar sterker uit te voorschijn komen. Bovendien: Brexit is geen Nexit. Nederland zal dat beter doen.

Einstein schreef:
baedeker schreef:
Verder mag je je bewering over de hap van 20-30% uit de Nederlandse economie onderbouwen. Nederland leeft voor 30% van handel met het buitenland, dus ik ben benieuwd waarom je denkt dat die met Nexit geheel weg zal vallen. Er ontstaan juist nieuwe kansen elders, waar de EU amechtig presteert.
Het meeste buitenland is Europa. Maar er is veel meer schade. En kosten. Ik had het niet alleen over handel en dienstverlening.. er zijn nog andere sectoren van de economie die te maken hebben met het buitenland. Wanneer een bedrijf exporteert, zou het, zelfs wanneer die in jouw 30% "handel" zit, allerlei binnenlandse toeleveranciers hebben, of van binnenlandse diensten gebruikmaken. Daarvan ondervinden bedrijven schade en risico, wanneer het exporterende bedrijf in de problemen komt.

Je doet of Nederland exporteert bij de gratie van de EU. Ik heb nieuws voor je: dat is niet zo. Het buitenland neemt onze producten af vanwege de kwaliteit en de juiste prijs/prestatie verhouding. Daar verandert in de basis niks aan.

Einstein schreef:
Er zijn nog wel meer effecten van Nexit (of Brexit) die economische schade opleveren, zonder dat er direkte verbinding is met export, of handelscontacten met het buitenland. De strengere grenscontroles gaan schade geven aan de ons zo dierbare toeristische sector,

Wat denk je, dat het de Duitser op weg naar Zandvoort ene moer uitmaakt of hij aan de grens even z'n paspoort moet laten zien? Hij is alleen al aan de files onderweg veel meer tijd kwijt.

Einstein schreef:
sowieso betalen de grensregio's straks voor jouw Nexit.. omdat die regio's nu nog netto (subsidie-)ontvangers zijn.

Nederland is netto betaler. We betalen de regio's straks uit wat we besparen, en houden nog geld over ook.

Einstein schreef:
Qua direkte werkgelegenheid: buitenlandse bedrijven die hier zijn gevestigd, zullen misschien willen vertrekken.

Bedrijven zitten hier vanwege hooggekwalificeerd personeel, goede infrastructuur en centrale ligging. Je zult er een paar verliezen, net zoals je bedrijven zult aantrekken door vermindering van de EU-bureaucratie. En dat scheelt een slok op een borrel, zie verderop.

Einstein schreef:
Nederland huisvest allerlei Europese instituten, er zijn opleidingen op Brussel en op Europese zaken afgestemd,

In principe moet je alle Europese instituten in Nederland reproduceren. Maar dan: zonder de instituten en diensten die we niet nodig hebben en nu wel aan meebetalen; zonder de kosten van vertalen in 26 talen; zonder de hoge belastingvrije salarissen; zonder het politieke gemarchandeer met Spanje en Frankrijk om eens een keer een Nederlandse directeur benoemd te krijgen. Na Nexit wordt het gewoon lekker lean & mean, aangepast aan de Nederlandse behoefte.

Einstein schreef:
er is 50 jaar lang wetgeving opgehangen aan Europese regels. Dat moet allemaal weg, anders, of aangevuld.

Je kunt beginnen zonder wat dan ook aan te passen. Maar volgens het Brexit rapport (hoofdtuk 4) valt er €20 miljard per jaar aan bedrijfskosten te besparen door in de EU-bureaucratie en regels snijden. En dat is voor onze concurrentiepositie zeker de moeite waard.

Einstein schreef:
Wat dacht je van de schade bij al die Nederlandse startups, die straks de Brusselse technologie-subsidies gaan missen ? Bedrijven die aan doorvoer van goederen doen, dus niet eens in de handelsbalans voorkomen ? je kunt zo'n jaarlijkse bijdrage aan de EU wel in de pocket houden, maar wie geeft jou de garantie, dat die startups hun geld blijven zien?

Nederland is netto betaler, en betaalt dus meer dan het eruit haalt. We houden na Nexit dus geld over voor de eigen startups. En wie denkt aan innovatie denkt aan de pulsvisserij, waar een prachtige markt door een EU-politieke ingreep de nek om gedraaid werd. De EU is helemaal geen veilige omgeving voor innovatie.

Einstein schreef:
Dat de onze nl-regering niet gaat potverteren met dat geld ? Of het uitdeelt aan de rijken als belastingverlaging ?

Je noemt uitwassen in Nederland binnen de EU op dit moment. Maar eenmaal los van het "moet van de EU" balletje-balletje hou je straks een parlement over dat volledig verantwoordelijk is voor de regels die er gelden. Veel doorzichtiger, en dan kun je zelf democratisch bepalen wat er gebeurt. Gewoon veel beter.

Einstein schreef:
Problemen met normen en certificaten zijn eerder genoemd in de Brexit-thread..

Ja, we zagen toen dat het geen enkel probleem is om de EU-normen te blijven volgen waar dat winst oplevert, en aan de rest geen tijd of geld te verspillen. Dat doet Australië ook.

Einstein schreef:
je moet niet de illusie hebben, dat Nederland wel een soort checkers-deal met Brussel kan afspreken. Er bestaat geen half EU-lidmaatschap, laat staan een half Schengen-lidmaatschap. Wie de lusten neemt, neemt ook de lasten.

Hahaha. Nee. Heel de EU hangt aan elkaar van handjeklap en powerplay door de grote landen. Als Polen rechters deels door het parlement laat benoemen, dan wordt dit als "politieke inmenging in de rechtsspraak" veroordeeld door HvJ-EU rechters die ... zelf benoemd worden door de regeringsleiders. Als Frankrijk en Duitsland het groeipact overtreden dan gebeurt er niks, maar als Portugal en Griekenland dat doen wordt een strafprocedure opgestart. Lidmaatschap van de EU is geen enkele garantie tegen de willekeur van de EU.

Einstein schreef:
Nederland wil helemaal geen Nexit, dus het lijkt me zinloos om daarop vooruit te lopen. Zeker niet vanuit een onzinnig perspectief, wat alleen maar bedoeld is om het straatje van de Brexiteers schoon te vegen en de problemen met een dergelijke onderhandeling geheel op het bordje te schuiven van Brussel en de Tories. In de brexit-thread eindig ik vaak met: "dank Farage, dank Johnson..". Ook GB heeft zijn Baudets. Een risico voor het land, dat soort lui :snooty:

Dit zijn jouw sentimenten. Een referendum is de enige geldige peiling. Het is ook weinig zinvol om je op een peiling te beroepen, terwijl het debat nog niet eens gevoerd is.

Nog even wat punten uit het Nexit rapport. Nederland kan:
* Exporten naar niet-EU markten vergroten door zelf handelsverdragen af te sluiten;
* Tegen 2035 jaarlijks €240 miljard besparen door uit de subidieprogramma's van de EU te stappen;
* Tegen 2035 jaarlijks €7,5 miljard besparen door het immigratiebeleid in eigen hand te nemen;
* Tegen 2015 op €309 miljard aan extra BNP rekenen door het monetair en fiscaal beleid aan te passen aan de Nederlandse behoeften.

En nog steeds staan overeind:
- de 5 redenen waarom de EU een slecht idee is.
- de 7 redenen waarom de EU geen VS van Europa is, en dat ook niet moet proberen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: vr mei 17, 2019 9:20 am 

Reacties: 803
Bekeken: 8592


Hume schreef:
... Als het over Europa gaat ,zit ik duidelijk op de lijn Rutten en Hoekstra ,een sterk Europa op kerntaken
en geen overtollige regelgeving waar dat beter nationaal kan.

Kabinet met Parijs en Berlijn op de bres voor sterkere kapitaalmarktunie
Minister Wopke Hoekstra van Financiën gaat zich er samen met de twee machtigste EU-lidstaten, Duitsland en Frankrijk, sterk voor maken dat kapitaal straks zonder veel nationale belemmeringen door Europa kan stromen. Versterking van de zogeheten 'kapitaalmarktunie' is des te urgenter, nu Londen als het grootste financiële centrum na de brexit buiten de Europese Unie komt te liggen.

Dat zegt de CDA-bewindsman tegen het FD. Nederland pleit al langere tijd voor het wegnemen van drempels op de Europese kapitaalmarkt. Als geld vrijer door de EU kan circuleren, leidt dat volgens Hoekstra tot een grotere weerbaarheid van de economie tegen conjuncturele schokken.
Europese bedrijven zijn voor financiering erg afhankelijk van hun nationale banken en kunnen relatief weinig bij private investeerders van buiten hun thuismarkt terecht. Volgens Hoekstra zijn Nederlandse bedrijven zelfs voor 80% van hun kredietverstrekking aangewezen op het eigen bankwezen.
Concurrentienadeel
In de Verenigde Staten ligt dit heel anders, waardoor Amerikaanse bedrijven tijdens de financiële crisis sneller weer aan krediet konden komen dan Europese ondernemers. Dit concurrentienadeel kost de EU groei en banen, aldus Hoekstra.
Hij vroeg hier al diverse malen aandacht voor bij zijn Europese collega-ministers van Financiën, maar eerder sloeg de discussie telkens dood. Gisteren hebben de Franse bewindsman Bruno Le Maire en de Duitse Olaf Scholz zich toch achter hem geschaard, zo blijkt uit een ondertekende verklaring in handen van het FD.


https://fd.nl/economie-politiek/1301611 ... uwsbrief_#

Dat Europa van de kerntaken, dat roept men al zeventig jaar. Timmermans ging naar Brussel om de regelgeving terug te dringen.
Maar het wil niet zo lukken hé? Hoe zou dat toch komen?
:hum:

En ja die Fopke. Ik ken het probleem van de kapitaalvlucht naar belastingluwe oorden,
van de overheden die stelen van de burgers om aan het grootbedrijf te geven,
van de euro die leidt tot een tweedeling tussen Noord en Zuid, en tot economische stagnatie van het geheel,
en van de banken die too big to fail zijn.
Dat zijn urgente megaproblemen die al decennia door etteren ...
:((

Maar nee, dat kapitaal belemmerd wordt om door Europa te stromen, dat is mij niet bekend. Nooit van gehoord. Het kapitaal stroomt nu zonder enig probleem via het uitstekende, mondiale financiële centrum Londen.
Er is geen probleem.
Ow wacht! Wat de EU natuurlijk wil is een overval doen op de City, het economische hart van onze gewaardeerde economische en strategische partner het VK. Waarom zou dat zijn? Wraak op Brexit? Hoop op plunder? Wie weet, maar het is in ieder geval niet de oplossing van een probleem dat de burgers van de EU hebben.

Samenvattend: De EU creëert een probleem dat er niet is, gaat ruzie schoppen, kondigt dat aan als de grote stap voorwaarts,
... en Hume hobbelt er achteraan.
:snooty:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: do mei 16, 2019 9:59 pm 

Reacties: 803
Bekeken: 8592


Enzo501 schreef:
baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
Het schiet alle kansen op. De Brexit puinhoop heeft bij Nexit aanhangers van het FvD een nuancering bewerkstelligt, men begint ineens over 'tweesporenbeleid' en 'discussie' voordat er een beslissing moet worden genomen.

Ik herinner me dat Wilders in 2014 al met het rapport van Capital Economics de discussie opzocht over Nexit. Toen namen (toekomstige) EU bobo's als Dijsselbloem en Timmermans het voortouw om de discussie te smoren. Die twee sporen bestaan nog steeds.
Ja, een wetenschappelijk bureau van een politieke partij die een bedrijfje betaalt met als doel een onderzoek met een vooraf bekende resultaat in elkaar te flansen. Hetzelfde type beloften waarmee de Britten naar de stembus zijn gelokt (en die een dag later al bij het ontkend werden ). Daar kun je over gaan discussieren, maar het is beter je schouders op te halen en iets nuttigs gaan doen.

Het rapport van Capital Economics is door de tweede kamer betaald. Je bron ondersteunt geenszins je bewering dat het in elkaar geflanst is. En een en ander heeft al helemaal niks te maken met Brexit. Kennelijk is Enzo ook al zo een stroompje 1 die z'n kop in het zand steekt en er voor kiest om het hem te laten overkomen.
:snooty:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: do mei 16, 2019 9:10 pm 

Reacties: 803
Bekeken: 8592


Hume schreef:
baedeker schreef:
Enzo501 schreef:
Het schiet alle kansen op. De Brexit puinhoop heeft bij Nexit aanhangers van het FvD een nuancering bewerkstelligt, men begint ineens over 'tweesporenbeleid' en 'discussie' voordat er een beslissing moet worden genomen.

Ik herinner me dat Wilders in 2014 al met het rapport van Capital Economics de discussie opzocht over Nexit. Toen namen (toekomstige) EU bobo's als Dijsselbloem en Timmermans het voortouw om de discussie te smoren. Die twee sporen bestaan nog steeds.
Mensen die over een Nexit fantaseren sporen niet.
Met regressie gedrag en fantasieën sta je een toekomst in de weg.

Volgens mij zit Hume op een dood spoor.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: do mei 16, 2019 9:00 pm 

Reacties: 803
Bekeken: 8592


Enzo501 schreef:
Wisp schreef:
Hume schreef:
Als Baudet een referendum wilt over een Nexit, dan zal hij ook een plan moeten presenteren,
hoe die Nexit er uit gaat zien, andere weten mensen niet waarvoor ze gaan kiezen.
Tot nu toe heeft hij dat niet gedaan en blijft het bij roepen in de ruimte.
Overigens als 80 % van de mensen in de EU wilt blijven , is een referendum totaal zinloos en over nodig.
Dus eigenlijk gaan deze verkiezingen over kerntaken en verbeteringen van de EU.
Laten de verschillende partijen hierover hun ideeën presenteren ,dan weten de kiezers voor wat ze stemmen.
Ik had de indruk dat Baudet gewoon voor een volledig uit de douane unie stappen was
Want anders moet je toch nog geld betalen, net zoals Noorwegen
Of zit ik er naast?
Het schiet alle kansen op. De Brexit puinhoop heeft bij Nexit aanhangers van het FvD een nuancering bewerkstelligt, men begint ineens over 'tweesporenbeleid' en 'discussie' voordat er een beslissing moet worden genomen.

Ik herinner me dat Wilders in 2014 al met het rapport van Capital Economics de discussie opzocht over Nexit. Toen namen (toekomstige) EU bobo's als Dijsselbloem en Timmermans het voortouw om de discussie te smoren. Die twee sporen bestaan nog steeds.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: do mei 16, 2019 6:08 pm 

Reacties: 803
Bekeken: 8592


Wisp schreef:
Raya schreef:
Als de EU niet zo achterlijk was geweest, had zij GB en Ierland zelf laten onderhandelen over de bewuste grens.
Weer een dikke middelvinger van Raya naar de Ieren
En erger nog: wat Raya betreft had de EU een dikke middelvinger naar de Ieren moeten opsteken.

Flauwekul. GB en Ierland zelf laten onderhandelen over de bewuste grens is geen middelvinger. Volgens plan zouden EU en VK over de Ierse grens onderhandelen in de 2e fase, die 29 maart zou beginnen en waarvoor twee jaar de tijd was. Is ook geen middelvinger. Er was keurig een overgangsregeling afgesproken voor die 2e fase. Is ook geen middelvinger.
Alleen ... hield de EU er aan vast om de overgangsregeling ook na de overgangsfase te laten gelden, en ja dat zijn wél een hoop middelvingers. Tegen May die daardoor haar akkoord niet door het parlement kreeg. Tegen de Britten omdat deze zet was ingegeven door een gok om Brexit maar helemaal om zeep te helpen. En tegen de Ieren die nu onnodig risico lopen op een "no deal". Leuk als je krachttermen gebruikt, maar probeer die dan een beetje evenwichtig te richten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: do mei 16, 2019 4:28 pm 

Reacties: 803
Bekeken: 8592


Hume schreef:
baedeker schreef:
Hume schreef:
Als je een referendum houdt, moet er een duidelijk plan en vraagstelling zijn en niet zoals bij de Britten, gaan nadenken als het referendum voorbij is. Baudet heeft geen plan en dat is zijn volksverlakkerij.
Ik heb het niet over Brexit.
En de regering heeft geen plan B. Dat is pas volksverlakkerij.
Baudet wil een debat over EU versus Nexit, en daarna een referendum. Maar ik begin te vermoeden dat Hume stroompje 1) is: "er is niks mis met de EU" of "er komt wel een oplossing aanwaaien", en we motten het er ook niet over hebben.
Je gaat niet op mijn punt in.
Baudet is voor een Nexit en heeft geen plan.

Tsja, andere partijen zijn vóór de EU, en hebben geen idee wat de EU de komende 5 à 10 jaar doet, of zelfs maar wat de Europese Raad in juni gaat beslissen. Kennelijk heb je er geen probleem mee om voor die onzekerheid je kop in het zand te steken, maar ga je wel een Nexit discussie uit de weg als je niet op voorhand 100% zekerheid hebt. Vreemde jongens die stroompjes 1. En ja, ik ben het met je eens dat er vóór het referendum een plan moet liggen. Maar zover is het nog lang niet.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: do mei 16, 2019 4:26 pm 

Reacties: 803
Bekeken: 8592


Einstein schreef:
baedeker schreef:
Je hebt Nexit als actie, en dat is art 50 inroepen. Nexit = Nexit.

Wat er na Nexit volgt kan verschillende vormen aannemen. Zie de opties die bij Brexit op tafel lagen. Er zijn nog wel meer vormen denkbaar.

En dan heb je wat er vooraf gaat aan een mogelijke Nexit. Daar zie je 2 stromen:
1) De stroom van "er is niks mis met de EU" of "er komt wel een oplossing aanwaaien". Deze mensen zijn volksverlakkers wanneer ze (meestal onder het geroep van "onrust" en "ondernemers") iedere discussie over Nexit taboe verklaren. Als ze het woord "hervormen" in de mond nemen, dan is dit doorgaans obligaat wensdenken zonder dat daar iets van terecht komt. Als je iedere discussie uitsluit dan ben je ook tegen inspraak van het electoraat - geen referendum.
2) De stroom die Nexit en EU lidmaatschap naast elkaar zet, en een echt debat wil waarin beide opties eerlijk worden afgewogen. Deze mensen willen vervolgens per referendum het eindoordeel aan het electoraat overlaten. En als het electoraat kiest voor Nexit, dan moet er een goed plan komen hoe dat te realiseren: bijvoorbeeld allianties met sympathiserende partijen in andere lidstaten, voorbereiding van de nationale diensten op de bevoegdheden die terugkomen, een strategisch moment, afspraken met Duitsland, enz. Dat kan Nederland ongetwijfeld beter dan het VK heeft laten zien.

Wat is de situatie? Nederland heeft heel weinig zeggenschap over welke kant het op gaat met de EU. Met het vertrek van het VK heeft Frankrijk met vak Zuid een gekwalificeerde meerderheid in de Europese Raad. Die landen bepalen straks het beleid. Italië heeft een plan klaarliggen om een parallelle munt in te voeren die de euro onbruikbaar maakt voor vak Boreaal. De ene EUnuch houdt stug vol dat de EU geen superstaat is of wordt, terwijl de andere EUnuch dat als volkomen terecht beaamt. Er is met andere woorden alle reden om goed na te denken over wat we willen, en een plan B voor te bereiden zodat we niet overvallen worden wanneer anderen over ons gaan beslissen. Dit niet doen is naar mijn mening volksverlakkerij.

Je loopt met dit verhaal wel heel erg ver op de zaken vooruit. Je verdeelt beren, die je nog lang niet hebt geschoten. Ik ben ook voor (2), kom maar op met dat inhoudelijke debat over Nexit, veel succes met je peiling/referendum ! De werkelijkheid dicteert de uitslag: Nederland wil geen Nexit (jouw bron), de polls zitten op of onder de 30% voor het verlaten van de EU.. en dat is gedaald sinds 2016.

De belangrijkste reden voor die daling van de Nexit-steun in de afgelopen jaren is het rampzalige verloop van Brexit ! Voor Nederland zou het nog erger worden. De Britten zitten op een eiland.. Noord-Ierland is een luxe-probleem, vergeleken met onze situatie. De buitengrens van de Schengen zou samenvallen met de gehele Nederlandse grens over land, inclusief de Belgische grens. Economisch zou een Nexit het einde van de Rotterdamse haven betekenen, het einde van Schiphol als Europese hub.. tarieven voor onze voedselexporten.. een hap van 20-30% uit de Nederlandse economie. Je moet echt een blinde ideoloog zijn, om deze problemen te negeren ! Met struisvogelverhalen over een Nexit win je in Nederland geen kiezers. Die willen brood op de plank. Iets wat studeerkamergeleerde Baudet steeds maar niet wil snappen. It's the economy, stupid. Waarom denk je dat Rutte zo graag met Baudet over Europa in debat wil ?

FvD zou er verstandig aan doen, om wat beter te luisteren naar hun trouwe lid Otten. Verlaten van de Europese Unie is een hete aardappel in de Nederlandse politiek, die FvD beter naar de PVV kan doorspelen. je kunt pleiten voor minder EU, minder unie.. maar een eenzijdige stap kan Nederland zich gewoon niet veroorloven.

Ik loop nergens op vooruit. Ik beschrijf gewoon de grote risico's die Nederland in de EU loopt, en waarom het volksverlakkerij is om geen plan B te hebben, en zeker om zelfs maar de discussie over Nexit taboe te verklaren. Mooi dat je jezelf nu tot stroom 2 rekent, die de discussie aan wil gaan. De volgende draden staan al maanden open, in afwachting van jouw reactie:
- De 5 redenen waarom de EU een slecht idee is.
- De 7 redenen waarom de EU geen VS van Europa is, en dat ook niet moet proberen.
Discussie prima, ik zie je antwoorden graag tegemoet.

In afwachting daarvan nog even wat punten van huishoudelijke aard. We gaan niet verwijzen naar peilingen omdat een referendum de enige geldige peiling is. Het is ook weinig zinvol om je op een peiling te beroepen, terwijl het debat nog niet eens gevoerd is.

Op dezelfde manier is het ook prematuur om Brexit een ramp te noemen, waar deze nog niet eens is ingegaan. Dat het een ramp zal worden is speculatief. Bovendien is het dan nog maar helemaal de vraag voor wie het een ramp wordt, voor de EU of voor de Britten.

Verder mag je je bewering over de hap van 20-30% uit de Nederlandse economie onderbouwen. Nederland leeft voor 30% van handel met het buitenland, dus ik ben benieuwd waarom je denkt dat die met Nexit geheel weg zal vallen. Er ontstaan juist nieuwe kansen elders, waar de EU amechtig presteert.

Maar uit de onderhandelingen tot nu toe kunnen we al wel wat lessen trekken. Over de onvoorzichtigheid van de Britten om te rekenen op de goede trouw van de EU bij de uitvoering van een verdragsbepaling als art 50. Over een regering die beloofde Brexit uit te voeren, maar nog de wens nog de kunde lijkt te hebben om dat waar te maken. Over de gebrekkige voorbereiding, het gebrek aan samenwerking met sympathiserende partijen elders en de povere timing. Eilandbewoners zijn minder sterk in dit soort dingen. Goeie kans dat Nederland dat met voortschrijdende inzicht veel beter kan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: do mei 16, 2019 10:39 am 

Reacties: 803
Bekeken: 8592


Hume schreef:
baedeker schreef:
baedeker schreef:
Je hebt Nexit als actie, en dat is art 50 inroepen. Nexit = Nexit.

Wat er na Nexit volgt kan verschillende vormen aannemen. Zie de opties die bij Brexit op tafel lagen. Er zijn nog wel meer vormen denkbaar.

En dan heb je wat er vooraf gaat aan een mogelijke Nexit. Daar zie je 2 stromen:
1) De stroom van "er is niks mis met de EU" of "er komt wel een oplossing aanwaaien". Deze mensen zijn volksverlakkers wanneer ze (meestal onder het geroep van "onrust" en "ondernemers") iedere discussie over Nexit taboe verklaren. Als ze het woord "hervormen" in de mond nemen, dan is dit doorgaans obligaat wensdenken zonder dat daar iets van terecht komt. Als je iedere discussie uitsluit dan ben je ook tegen inspraak van het electoraat - geen referendum.
2) De stroom die Nexit en EU lidmaatschap naast elkaar zet, en een echt debat wil waarin beide opties eerlijk worden afgewogen. Deze mensen willen vervolgens per referendum het eindoordeel aan het electoraat overlaten. En als het electoraat kiest voor Nexit, dan moet er een goed plan komen hoe dat te realiseren: bijvoorbeeld allianties met sympathiserende partijen in andere lidstaten, voorbereiding van de nationale diensten op de bevoegdheden die terugkomen, een strategisch moment, afspraken met Duitsland, enz. Dat kan Nederland ongetwijfeld beter dan het VK heeft laten zien.

Wat is de situatie? Nederland heeft heel weinig zeggenschap over welke kant het op gaat met de EU. Met het vertrek van het VK heeft Frankrijk met vak Zuid een gekwalificeerde meerderheid in de Europese Raad. Die landen bepalen straks het beleid. Italië heeft een plan klaarliggen om een parallelle munt in te voeren die de euro onbruikbaar maakt voor vak Boreaal. De ene EUnuch houdt stug vol dat de EU geen superstaat is of wordt, terwijl de andere EUnuch dat als volkomen terecht beaamt. Er is met andere woorden alle reden om goed na te denken over wat we willen, en een plan B voor te bereiden zodat we niet overvallen worden wanneer anderen over ons gaan beslissen. Dit niet doen is naar mijn mening volksverlakkerij.
Volgens mij zitten Baudet en Eppink beide in stroom 2, zie hierboven. Maar in welke stroom zit Hume eigenlijk?
Als je een referendum houdt, moet er een duidelijk plan en vraagstelling zijn en niet zoals bij de Britten, gaan nadenken als het referendum voorbij is. Baudet heeft geen plan en dat is zijn volksverlakkerij.

Ik heb het niet over Brexit.
En de regering heeft geen plan B. Dat is pas volksverlakkerij.
Baudet wil een debat over EU versus Nexit, en daarna een referendum. Maar ik begin te vermoeden dat Hume stroompje 1) is: "er is niks mis met de EU" of "er komt wel een oplossing aanwaaien", en we motten het er ook niet over hebben.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: do mei 16, 2019 9:43 am 

Reacties: 803
Bekeken: 8592


Hume schreef:
baedeker schreef:
Je hebt Nexit als actie, en dat is art 50 inroepen. Nexit = Nexit.

Wat er na Nexit volgt kan verschillende vormen aannemen. Zie de opties die bij Brexit op tafel lagen. Er zijn nog wel meer vormen denkbaar.

En dan heb je wat er vooraf gaat aan een mogelijke Nexit. Daar zie je 2 stromen:
1) De stroom van "er is niks mis met de EU" of "er komt wel een oplossing aanwaaien". Deze mensen zijn volksverlakkers wanneer ze (meestal onder het geroep van "onrust" en "ondernemers") iedere discussie over Nexit taboe verklaren. Als ze het woord "hervormen" in de mond nemen, dan is dit doorgaans obligaat wensdenken zonder dat daar iets van terecht komt. Als je iedere discussie uitsluit dan ben je ook tegen inspraak van het electoraat - geen referendum.
2) De stroom die Nexit en EU lidmaatschap naast elkaar zet, en een echt debat wil waarin beide opties eerlijk worden afgewogen. Deze mensen willen vervolgens per referendum het eindoordeel aan het electoraat overlaten. En als het electoraat kiest voor Nexit, dan moet er een goed plan komen hoe dat te realiseren: bijvoorbeeld allianties met sympathiserende partijen in andere lidstaten, voorbereiding van de nationale diensten op de bevoegdheden die terugkomen, een strategisch moment, afspraken met Duitsland, enz. Dat kan Nederland ongetwijfeld beter dan het VK heeft laten zien.

Wat is de situatie? Nederland heeft heel weinig zeggenschap over welke kant het op gaat met de EU. Met het vertrek van het VK heeft Frankrijk met vak Zuid een gekwalificeerde meerderheid in de Europese Raad. Die landen bepalen straks het beleid. Italië heeft een plan klaarliggen om een parallelle munt in te voeren die de euro onbruikbaar maakt voor vak Boreaal. De ene EUnuch houdt stug vol dat de EU geen superstaat is of wordt, terwijl de andere EUnuch dat als volkomen terecht beaamt. Er is met andere woorden alle reden om goed na te denken over wat we willen, en een plan B voor te bereiden zodat we niet overvallen worden wanneer anderen over ons gaan beslissen. Dit niet doen is naar mijn mening volksverlakkerij.
Een prachtig verhaal ,maar wat wil Baudet en het FVD nu eigenlijk met de Nexit?

Volgens mij zitten Baudet en Eppink beide in stroom 2, zie hierboven.
Maar in welke stroom zit Hume eigenlijk?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: wo mei 15, 2019 7:59 pm 

Reacties: 803
Bekeken: 8592


Je hebt Nexit als actie, en dat is art 50 inroepen. Nexit = Nexit.

Wat er na Nexit volgt kan verschillende vormen aannemen. Zie de opties die bij Brexit op tafel lagen. Er zijn nog wel meer vormen denkbaar.

En dan heb je wat er vooraf gaat aan een mogelijke Nexit. Daar zie je 2 stromen:
1) De stroom van "er is niks mis met de EU" of "er komt wel een oplossing aanwaaien". Deze mensen zijn volksverlakkers wanneer ze (meestal onder het geroep van "onrust" en "ondernemers") iedere discussie over Nexit taboe verklaren. Als ze het woord "hervormen" in de mond nemen, dan is dit doorgaans obligaat wensdenken zonder dat daar iets van terecht komt. Als je iedere discussie uitsluit dan ben je ook tegen inspraak van het electoraat - geen referendum.
2) De stroom die Nexit en EU lidmaatschap naast elkaar zet, en een echt debat wil waarin beide opties eerlijk worden afgewogen. Deze mensen willen vervolgens per referendum het eindoordeel aan het electoraat overlaten. En als het electoraat kiest voor Nexit, dan moet er een goed plan komen hoe dat te realiseren: bijvoorbeeld allianties met sympathiserende partijen in andere lidstaten, voorbereiding van de nationale diensten op de bevoegdheden die terugkomen, een strategisch moment, afspraken met Duitsland, enz. Dat kan Nederland ongetwijfeld beter dan het VK heeft laten zien.

Wat is de situatie? Nederland heeft heel weinig zeggenschap over welke kant het op gaat met de EU. Met het vertrek van het VK heeft Frankrijk met vak Zuid een gekwalificeerde meerderheid in de Europese Raad. Die landen bepalen straks het beleid. Italië heeft een plan klaarliggen om een parallelle munt in te voeren die de euro onbruikbaar maakt voor vak Boreaal. De ene EUnuch houdt stug vol dat de EU geen superstaat is of wordt, terwijl de andere EUnuch dat als volkomen terecht beaamt. Er is met andere woorden alle reden om goed na te denken over wat we willen, en een plan B voor te bereiden zodat we niet overvallen worden wanneer anderen over ons gaan beslissen. Dit niet doen is naar mijn mening volksverlakkerij.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: wo mei 15, 2019 10:19 am 

Reacties: 803
Bekeken: 8592


Lies schreef:
Hume schreef:
Rutte heeft gelijk .
Baudet met zijn FVD is niet een verlakker van het volk, maar ook van zijn eigen steunpilaren in de partij.

Statenlid van Forum uit fractie gezet in Noord-Holland, mogelijk gevolgen in de Eerste Kamer
Opnieuw is er onenigheid ontstaan binnen Forum voor Democratie. In Noord-Holland is Statenlid Robert Baljeu uit de fractie gezet. Hij geldt als een medestander van de eerder op een zijspoor gemanoeuvreerde voormalige tweede man van de partij, Henk Otten.
Een woordvoerder van Forum in Noord-Holland bevestigt berichtgeving van NRC Handelsblad over het gedwongen vertrek van Baljeu, maar wil niet ingaan op de achtergronden. ‘Het is een interne zaak,’ aldus de woordvoerder. ‘Het is echt iets tussen de Statenfractie en Baljeu, een provinciale kwestie.’

Baljeu, die jarenlang werkzaamheden verrichtte voor de partij en betrokken was bij de selectie van kandidaten, was dinsdagavond niet bereikbaar voor commentaar. Hij zou niet willen vertrekken.
Het conflict in Noord-Holland kan ook landelijk gevolgen hebben voor de partij van Thierry Baudet. Niet alleen is FvD voortaan niet meer de grootste partij in de provincie, de partij dreigt het conflict ook nog eens te importeren naar het Binnenhof.


https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b6ac7171/
Toen Otten pootje werd gelicht had ik al zo'n vermoeden dat er twee kampen in die partij zitten. Nu Baudet kiest voor het Nexit kamp is dit het begin van het einde. Ondernemers in Nederland zitten niet te wachten op een Nexit en nog meer onrust. Deze Robert Baljeu is met voorkeursstemmen gekozen, had meer stemmen als Annabel Nanninga, las ik. Waar ben je dan als partij mee bezig, dan werk je aan een verdere leegloop, zowel bij kandidaten als kiezers.

Volgens mij onderscheidt het FvD zich van veel andere partijen doordat Nexit gewoon rationeel bespreekbaar is en op zijn merites beoordeeld wordt. Als je op voorhand iedere discussie uitsluit (ondernemers!, onrust!) dan verandert er nooit iets, en rolt Nederland vanzelf de superstaat in: Dat is dan de lijn van VVD, CDA en de rest van het partijkartel.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: wo mei 15, 2019 9:46 am 

Reacties: 803
Bekeken: 8592


Einstein schreef:
baedeker schreef:
Einstein schreef:
Oww als de minister-president zegt, dat een grote overwinning voor FvD bij de Europarlement een veiligheidsrisico inhoudt, dan zou ik dat maar serieus nemen. Misschien is er wel sprake van een aanstaande machtsovername via het Europarlement, waar alleen de geheime diensten iets van weten ! Misschien zijn Marine, Nigel en Thierry en Vlad iets van plan ? zou wat zijn he :shht:
Neem jij Rutte maar lekker serieus.
:overjebol:

Ehm ... wat wil Rutte eigenlijk? Is dat die €1.000 miljard voor nul effect?
Mark heeft gezegd, dat Thierry een gevaar voor het land is.. Ik heb hem toch even gegoogled. Mark maakt zich ongerust over de weinig Europese gezindheid van Thierry.. oeioei "Dat gevaar bestaat volgens Rutte ook in Nederland. Ook hier zijn „politici met mooie praatjes dat mensen beter af zijn zonder Europa”. Hij richtte zich direct tot Baudet, „die ergens op een zolderkamer theorieën in elkaar fröbelt.” Baudet mag Nederland volgens Rutte niet in dezelfde chaos storten als bij de Brexit gebeurt." (Telegraaf) Om heel eerlijk te zijn, het lijkt mij ook een gevaar voor het land.. Nexit-gedoe, daar wil je niet wezen. Wij hebben bijvoorbeeld ook een soort Iers-Ierse grens. Tussen Nederland en Belgie. In geen 190 jaar gaan we daar nog wat aan veranderen, dat is nu prima geregeld. Baudet is een volksverlakker.

Dit forum staat vol met concrete voorbeelden van leugens, corruptie en afbraak door Rutte en companen. Ik zou aan de bangmakerij uit die hoek maar niet te veel geloof hechten. Heeft Rutte nou inmiddels al vrijgegeven hoeveel die klimaatgekte van VVD en linkse vriendjes gaat kosten?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: di mei 14, 2019 10:28 pm 

Reacties: 803
Bekeken: 8592


Einstein schreef:
Oww als de minister-president zegt, dat een grote overwinning voor FvD bij de Europarlement een veiligheidsrisico inhoudt, dan zou ik dat maar serieus nemen. Misschien is er wel sprake van een aanstaande machtsovername via het Europarlement, waar alleen de geheime diensten iets van weten ! Misschien zijn Marine, Nigel en Thierry en Vlad iets van plan ? zou wat zijn he :shht:

Neem jij Rutte maar lekker serieus.
:overjebol:

Ehm ... wat wil Rutte eigenlijk? Is dat die €1.000 miljard voor nul effect?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: di mei 14, 2019 9:55 pm 

Reacties: 803
Bekeken: 8592


Rutte haalt uit naar Baudet

VVD-voorman Mark Rutte waarschuwt voor een grote verkiezingsoverwinning van Forum voor Democratie. „Het is gevaarlijk voor onze veiligheid”, zei de premier over het scenario dat de beweging van Thierry Baudet de grootste Nederlandse partij wordt bij de komende Europese verkiezingen.

Draaideur leugenaar Rutte probeert in het VVD-krantje met bangmakerij op de sentimenten te spelen. Ik krijg Melkert associaties bij dit soort praatjes.
:snooty:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: di mei 07, 2019 6:03 pm 

Reacties: 803
Bekeken: 8592


Misschien kunnen ze het baggerpartijkartel wel wegbaggeren.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Baudet is een volksverlakker!

Geplaatst: di mei 07, 2019 9:20 am 

Reacties: 803
Bekeken: 8592


Het partijkartel was toch van het verantwoordelijkheid nemen?
Dan moet je ook de consequenties aanvaarden van de geleverde bagger.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 7 [ Er voldeden 125 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling