Het is nu do okt 21, 2021 10:43 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 246 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Betrouwbare overheid
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo okt 20, 2021 9:21 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151745


Teletekst schreef:
Minister De Jonge van Volksgezondheid moet voor 30 november een besluit nemen over drie Wob-verzoeken van Nieuwsuur, om openheid over zijn coronabeleid te geven. Zo niet, dan moet hij 100 euro per dag betalen, zegt de Raad van State. De minister was in beroep gegaan tegen een rechterlijke uitspraak dat hij niet zelf mag bepalen welke informatie hij wanneer naar buiten brengt. Nieuwsuur deed in juni 2020 drie verzoeken om informatie en wacht nu ruim een jaar. Volgens de Raad van State heeft het ministerie, ondanks de coronadrukte, te weinig rekening gehouden met het recht van burgers op goede informatie.

Bestuur in Nederland anno 2021. Het is moeilijk kiezen wat het meest absurde is. Dat de minister zonder goede reden een WOB-verzoek een jaar lang tegenwerkt, dat de rechter de minister kennelijk zo weinig vertrouwt dat hij een dwangsom oplegt, of dat de dwangsom zo laag gesteld is dat het wel een uitnodiging lijkt om niet aan zijn uitspraak te voldoen. In ieder geval wel heel consequent de cultuur van de fuck you naar de burgers.
:foei:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za okt 16, 2021 9:18 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151745


PeterJKH schreef:
Biertje schreef:
Maar natuurlijk, als je een zak patat eet, dan krijg je obesitas :eek:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2458814 ... kbars-niet
Tabakswaren mogen niet meer verkocht worden (ondanks dat het gewoon legale waar is), nu zijn de snackbars aan de beurt, je kan er op wachten tot bier en wijn niet meer bij de supermarkt verkocht mag worden, en suikerhoudend snoepgoed, en chips, maar allemaal voor onze bestwil, allemaal om die domme Nederlanders die zelf geen beslissing over hun eigen leven kunnen nemen, de goede richting in te stimuleren... kort en goed kom je dan dus uiteindelijk terecht in een situatie waarin niet meer te kiezen vált, omdat de keuze er niet meer is. Dus dan kan je bij de supermarkt alleen nog zoutloos brood, vegetarische vleesvervangers, rauwe groente en melk en yoghurt kopen. Allemaal voor je bestwil natuurlijk...

De liberalen van nu hebben ook veel liever dat supermarkten en grote ketens het publiek bedienen. Al die sigarenboeren, snackbars, horeca, boeren en garagehouders, dat zijn maar middenstanders die dwars liggen. Je kunt veel makkelijker zaken doen met de grote jongens als het aankomt op de dingen die er toe doen (klimaatgekte, inclusie en medische drangdwang), en de rest reguleer je gewoon weg.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za okt 16, 2021 11:52 am 

Reacties: 3274
Bekeken: 151745


Hume schreef:
Raya schreef:
Hume schreef:
Belangenvan bedrijven en van politici zijn vaak met elkaar verstrengeld.
De VVD is daar kampioen in.

Vier op de tien voormalige bewindspersonen en Tweede Kamerleden die na hun vertrek in 2017 uit de landelijke politiek ander werk vonden, is belangenbehartiger of lobbyist geworden.

Dat is de uitkomst van onderzoek door het radioprogramma Dit is de Dag naar 219 politici die de afgelopen vier jaar van het Binnenhof vertrokken. De meesten van hen, 130, zijn overigens nog steeds politiek actief, maar dan elders.

Van de 89 oud-politici die de politiek echt de rug toekeerden, zijn er 29 aangemerkt als lobbyist en 8 van hen bevinden zich in een grijs gebied van dit werk. Het lobbywerk vindt bovendien vaak plaats op beleidsterreinen waarop de oud-politici eerder actief waren, stelt het onderzoek. Vooral VVD’ers kiezen voor een functie als belangenbehartiger na hun loopbaan aan het Binnenhof: 16 van de 22. Daarna volgen CDA en D66.


https://www.trouw.nl/politiek/vier-op-d ... ~becb648d/
De VVD is dan ook de minst integere partij.
De VVD is wel de grootste partij , dus dat zegt iets over de moraal van de mensen in ons land ,nl Calvinistische kooplieden.

En over de staatsomroep.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: zo okt 10, 2021 9:06 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151745


Goh Enzo, dankjewel dat je dat met ons deelt.
Had ik toch niet willen missen.
:hum:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za okt 02, 2021 10:21 am 

Reacties: 3274
Bekeken: 151745


PeterJKH schreef:
baedeker schreef:
HvR schreef:
100% eens.

Maar.... hoe balanceren we dit nu met de toeslagenaffaire ?

Hoe zorgen we er nu voor dat we de juiste mensen (lees: mocro-tuig) aanpakken en de goedwillenden een steuntje geven ?

En dat we de immigratiekraan dichtdraaien alvorens (weer) te gaan dweilen tbv. verdere integratie, laat staan de migratie van 'arbeidskrachten'....
De toeslagenaffaire is in feite vergelijkbaar. Je betaalt ambtenaren en juristen en rechters en politici om het juiste te doen. Maar er wordt zonder onderzoek een sticker geplakt, waardoor onschuldige gezinnen worden genaaid. De corruptie verspreidt zich overal binnen de organisatie. Als de bom barst wordt in paniek gerepareerd, waardoor schuldige mensen weer wegkomen. Het is nep-overheid.

Bij zoveel schade zou je de hoogstverantwoordelijke strafrechtelijk moeten vervolgen. In Nederland begint iedere rond van de formatie met de vraag wie met deze persoon verder wil, waarna wie 'nee' zegt de formatie kan verlaten.
:braak:
De toeslagen-toestand gaat met name om EXTRA geld dat mensen zouden hebben moeten krijgen om hun kind naar een opvang te sturen. DE vraag is natuurlijk: die mensen verdienen geld, krijgen kinderbijslag, korting op belastingen vanwege hun kinderen, dus waarom vinden we het normaal dat de gemeenschap betaalt voor hun kinderopvang? Kinderen zijn toch gewoon de verantwoordelijkheid van de ouders zelf, en ook de kosten die daarmee gepaard gaan?

Als de tweede kamer besloten heeft dat de toeslag nodig en terecht is, dan heb ik er vrede mee dat mensen die krijgen. Wat echt iets totaal anders is dan ambtenaren en juristen en rechters en politici die onschuldige gezinnen met een verkeerde achternaam naaien en daarbij de rechtsstaat verneuken. Je hebt het lastig als ik dit punt aankaart, en zie ik je steeds dit soort zijstraatjes inschieten. Volgens mij heb je je prioriteiten verkeerd om zitten. Om maar een voorbeeld te noemen: het heeft geen enkele zin om te bespreken wat jij goed of fout vindt, als de overheid, nadat het door de tweede kamer aangenomen is, in willekeur kiest wat het al dan niet uitvoert.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: do sep 30, 2021 12:48 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151745


HvR schreef:
baedeker schreef:
PeterJKH schreef:
Enige tijd geleden vonden we in de ochtend op de zaak halverwege op onze oprit een verlaten personenauto die schuin tegen het hek stond dat links en rechts onze oprit begrenst. Flinke recente schade aan de auto, mede door de botsing tegen ons hek, dat ook beschadigd was. We keken in de auto. Onder het dashboard zagen we wat loshangend kabelwerk en bedrading, op de achterbank, nog half bedekt door een kleed, een paar breekijzers en koevoeten, een betonschaar, en dergelijke zaken meer. Een van de zijruiten was stuk. Al met al zag het er toch best verdacht uit. We belden de politie en meldden wat we hadden aangetroffen. Het antwoord van de politie was: waarschijnlijk door iemand achtergelaten gisteravond, maar wellicht komt die persoon de auto straks ophalen, dus wacht maar even af, straks is die auto misschien weg. Komen kijken vonden ze niet nodig. Wij gaven aan dat die auto onze opricht naar de logistieke poort versperde, want de vrachtwagens konden er niet langs. Het antwoord van de politie: probeert u hem dan maar aan de kant te duwen. Ze kwamen nog steeds niet kijken, nergens voor nodig. Echter, wegduwen bleek niet te gaan, de auto stond op het stuurslot en de handrem zat erop. Uiteindelijk hebben we hem op de heftruck gezet en netjes op de grasstrook gezet die aan 1 kant van onze oprit is. In de middag was de auto nog niet weggehaald, weer de politie gebeld. Die kwam uiteindelijk kijken, na veel vijven en zessen.

Maar nu komt het. Ze trokken het kenteken na en kwamen tot de ontdekking dat de auto van een bekende van de politie was. De agent belde die persoon, die kwam opdraven, en tot onze verbijstering werd het bijna nog gezellig tussen die agenten en de eigenaar van die auto, een soort vriendschappelijk onderonsje, de vermaning de auto niet zomaar ergens achter te laten en hij kon gaan met zijn auto. Maar wel wilde de politie ONZE gegevens nog even gedetailleerd opnemen, want... stel dat er schade aan de auto zou zijn ontstaan omdat wij hem met de heftruck hadden verplaatst, tja, dan waren wij toch aansprakelijk...
Vorige zomer heeft een paar mannen op scooter de mobiele telefoon van mijn zoon afgepakt. Hij heeft nog op ze ingepraat, zo van 'ik heb een foto van jullie kentekenplaten, mijn vriend hier naast me is getuige, en ik ga naar de politie'. Maar hij werd uitgelachen. Afijn 3 uur aangifte doen bij de politie (sepot) en een beroep bij de OvJ (afgewezen) verder bleek dat het scooterpubliek precies wist hoe het verder zou lopen. Ik heb met een paar van die agenten gesproken. Die doen een beetje formeel over capaciteit en over moeilijke bewijsvoering, maar als je even doorprikt merk je dat ze het zelf ook hun eer te na vinden dat ze niet mogen optreden. De brief naar de OvJ werd keurig opgesteld door de stichting slachtofferhulp, en die mevrouw zei op het laatst: 'we doen ons best, maar hierna is het wel verstandig als u er zich bij neerlegt'. Het is van A tot Z een peperdure kluitje in het riet machine. Geen wonder dat 3/4 van de slachtoffers niet begint aan een aangifte. Diep triest.
:snooty:
100% eens.

Maar.... hoe balanceren we dit nu met de toeslagenaffaire ?

Hoe zorgen we er nu voor dat we de juiste mensen (lees: mocro-tuig) aanpakken en de goedwillenden een steuntje geven ?

En dat we de immigratiekraan dichtdraaien alvorens (weer) te gaan dweilen tbv. verdere integratie, laat staan de migratie van 'arbeidskrachten'....

De toeslagenaffaire is in feite vergelijkbaar. Je betaalt ambtenaren en juristen en rechters en politici om het juiste te doen. Maar er wordt zonder onderzoek een sticker geplakt, waardoor onschuldige gezinnen worden genaaid. De corruptie verspreidt zich overal binnen de organisatie. Als de bom barst wordt in paniek gerepareerd, waardoor schuldige mensen weer wegkomen. Het is nep-overheid.

Bij zoveel schade zou je de hoogstverantwoordelijke strafrechtelijk moeten vervolgen. In Nederland begint iedere rond van de formatie met de vraag wie met deze persoon verder wil, waarna wie 'nee' zegt de formatie kan verlaten.
:braak:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo sep 29, 2021 8:40 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151745


PeterJKH schreef:
baedeker schreef:
Hume schreef:
Het Romeinse rijk raakt in verval en zo is het ook in Nederland en de Westerse wereld.
Hume is in verval.

Justitie is in verval: Driekwart slachtoffers gelooft niet meer in aangifte doen

Kleine misdrijven kijkt de politie al lang niet meer naar. Lek van 100%.
Gewone misdrijven: 3 van de 4 miljoen slachtoffers zien af van aangifte, ook al hebben ze recht op schadevergoeding. Geen vertrouwen in justitie. Lek van 75% voordat je begint.
Ernstige zaken: Slechts 159.000 van de 1.500.000 ernstige zake leidt tot een strafzaak. Lek van 89%.

Justitie is VVD territorium. De VVD is in verval en verdient een trap onder de kont.

:snooty:
Enige tijd geleden vonden we in de ochtend op de zaak halverwege op onze oprit een verlaten personenauto die schuin tegen het hek stond dat links en rechts onze oprit begrenst. Flinke recente schade aan de auto, mede door de botsing tegen ons hek, dat ook beschadigd was. We keken in de auto. Onder het dashboard zagen we wat loshangend kabelwerk en bedrading, op de achterbank, nog half bedekt door een kleed, een paar breekijzers en koevoeten, een betonschaar, en dergelijke zaken meer. Een van de zijruiten was stuk. Al met al zag het er toch best verdacht uit. We belden de politie en meldden wat we hadden aangetroffen. Het antwoord van de politie was: waarschijnlijk door iemand achtergelaten gisteravond, maar wellicht komt die persoon de auto straks ophalen, dus wacht maar even af, straks is die auto misschien weg. Komen kijken vonden ze niet nodig. Wij gaven aan dat die auto onze opricht naar de logistieke poort versperde, want de vrachtwagens konden er niet langs. Het antwoord van de politie: probeert u hem dan maar aan de kant te duwen. Ze kwamen nog steeds niet kijken, nergens voor nodig. Echter, wegduwen bleek niet te gaan, de auto stond op het stuurslot en de handrem zat erop. Uiteindelijk hebben we hem op de heftruck gezet en netjes op de grasstrook gezet die aan 1 kant van onze oprit is. In de middag was de auto nog niet weggehaald, weer de politie gebeld. Die kwam uiteindelijk kijken, na veel vijven en zessen.

Maar nu komt het. Ze trokken het kenteken na en kwamen tot de ontdekking dat de auto van een bekende van de politie was. De agent belde die persoon, die kwam opdraven, en tot onze verbijstering werd het bijna nog gezellig tussen die agenten en de eigenaar van die auto, een soort vriendschappelijk onderonsje, de vermaning de auto niet zomaar ergens achter te laten en hij kon gaan met zijn auto. Maar wel wilde de politie ONZE gegevens nog even gedetailleerd opnemen, want... stel dat er schade aan de auto zou zijn ontstaan omdat wij hem met de heftruck hadden verplaatst, tja, dan waren wij toch aansprakelijk...

Vorige zomer heeft een paar mannen op scooter de mobiele telefoon van mijn zoon afgepakt. Hij heeft nog op ze ingepraat, zo van 'ik heb een foto van jullie kentekenplaten, mijn vriend hier naast me is getuige, en ik ga naar de politie'. Maar hij werd uitgelachen. Afijn 3 uur aangifte doen bij de politie (sepot) en een beroep bij de OvJ (afgewezen) verder bleek dat het scooterpubliek precies wist hoe het verder zou lopen. Ik heb met een paar van die agenten gesproken. Die doen een beetje formeel over capaciteit en over moeilijke bewijsvoering, maar als je even doorprikt merk je dat ze het zelf ook hun eer te na vinden dat ze niet mogen optreden. De brief naar de OvJ werd keurig opgesteld door de stichting slachtofferhulp, en die mevrouw zei op het laatst: 'we doen ons best, maar hierna is het wel verstandig als u er zich bij neerlegt'. Het is van A tot Z een peperdure kluitje in het riet machine. Geen wonder dat 3/4 van de slachtoffers niet begint aan een aangifte. Diep triest.
:snooty:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo sep 29, 2021 10:15 am 

Reacties: 3274
Bekeken: 151745


Hume schreef:
Raya schreef:
Het voorbeeld dat veel van onze politici volgen, ligt in een al ver verleden...
233 - Keizer Severus Alexander keert in Rome terug en houdt een triomftocht, hij voert in de Senaat een "overwinningsrede" over zijn mislukte veldtocht in het Perzische Rijk.
Het Romeinse rijk raakt in verval en zo is het ook in Nederland en de Westerse wereld.

Hume is in verval.

Justitie is in verval: Driekwart slachtoffers gelooft niet meer in aangifte doen

Kleine misdrijven kijkt de politie al lang niet meer naar. Lek van 100%.
Gewone misdrijven: 3 van de 4 miljoen slachtoffers zien af van aangifte, ook al hebben ze recht op schadevergoeding. Geen vertrouwen in justitie. Lek van 75% voordat je begint.
Ernstige zaken: Slechts 159.000 van de 1.500.000 ernstige zake leidt tot een strafzaak. Lek van 89%.

Justitie is VVD territorium. De VVD is in verval en verdient een trap onder de kont.

:snooty:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr sep 03, 2021 8:45 am 

Reacties: 3274
Bekeken: 151745


Biertje schreef:
Mark Rutte is én premier van een demissionair kabinet en fractievoorzitter.

Het idee achter een dergelijke uitzondering lijkt me dat het vorige kabinet demissionair is (alleen lopende zaken behandelt) en het parlement haast maakt met de vorming van een nieuwe regering. Het is natuurlijk niet bedoeld voor crimineeltjes die al lang weg hadden moeten zijn, missionair handelen en eindeloos de formatie rekken.

Maar ...
de volgzame media zul je er niet over horen,
en als je het de RvS vraagt, dan komt er waarchijnlijk niet eens dat boterzachte 'ongelukkig' uit.

Bananenrepubliek Nederland anno 2021.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: do sep 02, 2021 5:45 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151745


Kamerleden die staatssecretaris worden, en dan kamerlid blijven is in strijd met de wet.
Vraag het aan de Raad van State, en die gaat draaien, noemt het 'ongelukkig'.
Waarop de drie staatssecretarissen alsnog hun kamerzetel opgeven.
Waarom kan de RvS niet gewoon benoemen dat er fout gehandeld is, zonder dat dansje beeldvorming?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr jul 23, 2021 10:37 am 

Reacties: 3274
Bekeken: 151745


"Drankje doen" ... oude Nederlandse traditie.
Buiten een drankje met het personeel, dat is toch niet je zaak open hebben?
Wat is dit voor pennenlikkerij.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: ma jul 19, 2021 4:53 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151745


Biertje schreef:
baedeker schreef:
Wethouder Pieter Dijkman van Alkmaar heeft het begrepen: 'Ik ben vooral blij voor de bezoekers van de stad en het ziekenhuis en natuurlijk ondernemers en de omwonenden. De Singelgarage is een belangrijke toegang tot de stad en zeker tot de winkeliers en horeca van het Ritsevoort. Nu de COVID-maatregelen langzaam worden versoepeld, kan dit deel van de stad daar nu van profiteren.' Eindelijk eens een VVD-er die verstandige dingen zegt.
Serieus? Welke VVD-er vondt het niet nodig om de parkeergarage uit te rusten met sprinklers? De parkeergarage heeft in de fik gestaan en is een jaar buiten werking geweest. En dan zwijg ik over de vele parkeergarages waarbij elektrische helemaal onderin, vlakbij de uitgang worden opgeladen. Stommer kan het niet .

En over dat getouwtrekken tussen Alkmaar en Heerhugowaard over een ziekenhuis waarbij Alkmaar financiële steun heeft verleend aan een ziekenhuis omdat ied het contract annuleerde om naar Heerhugwaard te gaan? Welke VVD-wethouder was daarvoor verantwoordelijk?

Nou okee dan, ik mats je. Ook deze VVD'er is een klootzak.
:)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: zo jul 18, 2021 4:59 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151745


Wethouder Pieter Dijkman van Alkmaar heeft het begrepen: 'Ik ben vooral blij voor de bezoekers van de stad en het ziekenhuis en natuurlijk ondernemers en de omwonenden. De Singelgarage is een belangrijke toegang tot de stad en zeker tot de winkeliers en horeca van het Ritsevoort. Nu de COVID-maatregelen langzaam worden versoepeld, kan dit deel van de stad daar nu van profiteren.' Eindelijk eens een VVD-er die verstandige dingen zegt.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: za jul 17, 2021 9:27 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151745


Biertje schreef:
PeterJKH schreef:
Biertje schreef:
Wie een auto heeft betaald de hoofdprijs aan belastingen. En nee, als erg geen ruimte is voor de auto is die er niet. Maar nu wordt het leuk, die import die in de binnenstad zit in Alkmaar heeft wél een parkeerplek voor de deur. De grote parkeergrage is 200 meter verderop :blink:
Ongetwijfeld is die parkeergarage ontstaan als een lelijke puist in de historische binnenstad en zijn er verschillende authentieke panden voor opgeofferd.
Nee, garage is ondergronds.

Nou daar kan toch niemand bezwaar tegen hebben lijkt me.
:hum:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr jul 16, 2021 10:30 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151745


PeterJKH schreef:
baedeker schreef:
PeterJKH schreef:
Bewustwording bij mensen bereik je niet binnen één dag. Maar het is gewoon zo dat 90% van het verkeer korte-afstandsverkeer is, vaak binnen de woonplaats. Afstanden die ook te voet of met de fiets kunnen worden afgelegd. Voor een bezoekje aan een kennis 10 straten verderop kan je ook de fiets pakken. Voor een bezoekje aan het centrum kan je ook de bus of de fiets pakken, zeker als je geen grote inkopen gepland hebt, en een tas met wat nieuwe truien kunnen de meeste mensen echt wel een kwartiertje dragen op weg naar huis, daar heb je geen auto voor nodig. Ik woon 15 minuten lopen van het stadscentrum vandaag, en zie vele mensen bij mij uit de buurt serieus met de auto naar de stad gaan, en dan klagen ze dat ze lang moeten rondrijden om een parkeerplaats te vinden en dat het zo duur is. Tja. Ga dan lopen. Dan zit je na een kwartier desnoods aan de koffie op een terras, in plaats van na een half uur, en je bent geen vermogen kwijt aan parkeren. Maar de waarheid is dat vele mensen te lui zijn om te lopen of te fietsen.
Je hebt mensen die op 15 minuten lopen van het stadscentrum wonen en wel willen lopen en fietsen. Dan heb je mensen die op 15 minuten lopen van het stadscentrum wonen, en andere keuzes maken, en mensen die niet op 15 minuten lopen van het stadscentrum wonen. Middenstanders hebben die laatste twee categorieën ook nodig om hun winkels open te houden, en zullen met dit beleid wel uitwijken naar elders.
Als je liever een half uur in de auto gaat rondrijden om een parkeerplek te vinden, waar je dan vervolgens 20 euro voor betaalt, in plaats van een kwartier te lopen: be my guest. Maar je kunt je ook als autobezitter bedenken dat het eigenlijk belachelijk is om voor kippeneindjes die je makkelijk te voet of per fiets kunt afleggen, de auto te pakken.

De steden zijn van oudsher ingericht om per rijtuig en met schepen bereikbaar te zijn. Door drangdwang krijg je straks de situatie dat veel middenstanders de deuren gaan sluiten of naar elders uitwijken. Dat is het kind met het badwater wegspoelen. Niet verstandig.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr jul 16, 2021 9:52 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151745


PeterJKH schreef:
baedeker schreef:
Mja, je kunt ook verdordenen dat auto's niet van hun parkeerplek komen. Nog schoner en nog veiliger.
Maar dit is voor de middenstand de hond in de pot.
Dom links beleid.
Bewustwording bij mensen bereik je niet binnen één dag. Maar het is gewoon zo dat 90% van het verkeer korte-afstandsverkeer is, vaak binnen de woonplaats. Afstanden die ook te voet of met de fiets kunnen worden afgelegd. Voor een bezoekje aan een kennis 10 straten verderop kan je ook de fiets pakken. Voor een bezoekje aan het centrum kan je ook de bus of de fiets pakken, zeker als je geen grote inkopen gepland hebt, en een tas met wat nieuwe truien kunnen de meeste mensen echt wel een kwartiertje dragen op weg naar huis, daar heb je geen auto voor nodig. Ik woon 15 minuten lopen van het stadscentrum vandaag, en zie vele mensen bij mij uit de buurt serieus met de auto naar de stad gaan, en dan klagen ze dat ze lang moeten rondrijden om een parkeerplaats te vinden en dat het zo duur is. Tja. Ga dan lopen. Dan zit je na een kwartier desnoods aan de koffie op een terras, in plaats van na een half uur, en je bent geen vermogen kwijt aan parkeren. Maar de waarheid is dat vele mensen te lui zijn om te lopen of te fietsen.

Je hebt mensen die op 15 minuten lopen van het stadscentrum wonen en wel willen lopen en fietsen. Dan heb je mensen die op 15 minuten lopen van het stadscentrum wonen, en andere keuzes maken, en mensen die niet op 15 minuten lopen van het stadscentrum wonen. Middenstanders hebben die laatste twee categorieën ook nodig om hun winkels open te houden, en zullen met dit beleid wel uitwijken naar elders.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: vr jul 16, 2021 10:30 am 

Reacties: 3274
Bekeken: 151745


Mja, je kunt ook verdordenen dat auto's niet van hun parkeerplek komen. Nog schoner en nog veiliger.
Maar dit is voor de middenstand de hond in de pot.
Dom links beleid.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo jul 14, 2021 5:39 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151745


Biertje schreef:
baedeker schreef:
Biertje schreef:
Als de burger maar niet de portemonnee hoeft te trekken en juist dat staat er niet in. Je zou beter moeten weten, Baedeker. En dan moet de VVD ook bereid zijn tot handhaving, zie ik ook niet gebeuren.
De burger moet de portemonnee al trekken om 'boeren die willen stopppen' uit te kopen. Als je bijvoorbeeld maar de helft daarvan besteedt aan subsidies voor milieu maatregelen, en dat deel van de economie behoudt, dan is zo iets toch een soort win-win?
Jij bent van het padje af, want de VVD voert altijd iets onder onder de noemer win-win terwijl het feitelijk zo is dat de een een voordeel heeft en een ander de last. Die kant wil ik niet op.

Soms is win-win ook gewoon win-win.

Biertje schreef:
Die compensatieregeling moet je feitelijk zien als een schadevergoeding. Zo vind ik het ook logisch dat eigenaren van kolencentrales die legaal zijn gebouwd, óók compensatie krijgen. Dat dit soort regelen uiteraard uit belastingen wordt betaald lijkt mij logisch. Laat je die compensatie achterwege - iets wat D66, GL en PVDA willen - waarom zou je dan als ondernemer nog gaan investeren in iets waarover je geen zekerheid hebt over de exploitatie?

Okee. Maar even de som ...

(1) We hebben economische activiteit en stikstofvervuiling waar "we" wat aan willen doen.

(2) Besloten is €100 belastinggeld uit te trekken om 'boeren die willen stopppen' uit te kopen. Da's pech, economische activiteit weg.

(3) Waarom niet bijvoorbeeld €50 uittrekken om wat aan die stikstofvervuiling te doen? De belastingbetaler is dan €50 beter af, en de economische activiteit blijft behouden. Win-win.

Biertje schreef:
Maar stel dat de overheid wel investeert in stalsystemen, dan moet je toch ook controleren of de boer zich aan de afspraken houdt en uiteraard sanctioneren? Daar moet dan wel keiharde zekerheid over bestaan. En ik heb geen goede hoop dat dit gaat gebeuren.

De overheid moet zeker controleren. Maar als we alle economische activiteit moeten stopzetten waar de overheid misschien niet goed controleert, dan kunnen we Nederland wel sluiten denk ik.

Bovendien. Volgens (2) mogen die 'boeren die willen stopppen' geen gelijksoortig bedrijf elders kopen of starten. Als de overheid hier niet controleert, zoals je zegt, hoe zeker ben je er dan van dat ze in Polen of Hongarije gaan controleren of die boeren daar niet opnieuw beginnen? Dan heb €100 besteed, ben je je economische activiteit kwijt, én hou je de stikstofvervuiling. Hetzelfde geldt natuurlijk als onze boeren gaan rentenieren, en Poolse en Hongaarse boeren hun activiteit overnemen. Er is kennelijk geld aan te verdienen, dus die stallen poppen wel ergens op.
:drunk:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo jul 14, 2021 1:29 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151745


Biertje schreef:
baedeker schreef:
Biertje schreef:
Zelfs Helma Lodders is bezeten van het klimaat: ga geen boeren uitkopen want teveel tijd en geld. Terwijl toch de VVD en CDA jarenlang - zelfs toen er al waarschuwingen kwamen - altijd de boeren steunen. Welnu, dan trekken ze ook maar de tijd en geld er vooruit voor de boeren die willen stopppen. Pas dan neem je je verantwoordelijkheid.

https://www.bnr.nl/nieuws/economie/1044 ... n-uitkopen
'Boeren die willen stopppen' uitkopen is gewoon werken naar een klap geld uitgeven om dat 'willen' te bereiken, en een deel van de economie hier kapot te maken. Helma heeft alternatieven, en die mogen van mij best gehoord worden.
Als de burger maar niet de portemonnee hoeft te trekken en juist dat staat er niet in. Je zou beter moeten weten, Baedeker. En dan moet de VVD ook bereid zijn tot handhaving, zie ik ook niet gebeuren.

De burger moet de portemonnee al trekken om 'boeren die willen stopppen' uit te kopen. Als je bijvoorbeeld maar de helft daarvan besteedt aan subsidies voor milieu maatregelen, en dat deel van de economie behoudt, dan is zo iets toch een soort win-win?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Betrouwbare overheid

 Berichttitel: Re: Betrouwbare overheid
Geplaatst: wo jul 14, 2021 1:10 pm 

Reacties: 3274
Bekeken: 151745


Biertje schreef:
Zelfs Helma Lodders is bezeten van het klimaat: ga geen boeren uitkopen want teveel tijd en geld. Terwijl toch de VVD en CDA jarenlang - zelfs toen er al waarschuwingen kwamen - altijd de boeren steunen. Welnu, dan trekken ze ook maar de tijd en geld er vooruit voor de boeren die willen stopppen. Pas dan neem je je verantwoordelijkheid.

https://www.bnr.nl/nieuws/economie/1044 ... n-uitkopen

'Boeren die willen stopppen' uitkopen is gewoon werken naar een klap geld uitgeven om dat 'willen' te bereiken, en een deel van de economie hier kapot te maken. Helma heeft alternatieven, en die mogen van mij best gehoord worden.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 13 [ Er voldeden 246 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling