Het is nu ma apr 06, 2020 3:40 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 522 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: za apr 04, 2020 6:42 pm 

Reacties: 4776
Bekeken: 227542


P-G schreef:
PeterJKH schreef:
Wat heeft de EU dan wél in positieve zin opgeleverd? Los van wat kleine dingen die ook in bilateraal overleg tussen landen hadden kunnen worden geregeld, kan ik niets noemen. Maar ik laat me graag van het tegendeel overtuigen.
Nee nee, jij ageert tegen de EU.

Ik kan je nu al verklappen P-G, dit overtuigt niet.
:snooty:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: za apr 04, 2020 6:03 pm 

Reacties: 4776
Bekeken: 227542


Einstein schreef:
Dat laatste klopt, ik vind het ook jammer dat dat zo is.. maar Brussel heeft nu eenmaal geen bevoegdheden en geen budget gekregen op het gebied van gezondheidszorg. De EU kan weinig anders doen, dan zich bezig houden met de economische gevolgen. En ervoor zorgen, dat staten elkaar ondersteunen, op gebied van budget gezondheidszorg. Nederland gaat een miljard doneren aan Italie, heb ik begrepen. Was dat zonder samenwerkingsverband en druk van mede-lidstaten ook gebeurd ? Europa en Europese solidariteit was een argument in die discussie.

De rest van je punten zijn platgetreden paden. Zie de rubriek, dit topic en duizend andere topics met geklaag over de EU. Wat me bijzonder irriteert aan de huidige Europa-discussies: de grote bek van de tegenstanders, dat Europa ineens niets zou doen tegen de corona-crisis. Terwijl de EU door diezelfde tegenstanders al 15 jaar wordt ondermijnd. Jullie belangrijkste argument was steeds, dat Brussel een superstaat zou zijn, dat de EU teveel macht zou krijgen.. Dat Europa over teveel dingen bepaalt wat er gebeurt. En nu.. zou de EU als een soort superman ineens de bevolking moeten beschermen ? get real..

Het is vrij logisch dat een unie die aan alle kanten power grabs doet waar de kiezer nooit om gevraagd heeft, met de nek aangekeken wordt als wederom blijkt dat deze geen toegevoegde waarde heeft. Daarnaast maakt corona op dramatische wijze de zwakte duidelijk van de open grenzen en globalisering die centraal staan in de dramdwang van de EU. Maar er is een heel eenvoudig antwoord op de spagaat tussen verwachtingen en prestaties: Leg aan de kiezer voor of die deze EU wil, en wat die daar nog meer van verwacht. Een referendum, waarvan jij bij herhaling beweerd hebt dat de EU die glansrijk gaat winnen. Het enige onlogische is dat voorstanders van de EU die steeds uit de weg gaan. Tsja ... zou de werkelijkheid toch anders zijn?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: vr apr 03, 2020 12:00 pm 

Reacties: 4776
Bekeken: 227542


Einstein schreef:
... In deze tijd van corona-crisis kan Europa echter sterk terugkomen ! ...

Nah wel nee. We dachten dat die open grenzen wel goed waren voor op vakantie en voor de "BV Nederland". Het blijkt vooral te betekenen dat we allemaal meuk binnenlaten, er niets aan kunnen doen, en dat de "BV Nederland" de lasten bij ons neerlegt, en de lusten ergens oppot. We hebben ons vergist, en vergeet maar rustig dat Brussel dat voor ons gaat fixen. Gewoon wegdoen die EU.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: di maart 31, 2020 3:15 pm 

Reacties: 4776
Bekeken: 227542


Enzo501 schreef:
Raya schreef:
De EU heeft inmiddels drie maanden de tijd gehad om zelf binnen haar lidstaten industrie mondkapjes, gezichtsmaskers, beademingsapparatuur, etc te laten vervaardigen en deze op een eerlijke manier te distribueren onder de lidstaten.
Wat zij echter heeft nagelaten.

Had mij zinniger geleken dan geld geven, waarvan ongetwijfeld weer heel veel aan strijkstokken zal blijven hangen.

De EU is naar de burgers toe, geen knip voor de neus waard.
De EU gaat niet over gezondheidszorg.

Wat is het ECDC dan?
Hoor je niets van.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: do maart 26, 2020 11:37 am 

Reacties: 4776
Bekeken: 227542


Raya schreef:
baedeker schreef:
Raya schreef:
Dag P-G

P-G weer op zoek naar een linkje waarvan hij dan gaat jokkebrokken dat dat het niet doet.
:luidlachen:
P-G probeert de aandacht af te leiden.

Alsof er notulen bestaan van mijn gesprekken met raadsleden en Kamerleden. P-G weet wel beter. Natuurlijk bestaan die niet, maar dat wil niet zeggen dat ideeën niet zijn overgenomen.

Ik heb besloten niet meer op zulke pogingen van P-G in te gaan.

Gelijk heb je.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: wo maart 25, 2020 7:14 pm 

Reacties: 4776
Bekeken: 227542


Raya schreef:
P-G schreef:
Raya schreef:
Als je op mij doelt... ik pleit niet voor meer regie van de EU.

Ik duidt op het falen van de EU, waar de EU zich als de redder van het Europa voor de Europeanen wil presenteren. Als ze dat echt was, HAD ze die regie genomen. Maar dat heeft ze dus niet gedaan.
Het is niets anders dan hypocriet dan de Europese Unie verwijten dat zij geen regie heeft genomen - dat mag zij ook niet - en tegelijkertijd wensen dat diezelfde Unie geen regie neemt. Het is hetzelfde als iemand verplichten zich aan de maximale snelheid te houden en tegelijkertijd die persoon te verwijten dat hij - derhalve - niet snel genoeg rijdt.

Raya schreef:
Kon ze ook niet, want de EU is totaal niet voorbereid op dit soort crises voor de bevolking. De EU is er enkel voor de multinationals en niet voor de burgers. Alleen als er met de grote bedrijven iets mis gaat, worden er scenario's uit de lade getrokken. Je kunt dat zien aan de maatregelen die de EU WEL heeft genomen: ruim 1000 miljard euro van de ECB voor de grote bedrijven, banken en beleggers, voor het opnieuw opkopen van obligaties. De beurzen zijn weer flink gestegen na deze berichten. De AEX bijna 10%. Geen bescherming van burgers en gezondheidsmedewerkers. Geen coördinatie bij medische faciliteiten. Geen geld voor ziekenhuizen, extra IC-bedden, etc.
De Europese Centrale Bank, hierna te noemen: "de ECB", kan en mag geen medische faciliteiten kopen en verdelen. De ECB vormt binnen de eurozone de monetaire autoriteit. Haar kan niet worden tegengeworpen nakomen van plichten danwel het nalaten daarvan door de fiscale autoriteiten. Maar als Raya zulks wenst te doen, dan mag hij even wijzen op een centrale bank die wel zorgt voor allerhande medische voorzieningen. Het zal evenwel achterwege blijven.

De fiscale autoriteiten wereldwijd met de ECB daaronder mede begrepen, hebben ter voorkoming van het droogkoken van de financiële markten enorme opkoopprogramma's (opnieuw) opgestart. De noodzaak hiertoe bleek toen vorige week de renten voor obligaties enorm stegen. Ook Nederland kreeg daarmee te maken: voor het eerst in jaren werd voor Nederlandse staatsobligaties een (positieve) nominale rente in rekening gebracht. Uiteraard hadden de fiscale autoriteiten dit ingrijpen kunnen nalaten en daarmee hun primaire taak weigeren uit te voeren, maar ingeval van massale liquiditeitstekorten zou het coronavirus zélf slechts een bijkomstigheid zijn geworden. Ach ja, populisten en hun slippendragers zien voor alles in chaos een wenselijk alternatief. Zou Raya dat ook hebben gevonden wanneer zijn pensioenfonds hierdoor was omgevallen?
De EU pretendeert DE oplossing te zijn voor al onze problemen. Niemand belet of kan beletten, dat de EC met concrete voorstellen komt naar de lidstaten, om de crisis gezamenlijk aan te pakken. Dat kunnen zelfs jij en ik doen. Dan is het aan de lidstaten om daarin mee te gaan.
Dat had de EU half januari al kunnen doen, toen de ramp in China volmondig zichtbaar was.

Dat de EU dit heeft nagelaten, duidt duidelijk op het ontbreken van behartiging van de belangen van de gewone burgers.
Sterker nog, nu duidelijk sprake is van besmetting door personenverkeer tussen lidstaten, staat de EU er op dat de grenzen open blijven om arbeidsmigranten ongehinderd doorgang te kunnen verlenen. Gelukkig hebben veel landen daar inmiddels schijt aan.


Als de ECB geld kan vrijmaken voor banken en multinationals, kan zij dat ook voor ziekenhuizen en kleinschaliger bedrijven, bijv. fabrikanten of naaiateliers om mondkapjes te maken. Daar valt heus wel een mouw aan te passen. Ze kunnen gewoon obligaties uitgeven, welke dan door de ECB worden opgekocht. Is geen kwestie van niet kunnen, maar van niet willen.

Liever niet zeg. De ECB zoekt al jaren naar manieren om de schulden van landen gemeenschappelijk te maken. We weten allemaal waarom, en Nederland is de pinautomaat. We hadden de eurobonds, die door Duitse weerstand nooit uit de startblokken kwamen. Eind van het verhaal was dat de ECB in 2012 verklaarde whatever it takes te doen om de euro te redden. De balans van de bank ging van 1.000 naar 3.500 miljard euro. Een tijdje geleden begon Lagarde over Greta bonds. En nu wil de ECB corona bonds, dit jaar weer €750 miljard down the drain. Wat ze gaan opkopen is onduidelijk, wel dat ze 'flexibel' gaan zijn ... lees Spaans en Italiaans schuldpapier goedkoop houden. Gewoon weer een greep in de kas om de illusie van een verenigd Europa in stand te houden.

De nationale centrale banken van het eurosysteem kunnen veel beter tijdelijk zelf een noodloket openen. Hieruit kan de overheid tegen nul procent rente de financiële noden van burgers en bedrijven lenigen. Dat is effectief maatwerk, veel doelgerichter dan wat de ECB gaat verzinnen.


En terwijl menigeen in de EU worstelt om uit de klauwen van corona te blijven is de EU druk druk druk. Albanië is de EU ingefrommeld. Een nieuw EU-plan om WERELDWIJD mensenrechten en democratie te beschermen, alleen maar opgetuigd om stoute EU-landen Polen en Hongarije hun vetorecht af te pakken. Ondertussen proberen Timmermans en Samson een greep in de kas van het virus crisis fonds van de EU (€37 miljard) te doen, niet voor corona maar voor CO2. Wat een volk.
:snooty:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: wo maart 25, 2020 7:01 pm 

Reacties: 4776
Bekeken: 227542


Raya schreef:
P-G schreef:
Raya schreef:
Ik heb wel eens voorstellen gedaan, welke later in de 2e Kamer of gemeenteraad terugkwamen.
Openbaar even documenten waaruit zulks blijkt.
Dag P-G

P-G weer op zoek naar een linkje waarvan hij dan gaat jokkebrokken dat dat het niet doet.
:luidlachen:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: di maart 24, 2020 11:24 pm 

Reacties: 4776
Bekeken: 227542


Einstein schreef:
Wel grappig dat al die tegenstanders van Europa nu ineens pleiten voor Europese regie.. en als je dan uitlegt dat dat niet kan, omdat Europa geen bevoegdheden heeft gekregen op allerlei gebieden, gaat men daar niet op in. Dat het niet kan, mede als gevolg van het jarenlange gemier van tegenstanders van de eenwording. NJET riep men steeds, tegen een federaal verband, NJET tegen één Europese regering en één Europees parlement.

Dit is gewoon de keerzijde van jouw pleidooi voor "soevereiniteit" van landen. Europa is een tandeloze tijger, die niet eens goede adviezen kan maken, omdat er in de EU geen dokters werken. Brussel is niet hetzelfde als Washington. Brussel kan geen oorlogs-economie regels opleggen, Brussel kan niet eens centraal medische middelen inkopen.. omdat daar geen budget voor is.. en hoe zou dat nou komen, Raya, dat er niet genoeg budget is, voor iets wat je in Europees verband zou willen doen..

Niemand die pleit voor meer EU regie. Dan zijn we twintig jaar verder, gaat er nog meer macht naar Duitsland en Frankrijk, is Nederland weer armer, en komt er een megalomane, peperdure organisatie die puntje bij paaltje nutteloos blijkt, met het standaard antwoord op alles: "ja maar daarvoor heeft de EU meer geld en macht nodig". De landbouw, de banken, het leger: wordt er ooit eens iets echt opgelost? En nu die greep in de kas van Greta en Timmermans. Tijd om dat circus eens af te bouwen. Ik moet er niet aan denken dat we een of ander teflon Markie het vuur aan de schenen hadden moeten leggen om in de benen te komen, maar dan in Brussel i.p.v. Den Haag. Zie je het voor je? Maar goed, in de tussentijd geeft het natuurlijk toch wel te denken dat Italië hulp krijgt van China, Rusland en ... Cuba, maar van de Europese Unie nog niks gehoord heeft.
:snooty:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: di maart 24, 2020 10:06 pm 

Reacties: 4776
Bekeken: 227542


P-G schreef:
Zolang er geen bijlagen zijn ...
Lumiere schreef:
... vermeende belangenverstrengeling ...
Lumiere schreef:
... wat nou eigenlijk het probleem is ...

Voordat zoveel domheid het zicht op de kwestie ontneemt:
Het is bizar dat 22 van de 100 rechters van het EHRM (soms als leidinggevende) in dienst zijn geweest van de 7 NGOs uit dit rapport. Je gaat je afvragen hoeveel rechters er nog meer zijn, met banden met andere NGOs. Het klinkt als een activistische duiventil.
:eek:

En het is gewoon ontoelaatbaar dat EHRM rechters die betrokken waren bij een NGO ook zaken behandelen betreffende diezelfde NGO. Het rapport noemt 76 (!) kwestieuze gevallen. Ook al zitten er 10 rechters aan, dan nog moet die ene rechter zich terugtrekken, om de schijn van partijdigheid te vermijden. Het hele verhaal over hoe de andere rechters dan wel zullen toezien op onpartijdigheid valt in duigen, aangezien ze om te beginnen al toestonden dat hun activistische collega mee aanzat.
:foei:

Wat een zooitje. Opheffen die handel.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: di maart 24, 2020 10:45 am 

Reacties: 4776
Bekeken: 227542


Ook zo blij met wat de EU in de tussentijd doet?
Deze mevrouw laat voor €33.400 per maand zien hoe je je handen moet wassen.
:snooty:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: ma maart 23, 2020 9:00 am 

Reacties: 4776
Bekeken: 227542


P-G schreef:
Wat hier speelt is baedeker, die niet eens het arrest heeft gelezen.
Einstein schreef:
:gniffel: "das alles ist doch Theater.."

Kom op Jut en Jul. Het gaat om het onderstaande, en jullie gemekker in de marge is als antwoord beslist ontoereikend.
:wink:

P-G schreef:
Voordat zoveel domheid het zicht op de kwestie ontneemt:
Het is bizar dat 22 van de 100 rechters van het EHRM (soms als leidinggevende) in dienst zijn geweest van de 7 NGOs uit dit rapport. Je gaat je afvragen hoeveel rechters er nog meer zijn, met banden met andere NGOs. Het klinkt als een activistische duiventil.
:eek:

En het is gewoon ontoelaatbaar dat EHRM rechters die betrokken waren bij een NGO ook zaken behandelen betreffende diezelfde NGO. Het rapport noemt 76 (!) kwestieuze gevallen. Ook al zitten er 10 rechters aan, dan nog moet die ene rechter zich terugtrekken, om de schijn van partijdigheid te vermijden. Het hele verhaal over hoe de andere rechters dan wel zullen toezien op onpartijdigheid valt in duigen, aangezien ze om te beginnen al toestonden dat hun activistische collega mee aanzat.
:foei:

Wat een zooitje. Opheffen die handel.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: zo maart 22, 2020 8:00 pm 

Reacties: 4776
Bekeken: 227542


Einstein schreef:
baedeker schreef:
Waarop baseert de rechter Urgenda?
De collectieve veiligheid van de Nederlandse bevolking ihb de garanties die daarvoor in de wet en in internationale verdragen worden geboden.

baedeker schreef:
Dat zijn dan 3 rechters die met een trap onder hun hol eruit geknikkerd moeten worden.
:(

Afbeelding

De collectieve veiligheid van de Nederlandse bevolking wordt niet bedreigd door 0,0003 graden opwarming. Hou eens op met die onzin. Wat hier speelt is een typisch voorbeeld waar een activistische NGO zonder draagvlak samen met ongekozen, activistische rechters beslissingen nemen waar het parlement over gaat. En een GroenLinkser die deze anti-democratische gang van zaken verdedigt omdat het ideologisch in z'n straatje past.
:foei:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: zo maart 22, 2020 12:29 pm 

Reacties: 4776
Bekeken: 227542


Einstein schreef:
P-G schreef:
baedeker schreef:
Activistische rechters verzinnen dat 0,0003 graden opwarming levensgevaarlijk is [...]


In welke rechtsoverweging komt het bovenstaande naar voren?

hehe ja dat beroemde Elsevier-argument, het werd (uiteraard) aangevoerd door de landsadvocaat, Fortuyn Droogleever, in alle drie de zaken,

"(..) uit de stellingen die de Staat heeft aangevoerd met betrekking tot het (ontbrekende) effect van verdergaande reductie van de emissies in Nederland op de wereldwijde klimaatverandering(zie hiervóór)volgt immers dat het door de rechtbank en het hof bevolen reductiescenario onmiskenbaar geen (relevant) effect heeft en dus onmiskenbaar in het geheel niet doeltreffend zal zijn, zodat het voorzorgsbeginsel daarbij geen rol kan spelen."

(Procesinleiding eiser bij Hoge Raad FD)

Eerst werd dit argument door het Hof door de gehaktmolen gehaald,

"De Staat heeft nog aangevoerd dat de Nederlandse emissies van broeikasgassen in absolute zin, afgezet tegen de wereldwijde uitstoot, uiterst gering van omvang zijn, dat de Staat het probleem niet alleen kan oplossen en dat de wereldgemeenschap moet meewerken. Deze argumenten zijn echter niet van dien aard dat zij het uitblijven van verdergaande daadwerkelijke actie rechtvaardigen. Weliswaar onderkent (ook) het hof dat het gaat om een probleem op wereldschaal en dat de Staat dit probleem niet in zijn eentje kan oplossen, maar dat ontslaat de Staat niet van zijn verplichting vanaf zijn grondgebied naar vermogen maatregelen te nemen die, tezamen met de inspanningen van andere staten, bescherming bieden tegen de gevaren van ernstige klimaatverandering. (rov. 61 en 62)"

.. welk oordeel vervolgens is bevestigd door de Hoge Raad,

Het antwoord op de hiervoor in 5.6.3 genoemde vraag luidt naar het oordeel van de Hoge Raad dat Nederland op grond van de art. 2 en 8 EVRM verplicht is om ‘het zijne’ te doen om een gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen, ook al betreft het een mondiaal probleem.

(Uitspraak Hoge Raad)

:hoedaf: drie rechtsinstanties.. rechters waren alledrie linkse activisten ? of.. zijn het soms juridische fata morgana's van baedeker ?

Gefeliciteerd. Dat is ook precies wat ik zeg. Waarop baseert de rechter Urgenda?
- Het kan de wet niet zijn, want ondanks al je geklets staat dit er niet in.
- Het kan de levensgevaarlijke opwarming niet zijn, want 0,0003 graden opwarming is niet levensgevaarlijk.
Dus?
De rechter zuigt de uitspraak uit z'n duim. Of liever gezegd uit de duim van de postcodeloterij die een onzinpapiertje liet schrijven.
Deden 3 rechters dat? Dat zijn dan 3 rechters die met een trap onder hun hol eruit geknikkerd moeten worden.

Bij het EHRM zijn dat er 22:

baedeker schreef:
Voordat zoveel domheid het zicht op de kwestie ontneemt:
Het is bizar dat 22 van de 100 rechters van het EHRM (soms als leidinggevende) in dienst zijn geweest van de 7 NGOs uit dit rapport. Je gaat je afvragen hoeveel rechters er nog meer zijn, met banden met andere NGOs. Het klinkt als een activistische duiventil.
:eek:

En het is gewoon ontoelaatbaar dat EHRM rechters die betrokken waren bij een NGO ook zaken behandelen betreffende diezelfde NGO. Het rapport noemt 76 (!) kwestieuze gevallen. Ook al zitten er 10 rechters aan, dan nog moet die ene rechter zich terugtrekken, om de schijn van partijdigheid te vermijden. Het hele verhaal over hoe de andere rechters dan wel zullen toezien op onpartijdigheid valt in duigen, aangezien ze om te beginnen al toestonden dat hun activistische collega mee aanzat.
:foei:

Wat een zooitje. Opheffen die handel.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: za maart 21, 2020 10:31 pm 

Reacties: 4776
Bekeken: 227542


Einstein schreef:
baedeker schreef:
Einstein schreef:
Inderdaad. In de Urgenda-zaak, die door twee Nederlandse rechters is beoordeeld, was de argumentatie, dat deskundigen aannemelijk maken dat de temperatuur- en zeespiegelstijging een gevaar is voor de Nederlandse bevolking. De klacht was om die reden gegrond. Zoiets mag volgens baedeker niet, want volgens baedeker is de keuze om de bevolking in gevaar te brengen een simpele politieke keuze (uitslag: "ja"). Het recht op leven en het recht op wonen bestaan niet echt, dat zijn linkse punten en dus politiek. Kwestie van perspectief. Als je in de 18e eeuw leeft, is de moderne wereld absurd.
Exact, het staat dus nergens in de wet. We weten allemaal dat het effect van de Nederlandse CO2 inspanning nul is. Maar linkse NGO's hebben altijd wel soepsidie beschikbaar om iemand een onzinpapiertje te laten schrijven over hoe de wereld dan vergaat. En bij de EHRM nemen ze die mafkezen als rechter in dienst.

Syp Wynia ~ De Urgenda-uitspraak is ondemocratisch en absurd ~ De Hoge Raad maakt van een niet-bindend percentage een bindend percentage
Als je het hebt over de zuiverheid, er hebben zich meer rechters over deze zaak uitgesproken. Het percentage was in de eerste uitspraak in het midden gelaten. Blijkbaar wilde de Hoge Raad een stapje verder gaan. Waar het om gaat, is de het (wel degelijk, en zwaar) strafbaar is, om de binnenlandse veiligheid te ondermijnen en de bevolking in gevaar te brengen. De onwettigheid daarvan is triviaal, zie bijv. bestrijding van terrorisme en voorbereiding van terrorisme.. die wetten die zijn allemaal gebaseerd op het axioma, dat de binnenlandse veiligheid niet in gevaar mag worden gebracht. Afgezien daarvan is Nederland ook nog gebonden aan de eigen Grondwet, Artikel 22 en het Europees Handvest, waarin bepaalde mensenrechten expliciet zijn opgenomen. Recht op huisvesting is voor Nederlanders een relevant mensenrecht ! Als de zeespiegelstijging straks betekent, dat hele provincies moeten worden ontruimd, dan kunnen toekomstige generaties ons terecht verwijten, dat wij dit mensenrecht voor ons nageslacht hebben genegeerd. Waarom denk je dat Greta zich zo boos maakt..

0,0003 graden opwarming ... binnenlandse veiligheid? Gaat het wel goed met je Einstein?
:drunk:

Zoals ik al zei. Het staat dus nergens in de wet. Het effect van de Nederlandse CO2 inspanning is nul. Linkse NGO's laten iemand een onzinpapiertje schrijven, en een stelletje activistische rechters knutselen een verband met mensenrechten. Het gaat bij de EHRM niet anders. Die nemen dat soort mafkezen als rechter in dienst.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: za maart 21, 2020 9:27 am 

Reacties: 4776
Bekeken: 227542


Einstein schreef:
Inderdaad. In de Urgenda-zaak, die door twee Nederlandse rechters is beoordeeld, was de argumentatie, dat deskundigen aannemelijk maken dat de temperatuur- en zeespiegelstijging een gevaar is voor de Nederlandse bevolking. De klacht was om die reden gegrond. Zoiets mag volgens baedeker niet, want volgens baedeker is de keuze om de bevolking in gevaar te brengen een simpele politieke keuze (uitslag: "ja"). Het recht op leven en het recht op wonen bestaan niet echt, dat zijn linkse punten en dus politiek. Kwestie van perspectief. Als je in de 18e eeuw leeft, is de moderne wereld absurd.

Exact, het staat dus nergens in de wet. We weten allemaal dat het effect van de Nederlandse CO2 inspanning nul is. Maar linkse NGO's hebben altijd wel soepsidie beschikbaar om iemand een onzinpapiertje te laten schrijven over hoe de wereld dan vergaat. En bij de EHRM nemen ze die mafkezen als rechter in dienst.

Syp Wynia ~ De Urgenda-uitspraak is ondemocratisch en absurd ~ De Hoge Raad maakt van een niet-bindend percentage een bindend percentage

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: vr maart 20, 2020 8:10 pm 

Reacties: 4776
Bekeken: 227542


Einstein schreef:
baedeker schreef:
Het is allemaal een rookgordijn om niet te verzanden in de couscous van Einstein. Volgens deze mag kritiek op linkse politieke rechters niet omdat dat "politiek" zou zijn. Die rechters zijn in grote getallen Soros activisten, maar als je dat zegt, dan hebben ze een eed gezworen en controleren ze elkaar. Of zo iets.
Couscous is best lekker hoor :) en ja ik vind (alle) politieke kritiek op rechters het paard achter de wagen spannen, omdat rechters de wet navolgen. Als de uitspraken (en dus de wetten) jou te links zijn baedeker.. dan moet je verkiezingen winnen en ervoor zorgen, dat je in de positie komt, dat je wetten kunt wijzigen. Tot dan is dit hele verhaal kattengejank.

Jouw Soros-stokpaardje idem. De man is miljardair en steunt linkse doelen. Je mag dat best afkeuren, maar doe dat dan op de inhoud en niet op de persoon.. en wanneer je het om al dat geld gaat, dan moet je consequent zijn.. en óók afkeuren wat rechtse miljardairs allemaal doen met hun geld. De Mercers.. de Kochs.. de financiers van Bannon.. en de Russische olichargen, die Trump in het zadel hebben geholpen.

Activistische rechters verzinnen dat 0,0003 graden opwarming levensgevaarlijk is, en dat een overheid die zijn CO2 doelstelling een jaar later dan voorzien haalt "dus" de mensenrechten schendt. Dat staat in geen enkele wet en is van A tot Z apekool. Je verbergt je achter alle mogelijk bs, waarom? Omdat het in je politiek straatje past om de rechtsstaat te verneuken.

@Lumiere: Het is allemaal onderbouwd. Gewoon je eerst inlezen voordat je begint met mekkeren.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: vr maart 20, 2020 5:28 pm 

Reacties: 4776
Bekeken: 227542


* * * trol alert * * *

baedeker schreef:
Voordat zoveel domheid het zicht op de kwestie ontneemt:
Het is bizar dat 22 van de 100 rechters van het EHRM (soms als leidinggevende) in dienst zijn geweest van de 7 NGOs uit dit rapport. Je gaat je afvragen hoeveel rechters er nog meer zijn, met banden met andere NGOs. Het klinkt als een activistische duiventil.
:eek:

En het is gewoon ontoelaatbaar dat EHRM rechters die betrokken waren bij een NGO ook zaken behandelen betreffende diezelfde NGO. Het rapport noemt 76 (!) kwestieuze gevallen. Ook al zitten er 10 rechters aan, dan nog moet die ene rechter zich terugtrekken, om de schijn van partijdigheid te vermijden. Het hele verhaal over hoe de andere rechters dan wel zullen toezien op onpartijdigheid valt in duigen, aangezien ze om te beginnen al toestonden dat hun activistische collega mee aanzat.
:foei:

Wat een zooitje. Opheffen die handel.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: vr maart 20, 2020 10:30 am 

Reacties: 4776
Bekeken: 227542


Lumiere schreef:
baedeker schreef:
:hardlachen:

Doe geen moeite Lumiere. Het linkje is meteen al gegeven. Vraag het maar aan je vriendje de gesjeesde student notarieel, want die beweert dat het niet werkt, maar wil vervolgens niet zeggen waar hij kijkt. Tsja.
:fluiten:

Het is allemaal een rookgordijn om niet te verzanden in de couscous van Einstein. Volgens deze mag kritiek op linkse politieke rechters niet omdat dat "politiek" zou zijn. Die rechters zijn in grote getallen Soros activisten, maar als je dat zegt, dan hebben ze een eed gezworen en controleren ze elkaar. Of zo iets.
:drunk:
Jouw continue gefaal om een concreet voorbeeld te noemen en kinderachtige weigering om een link te plaatsen is inderdaad een rookgordijn

het is heel simpel, jij stelt dus jij bewijst

Maar blijkbaar is je stelling dusdanig onzin/niets meer dan een antisemitisch anti-soros complotdenkerij dat er blijkbaar niks concreets te noemen valt :rolleyes:

:foei2:

En voor het gelijk al knippen in mijn antwoord:
* * * trol alert * * *

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: vr maart 20, 2020 9:31 am 

Reacties: 4776
Bekeken: 227542


Lumiere schreef:
Nog steeds geen concreet voorbeeld en nog steeds kinderachtig gedoe over links

Baedeker, het is heel simpel, jij stelt dus jij bewijst.

Als je gevraagd wordt om een link, dan geef je maar een link. Zou geen probleem moeten zijn voor jou als het allemaal zo klip en klaar is. :snooty:

:hardlachen:

Doe geen moeite Lumiere. Het linkje is meteen al gegeven. Vraag het maar aan je vriendje de gesjeesde student notarieel, want die beweert dat het niet werkt, maar wil vervolgens niet zeggen waar hij kijkt. Tsja.
:fluiten:

Het is allemaal een rookgordijn om niet te verzanden in de couscous van Einstein. Volgens deze mag kritiek op linkse politieke rechters niet omdat dat "politiek" zou zijn. Die rechters zijn in grote getallen Soros activisten, maar als je dat zegt, dan hebben ze een eed gezworen en controleren ze elkaar. Of zo iets.
:drunk:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Europa is het zeker waard om te verdedigen.

Geplaatst: do maart 19, 2020 9:35 am 

Reacties: 4776
Bekeken: 227542


P-G schreef:
baedeker schreef:
P-G schreef:
Waar? Waar? Waar? Waar? Waar?

Op dezelfde plek waar die al 3 weken staat.
Doe je dat in je werk ook zo, jurisprudentie negeren omdat je er zogenaamd niet bij kunt?
Wat een dwaas ben je toch.
Er is nog steeds geen link zichtbaar.

Je vraagt de notaris om een contract voor je op te stellen. Die komt met een concepttekst die evident fraudegevoelig is. Je wijst de notaris daarop, en stuurt hem een linkje naar een onderzoek waar een en ander wordt uitgelegd. Hierop antwoordt iemand van het notariskantoor, waarschijnlijk de admin die gesjeesd is voor rechten. Die geeft je te kennen dat de onderzoekers op de verkeerde partij stemmen, dat hij het onderzoek niet kan lezen, omdat het linkje niet werkt, en dat het onderzoek bovendien ruk is. Enigszins verbaasd probeer je het linkje nog eens, merk je dat het gewoon werkt, en vraag je de admin om het nog eens te proberen. Waarop deze glashard ontkent dat het linkje werkt, ja zelfs dat je een linkje gestuurd hebt, en je uitmaakt voor leugenaar.

Wat is hier aan de hand?
Goeie kans dat je per ongeluk bent beland bij het notariskantoor waar P-G werkt.
:eek:

Einstein schreef:
Mjaa ik snap die hele focus op die bijlagen ook niet zo.. ik heb een paar pagina's geleden wat linkjes geplaatst over die club waar dit rapport vandaan komt.. en dat zijn geen wetenschappers of zo, het is een politieke lobbygroep.. dus men beschuldigt rechters op hoge poten, maar verder hebben ze zelf boter op hun hoofd, ze verschuilen zich achter een serieuze juridische facade, maar het verhaaltje is politiek. Men doet zich voor als een serieuze denktank, maar eigenlijk is het gewoon een club conservatieve gristelijken.. van die types, die in de VS keihard meedoen aan een systeem van politieke rechtspraak. Hier in de EU zijn rechters niet politiek gebonden, ze kunnen geen democratisch vastgestelde wetten afkeuren.. rechters zweren daar een eed op en ze controleren elkaar. Dit soort kritiek op de rechters is import.. net zoals zoveel import is, uit die kringen. Soros ook. Als de wet niet kan worden gebruikt om Soros dwars te zitten, dan beginnen ze een hetze-campagne. Mensen geloven helaas in conspiracies en daarom werkt het. Had Steven Bannon niet een opleidingsinstituut in de EU ? misschien komen deze Amerikaanse stokpaardjes daar vandaan ?

Maar natuurlijk vindt een GroenLinkser deze corruptie geweldig. Hoe zou dat toch komen?
:evendenken:

baedeker schreef:
Voordat zoveel domheid het zicht op de kwestie ontneemt:
Het is bizar dat 22 van de 100 rechters van het EHRM (soms als leidinggevende) in dienst zijn geweest van de 7 NGOs uit dit rapport. Je gaat je afvragen hoeveel rechters er nog meer zijn, met banden met andere NGOs. Het klinkt als een activistische duiventil.
:eek:

En het is gewoon ontoelaatbaar dat EHRM rechters die betrokken waren bij een NGO ook zaken behandelen betreffende diezelfde NGO. Het rapport noemt 76 (!) kwestieuze gevallen. Ook al zitten er 10 rechters aan, dan nog moet die ene rechter zich terugtrekken, om de schijn van partijdigheid te vermijden. Het hele verhaal over hoe de andere rechters dan wel zullen toezien op onpartijdigheid valt in duigen, aangezien ze om te beginnen al toestonden dat hun activistische collega mee aanzat.
:foei:

Wat een zooitje. Opheffen die handel.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 27 [ Er voldeden 522 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling