Het is nu za jun 10, 2023 8:43 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 7 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: nieuw pandemiewet is aangenomen
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: nieuw pandemiewet is aangenomen

Geplaatst: do jun 01, 2023 11:23 am 

Reacties: 64
Bekeken: 487


Lumiere schreef:
Raya schreef:
We kwamen al IC-bedden tekort en er worden er nu nog steeds meer wegbezuinigd, ziekenhuizen gesloten.
Ja hoor, we zijn volledig klaar voor een nieuwe pandemie. De wet hebben we, maar de bedden... Maar hopen dat Duitsland dan weer patiënten op wil nemen uit Nederland!
Dat is feitelijk onjuist

Vanaf 2012 zijn er betrouwbare tellingen en is het aantal ic-bedden stabiel tussen 1150 en 1200 ondanks dat het aantal ziekenhuizen met een ic-afdeling geleidelijk iets is afgenomen. Hiermee komen we in het algemeen goed uit gezien het beperkte aantal opnameweigeringen rond 5 procent. Eventueel wordt een patiënt binnen de regio overgeplaatst of wordt een geplande operatie een dag uitgesteld. De richtlijnen adviseren om extra ic-bedden te creëren als de bed­­bezetting chronisch boven 80 procent is. Er is dus een zelfregulerend mechanisme waarbij ziekenhuizen zelf het aantal ic-bedden bepalen en niet de overheid. Het narratief dat op sociale media rondgaat, namelijk dat de overheid op ic-bedden heeft bezuinigd, is onjuist.

Het aantal operationele ic-bedden is de resultante van vraag en aanbod. Uitbreiding van het aantal ic-bedden is de laatste jaren niet meer nodig geweest aangezien de vraag naar ic-bedden afneemt. Dat komt door een enorme kwaliteitsslag binnen de chirurgische specialismen. De sterfte aan een hartklepoperatie is de afgelopen twintig jaar gedaald van 4 procent naar minder dan 1 procent; dat scheelt in ic-verblijfsduur. Andere chirur­gische specialismen hebben een dergelijke verbetering in kwaliteit laten zien. Doordat op verpleegafdelingen en SEH’s sepsis beter wordt herkend en door pneumokokkenvaccinaties zijn er minder patiënten met pneumo­kokkensepsis op ic’s.


De Raya's van deze wereld verspreiden nepinformatie

De bron van het lummeltje is van ene Pieter van der Voort. Toch niet dé Pieter van de Voort, hoofd van een IC van UMCG, eerste kamerlid D66, en auteur van onderstaande tweet?
:foei:

Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: nieuw pandemiewet is aangenomen

Geplaatst: wo mei 31, 2023 9:24 pm 

Reacties: 64
Bekeken: 487


Julien Sorel schreef:
HvR schreef:
Julien Sorel schreef:
Het ligt allemaal een streepje genuanceerder:

Maar wacht. En Zweden dan? Dat land schrapte de evenementen, vroeg mensen thuis te werken en afstand te houden en verlengde de schoolvakantie. Maar de scholen en de horeca bleven open, vanuit het besef dat corona weleens een lange zit kon worden. In de eerste golven leidde dat weliswaar tot meer sterfte dan in andere Scandinavische landen, maar de zorg kon het daar aan. Bewijs dus dat er meerdere wegen waren die naar Rome leidden.

Inmiddels heeft Zweden, gezien over de hele coronatijd, zelfs een van de laagste oversterften van Europa. ‘Op de lange termijn pakt de Zweedse aanpak minder ongunstig uit dan aanvankelijk het geval leek’, erkent ook RIVM-hoofdepidemioloog Van den Hof. Zweden maakt de eerste dreun van de eerste golf bij latere golven wellicht weer goed, omdat meer mensen immuun waren en veel kwetsbaren al waren overleden.

Maar pas op. ‘Wat werkte in Zweden, hoeft voor een dichtbevolkt land als het onze niet te gelden’, zegt infectieziektemodelleur Sake de Vlas (Erasmus MC). Bovendien gelden de Zweden als trouwe volgers van de maatregelen. ‘Het was interessant geweest om te zien wat er was gebeurd als we het meer aan de mensen zelf hadden overgelaten’, vindt Bruijning.https://www.volkskrant.nl/kijkverder/v/ ... t~v667650/


Ja, men had het in NL - net als in Zweden - wat meer aan de mensen zelf moeten laten. In plaats van een dictatuur in te voeren die dus niet of nauwelijks effect heeft gehad.
Dat laatste is onzin c.q. niet bewezen. Als we in Nederland geen lockdowns hadden gehad was het aantal Corona-doden duizenden hoger geweest.

Driekwart van de besmettingen vonden thuis plaats.
Daarnaast kosten lockdowns gewoon mensenlevens.
:foei:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: nieuw pandemiewet is aangenomen

Geplaatst: wo mei 31, 2023 5:54 pm 

Reacties: 64
Bekeken: 487


Gewoon bij de Daily Sceptic doorklikken op het linkje naar het peer reviewed wetenschappelijk onderzoek met de conclusie dat de lockdowns slecht waren. Juul is af.
:)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: nieuw pandemiewet is aangenomen

Geplaatst: wo mei 31, 2023 5:43 pm 

Reacties: 64
Bekeken: 487


Het was slecht: Lockdowns “Harmed Hundreds of Millions of People for Years to Come” – Major Study

Het kabinet heeft ook een vies spelletje gespeeld. Want er is in het parlement herhaaldelijk gevraagd om een analyse van de effecten van de maatregelen. Dat was zogenaamd niet mogelijk en werd toen steeds uitgesteld. Totdat uit een WOB verzoek naar voren kwam dat er al lang een analyse was gedaan door het ministerie van Economische Zaken & Klimaat, dat de maatregel ontraadde, die vervolgens doodleuk doorgevoerd werd. Het rapport was ergens in een la weggestopt. Links liberaal bestuur op z'n best.
:misselijk:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: nieuw pandemiewet is aangenomen

Geplaatst: vr mei 26, 2023 11:59 am 

Reacties: 64
Bekeken: 487


Wat een gelul. Is nou inmiddels al bekend waar de oversterfte door komt?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: nieuw pandemiewet is aangenomen

Geplaatst: wo mei 24, 2023 10:11 pm 

Reacties: 64
Bekeken: 487


Julien Sorel schreef:
Gestopt schreef:
Alleen nu werden er extra oude mensen om zeep geholpen o.a. door beademing en opsluiting.
Ik vind het altijd prettig als wappies zo volledig doordraaien dat we niet meer hoeven te twijfelen aan hun krankzinnigheid. Dat biedt de helderheid waar dit land behoefte aan heeft.

Gestopt heeft hier gewoon een punt, en Juul heeft daar kennelijk geen antwoord op.
:wacko:

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: nieuw pandemiewet is aangenomen

Geplaatst: di mei 23, 2023 9:33 pm 

Reacties: 64
Bekeken: 487


Lumiere schreef:
Raya argumenteert nu tegen de grondwet Artikel 22 lid 1 stelt dat de overheid maatregelen treft ter bevordering van de volksgezondheid.

Bij een pandemie is gebleken dat er spoed nodig is om maatregelen te nemen om besmettingen, zieken en doden te voorkomen. Dit is nu democratisch besloten

Geen bevordering van de volksgezondheid -

Geen lockdown in Zweden, geen schoolsluiting, geen mondkapjesplicht, waar andere landen kozen voor draconische maatregelen. Het gelijk van Zweden staat inmiddels onomstotelijk vast. Zo behoort Zweden in Europa tot de landen met de laagste oversterfte. Dat de evaluatie van het coronabeleid hier als een hete aardappel doorgeschoven wordt, mag dan ook geen verbazing wekken.


Geen democratie - De eerste kamer heeft nu een week voordat de geheel gewijzigde samenstelling aan het werk gaat, de maatregelen hierboven in de gereedschapskist van de staat opgenomen. 'Spoed' betekent dat de inzet van draconische maatregelen nog minder zorgvuldig gemotiveerd hoeft te worden dan in coronatijd al het geval was. Dit parlement belemmert dus toekomstige parlementen in hun democratische taak. Maar de volgende stap is zo mogelijk nog erger, want de links liberalen zijn van plan de beslissing hierover aan het WHO te delegeren. Korte uitleg.
:snooty:

Wie hebben we dit aan te danken? VVD, D66, CDA, CU, GL, Pvda en SP. De verraders.
:misselijk:
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 7 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling