Het is nu ma apr 12, 2021 6:18 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 2 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Nieuwe voorzitter van de kamer
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nieuwe voorzitter van de kamer

Geplaatst: do apr 08, 2021 11:25 am 

Reacties: 64
Bekeken: 413


Ik kan haar alleen maar aanraden om er vanaf het begin voor te zorgen dat alle optredende Kamerleden ten alle tijden via de voorzitter spreken en dus netjes met twee woorden iedere keer 'mevrouw de voorzitter ' aanspreken alvorens ze hun statement(s) menen te moeten plaatsen. Dat is één. Ten tweede zal ze er ook voor moeten zorgen dat alles in en rond de tweede kamer ordentelijk verloopt en dat zij de baas is en niet dat Kamerleden de baas kunnen gaan spelen.
Naar de nog te vormen regering kan ze er mede voor zorgen dat ze correct, duidelijk en zonder af te wijken van het onderwerp antwoord geven op de vragen die vanuit de Kamer gesteld worden en er niet omheen draaien.
Als men nog geen antwoord kan geven zal dat ook als zodanig gemeld moeten worden en zal er een afspraak gemaakt moeten worden wanneer, waar en in welke vorm de informatie wel aan de kamer gemeld gaat worden.
Verder kan er gewaakt worden dat men niet voor ieder actueel item de Kamer bij elkaar laat komen maar dat dat in eerste instantie in de desbetreffende commissie aan de orde wordt gesteld.
Als het te lang duurt voordat vragen vanuit de |Kamer beantwoord worden zal de voorzitter er op uit moeten gaan om de betreffende bewindspersonen daarop stevig aan te spreken.
Vanuit de Kamer moet dan wel enige discipline betracht worden om niet in het ongerijmde oneindig veel vragen te stellen. Dat kan het ambtenaren apparaat eenvoudig niet of nauwelijks aan. Verder kan er natuurlijk heel veel in de commissies aan de orde worden gesteld en besproken worden. Dus zoveel mogelijk items naar de commissies.
De Tweede Kamer is bedoeld voor wetgeving en algemene beleidsvraagstukken en niet als platform voor het 'plegen van coupes'.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Nieuwe voorzitter van de kamer

Geplaatst: wo apr 07, 2021 12:22 pm 

Reacties: 64
Bekeken: 413


Bosma is een vreemde vogel die tal van uiterst dubieuze uitspraken over het werk en het belang van de tweede kamer e.d. heeft gedaan.
Daarom verwacht ik niet dat hij het zal worden.
Van voorzitter Arib kun je van alles bedenken, maar in mijn idee gaat ze wel wat al te gemakkelijk om met bizarre situaties in de Kamer.
Ik denk maar even aan het verzoek van Baudet om vier uur lang te mogen betogen en dat ze daar vrij soepel in mee ging.
Ook het debat van afgelopen week dat met enig verbaal geweld door Wilders werd gedomineerd en dat leidde tot het gedwongen vrijgeven van de vertrouwelijke gespreksstukken van de fractievoorzitters met de verkenners liet ze nogal ongemoeid. In mijn idee had ze daar op moeten treden en ervoor gaan staan. Zoiets is hondsbrutaal en ongehoord. Dat kan zo niet zomaar plaats vinden voordat er een goed debat is geweest en daar de ins en outs van zo'n actie zijn besproken. Ze liet het volkomen uit de hand lopen.
Of kandidate Bergkamp dit beter zal doen is mij totaal niet bekend.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 2 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling