Het is nu za aug 15, 2020 4:05 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeed 1 resultaat aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Problemen bij het onderwijs.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Problemen bij het onderwijs.

Geplaatst: vr sep 27, 2019 2:17 pm 

Reacties: 22
Bekeken: 1848


Er zit alweer een staking aan te komen in het onderwijs. Alleen als de overheid met meer geld over de brug komt zou deze afgewenteld kunnen worden. Als klap op de vuurpijl is er een Montessori school in Amsterdam gesloten omdat er te weinig onderwijzers gevonden konden worden.
Ik vernam dat de besturen van de scholen nog zo'n 100 miljoen op de plank hadden liggen maar dat dit geld niet besteed werd.
Allerlei zaken die tot nadenken nopen.
Men wil dat alle onderwijsgevenden gelijk beloond worden.
Eerder was het zo dat een kleuterleidster iets minder kreeg dan een onderwijzer(es) in het lager onderwijs.
Om in het voortgezette onderwijs binnen te kunnen stromen moest men veelal extra studies verrichten. Dan werden ze ook als leraar hoger uitbetaald.
Nu zou dat dus allemaal gelijkgetrokken moeten worden. Dit maakt het onderwijs wel veel duurder dan eerder.
Een levensgroot probleem is dat er eenvoudig niet genoeg onderwijzers c.q. leraren beschikbaar zijn.
Dit geldt zowel voor het basisonderwijs als voor het voortgezette onderwijs. Daar zou stimulering en misschien ook iets met de salarissen aan gedaan kunnen worden.
Een ander probleem is dat in bepaalde gebieden de huisvestingskosten eenvoudig te hoog zijn, zodat de onderwijsgevenden vaak niet aan goede huisvesting kunnen komen. Dat heeft natuurlijk ook te maken met het woningentekort.
Vroeger zorgden overheden wel dat onderwijsgevenden en andere essentiële beroepsgroepen van goede en betaalbare huisvesting werden voorzien.
Maar dat is zo langzamerhand verleden tijd.
Misschien is het wel zaak dat de overheid weer behulpzaam wordt bij het verlenen van geschikte en betaalbare huisvesting voor deze beroepsgroep(en). (Denk bijvoorbeeld ook aan politieagenten e.d.)
Voor een deel zou dit de aantrekkelijkheid van het beroep kunnen vergroten.
Stel voor dat een aan te trekken onderwijzer(es) zelf voor de helft een hypotheek op een huis neemt en de gemeente de andere helft van de hypotheek voor haar rekening neemt. Dan is een huis wel te betalen.
Geregeld kan worden dat de ontvanger eventueel het deel van de gemeente geleidelijk afbetaalt, of dat bij verkoop het evenredige deel van de gemeente weer aan de gemeente toekomt. Dit lijkt me een haalbare en gunstige regeling, waardoor mensen ook in moeilijke huisvestingssituaties extra geholpen worden. Wellicht zijn er meer van dit soort voorzieningen denkbaar.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeed 1 resultaat aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling