Het is nu zo mei 19, 2019 6:29 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 2 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Ik vind er niks an, zelfrijdende auto's
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ik vind er niks an, zelfrijdende auto's

Geplaatst: di jan 03, 2017 11:57 am 

Reacties: 57
Bekeken: 4810


In de scheepvaart, vooral op de oceanen, gaat ook alles automatisch.
Dat gaat zelfs veel beter dan wanneer ik achter het stuurwiel sta/stond.
Na diverse stuurcorrecties van mij kwam een woedende stuurman mij vragen of ik soms naar huis terug wilde keren.
Mijn collega's scheepsbemanning die een vrije middag op het achterdek van het zonnetje zaten te genieten vroegen zich toen ook al af waarom het schip zo'n gigantische z-bocht op de oceaan gemaakt had.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Ik vind er niks an, zelfrijdende auto's

Geplaatst: ma jan 02, 2017 12:12 am 

Reacties: 57
Bekeken: 4810


Allerlei bedrijven en personen hemelen de zaak huizenhoog op, de toekomst: zelf rijdende auto's. Je zou geen ongelukken meer krijgen op een enkele uitzondering na dan, je hoeft je nergens meer om te bekommeren, alles gaat automatisch goed.
Ik neem aan dat je een postcode en huisnummer intoetst, zoals je dat met het navigatiesysteem doet en dan komt de auto na een reis zelf op het beoogde adres aan, waarbij je dus alleen nog maar in en uit hoeft te stappen.
Maar het vervelende is dat je wel geacht wordt achter het stuur plaats te nemen en het hele instrumentarium tot je beschikking te houden en zo nodig te bedienen.
Dit is geen menselijke optie.
Als je achter het stuur zit wil je ook rijden, sturen, de pedalen en andere instrumenten bedienen, etc. Als je je daar een beetje zit te niksen, te vervelen, val je eenvoudig in slaap. In slaap op het cruciale moment als je geacht wordt wel in te grijpen.
Dat gaat helemaal tegen de natuur in. Daarom zie ik er ook niets in, ondanks alle verheven en opgeblazen verhalen over deze nieuwe techniek.
Waar ik wel wat in zie is als je als bestuurder ondersteund zou worden bij het rijden, bijvoorbeeld als je een stuur- of remfout maakt, of als je te dicht op je medeweggebruiker komt te rijden, of als je een verkeersbord over het hoofd ziet, e.d., dat je dan gewaarschuwd wordt door een systeem. Dat zou mooi zijn.
Anderzijds zie ik ook wel wat in een geheel automatisch systeem, waar je dus niet achter het stuur hoeft te kruipen, maar waar je lekker ontspannen kunt lezen, televisie of naar het voorbijvliegende landschap kunt kijken, of waarin je kunt lezen of studeren, of gezellig kletsen met je medereizigers etc. Dat zou ik wel een goed systeem vinden.
Maar dat halfbakken gedoe vind ik gewoon helemaal niks.

bron: mijzelf
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 2 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling