Het is nu zo jan 16, 2022 9:14 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 4 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Rusland met Poetin is het grootste gevaar voor Europa
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rusland met Poetin is het grootste gevaar voor Europa

Geplaatst: wo dec 29, 2021 5:17 pm 

Reacties: 475
Bekeken: 10706


Hume schreef:
Het wordt steeds gekker in Rusland ,een exodus van buitenlandse zakenlieden en expacts komt op gang.

Rusland draait de duimschroeven bij buitenlanders verder aan. Elke drie maanden moeten ze een reeks strenge en uitgebreide keuringen ondergaan. Registratiepapieren worden streng gecontroleerd. Buitenlandse ondernemers zijn furieus.

Noerbek, een Kirgizische jurist die in Moskou woont, voelt zich kiplekker. Toch gaat hij binnenkort op bezoek bij een psychiater, een drugstherapeut en een deskundige op het gebied van infectieziekten. Hem wacht een reeks aan gesprekken, röntgenfoto’s, bloed- en urinetesten. ‘Heel vervelend allemaal’, zegt Noerbek via de telefoon. ‘Dit gaat me veel tijd en geld kosten. Vooral omdat ik ieder kwartaal moet terugkomen.’

Maar hij heeft geen keus, net als alle andere buitenlanders die langer dan drie maanden in Rusland verblijven. Vanaf 29 december worden zij onderworpen aan fysieke en geestelijke gezondheidskeuringen. Vier keer per jaar moeten ze zich laten testen op hiv, lepra, syfilis, tuberculose, corona en drugsgebruik. Daarna volgt een psychiatrisch onderzoek. Wie in Rusland wil blijven, dient tevens zijn biometrische gegevens af te staan aan de Russische autoriteiten. Kinderen moeten zich vanaf hun 7de laten testen op onder meer drugsgebruik en seksueel overdraagbare ziekten.

De invoering van de keuringen heeft te maken met de Russische nationale veiligheid en de volksgezondheid, zo is te lezen in een brief die bijgesloten is bij de wet. Maar buitenlanders zijn furieus. Internationale ondernemersverenigingen verwachten een exodus uit Rusland. ‘Het is lang geleden dat een wet zo’n enorme golf van onbegrip, teleurstelling en verontwaardiging heeft veroorzaakt onder duizenden buitenlandse managers’, zei de voorzitter van de Duits-Russische kamer van koophandel tegen persbureau Bloomberg.

Een buitenlandse directeur van hotelketen Accor onderging de keuring alvast. Die duurde zeven uur en omvatte tal van Russischtalige contracten die ondertekend moesten worden, zei hij tegen radiozender Business FM. ‘Ik heb geen idee hoe een buitenlander die geen Russisch spreekt, deze taak moet volbrengen.’


https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bbb7e70e/

Het meest heb ik te doen met het russische volk dat straks dezelfde terreur moet ondergaan. Maar laten we de hand in eigen boezem steken.

Het Westen zal volken en plaatsen moeten kennen waar men zulke barbaarse methoden niet algemeen accepteert om zo kwalitatief een verschil te maken. Zo hebben we destijds ook met de antikernwapenbeweging positieve respons gehad achter het ijzeren gordijn en dit heeft geholpen om de vreselijke Sovjet Unie te ontmantelen. Russen denken dat Poetin hun vrijheid geeft maar Poetin is de gevangene van zijn eigen machtsstreven, anders zou hij anders met veel zaken zijn omgegaan.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rusland met Poetin is het grootste gevaar voor Europa

Geplaatst: di dec 21, 2021 2:52 pm 

Reacties: 475
Bekeken: 10706


Nu zou het vreemd zijn dat Rusland als hoofdleverancier van gas Europa al te zeer onder controle zou brengen. De Duitsers schijnen dit niet goed te hebben overwogen.

Er is aanvullend beleid nodig waarbij Rusland de mogelijkheid houdt om belangrijke leverancier te blijven maar waarbij we alle zeilen bijzetten om elke andere energiebron te benutten om een beetje onafhankelijk te blijven:

Nucleair
Olie
Gas uit Noordafrika en Noordamerika
Gas al dan niet schaliegas uit Nederlandse bodem, hoe duur ook in verband met verzakken van huizen etc.
Gas uit biomassa
Wind en solar

O ik vergeet het nog: steenkool en bruinkool als achtervang

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rusland met Poetin is het grootste gevaar voor Europa

Geplaatst: ma mei 10, 2021 11:03 am 

Reacties: 475
Bekeken: 10706


Waarom ga je niet in op de minimale budgettaire voorwaarden zoals Baedeker voorstelt? Zonder budget is dit enkel maar een eurofiel voorstel dat Poetin de overhand geeft.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Rusland met Poetin is het grootste gevaar voor Europa

Geplaatst: ma mei 10, 2021 10:34 am 

Reacties: 475
Bekeken: 10706


Hoofdwet van militaire strategie: verdediging is goedkoper dan aanvallen. Maar men moet wel serieus aan verdediging werken en als het aan het geld ligt dan zou Zweden op de goede weg zijn.

Denk ook aan de noodzaak van ongewapend verzet tegen de buitenlandse vijand. Hiervoor is geen politieke overeenstemming nodig, maar begrip en actief meedenken van burgers, beginnend in vredestijd.

Zou het SIPRI nog bestaan en wat zouden ze zeggen?
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 4 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling