Het is nu wo maart 03, 2021 1:35 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 2 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Testbewijs
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Testbewijs

 Berichttitel: Re: Testbewijs
Geplaatst: di feb 23, 2021 11:21 am 

Reacties: 44
Bekeken: 268


Ik ben nog onder de zeventig en heb geen gezondheidsklachten. Zo heb ik geen vaccin nodig, en al helemaal niet als andere mensen eerder aan de beurt zijn om redenen die ik maar al te goed begrijp.

Het stelt mij in de vrijheid om rustig na te denken over de vaccinatie. Tamelijk experimenteel dus zonder gegronde redenen wijs ik het nu nog af. Maar bij de heel algemene antivaxxers vind ik geen logische basis - mijn vragen gaan minder over mijzelf en meer over de in mijn ogen onzindelijke gedachte om bijvoorbeeld normale gezonde kinderen en zwangere vrouwen te vaccineren. Dat is een brug te ver terwijl mijn vragen (en die van menig moleculair bioloog) nog beter beantwoord moeten worden.

Testbewijs vind ik geen geweldig idee voor zulke algemene situaties als kroegbezoek. Maar ik zie sommige mensen in mijn omgeving, en jullie horen daar ook bij, in een angsttoestand schieten. Het bestaan van varianten is zo'n voorbeeld van een slag in het luchtledige waarbij de media de feiten selecteren en verdraaien, en mensen niet verder meer komen dan:

- de deskundigen zullen het wel goed hebben (al kunnen veel deskundigen niet meer gehoord worden)

- mensen er "geen verstand van hebben" (omdat ze gekozen hebben om er niet verder op in te gaan)

Even wat afstand nemen en tot rust komen is nodig om zelfstandig om ons heen te kijken (zodat de waarneming weer vooraf kan gaan aan de conclusies, dus het opheffen van de mentale crisissituatie)

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Testbewijs

 Berichttitel: Re: Testbewijs
Geplaatst: vr feb 19, 2021 5:14 pm 

Reacties: 44
Bekeken: 268


Waar het wel eens naar toe zou kunnen gaan, is dat mensen moeten kiezen tussen 2 (of meer) compartimenten:

Compartiment 1 Risicogroep volgens eigen beleving
Compartiment 2 Geen risicogroep of wil daar niet bij horen of wil niets kiezen

Enige overheidsvoorlichting en mogelijk sociale druk van familie is niet helemaal fout als dit zou worden gekozen. Maar: mensen zijn geen dieren en slim genoeg om hun persoonlijke keuze te maken als er enige HULP zou zijn om Compartiment 1 doenlijk te maken. Nu is het een moeizame strijd van iedereen die risico vreest, en de overheid schiet tekort.

Waar misschien het testen voor kan dienen?

Situatie 1 iemand zit in compartiment 2 en wil tijdelijk, misschien die 48 uur, in compartiment 1 zijn
Situatie 2 iemand zit in compartiment 2 en wil overstappen naar compartiment 1

Een testbewijs kan misschien gevraagd worden, in zeer speciale situaties, als mensen uit compartiment 1 zich onvoldoende kunnen afschermen.

Als de overheid hierover gaat nadenken gaan ze er achter komen dat ze IN VEEL SOORTEN SITUATIES gewoon veel leed kunnen voorkomen.

Eerst compartiment 1 helpen afschermen, is de boodschap, en heel even stoppen met denken over de scholen, de economie etc. Want dat vraagstuk wordt niet opgelost door kwetsbare mensen te helpen. Kwetsbare mensen moet je sowieso helpen, en we zijn hierin tekort aan het schieten.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 2 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling