Het is nu vr feb 26, 2021 3:38 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 12 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: wo feb 24, 2021 1:23 pm 

Reacties: 490
Bekeken: 6588


Deze mensen hebben Rutte steeds gesteund in al zijn "crises" - altijd werd daarbij de eerste oorzaak veronachtzaamd:

wat had de rechter eigenlijk gezegd en bedoeld (stikstof)
wat was nu feitelijk de urgentie van iets waar je vroeger 10 keer zo veel van binnen kreeg (PFAS)
hoe laat je staan wat je beste epidemiologen je direct hebben verteld en wat je eerst zelf hen nog na-zegt (corona)

Deze onmenselijke regering is zo nalatig dat ze de beste strategie dankzij hun domheid hebben gevonden om de in hun ogen toch al nutteloze burgers dood, brodeloos en/of monddood te krijgen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: wo feb 24, 2021 1:01 pm 

Reacties: 490
Bekeken: 6588


Biertje schreef:
En ja hoor, De Jonge die even weer een proefballonnetje opblaast. De Jonge gaat er voor zorgen dat we nog sneller prikken dan Israel. :

Vaccineren: naar 2,5 miljoen prikken per week

Citaat:
In de race tussen het virus en zijn bestrijders kondigt minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) grof geschut aan: samen met GGD’en, huisartsen en ziekenhuizen bereidt hij grootschalige vaccinatie voor om maximaal 2,5 inentingen per week te zetten vanaf ‘de loop van het tweede kwartaal’. Daarbij is hij afhankelijk van (soms) grillige leveringen van fabrikanten. Ook het testen moet massaler: de PCR-capaciteit moet in maart op 175.000 per dag liggen, en wordt uitgebreid naar 200.000 dagelijks.


https://www.ad.nl/politiek/omt-visitere ... ~a4d4194e/

Jawel, na bijna een jaar begint er wat test capaciteit te komen.

BIJ VERKIEZINGEN LAAT JE JE LEIDEN DOOR EEN BELEID VAN 4 JAAR en kijk je niet naar wat de laatste maand ineens bij elkaar wordt gegoocheld.

Maar niet in de bananenrepubliek die we nu met elkaar hebben geschapen, gek gemaakt van angst voor een virus waarbij we alle proporties niet alleen hebben losgelaten.

KIJK NU EENS WAT DEZE REGERING ECHT HEEFT GEDAAN TEGEN DE KWETSBAREN IN DE SAMENLEVING

We laten de kwetsbaren massaal vereenzamen EN sneller doodgaan. Van zeven maatregelen nam de overheid er maar 2 waardoor een "goed begin" wordt gemaakt met een beleid waarbij de ouderen worden afgedankt en afgeschreven.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: wo feb 17, 2021 10:54 pm 

Reacties: 490
Bekeken: 6588


Biertje schreef:
Winkelstraten weer laten opbloeien kan maar op 1 manier: open nu alle winkels of nu wel weer virusvariant hebben of niet. Dat is het enige recept wat ik heb. En verlaag de belasting voor de burger en MKB. Juist het CDA heeft met de VVD de lasten verschoven: van grootkapitaal naar MKB en burgers.

De MKB'ers die ik ken hebben aardige bedrijven, vaak familiebedrijven. Maar ze willen nog niet hun vertrouwen in CDA en VVD opgeven, heb ik de indruk. Ze worden pas langzaam wakker maar beseffen ergens wel dat er iets niet kan kloppen.

De grote spelers die de grote reset willen, zijn doodsbang dat zulke mensen gaan bijdraaien. Een partij als JA21 wordt bijvoorbeeld groter, is toegankelijker voor overstappers met een maatschappelijke positie die hun halve familie, collega's en medewerkers enigszins beinvloeden. RIVM en OMT zullen tot na de komende formatie het bewind uitvoeren, het zal vreselijk zijn, zodat we niet dankbaar zullen zijn tegenover onze "mainstream" stemmende medeburgers.

Kijk eens wat dit kabinet heeft gedaan! Samen met de hopeloze commissies van overwerkte wetenschappers die hun vak niet goed beoefenen! Omhooggevallen beroepsvergaderaars die geen kijk op de maatschappij hebben en die als buikspreekpop van de grote politiek van Brussel en van hun knechtjes in Den Haag fungeren.

Een andere groep zijn de jongeren. Mijn eigen kinderen en hun vrienden, daar zie ik een verandering. Dit zijn allemaal dingen die geen Hond en geen NIPO kan peilen...

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: do feb 11, 2021 10:50 am 

Reacties: 490
Bekeken: 6588


Raya schreef:
Na het Mini-Enquête, komt er nu ook een echte Parlementaire Enquête naar het Kinderopvangtoeslagschandaal. De verhoren moeten voor volgende zomer klaar zijn.

Dit kon wel eens als een zwaard van Damocles boven schuldige partijen hangen bij deze verkiezingen, zowel als daarna, als ze toch in een coalitie terecht komen.

Ja het moet wel in combinatie met dat verstand zijn geweest; ik zit ook niet te wachten op een nieuwe wedloop. Kijk eens wat voor angst die vroegere wapenwedloop bij onze ouders heeft veroorzaakt.

Nu ben ik niet langer voor een leger! Het kost zo ontzettend veel dat je beter parate hulptroepen kunt hebben die bij rampen etc. kunnen worden ingezet. Denk ook aan het type verdediging dat de Zwitsers hebben en aan alle geweldloze tactieken en technieken die nu kunnen worden geoefend door vrijwilligers die daarvoor geen overheid nodig hebben.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: do feb 11, 2021 10:45 am 

Reacties: 490
Bekeken: 6588


Toen ik ging beseffen dat Ronald Reagan in feite degene was geweest die mede had geholpen om het ijzeren gordijn te slechten, werd ik positiever over bewapening. Ook over atoomwapens die immers voor 50 jaar vrede hadden gezorgd. Mijn aanvankelijke neiging tot atoompacifisme slikte ik in en toen het islamisme kwam, en de kwalijkste tak, Al Quaida, meende ik dat militarisme zijn plaats moest hebben.

Jullie begrijpen wel dat ik inmiddels het aloude risico van het militair-industrieel complex weer opvoer als punt van zorg. China daar zullen we wel over moeten blijven nadenken.

Maar terwijl we alles wat electronisch is uit China importeren, moeten we ons ook bewapenen tegen China? Is het niet gemakkelijker om gewoon alle electronica in Europa te gaan produceren?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: di feb 09, 2021 2:30 pm 

Reacties: 490
Bekeken: 6588


baedeker schreef:
- de slogan van ultra globalisten die Corona wel een mooi moment vinden om allerlei marxistische en anti-democratische plannen door te drukken. Dit is gewoon hetzelfde als eerder 'het nieuwe normaal' van Rutte of 'the great reset' van deze malloot van het WEF. Bij Prof. Bob de Wit gaan de alarmbellen af. Forbes noemde die agenda treffend "another example of wealthy, powerful elites salving their consciences with faux efforts to help the masses, and in the process make themselves even wealthier and more powerful."

De superkapitalisten hebben een superkartel gesmeed. Het WEF verhaal past daar wel in. Het superkartel gaat regeren waarbi regeringen ook wat inspraak krijgen, maar de democratie met zijn vrije meningsuiting moet nu weg van de superkapitalisten.

We zaten niet te wachten om al die onzin die via sociale media tot ons kwam, maar wisten redelijk de zin van de onzin te scheiden en als we daar moeite mee hadden, waren er plenty websites om te vernemen welke feiten of logische redeneringen de onzin konden debunken.

Niet goed genoeg volgens de IT supermachten die nu overal CENSUUR hebben ingevoerd. In feite heeft de Volkskrant dit naar eigen zeggen ook gedaan, en andere kranten doen het zelfde, net als de televisie. De vrijheid van de pers is dus al vast weg en het wachten is op executies en verbanningen van andersdenkenden.

Het is wachten totdat rapportages over moedige mensen in Rusland en Myanmar ook worden gestopt: het zou eens kunnen zijn dat burgers op "verkeerde" gedachten komen om een wettig toegestane demonstratie te houden terwijl de planeet vergaat of terwijl de Marsmannetjes komen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: do nov 19, 2020 2:24 pm 

Reacties: 490
Bekeken: 6588


Biertje schreef:
Verkiezingsprogramma's zijn hetzelfde als verhaaltjes over milieu en duurzaamheid: bedrog.

Klopt. Daarom is het beter om bij verkiezingen achterom te gaan kijken: wat hebben deze personen / partijen eigenlijk de afgelopen 4 jaar willen doen? VVD heeft bijvoorbeeld geaccepteerd wat D66 hen toespeelde: jullie zullen vast blij zijn als we afspreken dat multinationals dan helemaal geen belasting meer betalen in NL. Dat D66 dit voorstelde zie iets; dat VVD het accepteerde, ook: wie zwijgt, stemt toe.

Deze VVD heeft laten zien waar het om gaat: de elite regeert samen met de overheid, het MKB moet weg. Wat is er aan de hand met de mensen uit dat bijna ten dode opgeschreven MKB, die nu denken dat ze nog VVD moeten stemmen? Zien ze het licht en vinden ze plotseling dat je nooit regels genoeg kan hebben? Hier Bart Reijmerink:
Citaat:
Al jaren loopt, met name links, maar keer op keer te zeuren op het neoliberalisme. Dat de deregulering zo desastreus is maar in werkelijkheid is er juist géén sprake geweest van deregulering. De overheid is alleen maar groter geworden, de regelgeving is alleen maar uitgebreid, en de belastingdruk is toegenomen. Economisch gezien is Nederland niet liberaler geworden, maar juist verstikkender.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: vr sep 25, 2020 12:39 pm 

Reacties: 490
Bekeken: 6588


Als we eerst eens leerden weer te communiceren met mensen met een nog enigszins gelijke culturele achtergrond.

Dat bedoel ik niet exclusief want ik probeer dit net zo goed met mensen die uit een heel andere wereld komen. Maar als het helpt om eerst eens dichter bij huis te beginnen... waarom niet? Ik vermoed dat allochtonen die dikwijls zo doen en zouden we geen goed voorbeeld kunnen nemen aan hun gemeenschapszin?

Die is ook niet exclusief bedoeld zoals ik in erbarmelijke omstandigheden wel eens heb opgemerkt. Dan spelen ze de rol van de barmhartige Samaritaan en ik vergeef ze dan dat ze meestal dichter bij huis opereren.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: wo sep 23, 2020 2:38 pm 

Reacties: 490
Bekeken: 6588


Maar even wat voorwerk gedaan voor de aankomende verkiezingen:

Stientje van Veldhoven:
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/234010 ... -norm.html

Menno Snel en Hans Fijlbrief:
https://www.ewmagazine.nl/opinie/opinie ... eg-772319/

Pechtold zat fout in dividend-debat:
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/04/25/li ... 0425185406

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: wo sep 23, 2020 2:19 pm 

Reacties: 490
Bekeken: 6588


baedeker schreef:
Vergis ik me nou, of mikt D66 op hele domme kiezers?

Een verstandige partij die tenminste een bescheiden opvattlng heeft van de intelligentie van de burgers. Hopelijk begrijpen ze dat ze niet als Baron van Muenchhausen zich aan hun eigen haren uit dit moeras kunnen trekken: zelf zijn ze ook burgers met alle menselijke zwakheden van dien.

Een partijprogramma is een verzameling welgemeende en idealistische voorstellingen waarbij vermeden wordt te zeggen wat de moeilijke keuzen zijn. Let op mondelinge uitlatingen en gedrag bij belangrijke kabinetsbesluiten.

Overigens geloof ik dat wij, de burgers niet zo dom zijn dat ze hun keus al te massaal op D66 laten vallen. Als we verstandig zijn kijken we naar de hele afgelopen kabinetsperiode, en ook naar issues die ons niet direct aangaan of interesseren: verkiezingen gaan immers OOK over nationaal belang waar wij allemaal bij gebaat zijn.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: di sep 22, 2020 1:21 pm 

Reacties: 490
Bekeken: 6588


Hume schreef:
De enige manier om te regeren is een coalitie SP- FVD-PVV en dan nog partijen erbij als de Ouderen ,de Dieren en de Toekomst van Krol.

Dat is de beste oppositie-coalitie want het behalen van een meerderheid ten koste van de gevestigde partijen zie ik niet zo snel gebeuren. Maar: beter een goede oppositie dan een slechte regering!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: Het verkiezingen 2021 topic

Geplaatst: di sep 22, 2020 1:19 pm 

Reacties: 490
Bekeken: 6588


Vrees dat waterstoftechnologie eerst heel veel geld gaat kosten en dat alle waterstof wordt opgewekt met stroom die weer via windmolens en zonnepanelen moet komen.

Ik zie waterstoftechnologie anders maar al heel lang zie ik het als een belangrijke mogelijkheid om decentraal energie te kunnen opslaan.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 1 [ Er voldeden 12 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling