Het is nu di dec 07, 2021 7:13 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Er voldeden 642 resultaten aan de zoekterm
Doorzocht onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.
Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di dec 07, 2021 6:27 pm 

Reacties: 4195
Bekeken: 112497


Raya schreef:
Het is een misverstand om alleen van een verbod te spreken als het wettelijk verboden is.

Een verbod kan worden opgelegd door iedereen met meer gezag dan je jezelf toemeet. Het kan een dominee zijn, de paus, een vader of moeder, een schoolmeester, een actiegroep als KOZP die onder dreiging van geweld bepaald gedrag afdwingt. Zelfs al dan niet uitgesproken sociale dwang kan tot ervaren verplichtingen of verboden leiden.
Dat kan dus ook met niet of juist wel vaccineren.

Dat is alleen oplosbaar als we meer nadruk leggen op de burgerrechten van ons burgers, in plaats van deze aan te tasten als overheid.

Gezag is iets wat het volk toekent aan authoriteiten. Fascisme komt nooit van authoriteiten, het is altijd het volk dat dit wil - of juist WEIGERT.

Als we alles aan de overheid overlaten, dat is hetzelfde als dat we alles laten bepalen door de ouderlingenraad. Niet zoals het christelijk geloof bedoeld is maar zoals bekrompen mensen oordelen die vergeten dat vrijheid een essentie is. Wie de Bijbel leest, ziet het. Wie de krant leest, ziet het over het hoofd.

NEE NEE NEE: we moeten zelf de leidsels over ons leven in handen houden!!!!

Een goeroe, een raadsman, een geestelijke die geweld gebruikt ... voorbeelden genoeg. Daarom juist ook in minder heftige situaties: mens, denk zelf, beslis zelf!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di dec 07, 2021 2:10 pm 

Reacties: 4195
Bekeken: 112497


Hume schreef:
Als ergens geen vrijheid bestaat dan is het binnen godsdiensten , kijk naar de homo acceptie in de RK kerk , op de biblebelt en in de Islam.
Kijk naar de vrouwen rechten, in de RK kerk , SGP en bij de moslims.
Kijk naar het vaccinatie verbod op de biblebelt en bij de orthodoxe moslims.

Wie spreekt van verbod? Waar staat op internet een preek of een column van wie dan ook die mij als christen het vaccineren wil beletten op straffe van uitsluiting? Ja, er zijn mensen die niet over hun vaccinatiestatus spreken, maar hoe verschilt de situatie van gevaccineerden in Staphorst met die van ongevaccineerden in Raalte (voorbeeld van dorp in Overijssel met bijna geen ongevaccineerden)?

Er zijn dus veeleer levensstijl-kwesties aan de orde. Inderdaad heb je, nets als bij de Hutterites in Canada, je mogelijkheid om je te onttrekken aan zekere collectieve levensstijlen: dat is nu juist de winst van onze maatschappij waar de individuele verantwoordelijkheid van een volwassen mens er toe leidt dat men vrij aan een groepering kan deelnemen, maar ook vrij is om niet mee te doen met wat niet past.

Het is een lastige fase van ons bestaan dat we, vooral als jongvolwassene, grote levensbeslissingen moeten nemen, zoals waar gaan we wonen en met wie gaan we samenleven.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di dec 07, 2021 1:50 pm 

Reacties: 4195
Bekeken: 112497


Zelf heb ik dikwijls moeite gehad met de notie van "christelijke politiek", had meer begrip voor dominees die zeiden dat politiek dikwijls vuile handen maakt en dat burgers, dus ook de toehoorders van die dominees, zakekelijke overwegingen moeten maken, los van de religieuze overtuiging van de verkiesbare politici. Grappig was dat een politicus van de ChristenUnie die nu in functie is, zei deze notie best wel te kennen; hij sprak het bepaald niet krachtig tegen!

Het "gevaarlijkste" van de godsdienstaanhangers is dat ze gewoon vaak hun gezond verstand gebruiken en innig samenwerken met al die atheisten en agnosten die op dezelfde gedachten waren gekomen.

De relatie tussen godsdienst en vrijheid is boeiend. Er kan een fundamentalisme bestaan maar het kan ook worden losgelaten als zijnde een afleiding van de kern van waar het om gaat. Maar tenslotte is het leven zelf boeiend, boeiend omdat het groter is dan ons kleine bestaan.

Vandaag is het 7 december, een bijzondere dag voor wie de relatie onderzoekt tussen godsdienst en politiek
Citaat:
Ambrosius is de patroonheilige van de imkers. Een legende vertelt dat boven de wieg van Ambrosius een zwerm bijen vloog. De bijen druppelden honing in de mond van de baby, vandaar dat men spreekt dat de redevoeringen van deze heilige "zoet als honing" waren. Zijn feestdag is op 7 december.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ambrosius_van_Milaan

Ambrosius was in staat om bruggen te slaan tussen moeilijk verzoenbare groepen in zijn samenleving, door dikwijls de juiste woorden te spreken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma dec 06, 2021 11:13 pm 

Reacties: 4195
Bekeken: 112497


De HEERE heeft ze uitgerust met natuurlijke immuniteit maar sommige mensen hebben dat in hun angst uit het oog verloren.

We zien dat onze vrienden in Staphorst en Urk een snelle opgang en een hoge piek van besmettingen hebben doorgemaakt: 300 per 100.000 per dag positieve tests en een veelvoud besmet geraakt, dus nu immuun.

Maar nu vindt het virus in Urk en Staphorst weinig niet-immune klanten meer, terwijl grote steden als Kampen, Zwolle en Apeldoorn inmiddels de volle laag krijgen omdat ze juist achter het nationaal gemiddelde aanhobbelen, ongetwijfeld door hoge vaccinatiecijfers.

Vaccinaties geven uitstel maar geen afstel. Wel zijn er gevaren verbonden aan de vaccinaties, als je de experimentele prikken zo wilt noemen. Van die gevaren zijn de kansen en dus de risico's onbekend.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma dec 06, 2021 6:30 pm 

Reacties: 4195
Bekeken: 112497


https://principia-scientific.com/the-dr ... d-variant/ Tom Woods geeft een overzicht.

Nu begin ik wat gedachten te krijgen die meer aansluiten op de "micro-vaccinaties" die in de media zijn geopperd. Als het uit gaat komen dat omicron zo weinig ziekenhuisopnamen triggert, dan is het de ideale variant om mensen te vaccineren - iets wat Pfizer niet erg goed is gelukt...

Ik heb hoop op weinig bijwerkingen van het omicron vaccin.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: do dec 02, 2021 12:21 pm 

Reacties: 4195
Bekeken: 112497


Geweldig interview met nuchtere Amerikaanse professor Harvey Risch van Yale University. Stelt de juiste punten aan de orde en stelt de juiste vragen over de behandeling van Covid-19 patiënten en het nut van het vaccineren: https://www.theepochtimes.com/dr-harvey ... 31804.html

Recent opgenomen: 30 november 2021

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo dec 01, 2021 7:03 pm 

Reacties: 4195
Bekeken: 112497


Dat infecteren van oma en opa is een goed punt: niet doen, zeker al helemaal niet tijdens een griepgolf dan wel coronagolf.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo dec 01, 2021 5:10 pm 

Reacties: 4195
Bekeken: 112497


Dit is puur woord-fetisjisme: of iets "vaccin" wordt genoemd heeft er niets mee uit te staan of het ook bij iedereen ingespoten dient te worden....

Elk product en elke situatie moet op zijn eigen merites worden beoordeeld en ik doe een poging. Wel heb ik ook bij biologie geleerd dat we een natuurlijke immuniteit hebben en, lettend op de situatie en de omstandigheden, is een injectie dan een keuze.

Zo heb ik zelf tamelijk vaak gekozen voor vaccinaties voor mijzelf en voor mijn gezin. Nee, ik heb nog nooit een vaccin laten staan zelfs! Maar is het je dan ontgaan dat er nog een paar issues uitstaan met de huidige coronavaccins?

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo dec 01, 2021 2:05 pm 

Reacties: 4195
Bekeken: 112497


Dit gedrag lijkt gebaseerd op valse hoop:

1. Het virus is endemisch geworden https://www.volkskrant.nl/columns-opini ... ~bc7b4062/
2. Vaccins geven geen volledige bescherming tegen besmetting, hoogstens iets van 70 procent in een paar maanden na injectie en daarna snel naar nul (Chemaitelly, MedRxiv en zie NEJM)
3. Met zelfs 100 procent vaccinatiegraad bereik je geen volledige afscherming: https://thehill.com/policy/healthcare/5 ... cine-group

Daarom houd ook ik mijzelf niet weg van het virus maar pas ik op om met enkele wellicht kwetsbare mensen in mijn omgeving alleen contact te hebben als ik binnen 24 uur getest was of als ik geen blootstelling kan hebben gehad. Ik begrijp heus dat veel forummers zekere kwetsbaarheden hebben te overwegen maar als mensen in hun omgeving kiezen tegen vaccinatie, en eenmaal de infectie hebben doorgemaakt, hebben ze de allerbeste barriere tegen met name de nieuwe varianten die mogelijk deze winter nog over ons heen gaan komen.

Dus afschermen als je kwetsbaar bent, beschermen van kwetsbare mensen in je omgeving, dat verandert de zaak, maar nooit het vaccineren van gezonde jonge mensen.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma nov 29, 2021 1:04 pm 

Reacties: 4195
Bekeken: 112497


Het humanisme heeft opnieuw zijn wortels in het christendom: Eramus was christen! Nee, de christenen zijn niet vanzelf een beter soort mensen, en ze nemen (soms, en vaak ten onrechte) de algemene maatschappelijke normen over... zoals nu in de meeste kerken, de angst voor virussen en de volgzaamheid jegens de bedrieglijke overheid.

Maar vroeger was angst voor homosexualiteit algemeen. Elke stroming zal daar last van hebben gehad en "fatsoenlijke burgers" hielden er afstand van. Nog vandaag de dag zien we in het Oostblok, na vele decennia atheistische propaganda, juist daar, officieel ondersteunde homofobie.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma nov 29, 2021 11:59 am 

Reacties: 4195
Bekeken: 112497


Helaas zijn bewijzen, data en peer reviewed papers allemaal niet waar de bang gemaakte massa's op reageren.

Nog meer angst: https://www.thegatewaypundit.com/2021/1 ... accinated/

Vanuit de biologie van virussen zeg ik: virusvarianten kunnen iets besmettelijker worden (dat is ook wat ze hun evolutionaire voorsprong geeft op hun voorganger-varianten). Voor een immuunstysteem maakt het weinig uit en alleen snelle muteerders zoals influenza-virussen presteren het om regelmatig (maar ook niet ieder jaar) met een variant te komen die je een volgend jaar weer kan besmetten.

Nog steeds geldt dat zo'n 0,15 procent van de wereldbevolking zal overlijden MET corona, en tien procent hiervan, daarvan moet je zeggen: bij de dokter was echt geen onderliggend lijden bekend.

Op Nederlandse schaal (oudere bevolking) geldt dat 0,3 tot 0,4 procent gaat overlijden MET corona, en weer: slechts 10 procent van hen, daarvan zal kunnen worden gezegd dat de huisarts niet wist van enig onderliggend lijden.

Vaccins en / of lockdowns zullen dat overlijdenspercentage tijdelijk kunnen drukken (of ze de werkelijke oversterfte gunstig beinvloeden, daar zijn geen cijfers van; de huidige CBS cijfers geven niet de indruk).

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma nov 29, 2021 11:39 am 

Reacties: 4195
Bekeken: 112497


baedeker schreef:
Amerikaanse journaliste Nolen not amused na hutje-mutje behandeling door KLM / Schiphol van vlucht uit Jo'burg.

I saw the best of humans, in South Africa's scientists and community public health workers, last week. And the worst, at Schiphol. It's difficult to reconcile the two.

Waarom kan een van de twee parels van de BV Nederland dit niet?

De besmettingen die bij terugkeer werden geconstateerd, waren niet tot stand gekomen TIJDENS de vlucht. Dit betekent

1. de besmettingen waren al tot stand gekomen tijdens verblijf in Zuid-Afrika
2. het is te verwachten dat passagiers die onbesmet binnenstapten in het vliegtuig, wel zijn aangestoken
3. ook kunnen passagiers het al onder de leden gehad hebben, terwijl de tests bij het instappen het niet zouden hebben gedetecteerd

Bedenk ook dat er nog 3G beleid was tijdens het instappen: merendeels gevaccineerde passagiers deden sowieso geen enkele test.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma nov 29, 2021 11:29 am 

Reacties: 4195
Bekeken: 112497


Ongetwijfeld heb je ervaringen gehad met mensen uit de orthodoxie. Maar dominees preken hoogstens over vrijheid - iets wat centraal staat in het christelijk geloof. Met alle vallen en opstaan heeft dit een rol gespeeld in het ontstaan van de westerse samenleving.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

 Berichttitel: OMIKRON "SCARIANT"
Geplaatst: za nov 27, 2021 4:47 pm 

Reacties: 4195
Bekeken: 112497


Ja dat is even schrikken, het eerste angstverhaal over een Variant of Concern, dit winterseizoen (noordelijke zone is maatgevend voor wereld wijd epidemie verloop). Maar niet schrikken omdat de besmettelijkheid sterker zal zijn:

1. de helft van ons heeft al die natuurlijke immuniteit. die volgens immunologen WEL nieuwe varianten tot in lengte van dagen herkent en uitschakelt.
2. Vermoedelijk moeten we de tijdelijke immuniteit van de vaccins niet zo maar "uit het raam gooien".

Mijn vergelijking was die met een jong iemand wiens verkering lijkt uit te zijn. We waren verliefd op de o zo veilige en effectieve vaccins maar ineens suggereert het nieuws, de pers, de WHO misschien zelfs wel, dat het "uit" is met de liefde.

Even rustig aankijken, even adempauze en proberen alles op een rijtje te krijgen, vooral IN HET GEVAL DAT de "oude liefde" toch definitief niet de ware zal blijken.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: za nov 27, 2021 4:40 pm 

Reacties: 4195
Bekeken: 112497


Hume schreef:
Doet de CU niet meer mee?
De allesbepalende vraag inderdaad Hume.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: do nov 25, 2021 3:59 pm 

Reacties: 4195
Bekeken: 112497


Jillis Kriek en Herman Steigstra leggen het uit en verwijzen naar de publicaties: https://www.maurice.nl/2021/11/25/als-b ... ngesloten/

Het vaccin werkt eigenlijk niet zo goed en in veel gevallen gewoon NIET.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: ma nov 22, 2021 8:30 pm 

Reacties: 4195
Bekeken: 112497


Steeds meer vingers wijzen naar het vaccin als hoofdoorzaak van de gestegen sterftecijfers. Dus is het coronavirus relatief onschadelijk als je het afzet tegen de vaccindoden.

Maar de regeringen doen alles om mensen te dwingen tot (her-)vaccinatie tot ze er dood bij neervallen. Want boosters geven een nog fellere immuunreactie waarbij het nog veel sneller fout gaat dan bij de tweede prik. Hier is een overzicht van de situatie door Anton van Virusvaria:

https://virusvaria.nl/week-45-2021-over ... atiedoden/

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: do nov 18, 2021 1:26 pm 

Reacties: 4195
Bekeken: 112497


Hume schreef:
Je hebt mensen die vertrouwen hebben in de wetenschap en je hebt mensen die geloven in spookverhalen.
Je hebt ook mensen die geloven dat de god van de christenen of de god van de moslims alles oplost.

Het is het zelfde, als het gaat om aardse zaken waar gezond verstand van toepassing is, en je gebruikt dit niet.

Iedereen met meer dan lagere school, met enige kennis van het Engels, kan de originele publicaties controleren. Maar dat doet men nooit. Men laat zich sturen en ziet niet wat iedere wetenschapper weet: het grootkapitaal, tegenwoordig dus farma en IT, grote beleggings-instellingen, sturen de wereldpolitiek en de wetenschap die ze nodig hebben voor hun plannen.

Je kunt dus alleen zelf controleren, zelf denken. De grote tijdschriften, JAMA, NEJM, The Lancet, etc. publiceren betrouwbare medische informatie.

Waarom heeft God mensen hersenen gegeven? Om de angst te overwinnen in plaats van er voor weg te lopen in gezamenlijk gedeelde dwaze rituelen, wat psychologisch eigenlijk aan de hand is.

Laat dus altijd je religie, dat wat je gelooft, in harmonie zijn met verstand en met positieve zingeving.

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: wo nov 17, 2021 11:27 am 

Reacties: 4195
Bekeken: 112497


Youp van den Berg signaleert in New York een samenleving die gebukt gaat onder angst:
Youp van den Berg schreef:
Baby’s met mondkapjes, verjaardagen met toegangscontrole, oormerken van ongevaccineerden op de werkvloer en vaccinatie-stickers in restaurants. Een greep uit het leven in de stad die ooit symbool stond voor vrijheid: New York City.

Een dergelijke angst is niet nodig maar we gaan ook niet meer terug naar het oude normaal: een enorme omwenteling zal gebeuren zodat we deze angst van ons af kunnen schudden, een omwenteling waarin we zelf weer verantwoordelijk worden voor ons lichaam en ons leven.

De grootste uitdaging staat voor ons!

 Forum: Politiek & Maatschappij   Onderwerp: COronavirus veiliger dan je denkt.

Geplaatst: di nov 16, 2021 3:26 pm 

Reacties: 4195
Bekeken: 112497


Het viroom is de immense wereld waarin de boodschappers van Moeder Natuur bestaan:

It is composed of trillions upon trillions of viruses produced by the aforementioned microbiome’s bacteria, parasites, protozoa, and fungi. The average adult human body contains 1 x 10 15 viruses. By contrast, in the air enveloping the earth there are 1 x 10 31 viruses; in the earth’s soil there are 2.5 x 10 31 viruses; and in the earth’s oceans there are 1.2 x 10 30 viruses. To provide some perspective on these awe-inspiring numbers, 1 x 10 31 is 10 million times greater than the number of known stars in the entire universe.
Sorteer op:  
Pagina 1 van 33 [ Er voldeden 642 resultaten aan de zoekterm ]


Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling